Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Puukatos.

TJ

Olisiko jollakilla valmiina seinän viereen tulevan puukatoksen piirustuksia? Pitäisi olla viistokatto seinältä alaspäin ja tilavuutta ehkä 5 m3.

Myös vinkit perustuksiksi tervetulleita. Talo harjualueella ja routaeristeetkin seinän vieressä kunnossa, joten riitäisiköhän pelkät paksut betonilaatat maan päälle, vai pitäisikö valaa nurkkiin betonianturat lisäroutaeristyksin?

3

1316

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Timpermanni 54

      No mulla on vaan harkkojen päälle tehty katos, trukkilavat pohjana, joten ilmastointi toimii myös altapäin. pääty takaa yläosastaan avoin, ja ulkovuori alkaa 20cm maanpinnan yläpuolelta, pariovet, myös alta reilusti avoin rakenne, puuliiteri kun kuuluu sellainen "harva" olla.

    • sdf44t

      Jos moisen tekemiseen tarvitsee piirustuksia niin kannattaako edes itse alkaa tekemään?

    • Nakraaja

      Piirrustuksia ei ole tähän hätään, mutta jotenkin seuraavasti itse varmaankin tekisin:

      1) Jos maa ei mahdottoman routiva, niin laittaisin pohjaksi tiivystyvää soraa vaikka 30 cm ja siihen päälle 50x50 betonilaatat.
      2) Puutavarana käyttäisin runkoon 50x100 ja vuoraukseen 22x100. (Puutavaran pätkisin mittaan jo puutavaraliikkeessä, jos vaan mahdollista ja pintakäsittelisin pätkinä ennen kokoamista.)
      3) Laattojen päälle alarakenteeksi tekisin 50x100 lankusta kehikon, jolloin rakenne kantaa koko alalta, ei vaan kulmista. Kehikon alle jotkut muovinastat koko matkalle, jotta irtoaa pikkuisen laatoista ja pääsee kuivamaan.
      4) Vuorauksen tekisin 22x100 laudasta kolmelle sivulle siten että joka lankun väliin jää esim 20 mm tuuletusraot. Jos haluat etuseinälle ovet, niin samasta 22x100 tavarasta saat nekin tehtyä.
      5) Kattokehikko kannattaa laittaa esim. 22 asteen kulmaan, niin lumet tulee helpommin pois. Jos katos pitkulainen, niin tällöin katolle tulee helposti jänneväliä paljon näinkin pienessä rakennelmassa... kannattaa oikeasti funtsia että rakennelma kestää lumikuormat.

      Koko hommaan kuluu helposti aikaa viikko - riippuu toki paljon omasta kokemuksesta ja siitä kuinka pikkutarkkaa työtä haluaa tehdä. Lopulliset mittatarkat piirustukset kannattaa tehdä vasta kun on valinnut puutavaran josta katoksen tekee.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      71
      2348
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2123
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1738
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1557
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1546
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1485
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1449
    8. 52
      1308
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      78
      1268
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1209
    Aihe