150 päivän karenssi, miten mahdollista

huolestunut isosisko

Kirjoitan siskoni puolesta, joka on tällä hetkellä täysin lamautunut saamastaa karenssista. MOLin sivuilla lukee, että karenssin pituus on perusteista riippuen joko 60 tai 90 päivää, mutta siellä ei mainita mitään siitä, että karenssipäivät saisi niputtaa yhteen pituudeksi 150 päivää! Miten sellainen on yleensä mahdollista? Karenssi annettiin systerille syystä, että hän ei ollut pystynyt hakemaan pahan käsi-ihottuman takia siivoojan töitä, kuten oli työvoimatoimiston kanssa sopinut ja lääkärintodistuksen toimittainen kelaan viivästyi paikallisen terveyskeskuksen keikkalääkärin unohduksen takia.

Onko tuo 150 laillinen vai tulehtuneiden naapurisuhteiden aiheuttamaa mielivaltaa (naapuri töissä työvoimatoimistossa)?

10

535

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Työkkäriztä

      No en ole ikinä kuullutkaan 150 päivää kestävästä karenssista. Missä työvoimatoimistossa jaetaan näin pitkiä karensseja? Voitko sanoa paikkakunnan, niin voidaan hieman selvittää asiaa.

      Oletko nähnyt tuon päätöskirjeen, jossa lukee että "ei oikeutta työttömyysturvaan xx.xx. - xx.xx. " Ja tosiaan tuossa on määrätty 150 päivää karenssia. Mikä perustelu päätöskessä oli? Tiedäthän että kun karenssi määrätään, siinä pitää myös lukea, että millä perusteella ja vieläpä että mihin lainkohtaan perustuen tuo karenssi on määrätty.

      Annatko tänne hiukan lisätietoja, esim. tuon päätöksen perustelut, nin asiaan saadaan selvyyttä. Tällä tiedoin asiastasi ei saa mitään selvää ja siksi myös uskottavuutesi kärsii.

      Mikäli siskosi on asianmukaisesti ollut sairaslomalla,niinkuin sairaan ja työkyvyttömän pitääkin olla, ei hänelle ole 150 päivän eikä edes 250 päivän pituista karenssia voitu määrätä.

    • huolestunut isosisko

      Nimimerkki "Työkköriztä" kysyvä ei vaikuta olevan kelan/tyovoimatoimiston näillä sivuilla vastaavaa henkilökuntaa, joten siskoni yksityisturvan perusteella en anna asiasta yleisellä palstalla yksityiskohtaisia tietoja. Haluan vain tietää yleiset perusteet näin pitkälle karenssiajalle, kun näin pitkää ei työvoimatoimiston sivuilla kuitenkaan tarjota. Tämä 150 päivää saadaan aikaiseiksi yhdistämällä se 90 ja 60 päivää eli kaksi "rikosta" työvoimahallintoa kohtaa, mutta onko tällainen tuplarangaistus laillista?

      • 33

        Joo. lueppa se päätös uudestaan, siten luet ne lain kohdat...
        Jos noin onkin, että ovat antaneet 90 60 päivää, niin mistä lähtien? (noi karenssit kuluvat päällekkäin)
        Ongelma tulee siitä, että seuraavksi tulee 5kk työssäoloehto, vai onko sekään mikään ongelma.


    • Tadeskij

      No jos sun siskollesi on lainkohdat paatoksessa kirjattu, minka perusteella karenssit on maaratty, niin sehan on nimenomaan laillista.
      Sen mukaan menn'aan, mita laki maaraa eika siina voi tyokkari alkaa mitaan sooloilemaan tai saveltamaan itse.
      Kyllahan niita tupla ja jopa trpilasanktioitakin maarataan. Ei voi mittaan. Jos asiakas onnistuu torppoilemaan asiansa tosi kunnolla, niin ei auta sitten itkea jalkeenpain, etta miksi nain paas kaymaan.

    • Oliko karenssi edes?

      Oliko se karenssi lainkaan vaan 5 kk työssäoloehto joka poistuu vaan työkkärin toimenpiteessä tai töihin menemällä siksi ajaksi. Muuten tuntuu kummallisesta 5 kk karenssi josta en ole ennen kuullutkaan.

    • Karenssi vai ei?

      Taida alottaja itekää tietää mistä on kyse ; D Minä ainaki menisin epäselvässä tilanteessa ovet paukkuen työvoimatoimistoo selvittämää asia kasvotusten.Jos asia ei siel ratkea niin sitten ylemmältä taholta kysyy asiaan neuvoa/selvitystä.

    • veli-antti

      Tuohan on vielä pieni aika, mutta kun työvoimatoimistosta jaetaan vanhemmille karensseja jotka kestävät hamaan eläkeikään asti, elikkä vuosiksi eteenpäin. Siten kävi eräälle tutulle kun ei pystynyt raihnautensa takia lajittelemaan venäjälle menevistä vaatteista rättejä ja lumppuja pois käyttökelpoisesta kamasta. Näkö heikko ja jalat reuman runtelemat ettei pysty seisomaan pitkiä aikoja ja karenssi palkintona joka kestää niin kauan kunnes pääsee eläkkeelle muutaman vuoden kuluttua ja tämä kaikki on Sinnemäen ja Kataisen työllistämispolitiikan seurausta.

    • tyokkari

      Hei,

      kiitos kysymyksestäsi.

      Työ- ja elinkeinotoimisto tutkii työttömyysetuuden saamisen työvoimapoliittiset edellytykset ja antaa työttömyysetuutta koskevan lausunnon etuuden maksajalle (Kela tai työttömyyskassa). Mikäli ymmärsin viestistäsi oikein, siskollesi on annettu kielteinen työvoimapoliittinen lausunto, koska hänen on katsottu kieltäytyneen työstä.

      Jos työnhakija ilman pätevää syytä kieltäytyy tarjotusta työstä tai omalla menettelyllään aiheuttaa sen, ettei työsopimusta synny, hänellä ei ole oikeutta työttömyysetuuteen 60 päivän ajalta. Jos työ olisi kestänyt enintään viisi päivää, työnhakija menettää kieltäytymisen seurauksena oikeutensa työttömyysetuuteen 30 päivän ajaksi. Joissakin tilanteissa seurauksena voi olla työttömyysetuuden menettäminen toistaiseksi.

      Karenssiaikoja ei lasketa ajallisesti yhteen, mutta voidakseni antaa tarkempaa vastausta siskosi tilanteeseen, tulisi tilanteesta olla tarkempaa tietoa, esimerkiksi mistä alkaen karenssi/karenssit on annettu? Onko kyseessä karenssi vai työssäolovelvoite?

      Halutessaan siskosi voi olla tilanteesta yhteydessä Työlinjan puhelinpalveluun
      Työttömyysturvaneuvonta 010 19 4911
      (ma - pe klo 9 – 17, ajalla 23.6.-29.7.2011 klo 9-16).

      Terveisin Teppo työkkäristä

    • Täh?

      Minkäs takia täältä on poistettu asiallisia kommentteja?

    • Ette voi voittaa mua

      YRITETÄÄ VIILATA IHMISIÄ LINSSII KU POISTETAA ASIALLISIA VIESTEJÄ!

      ON SE PERKELE TÄÄ YHTEISKUNTA ERI PERKELE NYKYÄÄ...

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      78
      1510
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1267
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      120
      1227
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      78
      1166
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      70
      1024
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      82
      823
    7. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      42
      765
    8. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      762
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      380
      738
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      696
    Aihe