Kakka ongelmista

Sarianna1985

Löytyyköhän täältä kohtalotovereita? Nimittäin lapsen ummetukseen, helpottaakohan se koskaan? Viime marraskuussa pojan ollessa 10kk teki tuttipullo lakon ja vatsa meni kovaksi kun nesteen juonti väheni huomattavasti. Yksityisellä käytiin ja saatiin ohjeeksi antaa levolacia, sillä mentiin jonkun aikaa ja ainakun oli vähentämässä niin meni kovaksi.
Levolaci jätettiin pois ja saatiin movicol Junior Plania, sillä vatsa toimii ok. Ja kysyinkin että voiko olla rakenteellista ja lääkäri sanoi että ei usko kun vatsa toimii sillä movicolilla niin ihan selvää ummetusta. Ollaan annettu nyt pussi per päivä ja uloste on aika löysähköä. Ollaan kokeiltu vähentää mutta alkaa menemään heti kovaksi. Lapsi on nyt siis 1v5kk. Miten teillä muilla, onko ummetus missään vaiheessa helpottunut? Ajattelin että kokeillaan nyt että annetaan joka toinen päivä, jos uloste pysyisi normaalina, kun nyt tuntuu että on aika löysää. Poika juo aika vähän nesteitä vaikka koitan niitä tarjota, ja ruokavalio on mielestäni monipuolinen. Allergiaa en usko että on kun ei ole muuta oiretta..

Nyt on sitten ollut pronaxen kuurilla ja lisäksi menee panadolia viikon verran, pari päivää sitten oli vatsa ihan kuralla (tekiskö pronaxen?) ja nyt ei ole niin velliä mutta löysää kuitenkin. Kakatessa kuitenki alkaa itkemään, lääkäriltä kyselin että voiko olla että ripuli on "polttanut" peräaukkoa tai jotenki tullut haavaumia että ulostaminen sattuu vaikka on löysää niin on kuulemma mahdollista. onko teillä muilla ollut tuommosta varsinki pronaxenin käytön jälkeen?

Olisin erittäin kiitollinen kokemuksista. Tuntuu että elämä pyörii pelkän kakkaamisen ympärillä :(

8

855

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kohtalotoveri

      Mun lapsellani suoli on aina toiminut huonosti. Vauvana kakkaa tuli viikon välein, jos oli yli viikko, niin sitten annoin Levolacia. Vajaa vuoden vanhana täytyi ummetusta helpottaa Microlaxilla. Keskussairalan lääkäri määräsi tuota Movicol Junioria, mutta sen olen vaihtanut Pegorioniin, joka on mautonta.

      Nyt yli kaksivuotiaana ummetusta on edelleen, jos syystä tai toisesta lapsi ei saa riittävästi Pegorionia. Tilanne on kuitenkin helpottanut lääkkeen ansiosta: lapsi ei pelkää ulostamista ja uskaltaa ponnistaa. Toisinaan ulostaminen on kivuliasta ja vertakin tulee. Sopivan Pegorion-annoksen määrittäminen on tosi hankalaa.

      Lapseni on siis todettu täysin terveeksi. Tukimuksiin hän joutui/pääsi aikanaan hidastuneen kasvun takia. Hidastuneen kasvun sanottiin johtuvan huonosta syömisestä, minkä kanssa meillä oli todella vaikeuksia.

      Eli sanottiin, että lapsen pitää syödä ja juoda enemmän, niin ummetuskin helpottaa. Nyt syöminen sujuu huomattavasti paremmin, mutta ummetus ei vaan ole helpottanut. En siis vieläkään ole päässyt ajatuksesta, että huono syöminen johtuu ummetuksesta eikä päinvastoin.

      • Sama kohtalotoveri

        Kysyisin vielä, minkä takia olet joutunut antamaan noita särkylääkkeitä? (en pystynyt lukemaan koko tekstiä, kun en saa poistettua noita mainoksia pois tieltä)

        Minun ei ole tarvinnut antaa muuta särkylääkettä kuin Panadol-suppoa hampaiden puhkeamisen tms takia. Yksi antibiottikuuri oli joskus, mutta tää ei tuntunut vaikuttavan ulosteeseen millään tavalla.


    • kovakaakki

      Meillä nyt 11-v poika, jolla ihan vauvasta asti ummetusta. Nyt jo sujuu, mutta aika kauan välillä on vessassa. Ja kerran jouduin antamaan peräruiskeen, kun oli tosi kipeä maha ummetuksen takia. Mutta sen kanssa pärjäilee. Käy nykyisin kuitenkin lähes päivittäin kaakulla. Ei kai sitä muuten voi säädellä, kuin ruokavaliolla, eli paljon kuitua ja nestettä. Ja nuo pehmennyslikut siksi, jotta tulee rytmi oikeaksi. Ei se haittaa, jos maha onkin kovalla, mutta toimii. Ei lääkettä kannattanee antaa viikon kuurina silloin, jos menee todella kovaksi, eli ei tule kakkaa esim viiteen päivään.

    • Kohtalotoveri

      Kovakaakki kirjoitti, ettei haittaa, jos maha on kovalla, jos vaan toimii.
      Ehkäpä tosiaan 11-vuotias kestää sen kivun, mutta tämmöinen parivuotias ja ap:lla vielä nuorempi, ei oikein kestä kipua.

      Minusta on kurja seurata, kun pieni kärsii "synnytystuskissaan" ja lopputuloksena on verinen jotkäle. Hänen suolensa toimii parin-kolmen päivän välein, vaikka annan Pegorionia päivittäin. Minusta tuntuu, että mitä enemmän hän syö kuitupitoista ruokaa, sen kovempi on lopputulos. Juomista olen yrittänyt lisätä, mutta se haittaa ruokahalua eikä toisaalta ole mielekästä, kun lapsi syö muutenkin niin pieniä annoksia.

    • voita

      Kokeilkaa vähentää viljaa ja lisätä luonnollisia rasvoja ruokavalioon.

      Kuituja saa ihan riittävästi aivan kaikista kasvikunnan tuotteista, joten siihen ei viljaa tarvitse.

      Ja nuo hyvät rasvat (EI MARGARIINIA) ovat todella tärkeitä myös suoliston toiminnalle.

      Luonnollisia rasvoja:

      Kala, pähkinät, siemenet, avokado, kylmäpuristetut öljyt (oliivi, pellavansiemen, camelina, rypsi, kookos). Kylmäpuristuksen ansiosta öljyn rasvahappokoostumus ja vitamiinit säilyvät luonnollisessa muodossaan. Eläinrasvat (luomu parasta). EI margariinia.

    • kokemusta on

      Kaakkia voi myös ihan mekaanisesti auttaa ulos suolesta. Joidenkin mielestä inhoittavaa, mutta yleensä äidit ovat tottuneet kakan kanssa säheltämään... Eli ihan painelemalla sieltä ulkopuolelta sopivasti kun lapsi ponnistaa. Jopa ehkä rikkoa mönttiä kun se on tulossa ulos.... kuulostaa ehkä kaamealta, mutta toimii!!! Auttaa ison tulpan pois suolen suulta.

    • Äippä33

      Minun lapsellani oli joskus 3-6 vuotiana ummetusta , joskus ei tullut moneen , moneen viikkoon , siihen auttoi peräruiske , luumut ja ummetuslääke.
      Nykyään hän on 10vuotias reipas tyttö , jonka vatsa toimii joka päivä!!
      Kannatan peräruisketta tai ummetuslääkettä.

    • D325OH

      Joku jo mainitsikin, viljat pois ja peruna, maissi sekä sokeri. Hiilihydraatti kovettaa. Kasvikunnassa on enemmän kuituja kuin vijassa. ProbioottiPlus on hyvä maitohappobakteeri. Maito myös kovettaa!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      99
      2860
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2420
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2200
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      17
      2002
    5. 171
      1842
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1836
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1787
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1736
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      133
      1529
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    Aihe