Eriarvoisuus?

..mn

Onko teillä lapsenlapset "eriarvoisia", jotkut tärkeämpiä ja läheisempiä kuin toiset?
Meillä ainakin tuntuu varsinkin esikoinen vievän huomion pienemmiltä.

17

412

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Täti vastaa :D

      Mulla on 3tätitettävää. Nuorin synty eilen aamulla, etten oo viel nähny, saati kiintyny. Mutta esikoistätitettävä on tyttö, joka oli vauvanakin superkiltti, kuten nykyäänkin. Superkiltin tytön pikkuveli on kaikkea muuta kun kiltti. Vauvanakin huusi äitinsä perään, yhä edelleen vuoden iässä. Läpsii ja sen jälkeen nauraa perään. Isosiskonsa ei ole koskaan tällaista tehnyt. Uskon kyllä, että kolmannestakin tulee läheisempi kuin kakkosesta, juuri tuon ilkeyden takia.

      • huh-hei

        "Uskon kyllä, että kolmannestakin tulee läheisempi kuin kakkosesta, juuri tuon ilkeyden takia."

        Taitaa täti olla vähän hukassa, kun sanoo vuoden ikäistä ilkeäksi. Ei tuon ikäinen ilkeyttään läpsi, vaan esim. huomionhakuisuuttaan. Ja miten se, että lapsi huutaa äitinsä perään, tekee lapsesta epäkiltin?

        Sitä paitsi, mistä voit vielä tietää, millainen "hirviö" siitä kolmosesta tulee. Jospa se onkin vielä kakkosta vaikeampi tapaus.


      • Pummitäti

        Tätikulta!
        Vuoden ikäinen on vielä vauva.
        Tottakai hän huutaa äidin perään, sillä pikkulapselle äiti katosi ikiajoiksi, kun meni ulos ovesta.
        Vuoden vanha huitoo ja läpsii. Ota kädestä kiinni ja pudistä päätäsi, sanoi EI läpsitä. Mistä lapsi muuten tietäisi, että se ei sovi?
        Poikavauvat ovat vilkkaampia kuin tyttövauvat, noin yleisesti katsottuna. He ovat uteliaita ja toimintatarmoisia.
        Tytöt saattavat kiinnostua leikkimään itsekseen pitkäksikin aikaa, mutta pojille se on vaikeaa.

        Yksikään lapsi ei ole ilkeä vuoden vanhana. Ilkeys kehittyy ikävien kokemusten myötä myöhemmällä iällä. Toivottavasti sukulaislapsillesi ei ikäviä kokemuksia ole näköpiirissä.


    • Täti vastaa :)

      Kakkosella on isänsä luonne. Kolmonen on niitten serkku, ja hänellä molemmat vanhemmat ihan täyspäisiä, toisinkuin ekalla ja tokalla. Eipä kakkosen isosisko edelleenkään tehnyt tuollaista tuossa iässä...

      Ja muutenkin ku ekan aikaan sai olla hoitamassa sitä alusta asti, mutta kakkosen aikaan, lapsen isä ei päästänyt meitä heille. Se heidän isä sanoi, että tytön kasvattaa äiti, ja pojasta tuleekin isän poika. Mutta ei onneks tule isän poikaa. :) Isä on tehnyt kaikkia hirveyksiä, joita en nyt tässä viitsi kertoa.

      Ja kun isosisko on ollut mummolassa eli meillä illman äitiä yötä 4kuisesta lähtien. Pikkuveli vasta 10-kuisesta. Tottakai molempia rakastan samanverran.

      Ja miksei vuosikasta vois sanoo ilkeäksi? Kysyn vaan.

      • ...

        Onpa aika edesvastuutonta antaa lasta mummolaan yökylään alle vuoden ikäisenä. Oma lapseni on kohta 4 v. eikä tarvetta yökyläilyyn tai mummolassa hoitoon ole vielä löytynyt.

        Täti taitaa olla vielä aika nuori, eikä ymmärrä lapsen kasvusta ja kehityksestä yhtään mitään. Sääliksi käy vain pientä poikaa, kun täti puhuu jo nyt tuohon malliin hänestä.


      • mummoK
        ... kirjoitti:

        Onpa aika edesvastuutonta antaa lasta mummolaan yökylään alle vuoden ikäisenä. Oma lapseni on kohta 4 v. eikä tarvetta yökyläilyyn tai mummolassa hoitoon ole vielä löytynyt.

        Täti taitaa olla vielä aika nuori, eikä ymmärrä lapsen kasvusta ja kehityksestä yhtään mitään. Sääliksi käy vain pientä poikaa, kun täti puhuu jo nyt tuohon malliin hänestä.

        Edesvastuutonta alle vuotinen yökylässä mummolassa??? Himp hamp.
        Minä ainakin hoidin puolivuotiasta mussukkaa mielelläni (mummona). Äidinmaitoa sai pullosta yöllä ja nukkui kuin "pikku possu" matkasängyssä sänkyni vieressä. Ihana oli herätä mummon kullan aamuhymyyn.
        Nyt on jo viisi vuotias ja nuorempi on kolme. Pienestä pitäen ovat kyläilleet mummolassa.
        Pitäisin useamminkin heitä yökylässä, mutta en vaadi enkä vonkaa, vaan otan tarvittaessa hoitoon kun vanhemmat kysyvät.


    • SurullinenTilanne=/

      Aloittajalle! Olen miettinyt samaa ja meinasin täällä ketjun jo aloittaa, kunnes näin tämän.. meillä sama tilanne. Melkein. Meillä on siis kaksi lasta, toinen mummu ja pappa ovat aivan ihania ja auttavat parhaansa mukaan jos apua kysytään. Aina kysyvät molempien lasten perään, molemmat saa tasa-arvoiset lahjat ja jos toinen ei pääse niin sitten ei toinenkaan... Ongelmani onkin toinen mummu... Hän on jopa myöntänyt, että hänellä on erikoinen tilanne esikoisemme kanssa. Sydämeni särkyy joka kerta kun pienempi lapseni itkee tämän mummun perään, kun hän hakee esim yökylään vai vanhimman lapsemme... Kuinka lapsi edes voi rakastaa sellaista henkilöä niin pyytettömästi vaikka onkin jo itsekin sitä kysynyt, että miksi mummu tykkää vaan tästä toisesta eikä hänestä... tätä on kamala kuunnella enkä ole alkanut valehtelemaan enkä kyllä ole osannut vastatakaan muuta kuin että en tiedä... Nuorimmainen meillä on aivan ihana ja herttainen, vanhempi lapsi meillä taas on se isoääninen, vilkas ja joskus jopa hieman ilkikurinen (mistä pienempikin on alkanut ottaa malli) silti molemmat ovat minulle hyvin hyvin rakkaita! He ovat kuin yö ja päivä ja siksi juuri heitä niin kovasti rakastankin, molemmilla omat ihanat luonteensa :) tätä mummoa en vaan ymmärrä, kuinka hän edes kehtaa tehdä näin.. Jopa sukulaiset ovat ihmetelleet hänen käytöstään. Hyvä esimerkki oli kun olivat käyneet vanhimman lapsen kanssa vähän shoppailemassa, niin esikoisella oli uusi hieno merkki vaatekerrasto yllään uusia hienoja merkki lenkkareita myöten (kolmea pyörää unohtamatta jotka on ostettu vuoden sisällä vain tälle vanhimmalle...) lisäksi lapsi sai tyyrin näköisen ulkoleikkilelun. Nuorimmainenkin toki muistettiin.... 2 euron vesipyssyllä???!!!! Se ilme mikä lapsellani oli kun hän ymmällään jäi katsomaan mummoaan joka tohkeissaan törkkäsi pyssyn nuorimman käteen ja alkoi selittää vanhemman uusista hienoista vaatteista ja lelusta. Ihan kuin tämä nuorimmainen olisi näyttänyt kysyvän, mitä olen tehnyt väärin =/ tämä on aivan kamalaa ja inhottaa kun yksi isovenhemmista käyttää juurikin rahaa valtanaan (sitä hänellä on) ja ostelee kielloista huolimatta vanhemmalle lapselle kaikkea. nuorempi jää ilman ja minua suunnattomasti kiukuttaa, kun pienempi joutuu anelemaan hyväksyntää mummultaan vaikkei mitää väärää tai pahaa ole tehnyt!

      • Jopa on mummu!

        Älä osallistu lapsesi syrjintään. Älä suostu siihen, että sinun lastasi kasvatetaan lahjoilla ja toisen sisaruksen vähättelemisellä. Sinä olet vanhempi ja vastaat lapsen kasvatuksesta.
        Sinä annat anopille siunauksen ja nuorempi lapsi toteaa, että sinäkin olet mummun puolella, kun sallit syrjinnän ja eriarvoisuuden. Minkä kuvan lapsi elämästä saa, kun ei äitikään puolusta!
        Hänen pitää tyytyä vesipyssyyn kun toiselle ostetaan 3 polkupyörää! Myy 2 pyörää ja osta nuoremmalle oma.

        Lopeta syrjintä tähän paikkaan. Sano mummulle, että molemmille lapsille annetaan lahjat yhtä aikaa, toista ei syrjitä. Mitään syytä ei ole päästää esikoista jatkuvasti yökylään, jollei pienempikin pääse mukaan tai mene omalla vuorollaan yksin.

        Tähän saakka on asiaa voitu ehkä vähätellä sanomalla, että toinen on vielä liian niuori menemään yksin yökylään, mutta nyt se ei enää käy. Sano se mummulle ja ole päättäväinen.
        Vanhempoi lapsesi tulee toimeen ilman mummun antimia, kun nuoremmankin on selviydyttävä ilman.

        Mummu on todellakin äärimmäisen huono esimerkki lapsillesi.


    • järki käteen

      Mummo voi olla niin vanha tai väsynyt, ettei jaksa pitää molempia lapsia yökylässä.
      Yleensä lapset ei ajattele lahjan hintaa, joten jos mummo ostaa kuitenkin lahjan molemmille lapsille asia ok. Ja jospa mummolla on periaate, että hän ostaa pyöriä ja vaatteita isommalle lapselle, niin saahan nuorempi ne isommalta sisarukseltaan.
      Voithan sanoa mummolle, ettei syydä lapsiisi rahaa eikä ostele turhia tavaroita.
      Samoin voit sanoa mummolle, että nyt on nuorimmaisen vuoro tulla yökylään mummon suosikkilapsen sijaan. Mummolle voi reilusti sanoa, että molemmat lapset pitää huomioida tasapuolisesti - kuten te vanhemmat teette.

    • SurullinenTilanne=/

      Ei ole "vanha mummo"... nuorimmainen ei vain ole oikein tervetullut... Puhut toki asiaa. Tämä rahan syytäminen on jo yksistään se hankala homma, se ei lopu vaikka kuinka asiasta sanotaan (tähän tavaran osteluun kyllä syyllistyy muutkin isovanhemmat, mutta ei niin "pahasti" :) hän on hyvä mummu, sitä en kiellä, mutta juuri tämä eriarvoisuus pistää kiehuttamaan... Enkä jaksa enää tapella asiasta, monesti on yritetty tilanteesta sanoa asilallisesti ja ehdotettu jospa nyt olisi nuoremmankin vuoro. Haluan säilyttää välit enkä täten halua asiasta tapella, halusin vain kertoa mielipiteeni, kun aloittaja täällä sitä kyseli :) Noista pyöristä vielä sen verran, että yksikään pyörä ei ole tullut nuorimmaiselle vanhemmalta. Mummo on antanut ne eteenpäin muille sukulaisille... olen ostanut itse tälle nuoremmalle pyörän sillä alkaa olla sen ikäinen, että kiire kohta oppia ajamaan ja oli tarjouksessa joten nyt on kummalakin pyörät. En haluaisi kitistä turhasta, mutta mielestäni se raha ei ole se paras juttu mitä kukaan voi lapselle antaa, olkoon sitten mummo, pappa, isä tai äiti. Se rakkaus ja rajat ja yhdessäolo on mielestäni tärkeämpää. Itse ostan hyvin harvoin itselle tahi lapsille mitään, koska en halua opettaa heitä siihen, että kaikki tulee sormia napsauttamalla. Olen itse hyvin köyhistä lähtökohdista lähtöisin joten aion opettaa sen myös lapsilleni, ettei raha ole se elämän pääasiallinen tarkoitus. Yhäkään emme ryve rahassa, mutta laskut saadaan maksettua ja sopparahat löytyy. Muuhun "hauskaan" ei sitten jääkään, muuta olen onnellinen ja olettaisin, että lapsemmekin on kun ovat niin reippaita ja nauravaisia :)

    • SurullinenTilanne=/

      Ja siis se eriarvoisuushan tässä nyt risoi... Esimerkkinä voisin heittää (vaikken KOSKAAN näin tekisi, mutta tuli nyt mieleeni kuvastamaan tilannetta) elikäs jos olisimme kahvipöydässä mummujen ja pappojen kanssa yhtaikaa, olisisko ok jättää yksi mummo kakuitta ja tarjoilla vaikka joku näkkärin jämä, sillävälin ku muut syö täytekakkua?! Eikös se ole eriarvoisuutta ja sortamista?! Koskaan en näin missään nimessä tekisi, mutta esimerkkinä heitin tästä verrattuna lasten tilanteeseen. Saa nähdä miten käy kun kolmas lapsi tulee, jääkö kokonaan huomiotta vai onko kyseessä sukupuoliset erot (tyttö ja poika) Itse vain äitinä pidän lapsiani samalla viivalla ja rakastan heitä kaikkia saman verran. En pidä ajatuksesta, että lapset joutuisivat kisaamaan toistensa "paremmuudesta" edes mummulle/papalle. Voihan se olla, että tilanne vielä korjaantuu, mutta mielestäni se olisi reilua lapsille että joko kaikki saavat jotain tasa-arvoisesti (jos se raha kerta pitää sotkea mukaan) tai sitten niin, ettei kukaan saa mitään. Sama tapahtuu paikanpäällä, tälle lähes esimurkkuikäiselle esikoiselle kyllä jutellaan kauniisti ja kysellään asioita, eskari ikäistä taas ei kuunnella vaikka toinen huutaa useita kertoja mummua (ilman että kukaan muu edes puhuu...) Olen silti hyvin onnellinen, että meidän elämäämme rikastuttaa mummot ja papat, jokainen tavallaan. He ovat oman työnsä ja lastenkasvatuksensa jo tehneet, joten en minä heitä lapsenpiiaksi kalastele. Mutta Näin vertailun vuoksi vain ihmettelen, että tytär on ollut yökylässä n. 2:sti kk:ssa ja eskaripoju 2kertaa elämänsä aikana... Mutta kuten sanoin, ehkä tilanne korjaantuu ajan kanssa tai jos ei korjaannu, ni asialle ei voi mitään. Pitää yrittää vaan mennä eteenpäin ja toivoa ettei lapsesta tule katkera "lellikki siskonsa" vuoksi, kolmannesta tulevasta puhumattakaan..

    • kljdfki

      Itse en ole isovanhempi, mutta täytyy silti kommentoida. Se on totta, että lapset eivät lahjan hintaa ajattele, mutta kyllä se pienempikin tajuaa jos toinen saa niitä lahjoja enemmän! Ja valitettavasti se lahjonta tuskin loppuu siihen kun `ymmärrys` alkaa kasvaa.

      Mieheni mummo on aikoinaan kustantanut vain mieheni isoveljelle kaikenlaista. Ajokorttia, ulkomaanmatkoja ym. vähän suurempia juttuja. Ja näin aikuisena, mieheni oli se joka kävi useammin katsomassa, joten kemiasta tuskin oli kyse. Vaikka haluaisin lapseni oppivan siihen, että raha ei ole tärkeintä, niin kaikella on kuitenkin rajansa. Tämä on enemmänkin jo periaate kysymys!

      • liinumari

        Itselläni on kymmenen lastenlasta ja olemme tavalliset mummot ja ukit. Kuitenkin olen alunpitäen ottanut tavan, että kaikille annan saman määrän rahaa synttärilahjaksi (20 euroa) Teen tai ostan kortin ja siinä on minun lahjukseni, kaikille tasapuolisesti. Vanhemmat saa neuvoa lasten ostokset,antavatko vapaasti lapsen käyttöön. Vaatteet ym:t saavat vanhemmat hankkia. Minun mielestäni nykyaikana on lapset opetettu saamaan liikaa lahjoja.
        Yökylän annan vanhempien sopia kanssani, mutta olen huomannut ettei jokaisen lapsen lapset halua olla yötä pois kotoaan ja se on ihan oikein, lapsethan ovat erilaisia. Esimerkiksi 6 jälkikasvusta laittaa puolet rahastaan pankkiin kuka mitäkin tarkoitusta varten alkaen eskari-ikäisestä, nuoremmat löytävät rahansa omilta tileiltään, kunhan tulee ikää lisää. Kaikki hyvin.


    • Mummu*1948

      Jaa, olen mummu, joka sai asuntovelkansa maksettua.
      Minulla on lapsenlapsia, juu ei ikäisiä.

      Kaikki saavat tilisiirron eläkkeen maksupäivänäni, nyt vanhemmat saavat enemmän.
      Lapselle saa antaa 3999€/kolme vuotta. on 3999/36 = 111€/kk.
      http://www.llr.fi/index.php?page=cbc6ab59db1df0cc2302799de83494b

      Minulle on melko selkeää, kun muutkin lapsenlapset tulevat ikään jossa nämä vanhemmat ovat nyt kun velkani sai hoidettua, saavat samalla lailla.

      Ei ole vanhemmille, ei edes pankille. Pankille selitin, mutta vanhemmille en. Tilit ovat minun avaamiani, niiltä ei voi nostaa kuin tilin omistaja / lapsi, kun täyttää 18 vuotta.
      En ole velvollinen tekemään tiliä, taloudestani enkä lahjoista.

      Samaan perheeseen en kanna samoja lelulahjoja en myöskään samoja vaatelahjoja, siihen minulla ei ole varaa ja sen päätän Minä.
      Esikoiselle ostivat kirpputoreilta vaatteita, jolloin kuopukselle kelpaa esikoisen käyttämät, hakekoon kirpputorilta.

      Aina on tietysti vaara, että kuolla kupsahdan..
      Siitä huolimatta, ei nuoremmat lapsenlapset tule saamaan enemmän etukäteen, kun vanhemmat.
      Onko tilit samanarvoisia arvoisia, kun lapset niitä saavat käyttää?
      Kuka tietää euroakaan en anna miettien moista? Minulla ei ole edes varaa lahjoittaa varmuudeksi etukäteen.

      Mutta lapsenlapsen vanhemmille se on kauhia paikka, MUMMU on epätasa-arvoinen. Olen joutunut suoranaisen uhkailun ilkeilyn ja muunnetun totuuden uhriksi.

      Pieni lohtu:
      – rahan arvo laskee, kahdeksantoista vuoden päästä ei 120 € ole ostovoimaltaan 120 €.
      Eli vaikka kuolla kupsahtaisin, eivät tilit kovasti ole eriarvoisia.

    • SurullinenTilanne=/

      Tätä minäkin ajoin takaa... Niinkuin joku täällä jo hyvin kirjoittikin... Ei se raha ole se tärkein vaan se että "kaikki otetaan mukaan" elämän asioihin... En minäkään ole rahaa vailla, enkä edes pyydä apua kuin pakon edessä isovanhemmilta. Osa heistä tarjoaa apuaan ilman että joudun edes kysymään ja ottavat molemmat lapset mukaan esim yökylään. Ei ne lapset nyt yhden yön aikana voi ehtiä niin kovin rasittaa tätä mummoa joka toista lasta sortaa... Toinen mummu nimittäin on kovasti sairaampi ja iäkkäämpi, mutta hänellä on sama periaate kuin minulla, että joko kaikki tai ei mitään. Eli sekä tyttö että poika pääsee yökkylään mummulle ja ovat molemmat erittäin rakastettuja. Tämä eriarvoisuus vaan koskee itseäni hirmuisesti, kun pienempi on nyt hoksannu tämän homman nimen. Ei hän ole rahaa vailla vaan sitä mummun syliä joka on avoin vain toiselle lapselle =/ Raha ei ole parasta mitä lapselle voi antaa vaan aika. Ymmärtäähän tämän varmasti jokainen joka asiaa ajattelee. Eriarvoisuutta ei saisi olla. Ei sillä hinnalla ole väliä, onko tyttöön työnnetty tuhansia euroja ja pojalle vain pari vaan sillä, että poikaa ei huolita MIHINKÄÄN mukaan... Mutta jokainenhan vastaa lopulta vain itsestään. Se ei ole minun häpeäni jos mummun sydämessä tuntuu siltä, että tämä on oikeutettua... Enemmin tai myöhemmin lapsi kuin lapsi kyllä huomaa huijauksen.

    • äiti on paras

      Minä kyllä äitinä sanoisin mummolle suorat sanat, että lapset ovat samanarvoisia,
      Ja kylään en antaisi vanhemmankaan lapsen mennä, jollei välillä huomioitaisi nuorempaa - että sano mummolle vaan, että molemmat lapset ovat tasa-arvoisasti yhtä rakkaita. Ei mummo voi olla niin tyhmä, ettei hän ymmärrä sinun selväkielistä puhettasi. Sinähän se äiti olet ja sinä määräät miten toimitaan. Ole luja siinä asiassa.

    • Lapsenlapsena

      Lapsenlapsena vastaan, että mummolle, jolla ei omia poikia koskaan ollut, niin lapsenlapsista pojat on tärkeitä ja meitä tyttöjä ei oikeastaan ole olemassakaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      74
      5338
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      17
      2396
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1917
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      45
      1625
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1571
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1368
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1287
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      7
      1248
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1219
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1183
    Aihe