fretin hankinta :)

jansku_96:)

eli olen ajatellut tuota frettiä hommata kun on muitakin kotieläimiä ihan marsusta hevoseen niin jos fretti tulisi se saisi oman häkki/huoneen semmonen 2 m. x 2.5m. häkki systeemi.

olen katselut jo hintoja ja ajattelin että kasvattajalta hommaan kun taas eläinkaupoista(ei ainakaan meillä ole varmoja, myyvät mitä sattuu kenelle sattuu) mietin vain että mitä fretille voi syöttää? kun joku syöttää raaka ruokaa niin voiko jotain muuta syöttää? olen jo lukenut jonkin verran freteistä ja laskin että siihen menisi alkuun about: osto:300-400 e. leikkaus 100e. ja matkat plus. eli varmaankin ensimmäisiin kuukausiin uppoaisi se 600 e. aika lailla jos ajattelee leikkaavattavansa sitten ja on ruuat sun muut. mietin vaan että tarvitseeko fretti kaveria? olisi ihan kiva jos joku viitsisi vastata ja tietty muita vinkkejä myös!:)

7

301

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jotaintietoa

      Fretti tarvitsee ehdottomasti tilaa ja olla vapaana, joten pelkäksi häkkieläimeksi sitä ei voi ottaa. Fretit ovat aktiivisia, joten sille kannattaisi varata koko huone, ellet anna sen talossa kulkea vapaana.

      Fretin edunmukaista on jos sille syötettäisiin raakaruokaa, sillä raaka ruoka sisältää fretin tarvitsemia aineita. Fretille syötetään myös kuivamuonaa.

      Kannattaa myös miettiä, jos sinulla on muita eläimiä, että onko sinulla ainaa fretille ja myös sitä, tulevatko muut eläimesi toimeen fretin kanssa. Pentuna fretti puree, joten se saattaa suututtaa esim. koiran.

      Fretti on petoeläin, joten en suosittelisi sitä ainakaan pupujen kanssa, en tiedä sitten kuuluuko marsu samaan luokkaan. Tietenkin voi olla, että ne tulvat toimeen

    • vinkkivinkki

      Tää on taas yksi semmonen tapaus mikä ei kuulosta hyvältä D: "otetaampas tosta tommonen fretti ku vaikuttaa kivalta eikä semmosta eläintä näytä vielä kodista löytyvän". Fretti vaatii paljon aikaa, ja tuntuu että nyt rinnastat sen vahvasti noihin marsuihisi jotka vaan kököttävät häkissä ja syövät salaattia derp-ilme naamallaan. Itse tiedän varsin hyvin, nuorempana mulla oli kaksi marsua ( myöhemmin niiden kaks poikasta), kissa ja tällä hetkellä koira ja kaksi frettiä. Kun koiraan menee se tunti päivässä (jos ei lasketa mukaan pesuja, trimmauksia ja harjauksia, kuitenkin säkäkorkeudeltaan 60cm koira kyseessä) niin fretteihin menee hurjasti enemmän. Ota huomioon häkin siivous (ja häkin pitää olla iso, miel. monikerroksinen), jätöksien korjailu talosta (hyvin harvat 100% sisäsiistejä, tai jos ovat niin saattavat sotkea paikkoja muuten), leikitys ja muutenkin ne tykkää sosiaalisina eläiminä hyppiä kokoajan edessä. Pienten eläinten kanssa tulevat toimeen vaihtelevasti, meillä on ainakin tappaneet kaikki kissanlelut jotka näyttävät esim. hiiriltä tai pitävät jännää ääntä. Tai ovat vain pörröisiä. Koirallakin ovat hermot todella usein kireänä jos jollain kotona ei ole aikaa leikittää frettiä niin etsii seuraa sitten hurtasta.
      eläinkaupoista en edes tiedä saako frettejä, mutta kasvattajiltahan nekin eläimet tulee. Kasvattajalta ostettaessa itse eläin maksaa 350-400€, häkkiin kannattaa varata se 250€, häkkitarvikkeisiin (juomapulloon, ruokakuppiin, kahteen isoon kylpypyyhkeeseen, yhteen pienempään, kahteen erilaiseen riippariin, kahteen vessaan ja leluun) meni meillä 100€, ruokaan (kerran kahdessa, kolmessa kuussa) 40€, nutriplussa tuubi silloin tällöin 10€, leikkaus (riippuu sukupuolesta ja eläinlääkäristä) 80-130€. Että kyllä tuosta nyt tulee minun laskelmieni mukaan hieman yli 600 euroa. Ja tyttö fretit kaipaa ehkä enemmän sitä lajitoveria, urokset ei niinkään. Minun vinkkinä harkitse ja tutki frettejä vielä pari vuotta, ja ota semmoinen vasta kun olet esim. omassa asunnossa, tai muuten teiltä eläinkatraasta karsiutuu elukoita poies. Ajattelen tosiaan vain fretin parasta.

    • jansku_96:)

      joo aluksiki "vinkkivinkki" jos fretti taloon tulee sillä on OMA HUONE ja se fretti otettaisiin vasta ensi vuoden puolella varmaankin jos otettaisiin. ja huoneeseen tulee eri tasoja ja leluja että silleen. tilattaisiin varmaankin korkea laatuista kuiva muonaa sekä raaka ruokaa fretille. varmaan uroksen otettaisiin ja sitten 8 kk. ikäisenä pallit pois. kyllä sitä aikaa riittäää ja fretti saa kulkea irti.

      enkä todellakaan rinnasta Frettiä johonkin marsuun tai kaniin, taikka hevosiin. itellä on kokemusta niin koirista kissoista ja hiukan isoimmistakin eläimistä. vasta ensi vuoden puolelle otettaisiin koska säästän rahaa "yllättäviin sairas tapauksiin" ja koska on sen verran iso huone jossa on tilaa leikkiä ja se fretti otetaan pois huoneestaan suunnilleen 3-4 kertaa päivässä jaloittelemaan.

      itellä kyllä on ihan asian tuntevainen koti ja jos uusi eläin otetaan siitä selvitetään kaikki mahdollinen.
      ja se meidän "eläin katras" kulkee irti pihoilla ja laitumilla ja talvella on muutama eläinhoitaja hoitamassa, katsos kun on kotieläinpiha;) kyllä se fretti hyvin voisi ja kesällä lämpimillä ilmoilla pääsisi ulos tarhailemaan.

    • >:(

      Älkää ikinä ostako frettiä eläinkaupasta!
      Fretti on aktiivinen eläin ja eläinkaupassa
      sille ei riitä tilaa tarpeeksi eikä sitä käsitellä
      joten fretistä tulee helposti arka tai kiukkuinen.
      Fretit eivät tule eläinkauppoihin kasvattajilta
      vaan mm. virosta jossa pentutehtailua harrastetaan.
      Pennut ovat huonosti käsiteltyjä, ei ollenkaan
      koulutettuja ja monesti myös sisäsiittoisia.
      Terveydestä ja jalostuksesta ei välitetä,
      ainoastaan rahasta. Jos todella haluat hyvä
      kuntoisen ja pitkäikäisen fretin niin ostat sen
      suomalaiselta kasvattajalta. Mahdollisesti
      viralliselta, niitäkin suomesta löytyy muutamia.

      Älkää kannattako pentutehtailua vaikka
      eläinkaupassa mököttävä fretti kuinka säälittäisi!

    • Ferret

      Hyviä frettien kasvattajia ovat mm. http://www.riinannaatala.tarinoi.net/1 ja http://www.pickpocketsferrets.tarinoi.net/. Olen käynyt sivuilla kurkkimassa (: Itsekin olemme ajatelleet fretin hankintaa, vaikka emme todellakaan vielä. Ensin etsimme kaiken mahdollisen tiedon näistä näädistä.
      Niin, ja >:( on oikeassa: Koskaan ei frettiä saisi ostaa eläinkaupasta. Vaikka jossakin eläinkaupoissa frettejä myydäänkin, stressaantuvat ne siellä, sillä ovat samoissa tiloissa saaliseläinten, kuten esim. hiirien ja rottien, kanssa. Ja tietenkin se stressaa myös saaliseläimiä.
      Niin kauan kuin "pelastetaan niin surulliselta näyttäviä frettejä liian pienistä tiloista", pentutehtailu jatkuu! Muistakaa kaikki frettiä harkitsevat tämä (:

    • vinkkiontyhmä

      hei vinkkivinkki marsut ovat aivan yhtä ihania kun muutkin ! voit mennä perseeseen mollaamaan niitä !!!!!!!

    • FerretFan

      Ferret, mekin harkitsemme frettiä ja meidänkin mielestämme Riinan näätälä ja Pickpocket's ferrets ovat hyviä kasvattajia. (olen 13v.)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      69
      1285
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1207
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1135
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1070
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      52
      821
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      74
      736
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      682
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      661
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      355
      650
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      646
    Aihe