Autokoulun valinta

tehoton

Mietin tässä autokoulun aloitusta.
Helsingissä ja Vantaalla on paljon autokouluja,
mutta mistä tiedän että mikä on hyvä autokoulu?

Onko halvin autokoulu aina paras?
Valitakko jokin vähän hiljaisempi autokoulu, jossa kortin saisi nopeammin, mutta joka on vähän kalliimpi?

Millä perusteella olette valinneet autokoulun?

23

6793

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Näin meillä

   Itse sen perusteella, että missä oli auto ja opettaja.

   • Rattiherra13

    RATTIIN TIETENKIN!


  • kaskasjoo

   No
   Halvin on paras, koska ne ovat niin hyviä ja suosittuja, että pystyvät pitämään hinnat edullisina.
   Mitä kalliimpi autokoulu, sen huonompi se on.
   Meet vaikka Siwaan katsomaan hintoja, makkarat ja juustot missä on punainen lappu -20% niin ne tuotteet on hyviä ja suosittuja ja kas kummaa niitä on vielä vähän jäljellä.
   Eli halpa hinta - hyvä tuote.
   Älä mene hiljaisempaan kouluun, siellä ei kuule mitään.
   Osta ajokortti 1399€ mutta maksat 1699€ se on puhdasta matematiikkaa.
   Voi sua reppanaa, kun sulla menee niin huonosti...

  • Ällistynyt

   Hahah, vitsi mitä imbesillejä täällä on liikenteessä!
   Muista että halpa ei ole aina hyvä. Halpa autokoulu voikin tulla pidemmälä tähtäimellä hyvinkin kalliiksi. Halvoissa autokouluissa saattaa olla se ongelma, että heillä (jos vaikka reputat inssin) uusinta inssi on kalliimpi kuin edellinen (esim: autonkäytöt tms).
   Mitä hiljaisempiin autokouluihin tulee (viittaat ilmeisesti siihen että eivät ole niin ruuhakaisia), niin niistäkin löytyy hyviä kouluja joissa tosiaan mahdollisuus saada useammin kuin kolem viikon välein ajoja.

  • kortillinen

   Älä valitse halvinta koulua!

   Itse tein niin,ja edelleen kadun valintaani... Kävin autokoulun helsingin keskustan tuntumassa eräässä pienessä autokoulussa. Koulun sijainti oli hyvin meluisa, tunneilla ei pystyny oikein keskittyy opetukseen kun liikennemelu ulkoota kantautui korviin hyvin voimakkaana. Ja kun ottaa opetusmateriaalin iän mukaan laskuihin, niin vielä vähemmän. Katsoimme siis IKIVNAHOJA vhs-filmejä, joissa äänen (sekä kuvan)-laatu oli onnetonta... Koita sellaisessa melussa pysyä perässä, mitä videossa käsitellää....

   Lisäksi tässä koulussa toimistovirkailijan pöytä/nurkkaus oli luokan etuosassa, joten koita siinä sitte keskittyy opetukseen kun useat jo ajoista tulleet menivät toimistovirkailijalta varaamaan ajoja....Ja joutuivat siis kulkemaan "opetusluokan" lävitse.

   Mieti tarkkaan,mihin autokouluun menet!

  • Tehoton

   Olen päätymässä todennäköisesti Vantaan Tikkurilassa olevaan autokouluun. Siellä on mukavan tuntuinen henkilökunta sekä nykyaikaiset opetusmateriaalit. Koululla ei tarvitse tehdä pakollisia teoriakoeharjotteluja, ne voi tehdä kotona internetissä. Hinnaltaan melkein kaikki Tikkurilan autokoulut on samoissa (mm: Aarre, martsari ja Movia).

  • ---

   Jep, Tikkurilassa ainakin Aarre on hyvä autokoulu, siellä on mukava henkilökunta, ajoja saa hyvällä aikataululla ja hintakin on kohdillaan.

  • g

   Mitä kalliimpi autokoulu sitä parempi kalusto ja tarvikkeet ja saavat yleensä nopeammin ja paremmin hoidettua kuin halvemmat. mutta aina hinta ei ratkaise. :))

  • niiskuneiti789

   Autokoulu Aarre toimii Vuosaaressa ja Tiksissä. Ihan ok hinnat, vuosaaressa ainakin mis ite kävin tosi kivat opet. Ekalla meni teoria ja inssiki läpi! :)

  • salo_hi5

   Yritin selvittää autokoulujen taustoja paikkakunnallani Varsinais-Suomessa, kun autokoulun käyminen tuli minulle ajankohtaiseksi nyt reilun 3-kympin iässä, mutta se olikin yllättävän vaikeaa pienestä paikkakunnasta huolimatta tai juuri siitä johtuen. Joka tapauksessa loppujen lopuksi päädyin vain valitsemaan hinnan perusteella sen jälkeen, kun olin soittanut autokoulut läpi ja käväissyt valitsemassani autokoulussa paikanpäällä varmistamassa, että ensivaikutelma oli ok.

   Olin erittäin tyytyväinen toisen opettajan opetukseen, mutta toiseen (itse autokoulun yrittäjään) jouduin valitettavasti pettymään jo teoriatunneilla. Hänen tiedoissaan en huomannut heikkouksia, enkä ole niitä pätevä arvioimaankaan, mutta hänen käytöstään kuvaisin lähinnä sarkastiseksi ja alentavaksi.

   Ajotuntini yritin sopia niin, ettei minun olisi tarvinnut ajaa lainkaan tämän opettajan kanssa, mutta toisen opettajan sairaslomien vuoksi, jouduin ajamaan myös tämän opettajan kanssa. Mielestäni opettajan harrastama sarkasmi hänen itsestään selvinä pitämistä liikennetilanteista ja autonkäsittelyn ongelmista oli tarpeetonta. Olin ajatellut sietää kaiken, koska arvelin, että opettajalla saattaisi olla suhteita ajokokeen arvioivaan henkilöön (etenkin näin pienellä paikkakunnalla), mikä voisi vaikeuttaa ajokokeen läpäisyä, jos opettaja kokisi minun kyseenalaistaneen hänen taitonsa tms. Noh, ei ne hermot ihan loppuun saakka kestäneet. Mutta ainakin opettaja tarjosi hyvitystä epäonnistuneesta ajotunnista toisen opettajan opetuksessa ja totesi, etteiväthän kaikkien kemiat aina sovi yhteen.

   Viimeisten ajotuntien aikaan sain tietää, että on olemassa tilastoja, joista selviää kuinka suuri osuus kokelaista pääsee heti ensimmäisellä yrityksellä ajokokeesta läpi. Tällaista tilastoa olisin itse todella kaivannut autokoulua valitessani. Tiedän nyt, että sellaisen voi tilata postitse kotiinsa Ajoneuvohallintokeskuksesta (kts. juttu asiasta http://kuningaskuluttaja.yle.fi/node/734) ja tässä yhteystiedot

   www.trafi.fi
   Liikenteen turvallisuusvirasto
   PL 320, 00101 Helsinki,
   puhelin 029 534 5000
   kirjaamo@trafi.fi )

   En ole itse tilannut tilastoa, mutta oleellista mielestäni on myös se, onko oppilas ottanut lisäajotunteja myös jo ennen ensimmäiseen ajokokeeseensa menoa, kuten minulle ehdotettiin. En tiedä, onko se yleinen halpojen autokoulujen käytäntö kulujen "tasaamiseksi" (vaikka lisää ajo-opettajan aikaa viekin). Toisaalta, jos ylimääräisiä ajotunteja ehdotetaan riittämättömät ajotaidot omaavalle ajo-oppilaalle, sehän on vain hyvä asia, sillä oppilashan säästää, kun ei joudu maksamaan tutkintomaksua kahteen kertaan ja lisäksi ajoneuvon käytöstä aiheutuvaa maksua (yhteensä noin 120€). Oppilaan itsensä saattaa tosin olla vaikea ylimääräisten ajokertojen tarvetta arvioida.

   Yksi oleellinen seikka autokoulun valinnassa, mikä tässä ketjussa on jo aiemmin mainittukin, on ajotuntien helppo saatavuus. Edullisessa koulussa käy helposti niin, että oppilaita on paljon ja ajotunnin saaminen, ainakin haluamalleen opettajalle, itselle sopivaan aikaan (jos mikä tahansa aika ei käy), voi venyä 1-3 viikon päähän. Jotta tuntuma ajamiseen säilyisi, ajokertoja kannattaisi olla 2-3 kertaa viikossa, tai vähintään joka viikko. Käyttämäni autokoulun ajo-opettajat suositteli mahdollisimman nopeaa ajotuntien läpivientiä (ehkä se takaa todennäköisimmän läpipääsemisen inssistä?). Asiasta kannattaa siis kysäistä autokoulua valitessa.

   • salo_hi5

    jatkoa edelliseen...

    Lisäksi mielestäni ajettavalla autolla on merkitystä. Itse jouduin opettelemaan neljän eri auton säädöt ja käytön. Mielestäni on mielekkäämpää rajoittaa ajettavat autot kahteen, korkeintaan kolmeen, eri autoon, jotta pystyy totuttelemaan kytkimen ja poljinten hallintaan paremmin. Ainakin jos aikaisempaa ajokokemusta ei ole juuri lainkaan tai autokoulun aikaisiakaan muita ajoharjoitusmahdollisuuksia ei ole (kuten allekirjoittaneella).

    Itse kävin ajotunneilla verkkaiseen tahtiin osittain omista aikataulullisista syistäni, osaksi sen vuoksi, että toivomalleni opettajalle ajotunteja oli vaikea saada ja, koska teoriakoe tuli olla suoritettuna ennen kuin ajokokeen pystyi varaamaan ja varaus sen jälkeen meni monen viikon päähän ja osittain joulun pyhien ja ajokorttiuudistuksen aiheuttamasta ruuhkasta johtuen. Ajoin epäonnistuneet ajokerrat korvaavat 2 lisäajokertaa (=50min) ennen ajokoetta, eli käytännössä oikeastaan saman verran kuin normaalisti ajetaan ennen ajokoetta. En päässyt ajokoetta ensimmäisellä kerralla läpi, minkä syynä oli se, ettei ajo ollut vielä sujuvaa, ja valitettavasti en voi sanoa saaneeni täysin asiallista palvelua inssin vastaanottaneelta naiselta. Ajoin 6 määrättyä lisäajotuntia ja läpäisin inssin toisella kerralla, jolloin tutkinnon vastaanotti mieshenkilö.

    Kannattaa myös muistaa, että ajo-opettajan voi pyytää mukaan inssiajoon. Itse ajoin toisen inssiajon ajo-opettaja takanani takapenkillä istuen, mikä oli tosi hyvä juttu. Opettaja ja inssin vastaanottaja juttelivat keskenään ja sain itse keskittyä ajamiseen. Jos tutkinto ei menisikään läpi, olisi opettaja nähnyt tilanteet, jotka vaativat edelleen harjoitusta. Ja rakentavan palautteen todennäköisyys (naljailun sijaan) tutkinnonvastaanottajalta luulisi siinä tilanteessa olevan 100% luokkaa.

    Onnea autokoulun valintaan ja ajotutkintoon!! :)


  • Tyytyväinen

   Turussa ehdottomasti Epic autokoulu www.epicautokoulu.fi Pääsee opiskelemaan rennossa tunnelmassa sähköisesti, on madallettuja autoja ja muutenkin hyvä tunnelma. Kuulemma Turun paras läpipääsy ajokokeissa, jotenka uskon että opetus on laadukasta, vaikka tuunatuilla ja madalletuilla ajokeilla siellä mennäänkin.. :)

   • Kilpailija

    Onko epicakoululta oppilaat loppu?


  • 1190

   Epic autokoulu rantautui Helsinkiin kortti halvalla :)

  • Entinenoppilas93

   Haagan autokoulu on minun valinta. Hyvät ja mukavat opettajat. Hurjan hyvät autot ja boss on kaikkien kaveri. Älyttömän monta paikkaa käydä teoriatunteja. Liikuntalukio haagassa. Ihan sika makee mesta. Suosittelen. Munkassa laatu opetus.

  • DreeS

   Haagan autokoulua suosittelen. Kaverin broidi kävi.

   • Anonyymi

    en suosittele


  • Anonyymi

   Älä valitse ainakaan EPIC autokoulua. Surkeaa palvelua ja ongelmia tiedossa.

   • Anonyymi

    samaa mieltä. perutaan tuntea, opea ei näy kun ajotunti.ym..


  • Anonyymi

   Välttäkää EPIC ajokoulua! Säästäkää rahanne ja aikanne.

  • Anonyymi

   Oulunkylän Autokoulusta hyvät kokemukset ,ekalla läpi. siirryin Cap, missä homma ei toiminut ollenkaan.

  • Anonyymi

   Eiköhän se autokoulu ole sellainen juuri kuin sun oppimiskyky...autokoulun nimellä ei ole merkitystä. Samat asiat kerrotaan joka paikassa. Se on eri juttu meneekö ne perille.

   • Anonyymi

    Kyllä. Kenenkään puolesta ei voi motivoitua oppimaan ellei oppija itse motivoidu. Oppija on vastuussa itse omasta oppimisestaan.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Takaisin ylös

  Luetuimmat keskustelut

  1. Netta pelkäsi Maisan nappaavan kauramiljanäärin

   Samanlaisia naisia tuntuvat muutenkin olevan. Tietää kertoa: https://www.seiska.fi/rikos/kauramiljonaari-jp-kukkosen-ne
   Kotimaiset julkkisjuorut
   156
   6702
  2. Harvinaiset kuvat: Iskelmäkuningatar Eini ja Lars-rakas yhdessä juhlimassa "Jotain suurta pienen..."

   Iskelmäkuningatar Eini oli tänä vuonna Linnan juhlissa puolisonsa Lars Pajumäen kanssa. Lars-puolisoa ei ole paljon julk
   Suomalaiset julkkikset
   37
   1991
  3. Jouluahdistus

   Mitä te sinkut teette Jouluna?
   Sinkut
   126
   1920
  4. Se olet todella sinä

   En voisi onnellisempi olla ❤️ Se olet oikeasti sinä joka mulle kirjoitellut ❤️ Mulla ollut ihan kamala ikävä sinua ❤️
   Ikävä
   118
   1772
  5. Tietäisinpä mitä sinä haluat

   Annat vihjeitä, että haluaisit kenties lähentyä, mutta jos otan askeleen lähemmäs, saan osakseni vain torjuntaa. En tied
   Ikävä
   62
   1478
  6. Jodel ei toimi

   Aina kun avaan jodelin se vaan crashaa välittömästi? Mitä voin tehä asialle?
   Viihde ja kulttuuri
   9
   1162
  7. Voitko nainen kertoa

   Miksi rakkaus sinua kohtaan ei vain lopu vaikka kuinka yrittää :(
   Ikävä
   60
   1147
  8. Olet tosi ihana

   Ja rakas.
   Ikävä
   58
   1132
  9. Edellinen alotukseni poistui joten

   Uusiksi sama. Hyvää viikonloppua ystävä ja anteeksi kaikesta.
   Ystävyys
   131
   999
  10. Professori ministeri Rantasen turvapaikkakirjeestä: Tyrmistyttävä

   Nyt persut haluaa koko Euroopan hylkäävän laillisuuden ja kansainväliset sopimukset. Kansainvälisen oikeuden emerituspr
   Maailman menoa
   227
   952
  Aihe