Lapsen säärimurtuma

Äiti 2010&2011

Heippa!

En tiedä onko palsta oikea, kun on kyseessä tapaturma mutta kokeilen jos täältä löytyisi kohtalotovereita.

Eli siis, kokemuksia kaipailisin lapsen säärimurtuman paranemisesta. Meillä pojalla 1,5kk murtui sääriluu sunnuntaina ja on nyt kipsijalassa. Murtuma oli hyvässä asennossa että leikkausta ei tarvittu vaan pelkkä kipsi riitti. Onhan tämä vaikeaa kun muuten menevä kaveri ei nyt pääsekkään miten tahtoo menemään, on kyllä oppinut konttaamaan kipsin kanssa mutta varsinkin yöt on ollut hankalia kun ei löydy kipsin kanssa sopivaa asentoa nukkua :( Kipsi on siis nivusesta varpaisiin asti.

Jos teillä on minkään näköistä kokemusta että miten lapsi on pärjännyt kipsin kanssa ja miten on parantanut niin ottaisin mielelläni kokemuksia vastaan.. Mieli on maassa kun ei tiedä kuin kauan paranemiseen menee ja milloin saa taas seurata pojan normaalia kävelyä :( Muuten on kyllä tosi reipas että ei hirveän kivulias näytä olevan (saa toki kipulääkkeet) mutta välillä alkaa tympästä kun ei pääse kunnolla liikkumaan..

10

5441

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mamikolmelle

      Varmasti paranee oikein hyvin. Sitten, kun kipsi otetaan pois, niin murtumakohta varmaan kuvataan. Jos kuvassa näkyy mitään erikoista, niin vaadi, että se parannetaan kunnolla, että ei tule myöhemmin mitään ongelmia. Kirjoitit, että lapsi on 1,5 kk. Tarkoitit varmaan 1,5 vuotta?

      Saanko kysyä miten onnettomuus sattui?

      • Äiti2010&2011

        Siis joo lapsi on 1v5kk, Tänään oli uusi röntgen, ja oli lähtenyt hyvin paranemaan ja mahdollisesti sais kipsin poissa 2,5 viikon päästä. Toivotaan että paranee kunnolla.

        Itse en ollu näkemässä että mitä tapahtui mutta poika leikki papan kanssa rannalla ja olivat jotenkin liukastunut ja ilmeisesti jalka jäänyt taivuksiin tai papan alle. Oli ollu niin nopea tilanne ettei oikein osannu selittää..


        Mutta toivottavasti lähtee taas sitte kipsin poiston jälkeen piakkoin kävelemään ja elämä palaisi normaaliksi :)


    • kipsi sääressä

      Meilläkin murtui putoamisen seurauksena sääriluu,kun lapsi oli vajaan vuoden ikäinen. Pudotus ei ollut korkea mutta jalka jäi alle taittuneena.

      Jalka kipsattiin ja 3 viikon päästä saatiin kipsi pois. Meillä laitettiin sellainen lantiokipsi,eli oli vyötäröön asti :( Kipsi ulottui murtuneessa jalassa nilkkaan ja toisessa jalassa polveen. Pieni aukko vain jätettiin jalkojen väliin että sai jotenkuten vaipan vaihdettua.

      Mutta jalka parani hienosti ja poika ei ollut moksiskaan kipsistä. Ryömi entiseen tapaansa :)

    • kymppiyksi

      Täällä on kohtalotoveri!

      Meillä nyt 2-vuotiaalla säärimurtuma, samanlainen ja samalla tapaa tullut kuin aloittajallakin. Kipsi myös nivusista varpaisiin, mutta 4 viikkoa pitää pitää eikä ole kontrollikäyntejä välissä, kun oli niin siisti murtuma. Nyt ollut kipsi viikon verran. Aika rauhallisesti on ottanut nämä ensimmäiset päivät, ryömimään on jo lattialla lähtenyt ja kovasti tylsää tuntuu olevan. En oikein tiedä miten lapsosta viihdyttäisi, ja kun vielä 3 viikkoa pitäisi kestää. Yöt ovat menneet hyvin. Kaikki lääkärit sanoneet, että paranee varmasti ihan ennalleen, ei mitään hätää. Suurin ongelma tässä nyt taitaakin olla, miten saada touhukas lapsi viihtymään aloillaan...

    • Aloittaja....

      Meillä ois huomenna uusinta röntgen ja voi olla että saadaan kipsi pois.. toivon kyllä kovasti että ois jo niin parantunu :) sitä oon vaan miettiny että voiko luu murtua alkuun helpommin jos ei ole ihan vielä niin vahvaksi luutunut mitä oli ennen tapaturmaa.. ja miten nopeasti lähtee taas kävelemään.

      Meillä oli kans hankaluuksia viihdyttää poikaa ku muuten niin menevä poika ei päässykkään enään ite juoksemalla joka paikkaan vaan piti kontata, ja ulkonaki oikeestaan vain vaunuissa istua. onneksi on menny tuo neljä viikkoa jo, toivottavasti huomenna alkais taas kävelemään opettelu jne.

      Muutenkin poika kitisi enemmän kipsin kanssa, just tuota kun ei viihtyny tai saanu aikaa kulumaan.. aika paljo kantaakkin on saanu. Kipuja ei onneksi oo ollu, alussakaan vaikka annettiin viikkoa särkylääkkeitä. ja varaa kipsijalalle ja on koittanu kävellä mutta miten tuommosen kanssa kävelee kun on toinen jalka paljon korkeammalla. Tukea vasten ja ilman tukea seisoskelee myös.

      Toivottavasti teilläkin menee aika nopeaan ja pääsette taas nauttimaan kipsittomästä ajasta! :):

    • murtumax2

      Meillä meni samanikäisenä säärestä kumpikin luu - meillä kipsiä pidettiin kaikkiaan 6 viikkoa murtuman ollessa hieman poikittainen. Onneksi välillä vaihdettiin hieman kevyempään versioon.
      Kun saat kipsin pois - älä hermostu. Meidän hennolla lapsella normaali kävely palautui vasta kuukauden kuluttua. Ongelmana oli heikot reisilihakset.
      Kokemuksesta oppineena: huomioi omaa selkääsi. Jatkuva nostelu kipsin kera on myrkkyä selälle.
      Me selvisimme pitämällä lasta mahdollisimman paljon ulkona, jolloin hän viihtyi paremmin seuraillessaan muiden lasten puuhailua.

    • kymppiyksi

      Meillä on nyt lapsi lähtenyt liikkumaan jo lähes normaalisti, vaikka siis on se kipsi vielä jalassa. Kävelee ja juokseekin joten kuten sekä sisällä että ulkona, kiipeilee leikkitelineissä jne. Ei se tunnu enää kauhesti lasta edes haittaavan. Uskomaton sopeutumiskyky lapsilla!

    • Aloittaja.....

      Me saatiin tosiaan se kipsi pois silloin 15.7, ja saatiin tilalle semmonen tukikenkä minkä sai kuitenkin pois kylpyyn ja nukkumaan.. sitä pidettiin viikko ja nyt mennään ilman sitä ja yllätys oli iloinen ku poika lähtikin kävelemään jo päivän kuluttua :) nyt kävelee jo hyvin, hiukan vielä aristaa jalkaa ettei varaa kovin kauaa siihen mutta välillä kävelyssä ei huomaa mitään eroa entiseen.

      Toivotaan että jalka kestää menon ettei napsahda uudestaan poikki!

    • kjlgjgä

      Hei

      Kipsattiinko teidän lapsen jalka heti? Meillä piti odottaa röntgenlääkärin lausuntoa 3pv. Tk-lääkäri epäili hiusmurtumaa kuitenkin, mutta sanoi, että saa varata kivun sallimissa määrin jalallle. Kipulääkkeitä ei tarvittu, jalka ei ollut kipeä eikä ulkoisia oireita. Kävely oli vain outoa. Millaisia oireita teidän lapsella oli murtuman johdosta? Oliko jalka kipeä, turvonnut jne.

    • kymppiyksi

      Ei ollut turvotusta, mutta lapsi ei suostunut varaamaan painoa yhtään jalan päälle, eikä oikeastaan liikuttanut jalkaa ollenkaan. Tapahtumapäivästä seuraavana päivänä käytettiin tk:ssa, jossa lääkäri epäili että siinä ei mitään ole, kun nukkuu yöt hyvin eikä turvotusta ole, mutta laittoi röntgenkuviin. Samana päivänä käytiin röntgenkuvissa ja ehkä jotain puoli tuntia odoteltiin kuvien jälkeen että päästiin siellä lääkärinvastaanotolle. Todettiin murtuma ja lähetti meidät johonkin traumatologian tms. osastolle kipsattavaksi.
      Me ei kipsin jälkeen saatu kyllä mitään tukikenkää, mutta meillä tuo kipsi tosiaan oli sen 4 viikkoa paikoillaan. Heti siitä "kipsinpoistopöydältä" lähti kävelemään, aika horjuen ja kädestä kiinni pitäen kylläkin :) mutta kyllähän tuo jo sen kipsinkin kanssa käveli lopulta kuin vanha tekijä ja hyppeli tasajalkaakin siinä määrin, että kipsikin siinä hajosi ja piti välissä käydä laittamassa uusi kipsi... :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      92
      1703
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      175
      1340
    3. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      16
      1128
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      105
      1128
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      956
    6. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      47
      916
    7. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      69
      897
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      65
      860
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      773
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      758
    Aihe