Mitä perhetyöntekijä tekee perheessä?

Meillä on käynyt perhetyöntekijät kohta 2 vuotta, enkä vieläkään oikein tiedä MITÄ he oikein tekevät meillä!

Itse aikoinaan pyysin esikoisen kanssa pärjäämiseen apua sossusta, tuntui että esikoisella oli "paha mieli" jostain, ilmeni käytös häiriöinä. Ihan fiksu poika, eikä ole ADHD tai muuta diagnoosia. Silloin ajattelin, että auttaisivat ihan käytännössä hallitsemaan lapsen kiukunpurkauksia ja muuta, kun itse tunsin kaikki konstit jo kokeilleeni. Olen lähihoitaja ja työskennellytkin vaikeasti käyttäytyvien lasten parissa, joten ihan oikeasti olin jo monenlaista kokeillut.
Hyvin nopeasti perhetyöntekijät kuitenkin alkoivat kantaa enemmän huolta minun jaksamisestani, olin silloin raskaana, ja tulevan lapsen hyvinvoinnista, kuin esikoiseni pahasta olosta. Tapasivat esikoistani kaiken kaikkiaan alle 10 kertaa, syyksi sanoivat että kun lapsi (silloin 7v, nyt 9v) oli haluton olemaan paikalla. Pääasiassa siis istuivat 1½h/vk sohvalla puhumassa lässynläätä.

Toisen lapsen synnyttyä auttoivat muutaman kerran siivoamisessa ja hammaslääkärikäyntieni ajan katsoivat vauvaa (isompi siis koulussa ja ippessä). Itse olin kokoajan väsyneenpi, sillä esikoisen tilanteeseen ei saatu "apua" ja lopulta jaksoin hoitaa vain vauvan pakolliset tarpeet. Koti ja esikoinen jäivät omilleen. Nyt esikoinen otettiin huostaan, sillä vain siten on keinoja tukea minun vanhemmuuttani hänelle, muuten meille sopivia palveluja ei ole tarjolla (outoa).

Nyt olen taas raskaana ja mahdollisesti jäämässä yksinhuoltajaksi kahdelle alle 2 vuotiaalle, käytännössä jo olen ollut muutaman vuoden YH sillä mies käy kotona lähinnä nukkumassa. Sain puhuttua perhetyön pitämään taukoa kesän ajan, miettiäkseni mitä heiltä toivon. Olen yhä väsynyt, tosin en siinä määrin kuin esikoisen asuessa vielä kotona. Ongelma on se että sossu näkee perhetyön meille tarpeelliseksi, minä toivoisin apua siivoukseen tai lastenhoitoon, kun itse siivoaisin, mutta se ei kuulemma ole perhetyön tehtävä.
En ole uusavuton, perhetyökin monesti sossulle sanonut ettei tiedoissani ja taidoissani ole mitään vikaa, vaan "motivaatiossani" eli jaksamisessani, jolloin kannustaminen olisi lähinnä puhumista, joka siis turhauttaa minua. Minulla on ystäviä, joille voin purkaa tuntojani ja joilta saan tarvittaessa neuvoja ja vertaistukea (käyn myös perhekerhossa), joten en todellakaan kaipaa sellaista perhetyöltä.
Turhauttaa ottaa vastaan ihmisiä, joiden pitäisi olla avuksi Minulle, mutta jotka kieltäytyvät antamasta apua jota haluan..
Mitä apua voin siis heiltä pyytää? IDEOITA?!!!?

162

12770

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hjjhgj

      Meillä on käyny muutaman kerran perhetyöntekijät.Sossun ja noitten perhetyöntekijöitten kanssa yhdessä mietittiin missä tarvitsen heidän apuaan.Joten se on enimmäkseen vanhemmuuden tukemista ja yhdessä mietitään keinoja asioihin joihin en yksin löydä ratkaisua.Joskus istutaan ja jutellaan,käydään kävelyllä ja jutellaan,joskus voivat katsoa lasta mutta heidän ensisijainen tehtävä ei ole lapsen hoito,ja muutenkin voivat auttaa asioissa,käyttää virastoissa ja he voivat lähteä mukaan esim uimahalliin,perhekahviloihin jne jne jne..Itse ainakin kokenut hyväksi vaikka usein se menee vaan jutteluun..

      Perhetyön tehtävä on edelleen pääsäntöisesti tuke vanhemmuutta,ei hoitaa lapsiasi.Meillä päin sossu maksaa MLL-lastenhoitajan,maksat sen itse mutta viet kuitin sossuun ja he maksavat rahat itselle takaisin.Eli perhetyö voi vaan keskustella ja koittaa auttaa,ei hoitaa lapsia.Ainakaan joka kerran!

      Ja kaikki mitä he sossulle kertovat,heidän pitää ensin kertoa sinulle mitä aikovat sossulle mennä sanomaan,ja näinkin vaan jos kokevat että on jotain huolenaihetta

      • Sossun ja perhetyön kanssa on istuttu useita kertoja alas, miettimään mikä auttaisi, mutta yhteistä keinoa ei tunnu löytyvän..

        "Perhetyön tehtävä on edelleen pääsäntöisesti tuke vanhemmuutta,ei hoitaa lapsiasi.Meillä päin sossu maksaa MLL-lastenhoitajan,maksat sen itse mutta viet kuitin sossuun ja he maksavat rahat itselle takaisin.Eli perhetyö voi vaan keskustella ja koittaa auttaa,ei hoitaa lapsia.Ainakaan joka kerran!"
        Näinhän se ihanne tilanteessa menisi.. meillä vain on tuloja juuri sen verran ettei saada sossusta TTTa, eikä siis myöskään kustanna MLL-lastenhoitajaa.


    • ...

      Pyydä auttamaan konkreettisen avun saamisessa. Perhetyöntekijällä on hyvä koulutus ja tieto siitä mistä ja millä tuilla apua voi saada ja hänen tehtävänsä on auttaa konkreettisesti noiden palvelujen saamisessa.

      Eli kysy häneltä: Mistä voin saada apua lapsen hoitoon? Selvitätkö puolestani mitä mahdollisuuksia minun on saada apua lasten ja kodin hoitamisessa? Mitä muita tukipalveluja minun on mahdollsita saada arjessa selviämiseen? Hoidatko niiden byrokratiataistelut puolestani?

      • Tämä oli periaatteessa ihan hyvä neuvo :)
        Oikeastaan kyse on tässä siitä että olemme väliinputoajia.
        Koska tienaamme yli sossun tukirajan mutta emme tarpeeksi että voisin pistää pienen hoitoon, varsinkin kun en voi mennä kuukauden päästä alkavan äitiysloman takia töihinkään.
        Kodinhoito apua ei tätä nykyä ole enää kunnilla varaa palkata lapsiperheisiin, kysytty on. (ainakaan tässä kunnassa)
        Ongelma on siis mielestäni se että minulle Sossu nimenomaan haluaa tarjota apua Perhetyönä, mutta minä en vielä koe sen auttaneen mitenkään. Niinpä koska yhteistä säveltä ei löydy, meillä ei ole voimassa olevaa suunnitelmaa, joten kaksi tätiä istuu sohvallani 1½h/vk, aika turhauttavaa..


      • ...
        vanilja-84 kirjoitti:

        Tämä oli periaatteessa ihan hyvä neuvo :)
        Oikeastaan kyse on tässä siitä että olemme väliinputoajia.
        Koska tienaamme yli sossun tukirajan mutta emme tarpeeksi että voisin pistää pienen hoitoon, varsinkin kun en voi mennä kuukauden päästä alkavan äitiysloman takia töihinkään.
        Kodinhoito apua ei tätä nykyä ole enää kunnilla varaa palkata lapsiperheisiin, kysytty on. (ainakaan tässä kunnassa)
        Ongelma on siis mielestäni se että minulle Sossu nimenomaan haluaa tarjota apua Perhetyönä, mutta minä en vielä koe sen auttaneen mitenkään. Niinpä koska yhteistä säveltä ei löydy, meillä ei ole voimassa olevaa suunnitelmaa, joten kaksi tätiä istuu sohvallani 1½h/vk, aika turhauttavaa..

        Ymmärrettävää, että turhauttaa, jos heistä ei oiekasti mitään hyötyä ole.

        Itse olen perhetyöntekijöiden kanssa tekemisissä lähinnä lasten kuntoutuspalavereissa ja niistä on itselläni sellainen kokemus, että ne ovat hyvä apu vanhemmille, eli pitävät pirun hanakasti vanhempien puolia ja huolehtivat siitä, että ns. ammattikieltä puhutussa palaverissa myös vanhemmat pysyvät kärryillä ja että koko perheen jaksaminen otetaan huomioon. Monestihan käy niin, että kokouksessa päätetään vaikka että lapsi alkaa käydä kerran viikossa jossain terapiassa. Vanhemmat yleensä sen nielevät, sehän kuulostaa periaatteessa hyvältä, mutta perhetyöntekijä saattaa huomauttaa, että vanhempien voimavarat tai ihan taloudelliset varat eivät riitä alkamaan kuskaamaan lasta viikottain johonkin uuteen paikkaan ja palaverissa joudutaan etsimään muita ratkaisuja. Näissä tilanteissa perhetyöntekijä on siis perheenasiantuntijana, sillä mehän olemme yleensä tietoisia vain lapsen asioista.

        En tiedä mitä hyötyä voisi olla perhetyöstä josta ei ole mitään hyötyä, jos ei ole edes mitään byrokratiaa jota vastaan hän puolestanne taistelee. Miksiköhän teille on perhetyöntekijä yleensäkään annettu, jos lapsenne eivät ole esimerkiksi vammaispalveluiden piirissä (jolloin vanhempien varallisuus ei vaikuta saataviin palveluihin)?

        Ehkä jos sosu katsoo, että tarvitset juttelu tasoista apua, kannattaisi kysyä sossulta, että eikö sen jutelukaverin voisi sitten vaihtaa vaikka psykologiksi?


    • teini-ikäisten äiti

      Pitäisikö sinun kysyä niiltä lastensuojelun perhetyöntekijöiltä, että mikä heidän tehtävänsä on, jos et ole sitä itse tilanteenne perusteella ymmärtänyt. Ymmärrän kyllä sen, että perheet tarvitsevat apua elämän kriiseissä, sairauksissa ja ongelmissa, mutta kuvauksesi kyllä kertoo jostain muusta. Olet mielestäni käsittänyt täysin väärin vanhemmuuden ja sen tuomat velvollisuudet, samoin miehesi.

      Sosiaalityöntekijät ja perhetyöntekijät eivät ole olemassa sitä varten, että he passaavat, hoitavat aikuisten ihmisten kotia ja juoksevat asioilla ja hoitavat vanhemmille kuuluvia tehtäviä, jos vanhempien oma velvollisuus rajoittuu siihen, että sen kun lisääntyvät ja tekevät uusia huollettavia ja huostaanotettavia. Suhtaudut merkillisen huolettomasti ja välinpitämättömästi siihen, että lapsenne on otettu huostaan, aivan kuin sinua ei liikuttaisi hänen kohtalonsa ollenkaan. Tästä syystä ymmärränkin huostaanoton tarkoituksen.

      Väliaikainen apu sairauksissa ja vaikeuksissa on eri asia, mitä tahansahan elämässä voi sattua. Sinun pitäisi kuitenkin ymmärtää, että lapsia ei voi tehdä toisille huollettavaksi vaan lapsia tehdään sitten, kun niistä ITSE pystytään huolehtimaan ja elättämään heidät aikuisiksi omille jaloilleen. Tuo kasvatustyö kestää 20 vuotta ja ylikin.

      Ihmetyttää ja järkyttää siis, että olet taas raskaana, vaikka vaikeutenne ovat sitä luokkaa että lapsia otetaan jo huostaankin, eli ette pysty entisistäkään lapsista huolehtimaan vastuullisesti ettekä siis pysty täyttämään lapsen perustarpeitakaan. Kerrot että esikoisellakin on paha olo, eli hänellä on siis jo jotain mielenterveysongelmia? Siinä on varmaan yksi syy, miksi lastensuojelu huolehtii ja yrittää turvata lastenne kehityksen, koska te ette siihen pysty. Eikö hälytyskellosi lainkaan soi?

      Minusta voisit niiltä perhetyöntekijöiltä kysellä neuvoja ehkäisyyn tai sterilisaatioon, varmaan auttavat mielellään sillä uusien lasten syntymisen estäminen tuohon kurjuuteen olisi sinun ensisijainen tehtäväsi, kun et pysty tai jaksa hoitaa lapsiasi itsenäisesti siten, kuin vanhempien kuuluu eikä näköjään isäkään tehtäviään ole sisäistänyt.

      • Kyse ei ole siis siitä etten ymmärtäisi heidän tehtäviään, itsekin sitä työtä harjoitelleena (lähihoitaja), ongelma on se että sellainen apu nähdään minulle tarpeelliseksi, koska homma ei toimi, mutta yhteistä ratkaisua ei tilanteeseen ole vieläkään löytynyt.

        Esikoisella mahdollisesti onkin mielenterveysongelmia, uskon kuitenkin että niitä olisi voitu ja ennen kaikkea olisi pitänyt voida hoitaa ja tutkia ilman huostaanottoa. Näin ei kuitenkaan tapahtunut. Tähän voisin lisätä, että nykyinen mieheni ei ole esikoisen isä, ja erosin hänen isästään juomisen ja väkivaltaiseksi yltyneen mustasukkaisuuden takia. Siksi en pidä hänen "pahaanoloonsa" itseäni ainakaan yksin syypäänä. Sossu oli myös tietoinen tästä erosotkusta, mutta ei koskaan tehnyt mitään selvittääkseen isän tilannetta, enkä myöskään pystynyt estämään pojan vierailuja isän luona, melkein sain syytteen yrittämisestä.

        Olen taas raskaana.. kyllä. Jos esikoinen olisi otettu huostaan aiemmin en välttämattä olisi, mutta olin jo 7kk kun tämä tapahtui joten asian peruminen aika mahdotonta :(

        Osaan ehkäisyn.. siitä lisätiedoksi että nykyisen pienokaisen ja esikoisen ikäero on 8vuotta..


      • maisterisnainen
        vanilja-84 kirjoitti:

        Kyse ei ole siis siitä etten ymmärtäisi heidän tehtäviään, itsekin sitä työtä harjoitelleena (lähihoitaja), ongelma on se että sellainen apu nähdään minulle tarpeelliseksi, koska homma ei toimi, mutta yhteistä ratkaisua ei tilanteeseen ole vieläkään löytynyt.

        Esikoisella mahdollisesti onkin mielenterveysongelmia, uskon kuitenkin että niitä olisi voitu ja ennen kaikkea olisi pitänyt voida hoitaa ja tutkia ilman huostaanottoa. Näin ei kuitenkaan tapahtunut. Tähän voisin lisätä, että nykyinen mieheni ei ole esikoisen isä, ja erosin hänen isästään juomisen ja väkivaltaiseksi yltyneen mustasukkaisuuden takia. Siksi en pidä hänen "pahaanoloonsa" itseäni ainakaan yksin syypäänä. Sossu oli myös tietoinen tästä erosotkusta, mutta ei koskaan tehnyt mitään selvittääkseen isän tilannetta, enkä myöskään pystynyt estämään pojan vierailuja isän luona, melkein sain syytteen yrittämisestä.

        Olen taas raskaana.. kyllä. Jos esikoinen olisi otettu huostaan aiemmin en välttämattä olisi, mutta olin jo 7kk kun tämä tapahtui joten asian peruminen aika mahdotonta :(

        Osaan ehkäisyn.. siitä lisätiedoksi että nykyisen pienokaisen ja esikoisen ikäero on 8vuotta..

        "Kyse ei ole siis siitä etten ymmärtäisi heidän tehtäviään, itsekin sitä työtä harjoitelleena (lähihoitaja)"

        Et kai sinä nyt rinnasta jonkun lähihoitajan työtä yliopistokoulutetun sosiaalityöntekijän tai psykologin työn rinnalle? Sosionomit (amk) on erikseen, mutta en puhu heistä nyt. Lähihoitajilla vaatimattomin suoriutumisvaatimus työssään ja koulutuksessaan. Mihinkään hommaan ei pääse Suomessa yhtä helposti, koska käytännössä mitään lahjoja eikä älyä tarvita.


      • maisterisnainen kirjoitti:

        "Kyse ei ole siis siitä etten ymmärtäisi heidän tehtäviään, itsekin sitä työtä harjoitelleena (lähihoitaja)"

        Et kai sinä nyt rinnasta jonkun lähihoitajan työtä yliopistokoulutetun sosiaalityöntekijän tai psykologin työn rinnalle? Sosionomit (amk) on erikseen, mutta en puhu heistä nyt. Lähihoitajilla vaatimattomin suoriutumisvaatimus työssään ja koulutuksessaan. Mihinkään hommaan ei pääse Suomessa yhtä helposti, koska käytännössä mitään lahjoja eikä älyä tarvita.

        Puhe oli perhetyöstä. Lähoitaja opiskelijana, minä olin yhden harjoittelujakson perhetyössä ja kyllä siellä niitä lähihoitajia on toissä.
        Perhetyöntekijät eivät ole psykologeja ja sosiaalityöntekijöitä! vaan juuri lähihoitajia ja sosionomeja..


      • maisterisnainen kirjoitti:

        "Kyse ei ole siis siitä etten ymmärtäisi heidän tehtäviään, itsekin sitä työtä harjoitelleena (lähihoitaja)"

        Et kai sinä nyt rinnasta jonkun lähihoitajan työtä yliopistokoulutetun sosiaalityöntekijän tai psykologin työn rinnalle? Sosionomit (amk) on erikseen, mutta en puhu heistä nyt. Lähihoitajilla vaatimattomin suoriutumisvaatimus työssään ja koulutuksessaan. Mihinkään hommaan ei pääse Suomessa yhtä helposti, koska käytännössä mitään lahjoja eikä älyä tarvita.

        http://www.vauva.fi/keskustelut/alue/2/viestiketju/1358039/perhetyontekijan_koulutus
        Vierailija - 21.3.2011 18:47 (8/11)
        olen perhetyöntekijä ja perushoitaja (eli nykyään lähihoitaja)

        ammatiltani.
        Yleensä pyritään siihen,että perheessä käy yksi ja sama työntekijä,poikkeustapauksissa kaksi jos tarve on suuri ja aikoja ei yhdeltä työntekijältä löydy. Ihan kiva ammatti jos tykkää lasten kanssa työskentelystä ja liikkuvasta,itsenäisestä työstä.


      • 12+15
        vanilja-84 kirjoitti:

        http://www.vauva.fi/keskustelut/alue/2/viestiketju/1358039/perhetyontekijan_koulutus
        Vierailija - 21.3.2011 18:47 (8/11)
        olen perhetyöntekijä ja perushoitaja (eli nykyään lähihoitaja)

        ammatiltani.
        Yleensä pyritään siihen,että perheessä käy yksi ja sama työntekijä,poikkeustapauksissa kaksi jos tarve on suuri ja aikoja ei yhdeltä työntekijältä löydy. Ihan kiva ammatti jos tykkää lasten kanssa työskentelystä ja liikkuvasta,itsenäisestä työstä.

        Jonkun anonyymin ihmisen kirjoitus jostain toiselta keskustelupalstalta ei todista yhtään mitään. Tuossakin ketjussa toiset väittää, että pitää olla sosionomi, toiset taas ihan jotain muuta. Joku taisi sanoa olleensa terveydenhoitaja.

        Jos nyt jotain haluat todistella, niin olisi uskottavampaa jos koettaisit etsiä jotain ihan virallista faktaa perhetyöntekijöiden koulutsvaatimuksista.

        Lähihoitajaksi kyllä tosiaan pääsee lähes kuka vaan, yksikin tapaus sai tutkinnon suoritettua, vaikka oli välissä katkolla huumeriippuvuuden takia. Ja tosiaan nykyään töissä lähihoitajana, kerran tai kaksi ollut katkolla työsuhteen aikanakin, ja kuinkahan monesti ollut huumeissa töissä...? huh huh....


      • 12+15 kirjoitti:

        Jonkun anonyymin ihmisen kirjoitus jostain toiselta keskustelupalstalta ei todista yhtään mitään. Tuossakin ketjussa toiset väittää, että pitää olla sosionomi, toiset taas ihan jotain muuta. Joku taisi sanoa olleensa terveydenhoitaja.

        Jos nyt jotain haluat todistella, niin olisi uskottavampaa jos koettaisit etsiä jotain ihan virallista faktaa perhetyöntekijöiden koulutsvaatimuksista.

        Lähihoitajaksi kyllä tosiaan pääsee lähes kuka vaan, yksikin tapaus sai tutkinnon suoritettua, vaikka oli välissä katkolla huumeriippuvuuden takia. Ja tosiaan nykyään töissä lähihoitajana, kerran tai kaksi ollut katkolla työsuhteen aikanakin, ja kuinkahan monesti ollut huumeissa töissä...? huh huh....

        etsippä kuule itse todisteita päinvastaisesta.. Voihan sitä vaikka kirurgian erikoislääkäri tehdä perhetyötä.. mutta siihen riittää tuo lähihoitajan tutkinto..

        http://www.turkuai.fi/public/default.aspx?contentid=31468
        Lasten ja nuorten hoidon ja kasvatuksen koulutusohjelma

        Keskeinen sisältö:
        Lapsen ja nuoren hoito ja kasvatustyö 6 ov
        Kasvun ja kehityksen tukeminen varhaislapsuudessa 16 ov
        Kasvun ja kehityksen tukeminen kouluiässä ja nuoruudessa 6 ov
        Sairaan lapsen ja nuoren hoito 12 ov

        Työpaikat:
        päiväkodit
        perhepäivähoito
        leikin ja toiminnan ohjaus
        kotihoito
        LASTENSUOJELUN AVO- JA LAITOSMUODOT
        vastasyntyneiden osastot
        sairaiden lasten ja nuorten osastot
        koulun yleis- ja erityisopetus
        koululaisten iltapäivätoiminta ja nuorisotyö


      • 11+20
        vanilja-84 kirjoitti:

        etsippä kuule itse todisteita päinvastaisesta.. Voihan sitä vaikka kirurgian erikoislääkäri tehdä perhetyötä.. mutta siihen riittää tuo lähihoitajan tutkinto..

        http://www.turkuai.fi/public/default.aspx?contentid=31468
        Lasten ja nuorten hoidon ja kasvatuksen koulutusohjelma

        Keskeinen sisältö:
        Lapsen ja nuoren hoito ja kasvatustyö 6 ov
        Kasvun ja kehityksen tukeminen varhaislapsuudessa 16 ov
        Kasvun ja kehityksen tukeminen kouluiässä ja nuoruudessa 6 ov
        Sairaan lapsen ja nuoren hoito 12 ov

        Työpaikat:
        päiväkodit
        perhepäivähoito
        leikin ja toiminnan ohjaus
        kotihoito
        LASTENSUOJELUN AVO- JA LAITOSMUODOT
        vastasyntyneiden osastot
        sairaiden lasten ja nuorten osastot
        koulun yleis- ja erityisopetus
        koululaisten iltapäivätoiminta ja nuorisotyö

        En usko että kirurgian erikoislääkäri voisi tehdä perhetyötä, koska hänellä ei ole siihen soveltuvaa koulutusta. Ei se mene niin, että KAIKKI korkeamman koulutuksen käyneet voivat tehdä mitä vain alemman koulutuksen työtä. Esim. kasvatustieteiden tohtori voisi tehdä katsastusinsinöörin työtä, koska tohtorilla on korkeampi koulutus kuin insinöörillä.


      • 11+20 kirjoitti:

        En usko että kirurgian erikoislääkäri voisi tehdä perhetyötä, koska hänellä ei ole siihen soveltuvaa koulutusta. Ei se mene niin, että KAIKKI korkeamman koulutuksen käyneet voivat tehdä mitä vain alemman koulutuksen työtä. Esim. kasvatustieteiden tohtori voisi tehdä katsastusinsinöörin työtä, koska tohtorilla on korkeampi koulutus kuin insinöörillä.

        ei se ollutkaan jutun pointti, vaan se että minun väitettiin vertaavan itseäni (lähihoitaja) psykologeihin ja sosiaalityöntekijöihin.. voihan sellaisenkin koulutuksen omaava ihminen kouluttautua ns. alempaan ammattiin ja tehdä sitä työtä. tod näk. hän kuitenkin ammattia kysyttäessä esittäytyisi paremmalla koulutuksellaan :D


      • "maisterisnaiselle"
        maisterisnainen kirjoitti:

        "Kyse ei ole siis siitä etten ymmärtäisi heidän tehtäviään, itsekin sitä työtä harjoitelleena (lähihoitaja)"

        Et kai sinä nyt rinnasta jonkun lähihoitajan työtä yliopistokoulutetun sosiaalityöntekijän tai psykologin työn rinnalle? Sosionomit (amk) on erikseen, mutta en puhu heistä nyt. Lähihoitajilla vaatimattomin suoriutumisvaatimus työssään ja koulutuksessaan. Mihinkään hommaan ei pääse Suomessa yhtä helposti, koska käytännössä mitään lahjoja eikä älyä tarvita.

        No, jo on maailmankirjat sekaisin, että oikein "maisteris"akaksi pitää itsensä tituleerata, eikä ole tuon enempää tietoa asiasta, johon katsoo oikeudekseen puuttua! Voi hyvä luoja, mikä typerys!

        Ensinnäkin perhetyöntekijät EIVÄT TODELLAKAAN ole sosiaalityöntekijöitä.
        Ja sosiaalityöntekijöistäkin vain pienellä prosentilla on ylempi korkeakoulututkinto.

        Lähihoitajat tekevät arvokasta työtä monella alalla, mutta sellaisestahan tuollainen epäihminen ei tietysti tajua enempää kuin sika joulusta. Tuntisin myötähäpeää kirjoituksestasi, jos olisit tunne-elämältäsi yhtään normaalimpi yksilö. Itse et tietysti tajua edes hävetä kirjoitustasi, typerä moukka!


    • hyeenahybristä

      Äidit näkyvät olevan hyeenoja toisille äideille, varsinkin hyväosaiset huonompiosaisille. Hyväosaisuus tuhoaa tunnetusti empatiakyvyn, siitä on oikein tieteellistä näyttöä. Suojattu elämä ei johdakaan kiitollisuuteen ja armollisuuteen vähemmän suojattuja kohtaan vaan järjettömään hybrikseen, moralistiseen ylemmyydentuntoon ja heikompien kiusaamishaluun, jonka voi tietysti aina naamioida vastuuttamiseksi tai puuttumiseksi.

      Perhetyötä ovat ihmetelleet lukemattomat perheet aloittajan lisäksi. Iso osa ko. palvelua nauttineista kokee sen hyödyttömäksi kiusaamiseksi ja oikeusturvauhaksi. Kannattaa ehkä lukea perhetyöntekijöiden kirjailemat asiakaskirjaukset, joiden virheitä, valheita ja ennakkoluuloja asiakkaalla ei ole oikeus oikaista, jotta tiedät tämän " avun" todellisen tarkoitusperän.

      Tässä toisten kokemuksia perhetyöstä:

      http://keskustelu.suomi24.fi/node/9098848

      • teini-ikäisten äiti

        Perhetyöntekijä ei ole mikään holtittomasti ja vastuuttomasti lisääntyvien vanhempien kotiapulainen, vaan on lastensuojelun yliopistokoulutettu työntekijä, jonka tehtävänä on tosiaan tukea vanhemmuutta ja lapsen hyvinvointia ja yrittää turvata lapselle edes jonkinmoiset kehitysmahdollisuudet. Mitä tehdä silloin, kun vanhemmilta puuttuu totaalinen ymmärrys yksinkertaisistakaan arkiaskareista, vanhemmuuteen liittyvistä asioista ja lapsen tarpeista? Aloittaja ei tunnu välittävän lainkaan siitä, miten lapsille käy.

        Tiivistettynä on kyse siitä, että hän ei itse kykene vanhemmuuteen eikä kodinhoitoon, mutta tekee lisää lapsia siinä odotellessa, että sosiaalityöntekijä tulisi ja alkaisi kotiapulaisen ja vastuukantajan virkaan. Aloittaja on käsittänyt väärin koko perhetyön tarkoituksen sekä vanhemmuuden velvollisuudet.

        Joillakin ihmisillä on oikeasti asenne, että yhteiskunnan tulisi hoitaa vanhemman tehtävät, kun vanhemmat itse keskittyvät pelkästään siittämistouhuihinsa. Annan sosiaalityöntekijöiden työllistämis- ja hyödyntämisneuvojen sijaan neuvon kipittää heti miten sterilisaatioon.

        Hirvittää aloituksessa oleva virke:

        "Koti ja esikoinen jäivät omilleen". Siis jos lapsi jää perheessä "omilleen" ilman vanhempien huolenpitoa, niin joku heittää todella pahasti. Ja asia todetaan kuin luonnollisena asiana ja "motivaation puute" olla vanhempi on yksi aloittajan oma luonnehdinta omasta tilanteestaan, ei esimerkiksi sairaus, johon saa hoitoa ja josta voi parantua tuen avulla. Silti tulee lisää huollettavia ja heitteille jätettyjä. Pöyristyttävää.


      • teini-ikäisten äiti kirjoitti:

        Perhetyöntekijä ei ole mikään holtittomasti ja vastuuttomasti lisääntyvien vanhempien kotiapulainen, vaan on lastensuojelun yliopistokoulutettu työntekijä, jonka tehtävänä on tosiaan tukea vanhemmuutta ja lapsen hyvinvointia ja yrittää turvata lapselle edes jonkinmoiset kehitysmahdollisuudet. Mitä tehdä silloin, kun vanhemmilta puuttuu totaalinen ymmärrys yksinkertaisistakaan arkiaskareista, vanhemmuuteen liittyvistä asioista ja lapsen tarpeista? Aloittaja ei tunnu välittävän lainkaan siitä, miten lapsille käy.

        Tiivistettynä on kyse siitä, että hän ei itse kykene vanhemmuuteen eikä kodinhoitoon, mutta tekee lisää lapsia siinä odotellessa, että sosiaalityöntekijä tulisi ja alkaisi kotiapulaisen ja vastuukantajan virkaan. Aloittaja on käsittänyt väärin koko perhetyön tarkoituksen sekä vanhemmuuden velvollisuudet.

        Joillakin ihmisillä on oikeasti asenne, että yhteiskunnan tulisi hoitaa vanhemman tehtävät, kun vanhemmat itse keskittyvät pelkästään siittämistouhuihinsa. Annan sosiaalityöntekijöiden työllistämis- ja hyödyntämisneuvojen sijaan neuvon kipittää heti miten sterilisaatioon.

        Hirvittää aloituksessa oleva virke:

        "Koti ja esikoinen jäivät omilleen". Siis jos lapsi jää perheessä "omilleen" ilman vanhempien huolenpitoa, niin joku heittää todella pahasti. Ja asia todetaan kuin luonnollisena asiana ja "motivaation puute" olla vanhempi on yksi aloittajan oma luonnehdinta omasta tilanteestaan, ei esimerkiksi sairaus, johon saa hoitoa ja josta voi parantua tuen avulla. Silti tulee lisää huollettavia ja heitteille jätettyjä. Pöyristyttävää.

        Perhetyöntekijä ei todellakaan ole välttämättä mikään yliopistokoulutettu ihminen, anteeksi vaan! EIkä yliopistokoulutus nosta ihmistä meidän tavallisten "duunareiden" yläpuolelle.

        ehkäpä Teini-ikäisten äiti ei itse ymmärrä lukemaansa.. mutta jätetään tämäkin viesti tähän ihmisten iloksi :)

        Lopuksi: Esikoinen on siis jo 9v ja omilleen jäi siten että kun minä alle yksivuotiaan tarpeisiin vastaamiseen kulutin vä'häiset voimavarani, ei minulla ollut energiaa puuttua esikoisen käytöshäiriöihin tai pahaanoloon, ainakaan rakentavasti. varsinkaan kun siihen ei pyytämälläkään saanut apua mistään.


      • "vähät voimavarat"
        vanilja-84 kirjoitti:

        Perhetyöntekijä ei todellakaan ole välttämättä mikään yliopistokoulutettu ihminen, anteeksi vaan! EIkä yliopistokoulutus nosta ihmistä meidän tavallisten "duunareiden" yläpuolelle.

        ehkäpä Teini-ikäisten äiti ei itse ymmärrä lukemaansa.. mutta jätetään tämäkin viesti tähän ihmisten iloksi :)

        Lopuksi: Esikoinen on siis jo 9v ja omilleen jäi siten että kun minä alle yksivuotiaan tarpeisiin vastaamiseen kulutin vä'häiset voimavarani, ei minulla ollut energiaa puuttua esikoisen käytöshäiriöihin tai pahaanoloon, ainakaan rakentavasti. varsinkaan kun siihen ei pyytämälläkään saanut apua mistään.

        Miten ja miksi Herranjumala, sinä sitten noilla "vähäisillä voimavaroilla" ja ne tiedostaen olet hankkiutunut yhä uudelleen raskaaksi???!!! Eikö äly tai mikään ymmärrys kerro, että yhden lapsen kanssa on helpompaa kuin kolmen lapsen kanssa? Se siivoaminenkin. Vai oletko laskenut sen varaan, että lapset vaan sijoitetaan muualle sitä mukaa, kun sinä tehtailet heitä toisen vastuuttoman loiseläjän kanssa ja sinua panopatjana pitävän hyypiön kanssa ja sinä ihmettelet kuin oman elämäsi sivustakatsojana, että mitä muiden ihmisten velvollisuuksiin kuuluu omassa elämässäsi!? Sinun tässä tulisi ymmärtää mitkä ovat vanhemman ja äidin velvollisuudet ja sinun tulisi ymmärtää että ehkäisy on kaiken a ja o, jos kerran seksiä harrastaa. Täysin vastuutonta ja asennevammaista.

        Minä kannatan entistä lainsäädäntöä, joka esti tietyiltä kansanosilta lisääntymisen pakkosteriloinnilla jne.


    • äly hoi....

      Joopa joo, perhetyöntekijöitä tarvitaan ainoastaan elämän kriiseissä väliaikaisesti. Ei ne todellakaan ole jonkun holtittomasti lisääntyvän henk.koh.palvelijoita. Jos lapsia tekee kuuluu ne hoitaa itse alusta loppuun. Kerran näin ohjelman perheestä joille tuli aamulla 2 perhetyöntekijää herättelemään lapsia joita oli 3-4 en muista. Aikuinen mies ja nainen nukkuivat, kun kuulemma olivat molemmat niin masentuneita hoitamaan kotiaan ja lapsiaan. No niitä lapsia oli jaksettu tehtailla, mutta yhteiskunnan piti hoitaa ja kasvattaa kahden laiskan vastuuttoman aikuisen lapset. Potku perseelle olisi ollut oikea osoite, kun hyyssääminen sänkyyn. Joillain on oikeetakin maennusta, mutten usko että joka toinen ihminen on "oikeesti" masentunut se on vaan trendikästä olla masentunut nykyään saa sympatiat ja sossu auttaa paremmin.Enkä todellakaan ole hyväosainen vaan työtön/pätkätyötä ym tekevä ja tällä hetkellä työtön kelan työmarkkinatuella kädestä suuhun lapseni kanssa elävä yh.

      • Elämän kriiseissä niinpä.. ja "isoksi avuksi" nuo olivatkin kun kriisi-> esikoiseni pahaolo oli vielä autettavissa. Sohvalla istuivat ja lässyttivät vauvasta.

        Minä en ole mielestäni masentunut, en ainakaan siinä määrin etten pääsisi aamuisin sängystä ylös, saisi laitettua lapsilleni ruokaa ja pestyä heidän vaatteitaan. Energia ja keinot eivät vain riittäneet lapsen pahanolon auttamiseen.
        Iso osa energiasta kului myös viranomaisten kanssa taistellessa, sillä he tahtoivat "tarjota apua" minulle (psykologi) ja vauvalle (äiti-vauva-ryhmät), MUTTA EIVÄT esikoiselle.

        Potku Persuksille :) Kyllä kiitos.. potkittu on.. tuntuu vain että lähinnä päähän. Siihen "Persukseen" perhetyö ei nimittäin ole osunut vaikka se melkein onkin maalattu puna-valkoraidalliseksi maalitauluksi.

        Jos tuo todella pitää paikkansa että olet YH.. no huh. Kakaraparka omia sanojaSI lainatakseni.. Voimia sulle kuitenkin, vaikka sulle ei ole ongelmies myötä kehittynyt myötätuntoa, niin mulla sitä riittää..


      • sori nyt vaan!
        vanilja-84 kirjoitti:

        Elämän kriiseissä niinpä.. ja "isoksi avuksi" nuo olivatkin kun kriisi-> esikoiseni pahaolo oli vielä autettavissa. Sohvalla istuivat ja lässyttivät vauvasta.

        Minä en ole mielestäni masentunut, en ainakaan siinä määrin etten pääsisi aamuisin sängystä ylös, saisi laitettua lapsilleni ruokaa ja pestyä heidän vaatteitaan. Energia ja keinot eivät vain riittäneet lapsen pahanolon auttamiseen.
        Iso osa energiasta kului myös viranomaisten kanssa taistellessa, sillä he tahtoivat "tarjota apua" minulle (psykologi) ja vauvalle (äiti-vauva-ryhmät), MUTTA EIVÄT esikoiselle.

        Potku Persuksille :) Kyllä kiitos.. potkittu on.. tuntuu vain että lähinnä päähän. Siihen "Persukseen" perhetyö ei nimittäin ole osunut vaikka se melkein onkin maalattu puna-valkoraidalliseksi maalitauluksi.

        Jos tuo todella pitää paikkansa että olet YH.. no huh. Kakaraparka omia sanojaSI lainatakseni.. Voimia sulle kuitenkin, vaikka sulle ei ole ongelmies myötä kehittynyt myötätuntoa, niin mulla sitä riittää..

        et vain ap taida kestää sitä, kun jotkut eivät ns"paijaa päätäsi" vaan läiskäisee faktat pöytään.

        todellakin ihmettelen, että miksi teit aina vain enempi lapsia, jos miehestä ei ollut mitään apua, ehkäisy on keksitty.
        ja tottakai varmaan esikoisenne on ainakin tällä hetkellä masentunut, kun äiti hyysää kahta nuorempaa lasta, mutta esikoinen ei enää kelpaakaan perheeseen koska oli "ongelmia" lapsen kanssa.
        ja lapset vaistoavat aikuisten väliset tunnetilat, tiesitkö tämän..

        ehkä sossu piti parhaana päätöksenä ottaa esikoisenne pois teiltä, kun huomasi että sinulla ei ole edes mitään halua ja jaksamista hoitaa omaa lastasi, kun hän ei olekaan pieni "söpö nyytti" joka on hiljaa nurkassa hymyilemässä äitille.

        ota itseäsi niskasta kiinni ja ala ottamaan sitä maankuulua vastuuta.

        miten ennen vanhemmat kykenivät hoitamaan suurperheitä joissa oli 4-6 lasta ilman mitään perhetyöntekijöitä? se oli sitä aikaa kun OLI PAKKO PÄRJÄTÄ. äitini on 4 lapsen yh ja sai meidät kaikki kasvatettua aikuisiksi työssäkäyviksi ihmisiksi. ja ihan tiedoksi ette ihmettele missä isäni oli, niin isäni kuoli ollessani pieni.

        on se kumma kun ollaan itkemässä apua joka suunnalta kun perhettä aletaan perustamaan. se on ihan oma päätös haluaako perustaa perheen vai ei. ja silloin kun jotain päätöksiä tehdään, niin niistä myös kannetaan vastuu.


      • sori nyt vaan! kirjoitti:

        et vain ap taida kestää sitä, kun jotkut eivät ns"paijaa päätäsi" vaan läiskäisee faktat pöytään.

        todellakin ihmettelen, että miksi teit aina vain enempi lapsia, jos miehestä ei ollut mitään apua, ehkäisy on keksitty.
        ja tottakai varmaan esikoisenne on ainakin tällä hetkellä masentunut, kun äiti hyysää kahta nuorempaa lasta, mutta esikoinen ei enää kelpaakaan perheeseen koska oli "ongelmia" lapsen kanssa.
        ja lapset vaistoavat aikuisten väliset tunnetilat, tiesitkö tämän..

        ehkä sossu piti parhaana päätöksenä ottaa esikoisenne pois teiltä, kun huomasi että sinulla ei ole edes mitään halua ja jaksamista hoitaa omaa lastasi, kun hän ei olekaan pieni "söpö nyytti" joka on hiljaa nurkassa hymyilemässä äitille.

        ota itseäsi niskasta kiinni ja ala ottamaan sitä maankuulua vastuuta.

        miten ennen vanhemmat kykenivät hoitamaan suurperheitä joissa oli 4-6 lasta ilman mitään perhetyöntekijöitä? se oli sitä aikaa kun OLI PAKKO PÄRJÄTÄ. äitini on 4 lapsen yh ja sai meidät kaikki kasvatettua aikuisiksi työssäkäyviksi ihmisiksi. ja ihan tiedoksi ette ihmettele missä isäni oli, niin isäni kuoli ollessani pieni.

        on se kumma kun ollaan itkemässä apua joka suunnalta kun perhettä aletaan perustamaan. se on ihan oma päätös haluaako perustaa perheen vai ei. ja silloin kun jotain päätöksiä tehdään, niin niistä myös kannetaan vastuu.

        En kaipaa mitään ”pään paijausta” niin kuin niin nerokkaasti ilmaisit, ja ainoa joka tässä mitään faktoja on lyönyt pöytään olen minä! Kitisin yli vuodenajan pojan pahoinvoinnista sossulle mutta mitään apua ei tarjottu. Puhuin päiväkodin kanssa, joka pienellä painostuksella tekikin LSilmoituksen ja pyysi esikoiselle perheneuvolan psykiatrin asiakkuutta ja ”kesäperhettä” lapselle, jotta itse saisin hiukan vapaata. Näihin sossu ei reagoinut mitenkään, vasta kun pojalla ilmeni käytösongelmia koulussa niihin puututtiin tällä NS. perhetyöllä joka siis ei edes tavannut poikaa 10ntä kertaa.
        Minulla on edelleen vain toistaiseksi 2 lasta ja esikoisen ongelmat alkoivat jo ennen toisen odotusta. Myös esikoinen odotti pikkusisarusta kovasti ja joutuessaan sijoitukseen suri nimenomaan tätä suhteen menetystä, eli ei todellakaan jäänyt sisaruksensa varjoon, tai ainakaan näin itse kokenut. Lisäksi minä en missään vaiheessa hyljännyt lastani tämän yhteiskunnan pyöriin, ”et viekää ongelma lapsi pois”, siitä huolimatta että jotkut älypää viranomaiset väittivät sen olevan lapsen kannalta parempi. Kerroin siis lapselleni taistelustani hänen auttamisekseen ja myös siitä että vastustin ja yhä vastustan huostaanottoa. Ja kuten jo tuolla aiemmin jossain sanoin oli esikoinen jo iso 8v rotkale kun nuorempi syntyi, joten hän ei enää vuosiin ollut ollut mikään ”söpö pieni nyytti”.
        Ennen pärjättiin siksi että suku ja ystävät oli lähellä ja muodostivat tiukan ja turvallisen tukiverkon. Nykyajan työllisyys tilanne yms seikat pakottavat perheelliset hakeutumaan sinne missä työtä ja toimeentuloa on tarjolla, joka usein tarkoittaa sitä että asutaan kaukana isovanhemmista ja sukulaisista, jolloin tätä tukiverkkoa ei enää ole. Minä olin perheeni jo perustanut vuosia aiemmin ennen kuin esikoinen alkoi oireilemaan että se siitä ”avun itkemisestä”. Sinulle on ilmeisesti ihan vieras käsite lapsen masennus, joka ei todellakaan välttämättä johdu huonosta kodista. Syynä voi olla esim. koulukiusaaminen, jonka syitä on lukuisia. vanhemman menetys, johon syitä lukuisia. tai traumaattinen kokemus, joka sekin voinut sattua ihan muualla kuin kotona. Joten menepäs ittees ja hanki suvaitsevaisuutta tai pidä pääs kiinni.

        Lisäksi harjoita noita lukutaitojasi! En pyytänyt tiukkapipoista mielipidettäsi asioihini vaan neuvoa ja ehdotuksia perhetyön kanssa toimimiseen.


      • Äly hoi...
        vanilja-84 kirjoitti:

        Elämän kriiseissä niinpä.. ja "isoksi avuksi" nuo olivatkin kun kriisi-> esikoiseni pahaolo oli vielä autettavissa. Sohvalla istuivat ja lässyttivät vauvasta.

        Minä en ole mielestäni masentunut, en ainakaan siinä määrin etten pääsisi aamuisin sängystä ylös, saisi laitettua lapsilleni ruokaa ja pestyä heidän vaatteitaan. Energia ja keinot eivät vain riittäneet lapsen pahanolon auttamiseen.
        Iso osa energiasta kului myös viranomaisten kanssa taistellessa, sillä he tahtoivat "tarjota apua" minulle (psykologi) ja vauvalle (äiti-vauva-ryhmät), MUTTA EIVÄT esikoiselle.

        Potku Persuksille :) Kyllä kiitos.. potkittu on.. tuntuu vain että lähinnä päähän. Siihen "Persukseen" perhetyö ei nimittäin ole osunut vaikka se melkein onkin maalattu puna-valkoraidalliseksi maalitauluksi.

        Jos tuo todella pitää paikkansa että olet YH.. no huh. Kakaraparka omia sanojaSI lainatakseni.. Voimia sulle kuitenkin, vaikka sulle ei ole ongelmies myötä kehittynyt myötätuntoa, niin mulla sitä riittää..

        Mun lapsi on kaikkea muuta muttei parka, hyvä koulussa fiksu nuori kohta jo omillaan elävä.Muita ongelmia ei mulla ole ollut kun huono toimeentulo, mutta siihenkin tottuu kun suhteuttaa menot tuloihin ei siinä mitään sääliä kerjätä. Tavallista elämää nyky Suomessa hyvin monen yh kohdalla. Ei ole koskaan lapsi ollut hustaanottolistoilla eikä muutenkaan silmätikkuna.Lapseni hoito ja kotini hoito on ollut elämäni kunniatehtävä ja ilo. Mutta sitä ihmettelen jos et noidenkaan lasten kanssa pärjää/jaksa pitääkö niitä tehtailla lisää yhteiskunnan huostaanotettavaksi, jossain mättää ja pahasti varmaan myös sillä lasten isällä, eli piuhat poikki suosittelen....


      • Äly hoi... kirjoitti:

        Mun lapsi on kaikkea muuta muttei parka, hyvä koulussa fiksu nuori kohta jo omillaan elävä.Muita ongelmia ei mulla ole ollut kun huono toimeentulo, mutta siihenkin tottuu kun suhteuttaa menot tuloihin ei siinä mitään sääliä kerjätä. Tavallista elämää nyky Suomessa hyvin monen yh kohdalla. Ei ole koskaan lapsi ollut hustaanottolistoilla eikä muutenkaan silmätikkuna.Lapseni hoito ja kotini hoito on ollut elämäni kunniatehtävä ja ilo. Mutta sitä ihmettelen jos et noidenkaan lasten kanssa pärjää/jaksa pitääkö niitä tehtailla lisää yhteiskunnan huostaanotettavaksi, jossain mättää ja pahasti varmaan myös sillä lasten isällä, eli piuhat poikki suosittelen....

        Toistetaan nyt vielä kerran lyhyesti josko se menisi sinnekin perille!
        Esikoisen kanssa, hänen ja omien ongelmieni ristitulessa en pärjännyt, varsinkaan ku Lapselle ei saatu minkäänlaista apua tilanteeseen. Tällä hetkellä ei ole muita ongelmia kuin nuo sohvalla istuvat kyttääjät, jotka eivät missään vaiheessa ole osanneet olla avuksi, vain ja ainoastaan aiheuttaneet lisää stressiä.

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/9098848#comment-50265636
        täältä löytyy myös kymmenien muiden kokemuksia "Perhetyön avusta", jospa perehtyisit asiaan..


    • ei ole aina helppoa

      Meidän luonamme kävi perhetyöntekijöitä kun olin kahden pienen yksinhuoltaja ja sairastuin vakavasti. Olin täysin ilman tukiverkostoa, en saanut lastenhoitoapua sukulaisilta tai kavereilta. Perhetyö mahdollisti sen että sain kerran viikossa kolme tuntia omaa aikaa jolloin kävin mm. yksin kaupassa tai muilla asioilla. Ne hetket olivat kullan arvoisia ja mahdollistivat toipumiseni.

      Kyllä, perhetyöntekijöiden kanssa tuli myös keskusteltua paljon. Se mitä annat itsestäsi, juttelet henkilökohtaisista asioista, auttaa määrittämään mahdollisen avun tarpeen.

      Lasten kasvettua olen saanut paljon tukea ja apua perheneuvolasta, niin itselleni kuin lapsillenikin. Perheneuvolan työnkuva on hieman erilainen, voin suositella kaikille ongelmien kanssa kamppaileville.

      • Tämäkin ihan kullanarvoinen neuvo, mutta minä en ole kokenut vaikeaksi hoitaa asioita tai kauppareissuja lasteni kanssa. Minä en myöskään saa lastenhoitoapua kavereilta, enkä sukulaisilta ja oma elämä pyöriikin siksi kotona. Ehkäpä se juuri onkin väsymykseni syy, ettei vapaa-aikaa minulla ole, eikä perhetyö siis suostu olemaan esim iltaisin lapsen kanssa että pääsisin vaikkapa kaverin kanssa elokuviin ja mieheni ei myöskään ole kotona, niin että pääsisin hetkeksi eroon arjen pyörityksestä.

        Perheneuvolasta minullakin on hyviä kokemuksia ja käynkin siellä 1-2krt/kk juttelemassa, perhetyöntekijöillekin olen puhunut asioistani ja ajatuksistani, mutta heillä ei ainakaan vielä ole ollut tarjota sellaista tukea kuin kaipaan.


    • qweqwerty

      Siis kaipaat lastenhoitoapua, jotta saisit omaa aikaa? Jos tämä on ongelmasi kiteytettynä, niin tervetuloa 99,9% pienten lasten äitien joukkoon!

      Ihmetytti myös tuo lause " toivoisin apua siivoukseen tai lastenhoitoon, kun itse siivoaisin ". Niin, olisihan se helkkarin hienoa, jos joku kävisi meilläkin vaikka kerran viikossa siivoamassa. Mutta onnistuu se siivoaminen lasten kanssakin, 99,9% äideistä tekee niin.

      Eihän se nyt niin mene, että kaikille, jotka lapsia pukkaavat maailmaan, annetaan siivooja tai lastenhoitaja ilmaiseksi käyttöön. Jos et jostain syystä kykene siivoamaan, pitää se ongelma hoitaa kuntoon, niin että jatkossa siivoat itse, eikä niin että joku siivoaa puolestasi.

      Jos ehkäisyasiat on kunnossa niin miksi ihmeessä olet nyt raskaana? Et ilmeisesti jaksa vieläkään hoitaa kotia, vaikka esikoinen on jo otettu huostaan, eli et pärjää yhdenkään lapsen kanssa. Jotain apua tunnut kaipaavan, ja lisää lapsia kuitenkin tehtailet? Ällistyttävää. Ja parisuhdekkaan ei ilmeisesti ollut kunnossa, jos olet jo nyt jäämässä YH:ksi vaikka lapsi ei ole vielä syntynytkään. Ajattelit kenties että vielä yksi lapsi pelastaa suhteen?

      Vanhemmuus on aika isolta osalta arkista puurtamista; siivoamista, ruuan laittoa, pyykinpesua, kaupassa käyntiä jne jne. Perusturvallisuuden luomista lapselle, että ihan ne perusasiat on kunnossa.

    • jhklg

      Ja en itsekään saa toimeentulotukea!
      Mutta hoitajaa ei maksakaan aikuisten sosiaalitoimi vaan lasten,kaksi eri asiaa!
      Mulla on toimeentulotukiasioissa eri sossu kuin lapsen asioissa.Ja nämä ei liity toisiinsa mitenkään.

      Mutta eihän tuo perhetyö ole pakollista,jos siitä ei ole apua niin turhaan ne käyvät sitten.Sossunkin apu on rajallista,ei ne voi antaa välttämättä juuri sitä mitä tarvitset,näin mullekin sanottiin..

      • Mulla onkin sama sossu molemmissa asioissa, herra yksin tietää miksi! ja siksi hän ei myönnä tukea myöskään lastensuojelun kautta..

        Sossun mielestä tämä ei ole turhaa, vaan tuiki tarpeellista perheellemme, silti viimeisen 2 vuoden aikana emme ole tehneet yhtään kirjallista asiakassuunnitelmaa, jossa olisi tarkasti ja kaikkia tyydyttävällä tavalla määritelty perhetyön tehtävät. Viime syksynä sossu jopa kirjasi että perhetyö auttaa ihan konkreettisesti kodinhoidossa, jolloin toinen meillä käyvistä työtekijöistä kerran tiskasi (seurauksella että jouduin puolet tiskaamaan uudestaan) ja kerran ulkoili lapsemme kanssa (seurauksella että rattaidemme heittokahvan mekanismi hajosi). Ja en huomauttanut näistä vastoinkäymisistä perhetyöhön, mutta enempää konkreettista apua kirjatusta suunnitelmasta huolimatta ei herunut, vain sohvalla istumista. Ja nyt ei suostu Sossu lopettamaan perhetyötä vaan uhkailee huostaanotolla avusta kieltäytymisen varjolla.


      • 17+19
        vanilja-84 kirjoitti:

        Mulla onkin sama sossu molemmissa asioissa, herra yksin tietää miksi! ja siksi hän ei myönnä tukea myöskään lastensuojelun kautta..

        Sossun mielestä tämä ei ole turhaa, vaan tuiki tarpeellista perheellemme, silti viimeisen 2 vuoden aikana emme ole tehneet yhtään kirjallista asiakassuunnitelmaa, jossa olisi tarkasti ja kaikkia tyydyttävällä tavalla määritelty perhetyön tehtävät. Viime syksynä sossu jopa kirjasi että perhetyö auttaa ihan konkreettisesti kodinhoidossa, jolloin toinen meillä käyvistä työtekijöistä kerran tiskasi (seurauksella että jouduin puolet tiskaamaan uudestaan) ja kerran ulkoili lapsemme kanssa (seurauksella että rattaidemme heittokahvan mekanismi hajosi). Ja en huomauttanut näistä vastoinkäymisistä perhetyöhön, mutta enempää konkreettista apua kirjatusta suunnitelmasta huolimatta ei herunut, vain sohvalla istumista. Ja nyt ei suostu Sossu lopettamaan perhetyötä vaan uhkailee huostaanotolla avusta kieltäytymisen varjolla.

        Vanilja-84, sun kirjoituksiesi sisältö koostuu toisten työn ja perhetyön arvostelusta, mutta et ole yhdessäkään kommentissasi kertonut, mitä olet ITSE aikonut tehdä elämälläsi tai mitä suunitelmia sinulla omalle ja lasten varalle on. Miten elätät perheesi, kun jäät yksinhuoltajaksi? Miten aiot kouluttautua ja kouluttaa lapsesi? Miten jaksamista sitten yksinhuoltajana, kun et nytkään jaksa etkä pysty mihinkään? Mitä esimerkiksi isoin lapsesi tuntee tästä tilanteesta, ja miten hän voi nyt? Etkö käy häntä tapaamassa tai eikö sinua kiinnosta, mitä hänelle kuuluu?

        Olet erehtynyt ja käsittänyt väärin koko jutun, kun ajattlet että perhetyö on lapsenvahtipalvelua, siivoamista ja omien hommiesi hoitoa. Jutuistasi välittyy vaikutelma, kuin olisit oman elämäsi sivustakatsoja ja odottaisit että muut ratkovat itse aiheuttamasi ongelmat. Missä omanarvontuntosi, äitinä olemisen ylpeys ja vastuunotto omasta elämästä on? Vastaa näihin kysymyksiin, ja lakkaa tuo perhetyöntekijöiden ja heidän "työn jälkensä" arvostelu. Et sinä ole herraskartanon valtiatar, joka pitää virkamiehiä palkollisinaan ja piikoinaan, joita sinulla on oikeus ojentaa työn huonosta jäljestä.

        Ei ihme, että heiltä palaa käämit. Palais multakin moisen edessä.


      • Komppaan!
        17+19 kirjoitti:

        Vanilja-84, sun kirjoituksiesi sisältö koostuu toisten työn ja perhetyön arvostelusta, mutta et ole yhdessäkään kommentissasi kertonut, mitä olet ITSE aikonut tehdä elämälläsi tai mitä suunitelmia sinulla omalle ja lasten varalle on. Miten elätät perheesi, kun jäät yksinhuoltajaksi? Miten aiot kouluttautua ja kouluttaa lapsesi? Miten jaksamista sitten yksinhuoltajana, kun et nytkään jaksa etkä pysty mihinkään? Mitä esimerkiksi isoin lapsesi tuntee tästä tilanteesta, ja miten hän voi nyt? Etkö käy häntä tapaamassa tai eikö sinua kiinnosta, mitä hänelle kuuluu?

        Olet erehtynyt ja käsittänyt väärin koko jutun, kun ajattlet että perhetyö on lapsenvahtipalvelua, siivoamista ja omien hommiesi hoitoa. Jutuistasi välittyy vaikutelma, kuin olisit oman elämäsi sivustakatsoja ja odottaisit että muut ratkovat itse aiheuttamasi ongelmat. Missä omanarvontuntosi, äitinä olemisen ylpeys ja vastuunotto omasta elämästä on? Vastaa näihin kysymyksiin, ja lakkaa tuo perhetyöntekijöiden ja heidän "työn jälkensä" arvostelu. Et sinä ole herraskartanon valtiatar, joka pitää virkamiehiä palkollisinaan ja piikoinaan, joita sinulla on oikeus ojentaa työn huonosta jäljestä.

        Ei ihme, että heiltä palaa käämit. Palais multakin moisen edessä.

        Aivan samaa olen tätä ketjua lukiessa ihmetellyt itsekkin. Vaniljalla tuntuu olevan käsitys, että kun hän sanoo tarvitsevansa jonkun siivoamaan ja hoitamaan lapsia, niin sormia napsauttamalla niin on tapahduttava. Yhteiskunnan on huolehdittava kaikista tarpeista, ilman että hän olisi mitenkään tilivelvollinen asioistaan yhteiskunnalle. Eikä ymmärrystä riitä siihen, että tukihenkilöitä ja kodinhoidon apua ei ole pilvin pimein saatavilla, vaan kun hän haluaa sellaisen, on sossun sellainen järjestettävä. On paljon ihmisiä, jotka ovat oikeasti vaikeassa tilanteessa, esim. Perheessä lapsi kuolee, jolloin vanhemmat ihan oikeasti eivät jaksa huolehtia jäljelle jäävien lasten hyvinvoinnista ja kodinhoidosta, jolloin tukea tarvitaan todella paljon. Tottakai tällaiset oikeasti apua tarvitsevat laitetaan etusijalle motivaation puutteesta kärsiviin nähden.

        Ristiriitaisuuksia löytyy kirjoituksista pilvin pimein, esim. Ehkäisyasiat kuulemma kunnossa, viimeisin lapsikin suunniteltu, kuten lauseesta voisi päätellä "Olen taas raskaana.. kyllä. Jos esikoinen olisi otettu huostaan aiemmin en välttämattä olisi" ja sitten taas väittämä "kumiallergian vuoksi kondomin käyttö mahdotanta tai liian kallista ja pillereitä olen syönyt niinkuin pitää " viittaisi siihen että lapsi oli kuin olikin vahinkoraskaus.

        Vikaa on kaikkialla muualla, sossussa, perhetyöntekijöissä, esikoisen isässä ja nuorempienkin isässä, mutta ei vaniljassa itsessään.
        Ja aina tämä sama virsi, hän haluaa kotipalvelun apua, vaikka kriteerit sen saamiseen ei täyty. Eli hän haluaa siivous ja lastenhoitoapua ilmaiseksi, kun meidän muiden tavallisten tallaajien tarvitsee siitä maksaa, jos sellaista haluamme. Kertaakaan ei ole vastannut kysymykseen, minkä takia jonkun toisen pitäisi siivota ja hoitaa lapsia, eikä häntä itseään pitäisi motivoida siihen. Kodin ja yhden lapsen hoito kyllä hoituu yhdeltäkin ihmiseltä, jos lapsen isä ei kerran ole kuvioissa enää mukana.


      • 17+19 kirjoitti:

        Vanilja-84, sun kirjoituksiesi sisältö koostuu toisten työn ja perhetyön arvostelusta, mutta et ole yhdessäkään kommentissasi kertonut, mitä olet ITSE aikonut tehdä elämälläsi tai mitä suunitelmia sinulla omalle ja lasten varalle on. Miten elätät perheesi, kun jäät yksinhuoltajaksi? Miten aiot kouluttautua ja kouluttaa lapsesi? Miten jaksamista sitten yksinhuoltajana, kun et nytkään jaksa etkä pysty mihinkään? Mitä esimerkiksi isoin lapsesi tuntee tästä tilanteesta, ja miten hän voi nyt? Etkö käy häntä tapaamassa tai eikö sinua kiinnosta, mitä hänelle kuuluu?

        Olet erehtynyt ja käsittänyt väärin koko jutun, kun ajattlet että perhetyö on lapsenvahtipalvelua, siivoamista ja omien hommiesi hoitoa. Jutuistasi välittyy vaikutelma, kuin olisit oman elämäsi sivustakatsoja ja odottaisit että muut ratkovat itse aiheuttamasi ongelmat. Missä omanarvontuntosi, äitinä olemisen ylpeys ja vastuunotto omasta elämästä on? Vastaa näihin kysymyksiin, ja lakkaa tuo perhetyöntekijöiden ja heidän "työn jälkensä" arvostelu. Et sinä ole herraskartanon valtiatar, joka pitää virkamiehiä palkollisinaan ja piikoinaan, joita sinulla on oikeus ojentaa työn huonosta jäljestä.

        Ei ihme, että heiltä palaa käämit. Palais multakin moisen edessä.

        Kyselyn pointti oli päästä sopuun perhetyön kanssa siitä mitä he meillä tekevät kun sellainen "apu" on meille tyrkytetty. Kahdessa vuodessa ei olla saatu yhtään järkevää suunnitelmaa tehtyä, niinpä he istuvat kerran viikossa sohvallani, vaikka minä olisin keittiössä ruuanlaitossa ja juttelevat sitten joko keskenään tai huutelevat seinän läpi jotain.

        Minusta tilanne on lähinnä stressaava ja turhauttava, enkä koe hyötyneeni Heidän "avustaan" missään vaiheessa millään tavalla. Muista avuista olen edes hiukan hyötynyt.

        Että he siis saavat tulla minun kotiini, tehdä mitä lystäävät, naureskella olohuoneessa ja rikkoa vaununi? Sepäs mielenkiintoista!


      • Komppaan! kirjoitti:

        Aivan samaa olen tätä ketjua lukiessa ihmetellyt itsekkin. Vaniljalla tuntuu olevan käsitys, että kun hän sanoo tarvitsevansa jonkun siivoamaan ja hoitamaan lapsia, niin sormia napsauttamalla niin on tapahduttava. Yhteiskunnan on huolehdittava kaikista tarpeista, ilman että hän olisi mitenkään tilivelvollinen asioistaan yhteiskunnalle. Eikä ymmärrystä riitä siihen, että tukihenkilöitä ja kodinhoidon apua ei ole pilvin pimein saatavilla, vaan kun hän haluaa sellaisen, on sossun sellainen järjestettävä. On paljon ihmisiä, jotka ovat oikeasti vaikeassa tilanteessa, esim. Perheessä lapsi kuolee, jolloin vanhemmat ihan oikeasti eivät jaksa huolehtia jäljelle jäävien lasten hyvinvoinnista ja kodinhoidosta, jolloin tukea tarvitaan todella paljon. Tottakai tällaiset oikeasti apua tarvitsevat laitetaan etusijalle motivaation puutteesta kärsiviin nähden.

        Ristiriitaisuuksia löytyy kirjoituksista pilvin pimein, esim. Ehkäisyasiat kuulemma kunnossa, viimeisin lapsikin suunniteltu, kuten lauseesta voisi päätellä "Olen taas raskaana.. kyllä. Jos esikoinen olisi otettu huostaan aiemmin en välttämattä olisi" ja sitten taas väittämä "kumiallergian vuoksi kondomin käyttö mahdotanta tai liian kallista ja pillereitä olen syönyt niinkuin pitää " viittaisi siihen että lapsi oli kuin olikin vahinkoraskaus.

        Vikaa on kaikkialla muualla, sossussa, perhetyöntekijöissä, esikoisen isässä ja nuorempienkin isässä, mutta ei vaniljassa itsessään.
        Ja aina tämä sama virsi, hän haluaa kotipalvelun apua, vaikka kriteerit sen saamiseen ei täyty. Eli hän haluaa siivous ja lastenhoitoapua ilmaiseksi, kun meidän muiden tavallisten tallaajien tarvitsee siitä maksaa, jos sellaista haluamme. Kertaakaan ei ole vastannut kysymykseen, minkä takia jonkun toisen pitäisi siivota ja hoitaa lapsia, eikä häntä itseään pitäisi motivoida siihen. Kodin ja yhden lapsen hoito kyllä hoituu yhdeltäkin ihmiseltä, jos lapsen isä ei kerran ole kuvioissa enää mukana.

        Koska viimeisin lapsi on yhä masussa viittasin jo syntyneeseen nuorempaan lapseeni joka siis kyllä oli suunniteltu.

        Minä en ole vastannut kysymyksenn minkä takia jonkun muun pitäisi siivota, koska en halua kyseistä apua kotiini ollenkaan!

        JOS jossain kaipaisin apua kotiini tulevilta ihmisiltä se OLISI perheen ja kodinhoidossa auttamista. Mutta EN halua heitä tänne, he eivät ole onnistuneet minua motivoimaan mihinkään, koska jaksamiseni vähenemisen syyt ovat muualla, johon en ole apua saanut, tai ainakaan kokenut saaneeni.

        Minun täytyy kuitenkin OTTAA VASTAAN TUO "APU", joten pyysin neuvoja tehdäkseni siitä meille kaikille edes siedettävää. Ilmeisesti kysyttyyn asian kovinkaan monella ei ole täällä kokemukseen pohjautuvia neuvoja vaan vain halua moralisoida ja haukkua jo valmiiksi vaikeassa tilanteessa olevia ihmisiä.


      • Emmi-Lotta
        vanilja-84 kirjoitti:

        Kyselyn pointti oli päästä sopuun perhetyön kanssa siitä mitä he meillä tekevät kun sellainen "apu" on meille tyrkytetty. Kahdessa vuodessa ei olla saatu yhtään järkevää suunnitelmaa tehtyä, niinpä he istuvat kerran viikossa sohvallani, vaikka minä olisin keittiössä ruuanlaitossa ja juttelevat sitten joko keskenään tai huutelevat seinän läpi jotain.

        Minusta tilanne on lähinnä stressaava ja turhauttava, enkä koe hyötyneeni Heidän "avustaan" missään vaiheessa millään tavalla. Muista avuista olen edes hiukan hyötynyt.

        Että he siis saavat tulla minun kotiini, tehdä mitä lystäävät, naureskella olohuoneessa ja rikkoa vaununi? Sepäs mielenkiintoista!

        "Että he siis saavat tulla minun kotiini, tehdä mitä lystäävät, naureskella olohuoneessa ja rikkoa vaununi? Sepäs mielenkiintoista!"

        Kyllä, he saavat tulla kotiisi, koska sinulta on jouduttu huostaanottamaan yksi lapsi. Se on todella huolestuttavaa, eikö sinusta? Olet tässä moneen otteeseen sanonut että Esikoisesi olisi tarvinnut apua, vaikka tutkimuksista huolimatta mitään "vikaa" ei lapsesta löytynyt. Jotenkin vain saan kirjoituksistasi sellaisen kuvan, että koet esikoisen pahan olon olevan jokin vika lapsessa, jolla ei ole mitään tekemistä sinun kanssasi. Eli apua tarvitsee ainoastaan Esikoinen, ei koko perhe. Toisaalla kirjoitit, että huostaanotto on tapahtunut helmikuussa, toisaalla kirjoitit että kesäkuun lopussa, mutta tiedätkö yhtään miten esikoisella nyt menee? Onko huostaanotto auttanut lasta?
        Sanoisin vielä että tämän perhetyön tarkoitus nyt ei olekkaan hyödyttää SINUA vaan perhettä. Vaikka jokin asia nyt ei ehkä olisikaan kauhean kivaa, niin kyllä se pitää tehdä ja kestää jos se on lasten parhaaksi. Se on sitä vanhemmuutta. Ja olen muuten täysin varma, että he eivät tule luoksesi sitä varten jotta saisivat sinulle naureskella.


      • Emmi-Lotta kirjoitti:

        "Että he siis saavat tulla minun kotiini, tehdä mitä lystäävät, naureskella olohuoneessa ja rikkoa vaununi? Sepäs mielenkiintoista!"

        Kyllä, he saavat tulla kotiisi, koska sinulta on jouduttu huostaanottamaan yksi lapsi. Se on todella huolestuttavaa, eikö sinusta? Olet tässä moneen otteeseen sanonut että Esikoisesi olisi tarvinnut apua, vaikka tutkimuksista huolimatta mitään "vikaa" ei lapsesta löytynyt. Jotenkin vain saan kirjoituksistasi sellaisen kuvan, että koet esikoisen pahan olon olevan jokin vika lapsessa, jolla ei ole mitään tekemistä sinun kanssasi. Eli apua tarvitsee ainoastaan Esikoinen, ei koko perhe. Toisaalla kirjoitit, että huostaanotto on tapahtunut helmikuussa, toisaalla kirjoitit että kesäkuun lopussa, mutta tiedätkö yhtään miten esikoisella nyt menee? Onko huostaanotto auttanut lasta?
        Sanoisin vielä että tämän perhetyön tarkoitus nyt ei olekkaan hyödyttää SINUA vaan perhettä. Vaikka jokin asia nyt ei ehkä olisikaan kauhean kivaa, niin kyllä se pitää tehdä ja kestää jos se on lasten parhaaksi. Se on sitä vanhemmuutta. Ja olen muuten täysin varma, että he eivät tule luoksesi sitä varten jotta saisivat sinulle naureskella.

        lapsi sijoitettiin kiirrellisesti helmikuussa, lopullinen huostaanotto varmistui vasta kesäkuunkopulla jolloin hän siirtyi vastaanottokodista perhekotiin. Ja kyllä olen tavannut lastani kokoajan noin 2-3krt/vk Lapsen tilanne on ollut niin epävakaa ja on odotettu kokoajan jotain lopullista päätöstä että vastaanotto kodissakaan hänelle ei mitään tutkimuksia tai tukea järjestetty. Näistä asioista päätetään vasta kesän jälkeen NK siirtopalaverissa jossa lapsen asioidenhoito siirtyy meidän perhesossultamme sijaishuollon sossun vastuulle. sitä ennen lapsi vain majailee edeleen ilman mainittavampaa apua huostaanotettuna.

        Lisäksi en väittänyt heidän naureskelleen minulle vaan ylipäänsä juoruavan olohuoneessamme keskenään jos minä esim ruuanlaiton takia en voi istua heidän seurassaan. He eivät halua seurata keskustelemaan keittiöön kanssani vaikka olen pyytänyt.


    • Kyse ei ollutkaan siitä että kaipaisin kodin- ja lastenhoitoapua koska olen äiti vaan koska esikoisellani oli pahaolla, eikä voimani riittäneet hänen auttamiseensa. Siihen en kuitenkaan apua saanut niinkuin pyysin vaan minulle työnnettiin tätä NS. perhetyötä jotka siis on pääasiassa istuneet vain sohvallani.

      Ehkäisyt eivät tietääkseni ole sataprosenttisia. Kyllä se kodin hoitaminen on aijoittain rankkaan sen myönnän, mutta mistä päättelit ettei se vieläkään onnistu? Esikoinen huostaan otettiin vajaa kuukausi sitten ja kuten alkutekstissä kirjoitin, laitoin perhetyön kesäksi lomalle, juuri siksi että saisin rauhassa selvitettyä nykyisen jaksamiseni tason. Lisättäköön tähän vielä, että esikoisen jupakan ajan olimme myös pikkuisen kanssa vanheemmuuden arvioinnissa sossumme toimesta, eikä siellä käynyt ilmi etten pystyisi pienokaistani ja kotiani hoitamaan, muutenhan olisivat huostanneet hänetkin.
      Tästä huolimatta sossu ei suostu lopettamaan perhetyötä kun on sellaisen kotiimme ujuttunut ja uhkailee huostaanotolla, avusta kieltäytymisen varjolla. Siksi siis pyysin neuvo täällä perhetyön suhteen. En mielipiteitä elämästäni tai valinnoistani.

      Nyt kun katselee näitä "avuntarjouksia" täällä en enää yhtään ihmettele miksi itsemurhat ovat niin kovassa suosiossa.. itse on pärjättävä eikä apua kannata pyytää, sillä 1) sitä ei saa 2) sen seuraukset ovat hirvittävät.

      • Emmi-Lotta

        Kodin hoitaminen ei ilmeisesti onnistu, kun vieläkin haluaisit siihen apua, vai ihan muuten vaan olisi ihan kiva kun joku siivoaisi puolestasi?

        Et taida ihan tietää itsekkään mitä oikein haluat, kannaisi varmaan keskustella tästä niiden perhetyöntekijöiden kanssa. Tottakai on hyvä että he käyvät, onhan jo yksi lapsi jouduttu huostaanottamaan, eli tarkoittaa että kaikki ei todellakaan ole kunnossa. Mikä siinä sitten oikein häiritsee että he käyvät? Sekö että he eivät siivoa ja hoida lapsia? Se nyt kuitenkin on sinun tehtäväsi, he yrittävät keksiä keinoja siihen, miten motivoida sinua tekemään niin. Eihän se nyt mitään auta, jos joku hoitasi kaikki ikävät rutiinit puolestasi, sitä saisi sitten jatkaa hamaan hautaan asti.

        Tottakai itse on pärjättävä, miten muutenkaan? Väliaikaisesti apua voi pyytää ja saada, mutta pidemmän päälle on itse pärjättävä. Eikä se väliaikainen avun saaminen tarkoita sitä, että joku kävisi siivoamassa ja hoitamassa lapsia sen aikaa vain kun ne ovat pieniä, höpsistä.


      • Emmi-Lotta kirjoitti:

        Kodin hoitaminen ei ilmeisesti onnistu, kun vieläkin haluaisit siihen apua, vai ihan muuten vaan olisi ihan kiva kun joku siivoaisi puolestasi?

        Et taida ihan tietää itsekkään mitä oikein haluat, kannaisi varmaan keskustella tästä niiden perhetyöntekijöiden kanssa. Tottakai on hyvä että he käyvät, onhan jo yksi lapsi jouduttu huostaanottamaan, eli tarkoittaa että kaikki ei todellakaan ole kunnossa. Mikä siinä sitten oikein häiritsee että he käyvät? Sekö että he eivät siivoa ja hoida lapsia? Se nyt kuitenkin on sinun tehtäväsi, he yrittävät keksiä keinoja siihen, miten motivoida sinua tekemään niin. Eihän se nyt mitään auta, jos joku hoitasi kaikki ikävät rutiinit puolestasi, sitä saisi sitten jatkaa hamaan hautaan asti.

        Tottakai itse on pärjättävä, miten muutenkaan? Väliaikaisesti apua voi pyytää ja saada, mutta pidemmän päälle on itse pärjättävä. Eikä se väliaikainen avun saaminen tarkoita sitä, että joku kävisi siivoamassa ja hoitamassa lapsia sen aikaa vain kun ne ovat pieniä, höpsistä.

        Itseasiassa kuten jo jonnekin vastasin, yritin jo päästä perhetyöstä eroon, koska koen sen tarpeettomaksi, mutta se on kuulemma peruste huostaanottaa lapsi.
        Ja kuka helvetti ei sitä apua kaipaisi, varsinkin kun perheessä pitäisi olla kaksi aikuista jotka yhdessä kantavat vastuun perheestä, näin meillä ei kuitenkaan ole. Ja syy siihen etten jo potkinut miestäni ulos ovesta (helpompi asennoitua kantamaan v asttuu yksin kun on pakko) on Perheneuvolan työntekijän kanssa käyty keskustelu esim siitä miten monet tuet joutuisin yhksi jäämisen ja lapsen syntymän jälkeen hakemaan uusiksi, esim asumistuen kahdesti joten sovimme yhdistävämme nämä ajankohdat, edes hiukan helpottaaksemme sekavaa tilannetta.


      • Emmi-Lotta
        vanilja-84 kirjoitti:

        Itseasiassa kuten jo jonnekin vastasin, yritin jo päästä perhetyöstä eroon, koska koen sen tarpeettomaksi, mutta se on kuulemma peruste huostaanottaa lapsi.
        Ja kuka helvetti ei sitä apua kaipaisi, varsinkin kun perheessä pitäisi olla kaksi aikuista jotka yhdessä kantavat vastuun perheestä, näin meillä ei kuitenkaan ole. Ja syy siihen etten jo potkinut miestäni ulos ovesta (helpompi asennoitua kantamaan v asttuu yksin kun on pakko) on Perheneuvolan työntekijän kanssa käyty keskustelu esim siitä miten monet tuet joutuisin yhksi jäämisen ja lapsen syntymän jälkeen hakemaan uusiksi, esim asumistuen kahdesti joten sovimme yhdistävämme nämä ajankohdat, edes hiukan helpottaaksemme sekavaa tilannetta.

        No tottakai se on peruste huostaanottaa lapsi. Olethan jo "hoitanut" yhden lapsen huostaanottoon, tottakai on syytä tarkkailla, ettei näin käy toisellekkin. Ja tottakai lapsen paha olo lähtee pääsääntöisesti kotioloista, mistäpä muualtakaan? Ei kaupassa häiriköinyt humalainen tms. aiheuta lapseen mitään pitkäaikaista masennusta ja pahaa oloa. Lapsi jonka perusturvallisuus on kunnossa, asiat hyvin jne. kestää aikamoisiakin kolhuja niistä sen koommin vaurioitumatta. Lapsesi oli 7 vuotias kun pyysit apua tähän lapsen pahaan oloon, joten koulu ei ole voinut olla syynä siihen, vaan ihan kotiolot.

        Mielestäni sinä yrität nyt vierittää kaiken vastuun kauas pois. Sossu sitä ja tätä, ei ollut sitä ja tätä palvelua, en jaksa hoitaa kotia sossun olisi pitänyt tehdä sekin jne. Kuitenkin aikuisen ihmisen, vanhemman, pitää kyetä ottamaan vastuu itsestään, kodistaan, lapsistaan. Ota vastuu siitä, että et ole ollut riittävä vanhempi esikoisellesi joka on sen takia jouduttu huostaanottamaan, ota vastuu nyt edes nuoremmasta lapsestasi ja tulevasta vauvasta, ota vastuu kodin hoidosta. Vanhemmuus on vastuun ottamista.


      • Emmi-Lotta kirjoitti:

        No tottakai se on peruste huostaanottaa lapsi. Olethan jo "hoitanut" yhden lapsen huostaanottoon, tottakai on syytä tarkkailla, ettei näin käy toisellekkin. Ja tottakai lapsen paha olo lähtee pääsääntöisesti kotioloista, mistäpä muualtakaan? Ei kaupassa häiriköinyt humalainen tms. aiheuta lapseen mitään pitkäaikaista masennusta ja pahaa oloa. Lapsi jonka perusturvallisuus on kunnossa, asiat hyvin jne. kestää aikamoisiakin kolhuja niistä sen koommin vaurioitumatta. Lapsesi oli 7 vuotias kun pyysit apua tähän lapsen pahaan oloon, joten koulu ei ole voinut olla syynä siihen, vaan ihan kotiolot.

        Mielestäni sinä yrität nyt vierittää kaiken vastuun kauas pois. Sossu sitä ja tätä, ei ollut sitä ja tätä palvelua, en jaksa hoitaa kotia sossun olisi pitänyt tehdä sekin jne. Kuitenkin aikuisen ihmisen, vanhemman, pitää kyetä ottamaan vastuu itsestään, kodistaan, lapsistaan. Ota vastuu siitä, että et ole ollut riittävä vanhempi esikoisellesi joka on sen takia jouduttu huostaanottamaan, ota vastuu nyt edes nuoremmasta lapsestasi ja tulevasta vauvasta, ota vastuu kodin hoidosta. Vanhemmuus on vastuun ottamista.

        Kyllä vieritän ison osan syytä sossullemme, sillä emme ole saaneet juurikaan sieltä apua, vai väitätkö että on oikein olla auttamatta apua tarvitsevaa lasta, tai auttaa häntä vain viemällä hänet kotoaan. Kuten monesti sanoin pyysin hänelle apua ja taistelin sen puolesta loppuun asti! Sossun toiminnasta ehkä kertoo paljon se, että kun puolentoistavuoden kinuamisen jälkeen saimme paikan perhekuntoutuksesta 01/10 jonka piti alkaa 04/11päätti sossumme sitten huostaanottaa lapsen 02/11. Ja nyt kun ongelmainen lapsi on pois kotoa ja minun on todettu pärjäävän nuoremman kanssa tämä ihanainen sossumme nimenomaan haluaa minut sinne perhekuntoutukseen..

        Vastuuta olen kantanut asioista pidempään ja raskaammin kuin moni viisikymppinenkään, joten eipä puututa siihen.. on kuitenkin hetkiä jolloin jokainen kaipaa tukea jaksamiseensa ja jos sitä ei ole lähipiiristä tarjolla, pitäisi lastentakia sosiialihuollon pystyä tällainen tukiverkko tarjoamaan. EI ole oikein että väsyneen ihmisen pitää käyttää vähäiset voimavaransa vielä taistelemiseen avunsannin puolesta, mutta kuten jo huomautin monesti, en laittanut tänne kysymystä tuosta perhetyöstä kuunnellakseni ulkopuolisten jälkiviisaita ohjeita tai muuten umpinielisiä mielipiteitä.


      • totaali-ihmettelijä

        Aloittaja:

        Lainaus tekstistäsi 12.7. klo 19.24

        "Kyse ei ollutkaan siitä että kaipaisin kodin- ja lastenhoitoapua"

        Lainaus tekstistäsi 12.7. klo 1.22:

        "Ongelma on se että sossu näkee perhetyön meille tarpeelliseksi, minä toivoisin apua siivoukseen tai lastenhoitoon"


      • totaali-ihmettelijä
        vanilja-84 kirjoitti:

        Kyllä vieritän ison osan syytä sossullemme, sillä emme ole saaneet juurikaan sieltä apua, vai väitätkö että on oikein olla auttamatta apua tarvitsevaa lasta, tai auttaa häntä vain viemällä hänet kotoaan. Kuten monesti sanoin pyysin hänelle apua ja taistelin sen puolesta loppuun asti! Sossun toiminnasta ehkä kertoo paljon se, että kun puolentoistavuoden kinuamisen jälkeen saimme paikan perhekuntoutuksesta 01/10 jonka piti alkaa 04/11päätti sossumme sitten huostaanottaa lapsen 02/11. Ja nyt kun ongelmainen lapsi on pois kotoa ja minun on todettu pärjäävän nuoremman kanssa tämä ihanainen sossumme nimenomaan haluaa minut sinne perhekuntoutukseen..

        Vastuuta olen kantanut asioista pidempään ja raskaammin kuin moni viisikymppinenkään, joten eipä puututa siihen.. on kuitenkin hetkiä jolloin jokainen kaipaa tukea jaksamiseensa ja jos sitä ei ole lähipiiristä tarjolla, pitäisi lastentakia sosiialihuollon pystyä tällainen tukiverkko tarjoamaan. EI ole oikein että väsyneen ihmisen pitää käyttää vähäiset voimavaransa vielä taistelemiseen avunsannin puolesta, mutta kuten jo huomautin monesti, en laittanut tänne kysymystä tuosta perhetyöstä kuunnellakseni ulkopuolisten jälkiviisaita ohjeita tai muuten umpinielisiä mielipiteitä.

        Aloittaja:

        Ensin kerrot, että lapsenne on huostaanotettu kesäkuussa. Tässä kerrotkin, että lapsi on päätetty ottaa huostaan helmikuussa. Ei kai päätöksen ja huostaanoton välillä ole neljää kuukautta? Mitä nämä ristiriitaisuudet tarkoittavat?


      • totaali-ihmettelijä kirjoitti:

        Aloittaja:

        Ensin kerrot, että lapsenne on huostaanotettu kesäkuussa. Tässä kerrotkin, että lapsi on päätetty ottaa huostaan helmikuussa. Ei kai päätöksen ja huostaanoton välillä ole neljää kuukautta? Mitä nämä ristiriitaisuudet tarkoittavat?

        lapsi otettiin sijoitettiin kiirellisesti, huostaanoton valmistelun ajaksi ja jota sossulla on 30 30päivää. tämän jälkeen hänelle alettiin etsiä lopullista sijoituspaikkaa ja koska vastustin huostaanottoa hallinto-oikeuden päätös virallisesta huostaanotosta saatiin vasta kesäkuun lopulla, jolloin myös lapseni siirtyi nykyiseen ns. "lopulliseen" sijoituspaikkaansa.


      • totaali-ihmettelijä kirjoitti:

        Aloittaja:

        Lainaus tekstistäsi 12.7. klo 19.24

        "Kyse ei ollutkaan siitä että kaipaisin kodin- ja lastenhoitoapua"

        Lainaus tekstistäsi 12.7. klo 1.22:

        "Ongelma on se että sossu näkee perhetyön meille tarpeelliseksi, minä toivoisin apua siivoukseen tai lastenhoitoon"

        toivoin apua, nythän minä tässä yritän juuri miettiä että tarvitsenko tätä siivous ja lastenhoitoapuakaan enää..


    • ddfffssss

      "ettei vapaa-aikaa minulla ole, eikä perhetyö siis suostu olemaan esim iltaisin lapsen kanssa että pääsisin vaikkapa kaverin kanssa elokuviin ja mieheni ei myöskään ole kotona, niin että pääsisin hetkeksi eroon arjen pyörityksestä."

      Ja lisää lapsia pitää silti tehdä??? Ei hyvää päivää!

      Tuollaista elämä juuri on. Eipä meikäläiselläkään ole omaa aikaa ja mies tekee pitkiä päiviä töissä. Mutta se on lapsiperheiden elämää! Miksi ihmeessä pitää tehdä lisää jos nyt jo ottaa noin koville. Ei meikäläistäkään kukaan auta siivoamisessa eikä kodin pyörityksessä. Kyllä otan sen ihan kunnia tehtävänä. Olisiko pitänyt miettiä ennen kuin alkaa niitä lapsia tehtailla?
      Kyll kaiken a ja o on lapsen hyvinvointi. Ja siihen sinä et ole pystynyt,kun yksi on jo huostaanotettu. Ja juu,älä sano että ei ollut sinun vikasi vaan lapsella oli pahaolla. Lapselle EI OLE pahaolla jos kodissa asiat ovat ok. Traumat johtuvat kokemuksista joita sinä lapsellesi annat. Koulukiusaaminen huomataan jo noin aikaisessa vaiheessa ja pystytään puuttumaan. 9 v. ei ole ehtinyt käydä koulua kuin 2 v.

      Kyllä teidän elämässä joku mättää ja pahasti. Ei voi muuta todeta.

      • Juu näin se on neropatti, ihmisille aiheuttaa traumoja vain huonot kotiolot!
        Toivottavasti sinut vielä jossain pimeällä kujalla joku raiskaa/pahoinpitelee niin voit sitten psykiatrin pöydälle mennä söpöttämään kuinka se oli aina niin huolettoman isäsi vika, kun ei tajunnut sulle opettaa itsesuojelua.

        Voisiko nyt viimein nämä avuliaat aatut mielipiteinen ja jälkiviisaine neuvoineen kerätä kimpsunsa ja kampsunsa ja suksi sinne paratiisiinsa paistattelemaan omassa ihanuudessaan kun eivät ymmärrä edes mitä kysytään.

        Kolkuttavalle avataan ja pyytävälle annetaan!!! Ja PASKANMARJAT!!!


      • hohhoijaa sinua
        vanilja-84 kirjoitti:

        Juu näin se on neropatti, ihmisille aiheuttaa traumoja vain huonot kotiolot!
        Toivottavasti sinut vielä jossain pimeällä kujalla joku raiskaa/pahoinpitelee niin voit sitten psykiatrin pöydälle mennä söpöttämään kuinka se oli aina niin huolettoman isäsi vika, kun ei tajunnut sulle opettaa itsesuojelua.

        Voisiko nyt viimein nämä avuliaat aatut mielipiteinen ja jälkiviisaine neuvoineen kerätä kimpsunsa ja kampsunsa ja suksi sinne paratiisiinsa paistattelemaan omassa ihanuudessaan kun eivät ymmärrä edes mitä kysytään.

        Kolkuttavalle avataan ja pyytävälle annetaan!!! Ja PASKANMARJAT!!!

        miksi sun esikoisella sitten oli paha olla?
        oletteko saaneet selkoa tuohon asiaan?
        uskaltaako lapsi edes kertoa oikeaa syytä pahaan oloonsa?
        millä keinoin yritit parantaa lapsesi pahaa oloa?

        ei kukaan voi pahoin henkisesti, ilman mitään syytä.
        ja useimmiten lapsen paha olo LÖYTYY KOTIOLOISTA.


      • kamalaaaaaa
        vanilja-84 kirjoitti:

        Juu näin se on neropatti, ihmisille aiheuttaa traumoja vain huonot kotiolot!
        Toivottavasti sinut vielä jossain pimeällä kujalla joku raiskaa/pahoinpitelee niin voit sitten psykiatrin pöydälle mennä söpöttämään kuinka se oli aina niin huolettoman isäsi vika, kun ei tajunnut sulle opettaa itsesuojelua.

        Voisiko nyt viimein nämä avuliaat aatut mielipiteinen ja jälkiviisaine neuvoineen kerätä kimpsunsa ja kampsunsa ja suksi sinne paratiisiinsa paistattelemaan omassa ihanuudessaan kun eivät ymmärrä edes mitä kysytään.

        Kolkuttavalle avataan ja pyytävälle annetaan!!! Ja PASKANMARJAT!!!

        Kyllähän sun tekstistä jo lukee etttei sulla ole kaikki hyvin ja näin ollen ei kyllä sun lapsillakaan. Lastensuojelu on ihan paikallaan. Herätys pahvi!!


      • kamalaaaaaa kirjoitti:

        Kyllähän sun tekstistä jo lukee etttei sulla ole kaikki hyvin ja näin ollen ei kyllä sun lapsillakaan. Lastensuojelu on ihan paikallaan. Herätys pahvi!!

        Kyllä,kuinka nerokkaasti huomattu ettei asiani olekaan Hyvin, en siis turhaan olekaan kinunnut apua vain omaan laiskuuteeni viimeiset kaksi vuotta mikä Huomiokyky sinulla onkaan!!!

        Lastensuojelusta en ole käsittääkseni missään vaiheessa kieltäytynyt, sen menetelmistä ja oikeaan aikaan ja paikkaan tarjoamasta avusta on kyllä huutava pula.. Tästä minulla on myös meitä auttaneiden tahojen esim vastaanottokodin ihmettelyä. Mutta nyt kyse oli nimenomaan siitä, että tuota perhetyötä joka minulle tahdotaan aivan välttämättä tarjota, ei olla saatu 2 vuoden aikana toimimaan mitenkään järkevästi.


      • vielä kamalampaaaaa
        vanilja-84 kirjoitti:

        Kyllä,kuinka nerokkaasti huomattu ettei asiani olekaan Hyvin, en siis turhaan olekaan kinunnut apua vain omaan laiskuuteeni viimeiset kaksi vuotta mikä Huomiokyky sinulla onkaan!!!

        Lastensuojelusta en ole käsittääkseni missään vaiheessa kieltäytynyt, sen menetelmistä ja oikeaan aikaan ja paikkaan tarjoamasta avusta on kyllä huutava pula.. Tästä minulla on myös meitä auttaneiden tahojen esim vastaanottokodin ihmettelyä. Mutta nyt kyse oli nimenomaan siitä, että tuota perhetyötä joka minulle tahdotaan aivan välttämättä tarjota, ei olla saatu 2 vuoden aikana toimimaan mitenkään järkevästi.

        Apua laiskuuteesi!!! Siis et voi olla tosissasi! Kannattaisiko vähän potkia itteä liikkeelle tai antaa ne lapset kokonaan pois jos olet noin laiska! Minkä takia sinulle pitäisi tarjota siivousapua tai lastenhoitoapua vain koska olet laiska?? Kyllähän täällä muutkin voisivat heittäytyä laiskoiksi, kyllä meillekin siivousapu kävisi! Taidat kuvitella että sinua koskee aivan eri säännöt kuin toisia?

        Ei ole sulla kaikki kotona todellakaan, kukaan ei toivo toiselle että "kujalla raiskattaisiin tai pahoinpideltäisiin" kuten kaunopuheisesti ilmaisit. Hanki itsellesi myös psykiatrin apua, ihan huomattavissa on mistä poikasi ongelmat ovat lähtöisin. Huh huh..


      • kamalaaaaaaaa
        vanilja-84 kirjoitti:

        Kyllä,kuinka nerokkaasti huomattu ettei asiani olekaan Hyvin, en siis turhaan olekaan kinunnut apua vain omaan laiskuuteeni viimeiset kaksi vuotta mikä Huomiokyky sinulla onkaan!!!

        Lastensuojelusta en ole käsittääkseni missään vaiheessa kieltäytynyt, sen menetelmistä ja oikeaan aikaan ja paikkaan tarjoamasta avusta on kyllä huutava pula.. Tästä minulla on myös meitä auttaneiden tahojen esim vastaanottokodin ihmettelyä. Mutta nyt kyse oli nimenomaan siitä, että tuota perhetyötä joka minulle tahdotaan aivan välttämättä tarjota, ei olla saatu 2 vuoden aikana toimimaan mitenkään järkevästi.

        Laiskuus se todellinen syy on ja se että kuvittelet itseäsi koskevan eri sääntöjen. Myönsitkin sen jo kerran kun puhuit että että ole motivoitunut, vaikka tietoa ja taitoa on.


      • kamalaaaaaaaa kirjoitti:

        Laiskuus se todellinen syy on ja se että kuvittelet itseäsi koskevan eri sääntöjen. Myönsitkin sen jo kerran kun puhuit että että ole motivoitunut, vaikka tietoa ja taitoa on.

        Joo sulta meni toi mun vittuilu selvästi yli hilseen, mut ei se mitään, kerrataan nyt vielä että säkin ymmärrät!!!

        Lastensuojelu siis huostaanotti yhden lapseni koska olen laiska. Jokainen masentunut ja vaikeuksien, ei siis yhden vaan useampien elämänalueiden valloittavan kriisin kokeva vanhempi on vain laiska. Niin myös minä.

        Olen psykiatrilla käynyt, todettiin lievää masennusta, joka ei kaipaa edes lääkitystä ja käynnit lopetettiin 10n kerran jälkeen, joten se siitä.

        En kysynyt mielipidettäsi valintoihini ELÄMÄSSÄNI vaan neuvoja saada tuo minulle tarjottu "APU" eli PERHETYÖ toimimaan kannattavasti kaikkien kannalta, mutta ilmeisesti et kykene vaahtoamiseltasi myötätuntoiseen ajatteluun saati rakentavaan keskusteluun.


      • vielä kamalampaaaaa kirjoitti:

        Apua laiskuuteesi!!! Siis et voi olla tosissasi! Kannattaisiko vähän potkia itteä liikkeelle tai antaa ne lapset kokonaan pois jos olet noin laiska! Minkä takia sinulle pitäisi tarjota siivousapua tai lastenhoitoapua vain koska olet laiska?? Kyllähän täällä muutkin voisivat heittäytyä laiskoiksi, kyllä meillekin siivousapu kävisi! Taidat kuvitella että sinua koskee aivan eri säännöt kuin toisia?

        Ei ole sulla kaikki kotona todellakaan, kukaan ei toivo toiselle että "kujalla raiskattaisiin tai pahoinpideltäisiin" kuten kaunopuheisesti ilmaisit. Hanki itsellesi myös psykiatrin apua, ihan huomattavissa on mistä poikasi ongelmat ovat lähtöisin. Huh huh..

        Mä olen kyllä ihmisten kuullut toivovan toisilleen pahempaakin, ja kun hermo menee ihmisten tyhmyyteen ja saman asian toistamiseen, uskon että on tullut pahempaakin joskus suusta päästettyä, mutta onneksi tällainen asia ei ole minun vallassani, joten ihmettelenpä tekopyhää reaktiotasi tähän lauseeseen..

        Pilkunnussija! (kun nyt kerran heittäydytään lapselliseksi)


      • kamalaaaaaa
        vanilja-84 kirjoitti:

        Joo sulta meni toi mun vittuilu selvästi yli hilseen, mut ei se mitään, kerrataan nyt vielä että säkin ymmärrät!!!

        Lastensuojelu siis huostaanotti yhden lapseni koska olen laiska. Jokainen masentunut ja vaikeuksien, ei siis yhden vaan useampien elämänalueiden valloittavan kriisin kokeva vanhempi on vain laiska. Niin myös minä.

        Olen psykiatrilla käynyt, todettiin lievää masennusta, joka ei kaipaa edes lääkitystä ja käynnit lopetettiin 10n kerran jälkeen, joten se siitä.

        En kysynyt mielipidettäsi valintoihini ELÄMÄSSÄNI vaan neuvoja saada tuo minulle tarjottu "APU" eli PERHETYÖ toimimaan kannattavasti kaikkien kannalta, mutta ilmeisesti et kykene vaahtoamiseltasi myötätuntoiseen ajatteluun saati rakentavaan keskusteluun.

        vai että lähihoitaja, hmmm...

        Ehkä sulla meni yli hilseen että kaikki ei halua ymmärtääkään sun v*****lua, koska se on tosi lapsellista. Hanki itsellesi hyvä psykiatri ja vahvat lääkkeet niin ehkä on toivoa :)

        Pari tarkentavaa kysymystä vielä noinkin myötätuntoiselle ihmiselle:
        1) kuinka myötätuntoista on toivoa toiselle ihmiselle raiskatuksi/ pahoinpidellyksi joutumista?
        2) onko niillä minkäänlaista seulaa/ soveltuvuuskoetta lähihoitaja -kouluun vai voiko sinne kävellä sisälle kuka vain?


      • kamalaaaaaaaa
        vanilja-84 kirjoitti:

        Mä olen kyllä ihmisten kuullut toivovan toisilleen pahempaakin, ja kun hermo menee ihmisten tyhmyyteen ja saman asian toistamiseen, uskon että on tullut pahempaakin joskus suusta päästettyä, mutta onneksi tällainen asia ei ole minun vallassani, joten ihmettelenpä tekopyhää reaktiotasi tähän lauseeseen..

        Pilkunnussija! (kun nyt kerran heittäydytään lapselliseksi)

        Aijaa, olet kuullut vai, no eihän se sitten haittaa. Sehän onkin sitten hyvin sanottu jos kerran olet kuullut muiden niin sanovan. Kokeilin nyt tuota mainostamaasi v*******a, huomasitko. Entä jos kokeilisit itsehillintää? Jokatapauksessa nuo reaktiosi paljastavat sinusta enemmän kuin uskot tai haluat.. :)


      • kamalaaaaaa kirjoitti:

        vai että lähihoitaja, hmmm...

        Ehkä sulla meni yli hilseen että kaikki ei halua ymmärtääkään sun v*****lua, koska se on tosi lapsellista. Hanki itsellesi hyvä psykiatri ja vahvat lääkkeet niin ehkä on toivoa :)

        Pari tarkentavaa kysymystä vielä noinkin myötätuntoiselle ihmiselle:
        1) kuinka myötätuntoista on toivoa toiselle ihmiselle raiskatuksi/ pahoinpidellyksi joutumista?
        2) onko niillä minkäänlaista seulaa/ soveltuvuuskoetta lähihoitaja -kouluun vai voiko sinne kävellä sisälle kuka vain?

        Jospa menet kokeilemaan itse.. ihmettelen kyllä jos läpäiset..
        Vaikka pakko huolestua sun hyvin voinnistas jos kiukku on sulle noin vieras käsite.. Olisi ehkä itsesikin syytä hakeutua "puhumaan" jollekin noista kielletyistä tunteistasi.. ;)

        Lisäksi alan kyllä ihmetellä itsekin onko Lähihoitajakoulutukseen tarpeeksi tiukkoja pääsyvaatimuksia ja miten sillä koulutuksellakin pääsee tekemään kaikenlaisia psykiatrisia arviointeja ihmisten koteihin (lue PERHETYÖ).

        Ja taas kehotetaan laiskaa ihmistä kinuamaan itselleen lisää apua vaikka sitä ei ole aiemminkaan tarjottu.. Tuleppa sinä psykologian ammattilaisena selittämään psykiatrilleni miksi ja missä hän on tehnyt perustavanlaisen virkavirheen jättäessään minut lääkitsemättä ja vaille terapiaa, vaikka selvästi raiskausta ja milsei massamurhaakin harkitsevana kuuluisin lähinnä laitokseen.

        UGH! Olen puhunut sinut suohon. Jatka vai vapaasti suun soittoasi täällä, puheesi varmasti kaikuvat kuuroille korville. Ethän ymmärrä vastata edes oikeaan kysymykseen.


      • kamalaaaaaaaa kirjoitti:

        Aijaa, olet kuullut vai, no eihän se sitten haittaa. Sehän onkin sitten hyvin sanottu jos kerran olet kuullut muiden niin sanovan. Kokeilin nyt tuota mainostamaasi v*******a, huomasitko. Entä jos kokeilisit itsehillintää? Jokatapauksessa nuo reaktiosi paljastavat sinusta enemmän kuin uskot tai haluat.. :)

        Mulle on aivan sama mitä tuollaiselle keittiö psykologille paljastan..

        Kuten jo totesin, jos et kykene rakentavaan keskusteluun pidä nokkasi poissa.


      • kamalaaaaaaaaaaaa
        vanilja-84 kirjoitti:

        Jospa menet kokeilemaan itse.. ihmettelen kyllä jos läpäiset..
        Vaikka pakko huolestua sun hyvin voinnistas jos kiukku on sulle noin vieras käsite.. Olisi ehkä itsesikin syytä hakeutua "puhumaan" jollekin noista kielletyistä tunteistasi.. ;)

        Lisäksi alan kyllä ihmetellä itsekin onko Lähihoitajakoulutukseen tarpeeksi tiukkoja pääsyvaatimuksia ja miten sillä koulutuksellakin pääsee tekemään kaikenlaisia psykiatrisia arviointeja ihmisten koteihin (lue PERHETYÖ).

        Ja taas kehotetaan laiskaa ihmistä kinuamaan itselleen lisää apua vaikka sitä ei ole aiemminkaan tarjottu.. Tuleppa sinä psykologian ammattilaisena selittämään psykiatrilleni miksi ja missä hän on tehnyt perustavanlaisen virkavirheen jättäessään minut lääkitsemättä ja vaille terapiaa, vaikka selvästi raiskausta ja milsei massamurhaakin harkitsevana kuuluisin lähinnä laitokseen.

        UGH! Olen puhunut sinut suohon. Jatka vai vapaasti suun soittoasi täällä, puheesi varmasti kaikuvat kuuroille korville. Ethän ymmärrä vastata edes oikeaan kysymykseen.

        Ensimmäiseen osioon: yllättyisit jos tietäisit.

        Toiseen osioon: ei ole.

        Kolmanteen osioon: Eivät psykiatritkaan ole jumalia, eli kyllä, heilläkin voi käydä virhearvio (esim. ihminen joka ei oikein osaa ilmaista itseään, ajatuksiaan ja tuntojaan voi olla vaikea "tulkittava").

        Neljänteen osioon: mitä oikein horiset, liekö itsekään tiedät?? Suohon, ettet nyt puhuisi itsestäsi. Totesin sen mikä totta on eli ammattiauttajan tarve ilmeinen, lastensuojeluntarve ilmeinen, asenneongelma ilmeinen. Pysy hyvä ihminen pöksyissäs. Ja yritä vähän rauhoittua.

        Minä oikeasti myötätuntoisena ihmisenä oikeasti toivon että saat sellaista tukea jota TARVITSET (huom! ei ole välttämättä sama kuin mitä haluat) ja että saat sellaista apua että saat tämän pienen tulevan lapsesi hoidettua itse ilman huostaanoton tarvetta. Ota vatsaan apu ja korjaa asennetta, sillä pääse jo pitkälle. Lämmintä kesää!


      • kamalaaaaaa
        vanilja-84 kirjoitti:

        Mulle on aivan sama mitä tuollaiselle keittiö psykologille paljastan..

        Kuten jo totesin, jos et kykene rakentavaan keskusteluun pidä nokkasi poissa.

        minusta tuntuu että sinulla on ehkä vaikeuksia siellä rakentavan keskustelun saralla (suunsoitto, kielenkäyttö yms.)


      • kamalaaaaa
        vanilja-84 kirjoitti:

        Joo sulta meni toi mun vittuilu selvästi yli hilseen, mut ei se mitään, kerrataan nyt vielä että säkin ymmärrät!!!

        Lastensuojelu siis huostaanotti yhden lapseni koska olen laiska. Jokainen masentunut ja vaikeuksien, ei siis yhden vaan useampien elämänalueiden valloittavan kriisin kokeva vanhempi on vain laiska. Niin myös minä.

        Olen psykiatrilla käynyt, todettiin lievää masennusta, joka ei kaipaa edes lääkitystä ja käynnit lopetettiin 10n kerran jälkeen, joten se siitä.

        En kysynyt mielipidettäsi valintoihini ELÄMÄSSÄNI vaan neuvoja saada tuo minulle tarjottu "APU" eli PERHETYÖ toimimaan kannattavasti kaikkien kannalta, mutta ilmeisesti et kykene vaahtoamiseltasi myötätuntoiseen ajatteluun saati rakentavaan keskusteluun.

        Ai niin, sinä et kaiketi pysty määräämään mysökään sitä minkälaisia vastauksia saat ihmisiltä ja mihin he tekstissäsi kiinnittävät huomion. Kannattaa olla kysymättä jos ei kestä vastauksia...


      • kamalaaaaaaaaaaaa kirjoitti:

        Ensimmäiseen osioon: yllättyisit jos tietäisit.

        Toiseen osioon: ei ole.

        Kolmanteen osioon: Eivät psykiatritkaan ole jumalia, eli kyllä, heilläkin voi käydä virhearvio (esim. ihminen joka ei oikein osaa ilmaista itseään, ajatuksiaan ja tuntojaan voi olla vaikea "tulkittava").

        Neljänteen osioon: mitä oikein horiset, liekö itsekään tiedät?? Suohon, ettet nyt puhuisi itsestäsi. Totesin sen mikä totta on eli ammattiauttajan tarve ilmeinen, lastensuojeluntarve ilmeinen, asenneongelma ilmeinen. Pysy hyvä ihminen pöksyissäs. Ja yritä vähän rauhoittua.

        Minä oikeasti myötätuntoisena ihmisenä oikeasti toivon että saat sellaista tukea jota TARVITSET (huom! ei ole välttämättä sama kuin mitä haluat) ja että saat sellaista apua että saat tämän pienen tulevan lapsesi hoidettua itse ilman huostaanoton tarvetta. Ota vatsaan apu ja korjaa asennetta, sillä pääse jo pitkälle. Lämmintä kesää!

        Minä ilmaisen yleensä tuntojani hyvin selvästi, mutta koska tämä on tälläinen yleinen paskapalsta, täynnä ihmisiä jotka eivät ymmärrä asian pointtia, vaikka se iskisi tikulla silmään, niin en todella rupea purkamaan tänne itseäni kauhean syvällisesti.

        Lastensuojelun tarve mahdollinen, asenneongelma myönnetään (tyhmyyttä en siedä) ja ammattiauttaja.. no en viitsi taas toistaa itseäni (asenneongelma)

        Minä pysyn pöksyissäni, toisin kuin tuollaiset toisten asioihin asiattomasti puuttuvat vouhottajat, jotka eivät useammankaan kerran jälkeen ymmärrä pitää päätään kiinni, kun ei ole mitään rakentavaa sanottavaa.

        Kiitän myötätunnostasi vaikka kaiken heittämäsi "paskan" jälkeen se ei juuri mieltäni lämmitä.. En toivota sinulle mitään hyvää, mutta enpä vaivaudu toivomaan tiellesi mitään pahaakaan.. selvästikään siitä ei olisi sinulle mitään hyötyä (lue: kykenemätön oppimaan).


      • kamalaaaaa kirjoitti:

        Ai niin, sinä et kaiketi pysty määräämään mysökään sitä minkälaisia vastauksia saat ihmisiltä ja mihin he tekstissäsi kiinnittävät huomion. Kannattaa olla kysymättä jos ei kestä vastauksia...

        No ihmiset on tyhmiä, minkäs sille voi..

        Jos en kestäis vastauksia, oisin A) pyyhkinyt moiset typeryydet B) lakannut lukemasta viestejä ja vastaamasta niihin ja C) tuhonnut koko ketjun, lähtien itkemään maailman pahuutta tyynyäni vasten..

        No sinä joka et edelleenkään osannut vastata KYSYMYKSEENI, kiteytät nuo tyhmyydet olemassaolollasi aika hyvin.. *kiittää ja kumartaa*


      • kamalaaaaaa kirjoitti:

        minusta tuntuu että sinulla on ehkä vaikeuksia siellä rakentavan keskustelun saralla (suunsoitto, kielenkäyttö yms.)

        Kenelläkään muulla ei ole ollut asiaan huomauttamista, ei edes henkilöllä jolle toivoin suutuspäissäni tapahtuvan ikäviä.. Siispä oletkin ainoa jonka kanssa rakentava keskustelu ei onnistu.. olet varmaan läheistä sukua sosiaalityöntekijälleni tai sitten olet hän :)


      • kamalaaaaaa
        vanilja-84 kirjoitti:

        Minä ilmaisen yleensä tuntojani hyvin selvästi, mutta koska tämä on tälläinen yleinen paskapalsta, täynnä ihmisiä jotka eivät ymmärrä asian pointtia, vaikka se iskisi tikulla silmään, niin en todella rupea purkamaan tänne itseäni kauhean syvällisesti.

        Lastensuojelun tarve mahdollinen, asenneongelma myönnetään (tyhmyyttä en siedä) ja ammattiauttaja.. no en viitsi taas toistaa itseäni (asenneongelma)

        Minä pysyn pöksyissäni, toisin kuin tuollaiset toisten asioihin asiattomasti puuttuvat vouhottajat, jotka eivät useammankaan kerran jälkeen ymmärrä pitää päätään kiinni, kun ei ole mitään rakentavaa sanottavaa.

        Kiitän myötätunnostasi vaikka kaiken heittämäsi "paskan" jälkeen se ei juuri mieltäni lämmitä.. En toivota sinulle mitään hyvää, mutta enpä vaivaudu toivomaan tiellesi mitään pahaakaan.. selvästikään siitä ei olisi sinulle mitään hyötyä (lue: kykenemätön oppimaan).

        No miksi sinä et sitten "pidä päätäsi kiinni", koska ethän itsekään ole tuonut mitään uutta tähän keskusteluumme? Minulla on myös hyvin vahva tunne siitä, että sinä et itseäsi pysty ilmaisemaan rakentavasti saati että pystyisit ottamaan vastaan rakentavaa tai muunkaanlaista kritiikkiä. Tyhmyyttä ja typeryyttä osoittaa oma käytöksesi, harmi jos et sitä pysty huomaamaan. Silti toisia nimittelet ja kielenkäyttösi on kauheaa luettavaa. Älä aliarvioi toisia ihmisiä, ehkä heillä on enemmän annettavaa kuin mitä sinä osaat ottaa vastaan.

        Jälleen heitän tarkentavan kysymyksen: pahaako toivoisit minulle jotta se opettaisi minua? En oikeasti pysy yhtään omituisessa ajatuksenjuoksussasi mukana, johtunee siitä että olen tyhmä :) Minusta tuntuu että eniten tässä ketjussa "paskaa" heittänyt ihminen olet sinä, valitettavaa mutta totta. Ehkä et kuitenkaan ople toivoton tapaus kun olet tsekin huomannut asenneongelmasi :)


      • kamalaaaaa
        vanilja-84 kirjoitti:

        No ihmiset on tyhmiä, minkäs sille voi..

        Jos en kestäis vastauksia, oisin A) pyyhkinyt moiset typeryydet B) lakannut lukemasta viestejä ja vastaamasta niihin ja C) tuhonnut koko ketjun, lähtien itkemään maailman pahuutta tyynyäni vasten..

        No sinä joka et edelleenkään osannut vastata KYSYMYKSEENI, kiteytät nuo tyhmyydet olemassaolollasi aika hyvin.. *kiittää ja kumartaa*

        Etkö ymmärrä että kun soitat suutasi ja jaarittelet muuta alkuperäinen kysymys jää aikalailla varjoon. Luuletko että tuon "räkytyksen" seasta alkup kysymystä edes huomataan? No eipä. Taidat olla melko säälittävä tapaus kun on heti paukut loppu. Sitten mentiinkin heti henkilökohtaisuuksiin kun ollaan jo niin heikoilla hangilla :)


      • kamalaaaaaa
        vanilja-84 kirjoitti:

        Kenelläkään muulla ei ole ollut asiaan huomauttamista, ei edes henkilöllä jolle toivoin suutuspäissäni tapahtuvan ikäviä.. Siispä oletkin ainoa jonka kanssa rakentava keskustelu ei onnistu.. olet varmaan läheistä sukua sosiaalityöntekijälleni tai sitten olet hän :)

        Siis ymmärsinkö oiekin; minulta ei onnistu rakentava keskustelu koska huomautin asiattomasti kommentista jonka eräälle kirjoittajalle lauoit?? Siis oikeesti, en pääse sisälle sun ajatustyöhösi... ;)


      • kamalaaaaa kirjoitti:

        Etkö ymmärrä että kun soitat suutasi ja jaarittelet muuta alkuperäinen kysymys jää aikalailla varjoon. Luuletko että tuon "räkytyksen" seasta alkup kysymystä edes huomataan? No eipä. Taidat olla melko säälittävä tapaus kun on heti paukut loppu. Sitten mentiinkin heti henkilökohtaisuuksiin kun ollaan jo niin heikoilla hangilla :)

        Sinä se vaan jaksat naputtaa vaikka olen yrittänyt kanssasi rakentaa keskustelua muistuttamalla lähes jokaisessa kommentissani siitä oikeasta kysymyksestä, kuten ollen huomauttanut jokaiselle viisastelijalle. Ainut joka on jäänyt kinaamaan tänne turhasta olet sinä! Muut ovat joko tajunneet vaieta tai vieneet oikeaa keskustelua eteenpäin..

        Huomauttaisin vielä että tämä on MInun alulle panema keskustelu, jossa jaoin henkilökohtaisia juttujani saadakseni apua tiettyyn kysymykseen ja käsittääkseni minulla on oikeus loukkaantua jokaisesta turhasta kommentista..

        Tiedoksi sinulle että aion liittää tämän linkin johonkin vilkkaasti käytävään keskusteluun nenäkkäistä naapureista ja seläntakana viisastelijoista, sillä sinä olet varsinainen malliesimerkki tälläisestä paheksuvasta tuhahtelijasta, joka ei kuitenkaan pysty eikä halua tilannetta mitenkään muuttaa.


      • kamalaaaaa
        vanilja-84 kirjoitti:

        Sinä se vaan jaksat naputtaa vaikka olen yrittänyt kanssasi rakentaa keskustelua muistuttamalla lähes jokaisessa kommentissani siitä oikeasta kysymyksestä, kuten ollen huomauttanut jokaiselle viisastelijalle. Ainut joka on jäänyt kinaamaan tänne turhasta olet sinä! Muut ovat joko tajunneet vaieta tai vieneet oikeaa keskustelua eteenpäin..

        Huomauttaisin vielä että tämä on MInun alulle panema keskustelu, jossa jaoin henkilökohtaisia juttujani saadakseni apua tiettyyn kysymykseen ja käsittääkseni minulla on oikeus loukkaantua jokaisesta turhasta kommentista..

        Tiedoksi sinulle että aion liittää tämän linkin johonkin vilkkaasti käytävään keskusteluun nenäkkäistä naapureista ja seläntakana viisastelijoista, sillä sinä olet varsinainen malliesimerkki tälläisestä paheksuvasta tuhahtelijasta, joka ei kuitenkaan pysty eikä halua tilannetta mitenkään muuttaa.

        En minä täällä yksinäni "kinaa", tiedoksesi.

        Loukkaannu vgaan ihan rauhassa se onkin sitten eri asia onko kovin järkevää tai aiheellista.

        Olet tuossakin kohdassa väärässä kuten niin monessa muussakin. Se sopii hyvin, jätä esille tyhmyytesi :)

        Adios, turha jatkaa kun ei sulla mene jakeluun. :)


      • kamalaaaaa kirjoitti:

        En minä täällä yksinäni "kinaa", tiedoksesi.

        Loukkaannu vgaan ihan rauhassa se onkin sitten eri asia onko kovin järkevää tai aiheellista.

        Olet tuossakin kohdassa väärässä kuten niin monessa muussakin. Se sopii hyvin, jätä esille tyhmyytesi :)

        Adios, turha jatkaa kun ei sulla mene jakeluun. :)

        Olen tehnyt pointtini selväksi useamman kerran.. mutta tämä on edelleen minun alulle panema keskustelu, jossa siis sillä oikeudella huseeraan enemmän kuin muut!

        Kysyisin että mikä noista alati muuttuvista huomautuksistasi on se pääpointtisi, tai yleensä pointti joka ei ole tullut kumotuksi, jotkut useampaankin kertaan?
        Mutta koska en kaipaa enää turhia kommentejasi tähän keskusteluun ILMOITAN jatkossa jokaisen jatkoräpätyksesi ASIATTOMAKSI. Edelleen APn oikeudella!


      • kamalaaaa
        vanilja-84 kirjoitti:

        Olen tehnyt pointtini selväksi useamman kerran.. mutta tämä on edelleen minun alulle panema keskustelu, jossa siis sillä oikeudella huseeraan enemmän kuin muut!

        Kysyisin että mikä noista alati muuttuvista huomautuksistasi on se pääpointtisi, tai yleensä pointti joka ei ole tullut kumotuksi, jotkut useampaankin kertaan?
        Mutta koska en kaipaa enää turhia kommentejasi tähän keskusteluun ILMOITAN jatkossa jokaisen jatkoräpätyksesi ASIATTOMAKSI. Edelleen APn oikeudella!

        Kyllähän tämä ihan tivaamiseksi meni, mutta se on yhtälailla molempien syy. Provosoiva kirjoitustyyli molemmilla. Ei mulla jokatapauksessa ole mitään syytä toivoa sinulle mitään pahaa ja uskon että sinullakin olisi helpompaa itselläsi jos pääsisit tuosta vihantunteesta. En usko (ei tosin ole kokemusta) että ne soskusta apua ilman syytä tuputtaa: ehkä olet väsyneempi tai masentuneempi kuin itse huomaat/ tunnistat? Ne on siellä jostakin syystä arvioineet, että keskusteluapu (perhetyö) on se mitä tarvitset. Voithan sieltä kai kysyä, mikä heillä on perusteena? Tulipa sanottua sananen aiheeseenkin ;) au revoir, vai mitenkä se meni :)


      • kamalaaaa kirjoitti:

        Kyllähän tämä ihan tivaamiseksi meni, mutta se on yhtälailla molempien syy. Provosoiva kirjoitustyyli molemmilla. Ei mulla jokatapauksessa ole mitään syytä toivoa sinulle mitään pahaa ja uskon että sinullakin olisi helpompaa itselläsi jos pääsisit tuosta vihantunteesta. En usko (ei tosin ole kokemusta) että ne soskusta apua ilman syytä tuputtaa: ehkä olet väsyneempi tai masentuneempi kuin itse huomaat/ tunnistat? Ne on siellä jostakin syystä arvioineet, että keskusteluapu (perhetyö) on se mitä tarvitset. Voithan sieltä kai kysyä, mikä heillä on perusteena? Tulipa sanottua sananen aiheeseenkin ;) au revoir, vai mitenkä se meni :)

        Ei ilmeisesti pitäisi seurata toista keskustelupalstaa joka pääasiassa mainostaa perhetyön huonoutta ja yrittää samalla saada, saman ongelman suhteen itselleen neuvoja, varsinkaan väsyneenä yömyöhällä.
        En koe itseäni mitenkään vihaiseksi, turhautuneeksi kylläkin, sillä tilanne jauhaa kohta kolmatta vuotta samanlaisena. Sossu toitottaa minulle tuota masennusta ja "keskustelu apua" siitä huolimatta että hakeuduin jo heidän kehotuksestaan lääkärille ja psykologille, jotaka kummatkaan eivät nähneet jatkamista "keskustelun merkeissä" tarpeelliseksi.Mutta sossu ottaa asian esille säännöllisesti (1krt/3kk verkostopalaveri) josko nyt tilanne olisi se että olisin masentunut..

        Eikä kyse ole siitä että syyttä apua tuputtaisivat, olen tehnyt virheitä elämässäni, sen myönnän, mutta nyt tuntuu että minulle ei anneta edes mahdollisuutta oppia virheistäni vaan tyrkytettään apua, jota en koe tarvitsevani ja apua jota koen tarvitsevani, minulle ei tarjota.
        Myös perhetyö viime palaverissa myönsi suoraan käyvänsä vain tarkistamassa ettei kodin kunto taas jaksamattomuuteni takia romahda. Mitään puhetta ei ollut sellaisesta pelosta etten pärjäisi ja osaisi olla lapseni kanssa. Tälle sossu ei kuitenkaan korvaansa lotkauttanut..

        Eli jos sossu ei suostu tarjoamaan sellaista apua kuin tarvitsen ja joudun yhä ottamaan perhetyön sohvalleni krt/vk istumaan, miten tehdä käynneistä mahdollisimman vähän turhauttavia?


      • 6+1
        vanilja-84 kirjoitti:

        Kenelläkään muulla ei ole ollut asiaan huomauttamista, ei edes henkilöllä jolle toivoin suutuspäissäni tapahtuvan ikäviä.. Siispä oletkin ainoa jonka kanssa rakentava keskustelu ei onnistu.. olet varmaan läheistä sukua sosiaalityöntekijälleni tai sitten olet hän :)

        Vanilja, luettuani nämä kommenttisi ja reaktiosi ymmärrän kyllä sosiaalityöntekijöiden ihmettelyn kanssasi ja miksi ette pääse eteen päin missään. Lisäksi kertomuksissasi alkaa paljastua ristiriitaisuuksia: ensin tarvit kauheasti apua ja nyt et muka tarvikaan. Sinä itse asenteinesi olet suurin este tilanteessasi. Oman tilanteesi pohtimisen ja asioiden muuttamisen sijaan syyttelet kaikkia vastaantulijoita ja torjut selkeät faktat, mitä kirjoittajat yrittävät sinulle täällä esittää. Me kirjoittajat näemme olevan täysin samalla kannalla tässä asiassasi.

        Minua jäi kummastuttamaan yksi kommentti:

        kerrot että "laitoit perhetyöntekijät kesälomalle" Oletko asemassa, jossa sinä pystyt määräilemään kaupungin työntekijöitä? Kyllähän ne sieltä kotiin tulevat, vaikka poliisivoimin vahvistettuna, jos tilanteet vaativat. Kummallinen ylimielisyys paljastuu noista jutuistasi, vaikka tilanteenne on todella huono.


      • 6+1 kirjoitti:

        Vanilja, luettuani nämä kommenttisi ja reaktiosi ymmärrän kyllä sosiaalityöntekijöiden ihmettelyn kanssasi ja miksi ette pääse eteen päin missään. Lisäksi kertomuksissasi alkaa paljastua ristiriitaisuuksia: ensin tarvit kauheasti apua ja nyt et muka tarvikaan. Sinä itse asenteinesi olet suurin este tilanteessasi. Oman tilanteesi pohtimisen ja asioiden muuttamisen sijaan syyttelet kaikkia vastaantulijoita ja torjut selkeät faktat, mitä kirjoittajat yrittävät sinulle täällä esittää. Me kirjoittajat näemme olevan täysin samalla kannalla tässä asiassasi.

        Minua jäi kummastuttamaan yksi kommentti:

        kerrot että "laitoit perhetyöntekijät kesälomalle" Oletko asemassa, jossa sinä pystyt määräilemään kaupungin työntekijöitä? Kyllähän ne sieltä kotiin tulevat, vaikka poliisivoimin vahvistettuna, jos tilanteet vaativat. Kummallinen ylimielisyys paljastuu noista jutuistasi, vaikka tilanteenne on todella huono.

        Tarvitsin apua, kunnes esikoinen otettiin huostaan ja sen jälkeen sain hiukan sellaista apua ja tukea jota kaipasin jo esikoisen ollessa kotona. Nyt en koe apua ainakaan kotonani tarvitsevani.

        Minä en "määräile" kaupungin työntekijöitä, mutta minun ei pakko ole heitä ottaavastaan. Tähän suostui myös perhetyö ja auttoi suostuttelemaan myös sossumme antamaan minulle aikaa selvittää, että mitä apua oikeasti tällä hetkellä kaipaan, varsinkin perhetyön osalta, jonka palvelua sossu ei voi katsoa lakkauttavansa. Eikö perhetyöntekijällä todellakaan ole oikeutta tulla kotiini jos en heitä sisälle päästän. Selostuksesi viittaa sosiaalipäivystyksen ihmisiin, jotka voivat tulla sisään poliisin kanssa, mutta hekin vain jos jokin viittaisi lasten kiireellisen huostaanoton tarpeeseen.
        ESIM
        -lasta pahoinpidellään tai
        -lapsiperheessä on parisuhdeväkivaltaa.
        -vanhemmat ovat lapsen seurassa vahvassa humalassa tai huumausaineiden vaikutuksen alaisena
        -lapsi on päihtynyt tai huumausaineiden vaikutuksen alaisena


      • Per Skänni
        kamalaaaaaa kirjoitti:

        vai että lähihoitaja, hmmm...

        Ehkä sulla meni yli hilseen että kaikki ei halua ymmärtääkään sun v*****lua, koska se on tosi lapsellista. Hanki itsellesi hyvä psykiatri ja vahvat lääkkeet niin ehkä on toivoa :)

        Pari tarkentavaa kysymystä vielä noinkin myötätuntoiselle ihmiselle:
        1) kuinka myötätuntoista on toivoa toiselle ihmiselle raiskatuksi/ pahoinpidellyksi joutumista?
        2) onko niillä minkäänlaista seulaa/ soveltuvuuskoetta lähihoitaja -kouluun vai voiko sinne kävellä sisälle kuka vain?

        Moi kamalaa: Vastaan sivusta tähän kysymykseen:

        2) onko niillä minkäänlaista seulaa/ soveltuvuuskoetta lähihoitaja -kouluun vai voiko sinne kävellä sisälle kuka vain?

        Lähes kuka tahansa pääsee. Kaverin tytär pääsi vitosen keskiarvolla. Soveltuvuuskokeessa riitti, että osasi vääntää rautalangasta jäniksen ääriviivat. Oppikirjat on koulussa samantasoisia ja -laajuisia, kuin SPR:n ensiapukurssilla. Kirjat lukee parissa tunnissa läpi. En ole tajunnut, miten hommaa voi venyttää peräti 3 vuotta, kun ko. asiat oppisi helposti viikossa. Lähihoitajakoulutukseen hakeutuvat ne, jotka eivät mihinkään muualle pääse. Lähihoitajia on varmaan monenlaisia, mutta en ole tavannut yhtäkään motivoitunutta tai oman työnsä arviointiin ja itseohjautuvuuteen pystyvää lh:aa.


      • 19+9
        vanilja-84 kirjoitti:

        Tarvitsin apua, kunnes esikoinen otettiin huostaan ja sen jälkeen sain hiukan sellaista apua ja tukea jota kaipasin jo esikoisen ollessa kotona. Nyt en koe apua ainakaan kotonani tarvitsevani.

        Minä en "määräile" kaupungin työntekijöitä, mutta minun ei pakko ole heitä ottaavastaan. Tähän suostui myös perhetyö ja auttoi suostuttelemaan myös sossumme antamaan minulle aikaa selvittää, että mitä apua oikeasti tällä hetkellä kaipaan, varsinkin perhetyön osalta, jonka palvelua sossu ei voi katsoa lakkauttavansa. Eikö perhetyöntekijällä todellakaan ole oikeutta tulla kotiini jos en heitä sisälle päästän. Selostuksesi viittaa sosiaalipäivystyksen ihmisiin, jotka voivat tulla sisään poliisin kanssa, mutta hekin vain jos jokin viittaisi lasten kiireellisen huostaanoton tarpeeseen.
        ESIM
        -lasta pahoinpidellään tai
        -lapsiperheessä on parisuhdeväkivaltaa.
        -vanhemmat ovat lapsen seurassa vahvassa humalassa tai huumausaineiden vaikutuksen alaisena
        -lapsi on päihtynyt tai huumausaineiden vaikutuksen alaisena

        Sulla on tämän kokonaistilanteenne ymmärtämisen kannalta jotain tosi pahasti vialla. Kyllä ne perhetyöntekijät tulevat kotiin eli sinun on pakko ottaa heidät vastaan, jos katsovat sen tarpeelliseksi lasten kannalta. Jos et päästä heitä kotiin, ja on kyseessä lastensuojeluasia kuten teillä ensisijaisesti on, he tulevat poliisin kanssa.

        Sanot, että voit olla päästämättä työntekijöitä kotiisi, mutta kuitenkaan et voi omien sanojesi mukaan kieltäytyä juuri tästä perhetyöstä. Kumoat seuraavassa virkkeessä sen, mitä edellisessä sanoit.

        "varsinkin perhetyön osalta, jonka palvelua sossu ei voi katsoa lakkauttavansa"

        En minä lainkaan ihmettele, miksi sitä ei lakkauteta, eli lastenne takia. Katsos nyt hyvä vanilja, kun teillä on yksi lapsi jo huostaanotettu sen takia, ettet ole suostunut yhteistyöhön ja perhetyöntekijät tulevat ihan varmasti seuraamaan tilannettanne tästä eteen päin muiden lasten takia. Sen takia he käyvät teillä, henkisen tuen ja tarkkailun takia, eikä kotiapulaisen roolissa.

        Onhan se nyt selvä asia, että perhetyö yrittää selvästi saada sinut ymmärtämään oma osuutesi elämänhallinnassa ja lastesi hyvinvoinnin takaamiseksi, mutta ilmeisesti tekevät turhaa työtä ja ainoa järkevät ratkaisu on ollut lapsen huostaanotto.


      • 19+9 kirjoitti:

        Sulla on tämän kokonaistilanteenne ymmärtämisen kannalta jotain tosi pahasti vialla. Kyllä ne perhetyöntekijät tulevat kotiin eli sinun on pakko ottaa heidät vastaan, jos katsovat sen tarpeelliseksi lasten kannalta. Jos et päästä heitä kotiin, ja on kyseessä lastensuojeluasia kuten teillä ensisijaisesti on, he tulevat poliisin kanssa.

        Sanot, että voit olla päästämättä työntekijöitä kotiisi, mutta kuitenkaan et voi omien sanojesi mukaan kieltäytyä juuri tästä perhetyöstä. Kumoat seuraavassa virkkeessä sen, mitä edellisessä sanoit.

        "varsinkin perhetyön osalta, jonka palvelua sossu ei voi katsoa lakkauttavansa"

        En minä lainkaan ihmettele, miksi sitä ei lakkauteta, eli lastenne takia. Katsos nyt hyvä vanilja, kun teillä on yksi lapsi jo huostaanotettu sen takia, ettet ole suostunut yhteistyöhön ja perhetyöntekijät tulevat ihan varmasti seuraamaan tilannettanne tästä eteen päin muiden lasten takia. Sen takia he käyvät teillä, henkisen tuen ja tarkkailun takia, eikä kotiapulaisen roolissa.

        Onhan se nyt selvä asia, että perhetyö yrittää selvästi saada sinut ymmärtämään oma osuutesi elämänhallinnassa ja lastesi hyvinvoinnin takaamiseksi, mutta ilmeisesti tekevät turhaa työtä ja ainoa järkevät ratkaisu on ollut lapsen huostaanotto.

        Edelleenkään perhetyöntekijät, jotka työskentelevät lastensuojelun avohuollon tukitoimen alaisena, eivät voi tulla väkisin sisään. Jos heillä on syytä epäillä jonkin olevan pahasti vialla, he voivat tehdä LSilmoituksen ja silloin sosiaalipäivystäjät voivat tarpeen vaatiessa tulla poliisin kanssa sisälle. Jos en ota perhetyötä vastaan, he voivat myös tehdä tästä ilmoituksen sossullemme, joka voi katsoa minun kieltäytyneen avusta ja voi lähteä hakemaan huostaanottoa tällekin lapselle. Otappa asioista kunnolla selvää ennekuin räyhäät tänne omiasi.

        Ja sitten huomauttaisin sinulle että en todellakaan ole kieltäytynyt yhdestäkään tukitoimesta.. saavathan he käydä ja ovat käyneet tähänkin asti tarkkailemassa, mutta minulla on myös oikeus vittuuntua turhaan sohvalla istuskelijoista..lisäksi minulla on kasvatusneuvolaan asiakkuus mainitsemasi "henkisen tuen" takia.. myös he voisivat tehdä kotikäyntejä/tarkastuksia jos haluaisivat/näkisivät sen tarpeelliseksi.. eli oikeastaan kaksi lähes päällekkäistä palvelua.. ja kuten jo sata kertaa sanoneena.. olen itsekin kyseistä työtä opiskellut/harjoitellut joten, kuten täällä muutamat mainitsevat, he myös auttavat ihan konkreettisesti kodin ja lastenhoidossa jos niin saadaan sovittua.


    • nr1976

      Hei!
      Tuo sun kirjoitus kuulostaa melkein kuin omaltani ainut minulta ei ole huostaanotettu lasta..meidän tapahtumista on nyt noin 3.v.olin todella vaikeassa parisuhteesta jossa meillä on 3 lasta ikä erolla 1.v.10kk ja nuorimmat ovat kaksosia esikoiseni oireili pahasti kun kaksoset veivät paljon huomiota kun sairastelivat paljon ja ent.mieheni oli väkivältainen päiväkodista minulla ehdottiin perhetyöntekijää jonka kanssa sain keskustella mutta lapsille siis silloin esikoinen oli 4. olivat samallaisia oireita kun sinun sitten mukaan tuli lastensuojelu,perheneuvola meillä onneksi käynyt hyvä tuuri saatiin hyvä lastensuojelun sossu joka ollut keskuteluissa muka kuuntelmassa siis minäkin 3.vuotta kohta kaynyt keskustelua vain ilman apua..perhe neuvolan puolesta nyt vihdoin esikuulle saimme lasten psykiatriselle poliknikalle ajan jossa toivon että lapseni pääsee purkamaan tunteitaan ja siellä tutkitaan myös ADHD joka on meidän suvun rasitteena pojille. ehdottaisin ottamaan yhteyttä kunnan perheneuvolaan kertomaan TAAS kerran tilanteesi jos sitä kautta saisit avun ja vaadi myös apua kotihoidosta sitä vartenhan ne ovet minulle kotihoidon perhe työntekijää tyrkytettiin koko ajan ja kun hölmö olin en ottanut vastaan kun hätätilanteessa niin ajoin itseni ihan piippuun..jos perhetyön tehtävä ei ole siivota vaadi niiden apua vaikka viemään lapset muutamaksi tunniksi puistoon niin saat itsellesi aikaa vaikka sitten siivoten tai nukkuen kunhan saat omaa aikaa se muutama tunti yksin on ylellisyyttä ainakin minulle..jos olet jäämässä yh:ksi niin oletko ajellut hakea sossun kautta/tuki tai loma perhettä jos ei lastesi isä suostu säännöllisiin tapaamisiin.jaksamista tiedän todella mistä kirjoitat

    • Ei olla saatu selkoa, koska hänet huostaanotettiin vasta kesäkuun lopulla ja kuten olen useasti täällä ketjussa toitottanut, sossu ja perhetyö eivät olleet edes kovin kiinnostuneita selvittämään esikoiseni pahanolon syytä, vaan tukemassa minun jaksamistani ja uuden vauvan ja minun vuorovaikutusta.. Kesä menee sossujen lomiin ja muuhun joten asioiden selvittelystä ruvetaan puhumaan vasta elokuun puolivälissä. Toivottavasti silloin saadaan lapselle joku hoitokontakti, joka pystyisi selvittämään asiaa..
      Se mitä on jo tähän mennessä selvinnyt on se, että perhekodin työntekijä on ihmetellyt kuinka hyvin kaikesta sählingistä huolimatta tulen juttuun lapsen kanssa ja kyseli lapsen isän taustoja selvästi huolestuneena, isän vierailtua ensimmäisen kerran heillä.

      • yhden äiti.

        "ja kyseli lapsen isän taustoja selvästi huolestuneena, isän vierailtua ensimmäisen kerran heillä."

        Voisiko siinä olla osasyy lapsenne pahoinvointiin? onko isä voinut aiheuttaa lapselle traumoja? Miksi isän taustoja kyseltiin, eli mitä käynnillä oli tapahtunut?

        Olen aiempien vastaajien kanssa samoilla linjoilla, että kotioloissa on ollut jotain, mikä lapsen ongelmat ovat aiheuttaneet. Se, että mikä se voi olla, ei tietenkään ulkopuolisena maallikkona voi sanoa. Itse vain voit tietää.

        Siitäkin olen samaa mieltä, että vanhemmuus on nimenomaan vastuun kantamista. Se ei ole aina pelkkää vaaleanpunaista hattarapilveä, vaan välillä todella voi tuntua että taivas putoaa niskaan. Silti on vaan skarpattava ja kannettava se vastuu omista valinnoistaan. Perheenperustaminen ja lasten lukumäärä ovat omia valintoja, jolloin vastuu lasten elämästä ja hyvinvoinnista on kannettava, ja on myös varauduttava siihen että se on syystä tai toisesta tehtävä yksin, jos toinen kuolee tai tulisi ero. Sinulla ei ole vielä liian myöhäistä näiden pienempien kohdalla ottaa itseäsi niskasta kiinni. Lopeta selittely ja vastuunpakoilu. En usko, että kyse on pelkästään siitä,ettet pystyisi siivoamaan lasten ollessa paikalla vaan jostakin paljon syvemmästä. Ehkä tätä yritetään perhetyöntekijöiden toimesta selvittää ja hyvä niin. Hyvä elämän alku lapselle on korvaamaton, ja sitä ei voi koskaan enää jälkeenpäin korjata. Jos miehesi on jonkin sortin luuseri, heitä pellolle vaan ja keskity 100% lasten ja itsesi hyvinvointiin.

        Tsemppiä ja kaikkea hyvää teille toivon!


      • yhden äiti. kirjoitti:

        "ja kyseli lapsen isän taustoja selvästi huolestuneena, isän vierailtua ensimmäisen kerran heillä."

        Voisiko siinä olla osasyy lapsenne pahoinvointiin? onko isä voinut aiheuttaa lapselle traumoja? Miksi isän taustoja kyseltiin, eli mitä käynnillä oli tapahtunut?

        Olen aiempien vastaajien kanssa samoilla linjoilla, että kotioloissa on ollut jotain, mikä lapsen ongelmat ovat aiheuttaneet. Se, että mikä se voi olla, ei tietenkään ulkopuolisena maallikkona voi sanoa. Itse vain voit tietää.

        Siitäkin olen samaa mieltä, että vanhemmuus on nimenomaan vastuun kantamista. Se ei ole aina pelkkää vaaleanpunaista hattarapilveä, vaan välillä todella voi tuntua että taivas putoaa niskaan. Silti on vaan skarpattava ja kannettava se vastuu omista valinnoistaan. Perheenperustaminen ja lasten lukumäärä ovat omia valintoja, jolloin vastuu lasten elämästä ja hyvinvoinnista on kannettava, ja on myös varauduttava siihen että se on syystä tai toisesta tehtävä yksin, jos toinen kuolee tai tulisi ero. Sinulla ei ole vielä liian myöhäistä näiden pienempien kohdalla ottaa itseäsi niskasta kiinni. Lopeta selittely ja vastuunpakoilu. En usko, että kyse on pelkästään siitä,ettet pystyisi siivoamaan lasten ollessa paikalla vaan jostakin paljon syvemmästä. Ehkä tätä yritetään perhetyöntekijöiden toimesta selvittää ja hyvä niin. Hyvä elämän alku lapselle on korvaamaton, ja sitä ei voi koskaan enää jälkeenpäin korjata. Jos miehesi on jonkin sortin luuseri, heitä pellolle vaan ja keskity 100% lasten ja itsesi hyvinvointiin.

        Tsemppiä ja kaikkea hyvää teille toivon!

        Isä on voinut aiheuttaa lapselle traumoja.. sitä olen epäillyt alusta asti mutta koska niitä asioita ei ole siellä päässä selvitetty, eikä lapselle tarjottu apua, jossa uskaltaisi asioita kertoa en tiedä edelleenkään syytä lapsen pahoinvointiin. Lapsen isästä jossain jo mainitsinkin että erosimme miehen päihteiden ja väkivaltaisen käytöksen vuoksi, mistä on kolmevuotiaalle voinut jäädä jotain, eikä tapaamistilanteita ole isällä mitenkään koskaan valvottu, eikä lapsi ainakaan minulle suostu kertomaan mitään isänsä luona tapahtuneista asioista. Perhekodintyöntekijä, ei sanonut tapahtuneen mitään sellaista mistä hänen täytyisi minulle raportoida sen tarkemmin, kertoi van lapsen isän pahoittaneen sekä lapsen että muiden mielen niin, että hän joutui tilanteeseen puuttumaan..

        Tottakai ymmärrän perhetyön tahtovan auttaa, mutta pointti on se että tässä on kaksi vuotta vierähtänyt eikä edelleenkään kenelläkään ole mitään tietoa mikä tilanteeseen johtanut tai mikä siihen nyt auttaisi..


      • Emmi-Lotta
        vanilja-84 kirjoitti:

        Isä on voinut aiheuttaa lapselle traumoja.. sitä olen epäillyt alusta asti mutta koska niitä asioita ei ole siellä päässä selvitetty, eikä lapselle tarjottu apua, jossa uskaltaisi asioita kertoa en tiedä edelleenkään syytä lapsen pahoinvointiin. Lapsen isästä jossain jo mainitsinkin että erosimme miehen päihteiden ja väkivaltaisen käytöksen vuoksi, mistä on kolmevuotiaalle voinut jäädä jotain, eikä tapaamistilanteita ole isällä mitenkään koskaan valvottu, eikä lapsi ainakaan minulle suostu kertomaan mitään isänsä luona tapahtuneista asioista. Perhekodintyöntekijä, ei sanonut tapahtuneen mitään sellaista mistä hänen täytyisi minulle raportoida sen tarkemmin, kertoi van lapsen isän pahoittaneen sekä lapsen että muiden mielen niin, että hän joutui tilanteeseen puuttumaan..

        Tottakai ymmärrän perhetyön tahtovan auttaa, mutta pointti on se että tässä on kaksi vuotta vierähtänyt eikä edelleenkään kenelläkään ole mitään tietoa mikä tilanteeseen johtanut tai mikä siihen nyt auttaisi..

        Siis olet alusta asti epäillyt isän aiheuttavan lapselle traumoja, etkä ole puuttunut asiaan!?!? ja mitä tuo nyt tarkoitti "koska niitä asioita ei ole siellä päässä selvitetty" siis missä päässä? Jos lapsen isä, väkivaltainen päihteidenkäyttäjä, aiheuttaa lapselle traumoja, niin kyllä todellakin on sinussa syytä! Millainen äiti oikein sallii tuollaisen? Siis kun itsekkin sanoit, että olet alusta asti sitä epäillyt!! No niin, tietysti jonkun tahon, sossun, olisi varmaan pitänyt huolehtia tästäkin...

        Ja mitä apua lapsi nyt tarvitsee? Tuossa aloitusviestissä kirjoitit "ajattelin, että auttaisivat ihan käytännössä hallitsemaan lapsen kiukunpurkauksia ja muuta" Siis oliko ajatuksesi se että kun lapsi saa kiukunpuuskan, niin soitat vain johonkin numeroon niin tädit tulee ja huolehtii kiukuttelevasta lapsesta, ettei sinun tarvitse. Sitten kun lapsi on iloinen ja kiva voit taas olla sen kanssa. Siis tottakai se apu kohdistuu SINUUN, että SINÄ selviäisit ihan itse oman lapsesi kanssa, ilman että kenenkään ulkopuolisen tarvitsee tulla tyynnyttelemään kiukuttelevaa lasta. Kaiken avun tarkoitus on se, että pärjäisit itse ja pystyisit elämään itsenäistä elämää lastesi kanssa.

        Vaikea kenenkään on auttaa, jos et itse kykene ottamaan vastuuta teoistasi ja valinnoistasi ja elämästäsi ja lapsistasi. Sinun pitää ensin hyväksyä se että vain sinä itse olet vastuussa itsesi ja lastesi hyvinvoinnista, vasta sitten muutos on mahdollinen.


      • Emmi-Lotta kirjoitti:

        Siis olet alusta asti epäillyt isän aiheuttavan lapselle traumoja, etkä ole puuttunut asiaan!?!? ja mitä tuo nyt tarkoitti "koska niitä asioita ei ole siellä päässä selvitetty" siis missä päässä? Jos lapsen isä, väkivaltainen päihteidenkäyttäjä, aiheuttaa lapselle traumoja, niin kyllä todellakin on sinussa syytä! Millainen äiti oikein sallii tuollaisen? Siis kun itsekkin sanoit, että olet alusta asti sitä epäillyt!! No niin, tietysti jonkun tahon, sossun, olisi varmaan pitänyt huolehtia tästäkin...

        Ja mitä apua lapsi nyt tarvitsee? Tuossa aloitusviestissä kirjoitit "ajattelin, että auttaisivat ihan käytännössä hallitsemaan lapsen kiukunpurkauksia ja muuta" Siis oliko ajatuksesi se että kun lapsi saa kiukunpuuskan, niin soitat vain johonkin numeroon niin tädit tulee ja huolehtii kiukuttelevasta lapsesta, ettei sinun tarvitse. Sitten kun lapsi on iloinen ja kiva voit taas olla sen kanssa. Siis tottakai se apu kohdistuu SINUUN, että SINÄ selviäisit ihan itse oman lapsesi kanssa, ilman että kenenkään ulkopuolisen tarvitsee tulla tyynnyttelemään kiukuttelevaa lasta. Kaiken avun tarkoitus on se, että pärjäisit itse ja pystyisit elämään itsenäistä elämää lastesi kanssa.

        Vaikea kenenkään on auttaa, jos et itse kykene ottamaan vastuuta teoistasi ja valinnoistasi ja elämästäsi ja lapsistasi. Sinun pitää ensin hyväksyä se että vain sinä itse olet vastuussa itsesi ja lastesi hyvinvoinnista, vasta sitten muutos on mahdollinen.

        Siis siitä asti kun erosimme, kyllä. Tahtoisin tietää mitä minun olisi ihan konkreettisesti pitänyt mielestäsi sitten tehdä tilanteelle?

        Pyysin silloista sosiaalityöntekijäämme selvittämään tilanteen ja olosuhteet isän luona, sillä pelkäsin hänen olevan esim kykenemätön olemaan juomatta viikonloppuisin, eli juuri silloin kun lapsi hänen luonaan oli. Mitään selvitystä tai tapamiista ei koskaan kuitenkaan tehty, sillä isä ei useinmiten edes vastannut heidän soittoihinsa (minkä jo sinänsä pitäisi saada hälytyskellot soimaan), mutta tämä ei aiheuttanut minkäänlaista reagointia tai toimintaa sossun päässä.
        Lapsi ei koskaan kertonut tapaamisen tapahtumista, eikä myöskään isä, lapsi vetosi siihen että isä oli kieltänyt tai että se oli salaisuus (hälyttävää). Lapsen luovutus vanhemmalta toiselle tapahtui joko meillä tai isän kodin pihalla, tästäkin sossulle sanoin mutta ei reaktiota. Myöhemmin kun lapsi jo oireili (ensimmäiset kiukunpuuskat päiväkodissa, nimenomaan isäviikonloppujen jälkeen, selvää rajattomuutta) ja ei aina halunnut lähteä isälleen, suostuin tähän, jolloin isä teki asiasta poliisin kautta LSilmoituksen. Tämän johdosta sossu ilmoitti minulle tapaamisoikeus-sopimuksen rikkomisen olevan oikeus isälle nostaa syyte, josta voi seurata jopa istumista, josta taas lapsen huostaanotto.

        Minulla ei siis ole mitään konkreettisia todisteita Isän ja Lapsen huonoista väleistä tai kohtelusta, mutta jotain siitä kertoo jo sekin, että perhekodin työntekijä tavattuaan isän ensimmäisen kerran (ilman minkäänlaisia taustatietoja isän tilanteesta, selvitystä näistä ei tehty edes huostaanottoa valmisteltaessa, sillä isä ilmoitti ettei pysty/halua lasta luokseen) tälle heräsi heti huoli isän ja pojan väleistä.


      • Emmi-Lotta
        vanilja-84 kirjoitti:

        Siis siitä asti kun erosimme, kyllä. Tahtoisin tietää mitä minun olisi ihan konkreettisesti pitänyt mielestäsi sitten tehdä tilanteelle?

        Pyysin silloista sosiaalityöntekijäämme selvittämään tilanteen ja olosuhteet isän luona, sillä pelkäsin hänen olevan esim kykenemätön olemaan juomatta viikonloppuisin, eli juuri silloin kun lapsi hänen luonaan oli. Mitään selvitystä tai tapamiista ei koskaan kuitenkaan tehty, sillä isä ei useinmiten edes vastannut heidän soittoihinsa (minkä jo sinänsä pitäisi saada hälytyskellot soimaan), mutta tämä ei aiheuttanut minkäänlaista reagointia tai toimintaa sossun päässä.
        Lapsi ei koskaan kertonut tapaamisen tapahtumista, eikä myöskään isä, lapsi vetosi siihen että isä oli kieltänyt tai että se oli salaisuus (hälyttävää). Lapsen luovutus vanhemmalta toiselle tapahtui joko meillä tai isän kodin pihalla, tästäkin sossulle sanoin mutta ei reaktiota. Myöhemmin kun lapsi jo oireili (ensimmäiset kiukunpuuskat päiväkodissa, nimenomaan isäviikonloppujen jälkeen, selvää rajattomuutta) ja ei aina halunnut lähteä isälleen, suostuin tähän, jolloin isä teki asiasta poliisin kautta LSilmoituksen. Tämän johdosta sossu ilmoitti minulle tapaamisoikeus-sopimuksen rikkomisen olevan oikeus isälle nostaa syyte, josta voi seurata jopa istumista, josta taas lapsen huostaanotto.

        Minulla ei siis ole mitään konkreettisia todisteita Isän ja Lapsen huonoista väleistä tai kohtelusta, mutta jotain siitä kertoo jo sekin, että perhekodin työntekijä tavattuaan isän ensimmäisen kerran (ilman minkäänlaisia taustatietoja isän tilanteesta, selvitystä näistä ei tehty edes huostaanottoa valmisteltaessa, sillä isä ilmoitti ettei pysty/halua lasta luokseen) tälle heräsi heti huoli isän ja pojan väleistä.

        No ihan konkreettisesti olisit selvittänyt ITSE mitä siellä tapahtuu, niinkuin kuka tahansa täyspäinen äiti olisi tehnyt. Ei tuo homma noin mene miten kuvailit. Jos on todellista syytä epäillä isän luona tapahtuvan jotain pahaa, ei tietenkään luovuteta lasta isälle, vaan selvitetään se että isä varmasti on kyvykäs lapsesta huolehtimaan. Jo tuo että hänellä on merkintä väkivaltaisuudesta ja päihteidenkäytöstä riittää siihen, että lasta ei isälle tarvitse noin vain luovuttaa.

        Tosin epäilen kyllä vahvasti, että tämä jorina isästä on vain sinun omia kuvitelmiasi, tapa jolla sysäät vastuun lapsen pahoinvoinnista omilta harteiltasi lapsen isälle.


      • Emmi-Lotta kirjoitti:

        No ihan konkreettisesti olisit selvittänyt ITSE mitä siellä tapahtuu, niinkuin kuka tahansa täyspäinen äiti olisi tehnyt. Ei tuo homma noin mene miten kuvailit. Jos on todellista syytä epäillä isän luona tapahtuvan jotain pahaa, ei tietenkään luovuteta lasta isälle, vaan selvitetään se että isä varmasti on kyvykäs lapsesta huolehtimaan. Jo tuo että hänellä on merkintä väkivaltaisuudesta ja päihteidenkäytöstä riittää siihen, että lasta ei isälle tarvitse noin vain luovuttaa.

        Tosin epäilen kyllä vahvasti, että tämä jorina isästä on vain sinun omia kuvitelmiasi, tapa jolla sysäät vastuun lapsen pahoinvoinnista omilta harteiltasi lapsen isälle.

        Ai niinkun tunkeutunut väkisin toisen kotiin???
        Ja kyllä se nyt vaan valitettavan usein menee juuri näin..
        No eipä selvitetty ei, ei silloinkaan kun lapsi yhteisessä kasvatusneuvola istunnossa kertoi isän tyttöystävän uhkailleen asunnossa olijoita puukolla (tästä minulla mustaa valkoisella että nainen itsekin myöntänyt näin tapahtuneen) Tämä ei saanut sosiaalityötekijöitä estämään isän tapaamista, eikä järjestämään niitä valvotuiksi ja kuten jo sanoin, kun en päästänyt lasta isän luo siitä tuli LSilmoitus, jolloin sossu uskaili vankilalla ja huostaanotolla Minua.

        Saat epäillä mitä lystäät, kuten sanoin minulla ei siitä ole todisteita, ei kuvia mustista silmistä tai muuta sellaista. Tallessa ei myöskään ole kuitteja hänen alkoholinkäytöstään. Joten epäillä sopii..
        Lapsen tapaamisen kohdalla jo epäilyn pitäisi riittää jonkinlaiseen tutkimukseen viranomaisten taholta vaan eipä sellaista tehty.


    • jgklgl

      No sossu ei kyllä pienillä perusteilla lapsia tosta noin huostaanota,ellet itse sitä halua kun et kykene hoitamaan,tai laiminlyöt hoitoa tai muuta vastaavaa..
      Meillä kyllä täällä asioita yritetään hoitaa ensin selvittämällä kuin se että heti ekana lapsi viedään!
      Tosin itsellä ei sellaista ongelmaa,että kukaan huostaanottoja miettisi,meillä oli vain kotona vaikeaa jonka takia jouduimme sieltä lähtemään ja tarvitsimme tukea uuteen alkuun..Ja minulta kysyttiin haluanko perhetyötä,ja myös sen jälkeen perhetyö kysyi onko tarvetta että he käyvät..Oikeastaan käyvät vain siksi että saan aikuista ja ymmärtävää juttuseuraa sekä voimme yhdessä miettiä ratkaisuja ongelmiin mihin en välttämättä itse keksi heti ratkaisua..Meillä ne ei käy kyttäämässä miten olen siivonnut tai muutakaan vastaavaa..Ja meillä tosiaan aikuisten ja lastenasiat hoitaa eri sosiaalitoimi..

      Ikävää että teillä on tuollainen tilanne,enkä nyt osaa oikein vastata mitään,koska tuo teidän sossun toiminta kuulostaa aika järkyttävältä! Nehän oikeastaan asettaa teidät puun ja kuoren väliin..Ehkä vaan annat niiden käydä sohvalla istumassa jos ei muutakaan vaihtoehtoa ole,ellet sitten halua uutta huostaanottoa,tosin tuo perhetyö on vapaaehtoista,mutta teillä näköjään ei,riippuu tilanteesta.Toivottavasti löytyy joku ratkaisu!

      Ja minä en ainakaan tullut syyttelemään ja haukkumaan elämäntapaasi,ihmettelen vaan edelleen sossun toimintaa teillä!

      • Sitä on ihmetellyt moni muukin.. vuosia minut tunteneet ystäväni, lapseni väliainen sijoituspaikka (vastaanottokoti), Perhekoti ja jopa exäni joka ei muuten ole koskaan kanssani samaa mieltä mistään.

        Täältä niitä neuvoja ratkaisun löytymiseen ei ainakaan tunnu löytyvän, en kyllä ole yhtään yllättynyt, niin paljon olen näiden palstojen juttuja lueskellut, että harvoin täältä mitään asiallista neuvoa saa. Lissuksi nimitellään ja haukutaan kyllä..

        No, Toivossa on hyvä elää sano lapamato.. ;D


    • Tässä muuten niille jotka tuosta lastenhoitoavun pyytämisestä niuhottavat:

      http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1982/19820710
      Sosiaalihuoltolaki 17.9.1982/710

      Sosiaalipalvelut
      17 §
      Kunnan on jäljempänä säädetyin tavoin huolehdittava seuraavien sosiaalipalveluiden järjestämisestä:

      1) sosiaalityö;
      2) kasvatus- ja perheneuvonta;
      3) KOTIPALVELUT;
      4) asumispalvelut;
      5) laitoshuolto;
      6) perhehoito;
      7) vammaisten henkilöiden työllistymistä tukeva toiminta ja vammaisten henkilöiden työtoiminta;
      8) toimenpiteet elatusavun vahvistamiseksi.

      20 §
      Kotipalveluilla tarkoitetaan asumiseen, henkilökohtaiseen hoivaan ja huolenpitoon, lasten hoitoon ja kasvatukseen sekä muuhun tavanomaiseen ja totunnaiseen elämään kuuluvien tehtävien ja toimintojen suorittamista tai niissä avustamista.

      21 §
      Kotipalveluja annetaan alentuneen toimintakyvyn, perhetilanteen, rasittuneisuuden, sairauden, synnytyksen, vamman tai muun vastaavanlaisen syyn perusteella niille, jotka tarvitsevat apua suoriutuakseen 20 §:ssä tarkoitetuista tehtävistä ja toiminnoista.

      Minulle ei siis tämän lain mukaan olisi alunperinkään pitänyt tyrkyttää Perhetyötä auttamaan, vaan kotipalvelua.. Ja lapselle tehdä pahaanoloon psykologin/psykiatrin arvio ja seuranta.. Laiton juttu siis koko huostaanotto alunperinkin..

      • Emmi-Lotta

        Siis kotipalveluja saa jonkin alentuneen toimintakyvyn takia. Esim. yksinhuoltajalla molemmat kädet poikki ja kipsattu = ei kykene hoitamaan pieniä lapsia ja kotia. Se että esikoisellasi on paha olla, ei ole mikään sellainen syy, että jonkun pitäisi tulla teille kotiin siivoamaan.

        Koska sinulla ei ilmeisesti ollut/ole mitään selkeää syytä, miksi väliaikaisesti tarvitsisit apua kodinhoitoon, muuta kuin tuo jaksamisesi/motivaatiosi, niin tietysti se on se asia joka pitää hoitaa kuntoon. Eli Perhetyöntekijät tulevat ja yrittävät ruoskia sinua liikkeelle ja tekemään työ joka sinulle kuuluu.


      • Emmi-Lotta kirjoitti:

        Siis kotipalveluja saa jonkin alentuneen toimintakyvyn takia. Esim. yksinhuoltajalla molemmat kädet poikki ja kipsattu = ei kykene hoitamaan pieniä lapsia ja kotia. Se että esikoisellasi on paha olla, ei ole mikään sellainen syy, että jonkun pitäisi tulla teille kotiin siivoamaan.

        Koska sinulla ei ilmeisesti ollut/ole mitään selkeää syytä, miksi väliaikaisesti tarvitsisit apua kodinhoitoon, muuta kuin tuo jaksamisesi/motivaatiosi, niin tietysti se on se asia joka pitää hoitaa kuntoon. Eli Perhetyöntekijät tulevat ja yrittävät ruoskia sinua liikkeelle ja tekemään työ joka sinulle kuuluu.

        Kuuluu se perhetyö ruoskineen liikkeelle jalka kipsissäkin olevia äitejä ja syöpäpotilaita.

        Mutta kuten kirjoitin, esikoiselle olisi pitänyt tarjota apua ja minulle apua jaksamiseen, ei pelotella minun ja kuopuksen vuorovaikutussuhteen mahdollisilla ongelmilla.

        Lisäksi tuo lain kohta uudestaan tähän, korostettuna kohdat jotka mielestäni meillä täyttivät nuo kriteerit.
        21 §
        Kotipalveluja annetaan alentuneen toimintakyvyn,PERHETILANTEEN, RASITTUNEISUUDEN, sairauden, SYNNYTYKSEN, vamman tai muun vastaavanlaisen syyn perusteella.. (huomauttaisin vielä että tässäkin alentunut toimintakyky (vaikkapa raskaus) ja Vamma on mainittu ihan erikseen). Tätä palvelua meille ei ole tarjottu vaikka Perhetyökin sanoo että tarvitsisin käytännön apua, sillä neuvominen ei auta, koska olen VÄSYNYT. Ja varsinkin nyt perhetyö käy, jopa omien sanojensa mukaan vain tarkistamassa tilannetta, ettei väsymykseni uusiudu ja kodin kunto taas heikkene. Mutta edelleenkään siihen ei mitään apua tarjota, vain kyttäystä. Sosiaalityötekijä kuitenkin haluaa jatkaa Perhetyötä, varsinkin pian SYNTYVÄN lapsen aiheuttaman työmääärän lisääntymisen aiheuttaman uhan vuoksi.


      • Emmi-Lotta
        vanilja-84 kirjoitti:

        Kuuluu se perhetyö ruoskineen liikkeelle jalka kipsissäkin olevia äitejä ja syöpäpotilaita.

        Mutta kuten kirjoitin, esikoiselle olisi pitänyt tarjota apua ja minulle apua jaksamiseen, ei pelotella minun ja kuopuksen vuorovaikutussuhteen mahdollisilla ongelmilla.

        Lisäksi tuo lain kohta uudestaan tähän, korostettuna kohdat jotka mielestäni meillä täyttivät nuo kriteerit.
        21 §
        Kotipalveluja annetaan alentuneen toimintakyvyn,PERHETILANTEEN, RASITTUNEISUUDEN, sairauden, SYNNYTYKSEN, vamman tai muun vastaavanlaisen syyn perusteella.. (huomauttaisin vielä että tässäkin alentunut toimintakyky (vaikkapa raskaus) ja Vamma on mainittu ihan erikseen). Tätä palvelua meille ei ole tarjottu vaikka Perhetyökin sanoo että tarvitsisin käytännön apua, sillä neuvominen ei auta, koska olen VÄSYNYT. Ja varsinkin nyt perhetyö käy, jopa omien sanojensa mukaan vain tarkistamassa tilannetta, ettei väsymykseni uusiudu ja kodin kunto taas heikkene. Mutta edelleenkään siihen ei mitään apua tarjota, vain kyttäystä. Sosiaalityötekijä kuitenkin haluaa jatkaa Perhetyötä, varsinkin pian SYNTYVÄN lapsen aiheuttaman työmääärän lisääntymisen aiheuttaman uhan vuoksi.

        Jälleen kerran ihmettelen päätöstäsi hankkia kolmas lapsi... Tiedät että pieni vauva lisää työmäärääsi ja tiedät että et jaksa sitä ja silti pakko pykästä vielä yksi. Uskomatonta. Minkä takia ajattelet että sinulla on oikeus käyttäytyä näin? Kenen velvollisuus on huolehtia sinun kodistasi ja lapsistasi, kun itse et jaksa? Yhteiskunnan? Eli työssäkäyvät ihmiset maksavat veroa sitä varten, ettei sinun tarvitse siivota ja hoitaa lapsiasi, niinkö? Miksi et ota itse vastuuta omista valinnoistasi? Miksi ihmeessä olet kahden jälkeen yöllä netissä raivoamassa, kun voisit käyttää sen ajan nukkumiseen. Se auttaisi kummasti siinä jaksamisessa.


      • Emmi-Lotta kirjoitti:

        Jälleen kerran ihmettelen päätöstäsi hankkia kolmas lapsi... Tiedät että pieni vauva lisää työmäärääsi ja tiedät että et jaksa sitä ja silti pakko pykästä vielä yksi. Uskomatonta. Minkä takia ajattelet että sinulla on oikeus käyttäytyä näin? Kenen velvollisuus on huolehtia sinun kodistasi ja lapsistasi, kun itse et jaksa? Yhteiskunnan? Eli työssäkäyvät ihmiset maksavat veroa sitä varten, ettei sinun tarvitse siivota ja hoitaa lapsiasi, niinkö? Miksi et ota itse vastuuta omista valinnoistasi? Miksi ihmeessä olet kahden jälkeen yöllä netissä raivoamassa, kun voisit käyttää sen ajan nukkumiseen. Se auttaisi kummasti siinä jaksamisessa.

        Minä en edelleenkään ole vakuuttunut siitä etten jaksaisi.. vaan sossu.
        Ja kuten jo jollekin tuolla huomautin ehkäisy ei ole 100% varmaa koskaan!
        Mutta tämäkin "keskustelu" alkaa siinä määrin poiketa aiheesta, että paras lopettaa..

        Kysymys koski edelleen PERHETYÖN KANSSA TOIMIMISEN PROPLEMATIIKKA..
        Jos tähän on järkevää sanottavaa, niin kiitän, muuten ADIOS, CIAO, BYE BYE, JNE!


      • Emmi-Lotta
        vanilja-84 kirjoitti:

        Minä en edelleenkään ole vakuuttunut siitä etten jaksaisi.. vaan sossu.
        Ja kuten jo jollekin tuolla huomautin ehkäisy ei ole 100% varmaa koskaan!
        Mutta tämäkin "keskustelu" alkaa siinä määrin poiketa aiheesta, että paras lopettaa..

        Kysymys koski edelleen PERHETYÖN KANSSA TOIMIMISEN PROPLEMATIIKKA..
        Jos tähän on järkevää sanottavaa, niin kiitän, muuten ADIOS, CIAO, BYE BYE, JNE!

        No eiköhän se probleema tässä ole se, että sinä haluat apua kodin siivoukseen ja lapsen hoitoon, mutta et sitä saa, koska sinut on katsottu kykeneväksi hoitamaan koti ja lapsi ilman konkreettista apua. Sinulla ei siis ole mitään fyysistä estettä hoitaa hommaasi, jonka takia jonkun muun pitäisi se tehdä. Eli kuten itsekkin sanoit, tietoa ja taitoa olisi, mutta motivaatio puuttuu. Perhetyön tehtävä olisi löytää sinulle se motivaatio, ei suinkaan motivaation puutteesi takia hoitaa sinun hommiasi.

        Perhetyön kanssa sinulla ei nähdäkseni nyt ole vaihtoehtoja, jos et halua nuorimmaisiasikin huostaan otettavaksi. Otat vain sen avun vastaan jonka he sinulle tarjoavat. Se tosin ei varmaankaan ole sellaista apua jota haluaisit, mutta kuitenkin sellaista jota tarvitset. Mikä ihme niissä ihmisissä nyt sinua sitten stressaa? Ajattele asiaa lastesi kannalta, heille on parempi kun ongelmat havaitaan ajoissa. Sinun stressaantumisesi ei ole ollenkaan oleellista, vaan lastesi hyvinvointi. Niin, tähänhän voi sitten heittää vastaväitteen, että jos äiti on stressaantunut, niin lapsetkaan eivät voi hyvin. No, eipä se esikoisesi hyvin voinut ennen perhetyön tekijöitäkään, kun kerran oli niin paha olla että lähdit apua alunperin hakemaankin.


      • Emmi-Lotta
        Emmi-Lotta kirjoitti:

        No eiköhän se probleema tässä ole se, että sinä haluat apua kodin siivoukseen ja lapsen hoitoon, mutta et sitä saa, koska sinut on katsottu kykeneväksi hoitamaan koti ja lapsi ilman konkreettista apua. Sinulla ei siis ole mitään fyysistä estettä hoitaa hommaasi, jonka takia jonkun muun pitäisi se tehdä. Eli kuten itsekkin sanoit, tietoa ja taitoa olisi, mutta motivaatio puuttuu. Perhetyön tehtävä olisi löytää sinulle se motivaatio, ei suinkaan motivaation puutteesi takia hoitaa sinun hommiasi.

        Perhetyön kanssa sinulla ei nähdäkseni nyt ole vaihtoehtoja, jos et halua nuorimmaisiasikin huostaan otettavaksi. Otat vain sen avun vastaan jonka he sinulle tarjoavat. Se tosin ei varmaankaan ole sellaista apua jota haluaisit, mutta kuitenkin sellaista jota tarvitset. Mikä ihme niissä ihmisissä nyt sinua sitten stressaa? Ajattele asiaa lastesi kannalta, heille on parempi kun ongelmat havaitaan ajoissa. Sinun stressaantumisesi ei ole ollenkaan oleellista, vaan lastesi hyvinvointi. Niin, tähänhän voi sitten heittää vastaväitteen, että jos äiti on stressaantunut, niin lapsetkaan eivät voi hyvin. No, eipä se esikoisesi hyvin voinut ennen perhetyön tekijöitäkään, kun kerran oli niin paha olla että lähdit apua alunperin hakemaankin.

        Niin ja tuosta ehkäisyasiasta, "ehkäisy ei ole 100% varmaa koskaan!" Todelliset vahinkoraskaudet, eli sellaiset raskaudet jotka saavat alkunsa vaikka ehkäisyä on käytetty oikein ja huolellisesti, ovat ÄÄRIMMÄISEN HARVINAISIA. Ja kukaan ei ikipäivänä usko, sinulle olisi näin käynyt KOLME kertaa! Eli ehkäisyasiassa on kyllä sinulla petraamisen varaa. Pillerit on otettava ajallaan, jos kondomi menee rikki on käytettävä jälkiehkäisyä jne. Ehkäisyneuvolasta saat tietoa asiasta, suosittelen että otat sinne yhteyttä.


      • Emmi-Lotta kirjoitti:

        No eiköhän se probleema tässä ole se, että sinä haluat apua kodin siivoukseen ja lapsen hoitoon, mutta et sitä saa, koska sinut on katsottu kykeneväksi hoitamaan koti ja lapsi ilman konkreettista apua. Sinulla ei siis ole mitään fyysistä estettä hoitaa hommaasi, jonka takia jonkun muun pitäisi se tehdä. Eli kuten itsekkin sanoit, tietoa ja taitoa olisi, mutta motivaatio puuttuu. Perhetyön tehtävä olisi löytää sinulle se motivaatio, ei suinkaan motivaation puutteesi takia hoitaa sinun hommiasi.

        Perhetyön kanssa sinulla ei nähdäkseni nyt ole vaihtoehtoja, jos et halua nuorimmaisiasikin huostaan otettavaksi. Otat vain sen avun vastaan jonka he sinulle tarjoavat. Se tosin ei varmaankaan ole sellaista apua jota haluaisit, mutta kuitenkin sellaista jota tarvitset. Mikä ihme niissä ihmisissä nyt sinua sitten stressaa? Ajattele asiaa lastesi kannalta, heille on parempi kun ongelmat havaitaan ajoissa. Sinun stressaantumisesi ei ole ollenkaan oleellista, vaan lastesi hyvinvointi. Niin, tähänhän voi sitten heittää vastaväitteen, että jos äiti on stressaantunut, niin lapsetkaan eivät voi hyvin. No, eipä se esikoisesi hyvin voinut ennen perhetyön tekijöitäkään, kun kerran oli niin paha olla että lähdit apua alunperin hakemaankin.

        Tähän voisi vain todeta että, me kävimme vanhemmuuden arvioinnissa, tämän nuorimmaisen kanssa ja tässä otteita heidän yhteen vedostaan:

        "Äiti sitoutui tutkimus- ja arviontijaksoon. Psykologisten tutkimusten mukaan äidin vanhemmuudessa on paljon hyviä perustaitoja. Kuitenkin perheen nykyisen tilanteen vuoksi syvempi sitoutuneisuus on kateissa. Tilanne on nykyisellään vaikea parisuhteen ongelmien vuoksi (joiden korjaamisen olen myöskin ollut sitoutunut, mutta mieheni ei) ja äidin jaksamattomuuden vuoksi (johon lääkäri tai psykologi ei nähnyt tarpeelliseksi puuttua sen isommin. lisä huomautuksena: koko tämän jakson aikana taistelin myös esikoiseni auttamiseksi ja huostaanottoa vastaan ja yritin yhä saada kuntoutusta myös hänelle.). Äiti oli kantava voima perheessä jakson aikana. Hänessä havaitut vanhemmuuden taidot mahdollistivat kotiutumisen jakson päättyessä."

        Kasvatusneuvolan työntekijän kanssa siis sovittu tämän jälkeen taloudellisten selvitysten vähentämisen vuoksi, että erilleen muutto miehen kanssa tapahtuu vasta lapsen syntymän jälkeen, Lisäksi perhetyöntekijän kanssa painostamalla saatu miettimistauko heinäkuun ajaksi, jonka jälkeen pitäisi saada aikaiseksi jonkinnäköinen kaikkie tyydyttävä suunnitelma jatkosta, vaikka perhetyökin myönsi vain käyvänsä tarkistamassa etten taas väsy. Minkäänlaista apua minulle he eivät koe pystyvänsä tarjoamaan..
        Miksi siis jatkaa tätä? Koska sossu sanoo perhetyön lopettamisen kertovan kyvyttömyydestäni sitoutua tarjottavaan apuun ja siten huostaanoton peruste.
        Tämä siitä huolimatta että sekä vanhemmuuden arvioinnin että kasvatusneuvolan työntekijät nimenomaan kehuvat sitoutumistani. Mutta minähän koenkin hyötyneeni näistä palveluista, toisin kuin perhetyöstä :)


      • Emmi-Lotta
        vanilja-84 kirjoitti:

        Tähän voisi vain todeta että, me kävimme vanhemmuuden arvioinnissa, tämän nuorimmaisen kanssa ja tässä otteita heidän yhteen vedostaan:

        "Äiti sitoutui tutkimus- ja arviontijaksoon. Psykologisten tutkimusten mukaan äidin vanhemmuudessa on paljon hyviä perustaitoja. Kuitenkin perheen nykyisen tilanteen vuoksi syvempi sitoutuneisuus on kateissa. Tilanne on nykyisellään vaikea parisuhteen ongelmien vuoksi (joiden korjaamisen olen myöskin ollut sitoutunut, mutta mieheni ei) ja äidin jaksamattomuuden vuoksi (johon lääkäri tai psykologi ei nähnyt tarpeelliseksi puuttua sen isommin. lisä huomautuksena: koko tämän jakson aikana taistelin myös esikoiseni auttamiseksi ja huostaanottoa vastaan ja yritin yhä saada kuntoutusta myös hänelle.). Äiti oli kantava voima perheessä jakson aikana. Hänessä havaitut vanhemmuuden taidot mahdollistivat kotiutumisen jakson päättyessä."

        Kasvatusneuvolan työntekijän kanssa siis sovittu tämän jälkeen taloudellisten selvitysten vähentämisen vuoksi, että erilleen muutto miehen kanssa tapahtuu vasta lapsen syntymän jälkeen, Lisäksi perhetyöntekijän kanssa painostamalla saatu miettimistauko heinäkuun ajaksi, jonka jälkeen pitäisi saada aikaiseksi jonkinnäköinen kaikkie tyydyttävä suunnitelma jatkosta, vaikka perhetyökin myönsi vain käyvänsä tarkistamassa etten taas väsy. Minkäänlaista apua minulle he eivät koe pystyvänsä tarjoamaan..
        Miksi siis jatkaa tätä? Koska sossu sanoo perhetyön lopettamisen kertovan kyvyttömyydestäni sitoutua tarjottavaan apuun ja siten huostaanoton peruste.
        Tämä siitä huolimatta että sekä vanhemmuuden arvioinnin että kasvatusneuvolan työntekijät nimenomaan kehuvat sitoutumistani. Mutta minähän koenkin hyötyneeni näistä palveluista, toisin kuin perhetyöstä :)

        " perhetyökin myönsi vain käyvänsä tarkistamassa etten taas väsy."
        No eikö se ole sitten hyvä juttu? Mitä pelkäät, sitä että taas väsyt ja lapset huostaanotetaan?
        Siis koetko nyt pärjääväsi yksin lasten kanssa vai et? Jos koet pärjääväsi, niin ethän sinä sitten mitään apua tarvitse, mutta tottakai tilannetta pitää tarkkailla, että homma pysyy hallinnassa.
        Jos koet että et pärjää, niin mitä apua oikein haluat?


      • Emmi-Lotta kirjoitti:

        Niin ja tuosta ehkäisyasiasta, "ehkäisy ei ole 100% varmaa koskaan!" Todelliset vahinkoraskaudet, eli sellaiset raskaudet jotka saavat alkunsa vaikka ehkäisyä on käytetty oikein ja huolellisesti, ovat ÄÄRIMMÄISEN HARVINAISIA. Ja kukaan ei ikipäivänä usko, sinulle olisi näin käynyt KOLME kertaa! Eli ehkäisyasiassa on kyllä sinulla petraamisen varaa. Pillerit on otettava ajallaan, jos kondomi menee rikki on käytettävä jälkiehkäisyä jne. Ehkäisyneuvolasta saat tietoa asiasta, suosittelen että otat sinne yhteyttä.

        kumiallergian vuoksi kondomin käyttö mahdotanta tai liian kallista ja pillereitä olen syönyt niinkuin pitää.. edelleen esikoisen ja pikkuisemme välissä on kokonaset 8vuotta. Seuraava oli kyllä varsin harkittu, mutta nämä esikoisen ongelmat sitten veivät jaksamisen todella nopeasti.. enpä osannut niihin varautua, enkä siihen ettei apua saa vaikka pyytää..


      • Emmi-Lotta kirjoitti:

        " perhetyökin myönsi vain käyvänsä tarkistamassa etten taas väsy."
        No eikö se ole sitten hyvä juttu? Mitä pelkäät, sitä että taas väsyt ja lapset huostaanotetaan?
        Siis koetko nyt pärjääväsi yksin lasten kanssa vai et? Jos koet pärjääväsi, niin ethän sinä sitten mitään apua tarvitse, mutta tottakai tilannetta pitää tarkkailla, että homma pysyy hallinnassa.
        Jos koet että et pärjää, niin mitä apua oikein haluat?

        Tuolla toisella palstalla onkin heitetty hyvä kysymys, miksi äidin/vanhempien väsyminen on muka syy huostaanottaa lapsi nykyaikana, ennen kun siihen tarjottiin kotipalvelua avuksi..

        Koen nyt ainakin pärjääväni tämän lapsen kanssa, yksin jääminen kahden pienen kanssa tietysti hirvittää, vaikka paljon apua ei nytkään mieheltä heru. Lisäksi pelkään masentuvani taas eron seurauksena, vaikka se onkin perusteltu kuten edellinenkin.

        Pointtina tässä onkin se etten koe nyt tarvitsevani apua, mutta en voi siitä kieltäytyä, huostaanottamisen pelossa, joten se on henkinen rasite. Ja koska jos väsyn apua tuskin edelleenkään tarjotaan.


      • Emmi-Lotta
        vanilja-84 kirjoitti:

        Tuolla toisella palstalla onkin heitetty hyvä kysymys, miksi äidin/vanhempien väsyminen on muka syy huostaanottaa lapsi nykyaikana, ennen kun siihen tarjottiin kotipalvelua avuksi..

        Koen nyt ainakin pärjääväni tämän lapsen kanssa, yksin jääminen kahden pienen kanssa tietysti hirvittää, vaikka paljon apua ei nytkään mieheltä heru. Lisäksi pelkään masentuvani taas eron seurauksena, vaikka se onkin perusteltu kuten edellinenkin.

        Pointtina tässä onkin se etten koe nyt tarvitsevani apua, mutta en voi siitä kieltäytyä, huostaanottamisen pelossa, joten se on henkinen rasite. Ja koska jos väsyn apua tuskin edelleenkään tarjotaan.

        Siis eihän se nyt ole normaalia, että ihan tavallinen arki kahden lapsen kanssa väsyttää sinut niin, ettet kykene siitä selviytymään. Tietysti pitää selvittää ne syyt, mikä tähän tilanteeseen on johtanut, jotta se saataisiin korjattua ja jaksaisit sitä arkea elää. Kuten jo tuossa aiemminkin sanoin, siivous ja lastenhoitoapua saisi sinulle sitten antaa ihan loputtomiin, jos syitä siihen jaksamattomuuteen ei selvitetä ja korjata.
        Arjen pyöritys yksin kahden pienen lapsen kanssa on varmasti rankkaa, kun se on rankkaa kahdenkin aikuisen pyörittää. Mutta onhan siitä selvinnyt monen monta äitiä. Jos sinulla ei ole fyysistä estettä hoitaa lapsia ja kotia, et tarvitse fyysistä apuakaan. Jos ongelmat on henkisiä, tarvitset henkistä apua. Väsymys on kuitenkin ihan normaalia pikkulapsi perheessä. Lapset voi sairastella ja silloin on todella luksusta jos saa vuorokauden aikana nukuttua kaksikin tuntia. Mutta on pakko jaksaa, pitää vain yrittää helpottaa sitä arkea pienin konstein, esim. kaurapuuron keittämisen sijaan pikapuuropussit, on nopeampaa ja vähemmän tiskiä. Uskoisin, että suurin osa äideistä tietää tunteen, hammasta purren pakko jaksaa.

        Tekstistäsi sain sellaisen käsityksen, että sinunkin vanhempasi ovat olleet aika lailla sossun käyttäjiä, heti kun on ongelmaa niin sossuun hakemaan tukihenkilöä yms. Lienet oppinut heiltä tämän käyttäymismallin, että kun arki on tylsää puurtamista ja tuntuu että ei jaksaisi, niin sossuun apua vinkumaan, sen sijaan että ottaisit itseäsi niskasta kiinni ja hoitaisit itse elämäsi kuntoon. Tiedän että tällainen sossuilu on periytyvää, kuten lasten pahoinpitely ja alkoholismi, mutta olisko aika katkaista kierre?


      • Emmi-Lotta kirjoitti:

        Siis eihän se nyt ole normaalia, että ihan tavallinen arki kahden lapsen kanssa väsyttää sinut niin, ettet kykene siitä selviytymään. Tietysti pitää selvittää ne syyt, mikä tähän tilanteeseen on johtanut, jotta se saataisiin korjattua ja jaksaisit sitä arkea elää. Kuten jo tuossa aiemminkin sanoin, siivous ja lastenhoitoapua saisi sinulle sitten antaa ihan loputtomiin, jos syitä siihen jaksamattomuuteen ei selvitetä ja korjata.
        Arjen pyöritys yksin kahden pienen lapsen kanssa on varmasti rankkaa, kun se on rankkaa kahdenkin aikuisen pyörittää. Mutta onhan siitä selvinnyt monen monta äitiä. Jos sinulla ei ole fyysistä estettä hoitaa lapsia ja kotia, et tarvitse fyysistä apuakaan. Jos ongelmat on henkisiä, tarvitset henkistä apua. Väsymys on kuitenkin ihan normaalia pikkulapsi perheessä. Lapset voi sairastella ja silloin on todella luksusta jos saa vuorokauden aikana nukuttua kaksikin tuntia. Mutta on pakko jaksaa, pitää vain yrittää helpottaa sitä arkea pienin konstein, esim. kaurapuuron keittämisen sijaan pikapuuropussit, on nopeampaa ja vähemmän tiskiä. Uskoisin, että suurin osa äideistä tietää tunteen, hammasta purren pakko jaksaa.

        Tekstistäsi sain sellaisen käsityksen, että sinunkin vanhempasi ovat olleet aika lailla sossun käyttäjiä, heti kun on ongelmaa niin sossuun hakemaan tukihenkilöä yms. Lienet oppinut heiltä tämän käyttäymismallin, että kun arki on tylsää puurtamista ja tuntuu että ei jaksaisi, niin sossuun apua vinkumaan, sen sijaan että ottaisit itseäsi niskasta kiinni ja hoitaisit itse elämäsi kuntoon. Tiedän että tällainen sossuilu on periytyvää, kuten lasten pahoinpitely ja alkoholismi, mutta olisko aika katkaista kierre?

        Vanhempani eivät ole olleet "sossunkäyttäjiä", koko rotlan olen kyllä aikanaan läpi käynyt. Lyhyesti oma taustani: YH isä, 90-luvun lama, työttömyys, alkoholismi ja lopulta kodittomuus. Sano vain jos olen saanut väärin apua silloin.
        Juuri siksi, vuosia näissä ympyröissä pyörineenä en ymmärrä kuinka perheeni on joutunut tällaiseen jamaan että minkäänlaista apua ei ole ollut tarjolla.. ei ainakaan sellaista mitä tunsin perheenijäsenille kaipaavan. Kuten sekin että jos esikoisellani on pahaolla, minua tuputetaan vauvan kanssa johonkin suljettuun äiti-vauva ryhmään joka tukisi varhaista vuorovaikutusta. Kaipasin tukea esikoiseni kanssa toimimiseen ja hänen kanssaan vuorovaikuttamiseen, mutta sellaista palvelua ei ole enää tarjolla kouluikäiselle, paitsi huostaanoton kautta.

        Ja edelleenkin pyysin apua ja neuvoja päästä sopuun tuon perhetyön kanssa, mutta ilmeisesti tälläiseen sättimiseen on tyytyminen..


      • Emmi-Lotta
        vanilja-84 kirjoitti:

        Vanhempani eivät ole olleet "sossunkäyttäjiä", koko rotlan olen kyllä aikanaan läpi käynyt. Lyhyesti oma taustani: YH isä, 90-luvun lama, työttömyys, alkoholismi ja lopulta kodittomuus. Sano vain jos olen saanut väärin apua silloin.
        Juuri siksi, vuosia näissä ympyröissä pyörineenä en ymmärrä kuinka perheeni on joutunut tällaiseen jamaan että minkäänlaista apua ei ole ollut tarjolla.. ei ainakaan sellaista mitä tunsin perheenijäsenille kaipaavan. Kuten sekin että jos esikoisellani on pahaolla, minua tuputetaan vauvan kanssa johonkin suljettuun äiti-vauva ryhmään joka tukisi varhaista vuorovaikutusta. Kaipasin tukea esikoiseni kanssa toimimiseen ja hänen kanssaan vuorovaikuttamiseen, mutta sellaista palvelua ei ole enää tarjolla kouluikäiselle, paitsi huostaanoton kautta.

        Ja edelleenkin pyysin apua ja neuvoja päästä sopuun tuon perhetyön kanssa, mutta ilmeisesti tälläiseen sättimiseen on tyytyminen..

        Pahoillani olen, jos olet sättimiseksi kaiken kirjoittamani mieltänyt. Mitään konkreettisia neuvoja täällä ei voi kukaan oikein antaa ilman että tietää tarkkaan kaikki ongelmasi, joita et varmaan ala täällä setvimään, enkä todellakaan suosittele niin tekemäänkään.

        " Kuten sekin että jos esikoisellani on pahaolla, minua tuputetaan vauvan kanssa johonkin suljettuun äiti-vauva ryhmään joka tukisi varhaista vuorovaikutusta"
        Eli, esikoisen paha olo ei ole mikään esikoisesta itsestään lähtevä sairaus, vaan reaktio ympäristöön = kotioloihin. Jos kaikki ei ole kunnossa esikoisen kanssa, niin tuskinpa on nuoremmankaan kanssa. On hyvin ymmärrettävää että yritetään tukea sinua lapsen varhaisen vuorovaikutuksen kanssa, koska se on todella tärkeä vaihe lapsen kehityksessä.

        Perhetyön kanssa sopuun pääsemisestä. Voisit yrittää rauhoittaa nämä keskustelutilanteet, eli jos suinkin mahdollista, lapsi olisi silloin päiväunilla ja yritä ajoittaa ruuanlaitto johonkin muuhun hetkeen, ettei tarvitse seinän läpi huudella. Sitten lähdette yhdessä suunnittelemaan tulevaisuutta. Minulle tulisi nyt ensin mieleen, oletko järjestänyt nuoremmalle lapsellesi hoidon siksi aikaa kun olet synnyttämässä tätä vatsa-asukkia? Jos et ole, pyydä heiltä apua sen järjestelyyn. Käykää läpi ihan käytännön ongelmia, mitä voi tulla eteen kun olet yksin kahden pikkuisen kanssa. Keskustele heidän kanssaan millaisiin ongelma tilanteisiin kannattaa varautua ja miten niihin voi varautua. Aiotko käyttää hoitovapaan ja miten järjestät toimeentulon, menetkö opiskelemaan/töihin ja missä vaiheessa. Mitä kaikkea sinun pitää saavuttaa, ennenkuin sinun on mahdollista saada esikoinen takaisin kotiin. ja kenoja, miten pystyt nämä tavoitteet saavuttamaan ja pysymään niissä. Ymmärrän, että se ei varmaan ole kivaa ruotia omaa elämäänsä ongelmineen ja virheineen jonkun sossutätien kanssa, mutta taidat olla siinä tilanteessa, ettei sinulla ole oikein vaihtoehtoja, jos haluat pitää lapsesi ja saada esikoisesi takaisin.


      • Emmi-Lotta kirjoitti:

        Pahoillani olen, jos olet sättimiseksi kaiken kirjoittamani mieltänyt. Mitään konkreettisia neuvoja täällä ei voi kukaan oikein antaa ilman että tietää tarkkaan kaikki ongelmasi, joita et varmaan ala täällä setvimään, enkä todellakaan suosittele niin tekemäänkään.

        " Kuten sekin että jos esikoisellani on pahaolla, minua tuputetaan vauvan kanssa johonkin suljettuun äiti-vauva ryhmään joka tukisi varhaista vuorovaikutusta"
        Eli, esikoisen paha olo ei ole mikään esikoisesta itsestään lähtevä sairaus, vaan reaktio ympäristöön = kotioloihin. Jos kaikki ei ole kunnossa esikoisen kanssa, niin tuskinpa on nuoremmankaan kanssa. On hyvin ymmärrettävää että yritetään tukea sinua lapsen varhaisen vuorovaikutuksen kanssa, koska se on todella tärkeä vaihe lapsen kehityksessä.

        Perhetyön kanssa sopuun pääsemisestä. Voisit yrittää rauhoittaa nämä keskustelutilanteet, eli jos suinkin mahdollista, lapsi olisi silloin päiväunilla ja yritä ajoittaa ruuanlaitto johonkin muuhun hetkeen, ettei tarvitse seinän läpi huudella. Sitten lähdette yhdessä suunnittelemaan tulevaisuutta. Minulle tulisi nyt ensin mieleen, oletko järjestänyt nuoremmalle lapsellesi hoidon siksi aikaa kun olet synnyttämässä tätä vatsa-asukkia? Jos et ole, pyydä heiltä apua sen järjestelyyn. Käykää läpi ihan käytännön ongelmia, mitä voi tulla eteen kun olet yksin kahden pikkuisen kanssa. Keskustele heidän kanssaan millaisiin ongelma tilanteisiin kannattaa varautua ja miten niihin voi varautua. Aiotko käyttää hoitovapaan ja miten järjestät toimeentulon, menetkö opiskelemaan/töihin ja missä vaiheessa. Mitä kaikkea sinun pitää saavuttaa, ennenkuin sinun on mahdollista saada esikoinen takaisin kotiin. ja kenoja, miten pystyt nämä tavoitteet saavuttamaan ja pysymään niissä. Ymmärrän, että se ei varmaan ole kivaa ruotia omaa elämäänsä ongelmineen ja virheineen jonkun sossutätien kanssa, mutta taidat olla siinä tilanteessa, ettei sinulla ole oikein vaihtoehtoja, jos haluat pitää lapsesi ja saada esikoisesi takaisin.

        Olen pahoillani jos ymmärsit sättimisen koskevan sinua. Osa täällä käy vain toteamassa että olen hullu ja sterilisaation tarpeessa JNE. kyllästyy siihen..

        Tilanteiden rauhoittaminen on hyvä idea, yritetään.
        Nuoremmalle eli ainoalle kotona asuvalle lapselle olen sopinut hoitajaksi parhaan ystäväni, joka sattuu olemaan juurikin synnytyksenaikoihin lomalla. Tänä auttaa vielä se että kaikki lapseni ovat olleet isokokoisia, siis sekä pitkiä että painavia, joten tämäkin kuten edellinenkin tullaan käynnistämään, mikä auttaa sopimaan tuon synnyttämisen ajankohdan aika tarkkaan. Viimeksi käynnistyksestä meni meinaan alle 12 tuntia syntymään..
        Tätä se perhetyökin viimeksi käski selvittää ja sen tenkin, tosin he halusivat minun tekevän vara suunnitelmat A, B ja C myös jos tuo kaveri ei voisikaan auttaa. Minusta se vaatimus on jo kohtuuton, varsinkin kun myös ne suunnitelmat pitäisi olla niin varmoja että hyvä etteivät vaatineet minua tekemään ystävieni kanssa kirjallisia sopimuksia.. :D
        Lisäksi he pyysivät varautumaan siihen että tämä syntyisi ennenaikaisesti, epäilin tätä, mutta sanoin yhden lähihoitaja kaverini taas olevan elokuun puoleenväliin asti lomalla, että saisin varmasti hänet hälytettyä tällaisessa tapauksessa.

        Toimeentuloni on paremmin turvattu kuin nyt kotihoidon tuella, sillä ennen edellisen lapsen syntymää olin töissä, ja koska näiden kahden ikä ero on alle 2 vuotta saan tästäkin työtulojeni mukaista äitiyspäivärahaa. Töihin olisin palaamassa viimeistään kun tämä pian syntyvä olisi 1½v niinkuin tein esikoisenkin kanssa ja olisin tehnyt vielä tämän nuorimmankin kanssa ellei olisi tullut tätä kolmatta tähän. Lähihoitajana noita hommia riittää, minua esim vanha työpaikka kyseli kolmesti töihin jo äitiyslomani aikana, edes päiväksi sijaistamaan. Siitä en siis kanna huolta. Kouluttautumaan en toista kertaa lähde pienten lasten kanssa, kun ei ole pakko! Sen virheen tein esikoisen kanssa, rankka oli ja opinnot venyi.

        Esikoisen asioista päättää sitten se uusi sossu, joka ei ole missään tekemisissä perhetyön kanssa, joka yhä siis toimii nykyisen sossumme alaisuudessa.

        Kiitoksia sinulle, tätä voisin jo sanoa neuvoksi, pystyisipä useampi mielipiteistään huolimatta samaan.


    • näin tuumailen

      Vaikea uskoa,että kukaan äiti/sosiaalipuolen ihminen täällä näin mesoaisi (kielenkäyttö),joten liekö provoviesti..

    • ....................

      Oisko sinulle alunperinkin ollut paras vaihtoehto tukiperhe? Siis sellainen johon olisit voinut viedä esikoisen joskus hoitoon? Onko tukiperhettä edes ehdotettu sinulle ja onko kunnassasi mahdollista?

      • Jossain vaiheessa oli varmaankin puhetta tukiperheestä/henkilöstä, siis ennen toisen lapsen syntymää. Silloin koin että viikonlopuksi muualle lapsen antaminen vähentäisi sitä muutenkin vähäistä hyvää aikaamme, sillä viikolla opiskelin kunnes 2008 valmistuin ja sen jälkeen olin töissä kunnes äitiysloma alkoi 12/2009. Itse toivoin lapselle tukihenkilöä, jolla olisi mahdollisuus viikollakin viedä lapsi jonnekin "kivaan paikkaan" ja olla muutenkin hänelle ulkopuolisena kuuntelevana korvana, (itsellä ihan hirveän hyvä kokemus tukihenkilöstä. 20vuoden jälkeen olemme yhä yhteyksissä), johon minulla ei rahatilanteen ja ajanpuutteen/jaksamisen vuoksi ollut mahdollisuutta.
        Tämä jäi kuitenkin vain puheen tasolle. Perhetyö ehdotti myös heti lähes alkuunsa meille Perhekuntoutusta, mutta tätäkään ei saatu "ajoissa" järjestettyä. Myöskään "kesäperhettä" ei saatu lapselle kesinä 2009 ja 2010 sossun vitkuttelun takia. Tuota perhetyön erinomaisuutta sossu jaksaa hehkuttaa, vaikka itse koen sen kaikkein hyödyttömimmäksi.


      • ....................
        vanilja-84 kirjoitti:

        Jossain vaiheessa oli varmaankin puhetta tukiperheestä/henkilöstä, siis ennen toisen lapsen syntymää. Silloin koin että viikonlopuksi muualle lapsen antaminen vähentäisi sitä muutenkin vähäistä hyvää aikaamme, sillä viikolla opiskelin kunnes 2008 valmistuin ja sen jälkeen olin töissä kunnes äitiysloma alkoi 12/2009. Itse toivoin lapselle tukihenkilöä, jolla olisi mahdollisuus viikollakin viedä lapsi jonnekin "kivaan paikkaan" ja olla muutenkin hänelle ulkopuolisena kuuntelevana korvana, (itsellä ihan hirveän hyvä kokemus tukihenkilöstä. 20vuoden jälkeen olemme yhä yhteyksissä), johon minulla ei rahatilanteen ja ajanpuutteen/jaksamisen vuoksi ollut mahdollisuutta.
        Tämä jäi kuitenkin vain puheen tasolle. Perhetyö ehdotti myös heti lähes alkuunsa meille Perhekuntoutusta, mutta tätäkään ei saatu "ajoissa" järjestettyä. Myöskään "kesäperhettä" ei saatu lapselle kesinä 2009 ja 2010 sossun vitkuttelun takia. Tuota perhetyön erinomaisuutta sossu jaksaa hehkuttaa, vaikka itse koen sen kaikkein hyödyttömimmäksi.

        "Ja lapselle tehdä pahaanoloon psykologin/psykiatrin arvio ja seuranta.. Laiton juttu siis koko huostaanotto alunperinkin."

        Eli siis lapsellesi ei ole tehty edes minkäänlaista arviota ammattilaisten toimesta? Miksi et mene asianajajan puheille?


      • .................... kirjoitti:

        "Ja lapselle tehdä pahaanoloon psykologin/psykiatrin arvio ja seuranta.. Laiton juttu siis koko huostaanotto alunperinkin."

        Eli siis lapsellesi ei ole tehty edes minkäänlaista arviota ammattilaisten toimesta? Miksi et mene asianajajan puheille?

        Olin naivi, luulin että kun vastustin huostaanottoa ja tein lapsen tilanteesta ja sossun vitkustelusta selvityksen hallinto-oikeudelle, että se vaikuttaisi jotain..
        Jälkeenpäin olenkin kuullut että hallinto-oikeus onkin vain läpihuutojuttu ellei minulla ole pitäviä todisteita sosiaalityöntekijän virheellisestä toiminnasta.

        Kaikenlainen puhuminen ja avunpyytäminen muista kuin sosiaalityöntekijän tarjoamista paikoista tulkittiin kuitenkin kyvyttömyydeksi sitoutua tarjottuun apuun.
        Eikä minulla ollut esimerkiksi tästä perhetyön asiakaskäynnillä ehdottomasta perhekuntoutuksesta minkäänlaista todistusta, että koska se oli tapahtunut. Niinpä koska sossu oli järjestänyt sijaishallinnon työntekijän kanssa asiasta palaverin 31.1.-11 jossa siis saatiin tuo paikka meille huhtikuulle voitiin helmikuussa todeta (lapsen kiireellisen yhteydessä) että apu valitettavasti tuli liian myöhään..
        Ainoa toivoni saada lapsi takaisin on yrittää "korjata" elämäni ja toivoa hänenkin asioidensa ja pahanolonsa syyn selviävän hyvässä puolueettomassa paikassa, perhekotiin näet olen tyytyväinen ja heidän kasvatustapansa ei sodi omia arvojani vastaan. Muuten olisin riitauttanut sijoituspaikankin. Väsynyt sotimaan tuulimyllyä vastaan, joten päättänyt käyttää senkin energian kahteen ihanaan pienokaiseeni.. Onneksi myös esikoinen jäi samalle paikkakunnalle, joten tapaan häntä useamman kerran kkssa, ja yritän ylläpitää suhdetta häneen ja sisarusten välillä mahdollisimman tiiviisti.


      • Äiti & sijaisäiti
        vanilja-84 kirjoitti:

        Jossain vaiheessa oli varmaankin puhetta tukiperheestä/henkilöstä, siis ennen toisen lapsen syntymää. Silloin koin että viikonlopuksi muualle lapsen antaminen vähentäisi sitä muutenkin vähäistä hyvää aikaamme, sillä viikolla opiskelin kunnes 2008 valmistuin ja sen jälkeen olin töissä kunnes äitiysloma alkoi 12/2009. Itse toivoin lapselle tukihenkilöä, jolla olisi mahdollisuus viikollakin viedä lapsi jonnekin "kivaan paikkaan" ja olla muutenkin hänelle ulkopuolisena kuuntelevana korvana, (itsellä ihan hirveän hyvä kokemus tukihenkilöstä. 20vuoden jälkeen olemme yhä yhteyksissä), johon minulla ei rahatilanteen ja ajanpuutteen/jaksamisen vuoksi ollut mahdollisuutta.
        Tämä jäi kuitenkin vain puheen tasolle. Perhetyö ehdotti myös heti lähes alkuunsa meille Perhekuntoutusta, mutta tätäkään ei saatu "ajoissa" järjestettyä. Myöskään "kesäperhettä" ei saatu lapselle kesinä 2009 ja 2010 sossun vitkuttelun takia. Tuota perhetyön erinomaisuutta sossu jaksaa hehkuttaa, vaikka itse koen sen kaikkein hyödyttömimmäksi.

        Tiedäthän, että tukihenkilöitä ei niin vain "oteta" mistään? Monilla tukihenkilöillä on myös itsellä lapsia, joten viikolla on oikeasti kovin vaikea järjestää aikaa muiden lapsille.
        Voisitko itse harkita, että ottaisit kerran viikossa jonkun toisen lapset itsellesi "hoitoon" esim.leikkipuistoon 2-3tunniksi? Siten voisit saada näiden lasten äidistä omille lapsillesi tukihenkilön.
        Meilläkin on ollut useita kesälapsia ja kesäpaikoista on huutava pula. Voi olla, ettei teille ole löytynyt kesäperhettä muutenkaan, eikä sossun "vitkuttelulla" ole ollut mitään syytä asiaan.


      • Äiti & sijaisäiti kirjoitti:

        Tiedäthän, että tukihenkilöitä ei niin vain "oteta" mistään? Monilla tukihenkilöillä on myös itsellä lapsia, joten viikolla on oikeasti kovin vaikea järjestää aikaa muiden lapsille.
        Voisitko itse harkita, että ottaisit kerran viikossa jonkun toisen lapset itsellesi "hoitoon" esim.leikkipuistoon 2-3tunniksi? Siten voisit saada näiden lasten äidistä omille lapsillesi tukihenkilön.
        Meilläkin on ollut useita kesälapsia ja kesäpaikoista on huutava pula. Voi olla, ettei teille ole löytynyt kesäperhettä muutenkaan, eikä sossun "vitkuttelulla" ole ollut mitään syytä asiaan.

        Valitettavasti oli.. sen voi todistaa perhetyö ja pelastakaa lapset!
        Kun huomioi sen että jo 2009 keväällä päiväkoti pyysi sossua järjestämään kesäperheen meille mutta sellaista ei saatu. Liian myöhään lähdetty liikkeelle. Seuraavaksi kesäksi lupasi sitten pistää paperti kuntoon, lopulta ne kuitenkin päätyivät minun täytettäväkseni perhetyön kanssa 2010 huhtikuussa. Kesäkuussa soitin itse PeLA ry:hyn kun mitään ei kuulunut ja he sanoivat paikkojen jaetun jo maaliskuussa. Sossu kuitenkin oli selvitellyt asioita jo muka edellisenä kesänä!
        Pelasta sanoivat että poikani tapausta ajatellen ja minun mahdollisuuttani kuljettaa häntä, silloin TTTasiakas, kortiton ihminen, paikkoja olisi ollut jopa samasta kunnasta, mutta paperit eivät tulleet ajoissa heille! EI kai jos ne olivat liian myöhään jo minulla!

        Ja kyllä voisin sellaista lastenhoito-juttua harkitakkin jos perheemme tilanne olisi edes suht normaali..


    • stop hyeenailu

      "Olen ollut tyrmistynyt, järkyttynyt ja täynnä absurdia kiukkua kuullessani, miten naiset toisiaan kohtelevat lapsivuoteen äärellä ja vauvaantumisen vaivoissa. Sitä kuvittelisi, että itsekin äitiytynyt ymmärtäisi toista äitiä, empatiaa pukkaisi ja sympatiaa säteilisi. Vaan ei. Mikään ei tunnu olevan niin kusipäisen tuomitseva, fanaattinen ilkeilijä, ala-arvoisen arvosteleva ja saatanallisen syyllistävä kuin äiti on toiselle äidille.

      Eräälle naiselle imetys osoittautui fyysisesti mahdottomaksi hormonaalisen syyn takia. Rankkaa ja itkettäväähän se oli, mutta kamalinta oli tuttu-, sukulais- ja sisarnaisten kyseenalaistamaton paheksunta ja ilkeily. Miten itsekäs paska ämmä, ettei vauvaansa imetä! Tämä paheksunta ja arvostelu aloitettiin tietenkin sanallakaan kysymättä, olisiko asian taustalla jokin syy. Kyllä lapsettomalla naisella käy ensimmäisenä mielessä, että eihän KUKAAN nainen vattumaisuuttaan ja silkkaa paskamaisuuttaan jätä lastaan imettämättä. Näillä sisaräideillä ei käy.
      Eräs nainen oli ensimmäisen lapsensa saatuaan hieman masentunut ja väsynyt: kaikki oli uutta ja olo hirvittävän epävarma. Kaiken lisäksi hän oli kerännyt raskauden aikana painoa tuntuvasti, eikä paino ihan heti lähtenytkään putoamaan synnytyksen jälkeen. Nainen sanoi, että pahinta oli se, miten tutut, tuntemattomat ja vieläpä neuvolan tätsyt marmattivat ja säksättivät, kuinka hän oli saattanut päästää itsensä "moiseen kuntoon". Se teki varmasti hyvää tuoreen äidin psyykelle ja minäkuvalle. Hemmetin läski, vähän voisit kattoo!
      Eräs ensikertalainen kyseli keskustelupalstalla, millainen toimenpide on lapsivesipunktio ja sattuukohan se paljonkin. Ensimmäinen vastaaja oli kahden lapsen äiti, jonka mielestä vain itsekkäät ja hemmotellut ämmät menevät punktioon, koska haluavat päästä helpolla ja natsimielisesti tahtovat tappaa kaikki vammaiset. Juuri näin, hyvä mammalahko! Tuo vastaus varmasti selvensi asioita ja auttoi tulevaa äitiä eteenpäin, eikö vaan?
      Joka ainoa akka, joka on kerran haaravälinsä levittänyt miehelle ja sieltä lapsen synnyttänyt, on yhtäkkiä kaiken äitiyden ja kaiken vauvatieteen tohtori. Etusormi ojossa he läksyttävät sisariaan vääristä valinnoista ja kerettiläisistä linjauksista. On vain yksi oikea totuus ja se on jokaisen fanaatikon oman pään näkemys. Kuten evankeliumia, tätä omaa äitiyden pyhää totuutta pitää päästä levittämään, erityisesti oman äitiytensä kanssa kamppaileville kanssaäideille.
      Ei siis olla läsnä, ei kuunnella, ei anneta toiselle tilaa - ei tarjota aitoa tukea, empatiaa ja ystävällistä lempeää apua. On paljon hauskempaa (ilmeisesti) väijyä kuin hyeena, josko joku äitilaumassa näyttäisi heikolta. Sitten joukolla kimppuun ja arvostelemaan, tuomitsemaan, piikittelemään ja kertomaan, miten itse tietää hemmetisti paremmin kaiken.
      En usko, että puoletkaan äideistä kuuluu siihen fanaattiseen mammalahkoon, jonka jäsenistöä kammoan syvästi - eikä heitä mielestäni koskaan pitäisi päästää lasten lähellekään, saati muutenkaan kulkemaan vapaana ilman kuonokoppaa. Siitä huolimatta pitää kysyä, että mikä helvetti teitä äitejä oikein vaivaa? Käyttekö te toisten kimppuun siksi, että kompensoitte omaa epävarmuuttanne - että on kiva lyödä lyötyä, koska itse tuli aikoinaan pahasti lyödyksi samassa tilanteessa? Vai mistä tuo kaikkinainen julmuus ja sisarten välisen empatian puute johtuu?
      Lapsettoman naisen silmissä tuo touhu on mielipuolista ja kieroonkasvanutta. Kyllähän sitä hyeenatouhua harjoitettiin joskus kaksikymppisenä, kun miehistä taistoa käytiin, mutta että juuri siinä tilanteessa, jolloin nainen on varmasti heikoimmillaan tai herkimmillään muuten vaan? Ei ymmärrä. Vaikka en tajua puoliakaan juuri äitiytyneen naisen ajatuksista tai olotiloista, tajuan minä nyt helvetti sen verran, että tässä kohtaa ollaan empaattinen olkapää edellä ja rohkaistaan niin paljon kuin mahdollista. Jokaisen kun on vanhemmuuden tiellä oma tiensä löydettävä.
      Kyllä, minulla voi olla rajujakin näkemyksiä ja mielipiteitä siitä, miten ihmiset penskojaan kasvattavat, mutta eipä niitä näkemyksiä tarvitse juuri synnyttämästä tulleen äiteen naamaan hieroa. Vauvaa kun ei vielä juurikaan kasvateta, sitä yritetään pitää hengissä ja hyvissä kantimissa.
      Tuore äitinainen on varmaan vielä niin herkillä ja hennoilla vesillä, ettei hän kykene puolustautumaan. Itse sitä tuumisi, että jos joku sisaräitee tai sukulaismamma hyökkäisi länkyttämään tuubaa, sitä tulisi vedettyä raikuva korvapuusti päin näköä. Sen jälkeen voisi sanoa, että "uppista, nuo äitiyshormonit pistävät välillä pään ihan sekaisin, kauhiaa sentään":)
      Yrittäkää siis jaksaa pitää puolenne ja viettäkää aikaa vain tervepäisten ja empaatiakykyisten naisten keskellä. Olitte sitten äitejä tai ette. Toivottavasti äitien ja naisten välinen sisarsolidaarisuus vahvistuu ja hyeenat katoavat vähemmistön hyiseen hämärään."
      lainaus Minttu Hapuli

      • Halal leluja

        Eikun lastensuojeluilmiantoja tekemään vain ja kaikki ärsyttävät lapset ja vanhemmat laitoksiin loppuiäksi. Kyllä ne suomalaiset lapsiperheet siitä häviävät ja maan kansoittavat erilaiset äärifundamentalistit, jotka älyävät pysyä kaikkien kasvatus- ja kotouttamispyrkimysten ulottumattomissa omissa porukoissaan. Suomessa on jo nyt ennätysmäärä nuoria, jotka eivät halua tai uskalla perheytyä . Ei tarvitse ihmetellä miksi.


      • Kiitos tästä, vaikka se ei varsinaisesti mitään konkreettista apua tilanteeseeni tarjonnut, on mieli huomattavasti parempi taas.

        Ehkäpä me Perhetyön kanssa tosiaan 2vuoden soutamisen ja huopaamisen jälkeen pääsemme jonkinlaiseen järki ratkaisuun, varsinkin kun heidän tullessaan 2 viikon päästä pystyn osoittamaan jaksaneeni sekä lapsen että kodinhoidon tehdä.
        Sitten ei olekaan kynnyksenä enää kuin sossu..
        Vakaasti olen päättänyt muuttaa tältä alueelta pois, ihan vain päästäkseni kyseisestä epäpätevästä yksilöstä eroon, sillä valituksista huolimatta ei hänen toimiinsa ole tullut mitään tolkkua.


      • Kummastelen vain

        Ei kai 9-vuotiasta lasta voi sanoa vauvaksi, jota ei tarvitse kasvattaa, eikä sen äitiä epävarmaksi vastasynnyttäneeksi jolle kaikki on uutta...?


    • Tehtyjä ei saa tekemättömiksi ja joidenkin mielestä ihminen on täysin kyvytön muuttumaan ja oppimaan elämänsä aikana.. nämä eivät kuitenkaan kuulu tähän keskusteluun.

      Kiitoksia kaikille rakentavasta keskustelusta ja vähemmän rakentavasta tunteiden tuuletuksesta. Jos edelleen koette pystyvänne tarjoamaan minulle NEUVOJA tuon Perhetyön kanssa asioiden sopimiseen, olen kiitollinen..
      Muu asiaan liittyvä vatvominen saa nyt jäädä.

    • onnea matkaan

      Muutto on hyvä idea, sillä ammattitaidoton sosiaalityöntekijä voi terrorisoida mielin määrin kymmeniä , satojakin perheitä lopun ikänsä sillä virka on käytännössä ikuinen eikä mitään valvontaa tai korvausvelvoitteita edes virkavirheille tunneta. Toisaalta kannattaa muuttaa vasta kun asiakkuus on loppunut. Vakuuta pärjääväsi, pyydä asiakkuuden lopettamista suoraan mutta älä kerro muuttavasi. Jos ei onnistu, hanki juristi.

      Tärkein kriteeri uuden asuinpaikan valitsemiselle on, että siellä on oman alasi töitä ja hyvä perhepolitiikka. Ei siis mitään Pohjois- Karjalaa, Keski- Suomea, Savoa tai Päijät- Hämettä vaan kenties Pirkanmaa , Uusimaa tai Itä- Uusimaa. Joillain alueilla Etelä- ja Länsi- Pohjanmaatakin on ok. Turun seutukaan ei ole kuulemma hyvä. Aiemmin pahamaineinen Espoo on nykyisin petrannut ja ainakin tutulle yh- äidille tarjottiin vapaa-ajan lapsenhoitopalveluja pyytämättä.

      Tiedustele netistä , perheiden yhdistyksiltä, erityislasten järjestöistä ja lastensuojelun kanssa hankaluuksiin joutuneiden vertaisryhmistä, millä alueella oikeasti tuetaan perheitä ja kysy neuvoa ja vihjeitä toisilta samassa tilanteessa olleilta vanhemmilta. Hanki asunto, opiskelu- tai työpaikka, luotettava päivähoitopaikka, jossa tehdään oikeasti yhteistyötä vanhempien kanssa ja vertaistukea sekä lastenhoitopiiri vapaa- ajan mahdollistamiseksi. Tiedustele käytöshäiriöistä kärsivien lasten vanhemmilta esim. paikallisesta yhdistyksestä kuka on hyvä ja luotettava terapeutti ja hankkiudu lapsesi kanssa juuri hänen vastaanotolle. Älä mene summassa paikalliseen perheneuvolaan ilman etukäteistietoja työntekijöistä äläkä ota perhetyöntekijää.

      Käytä hyväksesi anonyymeja ilmaispalveluja jos tarvitset neuvoja; palvelevia puhelimia, nettineuvontaa, seurakuntia, MLL:n vanhempainsivuja, vertaisryhmiä, ystäviä jne. Älä valita mistään äläkä pyydä lastensuojelusta apua. Älä missään nimessä esiinny vihteellä julkisesti äläkä muutenkaan käytä mitään päihteitä. Myöskään ei- tukevaan mieheen ei kannata haaskata voimia.

      Jos tienaat huonosti ja tarvitset lomaa, ano sitä jostakin isosta lomajärjestöstä ( vältä lastensuojelun kanssa yhteistyötä tekeviä) tai mene seurakunnan halvoille leireille.

      Jos tulee pakkotilanne, ota mielummin yhteyttä seurakunnan diakoniin kuin sossuun. Jos on ihan pakko ottaa yhteyttä sossuun, käytä vain palveluja, jotka voit hoitaa kirjallisesti esim. toimeentulotuki . Jos joudut lastensuojelun asiakkaaksi, hanki heti tukihenkilö, juristi ja ota etukäteen selvää lastensuojelun työntekijöistä . Pyydä jonkun tekosyyn varjolla juuri sille hyvälle tyypille, neuvottele juristin kanssa joka asiasta ennenkuin annat lupia mihinkään ja vaadi kaikki itsestäsi tehdyt kirjaukset nähtäväksi.

      Kiellä kaikkien tietojesi eteenpäin luovutus ja vältä viimeiseen asti kontaktia lastensuojeluun, perheneuvolaan, ensi- ja turvakotiin ja muihin lastensuojelun kumppaneihin. Älä ikinä valita väsymystä tai ahdistusta esim. terveyskeskuksessa ja salaa mahdolliset sairautesi lastensuojelulta.
      Näillä neuvoilla pääset jo pitkälle. Kyllä yksinhuoltajanakin pärjää mutta varoa pitää osata- ja valitettavan usein kanssasisaria. Ensimmäiseksi hankkiudu eroon kaikista ei- tukevista ja kiviä kuormaasi kasaavista ihmisistä. Tarvitset kaikki voimasi itsellesi ja lapsille.

    • Neuvoja neuvoja

      -Lue läpi lastensuojelulaki, sillä on ihan tavallista, että sosiaalityöntekijät eivät sitä tunne perhetyöntekijöistä puhumattakaan. Varustaudun siihen, ettei sinulla kuitenkaan ole laissa mainittuja oikeuksia käytännössä.
      -Perhetyö ja lastensuojelu on silkkää psykologista sotaa. Ota siis selville kaikki mahdollinen sossustasi ja perhetyöntekijästäsi; lopputyön aihe, kiinnostuksen kohteet, perhesuhteet, puoluekanta, harrastukset, heikkoudet, sympatiat ja käytä näitä sumeilematta.
      -Ole kohtelias ja nöyrä, älä kerro mitään ylimääräistä äläkä milloinkaan suutu. Jätä kovistelut juristin huoleksi ja pidä oma ja lastesi passi voimassa.
      -Opi puhumaan paljon kertomatta mitään ja muista, että kaikkea sanomaasi voidaan ja tullaan käyttämään sinua ja vanhemmuuttasi vastaan.

    • Per Skänni

      Alkuperäinen kysymys:

      "Meillä on käynyt perhetyöntekijät kohta 2 vuotta, enkä vieläkään oikein tiedä MITÄ he oikein tekevät meillä!"

      Kummallista tässä on se, että sinä itse olet ainut, jolle homma on epäselvää. Ja kun kirjoittajat ovat selittäneet sinulle asian monelta kantilta, ei asia mene sittenkään jakeluun.

      • Turhauttaa ottaa vastaan ihmisiä, joiden pitäisi olla avuksi Minulle, mutta jotka kieltäytyvät antamasta apua jota haluan..
        Mitä apua voin siis heiltä pyytää? IDEOITA?!!!?

        Toistetaan toi loppu kysymys johon sisäistin koko selostuksen tarkoituksen!

        MITÄ APUA VOIN SIIS HEILTÄ PYYTÄÄ???
        sitä että he tulevat kotiini istumaan sohvalle, koska voivat tarjota vain sellaista apua minulle mitä en heidänmukaansakaan tarvitse, eli neuvoja.
        Muita ideoita???


      • ihan sekopäistä
        vanilja-84 kirjoitti:

        Turhauttaa ottaa vastaan ihmisiä, joiden pitäisi olla avuksi Minulle, mutta jotka kieltäytyvät antamasta apua jota haluan..
        Mitä apua voin siis heiltä pyytää? IDEOITA?!!!?

        Toistetaan toi loppu kysymys johon sisäistin koko selostuksen tarkoituksen!

        MITÄ APUA VOIN SIIS HEILTÄ PYYTÄÄ???
        sitä että he tulevat kotiini istumaan sohvalle, koska voivat tarjota vain sellaista apua minulle mitä en heidänmukaansakaan tarvitse, eli neuvoja.
        Muita ideoita???

        Siis sanoit pärjääväsi lasten kanssa ilman apua, etkä kaipaa nyt neuvojakaan... Minkä ihmeen takia LAPSESI ON SITTEN HUOSTAAN OTETTU??? JA MIKSI OLET SITTEN ALUNPERINKÄÄN LÄHTENYT APUA HAKEMAAN??


      • ihan sekopäistä kirjoitti:

        Siis sanoit pärjääväsi lasten kanssa ilman apua, etkä kaipaa nyt neuvojakaan... Minkä ihmeen takia LAPSESI ON SITTEN HUOSTAAN OTETTU??? JA MIKSI OLET SITTEN ALUNPERINKÄÄN LÄHTENYT APUA HAKEMAAN??

        Sanoin pärjääväni nyt tämän lapsen kanssa, jossain ylhäällä olevassa vastauksessani asiantuntioiden arviosta pätkiä pärjäämisestäni tämän lapsen kanssa. Seuraavan lapsen synnyttyä seurauksia voi vain arvailla. (esim koliikki) Perhetyön käytyä meillä kaksi vuotta, en koe heistä hyötyneeni mitenkään. Muista saaduista palveluista edes hiukan.
        En kaivannut vieraiden ihmisten spekulointia tuohon huostaanottoon vaan PERHETYÖN KANSSA SOPUUN PÄÄSEMISEEN, KAIKKIA TYYDYTTÄVÄLLÄ TAVALLA.
        Alunperin hain apua tuon esikoisen pahanolon syyn selvittämiseen ja tukea hänen kanssaan pärjäämiseen. Se nyt ei oikeastaan liity tähän täällä esittämääni kysymykseen mitenkään.


      • Lisäksi lause:
        "Meillä on käynyt perhetyöntekijät kohta 2 vuotta, enkä vieläkään oikein tiedä MITÄ he oikein tekevät meillä!" näyttäisi päättyvän huutomerkkiin (!) eikä kysymysmerkkiin(?), joka siis yleensä kertoo kysymyksestä.

        Anteeksi kaikille muille taas yöllinen kärsimättömyyteni tällaiseen saivarteluun, pilkkuja halkomalla :D


      • Per Skänni
        vanilja-84 kirjoitti:

        Turhauttaa ottaa vastaan ihmisiä, joiden pitäisi olla avuksi Minulle, mutta jotka kieltäytyvät antamasta apua jota haluan..
        Mitä apua voin siis heiltä pyytää? IDEOITA?!!!?

        Toistetaan toi loppu kysymys johon sisäistin koko selostuksen tarkoituksen!

        MITÄ APUA VOIN SIIS HEILTÄ PYYTÄÄ???
        sitä että he tulevat kotiini istumaan sohvalle, koska voivat tarjota vain sellaista apua minulle mitä en heidänmukaansakaan tarvitse, eli neuvoja.
        Muita ideoita???

        Et kai sinä voi pyytää enää mitään, paitsi sitä potkua persuuksiin, kun kaikki keinot on jo käytetty, etkä onnistu siltikään elämäsi hallinnassa. Pyytäisin päästä sijassasi holhouksen alle ja sterilisaatioon. Ihminen voi tehdä yhden virheen kerran, tyhmä tekee kahdesti ja imbesilli tekee senkin jälkeen eikä pysty vastaamaan teoistaan.

        Et tietenkään saa haluamaasi apua, koska perhetyö on lapsen tarpeita varten, ei aikuisten haluja - et ole tässä työnantajan ominaisuudessa, vaan kulutat veronmaksajien rahoja ja sosiaalityön resursseja. Et tätä pysty sisäistämään, asennevamma on suurin ongelmistasi.

        Muuttaminen toiselle paikkakunnalle ei ratkaise mitenkään asiaa, vaikka joku niin neuvoi. Vastuuton ihminen neuvoo siinä vastuutonta, miten peitellä lasten hätää ja pahoinvointia vetämällä jotain roolia pahvikulissin takana. Ihminen, jolla ei ole mitään salattavaa, ja joka pystyy huolehtimaan lapsistaan ei tarvitse paeta mitään. Oikea vanhemmuus on sitä, että pyytää apua lapsilleen heti, kun huomaa ettei itse pysty tarvittavaa turvaa antamaan. Sitä varten lastensuojelu ja sosiaalitoimi on. Kun lapset menevät kouluun, ottavat opettajat oppilaan pahoinvointitilanteissa heti sosiaalitoimeen yhteyttä asui sitä missä hyvänsä. Perheväkivalta ja lasten pahoinvointi tulee ilmi peittely-yrityksistä huolimatta joko päivähoidossa ja viimeistään koulussa.


      • luulisi sinunkin
        vanilja-84 kirjoitti:

        Lisäksi lause:
        "Meillä on käynyt perhetyöntekijät kohta 2 vuotta, enkä vieläkään oikein tiedä MITÄ he oikein tekevät meillä!" näyttäisi päättyvän huutomerkkiin (!) eikä kysymysmerkkiin(?), joka siis yleensä kertoo kysymyksestä.

        Anteeksi kaikille muille taas yöllinen kärsimättömyyteni tällaiseen saivarteluun, pilkkuja halkomalla :D

        ymmärtävän että he yrittivät puhumalla auttaa,jos olisit kunnolla avautunut ja puhunut heille niin tilannehan voisi olla niin ettei esikoistasi olisikaan otettu huostaan.Jos sinä voit hyvin ja jaksat niin lapsesi voivat hyvin ja jaksavat,sinun kuuluisi auttaa lapsen kiukunpuuskissa,olethan tärkeintä lapselle.Mutta torjuit puhumisyritykset ja toivoit että muut taltuttavat lapsen.Kyllähän sinun tekemiset ja käyttäytyminen lapsen kanssa on varmaankin suurin syy esikoisen käyttäytymiseen.
        Surullista kyllä mutta jotenkin kirjoituksista ei välity että todella kaipaisit lastasi takaisin..Tiedän ettet tätäkään viestiä ymmärrä tai pysty myötämään omia virheitä.Yksi omista sukulaisistani on kanssa sellainen että syytellään vain muita ja vain itse ollaan oikeassa. Elämällä olisi ollut tarjota vaikka mitä ja tilaisuuksia siihen annettiin mutta ei niin ei..


      • luulisi sinunkin kirjoitti:

        ymmärtävän että he yrittivät puhumalla auttaa,jos olisit kunnolla avautunut ja puhunut heille niin tilannehan voisi olla niin ettei esikoistasi olisikaan otettu huostaan.Jos sinä voit hyvin ja jaksat niin lapsesi voivat hyvin ja jaksavat,sinun kuuluisi auttaa lapsen kiukunpuuskissa,olethan tärkeintä lapselle.Mutta torjuit puhumisyritykset ja toivoit että muut taltuttavat lapsen.Kyllähän sinun tekemiset ja käyttäytyminen lapsen kanssa on varmaankin suurin syy esikoisen käyttäytymiseen.
        Surullista kyllä mutta jotenkin kirjoituksista ei välity että todella kaipaisit lastasi takaisin..Tiedän ettet tätäkään viestiä ymmärrä tai pysty myötämään omia virheitä.Yksi omista sukulaisistani on kanssa sellainen että syytellään vain muita ja vain itse ollaan oikeassa. Elämällä olisi ollut tarjota vaikka mitä ja tilaisuuksia siihen annettiin mutta ei niin ei..

        Tähän voin kommentoida vain, että sinulla ei ole harmainta aavistustakaan minun avautumiskyvystäni perhetyölle, tai kenelläkään muullekaan virkamiestaholle. Tähän yhä huomauttaisin että kävimme esim yhdessä KAPENEssa josta koin olevan hyötyä. Tosin tänäkin tuki syystä tai toisesta lakkautettiin noin puolenvuoden jälkeen, vaikka lapsikin siitä selvästi hyötyi, käytös parani ja jäimme taas tuon hyödyttömäksi kokemamme perhetyön hoivaan joka ei edes tavannut esikoista pienemmän sisaruksen synnyttyä. Tänne en ala todellakaan sydänveritunteitani toisten riepoteltavaksi itkemään, siihen minulla on ymmärtäviä ystäviä ihan tarpeeksi.
        Heillä vain kun ei ole kokemusta Perhetyöstä, koska ovat ihan normaaleja, hyvin pärjääviä perheellisiä, parisuhteessa eläviä tai sinkkuja, niin he eivät voi minua tällaisessa asiassa varsinaisesti neuvoa. Mutta kuten jo useasti totesi oli tännekin itsestään tämänkin verran kertominen VIRHE!


      • Per Skänni kirjoitti:

        Et kai sinä voi pyytää enää mitään, paitsi sitä potkua persuuksiin, kun kaikki keinot on jo käytetty, etkä onnistu siltikään elämäsi hallinnassa. Pyytäisin päästä sijassasi holhouksen alle ja sterilisaatioon. Ihminen voi tehdä yhden virheen kerran, tyhmä tekee kahdesti ja imbesilli tekee senkin jälkeen eikä pysty vastaamaan teoistaan.

        Et tietenkään saa haluamaasi apua, koska perhetyö on lapsen tarpeita varten, ei aikuisten haluja - et ole tässä työnantajan ominaisuudessa, vaan kulutat veronmaksajien rahoja ja sosiaalityön resursseja. Et tätä pysty sisäistämään, asennevamma on suurin ongelmistasi.

        Muuttaminen toiselle paikkakunnalle ei ratkaise mitenkään asiaa, vaikka joku niin neuvoi. Vastuuton ihminen neuvoo siinä vastuutonta, miten peitellä lasten hätää ja pahoinvointia vetämällä jotain roolia pahvikulissin takana. Ihminen, jolla ei ole mitään salattavaa, ja joka pystyy huolehtimaan lapsistaan ei tarvitse paeta mitään. Oikea vanhemmuus on sitä, että pyytää apua lapsilleen heti, kun huomaa ettei itse pysty tarvittavaa turvaa antamaan. Sitä varten lastensuojelu ja sosiaalitoimi on. Kun lapset menevät kouluun, ottavat opettajat oppilaan pahoinvointitilanteissa heti sosiaalitoimeen yhteyttä asui sitä missä hyvänsä. Perheväkivalta ja lasten pahoinvointi tulee ilmi peittely-yrityksistä huolimatta joko päivähoidossa ja viimeistään koulussa.

        Edelleen huomauttaisin etten ole enkä aio tehdä samaa virhettä kahdesti, saati useamman kerran, mutta koska olet joko tyhmä tai pidät kuntamme useita virkamies tahoja tyhmänä liitän sinulle uudestaan tuon lausunnon pätkän VANHEMMUUTENI ARVIOINNISTA tämän lapseni kanssa, joka on siis tehty 02/11-05/11 välisenä aikana:

        "Äiti sitoutui tutkimus- ja arviontijaksoon. Psykologisten tutkimusten mukaan äidin vanhemmuudessa on paljon hyviä perustaitoja. Kuitenkin perheen nykyisen tilanteen vuoksi syvempi sitoutuneisuus on kateissa. Tilanne on nykyisellään vaikea parisuhteen ongelmien vuoksi (joiden korjaamisen olen myöskin ollut sitoutunut, mutta mieheni ei) ja äidin jaksamattomuuden vuoksi (johon lääkäri tai psykologi ei nähnyt tarpeelliseksi puuttua sen isommin. lisä huomautuksena: koko tämän jakson aikana taistelin myös esikoiseni auttamiseksi ja huostaanottoa vastaan ja yritin yhä saada kuntoutusta myös hänelle.). Äiti oli kantava voima perheessä jakson aikana. Hänessä havaitut vanhemmuuden taidot mahdollistivat kotiutumisen jakson päättyessä."

        Miten perhetyö voi olla LASTANI varten jos he tapaavat kyseisen lapsen ensimmäisen 3kk aikana 5kertaa ja sitten eivät enää ollenkaan???

        Huomauttaisin nyt vielä tästä kouluasiasta, että MINÄ pyysin sossusta lapselle apua! Lopoulta juttelin jopa päiväkodissa niin että he tekivät yhteisellä sopimuksella ilmoituksen lapsesta sossulleni, TOIMEEN ryhdyttiin kuitenkin vasta koulun EPÄPÄTEVÄN opettajan toimesta (muidenkin vanhempien puututtua asiaa kyseinen opettaja ei enää seuraavana vuonna opettanut kyseisessä koulussa) Olen muuttamassa, enkä edes pois paikkakunnalta, sillä lapseni nyt sijoitettuna täällä, että pääsisin eroon myös tästä EPÄPÄTEVÄSTÄ sossusta jonka toimia ihmettelee myös perhetyö.
        Sossun toimiin ei ole tullut muutosta USEISTA häneen kohdistuneista valituksista huolimatta. Enkä ole ainoa.. jokunen kuukausi sitten radiossa oli joku ohjelma/keskustelu tuokio näistä kuntamme sossuista ja "meidän"sossustamme tuli sinne kymmeniä soittoja, hänen hitaudestaan ja epäpätevyydestään. Onneksi on sen verran iso kaupunki että sossukin jaettu kuuteen eri alueeseen niin on vielä valinnanvaraa päästä hänestä eroon.


      • Olen varmaan tehnyt elämässäni kymmeniä virheitä, mutta en kertaakaan tietääkseni kahta kertaa samaa, ellei lasten hankkiminen ylipäänsä tähän maailmaan, teidän kaltaistenne ihmisten keskelle ole VIRHE!


      • Per Skänni
        vanilja-84 kirjoitti:

        Olen varmaan tehnyt elämässäni kymmeniä virheitä, mutta en kertaakaan tietääkseni kahta kertaa samaa, ellei lasten hankkiminen ylipäänsä tähän maailmaan, teidän kaltaistenne ihmisten keskelle ole VIRHE!

        Kyllä lasten tekeminen maailmaan on virhe, jos itsellä ei riitä minkään valtakunnan kykyjä heistä huolehtia. Jos huostaanotto on ollut ensimmäinen apu, mitä on saanut, niin jossain mättää ja pahasti. Holtiton lisääntyminen pitäisi ehkäistä sillä, että henkisesti vajaakykyiset pitäisi pakkosteriloida, jotta he voisivat tuhota halutessaan vain oman elämänsä.

        Tämä on minun mielipiteeni


      • Emmi-Lotta
        Per Skänni kirjoitti:

        Kyllä lasten tekeminen maailmaan on virhe, jos itsellä ei riitä minkään valtakunnan kykyjä heistä huolehtia. Jos huostaanotto on ollut ensimmäinen apu, mitä on saanut, niin jossain mättää ja pahasti. Holtiton lisääntyminen pitäisi ehkäistä sillä, että henkisesti vajaakykyiset pitäisi pakkosteriloida, jotta he voisivat tuhota halutessaan vain oman elämänsä.

        Tämä on minun mielipiteeni

        Olen myös sitä mieltä, että lasten hankkiminen ei ole ehkä ollut kovin viisasta (ensimmäinen laspi kovin nuorena, toiset lapset ongelmalliseen tilanteeseen). Mutta jos ketjun lukee, niin huostaanotto ei ollut ensimmäinen apu. Ennaltaehkäisevää työtä ei kunnissa paljoakaan tehdä, vaan asioita ratkotaan huostaanotolla, koska huostaanotto tulee halvemmaksi kuin ennaltaehkäisevä työ. Suomellahan ei mene hyvin, plus kaikenmaailman kreikan tukipaketit yms. ei niitä rahoja tyhjästä revitä, vaan supistetaan jo ennestään pieniä resursseja mm. sosiaali- ja terveyden huollossa. Esimerkiksi se että, jotain palvelua ei ole tarjolla enää kouluikäiselle tarkoittaa sitä, että kunnalla ei ole enää varaa tarjota sitä. Kun menoja on pakko karsia, niin jostain on vain pakko karsia. Eikä se ole yksiselitteisesti jonkun tietyn virkailija vika, jos jotain palvelua ei saa.
        Ja ap:n pitäisi kyllä nyt varmistaa se, että lisää lapsia ei tule, vaan yrittää nyt kunnialla selviytyä nyt näiden olemassa olevien kanssa.
        Henkisesti vajaakykyisten pakkosterilointiin en ota kantaa, mutta uskoakseni ap ei ole henkisesti vajaakykyinen, vaan ongelmat ovat ihan toisenlaisia.


      • Emmi-Lotta kirjoitti:

        Olen myös sitä mieltä, että lasten hankkiminen ei ole ehkä ollut kovin viisasta (ensimmäinen laspi kovin nuorena, toiset lapset ongelmalliseen tilanteeseen). Mutta jos ketjun lukee, niin huostaanotto ei ollut ensimmäinen apu. Ennaltaehkäisevää työtä ei kunnissa paljoakaan tehdä, vaan asioita ratkotaan huostaanotolla, koska huostaanotto tulee halvemmaksi kuin ennaltaehkäisevä työ. Suomellahan ei mene hyvin, plus kaikenmaailman kreikan tukipaketit yms. ei niitä rahoja tyhjästä revitä, vaan supistetaan jo ennestään pieniä resursseja mm. sosiaali- ja terveyden huollossa. Esimerkiksi se että, jotain palvelua ei ole tarjolla enää kouluikäiselle tarkoittaa sitä, että kunnalla ei ole enää varaa tarjota sitä. Kun menoja on pakko karsia, niin jostain on vain pakko karsia. Eikä se ole yksiselitteisesti jonkun tietyn virkailija vika, jos jotain palvelua ei saa.
        Ja ap:n pitäisi kyllä nyt varmistaa se, että lisää lapsia ei tule, vaan yrittää nyt kunnialla selviytyä nyt näiden olemassa olevien kanssa.
        Henkisesti vajaakykyisten pakkosterilointiin en ota kantaa, mutta uskoakseni ap ei ole henkisesti vajaakykyinen, vaan ongelmat ovat ihan toisenlaisia.

        Tähän nyt paljastettakoon että ensimmäinen oli vahinko, joka myös paljastui vasta viikolla 14. Tilanteemme huomioiden (olimme asuneet yhdessä vain 2kk) pyysin keskeytystä, mutta minulle sanottiin, että koska olen nuori ja terve ja lapsi oli terve, ettei auta kuin kasvaa vanhemmaksi. Mutta jälkeenpäin en OLE IKINÄ katunut sitä että hänet synnytin, Rakastan lapsiani!!!


      • Per Skänni
        Emmi-Lotta kirjoitti:

        Olen myös sitä mieltä, että lasten hankkiminen ei ole ehkä ollut kovin viisasta (ensimmäinen laspi kovin nuorena, toiset lapset ongelmalliseen tilanteeseen). Mutta jos ketjun lukee, niin huostaanotto ei ollut ensimmäinen apu. Ennaltaehkäisevää työtä ei kunnissa paljoakaan tehdä, vaan asioita ratkotaan huostaanotolla, koska huostaanotto tulee halvemmaksi kuin ennaltaehkäisevä työ. Suomellahan ei mene hyvin, plus kaikenmaailman kreikan tukipaketit yms. ei niitä rahoja tyhjästä revitä, vaan supistetaan jo ennestään pieniä resursseja mm. sosiaali- ja terveyden huollossa. Esimerkiksi se että, jotain palvelua ei ole tarjolla enää kouluikäiselle tarkoittaa sitä, että kunnalla ei ole enää varaa tarjota sitä. Kun menoja on pakko karsia, niin jostain on vain pakko karsia. Eikä se ole yksiselitteisesti jonkun tietyn virkailija vika, jos jotain palvelua ei saa.
        Ja ap:n pitäisi kyllä nyt varmistaa se, että lisää lapsia ei tule, vaan yrittää nyt kunnialla selviytyä nyt näiden olemassa olevien kanssa.
        Henkisesti vajaakykyisten pakkosterilointiin en ota kantaa, mutta uskoakseni ap ei ole henkisesti vajaakykyinen, vaan ongelmat ovat ihan toisenlaisia.

        Minusta vain henkisesti vajaa tekee lapsia, jos ei tajua mitä vanhemmuus oikeasti vaatii. Jos ensimmäinenkin lapsi on jäänyt heitteille, niin sama kohtalohan se on muillakin tiedossa (ja sitä p-työntekijät varmaan tässä odottaakin), kun aloittaja seisoo tumput suorana, syyttää yhteiskuntaa virheistään ja odottaa että toiset tulevat korjaamaan hänen aiheuttamansa vahingot.


      • Per Skänni kirjoitti:

        Minusta vain henkisesti vajaa tekee lapsia, jos ei tajua mitä vanhemmuus oikeasti vaatii. Jos ensimmäinenkin lapsi on jäänyt heitteille, niin sama kohtalohan se on muillakin tiedossa (ja sitä p-työntekijät varmaan tässä odottaakin), kun aloittaja seisoo tumput suorana, syyttää yhteiskuntaa virheistään ja odottaa että toiset tulevat korjaamaan hänen aiheuttamansa vahingot.

        Niinpä niin.. kun lapsi ei ollutkaan enää söpö nyytti ja rupesi "tekemään tuhoja", käärin hänet filttiin ja jätin metsään. Miten lie raukka selvinnytkin siellä hengissä 8½vuotta kun nyt vasta hänet noukkivat sieltä pois..


      • vanilja-84
        Per Skänni kirjoitti:

        Minusta vain henkisesti vajaa tekee lapsia, jos ei tajua mitä vanhemmuus oikeasti vaatii. Jos ensimmäinenkin lapsi on jäänyt heitteille, niin sama kohtalohan se on muillakin tiedossa (ja sitä p-työntekijät varmaan tässä odottaakin), kun aloittaja seisoo tumput suorana, syyttää yhteiskuntaa virheistään ja odottaa että toiset tulevat korjaamaan hänen aiheuttamansa vahingot.

        Tai ehkäpä jouduinkin jonkin jengin hakkaamaksi parisen vuotta sitten kun silloin yhtäkkiä se taito katosi.. ja taisin saada uuden tällin tänä keväänä varmaan jossain kolarissa kun kyseinen "taito" ainakin osittain palasi..


      • tuskin nyt
        vanilja-84 kirjoitti:

        Tai ehkäpä jouduinkin jonkin jengin hakkaamaksi parisen vuotta sitten kun silloin yhtäkkiä se taito katosi.. ja taisin saada uuden tällin tänä keväänä varmaan jossain kolarissa kun kyseinen "taito" ainakin osittain palasi..

        kuitenkaan ihan "normi" vanhempi olet ollut jos lapsesi on voinut huonosti.Voinut siis huonosti sinun kanssasi asuessa.Voinut huonosti ennen sisarusta vain sinun ja "ihanan" ukkosi kanssa ja sitten kun sisarus syntyi unohdit esikoisen kokonaan.Niin missähän mättää..


      • tuskin nyt kirjoitti:

        kuitenkaan ihan "normi" vanhempi olet ollut jos lapsesi on voinut huonosti.Voinut siis huonosti sinun kanssasi asuessa.Voinut huonosti ennen sisarusta vain sinun ja "ihanan" ukkosi kanssa ja sitten kun sisarus syntyi unohdit esikoisen kokonaan.Niin missähän mättää..

        Onpas masentavaa toistaa itseään kun eräät eivät ymmärrä lukemaansa..

        Minä en missään vaiheessa unohtanut esikoistani! Jos sinusta kahden vuoden taistelu oikeanlaisen avunsaamiseksi lapselleen on hylkäämistä niin älkääpä ihmiset viekö kipeitä lapsianne lääkäriin, sehän on omaa laiskuutttanne ja heitteillejättö vähintään.
        Lapsi ei myöskään missään vaiheessa ole kokenut tulleensa pienempien sisarustensa syrjäyttämäksi. Tätä on häneltä kyselty mm kiireellisen sijoituksen aikana.

        TÄSSÄ ESITTÄMÄNI KYSYMYS LYHYESTI, NIIN EI TARVITSE IHMISTEN YHÄ UUDELLEEN ESITTÄÄ EPÄOLENNAISIA KYSYMYKSIÄ, TAI MUUTEN HUOMAUTELLA ASIOISTA JOIHIN MIELIPIDETTÄNNE EN OLE KYSYNYT!!!
        Meillä on käynyt perhetyöntekijät kohta 2 vuotta, enkä vieläkään oikein tiedä MITÄ he oikein tekevät meillä!
        Missään vaiheessa tätä asiakkuutta emme ole päässeet yhteisymmärrykseen siitä mitä he meillä tekisivät.

        Mitä apua voin siis heiltä pyytää? IDEOITA?!!!?


    • xxaacczzxxx

      Jaksaisit varmaan paremmin jos nukkuisit yöt....

      • Jaksaisin ja jaksaisin... koittakaa nyt ymmärtää että minulla on ainakin 4 viranomaistahon tekemän 3kk kestäneen arvioinnin jälkeen mustaa valkoisella siitä että pärjään tällä hetkellä tuon ainoan kotona asuvan lapsen kanssa kyllä.
        Siellä oli hoitajia, psykologi, sosionomeja ja sairaanhoitajia nyt ainakin.. plus kanen työntekijäni ja lääkärini, joka ei edelleenkään ole määrännyt minulle masennus lääkitystä..

        Lisäksi koska olen kotona ja pikkuiseni yhä nukkuu päiväunia, on omasta mielestäni minun oma asiani miten nukkumiseni jaksotan, kiitos vaan.
        Ja teillähän onkin tarkkaan tiedossa lapseni päivärytmi, nukkumaan meno ja heräämisajat, joten tiedätte varmaan kuinka monta tuntia minäkin valvomisteni takia nukun vuorokaudessa.. vain VAIVAISET 9-10.. juu ei ihme et väsyttää.


    • Äly hoi...

      Miksi ihmeessä sitten teet lisää lapsia, kun just ja just saat todistettua pärjääväsi 1 lapsen kanssa. .....

    • minulle ei annettu kyseistä mahdollisuutta esimerkiksi esikoisen kanssa..
      toisekseen minullahan yhä KÄY tuo perhetyö KYTTÄÄMÄSSÄ että pärjään myös sitten kun tämä kolmas syntyy. Eli että pärjään myös kahden kanssa..
      Huomauttaisin nyt kuitenkin vielä että sitten minulla ei myöskään enää ole rasitteena tuota epäluotettavaa miestä..

      Niin ja minähän nyt TEINKIN tämän kolmannen vasta kun yksi oli otettu pois ja toisen kanssa huomasin pärjääväni. On se nopeasti kehittynyt tuo vauva masussa kun suunnittelinkin sen vasta kesäkuussa ja mokoma meinaa jo syyskuussa syntyä..

    • KERRATAAN NYT TÄNNE NÄMÄ JUTUN PÄÄ KOHDAT NIIN EI TARVITSE IHMISTEN YHÄ UUDELLEEN ESITTÄÄ EPÄOLENNAISIA KYSYMYKSIÄ, TAI MUUTEN HUOMAUTELLA ASIOISTA JOIHIN MIELIPIDETTÄNNE EN OLE KYSYNYT!!!

      Meillä on käynyt perhetyöntekijät kohta 2 vuotta, enkä vieläkään oikein tiedä MITÄ he oikein tekevät meillä!

      Perhetyö aloitti käymisen meillä, auttaakseen minua pärjäämään esikoiseni kanssa, he kuitenkin tapasivat esikoiseni kaiken kaikkiaan vain n. 5-10 kertaa. Sitten huolestuivat minun jaksamisestani ja pärjäämisestäni vauvan kanssa jota tuolloin odotin.
      Nyt esikoinen on huostaanotettu ja minun on todistettu pärjäävän tämän nuoremman kanssa, mutta olen raskaana ja meillä yhä käy tuo perhetyö, josta en missään vaiheessa ole kokenut hyötyneeni. Kesänajaksi minä sain mietintäaikaa mitä heiltä jatkossa toivon. Missään vaiheessa tätä asiakkuutta emme ole päässeet yhteisymmärrykseen siitä mitä he meillä tekisivät.

      Mitä apua voin siis heiltä pyytää? IDEOITA?!!!?

    • Päivänkakkara123

      Luettuani ketjun läpi tulee tunne ettei aloittajalle oikeen tunnu mikään apu kelpaavan tai hän ei edes itse tiedä mitä haluaa. Neuvoja on sadellut mutta ei mitään mieleistä. Mitä sitten itse toivot/haluat? Siivous- ja lapsenhoitoapua saa kun sellaista palkkaa, jos siitä on kyse. Noin sormituntumalta väitän, että ei monikaan lastensuojelun asiakkaista varmaan koe tarvitsevansa apua, siitä huolimatta että lapsi/a on jo otettu huostaan.

      Myöskin tulee tunne, että olet aika nuori. Ja sosiaalin asiakas jo toisessa polvessa. Oletko ajatellut mahdollisuutta, että on katsottu ettei esikoistasi voida tukea tai auttaa mitenkään hänen asuessaan kotona, tarvitaan järeämpiä keinoja? Kieltämättä asenteesi on 'vika on kaikissa muissa paitsi omissa tekemisissä' ja se tekee auttamisesi hankalaksi millään muotoa.

      Kertomasi perusteella sinulla itselläsi ei ole tervettä perhetaustaa mistä ammentaa ja toistat opittua kaavaa. Perhetyön asiakkaita on joskus jopa kolmessa polvessa, valitettavasti. Kierteen katkaisu on äärimmäisen vaikeaa, varsinkin kun asiakas itse ei asiaa näe näin.

      Vastuutappa miehesi osallistumaan myös perheen ja kodin hoitamiseen täysillä! Sekin saattaa auttaa. Jos miehesi ei halua taikka kykene on miehesi velvollinen hankkimaan apua siihen ja muuttamaan asennetta parempaan suuntaan. Mikäli raskautesi ei ole pitkällä, tee keskeytys. Tuohon tilanteeseen ei ole ketään kohtaan oikein tehdä lisää lapsia, ei sinua eikä lasta itseään kohtaan. Jos se ei ole mahdollista tee suunnitelma tulevan varalle, mene ensikotiin tai vastaavaan. Sinne voi käsittääkseni mennä koko perhe. Sinua on varmasti yritetty auttaa viranomaistaholta. Ehkä olet tilanteessa jossa et itse näe mitä apua tarvitsisit? Muut näkevät sen paremmin.

      Itse olen kahden pienen (1v ja 2v) lapsen kanssa kotona ja tottahan toki savu nousee välillä korvista. Jos olis varaa, palkkaisin siivoojan vaan nyt siivoan itse kun ei ole rahaa semmoiseen. Nyt etsinnän jälkeen löysin lapsenhoitajan jota välillä saan pariksi tunniksi, niin käyn kaupassa/jumpassa/asioimassa. Maksaa 10€/h joten muutamaa tuntia kauempaa ei ole varaa edes olla pois. Meidän paikkakunnalla ei ole mll:n lapsenhoitopalvelua. Ota selvää onko paikkakunnallanne sitä mahdollisuutta. Se totta kai maksaa jotain mutta minäkään en ole vielä selvittänyt mistä saisi ilmaiseksi näitä palveluita koska ei niitä taida saada.

      Käytät aikaasi turhaan kinaamalla netin palstalla tuntemattomien kanssa epäolennaisuuksista yökausia. Nuku sekin aika, tarvitset varmasti lepoa. Ehkä sinua auttaisi myös herätä vastuullisuuteen mikä kuuluu aikuisuuteen ja etenkin vanhemmuuteen. Siihenkin saa apua.

      Toivotan hyvää kesän jatkoa sinulle!

    • Ihailtavan asiallista tekstiä vaikka moni kohta kertoo siitä, ettet kaikkea lukenut läpi tai se ei jäänyt mieleesi.
      Myönnetään etten tällä hetkellä tiedä mitä apua kaipaan, sillä tilanteemme on aikamoisessa muutostilassa. Siivous ja lastenhoitopalveluun minulla ei ole varaa. Sitten yksiasia johon useasti jo olen vastannut. Minä hain lapselleni ja tilanteeseemme apua ennen ensimmäistäkään LSilmoitusta, sosiaalityöntekijämme ei vain reagoinut tilanteeseen silloin mitenkään.
      Sanotaan että olen ollut nuori saadessani esikoiseni, en alaikäinen mutta nuori. Tähänkin kuten jossain kohtaa jo olen maininnut, minulle nimenomaan sanoittiin avohuollon sijoituspaikasta ettei tuon ikäisen lapsen silloin (8v) ja vanhemman vuorovaikutuksen tukemiseen ole mitään keinoja ilman huostaanottoa ja että on valitettava tosiasia että kaikesta hehkutuksesta huolimatta ennaltaehkäiseviä palveliúja joko on hyvin vähän ja tai huonosti saatavilla. Eli tietynlaisia palveluja ei ole mahdollista saada kuin huostaanoton kautta.
      Asenteessani saattaa olla vikaa, toistaiseksi kuitenkaan kukaan ei myöskään ole pystynyt osoittamaan vian nimenomaan olevan minussa. "Äiti sitoutui tutkimus- ja arviontijaksoon. Psykologisten tutkimusten mukaan äidin vanhemmuudessa on paljon hyviä perustaitoja.”
      Tästä terveestä perhetaustasta olen kohtalaisesti samaa mieltä, vaikkakin minutkin on aikanaan sijoitettu perheeseen ja kyllähän sellaisten ainakin pitäisi olla ”suht normaaleja”, koulutetut ja tarkkaan tutkitut. Perhetyön kanssa en ole ollut koskaan tekemisissä, tukihenkilö on ollut, lastenkodissa olen asunut ja sitten tuolla sijaisperheessä.
      Miestäni olen kyllä vastuuttanut, yksin ja yhdessä esim. juuri tämän perhetyön, kasvatusneuvolan ja sossun kanssa. Mies ei kykene myöskään hakemaan apua. Me olimme mieheni, minä ja tämä pikkuisemme juuri tänä keväänä 3kk mittaisessa vanhemmuuden arvioinnissa, jossa myöskään ei onnistuttu vastuuttamaan miestäni. Hänelle suositeltiin jakson päättyessä erinäisiä tukitoimia, mutta ne saadaan käyntiin vasta syksyn kuluessa. Viikkoja minulla on jo yli kolmekymmentä ja maaginen 12kin umpeutui ennen perheemme joutumista/pääsyä vanhemmuuden arviointiin.
      Minulle on tarjottu monenlaista apua ja osasta olen kokenut hyötyneeni, mutta useimmat avut ovat tulleet liian myöhään. Kuten mainitsin jossain kohtaa esim. tämä vanhemmuuden arviointi ja tukeminen/ perhekuntoutus olisi ollut mielestäni tarpeen esikoisen kanssa, ei nyt tämän pienen kanssa. Monet ovat myös hokeneet minulle tuota masennuksen mahdollisuutta, myönnön olleeni pahasti masentunut esim. esikoisen isästä eroamisen jälkeen, nyt en koe sellaista. Ja koska minulle kerrottiin etten välttämättä sitä itse tajua, hakeuduin kuitenkin lääkärille, joka laittoi lähetteen psykologille, joka hyvin pian totesi hänen luonaan asioinnin olevan tarpeetonta ja kehotti pysymään yhä kasvatus neuvolan asiakkaana. En myöskään ole kieltäytynyt mistään tukimuodoista joita minulle on tarjottu, ja ainoa mihin olen täysin tyytymätön on tuo perhetyö.

    • Footloose-80

      Ikävää, että olet joutunut toisten hampaisiin tällä palstalla, vaikka kysyit alunperin aivan selkeän kysymyksen. Mitä valintoja teetkin, kannat niistä vastuun, eivätkä toisten moralisoinnit siihen vaikuta. Olet osannut hakea apua silloin, kun sitä tarvitsit, mutta silloin kuitenkin tilanne päättyi huostaanottoon. Se on varmasti ollut sinulle vaikea asia! Toivottavasti esikoisesi saa apua ja tukea, ja hän pääsee kotiin äitinsä luokse heti, kun tilanne sen sallii.

      Olipa raivostuttavaa lukea, miten moni kirjoitti siihen tyyliin, että haluaisit muka ilmaiseksi yhteiskunnalta sitä ja tätä, vaikka itsekin kirjoitit, että JOS jotain apua, niin siivous- yms. asioissa on aina varaa auttaa, MUTTA osaat ja haluatkin hoitaa ne itse. Kukapa pienten lasten äiti ei ottaisi vastaan siivousapua :-)

      No, vihdoinkin varsinaiseen kysymykseesi:
      Meillä kävi perhetyöntekijä parin viikon ajan, yhteensä muistaakseni 5-6 kertaa, koska keisarinleikkauksesta toipuminen ei mennyt ihan niin kuin piti. Olin alussa kiitollinen kaikesta avusta esim. vauvan kylvetyksessä, mutta toisen viikon puolella, kun omat kivut hellittivät, alkoi tuntua siltä, etten olisi enää halunnut perhetyöntekijää kotiini "vieraaksi", jos noin nyt voi sanoa. Olihan se hassua, että täysin tuntematon ihminen on kotonani pari tuntia ja neuloo sukkaa olohuoneessa. Kysyin, sopiiko, että käyn kaupassa - otan lapsen mukaani - ja sinne hän jäi sohvalle istumaan itsekseen!

      Kun kysyttiin tarvitsenko apua enää, sanoin vain kiitos, en. Sinulla on tietenkin nyt eri tilanne, jos kerran avusta kieltäytymistä voidaan katsoa huonolla. Jos kerran perhetyöntekijä(t) tulevat kotiisi, yritä vain jutella heidän kanssaan ja jos ei juttu luista, lähde vaikka lasten kanssa ulos/kauppareissulle. Sinun kai täytyy näyttää, että pärjäät kyllä omin voimin.

      Voimia, ymmärrystä ja auringonpaistetta!!!

    • db

      Jos minun lapsillani tulee vaikka reikä hampaaseen, soitan hammaslääkärille, vien heidät sinne ja kiitän. Jos lapseni sairastuu, vien hänet/heidät lääkääriin ja tarvittaessa apteekin kautta kotiin äipsyn syliin parantumaan, jos lapseni ikinä tulee sairastumaan masennukseen tai ylipäätäsä MIHINKÄÄN, aion IHAN itse viedä lapseni hoitoon ja taistella apua. Minkä ihmeen takia hyppyytät näitä sossun ym väkeä??!! Vastuu on Sinulla lapsistasi, ei heillä. Etkö tosiaan osannut soittaa vaikka lastenpsykologille tilanteestasi vaan vaadit sitä perhetyöntekijöiltä??!! Olen todella onnellinen, että olen kaks ihanaa lasta saanut ja vaikka vaikeitakin aikoja on ollut, en ole luovuttanut. En tykkää hyppyyttää ketään juoksupoikana omien asioideni vuoksi. Mutta jos minun pääkoppani alkaisi pettämään, niin kyllä hakeutuisin itse hoitoon jotta apua saa ennenkuin tilanne menee liian pitkälle... Sinuna taistelisin lapsen takaisin, ryhdistyisin, hakisin apua ja huolehtisin ITSE kaikesta.. Elämä ei valitettavasti ole aina ruusuilla tanssimista, mutta ei se paranekaan sillä, että heittäydytään maahan ja odotetaan, että joku tulee ja tekee työn puolestasi... Nyt ryhdistäydy nainen ja laita elämäsi kuntoon!

      • Lapsellani ei vieläkään ole todettu masennusta, vain käytöshäiriöitä.
        Ja minähän hain apua lapselleni, sieltä missä näistä asioista (palveluista) pitäisi jotain tietää, jo senkin takia, että minulla silloin oli TTTasiakkuuden kautta yhteys sossuun. Kysyin myös päiväkodin mielipidettä ongelmien ratkaisuun, jolloin päädyimme siis yhteistuumin siihen, että He tekivät LSilmoituksen.

        En osannut soittaa lastenpsykologille lapsen isältä palatessa tavallista voimakkaamman kiukuttelun takia, ei tullut mieleen että lapsi olisi masentunut. Ja psykologille ei ihan muutenkaan pääse vain suoraa johonkin soittamalla, tarvitaan lähete. Minä itsekkin jouduin sinne menemään lääkärin lähetteellä. Tähän myös sanottakoon että myöskään pojan 6vuotisneuvolassa ja kouluvalmiustutkimuksissa ei siis ilmennyt kenellekään huolta/tarvetta lähettää lasta masennusepäilyn vuoksi psykologille.

        Jos yhtään olisit lukenut aiemmista vastauksista kertomiani juttuja, omasta elämästäni, et tulisi tänne jauhamaan mistään ruusuilla tanssimisesta. Vaikka ihan biologian oppituntina: Ruusuissa on piikkejä, joten tuskin sekään mitenkään miellyttävää puuhaa on, siis ruusuilla tanssiminen.


    • Ervasti123

      Tässä yhteiskunnassa vain on niin, että jos saa jonkun leiman otsaansa, ei se lähde kulumallakaan pois. Jos sinulta on otettu lapsi huostaan, on sinut leimattu huonoksi äidiksi - vaikka todellisuudessa olisitkin yrittänyt saada lapsellesi apua jo parin vuoden ajan, kuten ap teki.

      Ryhdistäytyminen tekee hyvää yhdelle jos toiselle meistä, ja se on helpompaa silloin, kun toiset äidit eivät vaani susilaumana ympärillä ja nosta omaa arvoaan pitämällä itseään toista parempina.

      Minulta itseltäni ei ole otettu lasta huostaan. En siis voi mennä sanomaan, miltä se tuntuu tai miten sen olisi voinut välttää. Ap ei ole tahallisesti aiheuttanut harmia kenellekään, vaan hänen elämäänsä on mahtunut paljon sellaista, jonka edessä tuntee itsensä voimattomaksi: alkoholistimies, väkivaltaa, vuosien ajan avun etsiminen omalle lapselle sitä saamatta, samalla uusioperheen elämän pyörittäminen.

      Miksi sitä täytyy kenenkään käydä täällä arvostelemassa, jos jollakin ei pysy elämän kaikki langat käsissä? Pahalta tuntuu jo valmiiksi, ei tarvitse lyödä lyötyä.

      Ap kysyi, miten hän voi saada järkevästi apua perhetyöntekijöiltä. Kyse on siis siitä, että jos hän saisi valita, ei hän ottaisi heitä kotiinsa ollenkaan. Nyt kun on kuitenkin pakko, olisi hyvä tietää mitä he voivat tehdä, jotteivät vain istu kahviteltavina puolitoista tuntia olohuoneessa, kun pitäisi saada lapsiaankin hoitaa.

      Minulla on myös tällainen kokemus: täysin kouluttamaton nainen istui kotonani kahtena päivänä ja hänelle sitten keittelin kahvit siinä lastenhoidon ohessa ja ajattelin, että mitähän tuokin saa tästä palkkaa... Ei kyennyt nainen edes keskustelemaan päivän uutisista yms. joten ainoa, mistä pystyi puhumaan oli ruoanlaitto. Tällaista Helsingissä.

      En suosittele perhetyöntekijää kenellekään, ellei oma kunto ole todella huono synnytyksen jälkeen eikä KUKAAN tuttava pysty auttamaan.

      Jokainen nainen, aivan kuten ap, haluaa hoitaa perheensä asiat itse. Yhteiskunta vain sanelee joskus sen, milloin apua ei anneta (kuten ap:lle kahden vuoden ajan) ja sitten tarjoaa "apuaan" sellaiseen asiaan, johon sitä ei tarvita.

    • 15+20

      Kun perhetyöntekijät ovat nyt olleet poissa kesän ajan ja teillä kotona ovat asiat edelleen tilanteeseen nähden (tarkoitan tulossa olevaa eroa lasten isästä) hyvin. Voisitko tähän vedoten seuraavassa palaverissanne ehdottaa, että perhetyön käyntejä vähennettäisiin esim. kertaan tai kahteen kuukaudessa? Tällöin he saisivat edelleen tehdä kontrollikäyntinsä ja sinulla on mahdollisuus osoittaa, että arki toimii ja lapsen voivat hyvin. Toisaalta eron ja muuton myötä sinäkin saatat kaivata nykyistä enemmän mahdollisuutta keskustella tai neuvoja elämänmuutoksen mukanaan tuomiin käytännön asioihin, joista ptyöntekijöillä on asiantuntemusta. Samaan aikaan toivottavasti myös esikoisesi tilanteeseen saadaan selvyyttä.

      Jos asiat perhetyön käyntien vähentämisen jälkeenkin pysyvät tolallaan, voi sosiaalityöntekijänkin mielestä olla lopulta perusteltua lopettaa kyseisen palvelun antaminen. Eihän perhetyön tarkoitus ole ikuisesti käydä asiakkaan luona tukemassa ja kontrolloimassa perheen tilannetta, vaan päättyä sitten kun tuen tarvetta ei enää ole. Ja jos perheen tilanteeseen ei tule toivottua parannusta vuosienkaan perhetyön seurauksena, ei perhetyö silloin ole ollut riittävä tai oikea tukitoimi.

    • Sillä verukkeella sainkin tuon "kesäloman", mutta sossu ei ainakaan ennen tuon kolmannen syntymää suostu lakkauttamaan tuota perhetyötä, mutta voisin tietysti kysyä jos he eivät aivan joka viikko kävisi. Ja ennen kuin meillä on sossun ja perhetyön yhteinen palaveri aion työn perehtyön kanssa tehdä ihan listaa siitä mitä he voisivat meillä tehdä, etteivät vain istuisi noitakin käyntejä sohvalla. Mutta jos jollakin on yhä ideoita siihen mitä voisin heille ehdottaa olisi se ihan mukavaa..

      Erosta olen huolissani vain sen takia, jos masennun taas.. tosin tähän olen nyt varautunut pyytämällä muutamalta hyvältä ystävältä apua, ja koska he tietävät kuinka oireilin edellisen eron jälkeen uskon heidän pystyvän haistamaan vaaran merkit ilmassa ja pakottaa minut hakemaan silloin itselleni apua. He ovat myös lupautuneet auttamaan ihan käytännön asioissa ja muuttoa tuskin teen ihan heti lapsen syntymän jälkeen jo rahatilanteen takia. Kaikki tähän mennessä muuttoa varten säästämäni rahat menee esim sisarusrattaiden, lastensängyn yms ostoon.

      Minä olen ollut alunperinkin sitä mieltä, että perhetyö ei missään vaiheessa ole ollut oikei tukitoimi, he ovat oikeastaan vain toimineet minun ja sossun välisenä tulkkina ja painostavana voimana sossun suuntaan. Tosin tällaisesta perhekuntoutuksesta minulla ei olisi tietoa ilman perhetyötä..

    • ifolor

      Oikein hyvä idea kirjoittaa paperille ylös asiat, joita perhetyöntekijä voi teillä tehdä. Sitä pohdittaessa voit myös kertoa, mihin asioihin et koe tarvitsevasi apua. Ajattele niin, ettei ole sinun vikasi, jos et keksi heille tekemistä - sinä et ole heidän työnantajansa! Sano vaikka ihan suoraan, miten inhottavalta tuntuu, kun ei tiedä miten heidät "työllistäisi", kun arki sujuu nyt hyvin.

    • :)

    • teini-ikäisten äiti

      Toisen vaikea perhetilanne ja vaikeudet lapsilla kyllä herättää kaikissa perheellisissä myötätuntoa ja sääliä lasten vuoksi ja toivon itsekin, että asianne järjestyvät. Ei juuri kukaan ilman vaikeuksia elämästä selviä, enkä itse halua sinulle aloittaja kasata lisäkuormaa, vaikka olen toimintaasi ihmetellyt ja arvostellut täällä. Avaimat ovat kuitenkin omissa käsissäsi.

      Minua suututti ja suututtaa lisäselvitystesikin jälkeen suuresti sinun oma asenteesi ja haluttomuutesi muutokseen, se perhetyöntekijöiden kuvailema "motivaation puute" ja ikään kuin hiljainen hyväksyntä oman elämän risaisuuteen, huonoon parisuhteeseen ja heikkoon vanhemmuuteen alistuminen, jolloin lapset ensisijassa aina kärsivät. Tämän takia olet varmaan saanut muiltakin niin kiukkuisia vastauksia. Moni elää suurissa vaikeuksissa, mutta heillä on tahto ja taisteluhalu lasten puolesta ja virheistä opitaan ja ponnistellaan parempaa kohti.

      Lasten hätä ja paha olo tuottaa sivullisellekin tuskaa, jos on itse jotain vaikeuksia elämässään kokenut, minulle ainakin. Lasten hoitamaton paha olo näkyy ikävä kyllä sitten myöhemmin väkivalta- itsemurha- ja päihdetilastoissa, joten lasten asioiden kuntoon laittaminen on tärkeintä mitä on. Rakkautta ja rajoja, sitä lapset tarvitsevat. Siitä pitäisi tietysti kantaa sivullistenkin vastuuta. Ja vanhempien pitäisi olla vahvoja silloinkin kun ei voimia ole. Mutta lasten takia on pakko.

      Suurin huolesi tässä on se, että et tiedä miten työllistäisit perhetyöntekijöitä ja toisaalta haluat, ettei heitä kävisi. Kuitenkaan et tunnu pärjäävän, huostaanottohan on merkki siitä. Luulen vaan, että sinun täytyy alistua tämän kontrollin ja pt-työntekijöiden arvioiden varaan ja tehtävä yhteistyötä paljolti niillä ehdoilla joita sossu ja yhteistyökumppanit määräävät lasten etua valvoessaan, koska lastensuojelulaki on sorvattu lasten takia.

      Tulet ikään kuin jälkijunassa tässä asiassa, odotat että joku tekee jotain eikä niin että teet itse jotain ja pyydät siihen tukea kun kerran sitä on saatavissa. Moitit että et ole saanut ennalta ehkäisevää tukea. Sitä moni muukin jää ilman, koska mitään ei tuolla päättävissä elimissä kilahda, ennen kuin jotain vakavampaa tapahtuu, jolloin rattaat lähtevät pyörimään. Oletus on se, että ihmiset, jotka tekevät lapsia, pystyvät ja yrittävät hoitaa itse ongelmansa. Sitä se vanhemmuus on. Sinulla itselläsi olisi kuitenkin nyt tilaisuus ennalta ehkäistä lisävaikeuksia.

      Huostaanotto on ollut varmaan tarpeellinen, ettei lapsen isä pääse aiheuttamaan lisävahinkoa vaan tietää lapsia tarkkailtavan ja lapsi näkee normaaleja ihmisiä ja normaalia positiivista vuorovaikutusta ympärillään. Sinun muutoksesi olisi kuitenkin lastennekin kannalta se tärkein pointti. Perhetyö varmaan yrittää saada sinut jotenkin voimaantumaan ja tajuamaan itse asioita, eikä se tapahdu siten, että sinun osasi on miettiä heille töitä vaan yritä ymmärtää, mitä heillä on sanottavana. En usko sitä, että he pelkkää "lässyn lässyä" siellä sohvan nurkassa puhuvat. Sinä ehkä asenteesi mukaan kuulet sen pelkästään sellaisena, kun odotat että he tekisivät kotitöitä puhumisen sijaan. Kyllä heillä joku vissi tarkoitus teillä kotona olemiseen on. Koeta miettiä itse, miten järjestät elämäsi eläkä odota muilta valmista eläkä keskity perhetyön puutteisiin! Puutteita tietysti on, mutta jokaisella kunnalla on resurssit, mistä kaikki pitää kustantaa.

      Pidän törkeänä, että esim. kaupunkimme ostaa kalliita taideteoksia, kustantaa kalliita matkoja johdolle ja muuta turhaketta, mutta yh-perheet, lapset ja vanhukset jää ilman apua ja joutuu taistelemaan jokaisesta lantista ja tukimuodosta silloin, kun ihminen on heikoimmillaan. On hienoa että lastensuojelutyötä tehdään ja ihmisiä autetaan hädässä, mutta jossain vaiheessa on otettava itse elämä hallintaan, kun on kerran nuori ja terve.

      Tsemppiä perheellenne!

    • Kiitos :)

      Ehkäpä toisaalta olen liian kiltti ollut tavallaan tätä perhetyötä kohtaan, alistunut siihen. Tarkoitan tällä sitä että vaikka en kokenut heistä hyötyneeni olen pitänyt heitä ylempänä voimana ja jättänyt päätökset heille, ikään kuin heti myöntänyt että heidän ohjauksensa on ainoa oikea. Esim se että heidän paikalla olonsa pakottaa minut olemaan heitä varten, enkä kykene sivuuttamaan heitä ja tehdä asioita niinkuin olen tottunut. Esim ruuanlaitto etenee hitaammin kun samalla yritän "pitää eille seuraa"..
      Täytyy kerätä se "taistelu tahto" heitä kohtaan ja tehdä päivänsä niinkuin on suunnitellut, istuu toiset sitten vaikka sohvalla ja itse lähden lapsen kanssa kirjastoon.. ;D

      No toivotaan että nyt päästään sopuun tuon työntekijän kanssa ja tehdään tosiaan tarkat rajat sille mitä he tekevät tai voivat tehdä, tai kuinka usein käyvät.

    • db

      Kaikkea hyvää jokatapauksessa perheellenne, toivottavasti saat asiat selviämään :) niin ja ihan pakko vielä sen verran hivellä pilkkua ;) ruusuilla tanssiminen ei satu, se piikikäs varsi sattuu, enkä ainakaan ole kuullut sanontaa "ruusun varsilla tanssimista..."... näin ainakin meille opetettiin luonnontieteestä :D

    • joopajoopajoo

      Jos olet itse sössinyt asiasti tuohon tilanteeseen ja teet vielä lisää lapsia niin minusta voisit pitää oikeasti sen pienen suusi kiinni.

      Jos sinulla oli heikot voimavarat esikoisen suhteen ja hän jäi omilleen, kuten kirjoitit, ei ole ollenkaan poissuljettu vaihtoehto, etteikö lapsi olisi henkisesti vammautunut juuri tämän asian takia. Äidin hylkäämiskokemuksesta syntyy pysyviä traumoja, onpa jopa narsistisen persoonallisuushäiriön syyksi veikkailtu juuri sitä.

      Olen edelleen sitä mieltä, että sairaimpia ovat ne henkilöt, jotka omasta mielestään ovat terveitä, eivät siis huomaa, että heidän oma käytös on todella omituista tai poikkeavaa.

      Aloittajalle suosittelisin, että älä enää yhtään lapsiparkaa laita alulle, vaan lisääntymisen sijaan paneudu oikeasti niihin ongelmiin, joita sinulla on.
      Suomessa ei oteta heppoisin perustein lapsia huostaan, mutta sinä kirjoitat, että koska lapsi on ahdistunut, mielisairas ja mitä lie, hänet otettiin pois.
      Surullista kaiken kaikkiaan, että sinä hylkäsit lapsen ja tämä sairastui.

    • äitikahdelle22

      Oletko AP mistä päin? Itselläni Helsingin seudulla kävi kaksi kertaa viikossa perhetyöntekijä, joka vei lasta ulos ja jopa siivosi.. Näin he kävivät neljä kuukautta ja sitten kun en enää tarvinnut heidän apujaan niin sain lopetettua nämä käynnit heti omasta toiveesta.. Ei todellakaan jaelleet mitään lasten kasvatusvinkkeijä, mitä en olisi tarvinnutkaan

      • Realreality

        Olen luullut, että perhetyöntejöiden tehtäväkuva vaihtelee kunnittain, mutta ilmeisesti se voi vaihdella myös saman kunnan sisällä - vai mistä pääkaupunkiseudun kunnasta edellinen lienee.

        Helsingissä ainakin on niin, että perhetyöntekijä EI MISSÄÄN TAPAUKSESSA tee mitään kotitöitä eli lähinnä keskusteluapua ja joskus lapsen ulkoiluttamista ja leikittämistä.

        Eivätkä ihmisten kokemusten perhetyöstä ihan puolueettomasti arvioiden niin kauniita aina ole kuin tässä ketjussa jotkut antavat ymmärtää. Joidenkin perhetyöntekijöiden valheellisia kirjauksia perheestä on selvitelty oikeudessa asti. Yksikin tapaus oli niin törkeä, että lopulta perhe sai oikeutta jopa hallinto-oikeudesta, mikä instanssi on monta kertaa hyvin kaukana lapsen tai perheen oikeuden tavoittelusta.

        Uskoisin, että ap:n tapauksessa perhetyötä jatketaan loputtomiin ehkä kahdesta syystä. Ensimmäinen on se, että oikeaa konkreettista apua eli ajoittaista kodinhoidoapua ei ole tarjota, mikä johtuu laittomuuksiin menneistä kuntien "säästöistä". Ja toinen on se, että kunta haluaa seurata, ilmeneekö perheessänne myöhemmin jotain sellaisen PERUSpalvelun tarvetta, jonka rahoittamiseen tarvitaan huostaanottoa ja sitä kautta myös mahdollisesti huoltajilta perittäviä maksuja.

        En lukenut ketjua muuta kuin alun ja sitten sieltä täältä, mutta en huomannut, että olisit kertonut vanhimman lapsesi ongelmista muuta kuin sen, että hänellä ei ollut diagnoosia. Olisiko hän ollut kenties sen tarpeessa? Ehkä kunta pelkäsi sitä, että se joutuisi kustantamaan lapselle esim. neurologista kuntoutusta tai psykiatrista sairaalahoitoa.

        Terveydenhoitolain mukaan kunta on silloin maksajana, jopa vuoden kestävästä sairaalahoidosta maksavat vanhemmat vain 75 euroa VUODESSA, loput maksaa kunta. Mutta kun lapsi huostaanotetaan ja sijoitetaan vaikka johonkin erityishoitoa antavaan laitokseen, saadaan huoltajilta lapsilisä, elatustuki ja kaikki muut lasta koskevat mahdolliset sosiaalietuudet, sekä huoltajan palkasta noin 300 euroa KUUKAUDESSA.

        Eli kunnan maksutaakka kevenee parhaimmillaan useita satoja euroja kuukaudessa, ja sen lisäksi kunta saa valtiontukea lastensuojelukertoimella laskettuna, jonka määrä on sitä suurempi, mitä enemmän kunnan alueella on huostaanotettuja lapsia. Lapsibisnestä törkeimmillään suoraan sanottuna ja hirvittävää eriarvoistamista vanhempia kohtaan.


      • Realreality
        Realreality kirjoitti:

        Olen luullut, että perhetyöntejöiden tehtäväkuva vaihtelee kunnittain, mutta ilmeisesti se voi vaihdella myös saman kunnan sisällä - vai mistä pääkaupunkiseudun kunnasta edellinen lienee.

        Helsingissä ainakin on niin, että perhetyöntekijä EI MISSÄÄN TAPAUKSESSA tee mitään kotitöitä eli lähinnä keskusteluapua ja joskus lapsen ulkoiluttamista ja leikittämistä.

        Eivätkä ihmisten kokemusten perhetyöstä ihan puolueettomasti arvioiden niin kauniita aina ole kuin tässä ketjussa jotkut antavat ymmärtää. Joidenkin perhetyöntekijöiden valheellisia kirjauksia perheestä on selvitelty oikeudessa asti. Yksikin tapaus oli niin törkeä, että lopulta perhe sai oikeutta jopa hallinto-oikeudesta, mikä instanssi on monta kertaa hyvin kaukana lapsen tai perheen oikeuden tavoittelusta.

        Uskoisin, että ap:n tapauksessa perhetyötä jatketaan loputtomiin ehkä kahdesta syystä. Ensimmäinen on se, että oikeaa konkreettista apua eli ajoittaista kodinhoidoapua ei ole tarjota, mikä johtuu laittomuuksiin menneistä kuntien "säästöistä". Ja toinen on se, että kunta haluaa seurata, ilmeneekö perheessänne myöhemmin jotain sellaisen PERUSpalvelun tarvetta, jonka rahoittamiseen tarvitaan huostaanottoa ja sitä kautta myös mahdollisesti huoltajilta perittäviä maksuja.

        En lukenut ketjua muuta kuin alun ja sitten sieltä täältä, mutta en huomannut, että olisit kertonut vanhimman lapsesi ongelmista muuta kuin sen, että hänellä ei ollut diagnoosia. Olisiko hän ollut kenties sen tarpeessa? Ehkä kunta pelkäsi sitä, että se joutuisi kustantamaan lapselle esim. neurologista kuntoutusta tai psykiatrista sairaalahoitoa.

        Terveydenhoitolain mukaan kunta on silloin maksajana, jopa vuoden kestävästä sairaalahoidosta maksavat vanhemmat vain 75 euroa VUODESSA, loput maksaa kunta. Mutta kun lapsi huostaanotetaan ja sijoitetaan vaikka johonkin erityishoitoa antavaan laitokseen, saadaan huoltajilta lapsilisä, elatustuki ja kaikki muut lasta koskevat mahdolliset sosiaalietuudet, sekä huoltajan palkasta noin 300 euroa KUUKAUDESSA.

        Eli kunnan maksutaakka kevenee parhaimmillaan useita satoja euroja kuukaudessa, ja sen lisäksi kunta saa valtiontukea lastensuojelukertoimella laskettuna, jonka määrä on sitä suurempi, mitä enemmän kunnan alueella on huostaanotettuja lapsia. Lapsibisnestä törkeimmillään suoraan sanottuna ja hirvittävää eriarvoistamista vanhempia kohtaan.

        Fakta on se, että on olemassa perhetyöntekijöitä, jotka vilpittömästi toimivat perheen parhaaksi ja toisaalta aivan päinvastaisia tapauksia, loput ovat sitten jotain siltä väliltä.

        On olemassa myös jotain kuntia, joissa asiat ovat vieläkin suht kohdallaan, mutta suurimmassa osassa kuntia asiat ovat nimenomaan lastensuojelun osalta kaikkea muuta kuin kohdallaan. Huostaanottojen kirjosta tässä:

        1) lailliset, ls-lain perustein tehdyt huostaanotot, joissa kriteerit todistetusti täyttyvät

        2) tilanteet, jossa vanhemmat hakevat huostaanottoa lapselleen

        3) vanhempia epäillään rikoksesta lasta kohtaan. Jos rikostutkinta ja oikeudenkäynti todistavat epäilyn oikeaksi, tämä siirtyy kohtaan 1) kuuluvaksi huostaanotoksi. Käsittämätöntä kuitenkin on, että vaikka rikostutkinta ja oikeus eivät kykene todistamaan rikoksen tapahtuneen TAI todistetaan, että sitä ei ole tapahtunut, niin siitä huolimatta sosiaalitoimi ei pura huostaanottoa.

        4) HUOLIajattelun varassa tehdyt huostaanotot, joille tyypillistä on sossun kokoama sekava rykelmä "syitä", joista mikään ei yksinään riittäisi lailliseksi perusteeksi huostaanotolle, eikä mikään instanssi ole ikinä todistanut sossun kokoamien "syiden" todellista perustaa ja olemassa oloa.

        5) huostaanotot, jotka olisi voitu välttää oikein kohdennettujen avohuollon tukien tarjoamisella, mutta suurin osa kuntia käyttää vain lumetukea eli ls:n perhetyötä. Oikein kohdennettua apua olisi monesti esim. vauvan ja vanhemman unikoulu, ls:n ulkopuolinen vertaistuki perheelle, erilaisia arjen kasvatustilanteita tukeva ohjaus ja/tai kurssitus, perheterapia, vanhempien välinen sovittelu riitatilanteissa, vanhemman sairastumistilanteessa huostaanottoa tulisi välttää viimeiseen asti, kuten masennus, syöpähoito! Samoin hallitusohjelman keskeisiä tavoitteita tulisi olla lapsiköyhyyden poistaminen yhteiskunnasta.

        6) täysin laittomat, peruspalveluja korvaavat huostaanotot, joissa kunta korvaa perustuslaissa luvatun verovaroin kustannetun palvelun huostaanoton kautta tarjottavalla lumepalvelulla. Kunnat hyötyvät näistä taloudellisesti, koska vanhemmat laitetaan laittoman huostaanoton maksumiehiksi.


    • Nämä tiedetään kyllä

      Niin että mitähän se mihinkään apuun kykenemätön perhetyö oikein tekee perheessä muuta kuin väijyy tilannetta, milloin tilanne on kypsä huostaanotolle. Huostaanottoa varten verkko on jo viritetty perheen alle ja siellä vain sohvalla istuskellaan kyttäämässä, ettei vain hyvinkin tule tilannetta, jossa kunta olisi lakien mukaan velvollinen järjestämään jotain peruspalvelua.

      Sossulta kopioi sitten perhetyöntekijöiden kirjauksista parhaat palat ja muotoilee ne mahdollisimman sopiviksi ja hallinto-oikeuden katseen kestäväksi. Äkkiäkös muutaman vuoden työssä ollut sossu raapaisee sekavan sepustuksen erilaisista olemattomista "syistä". Oikeus ei kuitenkaan vaadi kuin kaksi lausetta ja ne ovat seuraavat:

      1) Avohuollon tukea on tarjottu, mutta se ei ollut riittävää ja
      2) Huostaanotto on lapsen edun mukainen toimenpide.

      Vanhempien on oltava todella, todella vahvoja henkisesti puolustautuakseen tuota järjestelmää vastaan, eikä masentunut vanhempi oli välttämättä vahvimmillaan. Lisäksi tarvittaisiin rahaa sen verran, että ainakin lasten terveyspalvelut voitaisiin kustantaa yksityissektorilta.

    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      61
      5814
    2. Valkeakosken murhaaja

      Raiskausrikosten joukossa kanta suomalainen tekijä on niin harvinainen että kannattaa erikseen mainita. Raiskausuutisia
      Maailman menoa
      62
      3004
    3. Tekijä on poliisin vanha tuttu

      Ihan supisuomalainen.
      Valkeakoski
      57
      2476
    4. Kuumat päivät

      Hyvää huomenta. 🌞🌼☕😊🙌 Sinkkukesä 2024
      Ikävä
      347
      1123
    5. Tietääkö kukaan millaisesta perheestä murhaaja on?

      Onko siis rikkaiden lellipentu, joka luulee, että kaikkea saa tehdä, vai köyhien kakara, jolla ei ole mitään vastuuta ku
      Valkeakoski
      37
      1085
    6. Nainen, olet jollakin tavalla pelottava

      Tunne sinun suhteen on ehkä verrattavissa ruusupensaaseen, hurmaavan kaunis kukka, upea tuoksu, mutta jos yrittää lähell
      Ikävä
      57
      1084
    7. Valkeakosken surmaaja oli koeajalla edellisestä tuomiosta

      Tässä osoitus, että rangaistukset Suomessa ovat liian löysiä ja se maksoi tämän tytön hengen https://yle.fi/a/74-2009067
      Maailman menoa
      4
      907
    8. Haaveilen sinusta

      Läheisyydestäsi, kosketuksestasi. Siitä että saisin koskettaa sinua. Pitää sinua lähellä. En tiedä mistä tämä tuli. Tied
      Ikävä
      22
      813
    9. Ohimenevältä

      Tilalta tämä alkaa jo vaikuttamaan. Arjen pieni piristys olimme toisillemme.
      Ikävä
      29
      793
    10. Enpä usko että olisit valmis jättämään kaiken

      Vaikka tulisin ja kosisin sinua.
      Ikävä
      48
      791
    Aihe