Palermo

Palermoon

Hei!
Olemme menossa syyskuussa viikoksi Palermoon (kaksi aikuista). Kaikki vinkit, hyvät/huonot kokemukset, suositukset ruokapaikoista/nähtävyyksistä/kaupoista otetaan ilolla vastaan! :)
Suunnitelmissa on käydä Ballaron markkinoilla, päiväretki Cefaluun, Mondellon rannalle, muuten kaikki vielä suunnitelmat avoinna. Cefalun retkeä lukuunottamatta tarkoitus olisi olla ihan Palermossa, eikä taideta sen kummemmin mitään suunniteltua ohjelmaa tehdä ja noudattaa, vaan fiiliksen mukaan mennään.
Mitä muuten maksaa taksilla kulkeminen, onko kallista? Vai onko busseilla helppo kulkea? Hotellimme on keskustassa, Via Romalla.

16

4608

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Palermossa käynyt

      Käykää katsomassa Monrealen katedraali, oopperatalo Massimon aukiolla sekä Catakombie dei cappuccioni jossa on satoja muumioituneita kuolleita säilössä. Palermo on sokkeloinen, kapeita katuja ja kujia riittää, samoin slummiutuneita kaupunginosia. Hankkikaa kartta kulkuunne.
      Meillä katosi kansainvälisellä retkellä sinne perhe - onnesta olivat neuvokkaita ja löysivät tiensä itse perille takaisin Taorminaan. Meiltä muilta menikin retki sitten enemmän tai vähemmän pilalle kun heitä etsittiin ja tuli muutokasia retkiohjelmaan.

      • Palermoon

        Catakombie on poissuljettu vaihtoehto, jo kuvat ällötti kun joskus googlasin....


    • tyyris tyllerö

      Palermossa on kuulemma hyvin kaunis uimaranta - sillä on oikein nimikin, nyt en muista sitä... kannattaa ehkä se katsastaa. Itse koluaisin toreja, joissa myydään kaloja, hedelmiä ym. kaupungin asukkaille. saisi tuntumaa paikallisiin.

      • Palermoon

        Jep jep, eli juuri tuo Mondellon ranta, jonka jo ensimmäisessä viestissä mainitsin kuten myös Ballaron markkinat (myydään juurikin noita mainitsemiasi asioita) ovat myös jo valmiiksi to do/see-listalla. :)
        Kaipaisin nyt lisää vinkkejä, muita kuin olen jo maininnut. ;)
        Ei näköjään ihan hirveästi ole Palermossa käyneitä? Mitään hyviä ruokapaikkoja suositella? Vai onko kaikki hyviä... Ja tuo taksien hinta kiinnostaa myös?


    • Palermossa käynyt

      Kävimme syömässä suht ´edullisessa ruokapaikassa lähellä oopperataloa. Paikka ei ole mikään hieno vaan tuiki tavallisten paikallisten suosima paikka. Ruokapaikka sijaitsee poikkikadulla, oopperatalon rappusilta katsottuna oikealla puolella koillisnurkassa . Menkää risteyksen yli aukiolla olevien myyntikojujen takaa. Siirtykää kulkemaan kadun vasemmalle puolelle, kulkekaa katua suoraan eteenpäin. Vastaan tulee vasemmalla kapeahko poikkikatu, jonka varrella on tarkoittamani ruokapaikka Ruokailjoita on runsaasti pöytien ääressä kadulla. Halutesaan voi ruokailla myös sisällä. Oppaamme vei meidät sinne syömään. Ihan jees paikka.
      Harmi, että jätätte catakombien pois nähtävyyksistä, se kun on luokiteltu yhdeksi " yuo must see that !"nähtävyyksistä Monrealen ohella. Ettei sitten harmita jälkikäteen.
      Markkinapaikkoja on useita Palermossa, Ballaro on vain yksi niistä monesta.
      Itse kävimme katsomassa il Capoa. Väkeä oli kuin meren mutaa ja tunnelma ahdas ja tiivis. Pitäkää huoli tavaroistanne.
      Kaupungissa on puistoja joissa on mukava välillä levähtää. Näimme jonkun paikallisen sihgt seeing-bussin ajelevan kaupungilla, kannattaa ehkä ottaa selvää siitä. Huomioikaa myös iltapäivän siesta-aika suunnitelmissanne, siesta-aikaan moni paikka on kiinni.

    • Palermoon

      Joko olisi lisää Palermossa käyneitä? Kaikki tiedot ja kokemukset tänne vain! :)

    • monreale

      Palermossa saa aikansa kulumaan, kuka milläkin tavalla. Vaatetusliikkeitä on silmittömästi. Tori-ja katumyyntiä siellä täällä mistä sijaa löytyy. Kirkkoja on mielin määrin mutta monetkaan eivät näytä kirkkorakennuksilta ulkoapäin. Palermo on ikivanha kaupunki, monikulttuurikaupunki jo yli 3000 vuotta takaperin. Löytyy moskeijoita ja synagoogia. Arkkitehtuurista kiinnostuneille on Palermossa hirvittävän paljon silmän ruokaa. Ei tiedä että mihinkä katseensa kohdistaisi.

      Pääkatuja on neljä, Via Marqueda, Via Roma, Via Vittorio Emanuele ja Via Ruggero Settimo. Näiltä kaduilta löytyyy kaikki mitä ikinä trvitsee. Näitä katuja voi käyttää sunnisteassaan kaupungin keskutassa. Kartta siis on paikallaan olla mukana.

      Ruokapaikkoja ja kahviloita sekä jäätelöbaareja on vieri vieressä.

      Nähtävyyksistä voi ensin vaikka mainita katedraali, Duomo. Teatro Massimo on kaunis ooperatalo. Politeama teatterirakennus on myös ihailtava. San Giovanni degli Eremiti kirkko on näkemisen arvoinen ja sen appelsiinipuutarha. Erittäin kaunis Martoranan kirkko on pakollinen nähtävyys. Kuninkaallisen palatsin Palatina kappeli on yksi kauneimpia mitä olen nähnyt. Piazza Pretorian kauniit suihkulähteet on nähtävä. Vanha sairaala Lo Spasimo tehtiin ulkoilmateatteriksi jossa pidetään konsertteja, oopperasta jazziin. Monrealen kaupunki ja sen upea tuomiokirkko ja sen luostari on pakko käydä katsastamassa. Todellinen helmi!

      http://www.teatromassimo.it/index.php

      http://en.wikipedia.org/wiki/San_Giovanni_degli_Eremiti

      http://it.wikipedia.org/wiki/Chiesa_della_Martorana

      http://en.wikipedia.org/wiki/File:Sicilia_Palermo1_tango7174.jpg

      http://commons.wikimedia.org/wiki/Cappella_Palatina_(Palermo)

      http://www.palermoweb.com/cittadelsole/monumenti/chiesa_spasimo.htm

      http://www.monreale.net/

      http://en.wikipedia.org/wiki/Monreale

    • timomies

      Hei,

      Olen itsekin etsimässä reggae-baaria Palermosta. Olen siellä 16-23.10. Tietääkö kukaan? Ei oikein löydy netistä.

      Timo

      • I love Ragusa

        Se sijaitsee Buenos Airesissa, Plaza Seranon torin reunalla. Italialaisiahan on muuttanut Etelä Europpaan miljoonittain. Etelä Amerikan suurissa kaupungeissa on kokonaisia kaupunginosia joissa asuu melkein vain italialasia. Jos kiinnostaa niin voit lukea vaikka Italian diaspora Wikipediasta.

        http://en.wikipedia.org/wiki/Italian_diaspora


    • entykännyt

      Palermon juna-aseman seutu on vähän levotonta illalla/yöllä

    • trappal

      Kuinka onnistuu päiväretki Trapenasta Palermoon? Vai kestävätkö matkat niin kauan, että oitää yöpyä?

      • 2123

        Tarkoitatko Trapania? Noin puolitoista tuntia kestää matka Palermo-Trapani bussilla. Junallakin pääsee mutta taitaa tuo bussi olla paljon nopeampi.


    • KPKPKP

      Palermoon menossa heinäkuun lopulla, onkohan siellä silloin vielä alennusmyyntejä? Tarvitsisi vaatteet häihin sekä itselle että miehelle, ja mietin, kannattaako jättää shoppailut sinne vai ostaa jo aikaisemmin Suomesta...

    • palermoinen

      Palermossa on niin paljon nähtävää . Olin vastikään siellä, yövyin 3 yötä via Romalla olevassa hotellissa. Tykkäsin kovasti Palermosta. Ottakaa kirja mukaan missä kerrotaan nähtävyyksistä ja tietenkin Palermon kartta infosta. Olen käynyt Taorminassa, Syrakusassa, Cataniasaa, Naxoksessa renegatin puoli ja gigardi, Enna, kaksi reissua tehnyt ja teen myös kolmannen vielä.

      • mörf5f5

        viikko vielä niin kone nousee kohti frankfurtia ja sieltä palermoon. onhan tätä jo ooteltu.


    • Immos-Jussi

      Eikö kukaan ole noussut vanhaa pyhiinvaellusreittiä viereiselle Monte Pellegrinolle? Kannattaa ehdottomasti jos kunto riittää.
      Matkaa keskustasta tulee n. 8 km suuntaansa, bussilla 812 voi tulla pois jos väsy iskee.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4185
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      124
      1640
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      70
      1436
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1412
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1274
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      48
      1160
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1141
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1096
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1081
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      61
      1050
    Aihe