Narsistin voi parantaa

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Kokoan tähän aikaisemmasta ketjusta kommentteja ja linkkejä, joissa asiasta kerrotaan asiallisesti ja perustellusti, koska aihe herättää kummallisen paljon väärinymmärrystä erityisesti joidenkin "uhrien" keskuudessa.

Sellaisen kommentin haluaisin vielä sanoa, että psykoterapiassa käyminen on suurimmalle osalle ihmisistä vaikeaa, koska siellä täytyy kohdata itsensä (ainakin niissä psykoterapioissa, joista on jotain tehoa), muistonsa, omat teotkin; kaikki nämä, vaikka ne olisivat kuinka kipeitä tahansa. Vaikeaa on, ihan kaikilla, mutta parantua voi.

Tämän hetkisen käsityksen mukaan kognitiivinen psykoterapia on vallitseva suuntaus terapiamaailmassa, joten siitä saanee parhaimman avun. Väliä on tietysti myös terapeutin pohjakoulutuksella sekä koulutustasolla (YET tai VET). Vaativan erityistason terapeutti on koulutuksensa ja kokemuksensa kautta todennäköisesti pätevintä tasoa kohtaamaan vaikeatkin persoonallisuushäiriöt.

____________________________________________________________

"NPH:ta ja muitakin persoonallisuushäiriöitä voidaan hoitaa ja hoitoa on tehty tuloksellisesti uudemmilla hoito- ja terapiamenetelmillä (ei kuitenkaan epäsosiaalinen ph, johon hoidot eivät tehoa). NPH:sta ja muistakin persoonallisuushäiriöistä kärsivät ihmiset hakeutuvat tai joutuvat hoitoihin usein jostain muusta syystä tai (kaksois)diagnoosista (koska omaa persoonallisuushäiriötä ei pysty itse diagnosoimaan/henkilö ei tajua asiaa itse). Psykoterapiahoidoissa parhaiten voivat luonnollisesti auttaa korkean koulutuksen ja kokemuksen omaavat kognitiiviset ja psykodynaamiset psykoterapeutit eli vaativan erityistason terapeutit VET (ja ylemmän erityistason terapeutit YET). Tässä linkkejä:

"Narsistista persoonallisuushäiriötä pyritään lieventämään psykoterapian avulla. Psykoterapian tavoitteena on muuttaa henkilön käyttäytymistä antamalla henkilölle parempi käsitys omista ongelmistaan ja asenteistaan, jolloin henkilölle muodostuisi realistisemmat odotukset muita ihmisiä kohtaan ja parempi kuva itsetunnostaan. Myös lääkitystä voidaan käyttää lievittämään häiritseviä oireita, kuten käyttäytymishäiriötä." (Narsistien urhien tuki ry)

http://www.narsistienuhrientuki.info/
(-> Narsismin diagnoosi ja hoito, Narsismin hoito pähkinänkuoressa)

"Persoonallisuushäiriöiden hoitoon on kuitenkin kehitetty juuri viime aikoina uusia ja tehokkaita psykoterapiamenetelmiä, joiden vaikutuksesta hoidon motivoiva aloittaminen ja varsinkin pidemmälle edistyneiden potilaiden hoito on tuloksellista. Varsinkin narsistisia, epävakaita ja huomion-hakuisia potilaita voidaan auttaa. Epäsosiaalisten kohdalla ei terapiasta ole hyötyä ja he tarvitsevatkin lähinnä kontrolloivaa struktuuria hoidokseen."

http://info.stakes.fi/NR/rdonlyres/33A979F7-EA54-4E0D-B876-FD32BD65B8CC/0/Abstraktit.pdf
(-> Päihdepsykiatrisen potilaan kohtaaminen ja hoito)

"Psykoterapeuttisella hoidolla narsismista voi kuitenkin parantua. Hoitoon kuuluu, että potilas oppii hiljalleen sietämään paremmin erilaisia tunteita, mutta tämä edellyttää myös vastenmielisten tunteiden kohtaamista ja työstämistä. Hoidon myötä potilaalle kehittyy kyky vastavuoroisuuteen sekä arkisten realiteettien hyväksymiseen, Sinkkonen lupaa. Hoito tähtää siihen, että narsisti oppii tyytymään tavallisuuteen. Naristille se saattaa olle hänen elämänsä kunnianhimoisin tavoite." (Millainen on häiriintynyt narsismi, kirjasta Mirja Sinkkonen, Naisen itsetunto. Kirjapaja 2004. s. 171.)

http://plaza.fi/ellit/ihmissuhteet/perhe-ystavat/millaista-on-hairitynyt-narsismi

266

2496

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

      Kirjassa Jorma Myllärniemi: Narsismi - vamma ja voimavara viitattiin myös NPH:n tulokselliseen hoitamiseen uusien psykoterapeuttisten menetelmien avulla (psykodynaaminen ja/tai kognitiivinen psykoterapia). En valitettavasti muista missä kohtaa kirjaa asia kävi ilmi, mutta sehän selviää lukemalla :D

      http://www.helmet.fi/record=b1861844~S9*fin "

      "Narsistin voi parantaa" (Kaleva, haastattelussa päihdepsykiatri Pekka Laine, Oulun yliopistollinen sairaala)
      http://www.kaleva.fi/uutiset/juttu/845417

      "Tutkimusten mukaan narsistista persoonallisuushäiriötä voidaan hoitaa psykodynaamisella psykoterapialla sekä kognitiivisella käyttäytymisterapialla eli työskentelemällä sekä yksilötasoisesti reflektoimalla että harjoittelemalla yksilön vuorovaikutusta suhteessa ympäristön kanssa." (Opinnäytetyö: Narsistinen persoonallisuushäiriö, narsistin uhriksi joutumisen tunnistaminen ja uhriudesta selviytyminen, Minna Vaaranen, Laurea ammattikorkeakoulu)
      https://publications.theseus.fi/bitstream/handle/10024/25334/Julkaisu Vaaranen_ Valgijainen.pdf?sequence=1

      Näyttäisi siltä, että muuallakin kuin Suomessa pidetään NPH:n hoitoa mahdollisena psykoterapian avulla:

      "Psykoterapia voi olla kelpo tapa saada NPH:sta kärsivä olemaan vuorovaikutuksessa muihin ihmisiin sopeutuvammin." (vapaasti suomennettu, psychologytoday.com)
      http://www.psychologytoday.com/conditions/narcissistic-personality-disorder

      "Yksilöpsykoterapiaa voidaan käyttää tehokkaasti NPH:n hoidossa, vaikka prosessi voi ollakin hankala ja viedä aikaa. - - - Kognitiivis-behavioraalinen terapia on tehokas apu yksilön tuhoisien ajattelu- ja käyttäytymismallien muuttamisessa." (vapaasti suomennettu. www.about.com/psycology)
      http://psychology.about.com/od/personalitydisorders/a/narcissisticpd.htm

      "Psykoterapia voi auttaa henkilöä suhtautumaan toisiin positiivisemmalla ja myötätuntoisemmalla tavalla." (vapaasti suomennettu, New York Times Health)
      http://health.nytimes.com/health/guides/disease/narcissistic-personality-disorder/overview.html "

      (kirjoittaja: maljojen_prinsessa)

      ____________________________________________________________

      • _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

        "Tällaisen löysin nyt ensihätään...

        http://www.health.am/psy/more/npd_treatment/

        Viimeinen lause on mielenkiintoinen ja tässä puhutaan siis NPH:sta.
        ( Käyttäkää kääntäjää, jos tarve vaatii )

        "The therapist’s nondefensive attitude of understanding without indulgence or pity, without scolding or blame, can help the patient assume a fuller, richer, more empathic attitude toward himself or herself and ultimately toward others as well. "

        (kirjoittaja: d.i.c.e.)

        ____________________________________________________________

        "Gustav Schulmanin mukaan:

        "Ammattilaisetkin kokivat vuosikymmeniä, että narsistisia häiriöitä ei [...] ole lainkaan mahdollista parantaa psykoterapialla. On kuitenkin käynyt ilmi, että lievästi narsistiset voivat muuttua."

        "Narsistisen häiriön hoidon tärkein tavoite on erilaisten tunteiden sietokyvyn vahvistaminen ja siten haavoittuvuuden väheneminen ja tunnesäätelykyvyn lisääminen, jolloin narsisti voi alkaa luopua suojapanssaristaan."

        Luvussa "Voiko narsismista parantua?" teoksessa:
        http://www.bookplus.fi/kirjat/joutsiniemi,_marketta /naimisissa_narsistin_kanssa-4223354 "

        (kirjoittaja: A)

        ____________________________________________________________


      • PELKKÄÄ PUHETTA

        KYSYN VAAN, ETTÄ MISSÄ NE PARANTUNEET NARSISTIT OVAT, EN OLE IKINÄ KUULLUT TÄLLAISISTA?


      • ASIANTUNTIJOITA OVAT
        PELKKÄÄ PUHETTA kirjoitti:

        KYSYN VAAN, ETTÄ MISSÄ NE PARANTUNEET NARSISTIT OVAT, EN OLE IKINÄ KUULLUT TÄLLAISISTA?

        IDIOOTTI ETKÖ TIEDÄ ETTÄ PSYKOTERAPIASSA KÄYMINEN JA KAIKKI MUUKIN MIELENTERVEYSHOITO ON YKSITYISTÄ JA SALASSAPIDETTÄVÄÄ? HANKI TIETOA ÄLÄKÄ INISE!

        JA ETKÖ OSAA LUKEA NOISTA LINKEISTÄ JOISSA ESIM. YLIOPISTOSAIRAALAN PSYKIATRIT KERTOVAT ETTÄ PARANTAMINEN ON MAHDOLLISTA JA ETTÄ HEILLÄKIN ON SIITÄ KOKEMUSTA?


      • narsnarsnars
        PELKKÄÄ PUHETTA kirjoitti:

        KYSYN VAAN, ETTÄ MISSÄ NE PARANTUNEET NARSISTIT OVAT, EN OLE IKINÄ KUULLUT TÄLLAISISTA?

        pelkkää puhetta: sekö muuttaa asian totuudeksi, että SINÄ kuulet jostain asiasta?


      • Scooper Dooper
        narsnarsnars kirjoitti:

        pelkkää puhetta: sekö muuttaa asian totuudeksi, että SINÄ kuulet jostain asiasta?

        Lue alan kirjallisuutta. Jos joku kahlaa kannesta kanteen Heinz Kohutin ensimmäisen teoksen The Analysis of the Self niin siitä jo selviää, että narsistisia häiriöitä on ollut mahdollista parantaa jo 70-luvulta lähtien. Kyse ei ole siis mistään uudesta asiasta.

        Taitekohdaksi muodostuu se, että miten vahva narsistinen defenssi on. Jos narsisti kykenee masentumaan niin tästä masennuksesta voidaan kaivaa käytävä todelliseen persoonallisuuteen ja alkaa vapauttaa sitä, eli esitellä sille suureellinen pintapanssari tai narsistiset käytösmallit. Narsismi on siis pohjimmiltaan itsepetos, jonka potilas ylläpitää selvitäkseen traumoistaan. Ihminen, joka samaan aikaan sekä valehtelee itselleen että jollain syvällä tasolla tietää valehtelevansa. Se pitää vain saada se syvä taso resonoimaan. Sieltä tulee kauhua, itkua, raivoa ja perkelettä, jotka ovat aivan asiallisia reaktioita siihen laiminlyöntien ilmapiiriin, missä narsisti on kasvanut.

        Hoidon ensimmäinen vaihe on defenssin purkaminen, jotta masennus ja ahdistus saadaan esiin. Hoidon toinen vaihe on masennuksen ja ahdistuksen hoitaminen. Ei siinä vaadita kuin terapeutilta taitoa pysyä kärryillä että minkä persoonan puolikkaan kanssa on tekemisissä. Ripaus julmuutta, paljon viisautta ja eniten kestävyyttä. Se on kuluttavaa. Se ei ole nautinnollista eikä helppoa. Se on työtä. Oikea työ on aliarvostettua. Terapeutinkin pitäisi saada vain toteuttaa itseään ja se ei toimi narsististen häiriöiden kanssa. Mutta mahdotonta se ei ole.


      • Anonyymi
        Scooper Dooper kirjoitti:

        Lue alan kirjallisuutta. Jos joku kahlaa kannesta kanteen Heinz Kohutin ensimmäisen teoksen The Analysis of the Self niin siitä jo selviää, että narsistisia häiriöitä on ollut mahdollista parantaa jo 70-luvulta lähtien. Kyse ei ole siis mistään uudesta asiasta.

        Taitekohdaksi muodostuu se, että miten vahva narsistinen defenssi on. Jos narsisti kykenee masentumaan niin tästä masennuksesta voidaan kaivaa käytävä todelliseen persoonallisuuteen ja alkaa vapauttaa sitä, eli esitellä sille suureellinen pintapanssari tai narsistiset käytösmallit. Narsismi on siis pohjimmiltaan itsepetos, jonka potilas ylläpitää selvitäkseen traumoistaan. Ihminen, joka samaan aikaan sekä valehtelee itselleen että jollain syvällä tasolla tietää valehtelevansa. Se pitää vain saada se syvä taso resonoimaan. Sieltä tulee kauhua, itkua, raivoa ja perkelettä, jotka ovat aivan asiallisia reaktioita siihen laiminlyöntien ilmapiiriin, missä narsisti on kasvanut.

        Hoidon ensimmäinen vaihe on defenssin purkaminen, jotta masennus ja ahdistus saadaan esiin. Hoidon toinen vaihe on masennuksen ja ahdistuksen hoitaminen. Ei siinä vaadita kuin terapeutilta taitoa pysyä kärryillä että minkä persoonan puolikkaan kanssa on tekemisissä. Ripaus julmuutta, paljon viisautta ja eniten kestävyyttä. Se on kuluttavaa. Se ei ole nautinnollista eikä helppoa. Se on työtä. Oikea työ on aliarvostettua. Terapeutinkin pitäisi saada vain toteuttaa itseään ja se ei toimi narsististen häiriöiden kanssa. Mutta mahdotonta se ei ole.

        Tämä on todella kamalaa tekstiä. Eli narstisi n hoidossa ollaan julmia, aiheutetaan masennus ja suorastaan kidutetaan ihmistä. Mitä jos hoidettava ei olekkaan narsisti? Tämänkaltaisia hoitoja ei tulisi KOSKAAN antaa ilman psykiatrin diagnoosia. Vittumaisella ja kestävällä asenteella terapeutti tuhoaa potilaan lopullisesti. Ihmisestä tulee toisia pelkäävä, ahdistunut ja masentunut. JA TÄTÄ Tuetaan KELAn rahoilla "työ ja kuntoutuskyvyn ylläpitämiseksi"


      • Anonyymi
        Scooper Dooper kirjoitti:

        Lue alan kirjallisuutta. Jos joku kahlaa kannesta kanteen Heinz Kohutin ensimmäisen teoksen The Analysis of the Self niin siitä jo selviää, että narsistisia häiriöitä on ollut mahdollista parantaa jo 70-luvulta lähtien. Kyse ei ole siis mistään uudesta asiasta.

        Taitekohdaksi muodostuu se, että miten vahva narsistinen defenssi on. Jos narsisti kykenee masentumaan niin tästä masennuksesta voidaan kaivaa käytävä todelliseen persoonallisuuteen ja alkaa vapauttaa sitä, eli esitellä sille suureellinen pintapanssari tai narsistiset käytösmallit. Narsismi on siis pohjimmiltaan itsepetos, jonka potilas ylläpitää selvitäkseen traumoistaan. Ihminen, joka samaan aikaan sekä valehtelee itselleen että jollain syvällä tasolla tietää valehtelevansa. Se pitää vain saada se syvä taso resonoimaan. Sieltä tulee kauhua, itkua, raivoa ja perkelettä, jotka ovat aivan asiallisia reaktioita siihen laiminlyöntien ilmapiiriin, missä narsisti on kasvanut.

        Hoidon ensimmäinen vaihe on defenssin purkaminen, jotta masennus ja ahdistus saadaan esiin. Hoidon toinen vaihe on masennuksen ja ahdistuksen hoitaminen. Ei siinä vaadita kuin terapeutilta taitoa pysyä kärryillä että minkä persoonan puolikkaan kanssa on tekemisissä. Ripaus julmuutta, paljon viisautta ja eniten kestävyyttä. Se on kuluttavaa. Se ei ole nautinnollista eikä helppoa. Se on työtä. Oikea työ on aliarvostettua. Terapeutinkin pitäisi saada vain toteuttaa itseään ja se ei toimi narsististen häiriöiden kanssa. Mutta mahdotonta se ei ole.

        "Hoidon ensimmäinen vaihe on defenssin purkaminen, jotta masennus ja ahdistus saadaan esiin. Hoidon toinen vaihe on masennuksen ja ahdistuksen hoitaminen. Ei siinä vaadita kuin terapeutilta taitoa pysyä kärryillä että minkä persoonan puolikkaan kanssa on tekemisissä. Ripaus julmuutta, paljon viisautta ja eniten kestävyyttä. Se on kuluttavaa. Se ei ole nautinnollista eikä helppoa. Se on työtä. "

        Työtä? Purkaa ihmisen puolustusmekanismit, jollon ihmiset ovat alttiita toisten hyväksikäytölle? Julmuutta?

        Kuulostaa kidutukselle ja ihmisoikeusrikkomukselle.


      • Anonyymi
        PELKKÄÄ PUHETTA kirjoitti:

        KYSYN VAAN, ETTÄ MISSÄ NE PARANTUNEET NARSISTIT OVAT, EN OLE IKINÄ KUULLUT TÄLLAISISTA?

        Parantunut narsisti makaa kalmistossa.


    • Entinen epäilijä

      Kiitos vaivannäöstä! Aikamoinen lista "todisteita", kyllä se on sitten kuitenkin mahdollista...

    • Kohta alkaa syyttely

      Ihan turha luulo, että uhrit uskoisivat psykoterapian parantavan narsisteja, he ovat vakuuttuneita siitä, että narsistia ei paranna mikään. Odota vain, niin kohta alkaa kiistely ja todistelu tästäkin asiasta.

      • sfklj skdfj sdflk js

        "Kohta alkaa syyttely"

        Voi niin oikeassa olit. Tosin, kiistely taisi jäädä yhden ainoan kirjoittajan harteille, taidamme kaikki tietää kuka hän on...


      • carmiina

        Uskon että psykoterapia voisi auttaa narsistia!!
        Tuossa yllähän sanottiin, että Lievempiä tapauksia terapia auttaa.

        Narsistien kohdallahan ongelma vain on siinä, että he eivät koe tarvitsevansa apua tai terapiaa. "Perus masentunut" hakeutuisi terapiaan.
        Masennuksen kaltaista oloa kokeva narsisti taas syytää syyn olotilastaan yhteiskunnan ja kanssaeläjien niskoille.

        Miten auttaa ihmistä joka Ei KOE tarvitsevansa apua?


    • 5+8

      "Sellaisen kommentin haluaisin vielä sanoa, että psykoterapiassa käyminen on suurimmalle osalle ihmisistä vaikeaa" - suurimmalle osalle ihmisistä vaikeaa, narsistille yleensä mahdotonta, koska suurin osa narsisteista ei halua edes hakeutua hoitoon, koska eivät ymmärrä itsessään mitään vikaa olevan.


      "Narsistista persoonallisuushäiriötä pyritään lieventämään psykoterapian avulla."
      - PYRITÄÄN LIEVENTÄMÄÄN, ei sanota että pystytään PARANTAMAAN.

      "Psykoterapian tavoitteena on muuttaa henkilön käyttäytymistä antamalla henkilölle parempi käsitys omista ongelmistaan ja asenteistaan, jolloin henkilölle muodostuisi realistisemmat odotukset"
      - Tavoitteena on muuttaa henkilön käyttäytymistä jne, TAVOITE ei tarkoita vielä parantumista. Kaikessa psykoterpiassa on varmaankin tavoite, myös narsisteja hoidettaessa.

      "Myös lääkitystä voidaan käyttää lievittämään häiritseviä oireita, kuten käyttäytymishäiriötä."
      - Lievittämään ei parantamaan.

      "... ja varsinkin pidemmälle edistyneiden potilaiden hoito on tuloksellista"
      - Pidemälle edistyneitä potilaita on hyvin vähän, koska suurin osa narsisteista ei koskaan edes hakeudu hoitoon, koska eivät koe itsessään mtään hoidettavaa olevan.

      "Tutkimusten mukaan narsistista persoonallisuushäiriötä voidaan hoitaa psykodynaamisella psykoterapialla sekä kognitiivisella käyttäytymisterapialla.."
      - Voidaan hoitaa, ei kerrota että hoito myös parantaa narsistin.

      "Psykoterapia voi olla kelpo tapa saada NPH:sta kärsivä olemaan vuorovaikutuksessa muihin ihmisiin sopeutuvammin."
      - Sopeutuvammin, ei sanota että parantaa nph:n.

      "Psykoterapia voi auttaa henkilöä suhtautumaan toisiin positiivisemmalla ja myötätuntoisemmalla tavalla.
      - Positiivisemmalla ja myötätuntoisemmalla tavalla, ei tarkoita parantumista.

      On kuitenkin käynyt ilmi, että lievästi narsistiset voivat muuttua."
      - Lievästi narsistiset voivat mutta ei välttämättä nph:t.

      • Tuskin kukaan lääkärikään sanoo potilaalle parantavansa tämän vaan sanoo hoitavansa tätä.

        Kukahan se tulkitsee kuin piru raamattua ?


      • tervesairas
        Halebob kirjoitti:

        Tuskin kukaan lääkärikään sanoo potilaalle parantavansa tämän vaan sanoo hoitavansa tätä.

        Kukahan se tulkitsee kuin piru raamattua ?

        Sinähän näytit just vähä aikaa sitten toisessa ketjussa tivaavan että mikä on myllärniemen mielestä tervettä, sano mikä on myllärniemen mielestä tervettä ja sinun vastauksesi oli että narsimi on tervettä ja sinun mielestäsi se ei koske vain tervettä narsismia vaan myös narsistisesti persoonallisuushäiriöisiä. Niin ainakin käsitin mielipiteesi olevan ja nyt tässä tätä lukiessani ihmettelen, että mitäs tarvetta on parantaa narsistia tai pohtia että voiko parantaa kun se kerran mielestänne on ihan tervettä?


      • _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

        Kuten joku tuossa pelkäsikin, niin kyllähän tästä maaottelu tuli.

        Ei mielenterveyden saralla voi puhua koskaan 100% paranemisesta. Ahdistushäiriöstä kärsiväkään ei koskaan paranen niin, ettei enää koskaan tuntisi ahdistusta, koska se ei ole normaalia eikä mahdollista.

        Samoin on persoonallisuushäiriöiden kanssa. Psykoterapiassa voi parantua niin, että pääsee ns. normaalien ihmisten vaihtelväliin.

        Narsistien demonisointi on ihan turhaa: sitä aiheuttavat omat pelot jotka ovat tulleet omista kokemuksista. Kuten kaikki tiedämme, meidän kaikkien täytyy käsitellä omat pelkomme itse eikä purskauttaa niitä muiden niskaan.

        Ja sen vielä sanoisin 5 8, että ilmeisesti sinä näet vain aina kaiken negatiivisen, kun niin tarkasti poimit nuo kohdat noistakin kommenteista. Minusta sinun kannattaisi työskennellä tuon negatiivisuutesi kanssa.


      • 9+11

        SINÄ olet vakuuttunut siitä, että narsistit eivät parane. Ammattilaismielipiteillä ei selvästikään ole mitään väliä, kun olet päättänyt asian olevan niin. Sinulla on varmaan tuollaisen mielipiteen muodostamisen vuoksi pitkä kokemus psykoterapeuttina ja narsistien hoitajana. ;)


      • Ihan terve et ole
        tervesairas kirjoitti:

        Sinähän näytit just vähä aikaa sitten toisessa ketjussa tivaavan että mikä on myllärniemen mielestä tervettä, sano mikä on myllärniemen mielestä tervettä ja sinun vastauksesi oli että narsimi on tervettä ja sinun mielestäsi se ei koske vain tervettä narsismia vaan myös narsistisesti persoonallisuushäiriöisiä. Niin ainakin käsitin mielipiteesi olevan ja nyt tässä tätä lukiessani ihmettelen, että mitäs tarvetta on parantaa narsistia tai pohtia että voiko parantaa kun se kerran mielestänne on ihan tervettä?

        Kieroilusi ei poista sitä tosiasiaa, että nph:ta voi hoitaa psykoterapialla tuloksellisesti, että jokaisella ihmisellä on narsistisia ekhitysvaiheita ja että jokaisella "terveellä" ihmisellä on terve narsismi. Jos olisit lukenut asiallista tietoa ja kehityspsykologiaa, tietäisit tämän.


      • M.B.
        Ihan terve et ole kirjoitti:

        Kieroilusi ei poista sitä tosiasiaa, että nph:ta voi hoitaa psykoterapialla tuloksellisesti, että jokaisella ihmisellä on narsistisia ekhitysvaiheita ja että jokaisella "terveellä" ihmisellä on terve narsismi. Jos olisit lukenut asiallista tietoa ja kehityspsykologiaa, tietäisit tämän.

        Jos nph:ta voi hoitaa psykoterapialla, niin ehkä on niin, että jokaisella ihmisellä on terve narsismi, myös sillä "sairaalla", mutta se pitää vain "aktivoida" ja ottaa käyttöön oikeanlaisin menetelmin...

        *pohdinta*


      • Scooper Dooper
        9+11 kirjoitti:

        SINÄ olet vakuuttunut siitä, että narsistit eivät parane. Ammattilaismielipiteillä ei selvästikään ole mitään väliä, kun olet päättänyt asian olevan niin. Sinulla on varmaan tuollaisen mielipiteen muodostamisen vuoksi pitkä kokemus psykoterapeuttina ja narsistien hoitajana. ;)

        Minulla on kokemusta narsistista, johon pidän nyt yhteystaukoa. Pitää paikkansa, että vaikka häiriö on teoriassa parannettavissa, niin käytännössä siihen vaaditaan se, että potilas saadaan masentumaan. Tai kontaktiin masennuksensa kanssa. Sen jälkeen, kun häntä lähestytään, niin hänet pitää saada tajuamaan tai pitää saada pakotettua keskustelemalla tilanteeseen, jossa hän joutuu tunnustamaan jotain omasta suuruudentarpeestaan tai heikkoudestaan. Mistä vain, mitä hän ei pidä voiman ja pärjäämisen merkkinä ja asettaa hänet jollain tavalla jonkun muun varaan tai häpeälle ja pelolle alttiiksi.

        Tämä ahdistukseen kiinni pääseminen onnistuu tai ei onnistu, ja määrittää sen, tuleeko kyseisestä tapauksesta hänen elämänsä siinä vaiheessa parannettavissa oleva vai parantumaton. Se vaatii tietynlaisen narsistin tietynlaisessa tilanteessa ja tietynlaiset resurssit parantamiseen.

        Pitää muistaa, että narsistin parantaminen on puuttumaan jääneen vanhempien rakkauden tarjoamista aikuisen ihmisen niille osille, jotka ovat henkisesti vielä itsekeskeisen ja vihamielisen lapsen tasolla. Kyseessä on persoonan halkeaminen kahteen osaan. Parantaminen on näiden halkion osien sovittamista yhteen ja tekemistä tietoiseksi toisistaan. Kuitenkin niin, että sisäinen lapsi on lähtökohta. Se yritetään saada omistamaan irralleen joutuneet suuruuskuvitelmansa, jotka sitten jalostuvat normaalin aikuisen itsetunnoksi.


    • ff

      Mitä sellaisella hoidolla sitten tekee, joka ei paranna? Kyllä hoidon tarkoituksena on paraneminen ja ellei se ole mahdollista ei hoitoa anneta tai sitä annetaan vaan yleistilan ylläpitämiseen.

      • 8888888888888888))))

        Hoidolla voi myös LIEVITTÄÄ oireita vaikkei voisi parantaa, tiiäksää?


      • 6+5
        8888888888888888)))) kirjoitti:

        Hoidolla voi myös LIEVITTÄÄ oireita vaikkei voisi parantaa, tiiäksää?

        Ei se tiedä. Jäykkä suhtautumistapa asioihin. Tiedät kyllä, mistä se kertoo :)


    • moniko

      Juu kyllä voi parantaa siitä ei ole epäilystäkään, mutta kuinka moni narsisti haluaa tosissaan hakeutua terapiaan. Vastaus; vähemmistö.

      • _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

        No ei sitä kukaan vapaaehtoisesti mene terapiaan: eivät masentuneet, foobikot, ahdistuneet ja pakko-oireisetkaan. Kyllä psykoterapiaan mennään vain viimeisenä keinona. Ensin tungetaan lääkkeet sisään ja jos eivät auta, niin sitten vasta pakon edessä.

        Psykoterapia on kaikille viimeinen mahdollisuus parantua tai päästä oireitsaan.


      • Asiatieto auttaa

        On kyllä rasittavaa keskustella ihmisten kanssa, joilla on niin vähän tietoa mistään. Kumma kyllä, täällä ne kesustelevat narsismista ajatellen olevansa asiantuntijoita. Suuruuskuvitelmia sanon minä!!!!!


      • juupajuuuu
        _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ kirjoitti:

        No ei sitä kukaan vapaaehtoisesti mene terapiaan: eivät masentuneet, foobikot, ahdistuneet ja pakko-oireisetkaan. Kyllä psykoterapiaan mennään vain viimeisenä keinona. Ensin tungetaan lääkkeet sisään ja jos eivät auta, niin sitten vasta pakon edessä.

        Psykoterapia on kaikille viimeinen mahdollisuus parantua tai päästä oireitsaan.

        Voi kuule, Kyllä masentunut, ahdistunut tai pakko-oireinen tahtoo hakeutua terapiaan.
        Minä tiedän omasta kokemuksesta. :/

        Ei kannata verrata ahdistushäiriöisiä narsisteihin....
        ahdistuneet tietävät että parempi huominen on olemassa. Narsistille parempi huominen on ihan se ja sama.


    • Narsismi paranee, kunhan jokainen meistä omavastuullisesti päättää toimia ystävällisesti, vuorovaikutteisesti ja vastavuoroisesti kanssaihmisiä kohtaan. :)

      • _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

        Vastavuoroisuutta, kyllä! Tähän kyllä myös, että esim. ilkeille ihmisillekin pitää vastavuoroisesti olla ilkeä.


      • Tyhmänäkö pidät?
        _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ kirjoitti:

        Vastavuoroisuutta, kyllä! Tähän kyllä myös, että esim. ilkeille ihmisillekin pitää vastavuoroisesti olla ilkeä.

        On typerää väittää ilkeäksi ihmistä, joka epäilee väittämää että narsistin voi parantaa.

        KUN LAITTAA GOOGLEEN TEKSTIN "NARSISTIA EI VOI PARANTAA" NIIN TULEE AIVAN LUKEMATON MÄÄRÄ ESIIN TEKSTEJÄ, JOISSA LUKEE ETTÄ NARSISTIA EI VOI PARANTAA, eli ei ole tämän palstan muutaman "ilkeän" mielipide!!!


      • M.B.
        Tyhmänäkö pidät? kirjoitti:

        On typerää väittää ilkeäksi ihmistä, joka epäilee väittämää että narsistin voi parantaa.

        KUN LAITTAA GOOGLEEN TEKSTIN "NARSISTIA EI VOI PARANTAA" NIIN TULEE AIVAN LUKEMATON MÄÄRÄ ESIIN TEKSTEJÄ, JOISSA LUKEE ETTÄ NARSISTIA EI VOI PARANTAA, eli ei ole tämän palstan muutaman "ilkeän" mielipide!!!

        Tätä piti kokeilla googlettamalla. Eli googleen teksti: Ilkeitä ihmisiä on olemassa...

        Arvatkaapa kuinka moni tuloksista sisälsi sanan kiltti?? :DD


      • M.B.
        M.B. kirjoitti:

        Tätä piti kokeilla googlettamalla. Eli googleen teksti: Ilkeitä ihmisiä on olemassa...

        Arvatkaapa kuinka moni tuloksista sisälsi sanan kiltti?? :DD

        Huh.. olinpas ilkeä..


      • Anonyymi
        _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ kirjoitti:

        Vastavuoroisuutta, kyllä! Tähän kyllä myös, että esim. ilkeille ihmisillekin pitää vastavuoroisesti olla ilkeä.

        Tähän hän se terapia pyrkii, olemaan JULMA, välinpitämätön, KIDUTTAA potilasta jonka kuvitelee olevan narsisti. Ja terapeutit eivät muka tee diagnooseja, kuinka moni joutuu tuohon hoitoon ILMAN että narsismi on edes todettu?


      • Anonyymi
        _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ kirjoitti:

        Vastavuoroisuutta, kyllä! Tähän kyllä myös, että esim. ilkeille ihmisillekin pitää vastavuoroisesti olla ilkeä.

        Väkivalta synnyttää väkivaltaa. Viha vihaa.
        Jos hoidoksi annetans väkivaltaa, niin mitä jää jäljelle?


    • _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

      Kyllä, nyt pidän tyhmänä.

      Missä kohtaa tuota viestiä sanottiin, että epäilen ilkeäksi ihmistä, joka epäilee väittämää 'narsistin voi parantaa'?

      Kyseessä viitattiin yleisellä tasolla ILKEISIIN IHMISIIN, ei tämän ketjun kirjoittajiin.

      Eli toisin sanoen EI niihin TYHMIIN ihmisiin, jotka eivät usko asiantuntijatietoa.

    • maljojen_prinsessa

      Kyllä, parantua voi. Mielenteveysongelmista parantuminen on sitä, että oireet vähenevät ja että omia tunteitaan kestää paremmin, ajatukset eivät vaivaa suuremmin ja että vuorovaikutus ihmisten ja erityisesti läheisten kanssa toimii ilman suurempia ongelmia. Näin se on persoonallisuushäiriöistä kärsivilläkin.

      • Sandeline P.

        Tämä on ajankohtainen ketju. Taas...


      • M.B.
        Sandeline P. kirjoitti:

        Tämä on ajankohtainen ketju. Taas...

        Kirjavinkki pelkän lyhyehkön arvostelutyyppisen lukemani kommentin perusteella: The Psychopath Test: A Journey Through the Madness Industry, by Jon Ronson.

        Otteita arvosteluntapaisesta kirjoituksen poikasesta:

        "It is easy to convince people that you are mentally ill.
        - - -
        But how would you go about convincing people that you are sane?

        - - -

        The book is a pege-turner. Ronson is charming and tackles poignant issues. "Should we define people by their madness or by their sanity?" he asks. How many mental illnesses are just normal behaviors by another name? How permanent are the labels we assign? The line between sanity and illness has never seemed so blurred, but Ronson walks it with style.



        En siis ole itse lukenut. Mutta jos joku on, niin laittakaa kommenttia, että oliko hyvä..


      • M.B.
        M.B. kirjoitti:

        Kirjavinkki pelkän lyhyehkön arvostelutyyppisen lukemani kommentin perusteella: The Psychopath Test: A Journey Through the Madness Industry, by Jon Ronson.

        Otteita arvosteluntapaisesta kirjoituksen poikasesta:

        "It is easy to convince people that you are mentally ill.
        - - -
        But how would you go about convincing people that you are sane?

        - - -

        The book is a pege-turner. Ronson is charming and tackles poignant issues. "Should we define people by their madness or by their sanity?" he asks. How many mental illnesses are just normal behaviors by another name? How permanent are the labels we assign? The line between sanity and illness has never seemed so blurred, but Ronson walks it with style.



        En siis ole itse lukenut. Mutta jos joku on, niin laittakaa kommenttia, että oliko hyvä..

        pege-turner..joopa.. siis page-turner :)


      • yx kuuntelija
        M.B. kirjoitti:

        Kirjavinkki pelkän lyhyehkön arvostelutyyppisen lukemani kommentin perusteella: The Psychopath Test: A Journey Through the Madness Industry, by Jon Ronson.

        Otteita arvosteluntapaisesta kirjoituksen poikasesta:

        "It is easy to convince people that you are mentally ill.
        - - -
        But how would you go about convincing people that you are sane?

        - - -

        The book is a pege-turner. Ronson is charming and tackles poignant issues. "Should we define people by their madness or by their sanity?" he asks. How many mental illnesses are just normal behaviors by another name? How permanent are the labels we assign? The line between sanity and illness has never seemed so blurred, but Ronson walks it with style.



        En siis ole itse lukenut. Mutta jos joku on, niin laittakaa kommenttia, että oliko hyvä..

        Kuuntelin äänikirjana lomalla - Ronsonin itsensä lukemana.
        Tiivis teos, jossa mukavasti dokumentin, trillerin ja mysteerin aineksia.
        Ronson ikäänkuin alleviivaa kaiken - ja näinollen ei mitään. Ei tuputa mitään "totuutta", tai sitten teki sen niin hyvin että omaksuin sen muitta mutkitta.


      • yx kuuntelija
        yx kuuntelija kirjoitti:

        Kuuntelin äänikirjana lomalla - Ronsonin itsensä lukemana.
        Tiivis teos, jossa mukavasti dokumentin, trillerin ja mysteerin aineksia.
        Ronson ikäänkuin alleviivaa kaiken - ja näinollen ei mitään. Ei tuputa mitään "totuutta", tai sitten teki sen niin hyvin että omaksuin sen muitta mutkitta.

        ps. irroittaa vielä naurutkin muutaman otteesseen.


      • M.B.
        yx kuuntelija kirjoitti:

        ps. irroittaa vielä naurutkin muutaman otteesseen.

        Naurua irroittelevat teokset ovat lajinsa huipulla :)

        Äänikirjana... Tämän laitan korvan taakse. On meinaan hetkiä, jolloin voisi ihan hyvin vaikka lukea mutta kun ei voi siinä hetkessä tarttua kirjaan..


      • Anonyymi

        Narsistin tunteet? Eikös narsisti vain esitä tunteita? Miksi ihmeessä narsisti hakeutuisi hoitoon , kun ei siinä mitään vikaa ole?


    • Narskunnirskunarskun

      Narsismi voidaan parantaa?Kokonaan?JIPPIIIIII!!!!! Ei muutakun kaikki oikut sinne hoitoon mars mars hopi hopi!!!!!!!!!!

      • jhljhjk

        Näytä tietä ;)


      • _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

        "Narskunnirskunarskun"

        Aika iljettävä tuo nimimerkkisi, vaikka olisitkin narsistin uhri. "Narskuttelu" on tosiaan etovaa.


      • narskunirskunnarskut
        _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ kirjoitti:

        "Narskunnirskunarskun"

        Aika iljettävä tuo nimimerkkisi, vaikka olisitkin narsistin uhri. "Narskuttelu" on tosiaan etovaa.

        Aivan!!! Ja se on narskuille tarkoitettu,ihan tarkoituksella kehitetty nikki narskujen kiusaks....narskuille ollaan narskujen tavoin sitte narskut älähtää....
        Sanotaan että narskuja on tullunna vastaan mutta ei olla uhreja koska tiedetään tasan tarkkaan miten narskuttimet toimii osataan siis lukea etukäteen mitä on tulossa.
        Ovatpas aika etovia nämä lesoilun kuninkaat ja heidän hovinarrit ei muutaku perustetaan narsistien oma hoitolaitos..ohhohhohhooooo.niin että narskunnirskunnarskun vaan;))))


      • ertpoiertpoi
        narskunirskunnarskut kirjoitti:

        Aivan!!! Ja se on narskuille tarkoitettu,ihan tarkoituksella kehitetty nikki narskujen kiusaks....narskuille ollaan narskujen tavoin sitte narskut älähtää....
        Sanotaan että narskuja on tullunna vastaan mutta ei olla uhreja koska tiedetään tasan tarkkaan miten narskuttimet toimii osataan siis lukea etukäteen mitä on tulossa.
        Ovatpas aika etovia nämä lesoilun kuninkaat ja heidän hovinarrit ei muutaku perustetaan narsistien oma hoitolaitos..ohhohhohhooooo.niin että narskunnirskunnarskun vaan;))))

        Yök, vielä etovampaa.


    • saman jauhantaa

      Mitä niitä parantaa tarvitsee? Eikö ole muita paljon tärkeämpiäkin sairauksia maailmassa kuin joku itsekeseisyyden perisynti. Ymmärrän parantamisen sillä, että ihminen kokee olevansa itse sairas ja tarvitsevansa/haluavansa parantua sairaudestaan. Eihän narsistit ole vaatimassa itselleen hoitoa? Miksi heidät pitäisi parantaa jostain sellaisesta, joka ei heitä itseään haittaa ja josta ei myöskään voi parantua, koska kyseessä ei ole sairaus vaan luonteesta puuttuva ominaisuus, jolla ihminen osaa tulkita tunteita ja käyttää niitä oikein. Kun syntymästään asti sokea ei voi hahmottaa ympäristöään silmillään hän ei näe, eikä osaa tulkita sitä muuta kuin arvaamalla sama se on tunneälyltään vajavaisenkin...

      • M.B.

        "Kun syntymästään asti sokea ei voi hahmottaa ympäristöään silmillään hän ei näe, eikä osaa tulkita sitä muuta kuin arvaamalla "

        Ohhoh.. aikamoinen kommentti. Oletko ollut paljonkin tekemisissä sokeiden kanssa?


    • ed.

      Olen.

    • jk

      kylä voi

      • M.B.

        Niin. Kylä tarvitaan kasvattamaan lapsi. Ehkä tässä todellakin piilee yksi narsismin juurista...


      • M.B. kirjoitti:

        Niin. Kylä tarvitaan kasvattamaan lapsi. Ehkä tässä todellakin piilee yksi narsismin juurista...

        jk on lyhyen kaavan filosofi :)

        Kekseliäs olet sinäkin ;)


      • M.B.
        yxex kirjoitti:

        jk on lyhyen kaavan filosofi :)

        Kekseliäs olet sinäkin ;)

        Toisinaan, toisinaan.. =DD

        Tänään hieman vallaton olo. Johtunee sateesta..


    • xcch

      Noista linkeistä ilmenee että ns. asiantuntijoilla on narsimista erillaisia käsityksiä, esim Kalevan linkin nph määritelmän mukaan mukaan asun psykopaatin kanssa. "Ei osoita eikä kaipaa empatiaa." Kiusaantuu jos osoitan empatiaa, raivostuu jos halaan häntä useammin kuin kerran kahdessa viikossa, testattu on.

      Artikkelissa annettava terapia näyyttää kohdistuvan osa-alueille jotka ovat varsin tavallisia monille ihmisille, johtuen lapsudenkokemuksista ja muusta vastaavasta (tunnen monia ja heillä ei ole nph oireyhtymää).
      Kyse ei siis ole välttämättä nph ihmisistä. Eli varsinainen nph oli luokiteltu psykopatiaksi ja kerrottiin että psykopatiaan ei ole parannusta.

      Ja nph oli "ei osaa osoittaa empatiaa mutta kaipaa sitä" vaikka todellisuudessa nph ei tiedä mitä empatia on eikä kaipaa sitä.

      Nämä määritelmät ovat ilmeisesti joidenkin suomalaisten psykologien keksintöä jolla rimaa alennetaan ja voidaan saada jotain tulosta aikaan. Silti ihan hyvä noinkin, ettäa autetaan ihmisä, mutta ei kannate tuon perusteella ajatella että "aito" nph olisi kovin helposti parannettavissa.

    • sunnuntai123abc

      Tämä palsta on mielestäni sikäli vaarallinen että täällä annetaan kuva että nph:n voi parantaa ja koska se on useimpien narsistin uhrien toive jo luonnostaankin (empaattisia kun yleensä ovat) sen jälkeen kun tajuavat että siinä toisessa on jotain tunne-elämässä pahoin vialla ja narsisti saattaa vedättää tuolla hoitoonmenopauksellaan vuosia niin siinä uhri jää tällaistakin ihmettä odottelemaan ja tulee itse vielä huonompaan kuntoon narsistin "käsittelyssä".
      Narsistien uhrit, joilla ei ole vielä paljonkaan tietoa tästä tunne-elämän sairaudesta, lukekaa oikeaa tietoa minkä ovat oikeat asiantuntijat kirjoittaneet, sitä löytyy jo vaikka kuinka paljon netistäkin ja kirjallisuudesta, älkää menkö tämän palstan "asiantuntijoiden" lankaan, joista jotkut pystyvät kirjoittamaan kovin asiantuntevan tuntuisestikin (ja laittamalla linkkejä joissa todellisuudessa kerrotaan ns. "terveestä narsismista" mikä ei ole mikään sairaus ollenkaan eikä se ole sama kuin narsistinen persoonallisuushäiriö vaikka siinä sana narsismi esiintyykin).

      • sdflskdfjlskdf

        "älkää menkö tämän palstan "asiantuntijoiden" lankaan, joista jotkut pystyvät kirjoittamaan kovin asiantuntevan tuntuisestikin"

        Tämä palstta on vaarallinen myös silloin, kuin tämänlainen "uhriutuminen" johdattaa lukijoita pahasti harhaan. Tämän kirjoittajan lankaan ei kannata mennä, koska hän luottaa vanhentuneeseen tietoon eikä usko niiden asiantuntijoiden tietoon, joita tämänkin ketjun linkeissä on esitetty.

        Vaarallista onkin uskoa tuollaisiin höpinöihin, joiden taustalla on vain katkeruutta, omaa kipuilua, omia ongelmia sekä tarvetta mitätöidä muiden kirjoittajien mielipiteitä sekä asiallisen tiedon linkkejä.


    • uskon asia

      Tavallaan kyllä uskon että narsisti voi parantua, mutta en kyllä jäisi odottelemaan sitä ihmettä. Ystävänäkin pitäisin mahdollisimman paljon etäisyyttä.

      • 8+2

        Voikohan uhri parantua uhriudestaan..?


      • M.B.
        8+2 kirjoitti:

        Voikohan uhri parantua uhriudestaan..?

        Varmasti voi jos tahtoa riittää ja keinot löytyy :)


      • Epäileväinen...
        M.B. kirjoitti:

        Varmasti voi jos tahtoa riittää ja keinot löytyy :)

        Onkohan tuosta olemassa todisteita psykologiassa ja psykiatriassa?


      • M.B.
        Epäileväinen... kirjoitti:

        Onkohan tuosta olemassa todisteita psykologiassa ja psykiatriassa?

        Jaa-a, enpä tiedä onko? Äkkiä tulee mieleen, että sellaiset uhrin uhriudestaan paranemistarinat saattaisivat olla sitä yltiöpäisen positiivista ns. paskaa, mikä ei ole kovin kovassa huudossa, ainakaan suomalaisessa kulttuurissa =D

        Etsivä löytää, ehkä.


      • 8+2 kirjoitti:

        Voikohan uhri parantua uhriudestaan..?

        "Voikohan uhri parantua uhriudestaan..? "

        Se on mahdollista - sen todistavat mm tuhannet ja tuhannet ja tuhannet kaltoinkohdellut lapsetkin aikuisiällä.

        Uhrius ajattelutapana on vaarallinen tai ainakin sen kanssa kannattaa olla varovainen koska muuten se alkaa määrittelemään omaa persoonaa ja omaa suhtautumista myös kanssaihmisiin.

        Monesti se myös jatkaa "perinnettä" ja alkaa tulemaan se "aina minulle käy näin"- tunne tai "miksi törmään näihin koopäihin koko ajan" - ajattelu...jonka seuraukset on helppo arvata.

        Tietynlaiset ihmiset myös mielellään nappaavat itselleen tällaisen seuralaisen ja kierre jatkuu.


      • M.B. kirjoitti:

        Jaa-a, enpä tiedä onko? Äkkiä tulee mieleen, että sellaiset uhrin uhriudestaan paranemistarinat saattaisivat olla sitä yltiöpäisen positiivista ns. paskaa, mikä ei ole kovin kovassa huudossa, ainakaan suomalaisessa kulttuurissa =D

        Etsivä löytää, ehkä.

        "Äkkiä tulee mieleen, että sellaiset uhrin uhriudestaan paranemistarinat saattaisivat olla sitä yltiöpäisen positiivista ns. ******, mikä ei ole kovin kovassa huudossa, ainakaan suomalaisessa kulttuurissa =D"

        Dii ih... taas =)


      • maljojen_prinsessa
        lynett kirjoitti:

        "Voikohan uhri parantua uhriudestaan..? "

        Se on mahdollista - sen todistavat mm tuhannet ja tuhannet ja tuhannet kaltoinkohdellut lapsetkin aikuisiällä.

        Uhrius ajattelutapana on vaarallinen tai ainakin sen kanssa kannattaa olla varovainen koska muuten se alkaa määrittelemään omaa persoonaa ja omaa suhtautumista myös kanssaihmisiin.

        Monesti se myös jatkaa "perinnettä" ja alkaa tulemaan se "aina minulle käy näin"- tunne tai "miksi törmään näihin koopäihin koko ajan" - ajattelu...jonka seuraukset on helppo arvata.

        Tietynlaiset ihmiset myös mielellään nappaavat itselleen tällaisen seuralaisen ja kierre jatkuu.

        On se mahdollista, oikeassa olet Lynett. Minunkin mielestäni uhrius on vaarallista ja tukee koko ajan itsessä jatkuvaa negatiivisuutta, itsesääliä ja marttyyriutta. Eli kärsimystä.

        Omaa kärsimystä ei voi lopettaa kukaan muu kuin itse. Vaikeaa se on, mutta itse se on tehtävä.

        On vaikeaa hyväksyä kaikki se, mikä omassa elämässä on tapahtunut, jos on kokenut väkivaltaa, mitätöimistä ja muuta kauheaa. Juuri se, ettei hyväksy tapahtunutta, pitää kiinni uhriudessa. Kun hyväksyy sen, mikä on tapahtunut, pääsee kärsimyksestä eroon. (Luonnollisestikin jos vaikea tilanne esim. parisuhteessa tai perheessä jatkuu, niin ei siinä voi alkaakaan hyväksyä ikävää käytöstä.)

        Omaa osuuttaankin joutuu pohtimaan, kun on omassa prosessissaan. Kasvaminen on kipuilua ja kipu on kasvukipua: kasvaminen tekee aina kipeää, mutta johtaa parempaan tasapainoon itsen kanssa.

        Kierre jatkuu sukupolveta toiseen (liian usein), jos sitä ei ala tietoisesti katkaisemaan. Ensin täytyy tietysti tiedostaa kierre ja vasta sitten voi alkaa tehdä asialle jotain.


      • uskon asia
        8+2 kirjoitti:

        Voikohan uhri parantua uhriudestaan..?

        "Voikohan uhri parantua uhriudestaan..?"

        Kyllä varmasti voi mutta sekin on vain ja ainoastaan uhrin vastuulla, kukaan toinen ei voi uhria "parantaa" kuten ei narsistiakaan. Jotta uhriudesta voi parantua on ensin suostuttava uhriksi, mikä oli ainakin itselleni vaikeaa koska en halunnut olla uhri enkä kai halua olla sitä vieläkään. Tai sitten olen jo parantunut siitä, who knows..


      • _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
        maljojen_prinsessa kirjoitti:

        On se mahdollista, oikeassa olet Lynett. Minunkin mielestäni uhrius on vaarallista ja tukee koko ajan itsessä jatkuvaa negatiivisuutta, itsesääliä ja marttyyriutta. Eli kärsimystä.

        Omaa kärsimystä ei voi lopettaa kukaan muu kuin itse. Vaikeaa se on, mutta itse se on tehtävä.

        On vaikeaa hyväksyä kaikki se, mikä omassa elämässä on tapahtunut, jos on kokenut väkivaltaa, mitätöimistä ja muuta kauheaa. Juuri se, ettei hyväksy tapahtunutta, pitää kiinni uhriudessa. Kun hyväksyy sen, mikä on tapahtunut, pääsee kärsimyksestä eroon. (Luonnollisestikin jos vaikea tilanne esim. parisuhteessa tai perheessä jatkuu, niin ei siinä voi alkaakaan hyväksyä ikävää käytöstä.)

        Omaa osuuttaankin joutuu pohtimaan, kun on omassa prosessissaan. Kasvaminen on kipuilua ja kipu on kasvukipua: kasvaminen tekee aina kipeää, mutta johtaa parempaan tasapainoon itsen kanssa.

        Kierre jatkuu sukupolveta toiseen (liian usein), jos sitä ei ala tietoisesti katkaisemaan. Ensin täytyy tietysti tiedostaa kierre ja vasta sitten voi alkaa tehdä asialle jotain.

        "Omaa kärsimystä ei voi lopettaa kukaan muu kuin itse."

        Totta. Monet vielä syyttävät omasta kärsimyksestä muita ihmisiä, mutta eivät tajua, että itse voisivat lopettaa oman kärsimyksensä. Tietoiseksi tuleminen auttaisi.


      • M.B.
        _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ kirjoitti:

        "Omaa kärsimystä ei voi lopettaa kukaan muu kuin itse."

        Totta. Monet vielä syyttävät omasta kärsimyksestä muita ihmisiä, mutta eivät tajua, että itse voisivat lopettaa oman kärsimyksensä. Tietoiseksi tuleminen auttaisi.

        :) Tietoisuuden myötä loppuisi se ihmettelykin, että miksi aina törmää samankaltaisiin k.päihin.. Oma sisäinen elämä toimii monella tapaa monelle asialle eräänlaisena "magneettina".


      • voihyvänenaika...
        uskon asia kirjoitti:

        "Voikohan uhri parantua uhriudestaan..?"

        Kyllä varmasti voi mutta sekin on vain ja ainoastaan uhrin vastuulla, kukaan toinen ei voi uhria "parantaa" kuten ei narsistiakaan. Jotta uhriudesta voi parantua on ensin suostuttava uhriksi, mikä oli ainakin itselleni vaikeaa koska en halunnut olla uhri enkä kai halua olla sitä vieläkään. Tai sitten olen jo parantunut siitä, who knows..

        Tällä palstalla on pari uhria eli käänteisnarsistia, jotka eivät voi parantua häiriöstään eli ovat patologisia nphu:ta.

        Ja tämä ketju on taas ajankohtainen...


      • voihyvänenaika... kirjoitti:

        Tällä palstalla on pari uhria eli käänteisnarsistia, jotka eivät voi parantua häiriöstään eli ovat patologisia nphu:ta.

        Ja tämä ketju on taas ajankohtainen...

        Näet kapean putken läpi asioita. Siltähän se voi näyttää. Mutta ehkä jonain päivänä huomaat, että olet väärässä, sinäkin. Ihan niin kuin me kaikki, jossakin elämän vaiheessa.

        Kaikilla vakipalstakirjoittajalla, joita tiedän, on toivoa. Vähintään. Heillä on myös enemmän. Ehkä kommentoijakin jonakin päivänä seuraa heitä ja huomaa asioita. Tsemppiä :)


      • 8+2 kirjoitti:

        Voikohan uhri parantua uhriudestaan..?

        Voi.

        Jokainen kulkee omaa polkuaan. Ehkä se "uhri-uhri" on jo pidemmällä matkallaan kuin arvaattekaan? :)


      • voihyvänenaika...
        elisakettu kirjoitti:

        Näet kapean putken läpi asioita. Siltähän se voi näyttää. Mutta ehkä jonain päivänä huomaat, että olet väärässä, sinäkin. Ihan niin kuin me kaikki, jossakin elämän vaiheessa.

        Kaikilla vakipalstakirjoittajalla, joita tiedän, on toivoa. Vähintään. Heillä on myös enemmän. Ehkä kommentoijakin jonakin päivänä seuraa heitä ja huomaa asioita. Tsemppiä :)

        "Näet kapean putken läpi asioita."

        Hmm, en vaan aika lavean itse asiassa. Ymmärrän kyllä, että yrität tsempata, kiitos siitä! Toivoa, hmm, no, jos tulee ensin se romahdus niin sitten voi olla vakiuhreillakin toivoa. Vaikea tie tietysti.

        Ja hih, olen kyllä huomannut asioita, voin ihan hyvin =)

        Olet kiva, ehkä kuitenkin hieman ylipositiivinen?


      • voihyvänenaika... kirjoitti:

        "Näet kapean putken läpi asioita."

        Hmm, en vaan aika lavean itse asiassa. Ymmärrän kyllä, että yrität tsempata, kiitos siitä! Toivoa, hmm, no, jos tulee ensin se romahdus niin sitten voi olla vakiuhreillakin toivoa. Vaikea tie tietysti.

        Ja hih, olen kyllä huomannut asioita, voin ihan hyvin =)

        Olet kiva, ehkä kuitenkin hieman ylipositiivinen?

        Kiva kun voit hyvin :)

        Juu, saatan todellakin välillä olla. Ylipositiivinen. Mutta viimeaikaiset kommenttini ovat paremminkin käärmeissään tuotettua, kuin hyvässä uskossa. Tunnetilassa tulee kirjoitettua milloin mitäkin. Ja tehtyä pikaisia päätelmiä. Ja tulee juuri itse katsoneeksi kapean putken läpi asioita.

        Kiitos muuten. Laitoit nätisti minut pulpettiin istumaan ja hiljentymään, miettimään uudelleen. Mutta edelleen soisin, että kaikille suodaan toivoa.


    • xcch

      "Epäsosiaalisten kohdalla ei terapiasta ole hyötyä ja he tarvitsevatkin lähinnä kontrolloivaa struktuuria hoidokseen.""

      Narsulla on vähän tätä vikaa, itse nimittää sitä kahvikuppineuroosiksi. Ahdistuu muiden ihmstenkanssa, ei voi olla työpaikassa jossa on useita ihmisiä. Joten hukkaan meni koko todistusaineisto. :_0

      Kuten tuolla ylläolevassa kommentissa jossa oli 4 miinusta (josta vähensin yhden.) Puhuttiin auttamisesta, mutta ei parantamisesta. Löysin myös yhdet ulkomaalaiset sivut jossa puhuttiin nph terapiasta, että vaikka vaikutusta on ollut niin puolevuoden päästä terapian loppumisesta narsisti on jälleen nolla, eli lähtöpisteessä, taantunut tutulle turvalliseksi kokemalle lähtö tasolleen.

      Oulun asiantuntijan mukaan nph on se että ei osaa antaa empatiaa, mutta haluaa sitä. Kun taas psykopaatti ei osaa antaa eikä haluta empatiaa. Viimeksimainitut ovat hänen mukaansa parantumattomia, joita ei voi auttaa. Valitettavasti narsu kuuluu viimekismainittuun ryhmään, ei tykkää läheisyydestä eikä halailuista, ahdistuu. Muutaman kerran vuosia sitten yritin parisudetta parantaa lisäämällä läheisyyttä, siitä se sota syttyi. Sanoi että "häivy teeskentelijä" huusi vielä perään että todellinen välittäminen on sitä että annan hänelle reilusti rahaa käyttöön. :I

      Pitäkää minua ajan tasalla jos löytyy sellainen kallonkutistaja, että sen antamalla terapilla toipuu, niin täällä olisi sellaiselle haastetta.

    • Ihantiedoksi

      "vaikka vaikutusta on ollut niin puolevuoden päästä terapian loppumisesta narsisti on jälleen nolla"

      Et ehkä tiennyt, että lyhytpsykoterapialla ei saada pysyviä muutoksia ja että pitkät terapiat kestävät ainakin pari-kolme vuotta. Nyt tiedät, toivottavasti pysyy vielä muistissa.

    • . . .. . .. ....

      Ja vielä tiivistys tähän:

      Narsisti voi parantua. Narsistin hoitoon parasta hoitoa on pitkä kognitiivinen tai psykodynaaminen psykoterapia. Parhaan hoidon narsisti saa vaativan erityistason VET psykoterapeutilta.

      • Maallikon, luen tähän kategoriaan ihan peruspsykologin, antama 'se on narsisti -diagnoosi' on parannettavissa ja toisinaan saattaa olla jopa merkki terveestä psyykeestä, joka reagoi ja toimii narsistisiksi luokiteltavia puolustusmekanismejä sekä selviytymiskeinoja käyttäen henkilökohtaisessa kriisitilanteessa.

        Toisaalta, jos kyseessä on vankimielisairaalassa tehdyn mielentilatutkimuksen tuloksena syntynyt erikoislääkärin tekemä diagnoosi vaikkapa psykopatiasta, tuskin on mitään millä tuota aivojen rakenteellista vammaa nykykeinoin voidaan korjata.


      • . .. . ... . .
        temppuilija kirjoitti:

        Maallikon, luen tähän kategoriaan ihan peruspsykologin, antama 'se on narsisti -diagnoosi' on parannettavissa ja toisinaan saattaa olla jopa merkki terveestä psyykeestä, joka reagoi ja toimii narsistisiksi luokiteltavia puolustusmekanismejä sekä selviytymiskeinoja käyttäen henkilökohtaisessa kriisitilanteessa.

        Toisaalta, jos kyseessä on vankimielisairaalassa tehdyn mielentilatutkimuksen tuloksena syntynyt erikoislääkärin tekemä diagnoosi vaikkapa psykopatiasta, tuskin on mitään millä tuota aivojen rakenteellista vammaa nykykeinoin voidaan korjata.

        "diagnoosi vaikkapa psykopatiasta, tuskin on mitään millä tuota aivojen rakenteellista vammaa nykykeinoin voidaan korjata"

        Olen miettinyt, että mahdetaanko vielä joskus mennä siihen, että aletaan kajota leikkauksilla psykojen aivoihin: massamurhaajat aiheuttavat sen verran tuhoa yhteiskunnissa että tavallaan uskon, että halukkuutakin löytyisi...


      • . .. . ... . . kirjoitti:

        "diagnoosi vaikkapa psykopatiasta, tuskin on mitään millä tuota aivojen rakenteellista vammaa nykykeinoin voidaan korjata"

        Olen miettinyt, että mahdetaanko vielä joskus mennä siihen, että aletaan kajota leikkauksilla psykojen aivoihin: massamurhaajat aiheuttavat sen verran tuhoa yhteiskunnissa että tavallaan uskon, että halukkuutakin löytyisi...

        Joo, toi on "mielenkiintoinen" ilmiö tuo massamurhaus tai moni muukin vastaava...se on jotenkin tavallisen käsityksen ulkopuolella.
        Olis jotenkin mielenkiintoista oikesti (!) nähdä mitä ihmettä tällaisen ihmisen päässä liikkuu kun hän oikeuttaa tekonsa tai näkee ne jopa tarpeelliseksi, ehkä jopa hyvänteoksi. Jotain harhaisuutta siinä on oltava...jotain...heh... mutta joo.

        Okei, on näitä jumalalle puhujia ja jumalalta käskyjä saavia (kuten tää kellariraiskari) mutta jotenkin se on niin avaruudesta, että täytyy oikeasti miettiä onko kaikki täällä samalta planeetalta ;)

        Huuuuh huh...

        Ei "niitä" ainakaan voi vapaaksi päästää vaikka "ymmärränkin" että ääri-ilmiöitä tulee. Jotain olis niille keksittävä.

        Mites olis se...se... mikäs se on se kuvernööri-arskan leffa, missä ne laittaa rikolliset sinne mestaan jahdattavaksi. Ne selviää jotka selviää ja eläkööt sitten siellä.

        Tollanen on oikeasti pelottavaa, jos viettää aikansa vain himoiten jonkin murhaa...spuuuugiiia....


    • 2+3

      Uhrikin voi parantua psykoterapiassa.

      • haaste.

        Ja muutenko ei voi?


      • Ei haasta
        haaste. kirjoitti:

        Ja muutenko ei voi?

        Jos narsistilla on ongelma oman narsisminsa epätasapainosta niin samalla tavalla uhrilla on ongelma omansa kanssa. Kumpikaan ei parane ilman psykoterapiaa.


      • luupää.
        Ei haasta kirjoitti:

        Jos narsistilla on ongelma oman narsisminsa epätasapainosta niin samalla tavalla uhrilla on ongelma omansa kanssa. Kumpikaan ei parane ilman psykoterapiaa.

        Tuo on kyllä lähinnä vain uskon asia.


      • Ihan selvä pää
        luupää. kirjoitti:

        Tuo on kyllä lähinnä vain uskon asia.

        Itseäsikö tituleerasit luupääksi?

        Uskolla ei ole mitään tekemistä tämän asian(kaan) kanssa.


      • absolut.
        Ihan selvä pää kirjoitti:

        Itseäsikö tituleerasit luupääksi?

        Uskolla ei ole mitään tekemistä tämän asian(kaan) kanssa.

        Minun mielestäni on.


      • xcch
        Ei haasta kirjoitti:

        Jos narsistilla on ongelma oman narsisminsa epätasapainosta niin samalla tavalla uhrilla on ongelma omansa kanssa. Kumpikaan ei parane ilman psykoterapiaa.

        "Jos narsistilla on ongelma oman narsisminsa epätasapainosta niin samalla tavalla uhrilla on ongelma omansa kanssa. Kumpikaan ei parane ilman psykoterapiaa."

        Narsisti on aina sairas, uhrin traumaisuus aste vaihtelee altistumisajan ja voimakkuuden mukaan.


      • M.B.
        xcch kirjoitti:

        "Jos narsistilla on ongelma oman narsisminsa epätasapainosta niin samalla tavalla uhrilla on ongelma omansa kanssa. Kumpikaan ei parane ilman psykoterapiaa."

        Narsisti on aina sairas, uhrin traumaisuus aste vaihtelee altistumisajan ja voimakkuuden mukaan.

        Nä'älä unoha henkilökohtaisia herkkyyksiä..

        *hik*


      • 1+2=3
        absolut. kirjoitti:

        Minun mielestäni on.

        Saahan sitä uskoa vaikka joulutonttuihin.


    • freestyle2

      Ruumiilliset narsistit ovat seksiaddikteja ja parantumattomasti uskottomia.

      Jos mitään voidaan korjata, se on narsistin auttaminen tulemaan tietoiseksi tilanteestaan, ilman ainuttakaan negatiivista huomautusta tai syytöstä. Tämä on ikään kuin eläisi jonkun kanssa jolla on fyysinen vamma, tilanteessa jossa molemmat kykenevät keskustelemaan rauhallisesti ja ilman tunteita vamman rajoituksista ja hyödyistä ja siitä, miten te molemmat voitte selvitä näiden tekijöiden kanssa yrittämättä muuttaa niitä.

      NPH hoidetaan puheterapialla. Aikuisen narsistin paranemisennuste on huono, vaikka hänen sopeutumisensa elämään ja muihin ihmisiin voi parantua hoidolla. Lääkitystä käytetään sivuilmiöiden ja käyttäytymisen hoitoon (kuten mielialojen vaihteluun ja pakkomielteisyyteen) - tavallisesti se onnistuu jonkin verran.

      http://www.healingeagle.net/Fin/Vaknin/abuse3.html

      • M.B.

        Hahaa.. just eksyin norjan bb-talon sivuille kattelemaan suomalaista tankotanssia.. :DD

        Ja täällä alkaa samantien kommentointi sanalla seksiaddikti.. nyt pitää jo hiipua nukkumaan.


      • M.B.

        En tiiä, mutta en mä sitä tankotanssia mitenkään EPÄnormaalinakaan pitänyt, jännästi lähinnä seurasin norjan talon tyttöjen mahdollisia reaktioita ja huomasin, että eipä nuo mitenkään kauhistelevia ollu.. Eivät pyöritelleet silmiään reippaalle suomalaistytölle, joka taitavasti akrobatioiden suljautti itsensä asennosta toiseen.. :)


      • M.B.

      • Piti vain sanomani, että Vakninin ohjeita kannattaa noudattaa. Asiantuntija.


      • M.B.
        temppuilija kirjoitti:

        Piti vain sanomani, että Vakninin ohjeita kannattaa noudattaa. Asiantuntija.

        Niinpä vissiin :D Riilääks.

        Vai miksi nää nuita poistelet??


      • Siis piti sanomani, että on aika mennä nuQ!


      • M.B.
        temppuilija kirjoitti:

        Siis piti sanomani, että on aika mennä nuQ!

        TozizzZZzzaaaan jooh pyyh..


    • Aina uudestaan

      Taas tämän ketjun aiheesta yritetään vääristellä tietoja!

      • Yrittänyttä ei laiteta! :D


    • nk narsisti

      Nopeampi tapa kuin psykoterapia, on laittaa narsisti äärettömään ahdistukseen ja mieltämään sen itsekseen. Toki vaarana on silloin että tehdään psykopaatteja. Melko varmaan näin käykin, mutta myös monia narsisteja kohtaan se todellinen hoitomuoto on juuri tuo syrjiminen, koska henkinen vammautuminen onkin asennevamma ja sen kautta kenenkään ihmisen ei tarvitse asennevammaisesta välittää. Ja hyvin monet kieltävät sen että syrjivät jotain sillä verukkeella että sehän on niin huono ihminen, miksi minun pitäisi sille olla hyvä. Silloinhan itse menee samalle tasolle, tai oikeastaan alemmallekin tuon asennevammaisen kanssa kun tiedostaa olevansa ilkeä ja tekee sitä silti. Tiedän monta ihmistä, jotka ovat helvetin lahjakkaita monellakin saralla, mutta eivät pärjää asioiden erilaisen mieltämisensä kanssa kunnolla ihmisten seurassa. Ja toiset katsovat heitä alaspäin, ihan kuin he olisivat jotain pohjasakkaa vaikka sisimmältään ovat maailman ihanimpia ihmisiä, tulevat vain koko ajan väärinymmärretyiksi. Ja monet joutuvat kärsimään sen takia äärettömän paljon. Kyllähän nämä narsismit ja vastaavat ovat lähinnä valtaväestön asenne-ongelma eikä mikään muu. Jos porukka pystyisi unohtamaan oman pinnallisuutensa, niin saatettaisiin huomata että osa niin kutsutuista narsisteistakaan ei välttämättä ole yhtään kiinnostunut oman egonsa nostosta, heillä ei ole vain muuta mahdollisuuta enää puhua kuin itsestään koska joutuvat olemaan erillään muista ja oravanpyörä on valmis. Että nyt vähän jarrua näihin narsisti-hommeleihin ja otetaan asioista selvää ennenkuin tuomitaan.

    • Kyllä voi

      parantua.

      • Terapia auttaa

        Jep, niin voi!


      • A
        Terapia auttaa kirjoitti:

        Jep, niin voi!

        Minäkin paranin.


    • Entinen palstalainen

      Taas ajankohtainen ketju.

    • persoonahäiriö aina

      en usko tähän teoriaan vaikka olisia 500 sivua pitkä lista,kun pää on sökö niin on ,loppuun asti

      • kylläsesiitä

        ei ole mitään teoriaa vaan ihan käytäntöä. sitäpaitsi ei sillä ole mitään väliä, uskotko vai et. tämä(kään) asia ei ole uskosta kiinni.


    • nopelpalkinto

      Se joka pystyy parantamaan paatuneen paholaisen/narsun! Ansaitsee Nopelin-palkinnon...

      • lallallaaaa

        paholaisen - hahhahhaaa! lievähköä demonisointia. mutta toisaalta sellaistahan se on uhreilla yleensä.


    • terapia

      Sam Vakninhan on sanonut jolla on siis narsistinen persoonallisuushäiriö, se patologinen "versio" ettei tule koskaan paranemaan, ettei terapia auta häntä sillä tavalla. Varmaan riippuu narsistin asteesta että voiko parantua. Jos ei ole ihan patologinen niin mahdollisuus tulla normaalimmaksi varmaan on jos kykenee sitoutumaan terapiaan ja saa hyvän terapeutin. Se on myös terapeutista kiinni ei vaan potilaasta.

      • sssaadd

        Sama kuin sanoisi että nyt terapiahoito tehosi breikviikkiin, en luottaisi. Ei ihmiseen voi istuttaa sitä mikä sieltä tyystin puuttuu. Jos siellä ei ole edes empatian pientä siementä valmiina, ei siellä empatia pysty kasvamaan. Sama kuin sanoisi että nyt syyntakeettomasta tuli päinvastainen, uskokoon ketä huvittaa.....


      • Anonyymi

        Narsisteilla on puolustusmekansimit olemassa ja keskeyttävät hoidon, eli negatiivisten tunteiden annostelun, triggeröinnin, terapian hoitona käyttämän julmuuden ja lyttäämisen sekä raivon partaalle provosoinnin. Kiltit uhrit käyvät taas terapiassa kun uskovat hyvyyteen eikä pulustusmekanismeja ole tai heillä on vaikeuksia pitää rajojaan. Näin uhri saa naristin leiman ja uskoo olevansa se paha kun terapeutti johdattelee se kä esittää kysymyksiä, joihin ei edes voi vastata ilman, että terapeutti saa vallan tulkita negatiivisella tavalla

        Valitkaa terapeuttinne huolella.


    • Karu totuu

      Ainut, joka narsistin (tai ylipäätään ketään muutakaan) voi parantaa, on Jeesus. Ja nekin tapaukset ovat harvassa.

      • 2904hytik

        Narsitia on turha edes yrittää parantaa.Narsistin näkökulmasta katsottuna miksi ja mistä hänen pitäisi" parantua" -hänhän on" huippu" ja "huipulla" kaikkiin muihin nähden?


      • torukatuu

        Apostoli Paavali kanssa pystyy.


    • se on lopullinen

      valitetettasti olet täysin väärässä.narsisteja ei voisa parantaa,mitä sä valehtelet

    • Narsistin lapsi

      Narsistin lapsena on hyvä uutinen kuulla, että narsisti voisi parantua.

      Huono uutinen on, että narsistinen ihminen on täysin sairaudentunnoton, koska vika on hänen mielestään aina muissa. Siten koko diagnosointi on mahdotonta. Ei suostu näkemään mitään vikaa kamalassa käytöksessään ja muiden haukkumisessa.

      Yritin 30 vuotta vaikuttaa asiaan, puhua, tuoda näkökulmia, ymmärtää. Ei onnistunut. Sain kuulla olevani kelvoton yksilö. Nolla. Ja vaikka mitä painokelvotonta. Muutkin yrittivät ja väsyivät.

      Siksi olenkin luovuttanut. Hyvin menee mitä harvemmin tapaamme. Kävin purkamassa asiat ammattilaiselle ja olo keveni. En kanna enää tätä taakkaa vaan elän omaa elämääni, enkä anna narsistiselle vanhemmalle valtaa.

    • Khhv

      Up-

    • wewrwfc

      Eihän tuosta noin uudesta voi sanoa mitään, onko narsisti tullut terveeksi vain hoidon ajaksi siten että pääsee koko roskasta nopeasti eroon vain onko hän muuttunut pysyvästi. Tarvitaan pidemmältä ajalta kokemuksia ja seurantaa enenkuin voi sanoa että on kehitetty tehova hoito. Narsistit voivat täysin näytellä tervettä jolloin luullaan että nyt hoito tehosi.

      • Eihän_narsistissa

        Eihän narsistissa ole koskaan mitään vikaa ollutkaan.
        Hoito helppoa kuin heinänteko ja kassa kilisee.


      • Anonyymi

        Niin, mitä terapiassa tapahtuu että ihmiselle tulee tarve näytellä tervettä? Vai onko hän riittävän terve että ymmärtää lähteä sellaisesta mikä ei ole hänelle hyväksi?

        Psykodynnamisen narsismin hoidossa tarkoitus on masentaa potilas, jotta ottaisi hoitoa vastaan. Pitää olla aika tyhmä jos sellaiseen hoitoon haluaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin, mitä terapiassa tapahtuu että ihmiselle tulee tarve näytellä tervettä? Vai onko hän riittävän terve että ymmärtää lähteä sellaisesta mikä ei ole hänelle hyväksi?

        Psykodynnamisen narsismin hoidossa tarkoitus on masentaa potilas, jotta ottaisi hoitoa vastaan. Pitää olla aika tyhmä jos sellaiseen hoitoon haluaa.

        Ja maksaa siitä 90e h * krt vko, että joutuu sairaslomalle ja työkyvyttömäksi " että saisi paremman käsityksen itsestään ja oppisi elämänsä kunnianhimoisomman tavpitteen - ollatavallinen"


    • tft33

      Narsismiin on lääkitys olemassa. Psykiatri voi määrätä pillerit tautiin.

      • Mikä_tahansa_

        Mikä tahansa pastilli käy. Terve kuin pukki. Ei kun pukki. Hänhän on pukki.


      • Anonyymi
        Mikä_tahansa_ kirjoitti:

        Mikä tahansa pastilli käy. Terve kuin pukki. Ei kun pukki. Hänhän on pukki.

        Juuri noin puskee ja pökkää sarvillaan.
        Syö ensin ja parhaasta paikasta.
        Lauma on hänen suojanaan.
        Ojentaa syyllistä.


    • HUH

      Aika vaarallisia toimenpiteitä, jos diagnosoitua narsimia ei ole todettu:

      Pitää paikkansa, että vaikka häiriö on teoriassa parannettavissa, niin käytännössä siihen vaaditaan se, että potilas saadaan masentumaan. Tai kontaktiin masennuksensa kanssa. Sen jälkeen, kun häntä lähestytään, niin hänet pitää saada tajuamaan tai pitää saada pakotettua keskustelemalla tilanteeseen, jossa hän joutuu tunnustamaan jotain omasta suuruudentarpeestaan tai heikkoudestaan.

      Hoidon ensimmäinen vaihe on defenssin purkaminen, jotta masennus ja ahdistus saadaan esiin. Hoidon toinen vaihe on masennuksen ja ahdistuksen hoitaminen. Ei siinä vaadita kuin terapeutilta taitoa pysyä kärryillä että minkä persoonan puolikkaan kanssa on tekemisissä. Ripaus julmuutta, paljon viisautta ja eniten kestävyyttä. Se on kuluttavaa.

      Lähetävätkö terapeutit tällaiseen "hoitoon" ilman, että psykiatri tai psykologi on tehnyt virallisen diagnoosin? Monet narsistin uhrit käyttäytyvät lopuksi kuin narsistit, kun heillä ei ole enään mitään muuta keinoa. Jos elämäntilanteessa olevat traumaattiset potilaat tulkitaan narsisteiksi ja aletaan niitä pakottamaan tai ajetaan masennuksen partaalle, jotta saadaan ne sairaalahoitoon niin minusta aletaan lähestymään jopa kidutusta.

    • huh

      Ja kyllähän ei narsisti saadaan myös murtumaan, jos tarpeeksi vain asiaa "hoidetaan". Löytääkö kukaan tutkimusta, jolla on voitu todeta että tämänkaltainen "hoito" on tehonnut.

    • Anonyymi

      KELAko maksaa näiden terapeuttien palkan työ ja kuntoutuskunnon ylläpitämiseen? Jos tavoite on saada masentumaan ja murtumaan? Kyllä tähän tarvitaan nyt todellinen seurantamekanismi, valituspaikkaa terapiasta ei ole. Jos valitat, sinusta tehdään narsisti ja olet persoonallisuushäriöinen kun et kestänyt hoitoa, jossa tarkoitus oli murtaa puolutusmekanismisi, saada sinut masentumaan ja luopumaan kunnianhimostasi, jotta olisit tavallinen ja tyytyisit tavallisuuteen. Missä on se työkyvyn ylläpitäminen?

      Valitkaa terapeuttinne huolella!

      • Anonyymi

        "luopumaan kunnianhimostasi, jotta olisit tavallinen ja tyytyisit tavallisuuteen. "

        Ihan tavallinen olet, Et saavuta koskaan mitään merkittävää elämässäsi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "luopumaan kunnianhimostasi, jotta olisit tavallinen ja tyytyisit tavallisuuteen. "

        Ihan tavallinen olet, Et saavuta koskaan mitään merkittävää elämässäsi.

        Kuulostaa ihan narsistin hoidolta


    • Anonyymi

      Narsismi on maailman vaarallisin mielisairaus, eikä siitä voi parantua koskaan. Narsistit ovat pahinta geneettistä jätettä mitä ihmiskunnassa on.

    • Anonyymi

      Väkivaltaisen narsistin voi "parantaa" vain väkivallalla, eli ajaa ns. Herran pelkoa psykoottisen narsistiriehujan sydämeen.

    • Anonyymi

      Eli parantaja on narsisti joka haluaa ja uskoo pelon olevan ratkaisu?

      • Anonyymi

        Ainoa mitä väkivaltainen narsisti "tottelee" on väkivalta. Sitä samaa itsekin käyttää sumeilematta. Joskus voi uhrinkin mitta tulla täyteen.


    • Anonyymi

      Narsismin kaltaiset keinotekoiset luokittelut eivät lisää ymmärrystä vaan vähentävät sitä.Kyse on ihmisten välisistä vuorovaikutus ongelmista ei ismeistä.

    • Anonyymi

      Hoito kuulostaa ihmisoikeusrikkomukselta.
      "Ihmisoikeuksia ei voi ottaa ihmiseltä pois esivallan päätöksellä tai edes henkilön omalla suostumuksella. Vain perustavanlaatuisia eli tärkeitä oikeuksia kutsutaan ihmisoikeuksiksi."

      Ihminen joka tietoisesti viedään masennuksen äärelle, jolta puretaan defenssit (ovat alttita hyväksikäytölle). Edes sillä, että ihminen itse hakeutuu kerta toisensa jälkeen (riippuvuudesssaan) väkivaltatilanteeseen (jossa aiheutetaan masennus ja puretaan defenssit) voi sallia ihmisoikeusrikkomusta. Suomessa ihmisoikeuksien toteutumista valvovat muun muassa eduskunnan oikeusasiamies ja valtioneuvoston oikeuskansleri.

      Ihmisoikeudet ovat perimmältään yksilön oikeuksia.

      "-Kullakin yksilöllä on oikeus elämään, vapauteen ja henkilökohtaiseen turvallisuuteen.
      -Ketään ei saa kiduttaa eikä kohdella tai rangaista julmasti, epäinhimillisesti tai alentavasti.
      -Jokaisella on oikeus tehokkaaseen hyvitykseen asianomaisessa kansallisessa tuomioistuimessa häneen kohdistuneista teoista, jotka loukkaavat hänelle valtiosäännöllä tai lailla turvattuja perusoikeuksia.
      -Älköön mielivaltaisesti puututtako kenenkään yksityiselämään, perheeseen, kotiin tai kirjeenvaihtoon älköönkä loukattako kenenkään kunniaa ja mainetta. Jokaisella on oikeus lain suojaan sellaista puuttumista tai loukkausta vastaan.
      -Perhe on yhteiskunnan luonnollinen ja perustava ydinosa ja sillä on oikeus yhteiskunnan ja valtion suojaan.
      -Jokaisella ihmisellä on ajatuksen, omantunnon ja uskonnon vapaus; tämä oikeus sisältää vapauden uskonnon tai vakaumuksen vaihtamiseen sekä uskonnon tai vakaumuksen julistamiseen yksin tai yhdessä toisten kanssa
      -Jokaisella on oikeus mielipiteen- ja sananvapauteen; tähän sisältyy oikeus häiritsemättä pitää mielipiteensä

      Jo tämänkin perusteella NPHn hoito tulisi siirtää vain diagnoosin perusteella tapahtuvaksi sairaalatasoisessa avohoidossa.

      Aviopuolisoiden riitatilanne ja vuorovaikutusongelmat eivät koskaan saisi olla syy tai peruste, että toinen viedään masennuksen, raivon ja mitättömyyden partaalle sekä annetaan terveempi käsitys ihmiselle joka maksaa rahaa siitä, ettei tarvise puolisoa kuormittaa ja saisi päästää ulos kaameummatkin asiat.

      Jos kyse on perheen keskinäisestä väkivallasta, toki pitää hakea apua ja johdattaa asia oikeiden tahojen käsiteltäväksi, mutta että terapeutti ottaisi vallan ja julmuudella murskaa toisen, asetta riippuuvuusasemaan, jonka tarkoitus on viedä masennuksen äärelle (jolloin menee työkyky ja talous vaarantuu). Ja vielä sillä perusteella mitä toinen on keronut toisesta.

    • Anonyymi

      "Jo tämänkin perusteella NPHn hoito tulisi siirtää vain diagnoosin perusteella tapahtuvaksi sairaalatasoisessa avohoidossa."

      Ei,persoonallisuus häiriöt eivät ole oikeasti olemassa olevia vikoja, ne ovat vain subjektiivisia mielipiteitä.Näitä ei myöskään pitäisi kutsua diagnooseiksi koska ne eivät sitä ole.Kyseessä on samanlainen huuhaa "diagnoosi" kuin psykopatia joka muuttaa muotoaan aikojen saatossa ja jokainen voi kirjoittaa kyseiselle häiriölle omia määritelmiään.

      https://www.iltalehti.fi/mielijamasennus/a/4f649ee8-1dd6-4ae7-a392-f02c75641686

      Nuoret hepsankeikkana pidetyt teinitytöt olivat vain yksi ryhmä, joka saatettiin diagnosoida psykopaateiksi.

      • Anonyymi

        Tässäkin on yksi oikea totuus. Mutta mitä sitten pitäisi tehdä? Ilmiö tui esille monia ongelmia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tässäkin on yksi oikea totuus. Mutta mitä sitten pitäisi tehdä? Ilmiö tui esille monia ongelmia.

        Kohdellaan ihmisiä yksilöinä.Psykiatria "diagnooseineen" pyrkii tarjoamaan helppoja ratkaisuja monimutkaisiin ongelmiin, jos kyseessä parisuhde ongelma apu ei löydy lääkäriltä vaan esim. parisuhdeterapiasta.


    • Anonyymi

      Ainoa parantunut narsisti on sellainen joka lykkää horsmaa.

      • Anonyymi

        Ehkä näin, mutta jos laitat narsissin horsmanjatkeeksi teet rikoksen.

        Eli...


      • Anonyymi

        Jos narsissin laittaa lykkimään horsmaa niin itse saa kakkua.


    • Anonyymi

      Minusta ketään ei saisi laittaa sellaiseen hoitoon joilla narsistia hoidetaan. Se on ihmisoikeusrikkomus.

      • Anonyymi

        Hmm. Ihmeitä tapahtuu.
        Minun ja vanhempieni välinen kuvio on alkanut korjaantumaan ja ilman, että ketään olisi asiassa terapoitu.
        Ja älkää ihmiseessä koskaan vihatko narsistisen tai psykopaattisen oloisesti käyttätytyvää ihmistä niin paljon, että toivoisitte hänelle pahaa,
        Onneksi on koskaan vanhemmilleni toivoinut mitään pahaa, ja käännettä hyvään voi tapahtua vaikka kuinka vanhalla iällä, mutta ei todellakaan millään kriisipuhelimen tai vastaavan ohjeilla.


        poiuytt


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hmm. Ihmeitä tapahtuu.
        Minun ja vanhempieni välinen kuvio on alkanut korjaantumaan ja ilman, että ketään olisi asiassa terapoitu.
        Ja älkää ihmiseessä koskaan vihatko narsistisen tai psykopaattisen oloisesti käyttätytyvää ihmistä niin paljon, että toivoisitte hänelle pahaa,
        Onneksi on koskaan vanhemmilleni toivoinut mitään pahaa, ja käännettä hyvään voi tapahtua vaikka kuinka vanhalla iällä, mutta ei todellakaan millään kriisipuhelimen tai vastaavan ohjeilla.


        poiuytt

        korjaus. Onneksi EN (ei on) koskaan...


        poiuuuu


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        korjaus. Onneksi EN (ei on) koskaan...


        poiuuuu

        Nää mun ja mun vanhempien suhteet on yhtäkkiä suurinpiirtein ok.
        Ja parasta tulosta tulee omien päidemme mukaan ajattelemalla.


        poiuyyytt


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nää mun ja mun vanhempien suhteet on yhtäkkiä suurinpiirtein ok.
        Ja parasta tulosta tulee omien päidemme mukaan ajattelemalla.


        poiuyyytt

        Mun vanhemmat osaa ajatella asioita mitä moni esim. kriisipuhelinvastaaja ei osaa.


        ppiiuuu


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mun vanhemmat osaa ajatella asioita mitä moni esim. kriisipuhelinvastaaja ei osaa.


        ppiiuuu

        Ja mun vanhemmat on olleet niin kehittyneitä, että ovat sallineet minun analysoida narsistisia piirteitään. Suurin osa kriisipuhelinvasyaajia menee ihan vauhkoksi tällaisesta ajattelusta, jonka mun vanhemmat on ottaneet loppuenlopuksi aika asiallisesti.


        ppoiuyyy


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja mun vanhemmat on olleet niin kehittyneitä, että ovat sallineet minun analysoida narsistisia piirteitään. Suurin osa kriisipuhelinvasyaajia menee ihan vauhkoksi tällaisesta ajattelusta, jonka mun vanhemmat on ottaneet loppuenlopuksi aika asiallisesti.


        ppoiuyyy

        Kumpikin käyttäytyy tällä hetkellä leppoisasti minua kohtaan.


        poiiuiuu


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kumpikin käyttäytyy tällä hetkellä leppoisasti minua kohtaan.


        poiiuiuu

        Mutta semmosella avulla, jota esim mulle on tarjottu tuskin kukaan paranee mistään.



        ppoiuuuy


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mutta semmosella avulla, jota esim mulle on tarjottu tuskin kukaan paranee mistään.



        ppoiuuuy

        Niinku se kriisipuhelinmenokin, pelkkää pahenevaa kiusaamista. Ei he ole aidosti kommunikoineet mun kanssa koskaan.


        popiuyyy


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niinku se kriisipuhelinmenokin, pelkkää pahenevaa kiusaamista. Ei he ole aidosti kommunikoineet mun kanssa koskaan.


        popiuyyy

        Ja juttu vaan pahenee siitä mitä se oli ku ekoi kertoi vuosia sitten soitin...ja laatu laskenut aiempaakin vähemmän analyyttiseksi ja tunteita huomioivaksi,

        pouyyy


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja juttu vaan pahenee siitä mitä se oli ku ekoi kertoi vuosia sitten soitin...ja laatu laskenut aiempaakin vähemmän analyyttiseksi ja tunteita huomioivaksi,

        pouyyy

        He on puhuneet mulle niin outoja juttuja että kerroin äidillekin ja äiti ihan pöyristyneenä: "Onks he oikeesti tosiaan sanoneet noin?" "Minäkin osaisin vastata paremmin siellä puhelimessa.". Joo äiti on oikeessa, hän osaisi vastata paremmin.

        Kerran hän myös sanoi: "Mutta mitä siinä tapauksessa jos mä oon semmonen ku sä kerrot, muttei he hyväksy sitä sun kertomaa?" (mitä siitä pitäis ajatella)



        poiuuu


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        He on puhuneet mulle niin outoja juttuja että kerroin äidillekin ja äiti ihan pöyristyneenä: "Onks he oikeesti tosiaan sanoneet noin?" "Minäkin osaisin vastata paremmin siellä puhelimessa.". Joo äiti on oikeessa, hän osaisi vastata paremmin.

        Kerran hän myös sanoi: "Mutta mitä siinä tapauksessa jos mä oon semmonen ku sä kerrot, muttei he hyväksy sitä sun kertomaa?" (mitä siitä pitäis ajatella)



        poiuuu

        tää meni nyt näin, mun vanhemmat vei voiton siitä kriisipuhelimesta,
        Voin olla heidän tytär,


        poiuuyu


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        tää meni nyt näin, mun vanhemmat vei voiton siitä kriisipuhelimesta,
        Voin olla heidän tytär,


        poiuuyu

        Mun vanhemmat on koko aika sanoneet:"Etkö sinä nyt ymmärrä ettei siellä oo semmosia ihmisiä, jotka pystyisi sinun aiheitasi ymmärtämään!"

        Joo mun vanhemmat on olleet tuossa oikeessa koko aika.


        poiiuuuu


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mun vanhemmat on koko aika sanoneet:"Etkö sinä nyt ymmärrä ettei siellä oo semmosia ihmisiä, jotka pystyisi sinun aiheitasi ymmärtämään!"

        Joo mun vanhemmat on olleet tuossa oikeessa koko aika.


        poiiuuuu

        Ja äitiki sanoo mulle aika hyvin että: "Tee sä vaan niitä omia juttujasi!"


        pouyttt


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja äitiki sanoo mulle aika hyvin että: "Tee sä vaan niitä omia juttujasi!"


        pouyttt

        Edelleen hyvään suuntaan tää mun ja vanhempien asetelma. Että näin.


        poiuyytyty


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Edelleen hyvään suuntaan tää mun ja vanhempien asetelma. Että näin.


        poiuyytyty

        Siellä kiriisipuhelimessa he ovat kertakaikkisen väärässä kaikissa asioissani, mutta heillä ei anna ylpeys periksi myöntää sitä, ja vaikuttaa ihan siltä kuin tavoitteenaankin olisi minulle huono olotila, jotta minä vaikuttaisin "vialliselle" ja ajatuksensa oikeille.


        ppioiiuuuu


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siellä kiriisipuhelimessa he ovat kertakaikkisen väärässä kaikissa asioissani, mutta heillä ei anna ylpeys periksi myöntää sitä, ja vaikuttaa ihan siltä kuin tavoitteenaankin olisi minulle huono olotila, jotta minä vaikuttaisin "vialliselle" ja ajatuksensa oikeille.


        ppioiiuuuu

        Kun eikös oikeesti tavoitteenaan pitäisi olla soittajan emotionaalisesti hyvä olotila.



        ppiuyyyy


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kun eikös oikeesti tavoitteenaan pitäisi olla soittajan emotionaalisesti hyvä olotila.



        ppiuyyyy

        Äidin kanssa on pysyvä sopuisuus tullut tosiaankin.


        poouyyyy


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Äidin kanssa on pysyvä sopuisuus tullut tosiaankin.


        poouyyyy

        Minä en ainakaan halua mitään muuta äitiä kuin just tän minun epätyypillisen.



        ppoioiuuuuuu


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minä en ainakaan halua mitään muuta äitiä kuin just tän minun epätyypillisen.



        ppoioiuuuuuu

        Kriisipuhelimen prototyypeille en korvaani lotkauta.,


        poiuyyyy


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kriisipuhelimen prototyypeille en korvaani lotkauta.,


        poiuyyyy

        Ovat "kaupanneet" mulle sieltä luurista illuusioita kovaan hintaan.

        poiuuuy


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ovat "kaupanneet" mulle sieltä luurista illuusioita kovaan hintaan.

        poiuuuy

        Oon äidin tyttö :)


        poiuytty


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oon äidin tyttö :)


        poiuytty

        Mun äiti on kuin jalokivi


        poiuuu


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mun äiti on kuin jalokivi


        poiuuu

        Rakkaus on kaunis !!!!


        ppoiuuyuyuy


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Rakkaus on kaunis !!!!


        ppoiuuyuyuy

        En kyllä ikinä elää ala käymään ihmisten kanssa semmosia karmeita keskusteluja, se oli kyl elämäni rääkki semmosiin osallistua!


        poiuyyy


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En kyllä ikinä elää ala käymään ihmisten kanssa semmosia karmeita keskusteluja, se oli kyl elämäni rääkki semmosiin osallistua!


        poiuyyy

        Äitikin on sitä mieltä etten edes ole se henkilö mjinkä roolin kriisipuhelinvastaajat mulle antoi.
        Ihan eriskummallinen kokemus


        ppiuuu


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Äitikin on sitä mieltä etten edes ole se henkilö mjinkä roolin kriisipuhelinvastaajat mulle antoi.
        Ihan eriskummallinen kokemus


        ppiuuu

        Mitä auttavaa puhelinta semmonen on että jollekin annetaan jokin kuvitteellinen mahdollisimman huono sosaiaalinen rooli mihin henkilö niissä puheluissa asetetaan....mun mielestä yksinkertaisesti kiusaamista


        poiuyyyy


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä auttavaa puhelinta semmonen on että jollekin annetaan jokin kuvitteellinen mahdollisimman huono sosaiaalinen rooli mihin henkilö niissä puheluissa asetetaan....mun mielestä yksinkertaisesti kiusaamista


        poiuyyyy

        Koen tulleeni puhelinkiusatuksi.


        ppoiuyu


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Koen tulleeni puhelinkiusatuksi.


        ppoiuyu

        ja jotkut kiusaajat ovat mielikuvituksissaan antaneet mulle niin huonon roolin, ettei he edes usko konkreettisia tosia asioita minun elämästä-. Mitä tommonen on ? Kiusaamista.


        ppoiiuu


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ja jotkut kiusaajat ovat mielikuvituksissaan antaneet mulle niin huonon roolin, ettei he edes usko konkreettisia tosia asioita minun elämästä-. Mitä tommonen on ? Kiusaamista.


        ppoiiuu

        No äiti sanoo että tää on oppia minulle siitä millaisia ihmiset ovat.


        ppiuuuyuu


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No äiti sanoo että tää on oppia minulle siitä millaisia ihmiset ovat.


        ppiuuuyuu

        Noh jotkut varmaan viettää koulussa ajan koulukiusaamisen opetteluun.


        poiuuuyuu


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Noh jotkut varmaan viettää koulussa ajan koulukiusaamisen opetteluun.


        poiuuuyuu

        He ei halua kuullakaan kriisipuhelimessa mitä siellä puhuttiin 5 vuotta sitten.

        ppoiuiuuu


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        He ei halua kuullakaan kriisipuhelimessa mitä siellä puhuttiin 5 vuotta sitten.

        ppoiuiuuu

        Mun elämän rankimpia kiusatuksitulokokemuksia oli swe kriisipuhelin


        ppiuyy


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mun elämän rankimpia kiusatuksitulokokemuksia oli swe kriisipuhelin


        ppiuyy

        Joo ,mutta en minä viitsi edes sanoa tänne johtopäätöksiäni erinäisistä asioista koska ne eivät tulisi sillätavoin käsitellyksi riittävän arvokkaasti. Mulla on tarve että asioiden käsittely täyttää tietyt eettiset ja esteettisetkin kriteerit





        popiuuuuu


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joo ,mutta en minä viitsi edes sanoa tänne johtopäätöksiäni erinäisistä asioista koska ne eivät tulisi sillätavoin käsitellyksi riittävän arvokkaasti. Mulla on tarve että asioiden käsittely täyttää tietyt eettiset ja esteettisetkin kriteerit





        popiuuuuu

        Vein tädilleni ruusuja. Hän kommentoi että lurjus toi rääsyjä. Lavastamiseni siis jatkuu suvun parissa. Tänään olin terapiassa ja siellä väitettiin että kaltaiseni tekevät hätiköityjä johtopäätöksiä. Hulluus vain jatkuu ja jatkuu..


    • Anonyymi

      Minä arvostan minun äitiäni.

      Toinen asia on, että en usko auttamisjärjestelmillä olevan kunnollista ymmärrystä narsismista, poikkeusyksilöjä lukuunottamatta. Vaikea edes teoriatasolla keskustella kenenkään kanssa narsismista kunnollisesti. Ihmiset ei edes pysy aiheessa rauhallisina vaan alkaavat jotenkin vaahtoamaan.


      poiuuyyyy

    • Anonyymi

      Äidin kans on löytynyt ok ymmärtämys. (m,utta ei kriisipuhelimen tvvalla)


      ppoiuuu

      • Anonyymi

        Löysin hienan kaltaiseni henkinaisen ystäväksikin.
        Jätän nää typerät kuviot kokonaan.



        popiuuuyu


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Löysin hienan kaltaiseni henkinaisen ystäväksikin.
        Jätän nää typerät kuviot kokonaan.



        popiuuuyu

        He kannatti siellä kriisipuhelimessa sellasta ihmisen pahaa puolta mitä kyseiset ihmiset ei kannata itsekään.


        popiuytyt


    • Anonyymi

      Meidän perhe päihittää narsismin



      ppoiiuiuuu

      • Anonyymi

        mulla on loppuelämän äidin kanssa hyvät välit, varmaan isänkin


        ppoiuuuu


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        mulla on loppuelämän äidin kanssa hyvät välit, varmaan isänkin


        ppoiuuuu

        Mun ajatuista on monin tavoin harhaanjohdettu kriisipuhelimessa mulle ja läheisilleni haitallisella tavalla.


        poiuyyyy.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mun ajatuista on monin tavoin harhaanjohdettu kriisipuhelimessa mulle ja läheisilleni haitallisella tavalla.


        poiuyyyy.

        Ja mua on monin tavoin halvennettu ja pilkattu kriisipuhelimessa.



        poiuyttt


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja mua on monin tavoin halvennettu ja pilkattu kriisipuhelimessa.



        poiuyttt

        Ehkä kyseessä on jokin itsestään erilaisen henkilön yhteisökiusaaminen tms. ilmiö.


        poiuuuyu


    • Anonyymi

      Mun vanhemmat on aika kivoja ja kaikki kunnioitus ja arvostus heille vaikka heillä on ajoittain esiintynyt melko narsistista käytöstä etenkin menneisyydessä.


      ppiuuuu

      • Anonyymi

        Mut niin oon päättänyt kuitenkin olla heidän tyttö lopun elämää, ja omasta halustani, ei minkään alistamisen takia



        popiiuuu


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mut niin oon päättänyt kuitenkin olla heidän tyttö lopun elämää, ja omasta halustani, ei minkään alistamisen takia



        popiiuuu

        ihan kiva että tää asia menikin tunnetasolla näin. Ja osaan nyt arvostaakin kun he ei ole läheskään niin kauheita minulle kuin kriisipuhelinvastaajat


        ppoiuuu


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ihan kiva että tää asia menikin tunnetasolla näin. Ja osaan nyt arvostaakin kun he ei ole läheskään niin kauheita minulle kuin kriisipuhelinvastaajat


        ppoiuuu

        Mun vanhemmat vaan ei kai oikein olleet tajunneet tiettyjä asioita.
        Harmi tietty un taju tulee niin myöhä'än, mutta kiva että ehti tulla vielä elossa


        ppiuuyuy


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mun vanhemmat vaan ei kai oikein olleet tajunneet tiettyjä asioita.
        Harmi tietty un taju tulee niin myöhä'än, mutta kiva että ehti tulla vielä elossa


        ppiuuyuy

        Ja nyt meillä sit onkin sopu lopun ikää


        ppoiuiuu


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja nyt meillä sit onkin sopu lopun ikää


        ppoiuiuu

        Mutta se kriisipuhelinkokemus oli kyllä kui n kidutuskokemus. Elämäni uskomattomin kokemus. En ois voinu kuvitella semmosta voivan oikeesti tapahtua.


        ppoiuyyy


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mutta se kriisipuhelinkokemus oli kyllä kui n kidutuskokemus. Elämäni uskomattomin kokemus. En ois voinu kuvitella semmosta voivan oikeesti tapahtua.


        ppoiuyyy

        Ihan järjetön koko juttu ja kaikki ne keskustelut.
        Kyllä se tekee jo ihmisen kognitiolle haitta kun puhutaan järjettömiä ja vielä tavalla mitä ei voi loogisesti ratkaista.



        poiuuuu


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ihan järjetön koko juttu ja kaikki ne keskustelut.
        Kyllä se tekee jo ihmisen kognitiolle haitta kun puhutaan järjettömiä ja vielä tavalla mitä ei voi loogisesti ratkaista.



        poiuuuu

        Ja miks heillä on niin ruikuttava puhetyyli.
        Jos mä yritän ehdottaa reippaasti että ollaan nyt yksinkertaisesti vain ärkeviä alkaa kauhee ruikutus särkyvästä mielestä...



        popiuuuyu


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja miks heillä on niin ruikuttava puhetyyli.
        Jos mä yritän ehdottaa reippaasti että ollaan nyt yksinkertaisesti vain ärkeviä alkaa kauhee ruikutus särkyvästä mielestä...



        popiuuuyu

        Semmoset epäloogiset keskustelut ei ainakaan mun mielelle tee kuin haittaa monin tavoin.



        ppoiuuyuyy


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Semmoset epäloogiset keskustelut ei ainakaan mun mielelle tee kuin haittaa monin tavoin.



        ppoiuuyuyy

        Äitikin on ollut oikeemmassa koko ajan mutta ei oo osannut ilmaista itteään kuin raivoamalla mikä ei mulle mee perille kun tarviin analyyttisen kommunikaation


        pouiuyyyy


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Äitikin on ollut oikeemmassa koko ajan mutta ei oo osannut ilmaista itteään kuin raivoamalla mikä ei mulle mee perille kun tarviin analyyttisen kommunikaation


        pouiuyyyy

        Mä palaan omaan lähtökohtaiseen näkemykseeni, että kunnollinen komminikaatio on emootioltaan miellyttävää ja sisällöltään johdonmukaista.
        Kaikesta muusta on vain haittaa



        ppoiuyy


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mä palaan omaan lähtökohtaiseen näkemykseeni, että kunnollinen komminikaatio on emootioltaan miellyttävää ja sisällöltään johdonmukaista.
        Kaikesta muusta on vain haittaa



        ppoiuyy

        Mukavaa että äitini on kanssani samaa mieltä, etteio minun tule osallistua mihinkään outoihin keskusteluihin enää koskaan.


        poiuuyyy


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mukavaa että äitini on kanssani samaa mieltä, etteio minun tule osallistua mihinkään outoihin keskusteluihin enää koskaan.


        poiuuyyy

        Mukavaa että äitini on kanssani samaa mieltä' ettei mun tartte kuunnella semmosta kun joku ei usko päivänselviä faktoja. Se on liian halventavaa. Sellaisten ihmisten seurasta tulee välittömästi poistua.


        ppiuuyyy


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mukavaa että äitini on kanssani samaa mieltä' ettei mun tartte kuunnella semmosta kun joku ei usko päivänselviä faktoja. Se on liian halventavaa. Sellaisten ihmisten seurasta tulee välittömästi poistua.


        ppiuuyyy

        Mun äiti on mulle rakas, kriisaipuhelinvastaajat unohdan lopuksi ikääni.

        Elämäni älyttömin kokemus.



        poiuuyyyy


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mun äiti on mulle rakas, kriisaipuhelinvastaajat unohdan lopuksi ikääni.

        Elämäni älyttömin kokemus.



        poiuuyyyy

        Ei kenenkään ihmisen kuulu alentua sen tyyliseen keskusteluun mitä sieltä minulle puhuttiin.
        Olin niin vammautunut, että mut saatiin alistettua semmoseen, muttei se ole ihmisarvon mukaista.


        ppoiuyuy


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei kenenkään ihmisen kuulu alentua sen tyyliseen keskusteluun mitä sieltä minulle puhuttiin.
        Olin niin vammautunut, että mut saatiin alistettua semmoseen, muttei se ole ihmisarvon mukaista.


        ppoiuyuy

        Minun äitini on jalosti myöntänyt virheensä ja mielestäni armollisuus häntä kohtaan on oikein mutta ei silä kriisipuhelimen loputtoman ilkeilyn oikeuttavalla tavalla


        ppoiiuuuu


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minun äitini on jalosti myöntänyt virheensä ja mielestäni armollisuus häntä kohtaan on oikein mutta ei silä kriisipuhelimen loputtoman ilkeilyn oikeuttavalla tavalla


        ppoiiuuuu

        Oon järkyttynyt luurista kuulemastani. Mun aivoille kestämätöntä ajatusrataa.

        Mut äitiäni arvostan.


        popiuuuy


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oon järkyttynyt luurista kuulemastani. Mun aivoille kestämätöntä ajatusrataa.

        Mut äitiäni arvostan.


        popiuuuy

        Se kriisipuhelimesta tuleva puhe ei vastaa arvojani.



        poiuuuu


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se kriisipuhelimesta tuleva puhe ei vastaa arvojani.



        poiuuuu

        Pahoittelut, se juttu on sen tyylistä ettei vastaa arvojani.



        ppoiuuuu


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pahoittelut, se juttu on sen tyylistä ettei vastaa arvojani.



        ppoiuuuu

        Karmasee miten vähällä tietämyksellä jotkut on olevinaan "asiantuntijoita", kun jo minäkin tiedän 10 kertaa enemmän aiheesta,



        ppoiuuuu


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Karmasee miten vähällä tietämyksellä jotkut on olevinaan "asiantuntijoita", kun jo minäkin tiedän 10 kertaa enemmän aiheesta,



        ppoiuuuu

        Mun äiti taitaakin olla oikeessa eikä narsisti hokiessaan:
        "No kun ei he ymmärrä ?"

        mitä hän vastyaa aina kun ihmettelen ihmisten eriskummallisia komentteja


        ppouyyy


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mun äiti taitaakin olla oikeessa eikä narsisti hokiessaan:
        "No kun ei he ymmärrä ?"

        mitä hän vastyaa aina kun ihmettelen ihmisten eriskummallisia komentteja


        ppouyyy

        Ihmettelin kun äito aina antaa mun ymmärtää ettei kukaan tiedä mistään mitään, mutta se taitaakin olla totta


        ppoiuyyy


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ihmettelin kun äito aina antaa mun ymmärtää ettei kukaan tiedä mistään mitään, mutta se taitaakin olla totta


        ppoiuyyy

        Puhuin sitten melkein mistä teemasta hyvästä aina
        äiti vastaa,m että kun "Ei he tiedä siitä sun aiheesta mitään !"


        pouyyyy


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Puhuin sitten melkein mistä teemasta hyvästä aina
        äiti vastaa,m että kun "Ei he tiedä siitä sun aiheesta mitään !"


        pouyyyy

        Mutta on mun kyllä välillä kommentoitukin selvittäneen jonkun asiat perusteellisesti.
        Mun mielestä ilmiöt pitää tutkia perusteellisesti


        ppoiuuyuyy


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mutta on mun kyllä välillä kommentoitukin selvittäneen jonkun asiat perusteellisesti.
        Mun mielestä ilmiöt pitää tutkia perusteellisesti


        ppoiuuyuyy

        Eo asioista saa kunnon selkoa ennenkuin ne on analysoitu perusteellisesti ja korkein kriteerein


        pouyyy


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eo asioista saa kunnon selkoa ennenkuin ne on analysoitu perusteellisesti ja korkein kriteerein


        pouyyy

        Mun äiti ei ole sitä kriisipuhelimen äiti prototyyppiä.
        Mut mä haluun mieluummin mun äidin ku semmosen kriisipuhelimen prototyypin.

        Ja loppuemlopuks mun äiti on vanhalla rasittuneella päällään paljo paremmin analysoinut asiat ku he siellä kriisipuhelimessa


        ppoiuuuuyuy


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mun äiti ei ole sitä kriisipuhelimen äiti prototyyppiä.
        Mut mä haluun mieluummin mun äidin ku semmosen kriisipuhelimen prototyypin.

        Ja loppuemlopuks mun äiti on vanhalla rasittuneella päällään paljo paremmin analysoinut asiat ku he siellä kriisipuhelimessa


        ppoiuuuuyuy

        Ei se mua haittaa etteio mulla ollut semmosta niinku perintäistä' äitiä...

        tää tämmönen on vähintään yhtä hyvä



        ppoiuuuyy


    • Anonyymi

      Testataanko vaikka, että jonkun kanssa tarkistetaan faktat luotettaviesta lähteistä ja jos mä soitan auttaviaan puhelimeen kukaan ei usko jos puhun totta, mutta jos soittaisin valepuheluja ne uskottaisiin.


      poiuyy

      • Anonyymi

        Pelkäståä kommunikointiyrityksistä on seurannut mun elämään merkittävää vahinkoa. Pitäisi varmaan tehdä siitä viimeinkin johtopäätökset.


        ppoiuiuuu


    • Anonyymi

      Mun silmissä mun äiti on kaikista virheistään puhdistunut.



      ppiiuuuu

      • Anonyymi

        Mun mielestä ei oo mun äiti narsisti ainakaan enää...


        pooiuuyyy


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mun mielestä ei oo mun äiti narsisti ainakaan enää...


        pooiuuyyy

        Mun äiti on hieno ihminen. Eniten arvostamiani ihmisiä. Hän on aiiiiivan ihana!




        ppoiuyuyuuu


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mun äiti on hieno ihminen. Eniten arvostamiani ihmisiä. Hän on aiiiiivan ihana!




        ppoiuyuyuuu

        Kunnioitus äidillemi. Menneet epäselvyydet pois pyyhitty kaikki.



        ppooiiuuuuui


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kunnioitus äidillemi. Menneet epäselvyydet pois pyyhitty kaikki.



        ppooiiuuuuui

        Kaikki kunnioitus ja arvonanto äidilleni.

        Keskustelu loppuunkäsitelty.



        ppiouuyyyy


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaikki kunnioitus ja arvonanto äidilleni.

        Keskustelu loppuunkäsitelty.



        ppiouuyyyy

        Toivottavasti Jumala suojelee minua niiltä törkeiltä luureilta lopun ikää.


        ppoiiuuuu


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Toivottavasti Jumala suojelee minua niiltä törkeiltä luureilta lopun ikää.


        ppoiiuuuu

        Se on todella väärin mitä minä olen joutunut niissä luureissa kokemaan. Piste.


        ppoiuuyyuyuu


    • Anonyymi

      Narsistia ei voi parantaa. Se on pakko hyväksyä ja dumpata kyseinen ihmissuhde helvettiin

      • Anonyymi

        Ei ehkä kaikkia.
        Mutta mun äiti on käyttäytynyt psykopaattimaisesti pitkiä aikoja, mutta hän on oikeesti
        aivan ihana ihminen!


        poiiuuuuuu


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei ehkä kaikkia.
        Mutta mun äiti on käyttäytynyt psykopaattimaisesti pitkiä aikoja, mutta hän on oikeesti
        aivan ihana ihminen!


        poiiuuuuuu

        Joo mikä siinä' pitää dumpata on se kieroon mennyt emotionaalinen kuvio....sitä ei pidä jatkaa.


        ppoiuiuuuu


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joo mikä siinä' pitää dumpata on se kieroon mennyt emotionaalinen kuvio....sitä ei pidä jatkaa.


        ppoiuiuuuu

        mutta se kuvio ei ole mahdoton muuttaa.
        Ei sitä voi muutta miksikään kriisipuhelimen ideoimaksi ihannemalliksi,vaan siksi kauniiksai mitä Jumala haluaa...


        ppiuuyuy


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        mutta se kuvio ei ole mahdoton muuttaa.
        Ei sitä voi muutta miksikään kriisipuhelimen ideoimaksi ihannemalliksi,vaan siksi kauniiksai mitä Jumala haluaa...


        ppiuuyuy

        Mun äiti on aiiiivan ihana, vaikka hän on semmonen mitä kriisipuhelin ei usko todeksi , eikä kriisipuhelin usko muakaan oikeeksi ihmiseksi...



        ppoiuyuyu


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mun äiti on aiiiivan ihana, vaikka hän on semmonen mitä kriisipuhelin ei usko todeksi , eikä kriisipuhelin usko muakaan oikeeksi ihmiseksi...



        ppoiuyuyu

        Mun äiti on niiiin suloinen....kuin satukirjan noita-akka.
        En muuta äitiä kelpuuttaisi ikinä.



        popiuuyyyuu


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mun äiti on niiiin suloinen....kuin satukirjan noita-akka.
        En muuta äitiä kelpuuttaisi ikinä.



        popiuuyyyuu

        En mistään maailman hinnasta äitiäni vaihtaisi.



        ppiuuuu


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En mistään maailman hinnasta äitiäni vaihtaisi.



        ppiuuuu

        Mutta asiassa on jotain sellaista pyhää, ettei kriisipuhelimessa ole riittävän pyhää värähtelyä asialle,



        ppoiuuyyyyu


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mutta asiassa on jotain sellaista pyhää, ettei kriisipuhelimessa ole riittävän pyhää värähtelyä asialle,



        ppoiuuyyyyu

        mut joo jos joku ihminen ei millään suostu olemaan kohtelias, nähdäkseni hänet pitää vain jättää.


        ppoiuuuu


    • Anonyymi

      No kun mä vammauduin ja jouduin vieraiden ihmisten puheille kriisipuhelimeen, kohtelu ei ollut ruusuista,. Mua yritettiin saada siin' määrin sietämään henkistä väkivaltaa, että alkoi tehdä aivoilleni pahaa, Ja samansuuntainen meininki jatkuis edelleen jos sionne soittaisin. Jouduin muuallakin sen jälkeen vastaavaan kohteluun. He ei kykene tästä asiasta kunnolla siellä luurissa keskustelemaan, vaan mielkestään semmosta pitäis vain sietää.


      ppiuyytt

      • Anonyymi

        Harvimmenin varmaan joutuu kokeen semmosta kertakaikkista massamitätöintiä kuin soittamalla monta kertaa kriisipuhelimeen. Hurja kokemus.


        ppioiiuu


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Harvimmenin varmaan joutuu kokeen semmosta kertakaikkista massamitätöintiä kuin soittamalla monta kertaa kriisipuhelimeen. Hurja kokemus.


        ppioiiuu

        Äiti on onneks sen verran älykäs että ymmärtää, että tommonen ottais koville kenenkä vaan aivoille.,



        popiuuyuyyu


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Äiti on onneks sen verran älykäs että ymmärtää, että tommonen ottais koville kenenkä vaan aivoille.,



        popiuuyuyyu

        ja mun äiti jopa kestää sen että olen joissain asiioissa häntä älykkäämpi mikä tuntuu sietämättömälle ajatukselle joillekin kriisipuhelinvastaajille.,


        ppoiuuuu


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ja mun äiti jopa kestää sen että olen joissain asiioissa häntä älykkäämpi mikä tuntuu sietämättömälle ajatukselle joillekin kriisipuhelinvastaajille.,


        ppoiuuuu

        aivovaurion aikana mut on alistettu aivan vajaaälyisiin keskusteluihin



        poiuuuu


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        aivovaurion aikana mut on alistettu aivan vajaaälyisiin keskusteluihin



        poiuuuu

        muahan neuvottiinkin kriisipuhelimessa että mun pitäis itse puolustautua jos en halua loukkaavaa kohtelua.


        ppoiiuuu


    • Anonyymi

      Ihmettelin alusta asti mikä juju on auttavassa puhelimessa että sinne soittava joutuu kiusattavaksi miltä pitää puolustautua,



      ppiuuuuu

      • Anonyymi

        Mun mielestä mä olen joutunut kriisipuhelimessa kiusatuksi koska en edusta vastaajien omaa sosiaalista ryhmää, vaan heistä' toisenlaista ajattelua ja katsomusta. .



        ppoiuiuyy


    • Anonyymi

      Mulle tuli tää tosi yllätyksenä että Suomessa 2021 on niin rajoittunutta ajattelua oikeesti- Varsin järkkyä



      ppoiiuiii

      • Anonyymi

        Siitä äiti on onnekas että hänestä ei koskaan tulle yksin vanhainkotoon unohdettua, vaan hänellä on tämmönen rakastava ystävä.



        ppoiuuuu


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siitä äiti on onnekas että hänestä ei koskaan tulle yksin vanhainkotoon unohdettua, vaan hänellä on tämmönen rakastava ystävä.



        ppoiuuuu

        mä en halua enää eläm'ssäni yhtään huonolaatuista keskustelua


        poiuuuuu


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        mä en halua enää eläm'ssäni yhtään huonolaatuista keskustelua


        poiuuuuu

        mä en kyllä ikinä enää missään ala mitään asioita tyylittömästi räävittelemään.
        tää pystyttiin tekeen mulle hermostovaurion aiheuttaman avuttomuuden takia.
        Munmielestä kaikki asiat pitää hoitaa tyylikkäästi ja kunnioittavasti kaikin puolin.


        poiuuuu


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        mä en halua enää eläm'ssäni yhtään huonolaatuista keskustelua


        poiuuuuu

        Erittäin mielenkiintoista! Molemmat vanhempasi ovat siirtyneet ns. ajasta ikuisuuteen jo ennen €uroon siirtymistä.

        Silti he elivät pitkän elämän. Sinä taas jaksat höpistä omilla taajuuslukemillasi täyttä skeidaa, heikon egon pönkitystä kai loppuelämäsi ajan. Ei päätä ei häntää itsekeskusteluhöpinöissäsi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Erittäin mielenkiintoista! Molemmat vanhempasi ovat siirtyneet ns. ajasta ikuisuuteen jo ennen €uroon siirtymistä.

        Silti he elivät pitkän elämän. Sinä taas jaksat höpistä omilla taajuuslukemillasi täyttä skeidaa, heikon egon pönkitystä kai loppuelämäsi ajan. Ei päätä ei häntää itsekeskusteluhöpinöissäsi.

        ei liity minuun tai asiaani juttusi eikä tämä asiani ole skeidaa.

        ppoiiii


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ei liity minuun tai asiaani juttusi eikä tämä asiani ole skeidaa.

        ppoiiii

        oma juttusi on skeidaa


        ppooiuuuu


    • Anonyymi

      Se narsismi meidän perheessä ollaan selvästikin voittamassa.

      ppooiuuu

      • Anonyymi

        Ja mun äitiki on nyt mun rakas


        ppioiiuiu


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja mun äitiki on nyt mun rakas


        ppioiiuiu

        Jostain syystä' niissä auttavissa puhelimissa ei lainkaan kyetty kuuntelemaan tai kuulemaan mitään mun kokemuksia, näkökulmia jne.
        Mutta kyllä niitä joissain muissa paikoissa pystytytään.

        Nyt elämä on niin että osassa paikoista pystytään osassa ei. Ja noi jotka ei pysty haittaa sitä missä pystytääm


        ppoiuuuuu


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jostain syystä' niissä auttavissa puhelimissa ei lainkaan kyetty kuuntelemaan tai kuulemaan mitään mun kokemuksia, näkökulmia jne.
        Mutta kyllä niitä joissain muissa paikoissa pystytytään.

        Nyt elämä on niin että osassa paikoista pystytään osassa ei. Ja noi jotka ei pysty haittaa sitä missä pystytääm


        ppoiuuuuu

        Nää jotka ei pysty he ei anna mulle edes tilaisuutta ilmaista itseäni aidosti-



        popiuuu


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nää jotka ei pysty he ei anna mulle edes tilaisuutta ilmaista itseäni aidosti-



        popiuuu

        ne ketkä pystyy myös antaa mulle normaalin puheenvuoron.


        ppoiuuuuu


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ne ketkä pystyy myös antaa mulle normaalin puheenvuoron.


        ppoiuuuuu

        mutta toistan tommonen toiminta missä kierretään mun puheenvuoro, siinä jotain mättää pahan kerran.


        po9iiiuiu


    • Anonyymi

      surullista vanhoja käytöksiä henkilöllä palaa.
      huh --olipa rankkaa.


      poiuuu

      • Anonyymi

        lupaukset ei pidä-



        poiuu


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        lupaukset ei pidä-



        poiuu

        Olij haukas häntä vanhuuden päivillään auttamaan ja rakastamaan, niin hän kai nyt sitten onkin ajatellut kieroilla,,,,uskomatonta


        ppoiiuuyy


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olij haukas häntä vanhuuden päivillään auttamaan ja rakastamaan, niin hän kai nyt sitten onkin ajatellut kieroilla,,,,uskomatonta


        ppoiiuuyy

        Oli ihan mielenkiintoista vierailla äidin pihalla, nyt vaihteeksi pakoon, koska ilkeämpi puoli alkaa näyttäytyä...vois olla huonot oltavat jos ei nyt vaiheeksi luikkisi pakoon...



        ppoiuyuyy


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oli ihan mielenkiintoista vierailla äidin pihalla, nyt vaihteeksi pakoon, koska ilkeämpi puoli alkaa näyttäytyä...vois olla huonot oltavat jos ei nyt vaiheeksi luikkisi pakoon...



        ppoiuyuyy

        Hän sydämellisesti kerää tietoa miten loukata. Pakko luikkia pakoon, vaikka haluis rakastaa...


        ppoiii


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hän sydämellisesti kerää tietoa miten loukata. Pakko luikkia pakoon, vaikka haluis rakastaa...


        ppoiii

        Mulla on nyt tämmönen suunnitelma, että jos mä onnistuisin vanhempieni emotionaalisen vastustamisen kautta tulemaan niin vahvaksi, että voisin olla heille hyvä yhä' vanhetessaan.
        Siis rehellisesti sanottuna, että kestäisin olla heille olemassa vaikka värähtelyt olisivat kestämättömiä.


        popoiiiuu


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mulla on nyt tämmönen suunnitelma, että jos mä onnistuisin vanhempieni emotionaalisen vastustamisen kautta tulemaan niin vahvaksi, että voisin olla heille hyvä yhä' vanhetessaan.
        Siis rehellisesti sanottuna, että kestäisin olla heille olemassa vaikka värähtelyt olisivat kestämättömiä.


        popoiiiuu

        Kun siis ei ihmistä voi alistaa mihin vaan, mutta olisi kiva voida välittää noita-akoistakin. --yksipuolisesti. Mä olen aina ollut yksipuolisen rakkauden arvon tunnustaja. Sitä sosiaalisesti halveksutaan. Itse näen yksipuolisen rakkauden hyvänä asiana kuten kaksipuolisenkin.


        ppoiiiii


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kun siis ei ihmistä voi alistaa mihin vaan, mutta olisi kiva voida välittää noita-akoistakin. --yksipuolisesti. Mä olen aina ollut yksipuolisen rakkauden arvon tunnustaja. Sitä sosiaalisesti halveksutaan. Itse näen yksipuolisen rakkauden hyvänä asiana kuten kaksipuolisenkin.


        ppoiiiii

        Mutta yksipuolinen rakkaus voi olla tuhoisaa jos ei ole tosi hyvä hallitsemaan emootioita.


        ppioiiiii


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mutta yksipuolinen rakkaus voi olla tuhoisaa jos ei ole tosi hyvä hallitsemaan emootioita.


        ppioiiiii

        Mä vielä kehitän oman terapian....heheheh....
        sain tänään idean.


        pooiiiii


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mä vielä kehitän oman terapian....heheheh....
        sain tänään idean.


        pooiiiii

        Hassua mun terapiassani on että sen harjoittaja on varsin koominen ilmestys....heheh



        ppoiuuuuu


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hassua mun terapiassani on että sen harjoittaja on varsin koominen ilmestys....heheh



        ppoiuuuuu

        Ehkä semmonen ryhmäterapia olis hyvä päättyisi siis nauruun ihan kippurassa kun näkisi kanssaterapoitavansa,


        poiuuyyyy


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ehkä semmonen ryhmäterapia olis hyvä päättyisi siis nauruun ihan kippurassa kun näkisi kanssaterapoitavansa,


        poiuuyyyy

        Mun tilanne on ihan hirvee mutta yhtäkkiä aloin näkeen sen erittäin koomisen puolen niin että nauraa hekotan täällä aivan tuota näkökulmaa.

        ppiiuuuuu


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mun tilanne on ihan hirvee mutta yhtäkkiä aloin näkeen sen erittäin koomisen puolen niin että nauraa hekotan täällä aivan tuota näkökulmaa.

        ppiiuuuuu

        koska siis useimmat osapuolet tässä kuviossa vaikuttavat aika hullunkurisille ottaen huomioon mitä he sanoo ja tekee,.


        poiuuyyy


    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 11 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      67
      3222
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      549
      3044
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      37
      2355
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      2002
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1825
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      307
      1820
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1622
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      104
      1314
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      63
      1218
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      23
      1205
    Aihe