Koira ei opi sisäsiistiksi !

jemppa1988

Koira nyt 6kk ja pari kk sitten alettu opettamaan ulos, pääsee aamulla, päivällä ja illalla ulos. Aina tekee jomman kumman ulos, mutta toisen sisälle ! Kakkaa harvemmin ulos. Paperit edelleen sisällä mutta ei pissaa niidenkään päälle enää. Kakkaa ja pissaa pitkin lattioita !! Aaaarrrgghh ! Kehun kun tekee tarpeensa ulos. Nyt alkanut pissaamaan sänkyyn, nukutaan ihan vieressä mutta silti lorauttaa. Tunnin aikana 5 märkää kohtaa sängyssä ja koira vaan siirtää nukkumiskohtaansa. Auttaisiko jotkut poikapöksyt? Käyttäs aina ku ei olla kotona?

20

563

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pentusiistiksi

      No onhan tää kirjotus nyt ihan vitsi. Sulla on 6 kk:n ikänen koira, pari kk:tta vasta ulkona opetusta ja kolme kertaa päivässä.
      Huh huh

    • JIOKJHUJ

      Onks aloittaja joku provo?? Jos ei niin ois kannattanut perehtyä koiriin/koiranpentuihin vähän paremmin ennenkun sellaisen hommaa =(

    • sanompavaan

      Perus suomalaisii näemmä, Pelkkää negatiivista asennetta. Kaikki ei varmaan niin TÄYDELLISIÄ kun te kaks. :DDDDDDDDDDDDDD

    • Mätäälläwaan:)

      Kannattaa pitää sitä koiraa aluksi vaikka vain yhdessä huoneessa esim. keittiössä tai kodinhoitohuoneessa jos on? Peittäisit sen huoneen täysin sanomalehdillä, ja poistaisit joka päivä yhden. Niin mä tein. Ja auttoi. Käytä koiraa kahden tunnin välein ulkona vain aluksi samassa paikassa pissalla. Kyllä siihen pitäs mennä pari kuukautta ku se sen oppii kunnolla. Toivottavasti oli jotain apua ;)

      • mitä ihmettä taas

        Kuulostaa tosi vähäiselle tuo 3 x päivässä. Minä käytin omaa koiraa puolivuotiaana ainakin tuplaten tuon verran. Viikonloppuisin useamminkin. Koira on nyt 11 kk ja täysin sisäsiisti. Oli varmaan sen 7 - 8 kk kun ei enää tullut vahinkoja sisälle, lukuunottamatta ensimmäisiä juoksuja noin kk sitten. Juoksut saivat vatsan ripulille parina ensimmäisenä pävänä.


    • Sisäsiisti piski

      Meillä meni 6kk ennen kuin pentu oli sisäsiisti, ja koulutus aloitettiin heti 8-viikkoisena. Mentiin pihalle heti ruokailun, leikkimisen ja nukkumisen jälkeen sekä ihan muuten vaan, eli mahdollisimaan tiheästi. Koiraa tarkkailtiin että jos alkoi kiertämään rinkiä nenä maassa niin vinkiää pihalle.
      Matot heivattiin komeroon jo ennen pennun tuloa. Sanomalehtiä ei meidän koira oppinut koskaan käyttämään, repi vain hajalle vaikka oli kaikenlaisia leluja ja puruluita.
      Koiraa ei rangaistu naama-kuseen meiningillä, vaan siivottiin hiljaa sotkut.
      Illalla käytettiin mahdollisimman myöhään ulkona, koira narulla kiinni ja sitten mahdollisimman aikaisin aamulla pihalle. Yöllä ei ikinä viety pihalle, ettei rytmi mene sekaisin.

    • monsuttt

      meilläkin koulutus aloitettiin 8vk... käytät vain 3x ulkona päivässä ??:oo ei ihmekään kun pentusi lorottaa sisälle pitkin päivää.itsehän käytän 8-12 kertaa päivässä ulkona,yöllä ei koskaan,eikä pentuni lorota sisälle miten sattuu,tekee paperille .

    • 3/4

      Meillä on näin kesällä viety pennut ulos 1. heti kun ne herää unilta 2. kun ne on syöneet 3. kun ne on jonkin aikaa leikkineet. Tämä toistuu aika monta kertaa päivässä, eikä se olisi mahdollista ilman kesälomaa... mutta kyllä ei ole tarvinnut paljoa siivoilla sisällä! Tosin pennut ei vielä nuku sängyssä, vaan omassa "lastenkamarissaan".

    • mnkhiuj9

      Siis ilmeisesti aloittaja on ensin antanut pennun rauhassa tehdä sisälle ja vasta nelikuista ruvennut viemään ulos??? Ois kyllä kannattanu lukasta pari koirakirjaa etukäteen. Virhe on jo tehty. Se koira tulee tekemään tarpeensa sisälle hamaan hautaan asti. Kuinkahan lyhytikäiseksi jäänee, raukka.

    • pissiongelma

      Hei!

      Mulla on ongelma nyt 10kk vanhan papillonnartun kanssa. Se tuli meille vasta neljä ja puoli kuukautta vanhana, eikä oltu edes aloitettu sisäsiisteyskoulutusta.

      Aloitettiin avopuolison kanssa samantien sisäsiisteysharkat, käytetään suunnilleen 2h välein ulkona (kerrostalo), paitsi tietysti öisin. Paperillekaan koira ei tajua mitään tehdä muutakuin vahingossa, ja ollaan sitä siihen opetettu niin, että jos vahinko sattuu ja siitä saadaan kiinni, niin torutaan (ei mitenkään rajusti) ja viedään paperin päälle ja siivotaan jätökset niin, ettei koira näe. Ulos jos tulee niin kehutaan kauheasti.

      Koiramme ei vieläkään ole yhtään sisäsiisti, ei näytä mitään merkkejä ennen kun olisi tekemässä jotain (ei nuuski, ei vaeltele, vaan tyynesti kävelee, pissaa, ja jatkaa matkaansa) eikä pyydä ulos hädän iskiessä.

      Käytämme koiraa aina samassa paikassa pissalenkeillä plus tietysti pidemmät lenkit 2x päivässä.

      Voiko oikeasti olla mahdollista, että sisäsiisteyskoulutus on mahdotonta? Tai voiko tämä johtua siitä, että koira tuli meille niin myöhään? Apua tarvittaisiin.

    • pissiongelma

      Niin ja unohdin myös mainita, että olisiko sillä myös vaikutusta, että papillonimme jää kääpiöksi, eikä luultavasti koskaan tule menemään yli 2kg? tällähetkellä painoa on 1,6kg.

    • Melkein siisti

      Joopa joo! Pentuni nyt 3,5 kk ja ehtii pissaa välillä lattialle, mut ei voi mitään. Tuli seitsen viikkoisena ja heti aloitettiin ulos menot. Pari viikkoa pidettiin papruja ja ostin vielä eläinkaupasta semossii tippoja, jotka houkutteli tekee paperille. No paperit sai lähtee, kun meni miljoona kertaa palasiksi. Muuten menee ok. Yö pissaamisen lopetti 9 viikkoisena. Nukkuu makkarissa meidän kanssamme omalla pedillä. Ekana yönä vähän vikisi ennen nukahtamista. Sen jälkeen nukkunut hyvin. Tosin jo ekan viikon jälkeen raahasimme mukaan mökille ja sai juosta niin paljon kuin jaksoi ulkona. Oli helppoa. Samoin sosiaalisuuden kannalta tärkeää aloittaa heti tutustuminen uusiin ihmisiin ja myös eläimiin. Pitää olla vaan tosi varovainen rokottamattoman pennun kanssa. Tautia voi tulla omien kenkienkin mukana, jos esim. olet astunut paikkaan, jossa on kakat täynnä viirusta. Esim. parvo säilyy pitkään ulosteessa. Varovaisuutta ja tarkkaavaisuutta peliin. Me olemme käyneet niin toreilla, pienen kaupungin keskustassa, puistossa jne. Pikkukoirille olemassa kantolaukkuja, jotka toimivat myös reppuna.

      Rauhallisuutta peliin, sillä usein hyvä tulee. Ja, kyllä oma aika mennyttä on, sillä nyt on vauva talossa, eikä kellään ole vapaa-ajan ongelmia enää.

      Eikä se vie yleensä kuin vuoden, sitten tuleekin jo uhittelukausi jne... Sisäsiiteys, perusopit yms. oppiminen aloitetaan heti. Monesti jo siellä kasvattajan luona.

    • iinaue

      en ymmärrä miksi ihmiset ottavat koiranpennun, ollenkaan tutustumatta siihen kuinka niiden kanssa toimitaan? :o itselläni on 4,5kk pentu joka on sisäsiisti. heti pennun saavuttua kotiin veimme sen ulos niiiiiiiiin monta kertaa päivässä. HETI aamulla, ruuan jälkeen, leikin jälkeen, ja jos oli ollut kauan hereillä niin siinä välissäkin. eli varmaan jotain 15 kertaa päivässä. nyt pariin viikkoon ei ole enää tarvinnut mitään pissa-alustoja sisällä, ei satu yöllä vahinkoja eikä päivällä yksin ollessa. ja juu-u, minä otin pennun tilanteessa, jossa minun oli mahdollista jäädä pennun kans pariksi viikoksi kotiin. en sitä muussa tilanteessa olisi ottanutkaan. yksinoloharjoitukset aloitettiin heti seuraavana päivänä, pikku hetki kerrallaan. nyt minulla on siis ilonani sisäsiisti ja yksinolon hienosti handlaava pentu, jolla peruskäskyt hallussa :) en tarkoita ylistää itseäni tässä, vaan että kun pennun ottaa niin sille täytyy olla aikaa ja ymmärrystä hoitaa se asianmukaisesti niin saat mukavan nelijalkaisen ystävän!

    • Meillä narttu oppi sisäsiistiksi vasta n.2,5 vuotiaana, samoihin aikoihin kun ensimmäiset juoksut tulivat. Joten toivoa on aina.

      Koulutin em.koiran täsmälleen samalla tavalla, kuin ensimmäisenkin, eli ulkona ravattiin tosiaan koko ajan ja aina kehu sillä sekunnilla kun pissasi. Ensimmäinen oli sisäsiisti reilusti alle vuoden ikäisenä, toinen ei sitten ollutkaan ihan yhtä oppivainen. Mutta kaipa koirat ovat yksilöitä tässäkin: kasvavat, kypsyvät ja oppivat omaan tahtiinsa. Loppu on sitten pitkälti kiinni omistajasta.

      Aina on tietysti pieni mahdollisuus, että kyseessä on jokin rakenteellinen vika tai sairaus, mutta ihan ensimmäisenä lähtisin liikkeelle koulutuksesta.

    • joopajoooooooooooooo

      Monesti kuulee, etteivät kääpiökoirat opi sisäsiisteiksi helpolla tai välttämättä ollenkaan -ja paskat sanon minä ! Se on ihan omasta viitseliäisyydestä kiinni. Ei se varmaan opikkaan, jos sitä tosiaan viedään vaan 3 kertaa päivässä ulos.
      Itselleni tuli 4 kk ikäinen eläinrääkätty chihuahua, joka oli viettänyt koko siihenastisen elämänsä yhdessä huoneessa. Koira ei siis ollut kertaakaan käynyt ulkona.
      Sisäsiisteyden opettelu kesti muutamia kuukausia ja vein koiraa n. tunnin välein ulos. Se on vielläkin alle vuoden ikäinen ja täysin sisäsiisti.

    • puhdas koti

      Vie koira useasti ulos ja pidä ulkona pissaan/kakkaan asti . Kehu ja palkitse heti ja vie sisälle . Koiran koosta riippuen tunni, puolen, tai parin päästä uusiksi . Sisälle tehtyihin tarpeisiin ei ei käytetä aikaa kuin pyyhkäisyn verran, koiraa ei huomioda . Meidän koirat oppi alle viikossa/parissa . Helppo jos hoitaa heti asian pois päiväjärjestyksestä !

    • ei vaikea ei tyhmä

      Makupalat mukaan kun olet ulkona koiran kanssa selität sille pissi kakka hyvä pissi kakka hyvä ..aina kun herää heti ulos aina kun syö heti ulos ja kiitä ja kehu palkitse meillä ainakin oppi kk kun sai makupalan hyvästä paskasta ulkona.

    • ksdnmaoiejrkl

      hei
      meille tuli pentu 2kk ikäisenä ja alle neljäkuisena oli jo täysin sisäsiisti, mitä nyt joskus ilopissoja tuli.
      itse käytin monien mielestä paheksuttua nenä ulosteeseen ja pissaan menetelmää, mutta hyvin näytti tepsivän. en edes viitsinyt opettaa koiralle sanomalehtiä. aina kun olimme poissa kotoa laitoimme pennun pentuhäkkiin, jonne ei koskaan tehnyt tarpeita, sitä varmaan tukee sanonta "ei eläinkään omaan pesään pasko".
      ja parin tunnin välein ulos silloin kun mahdollista.

      ja vielä lisään että koirani on kaksirotuinen ja molempien rotujen "tyyppivikana" on että on hankala saada sisäsiistiksi.

    • petsipisu

      Kuulkaas nyt te kaikentietävät ja niiiiin mahdottoman hyvät kouluttajat. Itselläni 10v kääpiöpinseriuros ja on sen luontoinen että jos jää yksin sisälle ilman että laitetaan häkkiin merkkaa kyllä satavarmasti sohvannurkkiin ym sopiviin paikkoihin. Tämä vaiva ollut AINA koulutusesta ja pallien leikkuusta huolimatta. Pointtini on siis se että koirat ovat ERILAISIA, toiset oppii toiset ei koskaan, kannattaa tosissaan miettiä haluaako tällaista rotua.

    • chromecoma

      Meillä tärkein seikka koko touhussa oli asennoituminen. Ottaessamme kääpiökoiraa olimme varautuneet siihen, että sisäsiisteyden oppiminen voi viedä aikaa. Kääpiökoirilla ei aina ole pienen kokonsa vuoksi kovin hyvä pidätyskyky, koska rakkokin on pieni, mutta pidätyskyky kehittyy kun koira kasvaa.

      Meillä otettiin pennun tullessa pari viikkoa vapaata, jotta sen saisi vietyä parin tunnin välein ulos ja harjoiteltua yksinoloa. Väliä pidennettiin pikkuhiljaa. Työpäivän aikana pisut tuli aluksi pentuaitaukseen, mutta vähitellen huomasimme että pisu oli aina vain tuoreempaa. Meidän kohdalla sisäsiisteys todella vaati sen, että elämä pyöri ensimmäisen puoli vuotta pennun asioiden ympärillä, mutta nyt tuo uurastus on palkittu. :) Ipanasta tuli sisäsiisti noin 7-8kk iässä, eli tuon jälkeen ei ole käynyt kuin satunnaisia vahinkoja ja niitäkin varmaan max 5. Ja veijari on nyt 2-vuotias, käydään 3x päivässä ulkona, mutta pystyy pidättämään jopa 12h eli pitkän yön. :)

      Meillä toi haasteita myös se, että kyseessä oli talvipentu ja tuo ensimmäinen talvi oli ajoittain aika kylmä. Pentu ei tykännyt, kun tuli kylmä. Lisäksi yritti aluksi pidättää siihen asti, että päästään takaisin sitään - oli tosiaan haastavaa, koska toisaalta piti antaa pennulle aikaa tehdä pisut ulos, mutta toisaalta ei voinut antaa toisen paleltua. Haalarista huolimatta näki, että viileää on. Sitten kun se ensimmäinen pisu tuli ulos niin isot bileet ja siitä tuli meidän pisupaikka.

      Koirat ja pennut on niin yksilöllisiä. Tiedän tapauksen kääpiökoirasta, joka opetettiin 2 vkon aikana sisäsiistiksi ja tiedän toisen jolla meni noin vuosi. Pitäisi aina muistaa, että koira ei ole mikään kone tai robotti, joka toimii aina tietyllä tavalla tiettyyn aikaan. Kärsivällisyys asenne aika = :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      99
      2860
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2420
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2200
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      17
      2002
    5. 171
      1842
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1836
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1787
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1736
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      133
      1529
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    Aihe