Tuoreita kokemuksia Baltiasta

Kokemusta..

Tultiin eilen reissulta, ja tässä vähän tuoreita kokemuksia.

Ajoimme reittiä Tallinna - Latvian Riika - Liettuan Kaunas - Puola Warsova - Krakova - Wroclav - Poznan - sitten Saksaan Berliinin kautta
Hampurin ohi Putgardeniin, josta lautalla Tanskaan ja Tanskan läpi Ruotsiin Tukholmaan, josta lautalla Turkuun.

Krakowan lähellä kävimme Auschwitz/Birkenau keskitysleirillä. Paikkakunnan nimihän ei ole tuo, vaan Oswiecim, ja itse leiriä ei pahemmin mainosteta, vaan tienvarsilla on lähellä vain pari kylttiä. Ehdottomasti vierailun arvoinen paikka. Vetää kyllä aika vakavaksi.

Yövyimme hotelleissa, jotka etsimme aina siinä 16-17 aikaan, eli mitään varauksia ei etukäteen ollut. Hotellien hinnat Latviassa; Liettuassa ja Puolassa pyöri siinä 50 -90€/yö kahden hengen huoneessa aamiaisineen. Hotellit löytyivät helposti. Kaikissa oli myös vartioitu parkkipaikka, joka sisältyi huoneen hintaan.

Halpojakin yöpymispaikkoja varmaan löytyy, mutta tähän ikään (yli 40) haluaa jo vähän mukavuuksiakin. Sen huomion tein, että ainakaan leirintäalueiden kulttejä ei paljon näkynyt. Luultavasti niitäkin kyllä löytyy.

Ajaminen Baltian maissa, saatikka Puolassa ei ollut niin kaaottista, kuin jotkut ovat kertoneet.
Tiet olivat yllättävän hyvässä kunnossa. Liikennekulttuuri kyllä vähän poikkesi siitä, mitä Suomessa on.
Ohittamaan lähdettiin vastaantulijoista välittämättä. Ohitettava ja vastaantulija vaan väisti pientareen puolelle. Pientareet olivat kyllä leveitä. Sen verran kyllä kannattaa huomioida, että ratissa kannattaa olla joukon kokenein kuski. Peilejä saa tarkkailla, ettei lähde ohittamaan, ennen kuin katsoo, ettei takana olijalla ole samoja aikomuksia.
Nopeusrajoitukset olivat vain suuntaa-antavia. Me yritettiin niitä aluksi noudattaa, mutta aina syntyi jonoa perään, joten rupesimme
ajamaan kuten muutkin. Kameratolppia on tosi tiheästi, mutta ei niistä tuntunut kukaan välittävän. Eli liikenteessä kannattaa yrittää ajaa muun liikenteen virrassa. Ja rekkoja on liikenteessä tosi paljon.

Eli kaiken kaikkiaan mukava reissu, ja suosittelen kaikille, joilla aikomusta mennä Via Balticaa. Turhaa pelätä, kun pitää vain järjen mukana tekemisissään.

4

395

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vilkki V

      Onko vinkkejä Kaunasin majoituksesta? Hakusessa olisi kohtuuhintainen paikka jossa turvallinen parkki autolle. Entä millainen on Kaunasin liikenne, olimme toukokuussa Klaipedassa ja keskustan liikenne oli yllättävän rauhallista.
      Olemme yleensä paluumatkalla viettäneet viimeisen yön Latviassa mahdollisimma lähellä Viron rajaa. Olisiko jollain tähän suositella jotain hyvää paikkaa? (Rakari on niin helvetin tylsä)

      Siinä muuten pitkästä aikaa järkevä suhtautuminen liikenteeseen, ajetaan niinkuin muutkin. Suomalaisilla on turhan usein tapana ulkomailla ajaessaan yrittää ajaa niinkuin "kotona"

    • Käynnyt

      Maassa maan tavalla, suomalaisella liikennekäyttäytymisellä Puolassa kuolee!

      Teiden kunnosta sanoisin että suurin osa paikallisteistä on huomattavasti paremmassa kunnossa kuin suomessa joten pikkuteitä on turha karttaa, isompia rekkaliikenne sitten jyrää urille.

      Ikinä en ole Puolassa moisia majoitushintoja maksanut, taso on silti ollut vähintään kelvollinen ja huoneenhan voi tarkistaa ennen ottamista.

    • V.N.

      Jep jep.
      Varsinkin Liettuan poliisi poimii kyllä nämä maassa maan tavalla ajavat ulkolaiset autokunnat . Tultaessa kaupunkiin tai kylään kannattaa kyllä pudotta se nopeus kylän nimimerkillä 50kmh. Vaikka ajat muiden vauhtia kyllä ne Suomipojan sieltä välistä poimivat. Nim merk. Kokemusta on.

      • benssa suonissa

        jep...yrittivät 2 kertaa poimintaa panevezyn kohdalla....mutta rallikuski aaltosen sielunveli livahti sivutielle ja sen jälkeen mentiin....

        kolmannella kerralla luovuttivat


        ja ajoin jopa rajoitusten mukkan.....päätiellä....


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1817
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      78
      1687
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1313
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      69
      1131
    5. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      809
    6. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      785
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      757
    8. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      749
    9. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      725
    10. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      702
    Aihe