Onko asperger mahdollinen tässä tapauksessa?

aspergerin kaveri?

Millä tavalla asperger ihminen käyttäytyy aikuisena?

MInulla on eräs tuttu/kaveri (miespuolinen), joka on tosi kiva ja mukava, mutta jonka on tosi vaikea ilmaista itseänsä. Yleisesti häntä pidetään "outona". Ulkoisesti hän on normaali ja aivan, kuten kuka tahansa. Sen sijaan hymyä ei useinkaan näe hänellä. Hän lisäksi välttelee silmäkontaktia.

Minuun hän suhtautuu tuijottamalla. Olen ymmärtänyt, että hän olisi ihastunut minuun. Hän osoittaa vain sen aivan omituisesti! Kiertelee kehää luonani tai tuijottaa hieman etäämmältä ja "salaa".. Sanattomasti tulee lähelle ja puhumatta sanaakaan "lähentelee", tosin minun luvallani.. Kun hän lopulta katsoo silmiin, se on tosi intensiivinen katse, hieman "poikkeava" siitä, miten mies normisti katsoisi naista..
Olen kuitenkin huomannut, että minun hymyilyni ja ehkä ihailunikin saa hänet hymyilemään aidosti. Ja hän tekee parhaansa ilmaistaakseen itseään (moikkaa, huikkaa kättään ja vilkuttaa ja tekee kontaktiyrityksiä).. Voiko hän olla asperger aikuinen? Jollakin tavalla hän on sosiaalisesti erilainen..
Hän on aivan älykäs ja töissä paikassa, joka vaatii aivojen käyttöä ja kovaa tarkkuutta, sekä selväjärkisyyttä, joten hän ei ole millään lailla tyhmä tai "mielenvikainen". Sosiaalinen kanssakäyminen vain on vaikeaa.. Lisäksi hän on neuroottisen tarkka ja tykkää olla omissa oloissaan. Kuitenkin hän kovasti näyttää haluavan minuun enemmänkin kontaktia, joka päivä yrittääkin sitä.. Tuskin hän siis on antisosiaalinen luonne! En usko ollenkaan!

Olen mielelläni hänelle ystävä ainakin, siksi mietin tätä asiaa ja miten minun pitäisi suhtautua häneen? Haluan selvittää asian hänen kanssaan. Jos hänellä on tunteita, haluan selvittää senkin. Jos täällä on joku asperger aikuinen, niin ainakin osaisi sanoa?? Miten asperger aikuinen suhtautuu romantiikkaan, kun ihastuu tms.? Miten ihastuksen kohteen kannattaa suhtautua häneen? Voiko puhua avoimesti, mitä tehdä?

4

3640

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 13 + 11

      Voisi olla varmaankin, tai toinen dg-mahdollisuus olisi estynyt persoonallisuus. Eli muuten normaali mutta ei uskalla lähestyä ihastuksensa kohdetta suoraan, ei sitten millään. Molemmissa tapauksissa varmaan kannattaisi asiat ottaa melko selväkielisesti esille, varsinkin asperger-vaihtoehdossa kyllä kaikesta voi ja pitää puhua ihan selkokielisesti asioiden oikeilla nimillä. Vihjailu ja kautta rantain-kommunikointi eivät ehkä johda yhtään mihinkään (kuten olet huomannutkin).
      Jos mies on sinuun palavasti ihastunut, mutta ei vain ole uskaltanut ilmaista tunteitaan, hienotunteisuuttakin tarvitaan ainakin, jos päädyt pelkkään ystävyyteen. "Aspergerit ihastuvat/rakastuvat syvästi ja harvoin".
      Ja jos päädytte suhteeseen, muista että hän todennäköisesti ottaisi hyvin raskaasti jos yht'äkkiä vain kyllästyt ja haluat hänestä eroon.

    • Spesial

      Mielestäni kyllä...juuri älykkys on usein aspergereilla ja jonkun alueen vahva osaaminen. Autismin kuuluvana tunnepuoli on hyvin erilaista ja sen ilmaiseminen. Usein herkkä ja sielukas asbergeri ei osaa osoittaa toiselle tunteitaan. Asiakeskeisenä ihmisenä jää parisuhteessa puoliskolle tunne ettei toinen tosissaan välitä. Totuus on että soittaa kun on ASiaaa ja small talk jää väliin eikä kepeesti osaa rupatella. 80 prosenttia päätyy parisuhteista eroon...haastavaa. Vaatii kumppanilta paljon jaksaa ymmärtää ja olla loukkaantumatta. Olen elänyt parisuhteessa aspergerin kanssa ja lisäksi pojallani on asberger. Poikani ei ikävöi ketään mutta tarvitsee seuraa ja ihmisiä on älykäs mutta näkee asiat hyvin analyyttisesti. Numeroina ja kaipaa paljon omaa tilaa.

    • Yleistystä

      Kaikki aspergerit eivät todellakaan ole mitenkään erityisen älykkäitä. Tämä yleinen käsitys/mielikuva, että näin olisi, on tullut pitkälti tunnettujen julkkisaspergerien, kuten Einsteinin, Newtonin jne. takia. Tiedän monia asseja ja joukkoon mahtuu niin älykkäitä, normaaliälyisiä kuin hieman yksinkertaisiakin. Niin kuin meissä kaikissa on.

    • Eipäsillä

      Eipä sillä oikeastaan ole juuri mitään merkitystä, onko Asperger vaiko vain omanlaisensa persoona, mikäli piirteet eivät aiheuta haittaa tai tuentarvetta. Diagnoosia kannattaa lähteä hakemaan, mikäli piirteet oikeasti vaikeuttavat elämää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      133
      3497
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      110
      1379
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      271
      1310
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      69
      1209
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      17
      1114
    6. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1071
    7. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      57
      1019
    8. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      45
      1008
    9. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1006
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      49
      899
    Aihe