Ja kansahan tiesi!

Näin suitsutti Heikki Tala 12.7.2010 23:56

Tala: "Kansahan sen tietää!
Aika mukava tulos - yli 182.000 käyntikertaa kotisivuillami vain 2½ vuodessa. Myös vieraskirjan kirjoittajien määrä on jatkuvasti kasvanut. Itse asiassa käyntien määrä on jo reilusti yli 200.000, sillä muuan häirikkö kaatoi vieraskirjani useampaan kertaan, ennen kuin hänen IP-osoitteensa selvitettiin. Senkin jälkeen oli yritys, mutta se pystyttiin torppaamaan ennen sivujen kaatumista.
Svekoilla on pahemmanlaatuinen päänsärky minun nettikrijoittelustani. "Ankdam" näkee sen kostona, vaikka ensisijainen tavoite on saattaa Suomen kielipolitiikka ja -lainsäädäntö hyvälle pohjoismaiselle tasolle; suomen kieli ainoaksi viralliseksi kieleksi ja pakkoruotsi pois. Siitä se lähtee.

Käykääpä tekin: http://www.simplesite.com/Tala"

Ja kansahan noudatti kutsua! Kansa kävi sankoin joukoin simppelisivustolla ja antoi lopulta vaaleissa Talan vihakampanjoinnille "äänensä"!
Kokonaista 654 ääntä rotudosentille! 654 ääntä / 200 000 "fania" :-)

Ja nyt meillä on Talan & co kampanjoinnista huolimatta (ansiosta?) hallitus joka on sitoutunut ajamaan Ahtisaaren kaksikielisyystyöryhmän ehdotuksia, jonka on pääministerin vastuulla on luoda maallemme kielistrategia ja joka suhtautuu ruotsin kieleen ja meihin ruotsinkielisiin myönteisemmin kuin mikään muu hallitus vuosiin.

Ilahduttavaa on lisäksi että suurin osa (kaikki?) hallituksen jäsenet osaavat jos eivät täysin sujuvaa niin ainakin hyvää ruotsia.

Suomen kielipolitiikkaa on kuin onkin vihdoin saatettu hyvälle eurooppalaiselle ja pohjoismaiselle tasolle, aivan kuten Tala & co ovat toivoneetkin mutta ei aivan niin kuin he kuvittelivat.

Bra jobbat SFP!
Päänsärystä ei tietoakaan!!

6

71

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • No comments

      Jaaha, sinulla on nyt työvuoro. Ehdottaisin lisäkoulutusta, jotta pystyiset keskustelemaan ihmisten kanssa. Olisi hyvä myös pitää hermot kurissa, eikä istutella viiruksia viattomien ihmisten koneisiin.... vai tätäkö työnantajasi edellyttää.
      No eipä muuta kuin Kirsi Virtaset!

      • Joo, täällä ollaan. Mistä haluaisit keskustella? Tuossa yllä oleva viestini on ns keskustelunavaus, vaikkapa sinä voisit nyt aloittaa sen keskustelun. Sinulla ei kuitenkaan näyttänyt olevan mitään sanottava itse aiheeseen.

        Mistä ihmeen viruksista sinä puhut? Olet tainnut itse ihan omin päin vierailla joillakin tuhmilla sivustoilla ja saanut sieltä taudin ja nyt kehtaat syyttää minua tartunnasta! Hyi sinua, minulla mitään tautia ole!!!


    • 26

      Ankdam, sinuna olisin hyvin huolissani siitä irrationaalisesta maailmasta, jossa monet pakkoruotsin ystävät näyttävät elävän.

      Eilen taas tajusin, miten vähän me suomenkieliset voimme ymmärtää ruotsinkielisten tapaa ajatella ja miten paljon he (koulutuksesta ja kielitaidosta huolimatta) ovat oman ryhmänsä propagandan armoilla.

      Muistanet keskustelun, joka alkoi ruotsinkielisestä aloituksesta, jossa valitettiin, että EU:n alueella vain Suomessa ja Slovakiassa mennään kehityksessä taaksepäin ja kampanjoidaan kielivähemmistön etuja vastaan. Ikään kuin pakollisen kielen kritisoiminen olisi kielivähemmistöä vastaan kampanjoimista. Ikään kuin vastaavaa pakollista 5%:n puhumaa kieltä olisi monessakin maassa, tai missään. Näin hyvin on siis ruotsinkielinen media omansa informoinut.

      Muitakin outoja faktoja keskustelu nosti esiin. Esimerkiksi jonkun
      huomauttaessa, että ruotsinkieliset ovat vähemmistö, saatiin vastaus: "Matemaattisesti toki olemme vähemmistö mutta emme juridisesti."

      Tässä on suomenruotsalaisilla jokin outo ongelma. Välillä puhutaan ikään kuin oltaisiin vähemmistöä ja sitten taas muistutetaan, ettei mitään vähemmistöä olekaan, on kansanpuolikas. Parhaassa tapauksessa vielä muistutetaan, että suomenkieliset ovat Nordenin kielivähemmistö ja ruotsinkieliset taas kielienemmistö. Tässä on niin monet käsitteet ja tunteet sekaisin, että on vaikea hahmottaa, miten suomenruotsalaiset oman asemansa hahmottavat. Jotenkin taustalla tuntuu olevan myös ajatus, että kaksikielisinä yhdistelmällä ruotsi suomi ollaan lähinnä todellista tämän maan kansalaisen prototyyppiä, siis kaikkein oikeinpia kansalaisia. Ei millään pahalla, mutta tämä kyllä kuulostaa suomenkielisestä pelkältä sanaleikiltä.

      Kun keskustelussa nostettiin pakollisen ruotsin ja ruotsinkielisten oikeuksien
      tuomat ongelmat maahanmuuttajille ja monikulttuurisille perheille, ryhtyi
      eräs ruotsinkielinen lähes runollisesti ylistämään monikielistä tulevaisuutta: "Maahanmuuttajien jälkeläiset ovat tulevaisuuden suuri voimavara! Heistä tulee parhaassa tapauksessa nelikielisiä, edellyttäen että heillä on viisaat vanhemmat jotka huolella lukevat Folktingetin vihkosen "Ge ditt barn en gåva". --- Maahanmuuttajissa on hämmästyttävän paljon niitä jotka puhuvat myös todella hyvää ruotsia. Suomen kaksikielisyys on pikemminkin ongelma aikuisille maahanmuuttajille jota hakevat Suomen kansallisuutta. Seuraava sukupolvi tulee pärjäämään kielissä paremmin kuin suomenkielinen kantaväestö, sellaisesta on jo paljon esimerkkejä."

      Tällaista unelmaa siis uskottelee ruotsinkielinen media omilleen, vaikka suuri osa maahanmuuttajalapsista on jäämässä puolikielisiksi. Kotikielen ja suomen kielen oppiminen ovat jo haasteita. Ja heidän lapsistaan tulisi siis nelikielisiä menestyjiä Nordeniin. Kun pääsisivät käsitteellisen ajattelun tasolle edes yhdessä kielessä. Aivan kuin tämä vastaaja olisi täysin unohtanut, mihin perustuu suomenruotsalaisten tiukasti vaalimat omat koulut, omat harrastukset, oma kulttuuri. Siihen, että kielen omaksumiseen tarvitaan todella paljon enemmän kuin jokin vihkonen. Muutenhan suomenruotsalaiset voisivat hyvin säilyttää kulttuurinsa ilman tätä nyt rakennettua omaa erillismaailmaa. He haluavat niin kovasti uskoa, että suomenruotsalaisuus tarvitsee kaiken tuen, mutta sen eläessä hyvin, muiden monikielisyys olisi helppo nakki. Äärettömän ristiriitaista.

      Vaikka RKP:llä on varmasti taitavia poliitikkoja ja muitakin vaikutus(painostus)keinoja, niin tiedätkö, että valheellisella maailmankuvalla ei kuitenkaan voi rakentaa tulevaisuutta. On alistuttava realismiin, on hyväksyttävä faktat. Pakollisella ruotsilla ei ole tulevaisuutta ja ripustautuminen siihen tekee hallaa suomenruotsalaisille, jotka voisivat olla aidosti maailman paras kielivähemmistö - myös suomenkielisten silmissä.

      • Ankdam

        Ja sinuna minä hillitsisin tuota spämmäilyä, olen jo vastannut yllä olevaan viestiin, silloin tosin julkaisit sen nimimerkillä "12"


    • 820

      Kiitos sinulle 26 hienosta perustellusta ja asiallisesta puheenvuorosta.

    • jokkex

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      139
      5868
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3575
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      1915
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1903
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      25
      1738
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      74
      1586
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      16
      1502
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1396
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      18
      1388
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      24
      1327
    Aihe