Massiivihirsitalot: rakennukset, kuvat, keskustelut tähän.

Bener Hirsitalot

Jos tiedätte jotakin erikoista massiivihirsirakentamisesta, jos teillä on mielenkiintoiset linkkit tai hyödylliset tiedöt teknikkoista, mestäreiltä, hinnoista, ym - lisätä niitä tähän palstaan, kiitokset!

20

1563

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Bener Hirsitalot

      Verrattaessa keskivertoon massatuotantoon todellinen massiivihirsirakennus saa suuren edun korkealaatuisella käsityöllään, joka maksaa itsensä moninkertaisena takaisin pitkäikäisyydellään ja aidolla ulkonäöllään. Kaikki alkaa alkuvalmisteluista: hirsien luonnollinen kapeneminen säilytetään ja jollain asteella myös kaarevuus. Latoessaan mestarit valitsevat jokaisen hirren koon ja muodon mukaan ja asettavat ne seinään tyvestä latvaan, kyttyrät ylöspäin, asettaen sen oikeaan asentoon käsin.
      Jos kyseessä käsin kuorittu pyöreä hirsi - sillä on etunaan vahva ulkoinen puukerros (katoaa yleensä hiottaessa), joka säästää rakennusta kylmän tunkeutumiselta sisään alhaisissa lämpötiloissa ja kasvattaa hirren kestävyyttä. Lisäksi vahva kerros antaa puulle lisäsuojaa ympäristötekijöiltä ja auttaa puun luonnollisessa ilmanvaihdossa. Profiloimattoman pyöröhirren hakkaaminen on täysin käsityötä. Kuljetushinnat ovat korkeammat niille kuin muille hirsityypeille ja eristysominaisuudet ovat hieman huonommat ovaalin muotoisiin hirsiin verrattuna. Silti luonnollinen ulkonäkö ja kurvikkuus saattavat olla ratkaisevia ominaisuuksia päätöstä tehdessä.
      Soikion muotoinen hirsi on perinteinen materiaali Norjalaisessa puuarkkitehtuurissa. Se sopii parhaiten Skandinaavisiin kylmiin talvioloihin. Näyttäessään pyöreä-hirsi talolta, mutta hirsien ollessa laajemman tasanteen päällä se on lämpimämpi. Mahdollisuus käyttää hirsiä suuremmalla halkaisijalla, joka saattaa toisaalta tehdä rakennuksesta liian raskaan, liitosten pinta-ala vähenee joka saa aikaan paremman lämmöneristyskyvyn.

      tässä on TODELLISTA massiivihirrestä ladottu seinät - saatte nähdä, miten ne poikkeavat massatuotannosta!
      http://benerhirsitalot.fi/pictures/models/20010b.jpg
      http://benerhirsitalot.fi/pictures/models/20017b.jpg
      http://benerhirsitalot.fi/pictures/models/20021b.jpg
      http://benerhirsitalot.fi/pictures/Accessories/4007b.jpg

      koko keskustelu http://keskustelu.suomi24.fi/node/2728919#comment-50246482

    • Bener Hirsitalot

      Tässä on uudet energiakustannusmääräykset 2010: http://www.ymparisto.fi/download.asp?contentid=120826&lan=fi , katsokaa esimmerkiksi sivu 93 jossa on selitys massiivihirsitalon laskennan esimmerki.
      Eli massiivihirrestä SAA rakentaa omakotitaloja.
      Ih8g, jos ajattelette rakentaa massiivihirrestä OKT mutta epäilette energiamääräyksistä, voisimme järjestää tapaaminen arkkitehdin kanssa, jossa keskustelemme tulevan rakennusten koskevat energiamääräykset. Luulisin että sopiva ratkaisu löytyy))

      Hihtava', kestävyys syntyy, juuri näin - kirvestyöstä. Koskien energiakulutusta, ensiksi sanoisin nurkkalukoista. Ne on erilaisia - en ole nähnyt Suomessa muita kuin pyöreitä(tai täällä sanotaan nelionmaista) lovea, no ja joskus lohenpyrstölovetkin, mutta tosi harvoin. Ja kuivuiessaan ne tulee yleisesti löysempi. Siksi koko seinät tai ainakin nurkat vaativat verhotusta. Kuvat tänne http://benerhirsitalot.fi/42_fi_Corner_styles.aspx
      Rakennamme yleensä norjalaisella lovella, joka on tosi mutkikas mutta sitten kuivuessaan tiivistää. Sama koskee sitä, laitetaanko seinissä hirret yksinkertaisesti yksi toinen päälle tai tehdäänkö niiden pitkin myös lukittavat rakenneet. Sitten ne soikion muotoiset hiirret: seinän paksuus 200-240 mm, mutta hirren korkeus on usein sitä enemmän, siksi vähemmän saumoja hirsien välillä per m2. Siksi seinien vahvuus, siksi niitä saa pitää ilman verhousta ja nauttia puun ulkonäköä. Voimme tietysti tehdä lauta verhous ym. Rakennamme yleensä asiakkaiden toiveiden mukaan, itse tai arkkitehdin avulla päätät talon suunnitelmista, ulkonäöstä ym. Tämän kaltaiset talot myös voimme rakentaa https://picasaweb.google.com/jarohno/VanhatRakennukset?authuser=0&authkey=Gv1sRgCNSS3_SbrLP5Jg&feat=directlink
      Taikka vaikka moderneja taloja, mutta tämä tulee kalliimpi koska myös arkkitehdista vaatii enemmän työtä kuin valmiiden projektien yhteydessä.
      Tärkeä myös on, että mestärit käyttävät puutapetit, ei siis ruuveja ym, ei kosteuspisteetta seinissä. Siksi pitkä kestävyys.
      "Suorat seinät" - eli löhenpyrstölovi, "ilman jäännöstä"-lovi(katso ensimmäinen linkki), plus pelkkahirret, voi olla laudalla verhottu.

      Mainonta. Sekä Norjassa, että Ruotsissa emme KOSKAAN maksaneet mainoksista. Meitä suoritetaan aina käsistä käsiin - ja asiakkaat saavat reilut hinnat. Rakennushinnat siis eivät sisältää mitään lehti- TV- ym- mainontakuluja. Luulisin että tämä on reilu politiikka. Suomessakin rakennamme yhteistyökumppaneiden verkosto, niin kuin arkkitehdit ja rakennusalan spesialistit, mutta emme heitetä asiakkaiden rahat telkkariin. Uskomme että hyvien ihmisten sana on paras mainonta. Niin se on.

      Koko keskustelu http://keskustelu.suomi24.fi/node/9917976

    • Lyhyet nurkat,

      ei suorat seinät.

      Se että mainonta hoidetaan suoli24:lla, vie uskottavuuden koko tuotteelta. Vain taloudellisissa vaikeuksissa olevat firmat syyllistyy mainontaan netin keskustelupalstoilla.

      Missä mainonta on kielletty..

      Sulkanurkka yhtenä esimerkkinä toimii samalla tavalla. Piilulla maalut pintaan niin kestää. Lohenpyrstö on toinen.

      Kysymys: Miksi soikea muoto koska varauksen hyötyleveys menetetään?

      • Bener Hirsitalot

        Katsokaa nämä keskustelut, nämä teidän kysymykset olen jo vastannut siellä. Kuten näet, en ole mainostanut omaa firmaa, vaan olen taas antanut vastaukset niille ihmisille joita olivat antaneet mielipiteet meiltä ilman hyvää informaatiota ketkä olemme ja mitä rakennamme))
        http://keskustelu.suomi24.fi/node/2728919
        http://keskustelu.suomi24.fi/node/9917976

        Olen aloittanut tämän palstan kun minulle oli esitetty aika paljon kysymyksiä, jotkut eivät koskevat kahden alkuperäisten palstojen aiheet. Täällä siis voisin vastata kaikki asialliset kysymykset, kunnes niitä lisää syntyy (tarkoitan uudet mielenkiintoiset kysymykset)
        Itsekin muuten kiinnostunut tietämään mahdollisimman lisää massiivihirsi rakentamisesta Suomessa, eli kuten palstan alussa näkyy, nähdä tässä lisää kuvia, esimmerkkejä, rakennustyyppiä. Olen itse luonnon hirsirakentamisen intohimoinen kannattaja, ja toivon että tämä aihe jatkuu ja näemme lisää mielenkiintoisia informaatiota. Jos muut kiinnostuneet löytyvät, voisi jopa yrittää kasata kuvapankki tai sen semmoista mielenkiintoisemmista nykyaikaisita massiivihirsikohteista - olen valmis järjestää tilaa siihen vaikka omassa sivustossa. Täällä on esimmerkiksi aika hauskannäköinen saunarakennus: http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:HgaN643bwW0J:s30564948807.mirtesen.ru/blog/43061436792?rnd=1004271609 юрий милых&cd=3&hl=en&ct=clnk&gl=fi&source=www.google.fi
        Mutta mitä Suomessa löytyy? Siis ehdottaisiin vähemmän mutinaa ja enemmän kivaa infoa ja kuvia MASSIIVIHIRRESTÄ))


    • Bener Hirsitalot

      Taas teidän kysymykset.

      1. "Suorat seinät" - eli juuri "suorat seinät" - tarkoitan esimmerkiksi pelkkahirrestä ladottu, kun joskus kaupungissa ei saa rakentaa pyöreästä tai soikiomuotoisesta hirrestä.
      "Lyhyt nurkka", eli "lohenpyrstönurkka" - toinen asia, vaikka tämä on usein käytetty pelkkahirsiseinän yhteydessä.

      2. Kuten olen jo kirjoittanut, en ole mainostanut itseamme, vaan massiivihirsirakentaminen - siksi info siitä nurkkarakenteelta, joka on ainakin mielestäni kaikista kivoin)) Ennen sitä jos katselet ei ollut kivoja kuvia massiivihirrestä, vaikkakin yksi sen suurimmistä vahvuuksista on sen aito ja sielukas ULKONÄKÖ!

      3. Lainaus tästä http://keskustelu.suomi24.fi/node/2728919:
      Soikio muoto - a). Kun puu on 50-60cm halkasijaltaan, seinä tulee liian raskasta jos rakennetaan pyöreästä hirrestä. Seinän paksuus 20-30 cm on aivan riitta.
      ...Koska hirret on 30-40 cm korkeat, liitosten MÄÄRÄ per m2 vähenee (kun katselemme pystysuoran seinän pinta-ala). Ja vaakasuora liitosten pinta-alat on samanlaiset tai isompi, pyöreästä hirrestä rakennettujen seinijen verrattuna. Tässä kuvat lovien rakennelmista http://benerhirsitalot.fi/42_fi_Corner_styles.aspx - taas meidän sivusto mutten tiedä valitettavasti muita samanlaisia suomenkielisiä sivustoa, vaikka etsikin monta tuntia.
      b). Tämä on ASIAKKAIDEN valinta.
      (Soikio muoto on Norjalainen perinte, ja edelleenkin kovasti suosittu Norjassa.)

    • rasvaa hanuriin

      Onko joku joskus ollut tuon bernerin kanssa tekemisissä? Vaikuttaa kyllä niin kauhealle huuhaalle tän jätkän, tuntemattoman jätkän, jutut että huihai..

    • Kuinka on?

      Kertoo olevansa suunnistajatyttö ja kuvakin linkin takana.....

      Mutta miksi 50-60cm:n tukista tehdään 30-40 cm korkeita ja 20 cm leveitä hirsiä? Ja nuokin hirret kavennetaan ylhäältä ja alhaalta niin että hirsi on soikio. Jokaisesta tukista vuollaan puolet takan sytykkeiksi?

      Valmistaako firma perinteisiä suomalaisia/karjalalaisia pelkkahirsiä esim. lohenpyrstöliitoksella. Varmasti löytyy kysyntää jos hinta puolet suomen hinnoista.

    • nettisivuilta

      Näyttäähän tuolla nettisivuilla olevan pelkkahirttä ja pyöröhirttä kanssa.
      Ainoo mikä epäilyttää on se, kuinka nopeasti / hitaasti kasvanutta puuta käyttävät.
      Valko-Venäjähän on tossa Tanskan / Ruotsin eteläkärjen korkeudella...

    • Bener Hirsitalot

      rasvaa hanuriin: Bener Hirsitalot (ei berner=)) - uusi firma, rekisteroimme sen keväällä 2011 sitten että edustaa Suomessa Aleks Hyttaa: otamme yhteyttä akkitehteille, urakoitsijoille, järjestämme työt, mestareiden majoitukset, palvelemme asiakkaita suomeksi ym.
      Aleks Hyttalla on Ruotsissa ja Norjassa runsaasti asiakkaita (esimmerkit täällä http://benerhirsitalot.fi/41_fi_Aleks_Hytta.aspx) ja niiden listan yhteistietoineen ehdotamme asiakkaille.
      Minustakin jonkun verran infoa netista löytyy jos kiinnosta etsiä=)), taas jos olet asiakas niin häemme Suomessakin luotettavia ihmisia (suunnistajia ym) joita voisi suositella meitä.

      Kuinka on?: Firma rakentaa sitä, että asiakkaita kiinnostaa rakentaa, myös pelkkahirresta lohenpyrstöllovella kyllä mahdollista rakentaa. Norjassa soikiohirsi on kovasti suosittu, ja siinä on järkevät puolet sekä lämpöeristyksen ja puun kestävyyden, että toimituksen ja sisätilojen pinta-alan näkökulmasta.
      Mä laitoin tähän palstaan jo tämän hienon saunan kuvan, ja se on muutenkin esimerkki siitä, minkälainen rakennus tulee jos rakentaa noin 30 cm paksuista pyöreästä hirrestä http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:HgaN643bwW0J:s30564948807.mirtesen.ru/blog/43061436792%3Frnd%3 - ja jos hirsi on vielä paksumpi - tämä on kiva mutta ei sopii jokaisen taloon ja mökkiin))
      Taas soikio hirsi on luonnollista näköinen mutta enemmän tai vähemmän järjestyksessä http://benerhirsitalot.fi/pictures/Assembling/30010b.jpg
      Itse tykkään paksu pyöreä hirsi kaikkien enemmän, mutta soikiokin myös aika kiva. Pelkkahirsi on liian nelionmainen mutta siitäkin voi rakentaa. http://benerhirsitalot.fi/43_fi_Log_styles.aspx

      Nettisivuilta: KIITOS että olet lukenut infoa läpi ennen kuin kysyä!))
      Puutavaran tiheys.
      Suomalaisen männyn tiheys on 370 – 550 kg/m3 (puuinfo.fi).
      Venäläisten Smolenskin ja Pskovin aluet ja niiden lähellä olevat Valkovenäläiset metsät ovat manterin sisällä, joten talvet ovat edes Suomalaisiin mittauksiin kylmät ja pitkät (lunta sulaa huhtikuun puolivälillä ja joskus myöhemminkin), joten puut kasvavat hitaasti. 1sm puuta sisältää 10-14 vuosirenkaita. Keskivertainen tiheys (luonnollinen kosteus12-15%) on noin 540 kg/m3. Kannata lisätä, että puun tiheys riippuu huomattavasti puun iästä, eri sanoissa jopa samassa paikassa kasvaneet vanhat 40 sm massiivihirret on paljon laadukkaampa materiaalia kuin 20 sm nuorista männyistä tehty pyöröhirsi taikka joku lamellipelkka.

      ja taas kivoja kuvia massiivihirresta))
      http://www.logassociation.org/photos/loghomes/popup.html?pww/spiral_stairs1.jpg
      http://www.cancedarloghomes.com/matt-john%20067.jpg
      http://www.logassociation.org/photos/loghomes/popup.html?errington/blanca_and_serina_in_the_tower.jpg
      http://benerhirsitalot.fi/pictures/Assembling/3007b.jpg (tää viimeinen on meidän))

    • Ei kiitos

      Eikö tällä palstalla ole kontraa siivoamaan näitä mainospellejä pois?

    • Bener Hirsitalot

      Suositan matkustamista ja katselemista)):

      Loviisan Wanhat Talot - messut 27-28.8.2011 http://loviisanwanhattalot.fi/#!wanhattalot

      Muutama lisää kuvia vanhoista puurakennuksista https://picasaweb.google.com/jarohno/VanhatRakennukset?authkey=Gv1sRgCNSS3_SbrLP5Jg

      Puutalot Vologda, Venäjä: massiivihirsiseinät, lautaverhous:
      n. 1790 http://ru.wikipedia.org/wiki/Файл:Изображение_125.jpg

      n. 1850 http://ru.wikipedia.org/wiki/Файл:Изображение_125.jpg

      n. 1895 http://ru.wikipedia.org/wiki/Файл:Изображение_143.jpg
      (lisää kuvia täällä) http://ru.wikipedia.org/wiki/Вологодское_деревянное_зодчество

      "Some other masterpieces of Russian medieval wooden architecture were found abandoned.
      Some of them look like they are just left – even some furniture stays on its places. The reason they are so undisturbed – it stays deep inside the Russian forests." http://qzmn.livejournal.com/6780.html
      http://englishrussia.com/2008/03/10/abandoned-wooden-miracles/

      Ja lisää kirkkoja: Urnes (n. 1130) http://no.wikipedia.org/wiki/Urnes_stavkirke
      Heddal (n. 1200) http://no.wikipedia.org/wiki/Heddal_stavkirke
      Borgund (1181 jälkeen) http://no.wikipedia.org/wiki/Borgund_stavkirke

      • Karjala Takaisin

        Ootko nyt tosissa täällä mainostamassa meille venäläisiä rakennuksia.

        Meinaan mulla ei oo mitään vastaan venäläisiä ihmisinä, ja ei millään pahalla, mutta me ollaan kerran taisteltu koko kansakunta ja saatu torjuntavoitto ja munkin suku on menetetystä Karjalasta kotoisin.

        Suomessa ei todellakaan ole myyntivaltti mainita mitään Venäjään liittyvää, ei edes Valko-Venäjään.

        Syyt on historiassa, mutta ei pelkästään historiassa vaan myös siinä, että yksinkertaisesti mikään venäläinen ei ole minun (ja monen muun) kokemuksen mukaan ollenkaan laadukkaasti tehty.

        Siitähän on meillä ihan sana "ryssiä", juka tulee tietysti sanaoista Russia ja Ruski ja tarkoittaa täydellistä epäonnistumista.

        Tästä on sanontakin eli: Mikä ei mahdu persuksiin eikä pärise ? Vastaus - Venäläinen persiinpäristin. :DD

        Eli suosittelen, että pidät vaan sitä norjalaisuutta esillä, mutta jätä nyt ihmeessä tuo venäläisyyden korostaminen pois jos meinaat yhtään tehdä Suomessa kauppaa.

        Siellä on Karjalassa munkin molempien isovanhempien varastetu tilat rappiokunnossa, kele.


    • Bener Hirsitalot

      Olemme suomalainen yritys, joka tuo Valkovenäjällä rakennetut talot Suomeen. Olen ylpeä siitä, koska tämän suunnitelman perusteet on terve järki ja taloudellinen kannattavuus. Ja olen ERITTÄIN ylpeä siitä, että projektimme on perustettu, voisin sanoa, "Olympian hengessä ja solidaarisuuden periaatteiden mukaan" - eri maiden suunnistajien voimilla. Minusta tämä on hieno idea, hieno työ, ja todella mielenkiintoinen yritys. Ja TIETYSTI annamme aina asiakkaillemme kaikki mahdollinen info tuottajastamme, yhteistyökumppaneistamme, ym.

      Taas tuotteemme laatu on erittäin korkea, ja sitä voimme todistaa monien asiakkaiden avulla. Olen jo kirjoittanut siitä. Muuten kyllä, erikoispyynnöstä mahdollista tuoda samanlaiset rakennukset, joita olevat olleet alusta loppuun rakennettu Norjassa. Voisin arvioida, että sitten saman kaltaisen talon loppuhinta tulee ainakin 150-180% korkeampi - ja tämän vuoksi itse norjalaiset ostavat talot Aleks Hyttalta=)) Taas jos rakentaa Suomessa, erotus tulee ehkä pienempi, mutta silti riittavasti iso joten sillä voisi osta reilu pala Karjalaa takaisin=))

      Itse voin sanoa että, kun olen urheilija, olen matkustanut ja kilpaillut monissa maissa. Siksi tiedän ja todistan, että KAIKKIALLA asuvat hyvät ihmiset, joiden sydämet on avoimet maailmaan ja jotka tekevat oma työtä KAUNIISTI. Hienot, järkevät, rohkeat ja yritteliät ihmiset, jotka tekevät kovasti työtä kohti parempaa tulevaisuutta.
      Ja - valitettavasti - kaikkialta löytyy myös huonot ihmiset. Valitettavasti, tämän "Karjala takaisin" viestin kirjoittaja todistaa, että tällaisiä Suomessakin vielä löytyy.

      • Kotimaista tietenkin

        "Taas jos rakentaa Suomessa, erotus tulee ehkä pienempi, mutta silti riittavasti iso joten sillä voisi osta reilu pala Karjalaa takaisin"

        Miksi kenenkään pitäisi ostaa takaisin sellaista, joka siltä on vääryydellä varastettu ?

        Ryssä osasi kyllä suunnistaa Suomen puolelle, ihan panssareiden kanssa.

        Ja vielä -68 toistivat saman Tsekeissä.

        Luottoa venäläisiin ei löydy, eikä tule löytymään.
        Mieluummin maksan Pohjoismaiselle ja eritoten kotimaiselle valmistajalle enemmän.

        Piste.


      • se, joka sanoo
        Kotimaista tietenkin kirjoitti:

        "Taas jos rakentaa Suomessa, erotus tulee ehkä pienempi, mutta silti riittavasti iso joten sillä voisi osta reilu pala Karjalaa takaisin"

        Miksi kenenkään pitäisi ostaa takaisin sellaista, joka siltä on vääryydellä varastettu ?

        Ryssä osasi kyllä suunnistaa Suomen puolelle, ihan panssareiden kanssa.

        Ja vielä -68 toistivat saman Tsekeissä.

        Luottoa venäläisiin ei löydy, eikä tule löytymään.
        Mieluummin maksan Pohjoismaiselle ja eritoten kotimaiselle valmistajalle enemmän.

        Piste.

        että toiset ihmiset ovat häntä huonompi ainoastaan niiden kansalaisuuden (rodun, syntymapaikan...) perusteella, on joko ei osaa ajatella kunnossa tai sitten rikollinen (rasisti tai lähellä sitä). Juuri tällaisen rajoitetun ajattelutavan vuoksi kaikki sodat alkavat ja tragediat tapahtuvat.


      • The Joker
        se, joka sanoo kirjoitti:

        että toiset ihmiset ovat häntä huonompi ainoastaan niiden kansalaisuuden (rodun, syntymapaikan...) perusteella, on joko ei osaa ajatella kunnossa tai sitten rikollinen (rasisti tai lähellä sitä). Juuri tällaisen rajoitetun ajattelutavan vuoksi kaikki sodat alkavat ja tragediat tapahtuvat.

        Niin, eihän kukaan ole sanonut että venäläiset ovat ihmisinä sen huonompia kuin muutkaan.

        Karjala Takaisin kirjoitti nimenomaan, että "mulla ei oo mitään vastaan venäläisiä ihmisinä" mutta kertoi, että sodan jättäneen syvien arpien vuoksi sekä venäläisten tuotteiden kokemusperäisesti heikon laadun vuoksi venäläisten hirsimökkien myynti tuskin tulee olemaan helppoa Suomessa, ainakin jos venäläisyyttä käytetään tuotteen markkinointivalttina.

        Kotimaista tietenkin kirjoitti että hänellä ei löydy luottoa venäläisiin, koska venäläiset varastivat hyökkäsivät Suomeen ja varastivat Karjalan.

        En näe kummassakaan tekstissä diskriminointia rodun tai syntymäpaikan perusteella. Päinvastoin.

        Sen sijaan näen sodan jättämää katkeruutta ja kokemusperäistä pettymystä venäläisten tuotteiden laatuun.

        Käsi sydämellä, moniko suomalainen todella luottaa venäläisiin ?

        Ei varmasti ainakaa he, jotka ovat Karjalasta evakkoina tulleiden jälkeläisiä !

        Asia ei myöskään varmasti unohdu niin kauan, kun itänaapurimme poliittiset johtajat, etunenässä Medjedev ja Putin ärhentelevät Suomelle ja niin kauan kuin venäläiset hävittäjät käyvät säännöllisesti loukkaamassa suomalaista ilmatilaa.

        Kyllä se vaan niin on, että venäläisten kanssa kun ryhtyy kauppoihin kannattaa muistaa kysymys "Tell me, my friend, have you ever danced with the devil in the pale moonlight?" Batman elokuvasta.


      • se, joka sanoo
        The Joker kirjoitti:

        Niin, eihän kukaan ole sanonut että venäläiset ovat ihmisinä sen huonompia kuin muutkaan.

        Karjala Takaisin kirjoitti nimenomaan, että "mulla ei oo mitään vastaan venäläisiä ihmisinä" mutta kertoi, että sodan jättäneen syvien arpien vuoksi sekä venäläisten tuotteiden kokemusperäisesti heikon laadun vuoksi venäläisten hirsimökkien myynti tuskin tulee olemaan helppoa Suomessa, ainakin jos venäläisyyttä käytetään tuotteen markkinointivalttina.

        Kotimaista tietenkin kirjoitti että hänellä ei löydy luottoa venäläisiin, koska venäläiset varastivat hyökkäsivät Suomeen ja varastivat Karjalan.

        En näe kummassakaan tekstissä diskriminointia rodun tai syntymäpaikan perusteella. Päinvastoin.

        Sen sijaan näen sodan jättämää katkeruutta ja kokemusperäistä pettymystä venäläisten tuotteiden laatuun.

        Käsi sydämellä, moniko suomalainen todella luottaa venäläisiin ?

        Ei varmasti ainakaa he, jotka ovat Karjalasta evakkoina tulleiden jälkeläisiä !

        Asia ei myöskään varmasti unohdu niin kauan, kun itänaapurimme poliittiset johtajat, etunenässä Medjedev ja Putin ärhentelevät Suomelle ja niin kauan kuin venäläiset hävittäjät käyvät säännöllisesti loukkaamassa suomalaista ilmatilaa.

        Kyllä se vaan niin on, että venäläisten kanssa kun ryhtyy kauppoihin kannattaa muistaa kysymys "Tell me, my friend, have you ever danced with the devil in the pale moonlight?" Batman elokuvasta.

        "venäläisiin" Siis, mitä tarkoitat "venäläisiin"? Milla perusteella luottaisin (tai en) 100 000 000 ihmisiä kerrallaan??? höpsis.
        kerron juttu. minusta oli viime vuonna varastettu Hämeenlinassa rappukäytävän läheltä lukossa oleva polkupyörä. Olin tietysti vihainen. Tämä oli uusi ja maksoi noin 500 eur. Ilmoitin poliisiin ja laitoin myös mm kaupoissa julisteissa infoa että ostaisin pyöräni takaisin 100 eurolla (koska tämä olisi helpompi kuin odota rahat takaisin tapiolasta). Ei pyörä silti tullut takaisin, mutten silti sanoo että kaikki hämeläiset ovat varkaita. Muutamasta ihmisista - heitä tiedän monta vuotta - voin sanoa takuulla etteivät ne koskaan ottaisivat tämän pyöran - vaikkei se olisikin lukossa. Muiden ihmisten lainat en taata, mutta siksi vain etten tiedä heitä. Ei siksi että pyörä oli varastettu. En muuten opetan omille lapsille sitä, että "kaikki Hämeenlinalaiset ovat varkaat". Koska tämä ei ole totta, ja lisäksi olisi typerä sanoa niin. Ja käyn edelleenkin kaupoissa Hämeenlinnassa:) Luulen että tämä on pikku käytännollinen esimmerkki terveestä järjestä.

        Sanot varmasti että sota ja tilat ei ole sama asia kuin polkupyörä. Totta. Mutta.
        Vanhasta sodasta jättämässä katkeruudessa on se huono puoli, että se roiskua eilen, tänään ja huomenna ilman pientäkää syytä syyttömiin ihmisiin ja synnyttää uuden katkeruuden uudestaan ja uudestaan.
        Siksi pitää löytää sisällä voimat ja käytäytyä jarkevasti. Esimmerkiksi, minulla on ystävä kenen isänsä kuoli talvisodan aikana. Mutta silti hän kunnioittaa venäläistä kulttuuria ja ihmisia.
        Maailmassa monta saman kaltaisia esimmerkkejä.
        Yhdysvallat ostavat japanilaiset laiteet, ja japanilaiset katselevat holliwoodin elokuvat. Ranskalaiset ja brittilaiset ostavat merssut, ja saksalaiset juovat ranskalaiset viinit. Joku muistaa vielä PirlHarbourilta ja Hiroshimasta, Dunkirkista ja Lontoon pommituksista. Mutta ei saa rakentaa maailmaa vihalla ja katkeruudella.
        Ei edes juutalaiset syyttää nykyaikaisia saksalaisia Holokaustista.
        Koska tämä tie ei vie mihinkään. Koska kylmä sota on "road to hell", my friend (en sano täällä että tykkään tämä putinin porukkaa! eikä muuten bushia tykkänyt taikka berlusconia)
        Ihmisia on arvostettava heidän omien tekojensa perusteella.
        Yrityksiä on arvostettava niiden ehdotuksen, tilinpäätöksen, ja maineen perusteella.
        Luulisin että tämän pikkufirman vastaan liian paljon ja liian kaukaa haettu. Olisiko todella tähän mikään syy?


    • Bener Hirsitalot

      Ja taas - hienot MASIIVIhirsi kuvat! =))))))))

      http://www.deadwoodloghomes.com/bob01.jpg

      http://www.smoky-mountain-memories.com/New 019.jpg

      "Ontario historical societies have done a remarkable job in preserving historical buildings. Nowhere is this more evident than in the area of the log house, a vernacular building style that could easily have slipped away over time." : http://www.ontarioarchitecture.com/Log.htm

      http://www.skjelstadlaft.no/hytter.html

      http://www.mesterlaft.no//?side&bilder=interior

      Ja kirjat.... "Buildings in Wood: The History and Traditions of Architecture's Oldest Building Material" by Will Pryce: http://www.amazon.com/s/ref=nb_sb_noss?url=search-alias=stripbooks&field-keywords=will pryce wooden architecture&x=0&y=0

    • Kontra?

      Eikö tällä palstalla ole valvojaa joka siivoaisi nämä mainospellet pois?

    • Haistakaa paska

      Olen itse veistänyt hirsikehikon ja tulen varmasti niin jatkossakin tekemään. Tänne ei tarvitse kaiken maailman mainosmiesten tulla myymään tuhkiakin luukusta. Suomessa on tarpeeksi kaikkea tyrkyllä. Hengittämisestäkin pitää maksaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2022
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      45
      1557
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      28
      1458
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      19
      1437
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1405
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1377
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1310
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1240
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1217
    Aihe