Nuorten mielenterveysongelmat vl:ssa

reggae reino

Olisi mielenkiintoista tietää kuinka paljon vl-nuorilla on mielenterveysongelmia verrattuna valtaväestön nuorisoon: miltei kaikissa tutuissa vl-perheissä on vähintään yksi lapsi, joka kärsii mielenterveysongelmista. Jättimäiset perheet, vanhemman huomiota vaille jääminen, sijaisäitinä/-isäni toimiminen, kun on itsekin vielä lapsi, hengellinen väkivalta, helvetillä pelottelu, tiukkoihin sääntöihin sitominen ja niistä seuraavat padotut ja hävetyt halut ym.uskonnollinen vallankäyttö pohjustavat maaperää lapsen tai nuoren henkiselle epävakaudelle. Niin ja sitten vielä se, mitä isi tekee kun isi hiipii yön pimeydessä saman peiton alle..

Vl-lapset ja nuoret voivat pahoin, mutta se on vaiettu puheenaihe! Koko juttu kuitataan seurapuheessa vain sivulauseena tyyliin "kyllä se on ihanaa kun uskovaisessa perheessä voimaa antaa armoevankeliumi"...

135

3786

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hyvin monipuolisesti toit esille niitä tekijöitä, jotka ruokkivat vl-lasten ja vl-nuorten mielenterveysongelmia.

      Erittäin ikävää, mutta paikkaahan kaikki haavat vl-"armoevankeliumi"...

    • Älykkäät ja aikaansa seuraavat nuoret varmaankin kyseenalaistavat lahkonsa säännöt ja kokeilevat muutenkin rajojaan. Se aiheuttaa tottakai ahdistusta ja mitä enemmän heitä kielletään ja käsketään, sitä varmemmin asioita aletaan miettimään syvällisemmin.

      Mutta tuskinpa kuitenkaan vl-piireissä on suhteellisesti enemmän mielenterveysongelmia nuorilla ja lapsilla. Mutta kun lapsia ja teinejä on määrällisesti paljon, niin tuntuu siltä että mielenterveysongelmia olisi enemmänkin.

      Heidäthän aivopestään jo vaippaikäisinä uskontoonsa niinkuin kaikissa
      muissakin uskonnoissa tehdään. Suurin osa lapsista ja nuorista tyytyy tähän,
      koska on todella helppoa elää sääntöjen mukaan, ei tarvitse koskaan miettiä itse, että voiko tehdä nain ja että miten tässäkin tilanteessa tulisi tehdä.

      Sitten vasta ongelmat alkavat, kun nuori tuleekin siihen tulokseen, että vl-usko ei olekkaan hänen mielestä oikeaa uskoa tai että nuori tulee siihen tulokseen, että kaikki uskonnot ovat huuhaata. Silloin se painostus alkaa ja se voi olla todella rankkaa.

      Mutta syyllistäminenhän on ihanaa. Ajatelkaa itkevää vl-äitiä, joka kyyneleet poskillaan yrittää vaikuttaa teiniinsä sanomalla, että on kaikkensa antanut ja yrittänyt ja tämän siitä sai palkaksi, lapsestansa pakana tuli.

      Kyllä siinä nuori ihmisrukka saa kovana olla ettei pää ala pehmiämään. Sitten vaan sanotaan, että nyt jumala sinua kutsuu luokseen, eksynyttä lammasrukkaa.

    • entinen vl

      "Mutta syyllistäminenhän on ihanaa. Ajatelkaa itkevää vl-äitiä, joka kyyneleet poskillaan yrittää vaikuttaa teiniinsä sanomalla, että on kaikkensa antanut ja yrittänyt ja tämän siitä sai palkaksi, lapsestansa pakana tuli.

      Kyllä siinä nuori ihmisrukka saa kovana olla ettei pää ala pehmiämään. Sitten vaan sanotaan, että nyt jumala sinua kutsuu luokseen, eksynyttä lammasrukkaa."


      Totta joka sana. Ite sain kuulla just tuota tekstiä ku veeällistä lähdin. Kuulemma uskon kieltäminen oli pahempi asia kuin se että olisin kuollut, ja mä avoliittoon muuttaessani olin huora joka kauppas itteensä pitkin lääniä. Siinä pieni siivu siitä mitä saa kuulla kun erehtyy ajattelemaan itse.

      • entinen vl

        tää näköjään sensuroi sanoja. siis avoliittoon muuttaessani olin porukoiden mielestä H- u ora


      • Tuomaksen tahto!

        SRK:n pääsihteeriä mukaillen: "Lapsensa painostaminen ja uhkailu mielisairaalaan saakka ei ole yhtään sen pahempi synti kuin se, mihin me jokainen olemme sydämessämme valmiit!"


      • Reisjärven veli
        Tuomaksen tahto! kirjoitti:

        SRK:n pääsihteeriä mukaillen: "Lapsensa painostaminen ja uhkailu mielisairaalaan saakka ei ole yhtään sen pahempi synti kuin se, mihin me jokainen olemme sydämessämme valmiit!"

        On se niin kaunista tuo siionin jäsenten lapsistaan huolehtiminen.


      • yksi entisistä.

        Ikävä kyllä, saman olen kokenut. Tulikin pitkä sairastaminen. En häpeä kertoa että psykiatriin piti turvautua.

        Nyt vähän paremmin menee, mutta painajaiset vaivaavat vieläkin välillä. Se maailmanlopun pelko on syvälle juurtunut.


    • Ei ole ongelmia!

      Jos SRK:lta kysytään, se vastaa kuten vl-lastenraiskaamisessakin: "uskovaisilla ei ole sellaisia ongelmia, vaan ainoastaan epäuskoisilla."

    • alliamalia

      Ei pysy keskustelut asiallisina näillä palstoille. Miksi?

    • sananvapaus2q8437290

      Entäs tuolla lääketieteellisessä tiedekunnassa. Olisiko 99,9% vai rikkaiden kersatko 'immuuneja'.

    • Tällaista kuuluu

      Mieenterveystyöntekijät ja sosisaalityön ihmiset eivät voi puhua näistä asioista julkisesti. Yhden ystävän puoliso on Oulussa koulupsykologi ja hänen kautta olen saanut käsityksen että vl nuorilla ei mene kamalan hyvin. Tai siis nuorilal on rutkasti mt-ongelmia, kaupungissa ja maalla.

      SRK:n lapsi- ja nuoristyö on ehkä Suomen laajinta mutta ehkä se ei kaikkia auta...

    • 99 jee

      Ajatellaan, että jokaisella uskovaisella täytyy olla risti kannettavanaan. Se risti voi olla myös mielenterveysongelma.

      • Kyllä riittää

        Tätä ristiä on runsain mitoin tarjolla vl-herätysliikkeessä ilman ihmisen omaa syytä.


      • Tästä ristin kantamisesta sen verran, että mielenterveysongelmainen ei kertakaikkiaan pysty ristiään yksin kantamaan. Hän tarvitsee avukseen ammattiauttajia ja lääkkeitä.

        Myös itsemurhariski lisääntyy.

        Jos nyt ajatellaan niin, että vl-uskonto tai sen kylkiäisinä kulkevat erilaiset kiellot, käskyt ja säännöt, itsessään aiheuttavat mielenterveysongelmia, niin eikö pitäisi ennalta ehkäistä syyt ja niiden seuraukset?


    • tilastot kertovat

      että Oulunsalossa popsittiin masennuslääkkeitä väkilukuun suhteutettuna eniten - onhan siellä synnytysmasentuneita vl-vaimoja, häiriköiviä koulukkaita ja nuoria ja loppuunpalaneita siittäjiä - nuorten osuutta kokonaisuudesta voi vain arvailla, mutta yhteys vl-lahkoon on lääkityksessä selvä.

      Kunnassa vaikutti utele-huuhaa ja wincapitakin kuului ry:n kahvipöytiin... ei syntynyt ikiliikkujaa eikä muuta kuin velkaa ja kiinnitettyjä kiinteistöjä - häpeäähän eivät oikeassa olevat tunne!

    • Ettäsemmoistaa

      Naapurissa asuu lestadiolainen perhe, jossa perheenpää on mielenterveysongelmainen. On säälittävää seurata miten koko suurperhe kärsii. Samassa suvussa on muitakin mielenterveysongemaisia, epäilenpä sen heijastuvan tulevaisuudessa myös jälkeläisiin.

      • OlviVeli

        Mutta srk:n pakkopano- ja synytysoppi autuudenehtona pakottaa tätäkin geeniperintöä jatkamaan ja kasvattamaan ongelmia.


      • urosvemmeli

        Juu, olen latvasta lahopää, mutta siittiöiden roiskiminen onnistuu.


    • Mielenterveysmatematiikk

      Voit tehdä laskutoimituksen. Ota yksi lapsi suurperheestä ja yksi lapsi 1-2 lapsisesta perheestä. Elon laskuopin mukaan voit tehdä vertailun.

    • Gjhokjlbkkl

      Koulukiusaaminen ja omien arvojen ristiriita uskonnon ja vanhempien kanssa sekä painostus eri tahoilta voi olla hajoittavaa. Lapsi ei välttämättä opi tunnistamaan oikeaa ja väärää. Hän joutuu muodostamaan oman käsityksen arvoista, jotka oppii vanhemmilta ja yhteiskunnasta vaikka ne voivat olla kovastikin ristiriitaisia. Hyvin usein lapsi joutuu elämään kaksoiselämää sekä hän oppii pitämään omat mielipiteensä salassa ja joutuu miellyttämään muita toisten arvoja. Lapsi voi oppi mm. valehtelemaan sujuvasti.

      Minusta on tärkeää että lapsella on joku tukihenkilö esim ei-uskovainen ymmärtävä luokanopettajan ja kavereita jotka ohjaavat lapsia oikeaan suuntaan. Tosin nykyisin kun koulut ovat suuria yksilö voi jäädä yksin.

    • Xsrkvl

      Sairas oppi. Sairaat ihmiset.

    • Anonyymi

      Kakkapylly yhteisössä kaikki voi huonosti

      • Anonyymi

        Mieti hieman kielenkäyttöäsi!

        "kakkapylly"


    • Anonyymi

      Minusta olisi myös mielenkiintoista tietää, minkä verran mielenterveysongelmia lestadiolaispiireissä on. Itse en muista ainakaan omassa nuoruudessa asiasta kuulleen. Nyt myöhemmin mt-palveluissa töissä oleva ystäväni on kertonut, että asiakkaina olisi paljon vk-äitejä?

      • Anonyymi

        Siis vl-äitejä.


    • Anonyymi

      Lähes kaikki vl-äidit syövät masennuslääkkeitä.

      • Anonyymi

        Suomessa kaiken kaikkiaan napsii masennuslääkkeitä lähes puolimiljoonaa.
        Ja tutkimuksien mukaan maailman onnellisin kansa hahaha.Millä mittarilla mitattuna?


      • Anonyymi

        Vl-uskovainen ei voi mennä epäuskoiselle terapeutille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vl-uskovainen ei voi mennä epäuskoiselle terapeutille.

        Hoitokokouksissa yks saarnas että se joka turvautuu psykiatriseen hoitoon ni sen lähemmäs ei voi sielunvihollista enää mennä.


      • Anonyymi

        Sama asia kun viinaryypyn ottaa,Olotila hetkeksi helpottaa ja sitte kun vaikuts häviää saat ottaa toisen,Kolmannen jne.
        Kannattaa masennusta hoitaa ihan muilla tavoin kuin masennuslääkkeillä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sama asia kun viinaryypyn ottaa,Olotila hetkeksi helpottaa ja sitte kun vaikuts häviää saat ottaa toisen,Kolmannen jne.
        Kannattaa masennusta hoitaa ihan muilla tavoin kuin masennuslääkkeillä.

        Kannattaa hakeutua terapiaan, se on paras apu mt-ongelmissa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kannattaa hakeutua terapiaan, se on paras apu mt-ongelmissa.

        Ei ikinä kannata vapaa ehtoisesti sotkeuta psykiatriaan sitte se vasta helvetti alkaa.
        Jos haluatte säilyttää ihmisarvonsa ja itsemäärämis oikeuden ni pysykää psykiatriasta helvetin kaukana.Te olette pahimmassa tapauksessa avovankilassa koko loppu elämän.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei ikinä kannata vapaa ehtoisesti sotkeuta psykiatriaan sitte se vasta helvetti alkaa.
        Jos haluatte säilyttää ihmisarvonsa ja itsemäärämis oikeuden ni pysykää psykiatriasta helvetin kaukana.Te olette pahimmassa tapauksessa avovankilassa koko loppu elämän.

        Minäkin menin terapiaan ja päätin sen aikana, että käännän kaikki kivet ja se kannatti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minäkin menin terapiaan ja päätin sen aikana, että käännän kaikki kivet ja se kannatti.

        Hoidit oman sielun terveyden psykoterapiassa kuntoon?se on saatanan vale johon sä uskot.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hoidit oman sielun terveyden psykoterapiassa kuntoon?se on saatanan vale johon sä uskot.

        Kun käänsin kaikki kivet, niin kyllä se uskokin tuli käytyä läpi, eikä vl-usko kestänyt, että sitä alkaa tutkiskelemaan.


    • Anonyymi

      Kristinusko ei anna vastauksia eräisiin vaikeisiin kysymyksiin. Tämä voi aiheuttaa vl-nuorille ja muillekin itsenäisesti ajatteleville mielenterveysvaikeuksia. Puhujat yrittävät estää ajattelemasta kehottamalla ottaa järki vangiksi ja saarnaamalla epäilyksiä anteeksi. Mielenterveyden kannalta olisi parempi, että epäilyksiä aiheuttavia ongelmia käsiteltäisiin avoimesti ja rehellisesti.

      Eräs ongelma on, miksi enkeleille luotiin taipumus nousta kapinaan luojaansa vastaan. Tämän johdosta sielunvihollinen sai alkunsa. Myös ihmisten luomisessa näyttää olleen vaikeuksia, joiden johdosta melkein kaikki lapsuusiän ohittaneet joutuvat Jeesuksen mukaan sielunvihollisen saaliiksi ikuiseen kadotuksen vaivaan.
      Kolmas ongelma on, että Jeesus sanoi tulevansa takaisin kunniassaan jo silloin, kun jotkut hänen puheidensa kuulijoista ovat vielä elossa: Matt. 16:28: ”Totisesti: tässä joukossa on muutamia, jotka eivät kohtaa kuolemaa ennen kuin näkevät Ihmisen Pojan tulevan valtakuntansa kuninkaana.”
      Neljäs ongelma on, että Jeesus uskoi maailmanlaajuiseen vedenpaisumukseen: Matt. 24:37-39: ”Niin kuin kävi Nooan päivinä, niin on käyvä silloinkin, kun Ihmisen Poika tulee. Vedenpaisumuksen edellä ihmiset söivät ja joivat, menivät naimisiin ja naittivat tyttäriään aina siihen päivään asti, jona Nooa meni arkkiin. Kukaan ei aavistanut mitään, ennen kuin tulva tuli ja vei heidät kaikki mennessään. Samoin käy, kun Ihmisen Poika tulee.” Jos maailmanlaajuinen vedenpaisumus on joskus tapahtunut, siitä on täytynyt kulua nykytiedon mukaan enemmän aikaa kuin 500 000 vuotta. Arkeologit eivät ole kuitenkaan löytäneet todisteita siitä, että yli 500 000 vuotta sitten olisi ollut sellaista korkeakulttuuria, jonka aikana olisi pystytty rakentamaan Nooan arkin veroinen rakennelma. Silloin elettiin kivikautta ja ihmiskunta oli metsästäjä-keräilijätasolla.

      • Anonyymi

        500 000 vuotta sitten lajia Homo sapiens ei ollut. Esi-isämme Homo erectus taisi silloin tallata ensi askeleitaan. H. sapiens on vasta n. 250 000 vuotta vanha laji.


      • Anonyymi

        [Kolmas ongelma on, että Jeesus sanoi tulevansa takaisin kunniassaan jo silloin, kun jotkut hänen puheidensa kuulijoista ovat vielä elossa: Matt. 16:28: ”Totisesti: tässä joukossa on muutamia, jotka eivät kohtaa kuolemaa ennen kuin näkevät Ihmisen Pojan tulevan valtakuntansa kuninkaana.”]

        Oppi sielunvaelluksesta? Raamattuun on siellä täällä kätketty viittauksia mahdollisuudesta sielunvaellukseen.


      • Anonyymi

        Jostain kumman syystä on olemassa paljon salattua hämäryyttä olemassa.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Nämä vl-ihmiset joilla on asiat hyvin ja ei ole mitään ongelmia elää illuusiossa,Ajattelee että muillakaan ei voi olla mitään ongelmia.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Pahimmat helvettiin saarnaajat pitäisi saada hoitoon. Moni nuori kärsii hullujen höpinöistä.

      • Anonyymi

        Helvetin pelottelulla yritetään saada ihmiset pois synnin tekemisestä mutta ei se ole kyllä kaikkin purru yhtään mitään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Helvetin pelottelulla yritetään saada ihmiset pois synnin tekemisestä mutta ei se ole kyllä kaikkin purru yhtään mitään.

        Vitun jeesustelijat. Jeesustelun varjolla tehdään haittaa itselleen ja muille. Puhumattakaan muista rötöksistä.


      • Anonyymi

        Nämä opit helvettiin saarnaamisesta on otettu Raamatusta Jumalan sanasta.Kuka on sitte hullu ja kuka ei?


    • Anonyymi

      Uskon itämaisesti jälleensyntymään ja karman lakiin. Siten joidenkin ihmisyksilöiden on täytynyt syntyä erilaisiin vl-olosuhteisiinkin. Herätysliikkeiden muodostuminenkin liittyy tähän.

    • Anonyymi

      Olisi sekin mielenkiintoista tietää, kuinka yleistä on vielä vanhoilIslestadiolaisuudessa ajattelutapa, jonka mukaan se ei ole mikään syy olla ottamatta kaikkia lapsia vastaan vaikka olisi mielenterveysongelmia eikä täten jaksaisi hoitaa edes jo syntyneitä lapsiaan kunnolla? Onko jollain totuudenmukaista tietoa asiasta? Sillä aika rumaa jälkeä syntyy vanhemmissa puhumattakaan lapsista jos näin edelleen toimitaan.

      • Anonyymi

        VL-taustaisena pitäisin omantunnon kannalta suurempana ongelmana tehdä abortti kuin käyttää ehkäisyä. Uskon, että sielu yhtyy ruumiiseen hedelmöittymishetkellä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        VL-taustaisena pitäisin omantunnon kannalta suurempana ongelmana tehdä abortti kuin käyttää ehkäisyä. Uskon, että sielu yhtyy ruumiiseen hedelmöittymishetkellä.

        Jepjep https://www.is.fi/perhe/art-2000007644976.html


      • Anonyymi

      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Up

    • Anonyymi

      onhan se semmoinen juttu, että tämä lahko on sairas. lukekaapa netistä vähän tosijuttuja ihan lahkosta eronneiden kertomuksia. sitten ymmärrätte että heidän kanssaan ei kannata olla missään tekemisissä.

      • Anonyymi

        Mikä se täysin terve uskon lahko sitte on?Semmosta ei taida löytyä yhtään mistään!!


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Ateisti on riippumaton uskoista, Jumalasta ja uskonnoista. Elää normaalia elämää niinkuin parhaaksi kokee ilman turhia kahleita.

      • Anonyymi

        Käytännössä täysin väärin käsitys.


    • Anonyymi

      Uppis

    • Anonyymi

      Up

    • Anonyymi

      Meidän työpaikalla oli lestaatiolaisen perheen lapsi aikuinen mies jo. Tämä mies oli täysin mielisairas käytökseltä. Kas kummaa ei voitu mitään, kun esimiehemme oli lestaatiolainen.

    • Anonyymi

      jumalan valtakunnassa esiintyy hurjan paljon mielisairautta.
      outoa

    • Anonyymi

      Useammankin tutkimuksen mukaan vl-nuorilla on mielenterveysongelmia selvästi valtaväestöä vähemmän. Yhtenä syynä on spekuloitu sitä, että turvalliset ja selvät rajat vanhoillislestadiolaisuudessa suojaavat mielenterveyttä.

      • Anonyymi

        Toisenlainen tulkinta on, että vaikeuksia kokevat nuoret lähtevät itse tai ohjataan pois liikkeen piiristä.


      • Anonyymi

        Voitko antaa referenssin näihin tutkimuksiin? Muuten kommenttisi on ns. paskapuhetta.


    • Anonyymi

      NUORTEN MIELENTERVEYSONGELMAT JOHTUVAT VIIHAN PUUTTEESTA JA HUUMEIDEN, EI OLE RAHAA MILLÄ OSTAA, TOISINSANOEN OVAT PERSEAUKIISIA.

    • Anonyymi

      Meille saarnattiin, että jumalan valtakunnan armo on parasta lääkettä nuorten henkisiin vaikeuksiin. Kävi vain sitten niin, että aika moni ratkaisi vaikeutensa lähtemällä pois.

    • Anonyymi

      Up

    • Anonyymi

      Kauhiaa luettavaa ja taitaa olla tottakin .
      Nuorten elämä pilalla enenkuin edes elämä kunnolla alkaa.

      • Anonyymi

        Semmosta se on kun sattuu syntymään lestaperheeseen ei toivottuna lapsena.
        Lestaiskä ja -äippä tehtailee lapsia taivaspaikan toivossa, ja jättävät sitten jälkikasvunsa herran haltuun ts. heitteille.
        Ei siis ihme, että MT- ongelmia piisaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Semmosta se on kun sattuu syntymään lestaperheeseen ei toivottuna lapsena.
        Lestaiskä ja -äippä tehtailee lapsia taivaspaikan toivossa, ja jättävät sitten jälkikasvunsa herran haltuun ts. heitteille.
        Ei siis ihme, että MT- ongelmia piisaa.

        Minä olin sellainen vl-lestaperheen ei toivottu lapsi, väkisinmakauksen hedelmä. Oma äiti teki kaikkensa, ettei minusta tullut mitään vaikka mahdollisuuksia olisi ollut vaikka mihin. Hän myös onnistui siinä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minä olin sellainen vl-lestaperheen ei toivottu lapsi, väkisinmakauksen hedelmä. Oma äiti teki kaikkensa, ettei minusta tullut mitään vaikka mahdollisuuksia olisi ollut vaikka mihin. Hän myös onnistui siinä.

        Sama täällä.
        Kun se VL- äiti syyllistää, alistaa, nälvii, haukkuu, pitää lasta syynä ongelmiinsa yms. yms
        Perkeleellinen VL-lahko ja sen sairaat opit!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sama täällä.
        Kun se VL- äiti syyllistää, alistaa, nälvii, haukkuu, pitää lasta syynä ongelmiinsa yms. yms
        Perkeleellinen VL-lahko ja sen sairaat opit!

        Sanoohan sen jo järkikin, ettei kaikkia lapsia ehdi hoitamaan, jos niitä syntyy vuoden välein.
        Kyllä niitä mt-ongelmia on paljon vl-perheissä.


    • Anonyymi

      taitaa olla siitä että on jäänyt hoitamattomia asioita tunnolle kanteeksi

    • Anonyymi

      Kannattaa hakea jo nuorena apua ja mennä terapiaan, ettei sitten keski-ikäisenä ja sen ylittäneenä tarvitse harmitella miten paljon jäi elämää elämättä, kun kymmeniä vuosia meni siihen kun kamppaili huonon itsetunnon, masennuksen ym. ongelmien kanssa. Kun suuressa perheessä jonon jatkona kasvaa eikä saa riittävästi tukea ja huomiota eri ikä vaiheissa, voi itsetunto jäädä heikoksi ja oppii pärjäämään suorittamalla ja olemalla kiltti ja kuuliainen. Tästä on ihan omakohtaista kokemusta ja monta vuotta terapiaa takana ja ajatus siitä että olisinpa tajunnut hakea aiemmin apua niin moni asia olisi mennyt toisin.

      • Anonyymi

        Kosketti kirjoituksesi…


      • Anonyymi

        Kun lestaperheessä kasvamisesta aiheutuneet vammat ovat rittävän pahoja, niin välttämättä mikään määrä terapiaa ei riitä korjaamaan aiheutuneita vahinkoja.

        Olen vakaasti sitä mieltä, että niin SRK:n päämaja kuin kansanopistot ja leirikeskukset on syytä laittaa lihoiksi, ja myynnistä saadut rahat tulee ohjata VL-lahkon vammauttamien ihmisten kuntouttamiseen.


    • Anonyymi

      Up

      • Anonyymi

        Siionissamme (Jumalan valtakunnassa) on kaikki hyvin.
        Vain epäuskikset voi pahoin.
        Jumalan rauhaan t: Sisar Oiva


    • Anonyymi

      Huh, nyt on jotain mielen päällä

    • Anonyymi

      Up

      • Anonyymi

        Tän keskusteluketjun voi poistaa.
        VL-nuorten pahoinvointi on muisto vain. Armollinen ja laupias, kaikkivaltias Taivaallinen Isä ehjäsi jokaisen VL-lapsen, nuoren ja vanhemmankin.
        Siionissa on nyt kaikki hyvin.
        Case closed!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tän keskusteluketjun voi poistaa.
        VL-nuorten pahoinvointi on muisto vain. Armollinen ja laupias, kaikkivaltias Taivaallinen Isä ehjäsi jokaisen VL-lapsen, nuoren ja vanhemmankin.
        Siionissa on nyt kaikki hyvin.
        Case closed!

        höhöhö


    • Anonyymi

      Onko tilastollisesti ero tyttöjen ja poikien välillä? Onko aiheesta tutkimuksia ja löydetty juurisyitä?

      • Anonyymi

        LaNu:n asiakkaissa on yksi selkeä ja iso ryhmä, herätysliikkeisiin kuuluvat nuoret naiset. Herätysliikkeisiin kuuluvia Poikia ja nuoria miehiä on huomattavasti vähemmän.


      • Anonyymi

        Lapsirikkaassa yhteissössä ei kuitenkaan kyetä rakastamaan lapsia ja nuoria, niin paljon ettei se näkyisi tilastoissa.

        Herätysliikkeen historiassa on monelaisia julkisuuteenkin tulleita juurisyitä, mutta tytöt ja naiset kärsivät miesten epäinhimillisistä johtamistavoista.

        Rohkenen väittää naisten johtamana herätysliikkerssä olisi enemmän inhimillisyyttä.


      • Anonyymi

        Jos päältä poistaa syömishäiriöt ja ulkonäköpaineet, niin jäljelle jää paljon traumaperäisiä MT-ongelmia.

        Traumaperäisissä ongelmissa on seksuaalista hyväksikäyttöä, järjestelmällistä kiusaamista, ...


    • Anonyymi

      Normaalia toimintaa, että jotain lääkkeillä hoidettavaa on teikäläisillä

    • Anonyymi

      Ei lestaadius liikkeenä ole sen pahempi tahi parempi kuin mikä tahansa perhe Suomessa. Monet perheet ja suvut ovat eräänlaisia lahkoja maailmankuvasta riippumatta. Kun nai tällaisen perheeseen pyrkii nämä anopit ja appiukot kälyt ja natot manipuloimaan sukuun naineen kaltaisekseen. Varokaa siis lausepartta; ”tervetuloa sukuun!”

      Sitten kun ahdistettu, manipuloitu vävy tahi miniä päättää jättää kahelin ”uuden sukunsa” pullauttaa suku hänet ulos, mutta ei päästä tämän lapsia. Sen sijaan alkaa hillitön mustamaalauskampanja, sosiaaliviranomaisten manipulointi, lasten järjestelmällinen aivopesu, pelottelu, lähtijää kohtaan. Lasten mieleen valetaan järjestelmällisesti valemuistoja ”suvun jättäneestä.” Rupisia riimejä, karmeita tarinoita. Varmuudeksi uhkaillaan seurauksilla, jos lapsi uskaltaa epäillä sukumafiaa yhtään mistään negatiivisesta. Lopulta lapset ei halua enää olla missään tekemisissäkään ”sukuluopion kanssa.”

      Siinä ei lasten tasapainoinen kasvualusta merkitse mitään sukumafialle. Johtuuhan lasten mielenterveydelliset ongelmat yksinomaan suvun jättäneen ”paskoista geeneistä.”

    • Anonyymi

      Olikohan nuo kaikki Lopen suviseuroissa olleet n. 80000 ihmistä mielenterveys tapauksia !? Viihtyivät keskimäärin 4 vuorokautta yhdessä, helteiset / lämpöiset seurat, kaiken kaikkiaan, jos katsoitte ja kuuntelitte tapahtumaa esim. netissä, niin miltä vaikuttivat ? Aika rauhallisia näyttivät olevan, lienevät mielialalääkkeiden syöjiä kaikkiko !? Jaksoivat istua seurateltassa paikoillaan, lapsetkin. Ehtoollisella
      n. 22000 ihmistä sai uskolleen vahvistusta, joten ehtoollisen nauttineet olivat jo rippikoulun ainakin käyneet !
      Mites sitten ne ihmiset jotka olivat tuolla rokkijuhlilla, millä "lääkityksellä" he siellä jaksoivat riehua ja "ylistää" omaa "jumalaansa" !? Meitä on monenlaisia ihmisiä, mutta ilmeisesti VL- väki on sitä pohjasakkaa jotka kasvattaa kaikkein mitättömpiä kansalaisia, laiskoja ja kurittomia, mieleltään sairaita kansalaisia, jotka kuormittaa terveydenhoidon !?! Joskus meistä jokainen väsyy ja uupuu, vaikka olisi pienikin perhe, mieli voi olla alamaissa monesta syystä, eikä uskolla tai uskottomuudella ole ainoa syy uupumukselle, kun kaikki väsymys mielletään mielialalääkkeiden syönnin tarpeelle, mm. melkein joka mummon pöydällä, kotihoidossa on joku "diapami" purkki, jotta vanhus pysyisi rauhallisena, vaikka se "sairaus" johtuu vanhasta iästä, muistamattomuudesta, yksinäisyydestä jne. Harvoin vl.-ihmisten suvussa tunnetaan yksinäisyyttä, joukosta löytyy aina joku yksinäisen luokse isosta suvusta.
      Jos mieli sairastuu oikeasti, niin sekin selviää tutkimalla, eri tavoin ja vaatii ammattilaisen apua, tuokin sairaus on usein hoidettavissa, joskus auttaa terapia ja joskus tukena on lääkitys !! Usko voi tuoda turvaa tuossakin tilanteessa, kun voi luottaa siihen, ettei uskovalla ole toivotonta tilannetta, jokaiselle voi luoda toivon näköaloja ja jos terapeutti osaa sitä luoda, niin se on jo paljon !!

      • Anonyymi

        Asiahan on juuri näin. Merkillistä miten kristityistä jaksetaan haastaa jos jonkinlaista skeidaa, mutta ns. tavallisten rokkikukkojen ja pölvästien touhut ja sekoilut on sitten aivan normaalia ja kuuluu veronmaksajien kustannettavaksi aivan ilman mutinoita.


      • Anonyymi

        Suviseuravieraat saivat harhauskolleen vahvistusta.
        VL- liikkeen aivopesu toimii


      • Anonyymi

        "Jos mieli sairastuu oikeasti,"

        Ihmisen mieli ei ole elin niin miten se voi sairastua?Ei ole mielisairautta olemassa kysymys on mielentila häiriöstä.Valitettavan moni ihminen ihan turhaan on leimattu mielisairaaksi vaikka sitä ei ole olemassa.

        Masennuslääkkeitä ei kannata syödä missään tapauksessa.

        D-vitamiini,B-vitamiinilisät,Omega-3 rasvahappo,Cromi,Sinkki,Seleeni,Magnesium sitraatti.Tämmönen biokemiallinen hoito on paljon järkevämpi kuin lääkehoito.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Jos mieli sairastuu oikeasti,"

        Ihmisen mieli ei ole elin niin miten se voi sairastua?Ei ole mielisairautta olemassa kysymys on mielentila häiriöstä.Valitettavan moni ihminen ihan turhaan on leimattu mielisairaaksi vaikka sitä ei ole olemassa.

        Masennuslääkkeitä ei kannata syödä missään tapauksessa.

        D-vitamiini,B-vitamiinilisät,Omega-3 rasvahappo,Cromi,Sinkki,Seleeni,Magnesium sitraatti.Tämmönen biokemiallinen hoito on paljon järkevämpi kuin lääkehoito.

        Uskomushoidot vai pahentavat tilannetta. Lääkkeet ovat paljon tehokkaampia ja halvempi.

        Ongelma on vain hengellisenväkivallan KGBläisessä kyttäämiskulttuurissa (sisäinen seurakuntakuri) ja julkisessa nöyryyttämisessä ja hoitokokousopeissa.

        "Hoitamisessa tulee noudattaa niin sanottua Kristuksen kirkkolakia. Itsensä ”vastuullisiksi kristityiksi” tuntevat kokevat velvollisuudekseen puuttua ongelmalliseksi luokiteltuun käytökseen."

        "Aikuisten" hengellisten johtajien pitäisi kantaa vastuu tekemisistää, kun kaikii eivät vain vahvistu koettelumuksista vaan pahimmillaan kuolevat koettelemuksiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Uskomushoidot vai pahentavat tilannetta. Lääkkeet ovat paljon tehokkaampia ja halvempi.

        Ongelma on vain hengellisenväkivallan KGBläisessä kyttäämiskulttuurissa (sisäinen seurakuntakuri) ja julkisessa nöyryyttämisessä ja hoitokokousopeissa.

        "Hoitamisessa tulee noudattaa niin sanottua Kristuksen kirkkolakia. Itsensä ”vastuullisiksi kristityiksi” tuntevat kokevat velvollisuudekseen puuttua ongelmalliseksi luokiteltuun käytökseen."

        "Aikuisten" hengellisten johtajien pitäisi kantaa vastuu tekemisistää, kun kaikii eivät vain vahvistu koettelumuksista vaan pahimmillaan kuolevat koettelemuksiin.

        "Lääkkeet ovat paljon tehokkaampia ja halvempi."

        Ei ainakaan minun kohalla pitänyt paikkaansa.

        Lääkityshoitokin on käytännössä uskomushoitoa kun et voi mitenkään tietää onko siinä lääkkeesä hoitavaa ainetta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Uskomushoidot vai pahentavat tilannetta. Lääkkeet ovat paljon tehokkaampia ja halvempi.

        Ongelma on vain hengellisenväkivallan KGBläisessä kyttäämiskulttuurissa (sisäinen seurakuntakuri) ja julkisessa nöyryyttämisessä ja hoitokokousopeissa.

        "Hoitamisessa tulee noudattaa niin sanottua Kristuksen kirkkolakia. Itsensä ”vastuullisiksi kristityiksi” tuntevat kokevat velvollisuudekseen puuttua ongelmalliseksi luokiteltuun käytökseen."

        "Aikuisten" hengellisten johtajien pitäisi kantaa vastuu tekemisistää, kun kaikii eivät vain vahvistu koettelumuksista vaan pahimmillaan kuolevat koettelemuksiin.

        -Lääkkeet ovat paljon tehokkaampia ja halvempi.-

        Ei oikeen siltä näytä kun kahtoo nuita eläke tilastoja.
        Masennus on nykyään yleisin syy jäädä työkyvyttömyys eläkkeelle.Jos masennuslääkkeet hoitaa tehokkaasti masennusta niin kuulostaa aika oudolta tämä tilanne.

        https://yle.fi/uutiset/3-11895777


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        -Lääkkeet ovat paljon tehokkaampia ja halvempi.-

        Ei oikeen siltä näytä kun kahtoo nuita eläke tilastoja.
        Masennus on nykyään yleisin syy jäädä työkyvyttömyys eläkkeelle.Jos masennuslääkkeet hoitaa tehokkaasti masennusta niin kuulostaa aika oudolta tämä tilanne.

        https://yle.fi/uutiset/3-11895777

        Montako vuosia kestäviä psykoterapiajaksoa olet itse maksanut, kun käyntejä on min. kaksi kertaa viikossa? Vai onko parempi vain jättää kaikki hoitamatta ja ajaa sairaat siihen pisteeseen että hyppäävät talon katolta viimeisen kerran?

        Magneettimedian opit koivutervasta ja soodasta eivät vain toimi. Ja jos sellaista väittää, niin sitten ollaan jo syvällä pakanauskontojen poppamieshommissa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Jos mieli sairastuu oikeasti,"

        Ihmisen mieli ei ole elin niin miten se voi sairastua?Ei ole mielisairautta olemassa kysymys on mielentila häiriöstä.Valitettavan moni ihminen ihan turhaan on leimattu mielisairaaksi vaikka sitä ei ole olemassa.

        Masennuslääkkeitä ei kannata syödä missään tapauksessa.

        D-vitamiini,B-vitamiinilisät,Omega-3 rasvahappo,Cromi,Sinkki,Seleeni,Magnesium sitraatti.Tämmönen biokemiallinen hoito on paljon järkevämpi kuin lääkehoito.

        Sipilä halusi myös biopestä kaiken bioliuotuksesta biohakkerointiin.

        Kemikaalit ovat kemikaaleja vaikka eteen lisäisi bio sanan. Lääketieteen lääkkeet perustuvat kemikaaleihin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Jos mieli sairastuu oikeasti,"

        Ihmisen mieli ei ole elin niin miten se voi sairastua?Ei ole mielisairautta olemassa kysymys on mielentila häiriöstä.Valitettavan moni ihminen ihan turhaan on leimattu mielisairaaksi vaikka sitä ei ole olemassa.

        Masennuslääkkeitä ei kannata syödä missään tapauksessa.

        D-vitamiini,B-vitamiinilisät,Omega-3 rasvahappo,Cromi,Sinkki,Seleeni,Magnesium sitraatti.Tämmönen biokemiallinen hoito on paljon järkevämpi kuin lääkehoito.

        Miksi se mieli sairastuu uskonnollisessa yhteisössä? Onko ympäristöllä ja toimintatavoilla vaikutusta asiaan?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Montako vuosia kestäviä psykoterapiajaksoa olet itse maksanut, kun käyntejä on min. kaksi kertaa viikossa? Vai onko parempi vain jättää kaikki hoitamatta ja ajaa sairaat siihen pisteeseen että hyppäävät talon katolta viimeisen kerran?

        Magneettimedian opit koivutervasta ja soodasta eivät vain toimi. Ja jos sellaista väittää, niin sitten ollaan jo syvällä pakanauskontojen poppamieshommissa.

        - Vai onko parempi vain jättää kaikki hoitamatta ja ajaa sairaat siihen pisteeseen että hyppäävät talon katolta viimeisen kerran?-

        Valitettavasti monet jotka ovat olosuhteiden pakosta olleet psykiatrisessa hoidossa ei sitä koskaan enää halua.
        Ei luontolääkitys kaikilta osin ole huuhaata.Eihän ennen ihmisillä muuta hoitoa ole ollutkaan.En ole ite koskaan lukenut mistään että joku väittää että koivutervasta ja soodasta olisi hyötyä mielen hyvinvointiin.

        Osa mielenterveys ongelmaisista ovat kyllä itse omilla valinnoilla ajaneet elämän siihen pisteeseen että ei ole enää elämässä iloa ja onnea.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Uskomushoidot vai pahentavat tilannetta. Lääkkeet ovat paljon tehokkaampia ja halvempi.

        Ongelma on vain hengellisenväkivallan KGBläisessä kyttäämiskulttuurissa (sisäinen seurakuntakuri) ja julkisessa nöyryyttämisessä ja hoitokokousopeissa.

        "Hoitamisessa tulee noudattaa niin sanottua Kristuksen kirkkolakia. Itsensä ”vastuullisiksi kristityiksi” tuntevat kokevat velvollisuudekseen puuttua ongelmalliseksi luokiteltuun käytökseen."

        "Aikuisten" hengellisten johtajien pitäisi kantaa vastuu tekemisistää, kun kaikii eivät vain vahvistu koettelumuksista vaan pahimmillaan kuolevat koettelemuksiin.

        Lääkkeet ovat paljon tehokkaampia.

        Lääkkeistäkään ei paljon hyötyä ole jos tausta syistä ei pääse kokonaan eroon.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Montako vuosia kestäviä psykoterapiajaksoa olet itse maksanut, kun käyntejä on min. kaksi kertaa viikossa? Vai onko parempi vain jättää kaikki hoitamatta ja ajaa sairaat siihen pisteeseen että hyppäävät talon katolta viimeisen kerran?

        Magneettimedian opit koivutervasta ja soodasta eivät vain toimi. Ja jos sellaista väittää, niin sitten ollaan jo syvällä pakanauskontojen poppamieshommissa.

        "Magneettimedian opit koivutervasta ja soodasta eivät vain toimi. Ja jos sellaista väittää, niin sitten ollaan jo syvällä pakanauskontojen poppamieshommissa.

        Sama pätee psyykelääkkeissä ja mielialalääkkeissä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Magneettimedian opit koivutervasta ja soodasta eivät vain toimi. Ja jos sellaista väittää, niin sitten ollaan jo syvällä pakanauskontojen poppamieshommissa.

        Sama pätee psyykelääkkeissä ja mielialalääkkeissä.

        Pakanauskontojen rohtohoidot ja kiinalainen lääketiede ovat nyt vain niin trendikkäitä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pakanauskontojen rohtohoidot ja kiinalainen lääketiede ovat nyt vain niin trendikkäitä.

        Ei ihmisillä ennes vanhaan ole muuta vaihtoehtoa ollutkaan kun turvautua luontais hoitoon.

        Länsilääketiede on täysin väärillä raiteilla.Hoito perustuu enempi oireitten hoitoon kun sairauden hoitoon.
        Länsilääketiede on myös ite kehitelly labroissa sairauksia ja siihen lääkkeet.Rokotteissa sitte levittää niitä sairauksia ympäri maailman.Täysin sairasta touhua.


    • Anonyymi

      Jos lapsia on kymmenen niin ei ihme jos yski oireilee, eilestadiolaisissa on kaksi tai neljä lasta ja voi olla että puolet oireilee.

    • Anonyymi

      Lestalapset kasvaa sairaalloisen narsistiseksi koska eivät saa tarpeeksi huomiota vanhemmiltaan. Tästä huomiosta joudutaan sitten kilpailemaan. Lapset voi pahoin, vanhemmat voi pahoin.

      • Anonyymi

        Minusta ei narsistia tullut, vaikka en sitä huomiota vanhemmiltani saanutkaan.
        Voin pahoin, sisarukseni voivat pahoin, vanhempani voivat pahoin.
        Ei se pahoinvointi kuitenkaan ihmistä narsistia tee.

        Lestalahkolla on kyllä totisesti itsetutkiskelun paikka. Miksi Ainoassa Oikeassa Uskossa esiintyy niin paljon pahoinvointia ja hyväksikäyttöä eri muodoissa?


    • Anonyymi

      Pakko jotain mielenterveysongelmia olla, koska elävät konrolloidussa yhteisössä. Nykyaikana pitäisi olla vapaata elää vapaasti ilman ulkopuolista kontrollointia. Vaikuttaa takapajuiselta toiminnalta.

      • Anonyymi

        Vapaan kasvatuksen hedelmät ovat näkyvillä nykyään enemmän kuin koskaan, moni nuori elää ahdingossa, kun kaikenlaista ahdistusta keksitään, esim. tämä ilmastoahdistus ja mitä kaikkea näitä nyt on !! Pahin "ahdistaja" on some, siinä roikutaan tuntitolkulla ja katsotaan ja kuunnellaan päivin ja öin kaikki mitä sieltä "somesta" tulee !!
        Ei ennen ollut näin, vaan elettiin tavallista perhearkea, vanhempien valvonnassa, siis omien läheisten kesken elettiin !! Nykyään lapset viedään "hoitoon" alle vuoden vanhoina, siis vieraalle hoidettavaksi, vaikka mahdollista olisi itse hoitaa omat lapset ja se "työpäivä" on lapselle yhtä pitkä kuin vanhemmilla !! Voisiko asialle tehdä jotain !?
        Ja ne rajat ovat rakkautta, mutta nyt kysytään lapselta "Mitä kulta haluaisit syödä", kun ollaan kaupassa lapsen kanssa, siis parin vuoden ikäiseltä lapselta !! Aikuinen on esimerkkinä lapselle, ei toisin päin. !! Kolme kasvatus ohjetta lasta varten: vanhempi : Rakasta, rakasta , rakasta, lapsiasi , totuudessa ja kärsivällisyydessä !!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vapaan kasvatuksen hedelmät ovat näkyvillä nykyään enemmän kuin koskaan, moni nuori elää ahdingossa, kun kaikenlaista ahdistusta keksitään, esim. tämä ilmastoahdistus ja mitä kaikkea näitä nyt on !! Pahin "ahdistaja" on some, siinä roikutaan tuntitolkulla ja katsotaan ja kuunnellaan päivin ja öin kaikki mitä sieltä "somesta" tulee !!
        Ei ennen ollut näin, vaan elettiin tavallista perhearkea, vanhempien valvonnassa, siis omien läheisten kesken elettiin !! Nykyään lapset viedään "hoitoon" alle vuoden vanhoina, siis vieraalle hoidettavaksi, vaikka mahdollista olisi itse hoitaa omat lapset ja se "työpäivä" on lapselle yhtä pitkä kuin vanhemmilla !! Voisiko asialle tehdä jotain !?
        Ja ne rajat ovat rakkautta, mutta nyt kysytään lapselta "Mitä kulta haluaisit syödä", kun ollaan kaupassa lapsen kanssa, siis parin vuoden ikäiseltä lapselta !! Aikuinen on esimerkkinä lapselle, ei toisin päin. !! Kolme kasvatus ohjetta lasta varten: vanhempi : Rakasta, rakasta , rakasta, lapsiasi , totuudessa ja kärsivällisyydessä !!

        jumala heittää tulisia kiviä päällesi mikäli tuo ylenmääräinen huuto- ja muiden välimerkkien käyttö jatkuu!!!!!


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Mielenterveyssynninkin saa uskoa jeesuksien nimessä ja veressä ihan tykkänään eli kokonaan anteeksi aina rauhaan, iloon ja vapauteen asti

    • Anonyymi

      En ole tavannut vielä yhtäkään rehellistä tahi tervettä lestaa

    • Anonyymi

      Muistan kun aikoinaan yks puhuja saarnas että mielenterveysongelmat ovat epäuskon hedelmiä.

    • Anonyymi

      Ei pedofiilin tai väkivallan tekijällä voi kaikki nupit kaakossa olla

      • Anonyymi

        Osuva kommentti


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Seurapenkkiin kuoleminen on ihan parasta!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Seurapenkkiin kuoleminen on ihan parasta!

        Parasta olisi ollut se kun ei olisi tarvinut edes syntyä tänne helvetin keskitysleiriin.


    • Anonyymi

      Sielunhoito on yksi monista vahvuuksista lestatiolaisessa liikkeessä. Jos päätä kivistää niin simsalapim sanoo saarnamies ja kaik on kunnoss.

    • Anonyymi

      Sulkeutunut yhteisö tekee sairaaksi

      • Anonyymi

        Jos näin on,Miten sitte vanhoillislestadiolaisten ulkopuolella sitte voi olla mielensairauksia?


    Ketjusta on poistettu 9 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6293
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      4036
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      263
      2446
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1970
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1433
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1316
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1087
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1060
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1006
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      981
    Aihe