RKP:n linja

heikki_tala

Suomenruotsalaiset (= RKP) ovat lobbauksen ja harhaanjohtamisen mestareita. He ovat kehittäneet erilaisia ilmauksia, joilla pyritään naamioimaan suomenruotsalaisten etu- ja erioikeudet. Tässä yksi esimerkki yliopistolaista: "74 § Ruotsinkielinen opetus ja vararehtori
Helsingin yliopistossa on ruotsinkielistä opetusta varten vähintään 28 professorin tehtävää johtosäännöllä määrätyillä aloilla. Svenska social- och kommunalhögskolanin professorin tehtävät eivät sisälly mainittuihin professorin tehtäviin.
Yliopistossa on lautakunta ruotsinkielisen opetuksen kehittämistä ja yhteensovittamista varten.
Yhden vararehtorin tulee olla 1 momentissa mainittuun tehtävään otettu professori, jollei tällaiseen tehtävään otettu henkilö ole rehtorina."

Käytännössä äidinkieleltään ruotsikielinen on aina etulyöntiasemassa näitä virkoja täytettäessä. Sama koskee oikeusministeriöön perustettuja uusia kielipoliisin virkoja, jotka kaikki täytettiin suomenruotsalaisilla (?).

Toinen esimerkki on "toinen kotimainen kieli", joita on muka kaksi samanlaista, ruotsi ja suomi (usein näkee juuri tämän järjestyksen). Näin luodaan mielikuvaa kahdesta suurin piirtein samankokoisesta kieliryhmästä (vrt Belgia). Kun ylioppilastutkinnossa "toinen kotimainen kieli" muutettiin lailla valinnaiseksi, niin mm. MTV3:n uutisissa kerrottiin, että "pakkoruotsi poistettiin ylioppilastutkinnosta". Mutta hei, myös pakkosuomi poistettiin 5 % ruotsinkieliseltä kielivähemmistöltä!

Kun suomenruotsalainen lainsäädäntöneuvos Sten Palmgren sai vapaat kädet kirjoittaa nykyisen kielilain, niin siinä ainoa "yksikielisesti suomenkielinen" toiminto on vankeinhoito (40 §) - mutta heti toisessa momentissa säädetään, että bättre folkille voidaan vankiloihin perustaa ruotsinkielisiä osastoja. No, onhan tämä hyvä alku viralliselle yksikielisyydelle pohjoismaiseen malliin eli valtavan suuren enemmistön äidinkieli on ainoa virallinen kieli (Ruotsissa ruotsi, Tanskassa tanska, Norjassa norja ja Islannissa islanti - ja pian Suomessa suomi muuallakin kuin vain vankiloissa).

Tie on ollut pitkä ja kivinen. Yksi syy on Ruotsin, suomenruotsalaisten ja ruotsinmielistin täydellinen tiedotushegemonia aina internetin tuloon asti. Aloitin kansanvalistuksen heti netin yleistyttyä Suomessa ja kymmenssä vuodessa tilanne on muuttunut ratkaisevati. Läpimurto alkoi vuonna 2009, kun kielikeskustelu levisi nopeasti vanhaan mediaan. Ja tämän vuoden alussa Taloustutkimus Oy:n tutkimus osoittaa, että nyt jo enemmistö kansasta (48 %) kannattaa siirtymistä viralliseen yksikielisyyteen, 41 % roikkuu menneisyydessä ja 11 % ei vielä osaa ottaa kantaa.

Sateenkaarihallitus eli RKP:n johtaman kokoomuksen sixpack yrittää vielä kynsin hampain ylläpitää ja jopa lisätä pakkoruotsitusta ja keinotekoista virallista kaksikielisyyttä. Se on kuitenkin tuomittu epäonnistumaan, sillä Neuvostoliittoa ei enää ole - sehän Svenska Finlands folktingin kerrallisen puheenjohtajan Henrik Laxin julkisen puheen mukaan oli "ruotsin kieli varmin tuki Suomessa". Lax murehti jo vuonna 2005 suomalaisten euroforiaa, jossa suomalaiset jo sujuvasti osaavat mennä Eurooppaan tekemättä mutkaa Tukholman kautta.

Nyt elämme vaihetta, missä RKP:n puheenjohtajan Stefan Wallinin polvella istuu vatsastapuhujan nukkena kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki-boy Katainen ja aukoo suutaan Wallinin määräämässä tahdissa.

77

362

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sakumatias

      "Nyt elämme vaihetta, missä RKP:n puheenjohtajan Stefan Wallinin polvella istuu vatsastapuhujan nukkena kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki-boy Katainen ja aukoo suutaan Wallinin määräämässä tahdissa"

      Hirvittävä toteamus mutta valitettavasti tosi!

      • lumedemokratia

        Kirjan blogi on osoitteessa www.uusikultakausi.com

        Tanelin yhdessä Katja Boxbergin kanssa kirjoittama Lumedemokratia (2009) nousi yhdeksi vuosikymmenen keskustelluimmista ja myydyimmistä yhteiskunnallista pamfleteista. Se avasi suomalaisen yhteiskunnan tabuja muun muassa menneisyyden hallinnasta, konsensuksesta, politiikan ”maan tavasta”, hyvinvoinnista ja alue- ja talouspolitiikasta. Kirja on tähän mennessä myynyt kuudenteen painoksen (noin 6 000 kappaletta) ja sen ajatukset konsensuksen autoritäärisestä luonteesta ja päättymisestä, suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan lumeesta ja politiikan rappiosta ovat kirjan ilmestymisen jälkeen levinneet läpi yhteiskunnallisen keskustelun.

        Lumedemokratiasta löydät lisätietoja Taneli henkilökohtaisesta blogista:
        www.taneliheikka.com


      • rautaako?

        "Jyrki-boy Katainen ja aukoo suutaan Wallinin määräämässä tahdissa"

        Hirvittävä toteamus mutta valitettavasti tosi! "

        Kyseessä on siis nimenomaan toteamus. Ja koska se on sen verran outo niin haluaisi kullaa vähän perusteluja. Se että molempien herronjen johtamat puolueet ovat hallituksessa ei liene kovin outoa. Hallituksessahan on, tunnetuista syistä, peräti kuusi puoluetta kahdeksasta.

        Talalta on turha tivata peusteluja, hänen menetelmänsä persutuu aivopesuun toistojen kautta.

        Mutta ehkä nimimerkki sakumatias voisi antaa seikkaperäisemmät perustelut sille että suurimmanpuolueen johtaja, pääministeri, olisi pikkupuolueen johtajan talutushihnassa. Ai ei onnistu vai? No pitipäs arvata.


    • No comments

      Kuinka moni kansanedustaja olikaan pakkoruotsia vastaan vaalikoneessa?

      Kuinka moni Suomessa ymmärtää sen että meillä vielä 2011 on RKP?

      • rautaako?

        "Kuinka moni kansanedustaja olikaan pakkoruotsia vastaan vaalikoneessa?"

        Oliko siis kyse edustajista vai ehdokkaista? Oliko kyse vaalit vai poliittiset päätökset?

        Nykykansanedustajista enemmistö taitaa olla pakollisen touisen kotimaisen puolesta, vaikka tällä kertaa saimme ennekuulumattoman läjän populisteja eduskuntaan.


    • Toetterstroem

      Etkö ymmärrä Suomen puoluelakia vai mikä on ongelma? Heikin kielenkäyttö on hassua, koska vihulainen kuvataan aina klassiseen tyyliin jesuiitan/juonivan juutalaisen tapaiseksi kähmijäksi. Ilmeisesti on vaikea ymmärtää että suomalaiset poliitikot ja päättäjät ajattelevat eri tavalla kuin kirjoittaja itse.

    • kulku.

      Poliitikot ja päättäjät ilmeisesti ovat todella pakotettuja ajattelemaan eri tavoin kuin kansa.
      Kun poliitikko saa vaalirahaa rkp-rahastosta, alkaa hän ajatella kuin rkp.

      Kansa sen sijaan vastustaa pakkoruotsia.

      • rautaako?

        "Poliitikot ja päättäjät ilmeisesti ovat todella pakotettuja ajattelemaan eri tavoin kuin kansa."

        Vastuullisen poliitikon tunnistaa siitä että hän tarvittaessa päättää vastoin kansan tahtoa. Sehän on kuitenkin demokratiassa aika vaarallista poliitikon jatkon kannalta. Mutta maailma on moniuloitteinen ja usein tuklee tilanteita jossa kansalaisen maalaisjärki ja kansan tarve menevät ristiin.

        Juuri tällaisiin tilanteisiin tarttuu populisti. Minä teen kuten haluatte kuin nuo "ilkeät vanhojen valtapuolueiden" edustajat haluavat sortaa teitä.

        Klassinen eismerkki populistisesta johtajasta on maata puolustava kenraali joka taistelun alla hyökääjien edessä kysyy joukoiltaan minne he haluavat marssia ja siten johtavat sotilaansa sinne. Sotilas tietysti haluaa turvaan taistelulta, mutta toisaalta se on maan kannalta pahin mahdollinen päätös.

        Realistisempi esimerkki on esimerkiks globalisaatio. Moni kansalainen tietää että hän saattaa menettää työpaikkansa ja vastustaa siksi globalisaatiota. Kuitenkin Suomen kaltainen maa elää täysin kansainvälisestä kaupasta ja on siksi globalisaation suuria voittajia. Arvatkaapa vain millaisia puheita Soini piti globalisoitumista vastaan silloin kun metsäteollisuuden sopeuttamisen vaihe Suomessa oli kiihkieimillään 2004-2005!

        Pakkoruotsi saatta aivan hyvin olla juuri sellainen teema jossa kansa on väärässä koska ei näe omaa horisonttiaan pidemmälle eikä hahmota kokonaisuutta.

        Ainakin tiedämme että popuistit vastustavat sitä (koska kansa vastustaa), ja vastuullisten poliitikkojen enemmistö puoltaa. Mene ja tiedä. Ainkin se on järkevämpi ja asiallisempi hypoteesi kuin salaliittoteoriat ja sensuurointiväitteet.


    • t5t3t3w

      Pisteet taas Talalle. Pakkoruotsittajista kukaan ei usko omilla kasvoillaan ajaa asiaa. Elli Päivi Storgårdia lasketa. Mutta hänen kasvojaan ja niitä laajentuneita pupilleja lapset pelkäävät ja aikuiset katsovat vaivaantuneina ohi.

      • rautaako?

        "Pisteet taas Talalle. Pakkoruotsittajista kukaan ei usko omilla kasvoillaan ajaa asiaa. "

        Pitäisikö noiden keksimiemme satuolentojen "pakkoruotsittajienkö" ajaa nettifennjen asiaa? Nyt en oikein ymmärrä.

        Mistäköhän asiasta lienee kyse? Talan aloitus oli oudon sekava eikä siinä oikein ollut sanomaa. Eikä varsinkaan mitään jota hän ei olisi spammaillut nettiin jo kymmenkunta vuotta, jos nyt lasketaan pois se että puolueiden johtajat vaihtuvat välillä tavallisissa puolueissa.

        Löysitkö sinä Talan pointin?


    • Folke Bättersson

      Heikki, etkö pelkää RKP-juntan voimatoimia sinua ja perhettäsi kohtaan ? Nythän oikeusministeriökin on miehitetty RKP-läisillä ministeriä myöten. Henrikssonhan julisti, että nyt voimme ajaa omat tavoitteemme läpi..Mutta RKP:n tavoitteiden läpimeno on viime aikoina ollut "pyrrhosia vatsassa"..
      Olen tässä kesälomalla tavannut ihan muissa ympyröissä tavallisia kansalaisia. joiden kanssa keskustelu on yllättävästi siirtynyt kielipolitiikkaan...eipä ole pakkoruotsin tukijoita tullut vastaan. Viimeksi vuonna 2006 eräs opiskelutoverini tosin sanoi, että meidän on luettava ruotsia, koska Suomessa on sellaisia ressukoita, jotka eivät osaa maan pääkieltä..Minä siihen, että eikö olisi edullisempaa hommata heille asiointitulkit, tai jonkin vammaislain perusteella järjestää tulkkaus. Vammaislakiin tulee sisällyttää myös asennevammaisuus.

      • rautaako?

        "Heikki, etkö pelkää RKP-juntan voimatoimia sinua ja perhettäsi kohtaan ?"

        Heikki tietää ettei moista junttaa ole. Itse asiassa hänen tekstinsä saa yllättävänkin vähän huomoita sen säävyynsä nähden. Ehkä häntä ei ota enään kukaan tosissaan. Ei edes pienemmät mediatalot.

        "Viimeksi vuonna 2006 eräs opiskelutoverini tosin sanoi"

        Tuosta viimeisestä on siis kulunut viisi vuotta. No kielipolitiikkahan varsin marginaalinen kysymys.

        "Vammaislakiin tulee sisällyttää myös asennevammaisuus. "

        Vammaistukienko toivossa nän väität? Et kai tosissasi voi väittää kielitaitoisuuden vammaksi? Itse asiassa kielitaidottomuuttakaan ei luokitella vammaksi vaan pikemminkin laiskuudeksi.


    • db602

      Heikki puhuu asiaa.
      Eilisessä Hesarissa -osiossa Kulissien takana -käydään läpi nykyisen hallituksen synty.
      Kuvassa on uusi hallitus, ja voe tokkisa! siinä nuoret miehet Jyrki ja Sefan seisovat edessä ja vierekkäin ja samasta kravattiräkistä temmatuissa solmiossa.
      Melkein kuin uunituoreet kaksoset.

    • Paitsi että Jyrki-boy on myös fyysisesti päätään lyhyempi Wallinia - se juuri panee tekemään asetelman tuosta vatsastapuhujasta nukkeineen. Jyrki-boyn kännykkä on pikaviritetty RKP:n puheenjohtajan numeroon, jotta hän voi raportoida puolueensa korkeimman päättävän elimen tekemiset reaaliajassa puheenjohtaja Stefan Wallinille kuten tapahtui viime kesän puoluekokouksissa. Sitä ne suomalaisilta riistetyt miljardien eurojen säätiörahat teettävät. Röyhkeimmimmillään suomalaisten verorahoja kierrätetään "merenkulkutukena Ahnevanmaalle, josta ne siirretään suomenruotsalaisiin epäisänmaallisiin säätiöihin (lukekaapa Hesarin arkistoa!).
      Stefan Wallin seuraa Jyrki-boyta kuin hai laivaa (kts. vaalivalvojaiset ja Vierumäen salaiset neuvottelut) ja toimii hallituksen ruotsalaisena takapiruna ja pääpäättäjänä.
      Luulisi tuon asetelman vähitellen saavan suomalaiset pohtimaan, missä mennään ja kuka käskee.

      • ddjdjddjjdjdjddl

      • rautaako?
        ddjdjddjjdjdjddl kirjoitti:

        Puntilan väitöskirja Ruotsalaisuus Suomessa (1944) käsittelee suomenruotsalaisten kansallistunnetta ja rotuoppeja.
        [muokkaa]

        http://fi.wikipedia.org/wiki/L._A._Puntila

        "Puntilan väitöskirja Ruotsalaisuus Suomessa (1944) käsittelee suomenruotsalaisten kansallistunnetta ja rotuoppeja."

        Jep. Puntila oli patamusta fennomaani ja hän eitti kirjassaan omia tulkinotoja ja mielipiteitä.

        Faktan pohjalta asia näyttää täysin toiselta.


      • rautaako?

        "Luulisi tuon asetelman vähitellen saavan suomalaiset pohtimaan, missä mennään ja kuka käskee. "

        No ainakaan Pesrut eivät käske. Eivät halua, kykene, osaa, pysty. Mutta näinhän siinä piti käydä. Soini puhuu puolueelle suuren voiton, tosin en aavistanut että se olisi näin iso, ja sitten hän keksii jonkun kynnyskysymyksen jonka turvin hän voi jättäytyä tetatraalisesti oppositioon. Se oli odotettua.

        Onglemia syntyi kaksi. Toinen ja vakavampi oli se että tuo pilkkaa demokratiaa ka kansan tahtoa. Ja toinen se että jouduttiin turvautumaan niihin jotka uskaltautuu valtaan vaikka puoluet ovat niin kovin erilaisia. Ohjelma vesittyi, ja siihen ei olei varaa.

        Opetustahoista vähennettiin rutkasti joka tarkoittaa sitä että mitään mullistavia uudistuksia laajempine valinnaisuuksineen ei tule toteutumaan. Sellainan maksaa näät.


      • Toetterstroem

        Suomalaisilta riistetyt säätiörahat? Kyse on ihmisistä jotka ovat teollistaneet Suomea, työllistäneet ihmisiä, maksaneet veroja ja lopuksi testamentanneet rahojaan yleishyödylliseen tarkoitukseen, aivan samoin kuin suomenkielisetkin lahjoittajat. Oletko ryhtynyt sosialistiksi?


      • eijr spidemrn opsiet
        Toetterstroem kirjoitti:

        Suomalaisilta riistetyt säätiörahat? Kyse on ihmisistä jotka ovat teollistaneet Suomea, työllistäneet ihmisiä, maksaneet veroja ja lopuksi testamentanneet rahojaan yleishyödylliseen tarkoitukseen, aivan samoin kuin suomenkielisetkin lahjoittajat. Oletko ryhtynyt sosialistiksi?

        Jaahas. Ja mitenkäs svedu pellet ovat Suomea teollistaneet? Jos sahoja tarkoitat niin kyllä niitä myös suomenkielisetkin perusti. On vihreellistä sanoa että suomenkieliset tai ruotsinkieliset teollistivat. Oikeammin pikkeminkin voisi sanoa että sovellettiin idioita joita saatiin muualta. Seuraavana varmaan väität että moderni terveydenhuolto järjestelmä oli svekkuleiden kehittämä. Arvo Ylpöstä ja Eemil Tuuralasta tai Onni Turpeisesta vai mitä Tapio.

        Tarkoitat että siis enimmäkseen muiden ideat työllistivät sekä ruotsin että suomenkielisiä. Se on oikeammin sanottu Tapio pölvästi.

        Ainut kovan luokan sosialisti tässä maassa oli hehehe "heimoveljesi" Edvard Gylling.


      • Toetterstroem
        eijr spidemrn opsiet kirjoitti:

        Jaahas. Ja mitenkäs svedu pellet ovat Suomea teollistaneet? Jos sahoja tarkoitat niin kyllä niitä myös suomenkielisetkin perusti. On vihreellistä sanoa että suomenkieliset tai ruotsinkieliset teollistivat. Oikeammin pikkeminkin voisi sanoa että sovellettiin idioita joita saatiin muualta. Seuraavana varmaan väität että moderni terveydenhuolto järjestelmä oli svekkuleiden kehittämä. Arvo Ylpöstä ja Eemil Tuuralasta tai Onni Turpeisesta vai mitä Tapio.

        Tarkoitat että siis enimmäkseen muiden ideat työllistivät sekä ruotsin että suomenkielisiä. Se on oikeammin sanottu Tapio pölvästi.

        Ainut kovan luokan sosialisti tässä maassa oli hehehe "heimoveljesi" Edvard Gylling.

        Ihan sama mistä ideat tulivat tai kuka niitä sovelsi. Osa lahjoittajista vain sattui olemaan ruotsinkielisiä, osa suomenkielisiä. Nyt säätiöt hyödyttävät suomalaista kulttuuria, ja omistavat suomalaisia yrityksiä.


      • rautaako?

        "Jyrki-boyn kännykkä on pikaviritetty RKP:n puheenjohtajan numeroon, jotta hän voi raportoida puolueensa korkeimman päättävän elimen tekemiset reaaliajassa puheenjohtaja Stefan Wallinille kuten tapahtui viime kesän puoluekokouksissa. Sitä ne suomalaisilta riistetyt miljardien eurojen säätiörahat teettävät. "

        Aika suora korruptiosyytös. Ja kohteena maamme pääministeri!

        "Röyhkeimmimmillään suomalaisten verorahoja kierrätetään "merenkulkutukena Ahnevanmaalle, josta ne siirretään suomenruotsalaisiin epäisänmaallisiin säätiöihin"

        Tuollainenkin väitte vosi saattaa tosissaan otettavan kirjoittajan rikosvastuuseen.

        Ehkä sinun ihan oikeasti kannataisi vähän rauhoittua.

        "Stefan Wallin seuraa Jyrki-boyta kuin hai laivaa (kts. vaalivalvojaiset ja Vierumäen salaiset neuvottelut) ja toimii hallituksen ruotsalaisena takapiruna ja pääpäättäjänä."

        Jos siisttään tuo lause panettelevasta sävystä, niin jäljelle jää se tosiasia että Stefan Wallin on äänestäjänsä mandaatilla hallituspuolueen ministeri

        "Luulisi tuon asetelman vähitellen saavan suomalaiset pohtimaan, missä mennään ja kuka käskee."

        Poliitikkojen enemmistö määrää ja käskee, kuitenkin niin että hallitusvastuuseen suostuvat puolueet saavat kesnkenään määritellä hallitusohjelman.

        Omaa puoluettasi oltin kantamassa, raahaamassa, ostamassa ja lirkuttelemassa kakiien muiden puolueiden, presidentin ja 20% äänestäjien toimesta hallituksen toiseksi suureksi puolueeksi.

        Mutta mitä puolueesi teki mandaatillaan? Jähmettyi hyytelöksi oppositioon, ja hallitusohjelma rukattiin melkein kaikilta osin entistäkin PS-vastaisemmaksi! Etkä edelleenkään keksi parempaa syytä kuin RKP siihen ettei projektisi oikein etene.

        PS on vihollisesi! Sehän sinut petti.


      • jokkex
        rautaako? kirjoitti:

        "Puntilan väitöskirja Ruotsalaisuus Suomessa (1944) käsittelee suomenruotsalaisten kansallistunnetta ja rotuoppeja."

        Jep. Puntila oli patamusta fennomaani ja hän eitti kirjassaan omia tulkinotoja ja mielipiteitä.

        Faktan pohjalta asia näyttää täysin toiselta.

        Mitä valheita Puntilan kirjassa muka esitettiin, anna esimerkki?


    • sakumatias

      Professori Rolf Karlsson kirjoittaa näin:

      Dessutom gjorde svekomanerna tre misstag som
      ytterligare bidragit till att bygga upp en negativ bild av finlandssvenskarna i det finska
      folkdjupet.
      Det första misstaget var att motarbeta praktiskt taget alla krav på att förbättra finskans
      ställning, också de självklart berättigade. Det tog till exempel ända till 1902 innan finskan blev
      formellt jämställd med svenskan (språkreskriptet 1863 bara inledde processen med att
      introducera en 20-årig övergångstid). Det andra misstaget var att utveckla teorin om den svenska
      nationaliteten i Finland, med starka band till Sverige. Därifrån var steget kort till det tredje, och
      värsta, misstaget, när den germansk-svenska nationalitetsteorin spårade ur och blev rasism. För
      Freudenthal var finnarna halvvilda tjuder. Snart blev mongolteorin om finnarna allmän, likaså
      teorierna om den ostbaltiska rasen, medan svenskarna trodde sig höra till den högre stående
      germanska, nordiska eller rentav östsvenska rasen.
      Spår av de här attityderna fortlever. 1993 års abiturienter vid Katedralskolan i Åbo
      prydde sin lastbil med en stor teckning, som föreställde människans utvecklingshistoria. Under
      rubriken “Survival of the Fittest” tecknades tre skeden:
      “Suomi (ugri) - homo sapiens (ihminen) - finlandssvensk”.
      Denna “humor” fick spaltcentimetrar i nästa veckas Suomen Kuvalehti. Sådan draksådd
      har naturligtvis avsatt spår i den finska folksjälen. Flera av mina finska vänner har omvittnat hur
      sårande rasismen känts. Det är fortfarande viktigt att det finlandssvenska etablissemanget
      självkritiskt begrundar detta och det är därför jag nämner saken just på Runebergsdagen, och från
      Rektors kateder i det här universitet, som på så många sätt ledde Finland genom 1800-talet.
      Alltså: vilken är språksituationen för finlandssvenskarna? Svaret måste bli: rätt så bra,
      och skälen är tre, utöver den egna framgångsrika politiska intressebevakningen).
      För det första: finlandssvenskarnas antal har varit rätt stabilt: år 1900 fanns det 350 000,
      år 2003 var vi 290 000. Nedgången är förvånansvärt liten men fortsätter i sakta mak, dels genom
      förfinskning, dels genom att aktiviteterna under filtarna i de finlandssvenska sovrummen kanske
      inte är tillräckligt intensiva. Ett språk med 290 000 talare hör ju ändå till de stora med 50 gånger
      fler talare än medianspråket och dessutom flankstöd av 9 miljoner rikssvenskar bortom vattnen.
      Den andra orsaken är Finlands språklagstiftning, både den ursprungliga från år 1922 och
      den nya som trädde i kraft 2004, stenfoten för den finlandssvenska existensen. Skall någon
      enskild person tackas för svenskans status som nationalspråk, är det professorn, ministern och
      statsrådet Emil Nestor Setälä, författare till Finlands självständighetsförklaring, en genialisk och
      gåtfull person som på sin tid hade tusen järn i elden. Setälä skrev egenhändigt största delen av 1922 års språklag, som trots tidsandan är frapperande generös mot minoriteten.
      Jag kommer så till den tredje orsaken. Språklagarna i den generösa formen skulle inte ha
      varit möjliga, varken 1922 eller 2004, utan en stark finsk majoritetsvilja. Bland de finskspråkiga
      finns många (med antingen svensk eller rent finsk bakgrund) som ser positivt på svenskans
      betydelse. Den här viktiga gruppen syns inte i någon statistik och glöms ofta bort, speciellt då ett
      regionalt “Svenskfinland” diskuteras.
      Panta rei, allting flyter. Jag vill inte påstå att vi uppnått Paradisets portar.

    • suomalaispelkoa

      Vasabladetin entinen päätoimittaja, Tammisaaressa varttunut Lars Rosenblad oli kesäpuhujana Radio Vegassa ja kertoi, että Raaseporin huono talous johtuu aikaisemmasta suomalaispelosta. Tammisaarelaiset poliitikot ovat hänen mukaansa vastustaneet alueen teollistumista peläten suomenkielisten muuttoa alueelle.

      "Raseborgs dåliga ekonomi beror på att Ekenäspolitikerna tidigare har motarbetat industrietablering på grund av rädsla för finskspråkig inflyttning."


      http://svenska.yle.fi/nyheter/artikel.php?id=219319

      • Kuvaavaa!

        RKP:lle yleinen etu tai edes omien etu ei merkitse mitään kielikiihkoon verrattuna.

        Onneksi nykyhallitus on sitoutunut suurin kuntaliitoksiin tavoittena alle 50 kuntaa.

        Pienet surukunnat liitetään suomalaiskuntiin ja kielipelleilyä saadaan ainakin rajoitettua.

        Naurettavin tilanne on Vaasan ympäristössä.


      • tuffboy

        Niin ahneus vie kalatkin vvedestä voisi sanoa


      • Toetterstroem
        tuffboy kirjoitti:

        Niin ahneus vie kalatkin vvedestä voisi sanoa

        Talahan se täällä vihaa rikkaita mesenaatteja, jotka aikoinaan ovat Suomea vaurastuttaneet, ja työskennelleet kulttuurin hyväksi. Te fennothan olisitte mieluummin köyhiä yhdessä naapurin kanssa, kuin vauraita jos naapurilla kuitenkin olisi isompi auto.


      • rudolf laker
        Toetterstroem kirjoitti:

        Talahan se täällä vihaa rikkaita mesenaatteja, jotka aikoinaan ovat Suomea vaurastuttaneet, ja työskennelleet kulttuurin hyväksi. Te fennothan olisitte mieluummin köyhiä yhdessä naapurin kanssa, kuin vauraita jos naapurilla kuitenkin olisi isompi auto.

        Niih niih. Nämä ruotsalaiset kartanonherrathan ne keksivät sähkön, patologian ja muut asiat jotka tervehdyttivät ja vaurastuttivat kansaa. Idiootti svekko trolli!


    • Wiikkiposti

      Muodista tuli mieleen, että minkä väriset housut puppelipoika-stubbidilla on huomenna jalassaan. Kyllä tämä aina talouden ja politiikan voittaa.

      Loistavat puppelibrändääjät Stubbidi ja Ollila voisivat brändätä Kreikalle vähän paremman ilmeen.
      Onnistuivathan loistavasti Suomen suhteen. Mitä siinä menikään brändätessä? Kaksi vuotta!!!

      • Ikioma Sateenkaripoikamme, palstan Pride & Joy Wiikkiposti taas miettii omaa seksuaalista identiteettiään ja purkaa ahdistustaan nimittelemällä muita.

        Tule vain reilusti ulos sieltä kaapista Wiikkiposti mutta etspä itsellesi toinen sopivampi palsta. Tällä palstalla puhutaan politiikkaa ja nuo sinun seksijuttusi kuuluvat paremmin tuonne "Seksi"-palstoille ja lajitoverichattiin.

        http://keskustelu.suomi24.fi/debate/26

        http://chat.suomi24.fi/login.cgi?gid=23&category=1


    • rsutyuyu76tu76u

      Heikki Tala, tule sinäkin keskustelemmaan Uuden Suomen blogiin pakkoruotsista, siellä on paljon politiikkoja ja muitakin yhteiskunnan vaikuttajia ja monia monia yksityisiäkin keskustelemassa, siellä arvostellaan pakkoruotsia tosi ankarasti, täällä tuhlaat vain aikaasi, olen itse jo siirtynyt Uuden Suomen sivustoille pois täältä Rkp:n palstalta!

    • Olen säännöllisesti kirjoittanut Uuden Suomen palstoilla - sekä omassa plokissani että kommentoinut muiden kirjoituksia. Olen myös lähettänyt me Facebookiin, jotta sanomani leviää mahdollisimman laajoihin piireihin. Ja niin näkyy käyneen, sillä tämän vuoden tammikuussa saatiin ensimmäinen tutkimus, joka osoittaa suomalaisten enemmistön (48 %) olevan virallisen yksikielisyyden kannalla - siis aivan kuten Ruotsissa ruotsi on ainoa virallinen kieli, Suomessa suomi tulee olemaan ainoa virallinen kieli. Vielä 41 % roikkuu menneisyydessä ja on kaksikielisyyden kannalla ja 11 % ei ole kantaa (Taloustutkimus 1/2011).

      Tietenkin myös kotisivuillani käsittelen jatkuvasti kielipolitiikkaa ja vieraskirjani on aina ollut erittäin suosittu (nyt jo yli 300.000 käyntiä)
      http://www.simplesite.com/Tala.

      Lisäksi meillä kielivapaustaistelijoilla on omia nettiverkostoja, joissa välitämme tietoja toisillemme. Ai niin, onhan minulla ploki myös Aftonbladetissa. Vuosien varrella olen kotimaisten joukkoviestimien lisäksi saanut kielipoliittisen sanomani New York Timesiin, Taipei Timesiin, International Herald Tribuneen, Ruotsin televisioon ja radioon ja ties minne.

      Suomenruotsalaiset ovat pelosta jäykkänä ja esimerkiksi tämä Suomi24 on poistanut yli 90 % aloittamistani supersuosituista ketjuista - ja kohta varmaan lähtee tämäkin - hurri näet pelkää kielipoliittista faktatietoa. Ja syystä, sillä omalla nimelläni kirjoittaminen on tuottanut juuri sen tulokset, jonka asetin tavoitteeksi vuonna 2003 aloittaessani Suomalaisuuden Liiton puheenjohtajana. Sitä ennen RKP oli yrittänyt tappaa liiton poistattamalla kokoomuslaisella rengillään Ville Itälällä liiton pienen valtionavun. Se ehkä olisi kannattanut jättää tekemättä, sillä vannoin tekeväni kaiken voitavani suomenruotsalaisen itsekkyyden, härskiyden,röyhkeyden ja ahneuden paljastamiseksi. Ja se on onnistunut, sillä jopa Åbo akademin tutkimus osoittaa, että suomenruotsalaisten mielestä kieli-ilmapiiri on dramaattisesti huonontunut ja usko heidän keskuudessaan ruotsin kielen säilymiseen suomessa on romahtanut lyhyessä ajassa yli 90 prosentista 60 % pintaan. Ja me jatkamme työtä mahdollisimman monella nettipalstalla.

      Niin ja huomenna Seinäjoella SATUMAA-päivän avajaisissa, jonne minut on kutsuttu tuomaan Suomalaisuuden Liiton tervehdys.

      • Miten on Heikki?

        Kertoisitko siellä "tangoillassa", mitä suomalaisuudenliitto aikoo tehdä suomenkielen hyväksi? Suurin osa suomalaisista alkaa oleen huolissaan, kun sitä pakkoenglantia pakkosyötetään joka tuutista niin, että nuoriso ei enään osaa suomenkieltä. Vai häpeättekö te äidinkieltänne niin, että haluatte siellä SL:ssä pikkuruisen suomenkielen katoavan muinaiskielten joukkoon?


      • Miten on Heikki? kirjoitti:

        Kertoisitko siellä "tangoillassa", mitä suomalaisuudenliitto aikoo tehdä suomenkielen hyväksi? Suurin osa suomalaisista alkaa oleen huolissaan, kun sitä pakkoenglantia pakkosyötetään joka tuutista niin, että nuoriso ei enään osaa suomenkieltä. Vai häpeättekö te äidinkieltänne niin, että haluatte siellä SL:ssä pikkuruisen suomenkielen katoavan muinaiskielten joukkoon?

        Totta kai kerron, miten pakkoruotsi on tulppana sekä suomen että vieraitten kielten opiskelulle. Olipa hyvä, että muistutit tästä tärkeästä asiasta! :-)
        BTW, suomen kieli on poikkeuksellinen vastustuskykyinen vieraitten kielten vaikutuksille, sillä vierassanat mukautetaan nopeasti suomenkieliseen asuun, jolloin alkukielinen ei enää tunnista sanaa.


      • Miten on Heikki?
        heikki_tala kirjoitti:

        Totta kai kerron, miten pakkoruotsi on tulppana sekä suomen että vieraitten kielten opiskelulle. Olipa hyvä, että muistutit tästä tärkeästä asiasta! :-)
        BTW, suomen kieli on poikkeuksellinen vastustuskykyinen vieraitten kielten vaikutuksille, sillä vierassanat mukautetaan nopeasti suomenkieliseen asuun, jolloin alkukielinen ei enää tunnista sanaa.

        No ootpas sä säälittävän yksinkertainen. Etkö todella huomaa suomenkielemme ns. rapautumista siihen pakkoenglantiin? Onko mielestäsi jotenkin "fiksumpaa", kun koneet kääntää englannin huonoksi suomeksi ja nuoriso lukee ja matkii sitä? Minusta ainakin on synti, että kielemme katoaa. Lueppa vaikka uutis-juttuja ja laske, montako kirjoitusvirhettä niissä on. Ainakin kaksi joka jutussa. Miksi TV-mainksetkin ovat jo pelkkää englantia, vaikka me olemme suomenkielisiä.
        Ps. tiedätkö muuten mitä nuoret vastaavat, kun kysyt heiltä, mikä on maailman puhutuin kieli?


      • jo on
        Miten on Heikki? kirjoitti:

        No ootpas sä säälittävän yksinkertainen. Etkö todella huomaa suomenkielemme ns. rapautumista siihen pakkoenglantiin? Onko mielestäsi jotenkin "fiksumpaa", kun koneet kääntää englannin huonoksi suomeksi ja nuoriso lukee ja matkii sitä? Minusta ainakin on synti, että kielemme katoaa. Lueppa vaikka uutis-juttuja ja laske, montako kirjoitusvirhettä niissä on. Ainakin kaksi joka jutussa. Miksi TV-mainksetkin ovat jo pelkkää englantia, vaikka me olemme suomenkielisiä.
        Ps. tiedätkö muuten mitä nuoret vastaavat, kun kysyt heiltä, mikä on maailman puhutuin kieli?

        Jo on isoäiteen elämä säälittävää ja onnetonta jos kyttää päivät pitkät uutisjuttuja ja etsii niistä kirjoitusvirheitä. Miks et mene ja vaikka ota yliannostusta. Kyllä se sitten helpottaa sinulla trollaileva isoäitee.


      • rautaako?

        "Olen myös lähettänyt me Facebookiin, jotta sanomani leviää mahdollisimman laajoihin piireihin. "

        Ja mikäköhän sinun sanomasi on? Ja jos sinulla on sanomaa miksi veität sen erittäin epäilystä herättävällä kirjoitustyylillä. Kun juttujasi lukee mieleen ei jää "sanomasi" vaan pohdinta siitä mistä tuollainen silmitön raivo ja inho kumpuaa.

        Otetaanpa asenteellisuus- ja panettelusuodatin käyttöön pitkästä aikaa:

        "Vielä 41 % roikkuu menneisyydessä ja on kaksikielisyyden kannalla"
        "meillä kielivapaustaistelijoilla"
        "Suomenruotsalaiset ovat pelosta jäykkänä ja esimerkiksi tämä Suomi24 on poistanut yli 90 % aloittamistani supersuosituista ketjuista..."
        "RKP oli yrittänyt tappaa liiton"
        "poistattamalla kokoomuslaisella rengillään Ville Itälällä liiton pienen valtionavun"
        "suomenruotsalaisen itsekkyyden, härskiyden,röyhkeyden ja ahneuden"

        Olipa harvinaisen siisti kirjoitus - sinulta. Tuossa on koknaisia lauseita jota voisi ssuoraan siteerata johonkin oikeaan mediaan sinun hermostumatta ja syyttämällä kokonaista kansanryhmää "väärästä sitaatista".

        Varsinkin ne jotka sisälsivät tolkutonta ja oletettavasti aiheetonta itseihailua, mutta jossa ei mainita tuloksesi merkityksesi objektiivisita mittauksista kahdesta eduskuntavaalista. Niiden mittareiden mukaan et näet ole likimainkaan niin merkittävä kuin itse väität. Ja kieliasiat siis kuuluvat nimenomaan valtakunnanpolitiikkaan.


      • rautaako? kirjoitti:

        "Olen myös lähettänyt me Facebookiin, jotta sanomani leviää mahdollisimman laajoihin piireihin. "

        Ja mikäköhän sinun sanomasi on? Ja jos sinulla on sanomaa miksi veität sen erittäin epäilystä herättävällä kirjoitustyylillä. Kun juttujasi lukee mieleen ei jää "sanomasi" vaan pohdinta siitä mistä tuollainen silmitön raivo ja inho kumpuaa.

        Otetaanpa asenteellisuus- ja panettelusuodatin käyttöön pitkästä aikaa:

        "Vielä 41 % roikkuu menneisyydessä ja on kaksikielisyyden kannalla"
        "meillä kielivapaustaistelijoilla"
        "Suomenruotsalaiset ovat pelosta jäykkänä ja esimerkiksi tämä Suomi24 on poistanut yli 90 % aloittamistani supersuosituista ketjuista..."
        "RKP oli yrittänyt tappaa liiton"
        "poistattamalla kokoomuslaisella rengillään Ville Itälällä liiton pienen valtionavun"
        "suomenruotsalaisen itsekkyyden, härskiyden,röyhkeyden ja ahneuden"

        Olipa harvinaisen siisti kirjoitus - sinulta. Tuossa on koknaisia lauseita jota voisi ssuoraan siteerata johonkin oikeaan mediaan sinun hermostumatta ja syyttämällä kokonaista kansanryhmää "väärästä sitaatista".

        Varsinkin ne jotka sisälsivät tolkutonta ja oletettavasti aiheetonta itseihailua, mutta jossa ei mainita tuloksesi merkityksesi objektiivisita mittauksista kahdesta eduskuntavaalista. Niiden mittareiden mukaan et näet ole likimainkaan niin merkittävä kuin itse väität. Ja kieliasiat siis kuuluvat nimenomaan valtakunnanpolitiikkaan.

        Tala: "Olen myös lähettänyt me Facebookiin, jotta sanomani leviää mahdollisimman laajoihin piireihin. "

        Joo ja mitenkähän "lähetetään" Facebookiin?

        Ilmeisesti Tala tarkoittaa että hän kavereidensa (282 kpl) iloksi omalla seinällään julkaisee jotain kielipoliittisia juttuja.

        Kuule Heikki 282 kaveria ei ole "laaja piiri" ja eivätköhän he jo tunnekin vakaumuksesi. Ihan vain tiedoksi että mitään suomenruotsalaisten ja pakkoruotsin vastaista ilosanomaa ei Facebookin kautta pysty laajoille piireille levittämään, ainakaan oman "seinänsä kautta".
        Töks töks..

        Facebookista puheen ollen:
        Facebookissa on 12 ryhmää joiden nimessä esiintyy sana "pakkoruotsi" ja jotka vastaustavat pakkoruotsia tavalla tai toisella. Jäseniä niissä on yhteensä 9321 kpl.

        Radio X3M:en taannoisella hauskalla pilalla, sivustolla Hurriksi.fi on yksinään (!) 12470 jäsentä.


    • Vanhus vain tässä

      Kiitos Heikki tule myös senoriliiton palstale se olisi ylistävää alistetuille eläkeläisille
      koska heidät on kokonaan syrjäytetty RKP:n - hallituksen toimeksiannosta.

      • Kiitos kutsusta - yritän tulla myös Senioriliiton palstalle tekemään kielipoliittista valistustyötä ja kannustamaan kansalaisaktiivisuuteen pakkoruotsin poistamiseksi ja siirtymiseksi pohjoimaiseen yhden virallisen kielen malliin.


      • rautaako?

        "Kiitos Heikki tule myös senoriliiton palstale se olisi ylistävää alistetuille eläkeläisille koska heidät on kokonaan syrjäytetty RKP:n - hallituksen toimeksiannosta."

        Missä mielessä RKP on alistanut eläkeläsiä?

        Miten Heikki voisi auttaa tässä? Hän spammaa pitkin ja poikin kuinka merkityksellinen hän on. Mutta hän on myös mittauttanut poliittisen kannatuksen valtakunnanpolitiikassa jo kahdesti. Molemmat mittaukset osoittivat sen että hänen poliittinen painonsa on mitätön, vaikka hän on ollut hyperaktiivinen tämän päivän "sateentekijämediassa" eli netissä.

        PS sai eduskuntaan lukuisia eläkeläisten aseman parantamiseen tähtäävää edustajaa. Tosin joku hallituspuolueiden edustaja olisi vielä painavampi edunvalvoja teille.


    • xx vvv

      rkp-läiset ovat koulussa olleet kovassa kurissa äidinkielentunneilla. Opettaja on huomauttanut pienimmästäkin virheestä. se on sitten jäänyt oppilaille takaraivoon ja he siirtävät sen eteenpäin.
      se on jotenkin säälittävää.

      • rautaako?

        "rkp-läiset ovat koulussa olleet kovassa kurissa äidinkielentunneilla."

        Poliittinen järjestäytyminen on ruotsinkielisellä puolella vähintään yhtä laimeaa kuin suomenkielisellä - ja varsinkin nuorison keskuudessa.

        Mutta eikö opettajien pidäkin huomauttaa virheistä?


    • bilateraali voimaan!

      Kiitos, Heikki, että otit esiin tuon aidon pohjoismaisuuden. RKP on senkin määrittelemisen ominut itselleen ja selittää, ettei suomalainen kelpaa pohjoismaalaiseksi muuten kuin ruotsia puhuvana. Todellisuudessahan pohjoismainen kielipolitiikka lähtee yhden pääkielen mallista, mutta Suomessa onkin vallalla eteläafrikkalainen (apartheid-ajan) kielipolitiikka.
      Suomeen on saatava pohjoismainen kielimalli, maan pääkieli ainoaksi viralliseksi kieleksi, ja historiallisille vähemmistökielille tunnustettu asema.. eikä saa unohtaa EN artikla 18.. Missä viipyy Suomen ja Ruotsin välinen sopimus ?
      http://www.finlex.fi/fi/sopimukset/sopsteksti/1998/19980002

      • -ahaa-

        Nyt kun Jyrki Kataisen ansiosta on saatu suomenruotsalainen oikeusministeri niin ne helposti omivat lakitekstien tulkintaoikeudenkin itselleen.
        Näin ei missään nimessä saa antaa olla vaan lakitekstien tulkintaoikeus pitää olla edelleenkin demokratian mukaisesti enemmistön harteilla.
        - Jos laki ei saa kansan enemmistön tukea ja hyväksyntää niin se on uudistettava.


      • rautaako?

        "Kiitos, Heikki, että otit esiin tuon aidon pohjoismaisuuden."

        No ei Heikki taida tietää aidosta Pohjoismaisuudesta juuri mitään edes kielipolitiikan saralla. Hän ei esimerkiksi tiennyt että pohjoismaissa on kaksi maata jossa luteaan pakollisena kahta kotimaista kieltä.

        Pohjoismainen kielipoliittikka on erittäin kirjava, joten me edustamme omalla mallillamme pohjoismaista avoimutta, suvaitsevaisuutta ja tasaarvoa.

        Hallitusohjlemassa olemme linjanneet jatkoan Ruotsin viimevuotiselle kielipoliitiikan uudistuksille. Hallitusohjelman mukaan tulemme vahvistamaan kansalliskieltemme asemaa. Tähän pienet maat ryhtyvät suojatakseen omat kielensä globalisoitumiselta, eli käytännössä englanninkielen köyhdyttävältä vaikutukselta.

        "Todellisuudessahan pohjoismainen kielipolitiikka lähtee yhden pääkielen mallista"

        No Suomessahan on yksi pääkieli. Mutta Tätä nykyä jopa Tala tietää että tuo määritelmä pohjoismaalaisuudelle on puppua. Pohjoismaalaisuuden ydin on monipuolisuus, tasa-arvo ja suvaitsevaisuus. Sitä se on ollut 1200-luvulta asti, joten perinteet ovat pitkät. Näiden arvojen varaan on hyvä rakentaa kumppanuutta ja yhteistyötä.

        Viime vuosien pahimmat säröt ovat tulleet Tanskan "Perustanskalaisten puolueen" toimesta. Osana poissulkevaa nationalismia Tanska on yksipuolisesti rikkonut pohjoismaalaisten vapaan liikkuvuuden sopimuksia vastaan. Hiljattain vaalien lähestyessä Tanska on myös rikkonut shengensääntöjä vastaan populistisista syistä. Nämä tietysti posietaan helposti maksamalla samalla mitalla takaisin, eli rajoittamalla tanskalaisten liikkumista sekä vaikeuttamalla tanskalaisten opiskeljioden oleskelua Ruotsissa ja Norjassa.


    • Tässäkin ketjussa suomenruotsalaiset ja muut pakkoruotsittajat keskittyvät herjaamaan ja solvaamaan minua. Itse pidän tärkeämpänä keskittyä kielipolitiikan ongelmakohtiin; pakkoruotsiin, virkamiespakkoruotsiin, keinotekoiseen ja hirvittävän kalliiseen viralliseen kaksikielisyyteen (ainoana Pohjoismaana), ruotsinkielisten etu- ja erioikeuksiin, suomalaisten verovarojen siirtämiseen suomenruotsalaisten epäisänmaallisiin rahastoihin ja säätiöihin.

      Onneksi suuntaus on nyt oikea, sillä suomalaisten enemmistö on ensimmäistä kertaa valmis siirtymään pohjoismaisen mallin mukaiseen viralliseen yksikielisyyteen (Taloustutkimus Oy 1/2011). Toinen rohkaiseva fakta on, että uudessa eduskunnassa on ensimmäistä kertaa enemmistö kansanedustajia, jotka vastustavat pakkoruotsia.

      PS. Kummallista, että suomenruotsalaisten erilaiset instituutiot eivät tosiaan ole haastaneet minua oikeuteen väitteistäni. Sehän tarkoittaa sitä, että väitteeni ovat oikeita ja tosia. Ihan samoin kävi, kun muuan Ehrnrooth uhkasi haastaa kansanedustaja Esko Seppäsen oikeuteen, kun Seppänen julkisesti kertoi epäilynsä E:n tekemistä sisäpiirin kaupoista.

    • Suomi yksikieliseksi

      Jos Suomessa olisi opiskeltu suomea englantia valinnaisia kieliä viimeiset 40 vuotta, niin Suomi olisi luultavasti maailman kielitaitoisin maa. Hurrit jarruttavat Suomen kehitystä.

    • Juuri näin valitettavasti on ja se johtuu hävityistä viime sodista, joka antoi Ruotsille ja suomenruotsalaisille peukaloruuvin, jolla Suomeen ajettiin pakkoruotsi ja virkamiespakkoruotsi. Keinotekoinen virallinen kaksikielisyys on myös perua hävitystä sodasta vuonna 1918, jolloin ruotsalaiset ja suomenruotsalaiset olivat sotatoimien johdossa ja pääasiallisina suomalaisten teloittajina. Suomenruotsalaisille sota oli rotusota, kuten folktingin silloin puheenjohtaja von Rettig kirjoitti.

      Nyt vihdoin tilanne on toinen, kun Suomi on EU:n jäsen ja Neuvostoliitto romahti. Siitä alkaen kielipoliittinen keskustelu on vilkastunut ja internetin tulo muutti kerralla koko kuvion. Sen tuloksena enemmistö suomalaisista kannattaa jo siirtymistä viralliseen yksikielisyyteen, joka on poikkeuksetta vallitseva muissa Pohjoismaissa ja kaikissa muissa Itämeren rantavaltioissa. Aivan erityisen rohkaisevaa on, että poliittisten puolueitten nuorisojärjestöt ovat avoimesti pakkoruotsia vastaan ja osa jo ajaa virallista yksikielisyyttä. Puhumattakan siitä, että ensimmäisen kerran eduskunnassa kansanedustajien enemmistö on pakkoruotsia vastaan.

    • Jos haluaa tuosta ruotsalaisuuteen kuuluvasta rotuajattelusta käytännön havainnointi, niin oikea paikka on Ahnevanmaa.
      Tietyllä tavalla ymmärrän ahnevanmaalaisia ja olisi itse asiassa ihan oikein, että Manner-Suomessa soveltaisimme tasan samoja käytäntöjä ruotsinkielisiimme kuin ahnevanmaalaiset suomenruotsalaiset kohdistavat omiin suomenkielisiinsä.

      Suomalaiset eivät ilmeisesti ikinä pystyisi alentumaan tasolle, joka on ominaista kaikelle ruotsalaisuudelle (Sverige, Åland, Svenskfinland).

    • pois privilegiot

      Ahvenanmaalaiset eivät ole suomenruotsalaisia, he ovat ahvenanmaalaisia.
      Suomen kaksikielisyyden voi hyväksyä, jos lähtökohta on ruotsinkielinen Oolanti ja suomenkielinen manner-Suomi. Senhän sanoo järkikin.
      Miksi saaren 5 % on ilman mitään oikeuksia, kun mantereen 5%:lla on privilegiot..se tässä risoo, ruotsin kielen privilegio.

      • suomea puhuttava!!!!

        Siis manner-Suomeen samanlainen kielilaki kuin mitä on Ahvenanmaalla! Eli manner-Suomessa ainut virallinen kieli on suomen kieli, koulujen kieli on suomen kieli, kaikki palvelut suomen kielellä, ... jne... ruotsin kieltä ei hyväksytä missään muodossa eikä millään tavalla!

        Kannatetaan Ahvenanmaan kielipolitiikan mallin ottamista manner-Suomen alueella käyttöön!

        Pakkoruotsi pois kaikkialta manner-Suomen alueella!!!!


    • sakumatias

      Vuoden 2009 kirjaprojekti
      Ruotsinvallan aika perustana tämän päivän RKP:lle ja Ruotsin puuttumiseen Suomen asioihin kaipaa yhtenäistä selontekoa. Suomalaisten asema oli surkea Ruotsin osana. On kerrassaan ihmeellistä, että sellaisen sorron, vainon ja riiston alta on noussut nykyinen Suomi ja suomalaiset. Puhumattakaan suomen kielestä, jonka sitkeys on kerrassaan uskomaton.
      "Svenska nu:n" tarkoitus on hehkuttaa Ruotsinvallan ajan auvoisuutta vastaiskuna sille tiedolle, jota vihdoinkin internetin välityksellä on saatu tasapainottamaan tuon aikakauden tapahtumia. Tuo muutaman sadan vuoden jakso oli sotia, riistoa, vainoa, kurjuutta. Sen tosin katkaisivat toisen vainolaisen eli Venäjän hyökkäykset ja miehitykset aika ajoin.
      Väite, että ruotsalaisten rasitus olisi ollut yhtäläinen kuin suomalaisten Ruotsissa, on absurdi. Suomesta rikkaudet riistettiin Ruotsiin. Kannattaa lukea dosentti Tove Skutnabb-Kankaan kirja "Vähemmistö, kieli ja rasismi" (Gaudeamus 1988). Se on viiltävän terävä kuvaus suomalaisten asemasta Suur-Ruotsin osana.
      Lainaan tähän tiivistelmän loppukappaleen: "ja lopuksi olemme sanoneet jotain rakenteellisen ja kulttuurirasismin kehityksestä Ruotsissa suomen kieltä ja suomalaista kulttuuria kohtaan. Olemme analysoineet Ruotsin rasismia osittain tuloksena vanhasta siirtomaavaltasuhteesta Suomeen. Olemme analysoineet vaikeutta keskustella Ruotsin rasismista seurauksen vanhasta siirtomaavaltasuhteesta vaikenemisesta - se herättäisi liian monia epämiellyttäviä mielleyhtymiä, jotka eivät sopisi Ruotsin nykyiseen käsitykseen Ruotsista maailman omanatuntona."
      Juuri tuota asiaa Suomalaisuuden Liitto alkaa nyt avata, ja ensi vuonna julkaisemme kirjan Ruotsin koiruuksista suomalaisia kohtaan, joka alkoi satoja vuosia sitten ja jatkuu yhä edelleen sekä puuttumisena Suomen kielipolitiikkaan että jatkamalla suomen kielen sortoa Ruotsissa.

    • Kirjamme "Itämaasta itsenäisyyteen ilmestyi viime vuoden lopulla ja on saanut hyvän vastaanoton huolimatta siitä, että vanha media yritti vaieta sen kuoliaaksi. Hyvä merkki on ollut se, että kirjastot ovat ostaneet lisäkappaleita!

      • rautaako?

        "Kirjamme"

        Sinäkö olet kirjaa ollut tekemässä. Say no more!.

        "että vanha media yritti vaieta sen kuoliaaksi"

        Ihanassa netissä voi vapaasti valehdella. Sitä ei toimitetuissa medioissa voi.

        Kyseessä on siis nettipropagandistin vakioväite. Halla-aho väitti ihan samaa. Hänen teemansa oli väittämänsä mukaan jotenkin oudon salakavalasti tabu kakissa medioissa. Ja siltä osin kun teema oli esillä niin se oli jotenkin oudosti aina lipsahtanut asenteellisen yltiösuvaitsevaiseksi (eli hänen mielestään väärin kirjoitetuksi).

        Sen paremmin maahanmuutto kuin kielipolitiikka ei tietenkään ole ollut tabuja saatikka sensuurin alaisia. Niitä käsiteltiin sen verran kuin niiden painoarvo edellytti. Ja itse asiassa hiukan enemmänkin koska ne kuuluvat kuitenkin enemmän viihde-/sensaatioteemaan kuin esimerkisi hallintobyrokratian setviminen tai kehitysmaaraportointi.

        Mutta netti toi median johon eivät toimitukselliset säänööt päde. Netissä voi valehdella, panetella ja harrastaa propagandaa. Sellaista eivät toimittajasäännöt salli. Ja siksi eivät toiset mediat sovi projekteihinne.

        Sinun ja Haala-ahon valheet eivät menisi toimetetussa mediassa läpi. Ja siksi väitätte molemmat että teemanne ovat ollet tabuja. Mitään todisteita tai edes puolijärkeviä perusteita ette anna. Mutta sehän ei ole netissä ongelma.

        Ja mollemmat harrastavat toistojen aivopesua. Tosin siinä olet Halla-ahoa ahkerampi. Kun taas halla-aho on sinua ahkerampi tuottamaan harhaisia perusteluja.

        Ja kun teidän kahden tulloksellisuutta vertaa niin Halla-aho on lyhyemmässä ajassa saanut paljon enemmän julkisuutta ja faneja. Itse asiassa hän on sinua paljon vaikutusvaltaisempi myös sinun propagandan saralla.


    • Tosiasiana pysyy, että Suomi24 om tehnyt voitavansa kielikeskustelun häiritsemiseksi ja sabotoinut palstan palstan jälkeen. Minut Rkp ja Suomi24 kokee niin vaaralliseksi, että lähes jokainen ketjuni on poistettu - jo tuhansia tähän mennessä. Yksi merkittävä syy sensurointiin ja sabotointiin on tietenkin se, että minun aloittamani ketjut ovat poikkeuksetta kommentoiduimpien ja luetuimpien joukossa - siis pakkoruotsittajille myrkkyä.

      Erilaisia Rkp:n palkkaamia häiriköitä on pantu seuraamaan minua jatkuvasti 24/7. Heitä ovat edesmennyt "TapioRautalapio", "rautaako?", "Ankdam" vain muutamia mainitakseni. Huippu oli, kun siirryin kaikessa hiljaisuudessa Aamulehden "pakkoruotsi" keskusteluun, niin parin päivän kuluttua "rautalapio oli jo laioimassa propagandaansa.

      Jussi Halla-aho on tehnyt mahtavan hyvää työtä ja hän osasi hyödyntää nettiä myös vaalikampanjansa rahoittamiseksi. Jussi Halla-aho kuten myös kansanedustaja Jussi Niinistö ovat raudanlujia pakkoruotsin vastustajia. Minulle se on äärimmäisen tärkeää, koska he ovat minua ainakin sukupolven nuorempia ja heillä on pitkä ura edessä myös pakkoruotsitalkoissa ja he vaikuttavat siihen, että Suomesta tulee normaali Pohjoismaa eli virallisesti yksikielinen (Ruotsissa ruotsi, Tanskassa tanska, Norjassa norja, Islannissa islanti - ja Suomessa suomi!

      • rautaako?

        "Tosiasiana pysyy, että Suomi24 om tehnyt voitavansa kielikeskustelun häiritsemiseksi ja sabotoinut palstan palstan jälkeen"

        Sinun tosiasiat tunnetaan. Yritäppäs todistaa että S24 "on tehnyt kaikkensa". Minä voin helposti todistaa ettei ole tehnyt. Sinut ei ole bannattu pysyvästi. Sinä olet siis väärässä. Ja koska tiedät että S24 voi bannata sinut pysyvästi voidaan todeta sinun valehtelevan. SE on toisiasia.

        "Minut Rkp ja Suomi24 kokee niin vaaralliseksi, että lähes jokainen ketjuni on poistettu"

        Mitenköhän RKP nyt tähän taas liittyy? Ei tietenkään mitenkään. Miksi joku pelkäisi sinua? Ei tietenkään mistään syystä. Ja miten monta spamia olet tänne ladannut jos lähes jokainen poistetaan?

        "Yksi merkittävä syy sensurointiin ja sabotointiin on tietenkin se, että minun aloittamani ketjut ovat poikkeuksetta kommentoiduimpien ja luetuimpien joukossa"

        Outo väite, kun kuitenkin tiedetään että S24 on kaupallinen ja tämä saitti on mainosrahoitteinen. Itse asiassa syy siihen että niinkin paljon saat spammata, eli rikkoa sääntöjä, on kai se että sinun juttujasi kommentoidaan paljon. Vedät siis väkeä ja mainoskruunuja tanskalaiselle Bonnier mediatalolle.

        "Erilaisia Rkp:n palkkaamia häiriköitä on pantu seuraamaan minua jatkuvasti 24/7. "

        Miksi valehtelet. Jopa sinun paatuneimmat fanit, sinusta puhumattakaan, tietää ettei tuo ole totta. Miksi halventaa omaa arvovaltaa tuollaisella? Jos olisit uskottavampi, fanisi ehkä äänestäisi sinua ahkerammin. Pääsisit ehkä eteenpäin puolueessasi ja sitä kautta ajamaan projektiasi ihan oikeasti.

        "Jussi Halla-aho on tehnyt mahtavan hyvää työtä ja hän osasi hyödyntää nettiä myös vaalikampanjansa rahoittamiseksi."

        Jep. On tehnyt mahtavaa työtä omalle uralleen. Mutta muilta osin hän on vain käyttänyt netin heikoimpia piirteitä. Harva hänen juttunsa on kovin tosi - mutta ne on sen verran hyvin kirjoitettu että jos häntä haluaa fanittaa juttuihibn on helppo yhtyä ja perusteluihin uskoa. Siinä te eroatte. Halla-ahollakin tulee kuitenkin olemaan kova työ jos hän aikoo menestyä eduskunnassa myös sen tason vaikuttajana kuin äänimääränsä edellyttäisi. Hän on kirjoitellut niin paljon sontaa niin monesta aiheesta ja niin monesta päättäjästä, ettei uskottavuus oikeiden vaikuttajien keskuudessa ole kovin häävi. Mutta liksahan juoksee.

        "Suomesta tulee normaali Pohjoismaa eli virallisesti yksikielinen"

        Kielipoliittisesti ei tänä päivänä ole mitään normaalia pohjoismaaisuutta. Kuten hyvin tiedät. Ja haluamaasi suuntaan homma ei ainakaan liiku. Siitä päätti mm PS jättäytymällä pois päätöksenteosta. Mutta sen takaa myös moni muu seikka kuten perustuslaki ja EU. Ja ennen muuta viisaat päättäjämme.


      • rautaako? kirjoitti:

        "Tosiasiana pysyy, että Suomi24 om tehnyt voitavansa kielikeskustelun häiritsemiseksi ja sabotoinut palstan palstan jälkeen"

        Sinun tosiasiat tunnetaan. Yritäppäs todistaa että S24 "on tehnyt kaikkensa". Minä voin helposti todistaa ettei ole tehnyt. Sinut ei ole bannattu pysyvästi. Sinä olet siis väärässä. Ja koska tiedät että S24 voi bannata sinut pysyvästi voidaan todeta sinun valehtelevan. SE on toisiasia.

        "Minut Rkp ja Suomi24 kokee niin vaaralliseksi, että lähes jokainen ketjuni on poistettu"

        Mitenköhän RKP nyt tähän taas liittyy? Ei tietenkään mitenkään. Miksi joku pelkäisi sinua? Ei tietenkään mistään syystä. Ja miten monta spamia olet tänne ladannut jos lähes jokainen poistetaan?

        "Yksi merkittävä syy sensurointiin ja sabotointiin on tietenkin se, että minun aloittamani ketjut ovat poikkeuksetta kommentoiduimpien ja luetuimpien joukossa"

        Outo väite, kun kuitenkin tiedetään että S24 on kaupallinen ja tämä saitti on mainosrahoitteinen. Itse asiassa syy siihen että niinkin paljon saat spammata, eli rikkoa sääntöjä, on kai se että sinun juttujasi kommentoidaan paljon. Vedät siis väkeä ja mainoskruunuja tanskalaiselle Bonnier mediatalolle.

        "Erilaisia Rkp:n palkkaamia häiriköitä on pantu seuraamaan minua jatkuvasti 24/7. "

        Miksi valehtelet. Jopa sinun paatuneimmat fanit, sinusta puhumattakaan, tietää ettei tuo ole totta. Miksi halventaa omaa arvovaltaa tuollaisella? Jos olisit uskottavampi, fanisi ehkä äänestäisi sinua ahkerammin. Pääsisit ehkä eteenpäin puolueessasi ja sitä kautta ajamaan projektiasi ihan oikeasti.

        "Jussi Halla-aho on tehnyt mahtavan hyvää työtä ja hän osasi hyödyntää nettiä myös vaalikampanjansa rahoittamiseksi."

        Jep. On tehnyt mahtavaa työtä omalle uralleen. Mutta muilta osin hän on vain käyttänyt netin heikoimpia piirteitä. Harva hänen juttunsa on kovin tosi - mutta ne on sen verran hyvin kirjoitettu että jos häntä haluaa fanittaa juttuihibn on helppo yhtyä ja perusteluihin uskoa. Siinä te eroatte. Halla-ahollakin tulee kuitenkin olemaan kova työ jos hän aikoo menestyä eduskunnassa myös sen tason vaikuttajana kuin äänimääränsä edellyttäisi. Hän on kirjoitellut niin paljon sontaa niin monesta aiheesta ja niin monesta päättäjästä, ettei uskottavuus oikeiden vaikuttajien keskuudessa ole kovin häävi. Mutta liksahan juoksee.

        "Suomesta tulee normaali Pohjoismaa eli virallisesti yksikielinen"

        Kielipoliittisesti ei tänä päivänä ole mitään normaalia pohjoismaaisuutta. Kuten hyvin tiedät. Ja haluamaasi suuntaan homma ei ainakaan liiku. Siitä päätti mm PS jättäytymällä pois päätöksenteosta. Mutta sen takaa myös moni muu seikka kuten perustuslaki ja EU. Ja ennen muuta viisaat päättäjämme.

        Pohjoismaissa ja kaikissa Itämeren rantavaltioissa Suomea lukuunottamatta on ykiselitteisesti yhteinen kielipoliittinen linja - vain suuren enemmistön kieli on virallinen; Venäjällä venäjä, Virossa viro, Latviassa latvia, Liettuassa liettua, Puolassa puola, Saksassa saksa, Tanskassa tanska, Ruotsissa ruotsi, Norjassa norja ja Islannissa islanti - ja pikemmin kuin moni vielä uskoo, niin Suomessa suomi.

        Jo tämänm vuoden tammikuussa Taloustutkimus Oy:n tutkimus osoitti, että enemmistö (48 %) suomalaisista kannattaa siirtymistä suomenkieliseen yksikielisyyteen. Enää 41 % on keinotekoisen kaksikielisyyden kannalla ja 11 % % miettii vielä.

        Suomi24 on toki useamman kerran antanut minulle kirjoituskiellon, mutta se oli helppo kiertää, joten ovat luopuneet yrittämästä. Ilmeisesti sielläkin tajutaan, että asemani Suomalaisuuden Liiton puheenjohtajana (2003-09) oli niin vaikutusvaltainen, että totaalibaani olisi kääntynyt suomenruotsalaisten ja muiden pakkoruotsittajien vahingoksi - suo siellä, vetelä täällä ajattelivat, kun mitään eivät mahda. Nyt jopa Åbo akademin tutkimukset osoittavat, että Suomen kieli-ilmapiiri on muuttunut dramaattisesti ruotsinkielivastaiseksi ja suoimenruotsalaisten oma näkemys ruotsin kielen aseman murentumisesta on rajusti kasvanut vain muutamassa vuodessa.

        Eduskuntavaaleihin Rkp yritti saada kaikkien puolueitten sopimuksen, ettei pakkoruotsista tehdä vaalikysymystä. Se oli toivoton yritys, sillä pakkoruotsin vastustus oli jo murtautunut myös vanhaan mediaa. Nyt on tyyntä myrskyn edellä ja vanha media on sulkenut jälleen mahdollisuuden keskustella kielipolitiikasta. Mutta se tulee kuin tsunami!


    • isä Dalton

      Ylen vaalikoneen mukaan 115 valituksi tullutta kansanedustajaa vastusti pakkoruotsia ja 71 piti sitä tarpeellisena. Vaikka jätetään perussuomalaiset ja RKP ääripäinä pois, äänestäjien kannaotto on täysin selvä. Ei muuta kun lakialoitetta kehiin. Nykyinen opetusministeri ei hyppää RKP:n polvelle tässä asiassa.

    • lionface

      Ankkadaami horsefacehendriksson

    • sakumatias

      Ylös Heikki "Mandela" Talan viesti!

    • www.sasi

      Mainio kirjoitus Heikiltä!

    • Nannaa hurrreille

      Kaksikielisyydellä on erittäin suurimerkityksellinen tehtävä toimia pätevänä perusteluna ruotsalaisten etuoikeuksille ja suojatyöpaikoille.

    Ketjusta on poistettu 16 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      119
      2681
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      256
      1155
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      91
      1129
    4. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      8
      1084
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1011
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      940
    7. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      933
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      906
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      41
      842
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      37
      809
    Aihe