Hydrostaatin vaihteisto

öljystä pää sekaisin

Millaista öljyä ajoleikkurin hydrostaattivaihteistoon pitää laittaa, käykö normaali vaihteistoöljy vai pitääkö olla hydrauliikka öljyä?

19

31913

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Koneet kuntoon

      Ei missään nimessä 80-90W vaihteistoöljyä. Kaksi vaihtoehtoa hydrauliöljy tai moniastemoottoriöljy 15-50W
      Yleensä ne ovat huoltovapaita koska esim. vanhoissa hydrostaattipumpuissa ole edes tyhjennys ja täyttöproppua. Niissä on huohotinventtiili jonka irrottamalla voi esim. rautalangalla kastamalla nähdä onko öljy kunnollista. Jos rassin varteen jää tervamaista tököttiä yleensä peli on menetetty eli vaihteisto poltettu liiasta rasituksesta. Yleensä silloin on myös metallihiukkasta mukana. Uusissa laatikoisssa on jo tulpat huoltoa varten ja vaihtoväli n.4-5 vuotta. Onnea

      • ei enää sekaisin

        Juu, kiitoksia. Mutta kuulin myös, että vaihteisto pitää ilmata öljyn vaihdon jälkeen, mitenkähän se tehdään.


      • 4x4
        ei enää sekaisin kirjoitti:

        Juu, kiitoksia. Mutta kuulin myös, että vaihteisto pitää ilmata öljyn vaihdon jälkeen, mitenkähän se tehdään.

        Ja takuu menee, jos itse tekee tuon pienen öljynvaihtohomman ja ilmauksen?


      • Konekirves
        4x4 kirjoitti:

        Ja takuu menee, jos itse tekee tuon pienen öljynvaihtohomman ja ilmauksen?

        Takuuaikana ei yleensä tule mieleen öljynvaihdot noihin vehkeisiin eikä vikoja yleensä ole mutta ostaja joka on tehnyt hankinnan ja haluaa että laite kestää pidempää käyttöä huolehtii myös huollosta jota ketjun aloittaja ilmeisesti myös tarkoitti. Ei ole koskaan nykyisillä laitteilla liian aikaista vaihtaa esim. öljyt tai tms. koska laatu on sitä mitä on mutta säännöllisellä huollolla saat rahallesi katetta, huolletaan sitä autoakin jopa liikkeessä eikä siitä haloota nouse! Yleensä ilma poistuu automaattisesti hydraulivedosta eteen taakse ajamalla mutta samalla tavalla laittamalla hydraulikan vapaavipu vapaa asentoon ja liikuttamalla ajovaihdetta tai jalkakytkintä edestakaisin ilman että kone liikkuu. Ilma se on mikä siellä rutisee kun hammaspyörä öljyä liikuttaa jos korviin ottaa. Hydraulivedossa on se hyvä puoli että sitä ei voi rikkoa muuten kun lekalla tai hinaamalla naapurin vene toiseen pitäjään ylämäen kautta! Onnea!


    • Husqvarna jälleenmyy

      2 vuoden välein suosittelen vaihtoa, perämurikassa on 2 kpl proppuja siellä alhaalla ja öljynä mobilin rally formula! ilmaaminen käy mm. työntämällä konetta edes takaisin.

    • hydro...

      "Työntämällä konetta edes takaisin" Onks tää totta? Pitääkös sitten joku proppu olla auki, vai mistä ilma tulee pois?

      • Husqvarna jälleenmyy

        Totta on! ei tarvihe mitää proppuja olla auki, takavetoisessa öljymäärä on 1,9l ja nelivedossa 2,4l laitat sen "paisunta"säiliön täyteen öljyä ja työntele konetta edes takaisin niin huomaat miten se imee öljyä ja kun kone alkaa olla raskas työntää niin eikun ajamaan kaikki 1,9l pitäisi saada menemään tai sit se 2,4. Tämä toimii sit Husqvarna ja jonsered merkkisissä, muista en tiedä, koska en myy muuta kuin laatumerkkejä.


      • Ruohonleikkuri
        Husqvarna jälleenmyy kirjoitti:

        Totta on! ei tarvihe mitää proppuja olla auki, takavetoisessa öljymäärä on 1,9l ja nelivedossa 2,4l laitat sen "paisunta"säiliön täyteen öljyä ja työntele konetta edes takaisin niin huomaat miten se imee öljyä ja kun kone alkaa olla raskas työntää niin eikun ajamaan kaikki 1,9l pitäisi saada menemään tai sit se 2,4. Tämä toimii sit Husqvarna ja jonsered merkkisissä, muista en tiedä, koska en myy muuta kuin laatumerkkejä.

        Myös Partner on samaa sarjaa. Tyyppikilvessäkin lukee Husgvarna Sweden. Vaihdoin tänään omaani hydrostaatin öljyt, juuri tuo 1.9 litraa sinne meni. Kiitos tiedosta. Mulla ohjekirjassa käskettiin laittamaan 10W/30 moniasteöljyä ja sitä sinne laitoinkin. Tuolla ei ajella kuin kesällä ja vain nurmikkoa. Ensimmäisen litran valutin säiliöön ja se valui kokoajan sinne. Vasta toista litraa laittaessa piti alkaa liikutella edestakaisin leikkuria. Otin takapuskurista kiinni ja työnsin edestakaisin sellaisia puolenmetrin työntöjä. Helposti ilmautui.

        Kun koko öljymäärä oli vaihteistossa laitoin vasta koneen käyntiin ja painoin pari kertaa polkimia, niin lähti leikkuri kulkemaan. Melko tummat oli edelliset öljyt muttei kuitenkaan muuttuneet. Ilmeisesti 12 v vanhat, sillä ostin leikkurin käytettynä ja omistaja ei sanonut niitä vaihtaneensa, kuitenkin omistanut uudesta asti leikkurin.


    • JD 4520

      Olen käyttänyt hydrostaattisella voimansiirrolla varustetussa traktorissani JD HY-GARD LOW VISCOSITY öljyä. Sopisiko Jonsered 2215 M 4X4 ajoleikkuriini sama öljy voimansiirtoon?

    • FR 2215MA 4x4

      Ajoleikkurini huoltokaaviossa lukee, että vuosittain tulisi tarkistaa, että etu- ja takarenkaat on synkronoitu. Miten se tarkastus käytännössä tehdään?

      • SAma myyjä ku ennenk

        Valtuutetuissa husqvarna/Jonsered huolloissa, kalibroivat mittarilla että pyörät pyörivät suurinpiirtein samaa nopeutta!


    • ölli

      mobil ykköstä sano mulle huolto ja jälleenmyyjä.
      On se yli 5 vuotta toiminu, mut atf voi olla hyvä??

    • sentinel 170/102

      avasin noin 15v. murrayn hydrolaatikosta pohja propun ja täyttö propun. kummastakin tuli vain harmaata mönjää. eli öljyä ei valunut ulos. Mitä on tapahtunut? en tiedä onko öljyjä vaihdettu koskaan kun ostin koneen juuri.

      Kone kulkee tasaisella mutta, ylämäkeen ei ollenkaan. onkohan laatikko entinen. Uskaltaakohan amatööri aukaista laatikkoa. saanko ikinä enään kasaan :). onkohan laatikko ylikuumentunut huonojen ''öljyjen'' takia. laatikosta kuuluu kahinaa kun ajaa ja vapaalla myös.

    • FR 2215MA 4x4

      Tässä vaiheessa taitaa olla ihan sama kuka ne loput öljyt valuttaa pois, jos koneikot ovat olleet ilman öljyä. Tonnin remontti kappaleelta, jos ovat jo entisiä.

      Uutta öljyä paisuntasäiliöön ja sitten paljon edestakas ajoa, että ilmaus onnistuu. On sekin suunnittelun huippua :(

    • Anonyymi

      joo avasin tollasen laatikon alimmainen painelaakeri hajalla ja kuoressa pieni reikä sekä hytrovedon yksi paine tappi päästä hattu irti mistäköhän saisi osia näihin painelaakerin sain amatsonista öljy on vissiin sama mitä laittaa kun vaa on jotain tämä jonsered tl 2117 a

      • Anonyymi

        Mulla hussen rider vm-2015. Hydrostaatin "paisuntasäilö" tyhjee.taka-akseli kummaltakin puolelta märkä öljystä,osaako kukaan sanoa mitä vois vuotaa ? Voimansiirto näyttää ihan kuivalta alapuolelta.vain taka-akseli märkä öljystä.


    • Anonyymi

      Yamaha YS 524 TE Lumilinko, missä vika kun kone lämpiää niin pakki häviää eli lopettaa toimimasta?

    • Anonyymi

      Yamaha YS 524 TE Lumilinko, missä mahtaa vika olla kun kone lämpiää niin pakki häviää eli ei toimi?

    • Anonyymi

      moi. kun ilmataan hydrostaatti voiman siirtoa työntelemällä ees taas, pitääkö voiman otto vivun olla vapaa asennossa, vai ajo asennossa ?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      14
      1372
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1265
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      62
      1170
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1052
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1006
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1005
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      993
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      979
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      971
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      970
    Aihe