Onko tämä "suru" sana

surullinenko

lyhennys suomenruotsalaisista vai onko sillä jokin muu merkitus?

7

83

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pakkoruotsinet

      Pelkkä lyhenne.

    • Hoopo Akademii vt.

      Sekin on periaateessa väärin. On vain Suomessa asuvia ruotsinkielisiä. Eli suomenruotsalaisia ei suomalaisia ollenkaan. Tässä pitää olla tarkkana. He haluavat erottua omana ryhmänään saadakseen omia etuja esim:pakkoruotsin kiellellisiin seikkohin perustuvia etuoikeuksia Omat koulut, päiväkodit, huomio nämä erillään suomenkielisistä. Ihan kuin natzi saksassa.;-)

    • Suru on lyhenteenä ihan ok, mutta saivartelu on väärin! Suomessa asuu suomenruotsalaisia mutta myös ruotsinkielisiä jotka eivät ole suomenruotsalaisia. Mieti sitä!

      Wiki: "Suomenruotsalaiset ovat Suomessa asuvia, ruotsin kieltä äidinkielenään puhuvia suomalaisia. Suomenruotsalaisuuteen yhdistetään usein mielikuva suomenruotsalaiseen perheeseen syntymisestä ja Suomessa kasvamisesta, joten Suomeen siirtyneitä ruotsalaisia maahanmuuttajia ei pidetä suomenruotsalaisina. Suomessa syntyneistä Suomen asukkaista ruotsinkielisiksi rekisteröityjä oli vuoden 2007 lopussa 287 339 henkilöä. Koko Suomen väestöstä oli vuoden 2007 lopussa ilmoitettu ruotsinkielisiksi 289 951 henkeä (5,44 %) Lisäksi Ruotsissa asuu arviolta 60 000 suomenruotsalaista."

      Vuoden 2010 lopussa ruotsinkielisiksi rekisteröityjä oli 291 153 henkeä eli 1202 henkeä enemmän kuin vuonna 2007 eli kasvua lähes 0,5 %.

      "He haluavat erottua omana ryhmänään saadakseen omia etuja esim:pakkoruotsin kiellellisiin seikkohin perustuvia etuoikeuksia Omat koulut, päiväkodit, huomio nämä erillään suomenkielisistä."

      Milläs kielellä sinä sitten kävit koulua? Jouduitko käymään koulusi muulla kuin äidinkielelläsi? Jos et niin koitko sen äidinkielisen päiväkodin ja peruskoulun ETUoikeudeksi ja jos koit niin suhteessa keneen?

    • Hoopo Akademii vt.

      Suomi on maa, jossa puhutaan suomenkieltä noin 98% sesti. Käytännössä Suomi on yksikielinen maa, jossa jostain europpalaisesta käytännöstä poiketen. Pakotetaan oppimaan alle 5% kieltä (käytännössä niin) Euroopassa vähemmistökielen rajana on 20%. Mieti itse sitä. Ruotsista muuttaneet ruotsinkieliset pitävät itseään ruotsalaisna, eivätkä halua kuulua johonkin "muumi kerhoon" Lisää miettimistä sulle. Äläkä yritä vääristellä asioita, käytännössä, suomenruotsalaiset oppivat luonnostaan suomenkielen ympäristöstään, eikä suomenkielinen koulu tuota vaikeuksia kuin joillekin jotka muutenkin olisisvat vaikeuksissa. Kävisivät he minkäkielistä koulua tahansa. Sitä paitsi olisi teille eduksi käydä suomenkielistä koulua, niin Suomesta, Ruotsiin muuttanut suomenkielinen käy ruotsinkielistä koulua..!

    • "Ruotsista muuttaneet ruotsinkieliset pitävät itseään ruotsalaisna, eivätkä halua kuulua johonkin "muumi kerhoon" "

      Eivät taatusti pidä ja tuskin he ovatkaan muumiruotsilaisia. Suurin osa heistä lienee paluumuuttajia ja toki sekaan saattaa mahtua jokunen aito ruotsalainenkin.

      Eipä täällä Suomessa nimittäin juurikaan asu Ruotsista tänne muuttaneita ruotsinkielisiä. Tilastokeskuksen mukaan Suomessa asui viime vuonna 8510 Ruotsin kansalaista ja olettaa voi että heistäkin merkittävä osa on paluumuuttajia, eli todennäköisesti he osaavat myös suomea.

      • yökyök

        Onpa mielenkiintoista, että Ankdaami on tullut tällekin palstalle jorisemaan juttujaan. Muistaakseni hän pyysi Talaa poistumaan ennen vaaleja RKP:n palstalta ja lopettamaan näin pakkoruotsista kirjoittamisen. Mitäs Ankka täälläkin tekee, kun hän pitää puolueensa palstaa pelkästään rkp:n asiapalstana. RKP=pakkoruotsi eli ihan oikea palsta se on siihen aiheeseen.


    • Merkitys.

      Suru tarkoittaa suomenruotsalaista, mutta on muutenkin osuva nimitys.

      Surut ovat näes Suomen suru, ei mikään ilo.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      179
      1498
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      55
      1032
    3. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      39
      773
    4. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      771
    5. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      707
    6. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      111
      700
    7. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      669
    8. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      37
      666
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      71
      634
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      304
      609
    Aihe