Annetaan mäyräkoira koulutettavaksi

mäyräkoirapepe

Hei, olemme vuoden ajan taistelleet liki 2-vuotiaan mäykkyuroksen kanssa. Se ei voi sietää vieraita ihmisiä/puolituttuja/joitakin kavereita ja hermostuessaan käy kiinni ihan kunnolla. Jos sitä yrittää kouluttaa, puree minuakin, omistajaansa. Kokeiltu on ruokavalion muutokset, pitkät päivittäiset metsälenkit, dap-pannat ja haihduttimet, serene-umit, pallien poisto, kyselty monelta eri koirankouluttajalta neuvoja, mikään ei vaan auta. Käytös pahenee koko ajan ja parempaan suuntaan ei tässä asiassa olla edetty. Nyt ollaan siinä pisteessä, että etsitään "toista kotia" koiralle, jossa koira voisi asua ja olla jonkun osaavamman ihmisen käsissä. Ns. tavallisilta kouluttajilta emme ole saaneet tarvitsemaamme apua ja neuvot ovat aina olleet samanlaisia: lisää liikuntaa ja parempaa ruokaa. Mutta kun ei auta vaikka vetäisi kuinka pitkiä lenkkejä niin aina vieraan ihmisen lähestyessä koira saa jonkin raivarin ja haluaisi käydä kiinni.
Koira on syntynyt 16.9.2009 ja on siis mäyräkoirauros. On mielettömän ihana ja seurallinen koira kun sen oppii tuntemaan kunnolla, rakastaa metsässä juoksemista yli kaiken. On myöskin hirveän älykäs ja leikkisä. Jos olet halukas ottamaan tällaisen haasteen vastaan niin soitathan/tekstaathan numeroon 050 463 7232. Kiitos ja toivottavasti apua saadaan :)

9

574

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mäyräkoirapepe

      niin ja asumme varsinais-suomen alueella :)

    • 234fwefwefw3f3

      Onko koira sosialistettu kunnolla? Onko pentuna tapahtunut jotai poikkeuksellista joka voisi aiheuttaa moisen käytöksen.

      Nuohan ovat vakavia virheitä rotumääritelmänkin mukaan.

    • valeriee

      Tuolla "koirien kouluttaminen"-keskustelussa näkyy olevan enempi keskustelua ja juttuja liittyen myös tuohon sosialistuttamiseen.

      • Hyi hyi...

        Ei koiria saa sosi-alistaa. Julmaa!


    • irmeli64

      olisinpa ollut lähempänä niin olisin ottanut haasteen vastaan, ja koulutettuani koiran olisitte saaneet sen tkaisin :) rakastan haasteita:)

    • PolCu

      Toivottavasti ette ole vielä luovuttaneet!!? Ensiksi; mikä on herran karvanlaatu? Itselläni on lyhytkarvaisia. Kaksi urosta 10v ja 7v ja yksi narttu 1,5v. Tuo 7v uros oli nuorena äärettömän hankala tapaus. Ei purrut koskaan ketään, mutta kaukana ei ollut. Ensimmäiset näyttelyt käytiin viime keväänä, jossa ei hampaat kolahtaneet yhteen, kun tuomari laittoi kättä lähelle...
      Se rauhoittui ensimmäisen astumisen jälkeen. Välillä toki otan sen kanssa yhteen vieläkin..

      Annan pari erittäin hyvää vinkkiä, jotka toimii omiin koiriini hyvin. Jos koirasi äkäilee toiselle koiralle, älä huomioi sitä. Jos se äkäilee sinulle, älä huomioi sitä. Älä koskaan anna koirallesi huomiota, jos sen käytös ei ole sitä mitä haluat !!
      Yksi hyvä konsti on myös totaalinen alistuminen; eli alistat koirasi pitämällä kättä kaulalla ja hellität otteesi VASTA, kun koira on TÄYSIN rentona siinä maassa.
      Tuon kun tein ensimmäisen kerran nuoremmalle urokselleni niin jätkä tärisi ja murisi..ja siinä meni 15minuuttia, että jätkä oli TÄYSIN rento.. Sitä teen silloin tällöin kaikille koirilleni ihan vaan siksi, ettei pomo unohdu =)

    • IriaA

      5 vuotias mäyräkoirauros, ei pyysty olla kotona yksin, se haukku tosi kovasti. Miten siina voi auttaa? Onks jollakin vinkkiä?

    • ViiMi

      Ensimmäisenä haluaisin kysyä; Onko mäykky karkkari, pitkä- vai lyhytkarvainen? Sillä on jonkin verran mäykkyjen perusluonteeseen.
      Itselläni on ollut lyhytkarvaisia kohta 11v. Kahden kanssa olen käynyt aika rajun koulu. Toinen uros ja toinen narttu. Uros nyt 7v ja hyvin tulee toimeen niin ihmisten kuin muiden koirienkin kanssa. Asiasta on toki käyty kolmen vuoden sota. Uros tuli minulle vasta sen ollessa 6kk, että luulen sen pentuna kokeneen jotain kamalaa, jota ei ole minulle kerrottu tai jota kasvattaja ei oikeastikaan tiedä. Pääasia kuitenkin on, että se voi nyt hyvin ja sain siitä mallikelpoisen (jopa näyttelyissä pärjänneen) kansalaisen !!
      Narttu on nyt puolitoista vuotias ja erittäin kiltti, mutta eipä ollut pentuna.. Mäykyn kanssa on oltava tiukka heti pentuiästä asti, muuten sen kanssa tulee ongelmia !! Voisin ehkä ottaa koirasi, varsinkin jos se on leikattu. Se on kuitenkin vielä sen ikäinen, että siitä voi saada toimeen tulevan kaverin =) Ja leikattuna ei tulisi ongelmaa narttuni juoksujen kanssa. =)

      • IriaA

        Hei! Pitkasta aika!
        Se on lyhyt karvainen, nornaali kokoinen ja ei ole leikkattu.
        Pennun iästä sen kans ei ollut ongelmia, vain kun olen itse saanut pienen lapsen... koiran alkoi reagoida näin. Se vahti koko ajan...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1355
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1086
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      78
      910
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      817
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      65
      747
    6. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      290
      716
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      708
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      39
      701
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      61
      694
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      43
      675
    Aihe