Valmistuminen ja työttömäksi jääminen samaan aikaan

HopiHopi

Laitan kysymykseni uudestaan koska siihen ei ole aiemmin vastattu:

Yliopisto-opintojeni loppuvaiheessa menin täyspäiväiseen työhön vanhempainvapaan sijaiseksi. Sijaisuus kesti kaksi vuotta ja päättyy elokuussa. Loppuvaiheessa saan tehtyä roikkuneen graduni loppuun, mutta kesälomakauden painaessa päälle tulen toden näköisesti saamaan yliopistotutkintoni päätökseen vasta samoihin aikoihin kuin todennäköinen työttömyyteni tulee alkamaan.
Kysymys: vaikuttaako yliopistossa kirjoilla olo työttömyysetuuteen, vaikka olen suorittanut opintoni loppuun, mutta en ole vielä saanut tutkintoani "ulos"? Tarvitseeko opintojen loppuun suorittaminen todistaa jollakin muulla tavalla kun maisterin paperi ei vielä ole kädessäni (gradu on kuitenkin jo jätetty tarkastukseen)
Olen työttömyyskassan jäsen.

1

82

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tyokkari

      Hei!

      Kiitos kysymyksestäsi.

      Voit ilmoittautua työ- ja elinkeinotoimistoon (TE-toimisto) työnhakijaksi milloin tahansa. Työttömyysetuuden saamisen kannalta työnhakijaksi tulee ilmoittautua viimeistään ensimmäisenä työttömyyspäivänäsi. Lisätietoja työnhakijaksi ilmoittautumisesta:
      http://www.mol.fi/mol/fi/00_tyonhakijat/07_tyottomyys/index.jsp

      Työnhakijaksi ilmoittautumisen yhteydessä TE-toimisto pyytää sinulta kirjallista selvitystä opinnoistasi ja antamasi selvityksen perusteella antaa työvoimapoliittisen lausunnon oikeudestasi työttömyysetuuteen työttömyysetuuden maksajalle (Kela tai työttömyyskassa).

      Mikäli olet työttömyysturvalain tarkoittama päätoiminen opiskelija, sinulla ei ole oikeutta työttömyysetuuteen. Päätoimisesti opiskelleen henkilön opiskelua pidetään päätoimisena siihen saakka kunnes hän on todisteellisesti päättänyt opintonsa. Opinnot katsotaan päättyneiksi, kun henkilö esittää selvityksen siitä, että hän on joko valmistunut tai eronnut oppilaitoksesta.

      Opinnot voidaan osoittaa sivutoimisiksi opintojen ohella saavutetulla riittävän pitkällä työhistorialla. Päätoimisena aloitettujen opintojen voidaan katsoa muuttuneen sivutoimisiksi, jos opiskelija on ajallisesti vakiintuneella työllä tai yritystoiminnalla ja samanaikaisesti edenneillä opinnoillaan osoittanut, ettei opiskelu ole esteenä kokoaikatyön vastaanottamiselle.

      Jos TE-toimisto toteaa opinnot sivutoimisiksi, ne eivät ole esteenä työttömyysetuuden saamiselle. Myös muiden työttömyysetuuden saamisen työvoimapoliittisten edellytysten tulee täyttyä.

      terveisin Teppo työkkäristä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      112
      2042
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      177
      1441
    3. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      1325
    4. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      69
      1255
    5. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1197
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1115
    7. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1050
    8. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      88
      1014
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      803
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      788
    Aihe