VIHAAN KISSAANI!

EN_JAKSA!...

Vihaan tuota vastenmielistä kuvottavaa p*skalle haisevaa terroristiä, mikään ei sille kelpaa, kuin tahallansa sotkee, rikkoo tavaroita, tuhoaa, mellastaa, paska ja kusi haisee 24/7 kämpässä, ja etenkin jos olen kuurannut asunnon lattiasta kattoon niin johan kissa innostuu menemään tappopaskat vetämään ja astelee torttujensa päälle ja levittää jätöksiään tassujensa alla pitkin kämppää kuin näyttääkseen että "minä se viihdyn paskassa enkä puhtaaksi jynssätyssä asunnossa", KUVOTTAVAA! Kukaan ei tuota rumaa ja pienestä asti jostain käsittämättömästä syystä lihavaa (tuntuu ettei mikään ruoka kelpaa ja silti on aina ollut paksu) aikuista uroskissaa itselleen halua, vaikka olen yrittänyt sitä pois antaa. Minulla menee oikeasti niin hermot tuon kanssa, että tekisi mieli viedä piikille, alan olla epätoivoinen. Tiedän että viestini saa kissaihmiset raivoistumaan mutta aivan sama, tuo eläin ei ole ihmisen asuntoon tarkoitettu, se on hirviö, itsekäs ja inhottava kiusanhenki! Onko olemassa muita vaihtoehtoja kuin piikki, kun se ei tosiaan kellekään tunnu lemmikiksikään kelpaavan? Tulen hulluksi tuon kanssa... Ja ei, ei tarvitse pelästyä, vaikka viestini on agressiivinen en todellakaan pura raivoani kissaani....

64

3508

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sousous

      kissa tuntee ja aistii suhtautumisesi, miksi alunperin olet tuon yksilön valinnut tai miksi kissan käytös on muuttunut?

    • 5+1

      Sinuna veisin kissan löytöeläintaloon ja anteeksi vain, vaikka valehtelisin että olet sen löytänyt jostain hornan kuusesta. Näin ehkä kissasi saisi uuden omistajan joka toivottavasti sitä rakastaisi.

      Toinen vaihtoehto on piikki, sillä jos vihaat kissaasi noin paljon niin et varmasti hoida sitä tarpeeksi hyvin, et osaa pitää sitä hyvänä, aktivoida etkä ulkoiluttaa. Piikki on kissalle armollinen ratkaisu jos et löydä sille hyvää omistajaa ja itse sitä noin syvästi inhoat.

    • shamaaniakka

      Mitään ei tapahdu sattumalta. Lemmikkieläin tulee aina luoksesi jotain tarkoitusta varten. Kissat ovat täällä opettamassa meille pyyteetöntä rakkautta. Kissasi on suuri opettajasi, jos annat sille mahdollisuuden. Kun olet läksysi oppinut, kissa lopettaa sotkemisen. Jos oppijakso tuntuu tälläkertaa liian raskaalta, kukaan ei tuomitse sinua siitä, että jätät sen tälläkertaa kesken, todennäköisesti jossain vaiheessa kuitenkin palaat samojen asioiden äärelle -jossain muodossa. Kysy kissaltasi suoraan, mitä se haluaa sinulle opettaa. Saat vastauksen keskittymällä sydämen alueeseesi, vastaus tulee tuntemuksena tai kuvina. Voit myös kysyä kissaltasi, haluaako se mielummin piikille vai löytöeläintaloon, jos päätät luopua siitä. Suurta merkitystä sillä ei ole, sillä energia ei katoa mihinkään.

      • 6+43

        Daa..

        Ja nyt kaikki joukolla joogalentämään


      • Ipettia

        uskomatonta paskaa


      • Anonyymi

        Kuulostaa aivan uskovaise ihmisen saarnalta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuulostaa aivan uskovaise ihmisen saarnalta.

        No kaukana Kristitystä uskovaisesta, tuo on eksynyt new age hömppään.
        Voimme oppia monesta asiasta ja Herra meitä opettaa, kissat eivät mitään suuria opettajia kuitenkaan ole.


    • tuota noin

      No onhan kumma että piikki tulee ekana mieleen! Kuten tuossa jo neuvottiin, vie kissa vaikka löytöeläintaloon ja valehtele että löysit sen jos et ole valmis yrittämään enää. Mitä ilmeisemmin se ei ole luonasi onnellinen etkä sinä sen kanssa.

    • kissalover

      Voi hyv'ä luoja :DD Kuulostaa söpöltä otukselta! Voi paksukin vielä, aww! Ottaisin hänet mieluusti kaverikseni! Plussaa vaan jos kisuli tykkää sotkusta, minä kun en ole mikään himosiivoaja :D

    • Voitsiisus

      Olisiko aika ehkä miettiä, onko omistajassakin vähän vikaa? Hyvin hoidettu hiekkalaatikko ei haise juurikaan miltään. Terve kissa pitää huolta puhtaudestaan. Kissa, joka ei ole tylsistynyt, ei mellasta ja riko paikkoja ainakaan huomiota herättävän paljon.

      Eli nyt satsaat kunnon hiekkoihin, siivoat laatikon kunnolla, käytät kissan eläinlääkärissä jos vaikuttaa siltä että kissa on epäsiisti eikä huolehdi omasta puhtaudestaan, ja keksit sille tekemistä. Aamen.

    • piruvieköönsiut

      Jossain vaiheessa on syytä katsoa peiliin. Ei ihme että kissa tekee tuhojaan kun tietää että vihaat sitä. Ja eiköhän tuossakin ole kyse pienestä koulutuksen puutteesta. Kissat eivät katsos ajattele kuin ihminen.

      Vie eläinkotiin, löytääpä paremman paikan elää.

    • kk ll ss

      Ymmärrän tunteesi, koska minulla kävi koiran kanssa alkuun vähän sama juttu. Otin sen vuoksi yhteyttä koirakouluttajaan ja kävimme läpi koiran aiheuttamat ongelmat sekä käsittelimme samalla vihaani, koska en osannut erottaa koiraa itseään sen aiheuttamista ongelmista. Sain myös niin hienoja ohjeita, että elämäni koiran kanssa alkoi sujumaan ja vaikeudet voitettiin.

      Kissojen sielunelämää ymmärrän huomattavasti helpommin ja koira oli tavallaan shokki, koska kissojen kanssa voi aina "neuvotella" ja niiden käytös on yleensä oire jostakin ympäristössä olevasta häiriötekijästä. Joten suosittelen sinulle hakemaan myös apua kissakouluttajista. Netin kautta löydät eläinterapeutteja.

      Ihan vain kiinnostaisi tietää onko käyttämissäsi pesuaineissa ammoniakkia ja kloriittia? Nehän saattavat saada kissat ja koirat hulluina merkkaamaan. Lue siis purkkien kyljestä ainesosat ja vaihda heti sellaiseen pesuaineeseen, jossa ei kumpaakaan ole. Ja käytä ne vanhat pesuaineesi kissan hiekkalaatikon pesemiseen, niin kissasi saattaa innolla ryhtyä merkkaamaan sitä.

      Kissan paksuuteen voit vaikuttaa vain sinä: säännöllinen ruoka-aika, vähärasvaisempaa sapuskaa ja annokset pienempiä. Jos se kulkee vapaana, niin todennäköisesti sitä ruokkii joku muukin. Kissan syy se ei todellakaan ole!

    • Kissa minullakin

      Kissa käyttää kyllä vessaansa jos se pidetään siistinä.Jätökset korjataan mieluummin heti,ainakin uloste,tai heti kun on mahdollista.
      Toivottavasti käytät paakkuuntuvaa hiekkaa ?Kissan vessan voi pestä ihan tiskiaineella ja huuhdella hyvin ,se pitää tehdä ainakin kerran viikossa.
      Kissahan on luonnostaan siisti eläin jotenka arvelen ,että sen käyttäytyminen johtuu joko sinusta tai siitä ettet siivoa vessaa tarpeeksi usein.

      Ja jos oikein ottaa pattiin ,niin olisi varmaan sekä kissan ,että sinun kannalta parempi jos viet sen pois ja kerrot rehellisesti ,ettet pysty sitä pitämään.
      Tuskin sitä lopettaa täytyy .

      • fairynou

        Kissaa ei saa pestä tiskiaineella. Kissaa ei normaalisti tarvitse pestä koskaan ellei se ole syystä tai toisesta todella likainen tuolloin on käytettävä kissoille sopivaa shampoota. Väärät aineet aiheuttavat ihon kuivumista, hilseilyä, liikaa rasvoittumista sun muita iho-oireita.


      • ehhehh..
        fairynou kirjoitti:

        Kissaa ei saa pestä tiskiaineella. Kissaa ei normaalisti tarvitse pestä koskaan ellei se ole syystä tai toisesta todella likainen tuolloin on käytettävä kissoille sopivaa shampoota. Väärät aineet aiheuttavat ihon kuivumista, hilseilyä, liikaa rasvoittumista sun muita iho-oireita.

        eiköhän kyseessä ollut kissan vessa, ei itse kissa x)

        "Kissan vessan voi pestä ihan tiskiaineella ja huuhd.....etc"

        ..mutta hyvä neuvo silti !


      • Anonyymi

        Minulla on vain yksi maatiaiskissa, mutta rakas, sekä koira, chihuahua Touho. Kissani Soolo on erittäin tarkka puhtaudesta. Hiekkalaatikon hiekka vaihdetaan joka aamu ja koko laatikko pestään kloridiveden kanssa kerran viikossa. EIKÄ KISSAN PISSA HAISE.


    • ginney

      Kuulostaa kurjalta, normaalisti katit on niin siistejä. Mun kattini, silloin kun mulla vielä oli sellaisia, tekivät kikkareensa sen verran kuivina ettei niistä kyllä olisi saanut paljon leviteltävää, vaikka olisivatkin astuneet päälle.

      Ethän vaan anna katillesi maitoa? Maito tekee kissan vatsan yleensä löysäksi ja jos sen vatsa on löysällä niin silloin tavara tietty voi tarttua tassuihin helpommin ja levittyä vaikka lattialle. Paras juoma kissalle on vesi.

    • alkup.

      En anna kissalleni maitoa. Ongelma ei myöskään ole siinä etteikö kissan hiekka-astia olisi puhdas, tai että käyttäisin huonoa hiekkaa. Käytän hajustettua, kallista eläinkaupan Ever Cleania ja hiekat vaihdan usein, sekä muutenkin pidän hiekka-astian siistinä. jynssään sen tolulla hiekkojen vaihdon yhteydessä.

      Vanhemmillani on myös kissoja, mutta ne ovat siistejä ja rauhallisia lemmikkieläimiä, eivät tuhoajahirviöitä kuten omani. Tämä johtuu varmaan siitä, että vanhempani asuvat omakotitalossa ja kissat viettävät aikaa ulkona päivittäin, niillä siis riittää tekemistä ja saavat viettää kissan elämää täysin rinnoin. Mielestäni pahin ongelma minun kissani kohdalla onkin juuri tilan ja tekemisen puute sillä yksin elävänä asun kissani kanssa kerrostaloyksiössä (joskaan ei sentään ole kyse pienimmästä mahdollisesta yksiöstä mutta silti), mikä siis saa kissan tylsistymään ja tekemään pahojaan kun ei muutakaan tekemistä asunnossa ole, ehkei kissaa vain ole tarkoitettu elämään kerrostaloasunnossa. Päivittäin kissani saa olla parvekkeella ja ihmetellä sieltä maailmaa, lisäksi leikin sen kanssa aina kun ehdin. Silti koen ettei minulla yksinkertaisesti ole voimia ja aikaa viihdyttää sitä tarpeeksi jottei se tylsistyisi, se tarvitisi toisen kissan seurakseen mutta kaksi kissaa yksiössä kuulostaa liialta, ja pelkään että kaksi kissaa riehuisi vielä pahemmin ja tuhoaisi paikkoja enemmän kuin yksi tylsistynyt kissa.

      Paras ratkaisu siis olisi se, että löytäisin kissalle kodin jossa sillä olisi vaikkapa kissakavereita, ja esimerkiksi mahdollisuus ulkoilla muutoinkin kuin valjaissa. Ongelma vain tosiaan on se, ettei sitä kukaan ole huolinut, siitä tämä epätoivokin...

      • RaiRai112

        Ei minusta ole paha ajatus viedä piikille. Miksi pitäisi vaikea eläin laittaa kiertoon, kun ei sitten tiedä mihin joutuu ja mitkä kärsimykset on edessä. Pahimmassa tapauksessa.
        Ei omia hermoja ja elän saa antaa mennä pilalle kissan takia. Ne on ne moraaliset ongelmat, kun puhutaan kuolemasta.
        Kuitenkin sinulla on vastuu tästä eläimestä ja et tee väärin jos viet sen nukutettavaksi. Ei kissa kärsi ja tulevaisuus ei jää epävarmaksi.
        ja sinun elämäsi tasapainottuu, kunhan et sitten hetken mielijohteesta ota lemmikkiä.
        Ei kaikki koirat ja kissat ole ihania, niin kuin ei kaikki ihmisetkään. Ei kaikista ole pakko tykätä.


      • Anonyymi

        Ai että peset hiekka-astian tolulla. Ja hajustettua hiekkaa. Oletko miettinyt että pitääkö kissa vessasta, joka haisee "saaronin liljalle"? Tuskin syy on tuota kummempi ongelmaan 1. Ongelma 2, eli yleinen riehunta ja touhuilu ovat kissojen lempipuuhaa, jos ei muutakaan tekemistä ole. Minultakin on tän nyksän kanssa tuhoutunut yhtä ja toista... Mutta onpahan jättänyt rakkaimmat huonekasvini vielä rauhaan. Pentu, ja painelee kuin Herriotin kirjan Malviina pitkin kämppää leikki-innossaan, mikään ei kestä paikallaan, kompassini on kateissa ja epäilen sen loppusijoituspaikaksi pakastimen alusta.
        Mutta: kissani on mukava typpi. Ja se ei tee minne sattuu, on halpa kissanhiekka plus seassa puupellettikuiviketta, homma toimii, kovettuneet tortut löytyy hyvin peiteltyinä.
        Kyllä se välillä tuntui toivottomalta: kun hän ykskaks kävi välillä minuun käsiksi, vasenta suoraa ja oikeeta, ja hampaita niin vietävästi, naskalinteräviä.
        Mutta ongelmasta olemme pääsemässä, kissa on ja pysyy. Hyvin suloisen suurpiirteinen luonne, kun tulen töistä ei ala heti kiukuta... Edesmennyt oli vähän sen sortti, minuuttiakaan en olisi saanut hengähtää.


      • Anonyymi
        RaiRai112 kirjoitti:

        Ei minusta ole paha ajatus viedä piikille. Miksi pitäisi vaikea eläin laittaa kiertoon, kun ei sitten tiedä mihin joutuu ja mitkä kärsimykset on edessä. Pahimmassa tapauksessa.
        Ei omia hermoja ja elän saa antaa mennä pilalle kissan takia. Ne on ne moraaliset ongelmat, kun puhutaan kuolemasta.
        Kuitenkin sinulla on vastuu tästä eläimestä ja et tee väärin jos viet sen nukutettavaksi. Ei kissa kärsi ja tulevaisuus ei jää epävarmaksi.
        ja sinun elämäsi tasapainottuu, kunhan et sitten hetken mielijohteesta ota lemmikkiä.
        Ei kaikki koirat ja kissat ole ihania, niin kuin ei kaikki ihmisetkään. Ei kaikista ole pakko tykätä.

        Ei ole pakko tykätä, mutta on velvollisuus taata kissalle hyvä elämä.Tykkääminen on tunneasia ja omille tunteilleen ei kukaan mahda mitään.


    • 99+99+9

      Jospa ostaisit kissallesi valjaat ja taluttimen? Jospa veisit sitä parikin kertaa päivässä ulkoilemaan ja kävelemään itsensä väsyksiin asti? Jospa lopettaisit provoilun tällä palstalla!

      • kohtuuskaike

        Huhhuh! Kävelyttämään PARI KERTAA PÄIVÄSSÄ!!?

        "Jospa lopettaisit provoilun tällä palstalla!"

        Paraskin sanoja.


    • Tiksu-Kissa

      Meillä on 3 kissaa vanhin on 5v, toisiksi vanhin 2v ja nuorin vähän vajaa vuosi.

      Silloin kun nuorin kissamme oli 4kk otimme hiekka laatikon pois ja nykyään kissat tekevät tarpeensa ulos. Kertaakaan en ole siivonnut jätöksiä sisältä. Kissamme ei ole mitään rotukissoja vaan maatiaisia.
      Ihmetyttää vain se kun ennen käytimme "rainbown" paakkuuntuvaa kissan hiekkaa, mutta kerran ostin jotain toista kissan hiekkaa (pussin kyljessä valkoinen kissa ja "helmiä kissoille") jossa tolkuettiin maksimaalinen hajun imu kyky ja raikas tuoksu tai jotain vastaavaa, mutta kun hiekka oli käytössä kappas vain se haisi aivan järkyttävältä ja entinen halppis rainbow oli paljon vähä "hajuisempi" :D

      • 2kollia1narttu

        Niin ja minä onneton menin vaihtamaan "parempaan" (kalliimpaan hiekkaan. Lähdin aamulla tyytyväisenä töihin ja palattuani --->

        -Hiekkalaatikko on putipuhdas 3:n kissan jäljiltä

        -Narttu katsoo mua suoraan silmiin ja menee paskomaan keittiön nurkkaan.

        Ei siinä auttanut, kuin lähteä hakemaan entistä merkkiä kaupasta. Tutkimattomia ovat kissojen aatokset. c",)


    • rybfjdfyhn

      yoi

    • Kissasta taidetta

      Go for it!

      Oma kissanikin tekee elämästäni helvettiä. Enkä ole sitä itse hommannut vaan elukka on peritty -tämä siis vastauksena niille eläinystäville jotka eivät voi käsittää ihmisiä jotka eivät pidä kissoista tai että "miksi sellainen pitää hankkia jos siitä ei kykene huolehtimaan".

      Teenkö siis itsemurhan vai lopetanko kissan? Kissojen rakastajat valitsisivat tietenkin sen riesan...


      Stressikynnys ylittyy JOKA päivä tuon elukan kanssa, mitään se ei ymmärrä eikä minkäänlainen ehdollistaminen auta vähentämään mouruamista jne.
      Se pilaa jokaisen päivän hyvin tehokkaasti.

      • kissalleparempikoti

        Luovuta kissa rakastavaan kotiin. Sinä pilaat niin oman kuin kissasikin elämän. Et ansaitse kyseistä perheenjäsentä. Ja mitä tulee tuohon perintöasiaan niin perinnöstähän voi aina kieltäytyä.
        Kissasi ei varmaankaan ymmärrä toimintaasi ja vaistoaa ettet voi sietää häntä. Reagoi mouruamisella yms koska pelkää sinua.
        Kissa ansaitsee paremman kodin jossa on todella perheenjäsen eikä agression kohde.


      • Anonyymi

        Sinuna pyytäisin eläinlääkärin kotisi nukuttamaan kissasi. Nykyisestä tilanteesta kärsivät kumpikin. On armollisempaa kissalle nukkua pois, kuin elää taloudessa, missä sitä ei rakasteta. Toivon kissasi kanssa, että et anna sitä kiertolaiseksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sinuna pyytäisin eläinlääkärin kotisi nukuttamaan kissasi. Nykyisestä tilanteesta kärsivät kumpikin. On armollisempaa kissalle nukkua pois, kuin elää taloudessa, missä sitä ei rakasteta. Toivon kissasi kanssa, että et anna sitä kiertolaiseksi.

        Minun mielestäni piikki on vihoviimeinen vaihtoehto.
        On väärin nukuttaa ikiuneen tervettä eläintä.
        On valitettavasti pöljiä tyyppejä jotka eivät kykene estämään lemmikkiensä lisääntymistä joten eläimiä päätyy minne sattuu, hetken mielijohteestakin.
        Jotkut hölmöt taas ottavat kissaa, koiraa ja kania eivätkä viitsi/älyä opettaa perussiisteyttäkään vaan kyllästyvät ja laittavat kiertaan ottaakseen sitten uuden eläimen tilalle. Pahin sellainen kertoi tulleensa koiralleen allergiseksi, luopui siitä ja otti jälleen kissan allergiasta piittaamatta aiemman eläimen tilalle!
        Pentutehtailukin pitäisi saada kuriin jotta onnettomia eläimiä olisi vähemmän etsimässä uutta kotia.


    • puudeliräyh

      Moni ei ehkä ymmärrä, että kissan hankkiminen on harrastus siinä missä koiran pitokin. Aloittaja kertoo yhdessä viestissään, että ongelma on pohjimmiltaan, ettei hän jaksa viihdyttää kissaa kerrostaloyksiössä. Mikäli kissa ei pääse muuten purkamaan metsästysviettiään (esim. kissakaveri, itsenäinen/valvottu ulkoilu tai leikittäminen) riehakas poukkoilu/kiipeily on ihan luonnollista käytöstä.

      Tuollaisessa tilanteessa kissan terveysongelmat sivuutetaan käytösongelmina. Omistaja helposti olettaa, että kissalla on kaikki kunnossa, koska se ei näytä kipua ja näyttää vain terrorisoivan. Ainakaan aloittajan kuvailema ripulointi lattialle (tai hiekkalaatikkoon) EI OLE normaalia! Lisäksi eläimen paksuus, vaikka se ei syö paljoa, saattaa viitata matoihin. Joskus eläimellä on myös käytösongelmia johtuen esim. liian alhaisesta luovutusiästä ja ensimmäisen kodin huonoista oloista.

      En halua vaikuttaa mielipuoliselta kissarakastajalta, joka haalii nurkkiinsa kissoja enemmän kuin sielu sietää. Ikävä kyllä lopettaminen on parempi ratkaisu, jos omistaja ei aidosti pysty panostamaan kissan kasvatukseen ja/tai on ottanut kissan väärien luulojen varassa.

      Samoin kuin koirien osalla suurin osa ongelmista on kuitenkin omistajien itsensä aiheuttamia. Tälläkin palstalla saa lukea, kuinka omistajat ovat järkyttynyitä kuinka heidän 5kk kissa "riehuu". He eivät ymmärrä, että "riehuminen" on sitten vasta ongelma, jos kissa tosissaan hyökkää hampailla ja kynsillä. Tuon ikäisen pennun saa rauhoittumaan leikkimällä sen kanssa ja tarpeen mukaan sähähtämällä (ilman väkivaltaa) lahkeisiin ja varpaisiin syöksyvälle pennulle. Mikäli pennun kasvatus menee pieleen, niin tottakai odotettavissa on ongelmia.

      Ihmiset odottavat, että kissat ovat pennusta alkaen jotenkin passiivisia ja löysiä eivätkä tarvitse huomiota muuten kuin ajoittaisen ruokinnan ja silittelyn muodossa. Vapaasti ulkona liikkuviin kissoihin tämä helppous ehkä pätee - tosin perheelläni oli joskus tapaus jota leikitettiin myös sisällä - mutta sisäkissojen yleistyessä kaupungistumisen myötä moni ei sisäistä, että sisäkissa ei ole yhtä helppo tapaus hoitaa. Koska kissa ei saa viihdytettyä itseään ulkona, se vaatii joko kissakaverin tai ihmisen päivittäistä huomiota. Sisäkissan pitäminen on mahdotonta, mikäli omistajalla ei ole motivaatiota ns. harrastaa lemmikkinsa kanssa. Sisäkissan pitäminen rinnastuu lähes koiran omistamiseen.

      Tiedän tapauksen, jossa kissa hankittiin lapselle kerrostaloon ja kohtelu oli ajoin kovakouraista. Sokea Reettakin olisi nähnyt, että kissalla oli kipuja mutta omistajien mielestä "se oli ihan kunnossa" ja käyttäytyi ihan normaalisti, mitä nyt "mielenosoituksena" teki välillä hitusen veristä pissaa keittiön lattialle. Parin päivän päästä kissa raapi perheen emäntää ja se vietiin lopetettavaksi. Mitä tästä opimme?

      Pidän itsekin kerrostalossa maatiaista sisäkissaa, mutta olen yrittänyt pitää odotuksiani realistisina. Otin kissan luovutusikäisenä, ja mikä tärkeämpää, hyvästä kodista. Yritän jaksaa leikittää ja ulkoiluttaa säännöllisesti - tosin ulkoilutuksessa on helposti laiska. Kissa ei kuse ympäriinsä tai raavi omistajaa verille. Mikäli käytöksessä ilmeäisi vakavia poikkeamia (kuten lattialle kuseminen), elukka lähtisi lekurin tarkastukseen.

      Joskus on toki huonoa tuuria ja joskus osuu kohdalle ns. luonnevika, mutta suurimmassa osassa nämä tapaukset ovat ennakoitavissa. Esimerkiksi luovutusikää tärkeämpääkin on olla ottamatta pentua huonoista oloista, joissa suhtaudutaan jotenkin välinpitämättömästi pentueeseen ja joissa esim. emokissa ei itse ole sisäsiisti.

      • puudeliräyh

        Haluan vain sanoa, että älkää ihmeessä hankkiko lemmikkiä, mikäli ette ole kiinnostuneita perehtymään lajin käytökseen ja tarpeisiin. Älkääkä ottako mitään eläintä siinä oletuksessa, että se soveltuu ns. laiskalle ihmiselle. Ihminen voi elää normaalia elämää, vaikka käyttää aikaansa noin tunnin tai joskus pari kissan viihdyttämiseen. Sama se koiran kanssa on.

        Kissasta taidetta:

        "Teenkö siis itsemurhan vai lopetanko kissan? Kissojen rakastajat valitsisivat tietenkin sen riesan. Stressikynnys ylittyy JOKA päivä tuon elukan kanssa, mitään se ei ymmärrä eikä minkäänlainen ehdollistaminen auta vähentämään mouruamista jne."

        Sinun ei tarvitse eikä tule tehdä itsemurhaa, mutta et selkeästi ole sellaisessa elämäntilanteessa, että osaisit pitää ns. ongelmakissaa ja yrittää korjata tilannetta. Mikäli aikuisella kissalla on tietyt piintyneet toimintatavat, niin niitä voi olla kenen tahansa vaikea muuttaa. Toisaalta jos et tiedä lajista, niin yksinkertaisetkin ongelmat voivat olla vaikeita.

        Lemmikin pitämisen pitäisi antaa sinulle ennemmin voimavaroja kuin kuluttaa niitä. Ei kukaan oleta, että sinun pitäisi hyysätä kissaasi 24/7 ja käyttää siihen kaikki liikenevä vapaa-aikasi sekä kaiken päälle stressata koko ajan. Ongelma on sekin, ettet vaikuta kovin innostuneelta koko kissasta. Ei sinun ole pakko pitää kissoista, mutta tällöin ei pidä ottaa ko. lajin eläinta edes perintönä.

        Näin käytännön neuvona voin sanoa, että mikäli kyseessä on vanhempi kissa, niin sillä voi olla esim. vanhuuteen liittyvää 'dementiaa', aistien heikkenemistä tai vaikkapa jotain kilpirauhasvaivoja. Nuorella kissalla kyseessä voi olla yksinkertaisesti tekemisen puute.

        Jos kyse on toimettomuudesta, niin silloin kannattaisi alkaa tekemään sen kanssa jotain. Mitä tarkoitat ehdollistamisella? Veikkaan, että toimesi ovat sellaisia, ettei kissa edes tajua mihin pyrit. Miten olisi ajankuluttajana edes ennemmin lelupallo, josta kissa itsenäisesti saa kierittää kuivaruokaa ulos?

        Mikäli olet ottanut vanhuudenhöperön kissan, niin olisit saanut perehtyä asiaan etukäteen. Oletko käyttänyt kissaa tarkastuksessa (iästä riippumatta)?

        Ymmärrän tilanteesi, mutta peräänkuulutan myös vastuuta. Kehottaisin luopumaan kissasta siten, että kerrot ongelmista seuraavalle omistajalle avoimesti tai lopetat lemmikkisi eläinlääkärillä, mikäli et saa jostain lisää voimia/motivaatiota huolehtia siitä.


    • tälläinen tässä

      Kissa ei ikinä tee tuollaista tahallaan, vaan siksi, että sillä on joku hätänä.
      Kissallasi saattaa olla mm. käytöshäiriö tai joku sellainen. Ehkä sitä kohdeltiin huonosti vanhassa kodissaan? Kannattaisi pyytää vaikka eläinlääkäriä hieman tutkimaan sitä.

    • GLaDOS

      Annoit juuri hyvän kuvauksen itsestäsi.

      "I think we can put our differences behind us. For science. You monster."

    • RAGE

      I Feel ya! "Plussaa vaan jos kisuli tykkää sotkusta, minä kun en ole mikään himosiivoaja :D" Joku hampuusi joka elää paskan keskellä voi sanoo noin! Lapsenmieliset voivat vaan ymmärtää sitä sotkun määrää mitä kissa voi tuottaa.. Hahaa se tiputti tv:n lattialle kun se halus maata just siinä missä tv OLI!
      ARGHH!

      • 11+0

        Mihin nyt koskee kun taas piti nostaa ikivanha keskustelu?

        Eikö mielikuvitus riitä muuhun?


      • 4+4
        11+0 kirjoitti:

        Mihin nyt koskee kun taas piti nostaa ikivanha keskustelu?

        Eikö mielikuvitus riitä muuhun?

        Mihin nyt koskee kun pitää taas kitistä tyhjästä?

        Jos noin koville ottaa tämä täällä käytävä keskustelu, nin suosittelen menemään kissahörhöjen omille palstoille. Niissä ei suvaita kuin yhdenlaisia "totuuksia" ja se voisi sinua miellyttää.


      • ke9ujeu93iowjsdv
        4+4 kirjoitti:

        Mihin nyt koskee kun pitää taas kitistä tyhjästä?

        Jos noin koville ottaa tämä täällä käytävä keskustelu, nin suosittelen menemään kissahörhöjen omille palstoille. Niissä ei suvaita kuin yhdenlaisia "totuuksia" ja se voisi sinua miellyttää.

        Ihan samaa voi sanoa sulle!

        Eiköhän täällä ole sananvapaus jota sinunlaisesi palstatrolli ei voi rajoittaa. Vai oletko ehkä palstan sefu?


      • 7+12222
        11+0 kirjoitti:

        Mihin nyt koskee kun taas piti nostaa ikivanha keskustelu?

        Eikö mielikuvitus riitä muuhun?

        Taitaa olla halua päästä riitelemään. Sitähän näiden jo unholaan jääneiden usein kinastelua ja vääntämistä täynnä olevien ketjujen nostaminen yleensä on. Kai täällä on liian tylsää ja hiljaista. Joku hyvä provo saattaisi palstaa virkistää, mutta korostan sanaa HYVÄ eikä mikään vanhan kertaus.


    • Kissat Hyi

      No huh huh. Heti Kissa ihmiset vinkumassa. Menkää kissa sivuillenne ihquttamaan noita karvaisia persereikiä. Täällä ihminen kysyi apua kissa ongelmiinsa, ei moraalista valistusta.

      Minun mielipide: Kissa Piikille. Jos mikään ei sinua estä niin anna mennä. Saat elämäsi takasin. Koira on niin paljon parempi lemmikki. Ne oppivat ja tottelevat. Kissa ihmiset ovat niitä sokeita ihmisiä jotka vinkuvat, että koirat haukkuu ja puree jne. Huonoja lemmikkejä siis. Entä mitä tekevät kissat? Mouruavat pitkin yötä, kusevat ja paskovat pitkin kämppää, raapivat ja purevat kun yrität pestä niitä silloin kun ovat sotkeneet itsensä omaan paskaansa. Iuonnekkaita lemmikkejä siis. Tässä Kissa ihmisten logiikka...

      Kissat = Kiittämättömiä kusipäitä.

      • Sannnnnnni

        Hetki. "Yleistä kissoista" ei ole kissasivu ja täällä ei pitäisi meuhkata kissoista? Mikä sitten? Hamsterisivu?

        Ketjun aloittajalle: et oikein selventänyt mitä kissasta haluat -kivan kissan, vai eroon. Luulen että eroon -vaikka eläin olisi mitenkin siisti ja kiltti ja kunnollinen, niin sillehän se ei mitään voi että karvaa irtoaa ja joku kippo joskus kaatuu. Jos koet että eläimistä (ja lapsista ja juhlista ja ystävistä ja ylipäätään elämästä) aiheutuva siivo ahdistaa liiaksi, niin pistä kissa kantokoppaan, vie kantokoppa lähimpään eläinsuojeluun, ja väitä löytökissaksi. Voi tietysti olla, ja on todennäköistäkin, että kissa joutuu piikille yhtä kaikki, mutta se ansaitsee ainakin mahdollisuuden siltä varalta että sen ongelmat ovat omassa päässäsi.

        Nuo kristallihiekat ovat ihmiselle käteviä mutta aika moni kissa tekee mitä tahansa niitä välttääkseen. Laita kolme eri laatikkoa kolmen eri hiekan kanssa ja koita mikä kelpaa. Meillä pissaongelmakissa mielistyi halvimpaan mahdolliseen euroshopper-kuraan, ja ulosteongelma ratkesi halvalla. Sisusta niin ettei kissa voi tuhota -meillä on halvat Ikean peitteet parhaiden huonekalujen päällä ja koriste-esineet kaksipuolisella teipillä hyllyssä kiinni. Käytä herrannimessä kissa lääkärissä vuosittain madotuksissa ja rokotuksissa ja LEIKKAUTA SE. Leikkaamattomat kissat mouruavat ja tuhoavat ja niitä on turha yrittääkään saada järjestykseen. Jos kissa on ihan vain neuroottinen, feliwaysta tai jopa mielialalääkityksestä voi olla apua (kysy neuvoa eläinlääkäriltä).

        Huolella hoidetusta kissasta ei oikeastaan koskaan ole vaivaa, mutta kissa ei silti ole mikään helppo tai halpa lemmikki, koska siihen vaivattomuuteen vaaditaan sitä huolellista hoitoa. Lisäksi ihmisen pitää olla luonteeltaan sellainen ettei vähän jyrsitty sanomalehti tai muutama karva ole vaiva -muuten ei pidä pitää mitään eläintä.


      • Anonyymi
        Sannnnnnni kirjoitti:

        Hetki. "Yleistä kissoista" ei ole kissasivu ja täällä ei pitäisi meuhkata kissoista? Mikä sitten? Hamsterisivu?

        Ketjun aloittajalle: et oikein selventänyt mitä kissasta haluat -kivan kissan, vai eroon. Luulen että eroon -vaikka eläin olisi mitenkin siisti ja kiltti ja kunnollinen, niin sillehän se ei mitään voi että karvaa irtoaa ja joku kippo joskus kaatuu. Jos koet että eläimistä (ja lapsista ja juhlista ja ystävistä ja ylipäätään elämästä) aiheutuva siivo ahdistaa liiaksi, niin pistä kissa kantokoppaan, vie kantokoppa lähimpään eläinsuojeluun, ja väitä löytökissaksi. Voi tietysti olla, ja on todennäköistäkin, että kissa joutuu piikille yhtä kaikki, mutta se ansaitsee ainakin mahdollisuuden siltä varalta että sen ongelmat ovat omassa päässäsi.

        Nuo kristallihiekat ovat ihmiselle käteviä mutta aika moni kissa tekee mitä tahansa niitä välttääkseen. Laita kolme eri laatikkoa kolmen eri hiekan kanssa ja koita mikä kelpaa. Meillä pissaongelmakissa mielistyi halvimpaan mahdolliseen euroshopper-kuraan, ja ulosteongelma ratkesi halvalla. Sisusta niin ettei kissa voi tuhota -meillä on halvat Ikean peitteet parhaiden huonekalujen päällä ja koriste-esineet kaksipuolisella teipillä hyllyssä kiinni. Käytä herrannimessä kissa lääkärissä vuosittain madotuksissa ja rokotuksissa ja LEIKKAUTA SE. Leikkaamattomat kissat mouruavat ja tuhoavat ja niitä on turha yrittääkään saada järjestykseen. Jos kissa on ihan vain neuroottinen, feliwaysta tai jopa mielialalääkityksestä voi olla apua (kysy neuvoa eläinlääkäriltä).

        Huolella hoidetusta kissasta ei oikeastaan koskaan ole vaivaa, mutta kissa ei silti ole mikään helppo tai halpa lemmikki, koska siihen vaivattomuuteen vaaditaan sitä huolellista hoitoa. Lisäksi ihmisen pitää olla luonteeltaan sellainen ettei vähän jyrsitty sanomalehti tai muutama karva ole vaiva -muuten ei pidä pitää mitään eläintä.

        No tavallaan ymmärrän aloittajaa, kun tunteilleen kukaan ei mahda mitään.
        Itselläni on kissa ja koira, ei koskaan mitään ongelmia. Eläimiä olen omistanut 64 vuotta. Ensinmäisen kissani sain 3 vuotiaana ja ensimmäisen koirani sain 7 vuotiaana.
        Mielestäni ihmisellä on aina vastuu luonnosta ja sen eläimistä, omista puhumattakaan.
        Joskus on vaan niin, että paras ratkaisu eläimelle on sen lopetus rauhallisesti.


    • meidän kolli.

      Luin vain aloituksen, en vastauksia.
      Ymmärrän sinua täysin,minäkin hermostuin kissaani ennenkuin aloin laskea sen kesällä vapaana ulos. Se oli juuri tuollainen kuin sinunkin kissasi. Asumme maaseudulla, kesät enimmäkseen mökillä, joten ei ainakaan jää auton alle. Jos asut kerrostalossa eikä kissa saa olla ulkona vapaana ei tilanne saata korjautua. Ei elämästä mitään tule jos katti alkaa terrorisoimaan ihmisten elämää. Ne ovat omahyväisiä itsekkäitä olentoja. Kyllä se syö sinulta salaa jos on lihava, näyttelee vain nirsoa, josko löytyisi jotain parempaa.
      Minua kissa puri ranteesta niin että jouduin antibioottikuurille. Meillä oli katin kanssa tapana istua ulkona auringossa. Kissa oli sylissäni, läheisen puun oksalle lensi lintu, kissan saalistusvietti heräsi, liikautin kättäni, se iski hampaansa ranteeseeni. Kyllä se katui, mateli maassa, hyvä että ei itkeä tirauttanut. Olin sille aika vihainen. Raksa se silti oli, kuoli syöpään vuosi sitten.

    • HAHAHAA

      *Reps*

    • bengal cat

      no voisit kokeilla vaikka leikkiä sen kanssa jos kissa on tylsistynyt niin se voi muumuassa tehdä tuollaista ja sinuna en heti ajattelisi piikkiä!

    • ....................

      :) :) :)

    • Voi voi...

      Nauran ihmisten tyhmyydelle, jotka luulevat kissojen olevan älykkäitä. Kissa vain piikille, mieluiten vaikka pölkylle. Enkä ymmärrä miksi ihmiset syyttävät viatonta omistajaa, jonka kissa on alkanut paskomaan pitkin seiniä. Järki käteen ihmiset!

      • Anonyymi

        Kaikilla on mahdollista mielipiteisiinsä..
        Kuvitellaan vaikka tilannetta, että olet kissasi kanssa jäällä ja yht äkkiä jää pettää ja olette avannossa, niin ensin pelastaisin kissan ja sitten miettisin tovin, kannattaako sinua edes pelastaa.


    • parempiäiti

      OSTA FELIWAY

    • nomessie

      löytöeläintaloon vieminen tulee mieleen.
      itselläni on 2 kissaa joista toinen on aivan kamala, kaikenmaailman virikkeistä ja omasta yrityksestäni huolimatta joten osaan samaistua tuohon tuskaiseen tunnetilaasi.

    • hyi saaatana

      sairas ihminen mee hoitoon ja pian niin saat piikin .

    • Anonyymi

      Itsellä sama homma mutta vaimo ei suostu luovuttamaan kissaa pois. Ärsyttävä paskoja kuseksija. Jos saisin luvan ottaisin niskasta kiinni hanskojen kaa ja vääntäisin niskat nurin mokomalta katilta mistä ei ole mitään muuta kuin haittaa.

      • Anonyymi

        Olet siis sellainen vellihousu, joka antaa vaimon päättää talossa.


      • Anonyymi

        Jos kaikki ajattelevaisisivat, kuin siinä, maailma olisi vielä kauheampi paikka, kuin nyt. Eli helvetti.


    • Anonyymi

      Tosi vaikea tilanne sinulla. Suosittelen eläinlääkärin tilaamista kotiisi, lopettamaan tämän kiusankappaleen. Kissasi kyllä vaistoaa tunteesi, ja sorry vaan, ehkä juuri siksi käyttäytyy, kuten kirjoitit. Kissat yleensä, ainakin omani,pitävät siisteydestä ja puhtaudesta.Kissani ei edes suostu tekemään tarpeitaan hiekkalaatikkoon, ellei siitä vaihdeta hiekkoja joka aamu.

    • Anonyymi

      Kissa on villieläin sitä ei voi kesyttää (paitsi aikoinaan neuvostoliittolaisissa sirkuksissa).

      Kissa aistii ja tuntee, koira seuraa laumanjohtajaa.

      Jos kissa ottaa vallan ei se ole sen syy.
      Jos kissa alistuu se ei ole enää Kissa?

    • Anonyymi

      Piikille vaan, ei kenenkään pidä joutua asumaan kissan paskassa ja kusessa. Olen itsekkin ihmetellyt että kissoja sanotaan siisteiksi eläimiksi??!! Kaikkea kanssa kun tykkäävät leikkiä ulosteellaan. Piikille vaan kun ei opi. Ei tuollaista kannata toisten riesaksikaan antaa.

    • Anonyymi

      Hyi vittu kissatko muka siistejä eläimiä ootte te kissa kansa kyllä ihme porukkaa

    • Anonyymi

      Tuo se kissa tänne mä voin auttaa sen lopettamisessa

    • Anonyymi

      Miksei meidän kissoilla ole ikinä ollut tuollasta ongelmaa?

      Ai niin, kertoo enemmän kasvattajasta kuin kasvatettavasta.

    • Anonyymi

      miksi sitten otit kissan? turha urputtaa! en ymmärrä. ensin ottaa kissan ja nyt urputetaan.
      nim. exhevostelija.

    • Anonyymi

      KISSAT saavat koiria todennäköisemmin koronavirustartunnan. Asia selviää uudesta yhdysvaltalaisesta tutkimuksesta.

      Virulence-lehden julkaisemassa tutkimuksessa testattiin koronaviruksen vasta-aineita Minnesotan yliopiston eläinlääkäriaseman verinäytteistä. Eläimet oli tuotu vastaanotolle muista syistä, mutta niiden omistajilta kysyttiin lupa verinäytteiden tutkimuskäyttöön.

      Paljastui, että kahdeksalla prosentilla kissoista oli muodostunut vereen koronaviruksen vasta-aineita, kun koirilla osuus oli alle yksi prosentti. Vasta-aineet ovat merkki siitä, että eläimet olivat saaneet koronavirustartunnan.

    • Anonyymi

      Piikille vaan

    • Anonyymi

      Kissat ovat kuin omistajansakin. Tyhmiä, itsepäisiä ja sopeutumattomia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1903
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1476
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1411
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      17
      1408
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      13
      1384
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1375
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1347
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1280
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1220
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1207
    Aihe