Sisilialaiset

Turkkifani

Millaisia ovat Sisilialaiset ihmiset luonteeltaan verrattuna esim. Turkkilaisiin ja Kreikkalaisiin.Ovatko ystävällisempiä tai koppavampia.?

23

2425

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • marella1989

      riippuu tietysti ihmisestä ja paikasta, Sisiliaan on tullut vallottajia monesta eri maasta esim. Naxokseen kreikkalaisia.. oman käsitykseni mukaan (viisi kertaa käynyt) ovat ystävällisiä ja mukavia :) sellaisia elämänmyönteisiä.. jokaisesta turistipaikasta meni ihan minne tahansa niin löytyy tietysti myös turisteihin kyllästyneitä ihmisiä vähän.
      Turkissa en ole käynyt mutta Kanarialla kyllä ja sisäänheittäjiin en ole koskaan Sisiliassa törmännyt, eli tietynlainen väkisin kauppaaminen ei siellä taida olla tapana onneksi.. Joidenkin mielestä italialaiset huutaa, mutta se on vain tietynlainen puhetapa jota oppii ymmärtämään kun oppii kielen.

    • kokemusta on

      Saadaksesi yhteyden ja kontaktin sisialaisiin on sinun osattava puhua italian kieltä. Sisiliassa ei osata juurikaan puhua ns. kansainvälisiä kieliä. Omasta takaa sisialaiset ovat ylipäätään välinpitämättömiä turisteja kohtaan, palvelu sisialaisille asiakkaille ravintoloissa on aivan eri luokkaa kuin turisteille.
      Tässävarmaan juuri tuo kielitaito vaikuttaa kohteluun.

    • topolina

      rasisteja ollaan, vaikka ei sitä tietenkään päin naamaa näytetä, pitäähän osata käyttäytyä kauniisti,

    • Ei enää Sisiliaan

      Pari viikkoa reissua takana ja voin sanoa, että epäkohteliaampia ihmisiä kuin sisilialaiset on vaikea löytää. Turistit tuovat rahaa rapistuneeseen Sisiliaan mutta tuntuu siltä, että paikalliset eivät turistien rahoja arvosta.

    • uffitzi

      niin metsä vastaa kuin sinne huutaa...toimii myös Sisiliassa...

    • Kivoja sisiliaaneja

      Ihme kokemuksia "ei enää Sisilaan" ym. Meidän reissulla kesäkuussa emme kertaakaan törmänneet epäkohteliaaseen paikalliseen! Päinvastoin, esim. kreikkalaisiin verrattuna, olivat oikein ystävällisiä, omaan varautuneeseen tyyliinsä toki. Lapsemme saivat aina erityiskohtelun ja tulipa eräässä ravintolassa viereisen pöytäseurueen rouvakin juttelemaan. Olitteko itse sitten ystävällisiä - usein saamansa vastaanotto riippuu lähinnä omasta käytöksestä.

      • Ei enää Sisiliaan

        Avoimin mielin matkaan mentiin ja ehkä odotukset olivat liian kova mutta paha pettymys koettiin. Olimme ystävällisiä ja ilman mitään ennakkoluuloja. Italian kieltä yritimme käyttää niin paljon kuin osasimme.

        Yleensä ottaenkin koko paikka on kuin 50-luvulta. Mikään ei toimi. Hyvä esimerkki on bussilippujen osto. Välillä niitä saa ostaa autosta kuskilta, välillä kuski ei myy vaan mukana on lipunmyyjä (yksikin istui koko matkan autossa 3 h ajan myyden kaksi lippua...näin meidän verorahoja käytetään). Jokaisella bussifirmalla on omat myymälänsä, jossa lippuja myydään...tämän vielä jotenkin ymmärrän mutta sitä en, että näitä saman firman myymälöitä on vieri vieressa ja yhdestä myymälästä saa ostaa lipun vain määrättyihin paikkoihin. Jos haluatkin toiseen paikkaan niin pitää mennä toiseen myymälään.

        90-luvun alussa romahti Neuvostoliitto ja se näkyi Suomessa suurena työttömyytenä "suojatyöpaikkojen" vähentyessä. Tämä on osaltaan vaikuttanut siihen, että Suomen ulkomaanvelka on suhteellisen pieni. Italiassa mennään yhä samalla vanhalla mentaliteetilla..yhden henkilön työhön on palkattu vähintään neljä työntekijää. Ja sen huomaa, kun katsoo Italian velkamäärää. Eli silloin kun Suomessa supistettiin jatkettiin Italissa vanhaan malliin ottaen lisävelkaa. Nyt tämäkin maa kuuluu EU:iin ja mekin maksamme heidän velkansa...tavalla tai toisella.


    • kokemusta..

      "Saadaksesi yhteyden ja kontaktin sisialaisiin on sinun osattava puhua italian kieltä. Sisiliassa ei osata juurikaan puhua ns. kansainvälisiä kieliä. Omasta takaa sisialaiset ovat ylipäätään välinpitämättömiä turisteja kohtaan"

      ei vaikuta kielitaito kohteluun aivan hyvin voi ilman kielitaitoakin vaikka liittyä mukaan pelaamaan lentopalloa paikallisten kanssa tai uimaan jne. sitä paitsi monissa Sisilian turistikohteissa on viime vuosina opeteltu lisää englantia ja oikein hämmästyin (tai vähän petyin kun puhun italiaakin..) kun yhtäkkiä kaikissa tutuissa paikoissa puhuttiin englantia! Tietysti on sitten niitä paikallisia jotka muistaa moikkailla italiaksi, vaikka ei vaistaisikaan monet yrittää silti puhua italiaa. En ole samaa mieltä välinpitämättömyydestä päinvastoin, riippuu myös sinusta oletko itse ollut välinpitämätön?
      usein jo hotellien pitäjät kyselevät kuulumia ja onko viihtynyt. Jos kertoo paikallisille pitävänsä Sisiliasta ja kohteista joissa on käynyt niin paikalliset asettavat ihan uuteen arvoon ja kokevat että on jotain yhteistäkin. Samoin jos muistaa kiittää siivoojia yms. työntekijöitä saa yleensä iloisen hymyn, muutenkin Italiassa kiittäminen on hirveän tärkeää siellä on törkeää vain lampsia paikalle tuppisuuna ilman kohteliaisuusfraaseja sillä ne opetetaan lapsille pienestä pitäen.. Tietysti on niitäkin sisilialaisia jotka eivät tiedä mitä oikein ajattelisivat turisteista eivätkä tykkää, mutta yleensä tarpeeksi kauan turistipaikassa asuttuaan sellaiset turisteihin kyllästyneet muuttavat pois ja niin on sekin "ongelma" ratkaistu. Sisiliassa on myös niin perhekeskeisiä ihmisiä etteivät halua välttämättä olla tekemisissä edes naapurikylän ihmisten kanssa mutta onhan Suomessakin esim. savolaisvitsit ja ruotsalaisvitsit..

    • Kivoja sisiliaaneja

      Hmm, erikoista tosiaan. Me matkailimme kesäkuussa Trapanissa, Cefalussa, Palermossa, Castellammare del Golfossa ja Marsalassa. Saimme vain ja ainoastaan ystävällistä kohtelua osaksemme. Ihmettelen.. onko meillä ollut vain uskomaton tuuri, vai onko edellisillä ollut uskomattoman huono tuuri.

      Toki systeemit eivät toimi samalla tehokkuudella kuin meillä. Eivät toimi useimmissa muissakaan etelä-Euroopan maissa. Jos ei sitä kestä, kannattaa ehkä harkita uudelleen matkustamista pohjoismaita kauemmaksi..

      Ja kun oikein mietin, missä maassa olen saanut kaikista ala-arvoisinta kohtelua ja palvelua, on se ollut Ruotsin Göteborg.

    • 8 x Sisiliassa

      Oman kokemukseni mukaan sisilialaiset ovat omalla eleettömällä tavallaan ystävällisiä ja koteliaita ihmisiä. Parasta heissä on mielestäni aitous , eli puuttuu se mielistelevä epäaito yliystävällisyys mihin monissa turistikohteissa törmää.
      Olemme kiertäneet Sisiliaa ristiin rastiin ja pienimmistä kylistä suurin kaupunkeihin olemme joka paikasta saaneet hyvää ja ystävällistä palvelua.
      Tukikohtamme on ollut yleensä Naxos ja kulkuvälineenä reissuillamme bussi,juna, skootteri tai moottoripyörä. Viimeksimainitut ovat osoittautuneet kaikista kätevimmiksi ajoittain kaaosmaisessa liikenteessä.Ja siitä vielä plussaa kun ajelee maaseudulla niin voi aistia ne kaikki ihanat kukkien ja kasvillisuuden huumaavat tuoksut, varsinkin keväisin.

    • matkustelijainen

      Sisilialaiset ovat todella ystävällisiä jos itse vain muistaa hyvät käytöstavat, muistaa kiittää ja hymyillä ja tottakai kehua Sisiliaa :)

      • Moto diigga.

        Ja pitää muistaa kehua heille että Salvadore Toto Riina on hyvä jätkä kunnian mies. Se avaa sisiliassa kaikki ovet ja mikään ei maksa mitään kun sinulle tarjoillaan.

        Tämä tosin ei päde Giardi-Naxosessa eikä Taorminassa. Mutta jo Cataniassa kyllä ja etenkin Cefalussa Palermosta puhumattakaan.

        Basta Kunnian turisti


    • Janicajasiciliaano

      Aivan ihania ovat, etenkin miehet <3 suosittelen hakemaan sisilialaisia miehiä Suomeen, rikastuttavat kulttuuria ja eivät ole liian uskonnollisia! osaavat myös tehdä hyvää aitoa ruokaa ja työllistyvät ruoka-aloille mainiosti. Ovat myös sisäsiistejä ja osa komeitakin ilmaiset lomat miehen sukulaisten taloihin

      • Entä-Italodaamit

        Melkein meinasin uskoa mutta aprillipäivä paljasti kaiken hah heh hee hyvä veto.


    • Enarvosta

      Olisi mielenkiintoista tietää kuinka moni nainen matkustaa Sisiliaan vain miesten perässä ja kuka aidosti kulttuurista, historiasta ja nähtävyyksistä kiinnostuneena? mutta aika nopeastihan sen oppii näkemään kuka ei ole kiinnostunut laisinkaan nähtävyyksistä tai itse saaresta. Vaan drinkki kädessä rannalle tai pitseriaan paikallisen miehen/miesten kanssa tietämättä kulttuurista/saaren historiasta paljoakaan, yngh! en enää matkusta seuramatkoille koska ei kiinnosta vastaavat tapaukset, jonkalaisia käy toki myös Turkissakin runsain määrin. Ei heru arvostusta sen kaltaisille.

    • Viaggiatrice

      Sisiliassa käyneenä monen monta kertaa voin sanoa että ihmiset todelka ystävällisiä. Joku täällä jo sanoikin että niin metsä vastaa kun sinne huutaa.

    • nainenonkainaisellesusi

      "Sisiliassa käyneenä monen monta kertaa voin sanoa että ihmiset todelka ystävällisiä. Joku täällä jo sanoikin että niin metsä vastaa kun sinne huutaa."

      Oletko kiertänyt koko saaren ympäri ja käynyt myös kaikissa pikkukylissä? osaatko myös sisilian kieltä ja ymmärrät mitä kaikkea sinusta puhutaan myös selän takana edessäpäin lisäksi? Siis koko Sisilia mummoineen ja naisineen on vain avosylin sinua halaamassa heti lentokentällä, sinua ulkomaalaista muukalaisnaista/miestä? No jaah, itsellä kyllä aika erilaisia kokemuksia tuolta saarelta! miehet olivat todella aurinkoisia, hymyileviä ja ystävällisiä suurin osa. Jostain syystä moni nainen todella tympeä, jo pelkästään asiakaspalvelutehtävissä jossa odottaisi hieman laadukkaampaa palvelua. Tosin Italiassa yleistä kiukkuiset naissiivoojat ja tympeä äkäinen palvelu kassalla, onneksi sentään eivät kaikki ole sellaisia etenkin nuoremmissa on onneksi vielä toivoa.

      En itse asioi toista kertaa sellaisissa liikkeissä jossa asiakaspalvelija/kassa ämmä kääntää perseensä minuun ja ei ole huomaavinaan "Kun taas nuo ulkomaalaiset tulee liikkeeseen!" Sellainen on epäystävällistä käytöstä ja turistina äänestän jaloillani, asioin ystävällisissä liikkeissä joissa ollaan kassalla myymässä eikä persettä kääntämässä. Nainen on kai naiselle yhä susi ja se ajatusmalli on vanhaa ja naiivia. Muuten kiva saari. Onhan se aika harmi että miehet ovat ystävällisiä ja naiset ei jaksa olla, tämmöinen kokemus.

      • VivaItalia

        Olen asunut yli 10 v Toscanassa, nyt Suomessa. Kiertänyt sisiliaa pikkukylissä , kaummiainen paikka Pachino. ETELÄ-ITALIAN KYLÄT KIERRETTY, CALABRIA JA NAPOLI KUERRETTY YSEAAN OTTEESEEN ADRIAN MERE N RANNIKKOKAUPUNGIT JA MYÖS POHJOIS-ITALIAA NUORUUDESTA SAAKKA. ISOMPIA ONGELM7A EI OLE OLLUT. PERSEEN KÄÄNTÄVÄN MYYJÄN VOIT LLYTÄÄ SUOMESTA , JENKRISTÄ TAI IHAN M7STÄ VAAN
        HYVII MATKOJA VAAN JA VÄHÄN AVOIMIMMIN MIELIN TAI SIT PAREMPI PYSYÄ KOTIKYLÄLLÄ.


      • Niinmetsävastaa

        Issähän ihme kohteessa oot ollut. 40 vuoden kokemuksella oon kiertänyt sisiliaa.asunut italiassa toscanassa. Lomat vietimme aina sisiliassasä.juustot,salamit,ricotat ,viinit haettiin pikkukylistä. Kannattaa sinun mstkustaa hymyjen maahan,kun vilautat seteliä siellä hymyillään aamusta iltaan.


      • HuaHinNro1
        Niinmetsävastaa kirjoitti:

        Issähän ihme kohteessa oot ollut. 40 vuoden kokemuksella oon kiertänyt sisiliaa.asunut italiassa toscanassa. Lomat vietimme aina sisiliassasä.juustot,salamit,ricotat ,viinit haettiin pikkukylistä. Kannattaa sinun mstkustaa hymyjen maahan,kun vilautat seteliä siellä hymyillään aamusta iltaan.

        TÄMÄ ON ORIGINAALI ANAALI.

        Älkää lukeko laittomia kopioita, joita VAJAKKIMAIJA kylvää.

        Niin se tämäkin aamu jälleen avautui MAIJAN ystävällismielisellä ja kanssaihmisiä kunnioittavalla aloituksella...

        Hänellä sitä, tuota sielunkauneutta aina löytyy lämminhenkisistä vastauksistaan!

        Voiko kauniimmin sanoin enää aamua aloittaa?

        "Tyylikkäällä" kerronnallaan yrittää uskotella kirjoittelevansa totuuden, vain totuuden, mitään siitä poisottamatta ja mitään siihen lisäämättä!

        Uskokoon ken haluaa...

        Dissosiatiivinen identiteettihäiriönsä (engl. dissociative identity disorder, DID, "monipersoonahäiriö" tai "sivupersoonahäiriö") on dissosiaatiohäiriöistä monimutkaisin eikä enää ole lukuisien lääkärien kertoman mukaan hallinnassa ja parannettavissa.

        MAIJAN PANIIKKIHÄIRIÖN JOHDOSTA PELI ON JO MENETETTY VUONNA 2010.

        PATTAYALAISET aloittivat jo aiemmin tyhmät puheensa ja nyt yhdessä LAHKONSA kanssa, viihdyttävät meitä kauheimmilla kirjoituksillaan, ylpeillen saannoksistaan palstoilla ja kuvitellen PATTAYAN nousevan tällä tavoin uuteen kukoistavaan nousuun, mutta toivotonta on taistelunsa...

        Don Quijoten tavoin PATTAYALAISET yrittävät Lerppaharjun Sancho Panzat apunaan kiivetä matkailupalstojen valtiaiksi, hävyttömillä puheillaan, mutta toisin on käynyt! 

        Vähäinenkin arvostus PATTAYAA kohtaan on kansan silmissä kadonnut ja niinpä heidän arvostuksensa on nostanut viihtyisän ja rauhallisen HUA HININ, Thaimaan helmen, matkailun kärkeen, paikkaan, joka sille luontojaan kuuluukin.

        H U A H I N O N M A A I L M A N P A R A S M A T K A I L U K O H D E.


    • opettajatäti

      Kerrassaan kaunista tuon "Toscanassa" asuneen kirjoituskieli, aivan unohtuu suomen kieli? jos asuu 10 vuotta Italiassa. No Suomesta ei ainakaan työtä saa tuommoisella kirjoitustyylillä ja huutamalla. Suosittelen palaamaan takaisin koulun oppitunneille opettelemaan äidinkieltä. Sen jälkeen voitkin palata Italiaan vaikka italian kielikurssille kun osaat ensin äidinkielen.

      • Viacciatrice

        Linja-autossa on vähän vaikea kirjoittaa kun on töyssyjä.en tarvitse lisäkoulutusta.kiitos ehdotuksesta.


    • ursuliina

      Rakastan matkailua Sisiliassa ja Puolassa <3

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14881
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3066
    4. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3065
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3065
    6. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    8. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3064
    9. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3060
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    Aihe