Kuinka pitkä karenssi?

Irtisanoudun itse?

Vakituinen työpaikkani siirtyy kauas toiseen kaupunkiin. Pitäisi vaihtaa maisemaa, jotta työpaikka säilyisi. Miten on karenssin kanssa, jos itseni irtisanon? Onko se jopa 3 kk?Lyhentyykö karenssi eli onko lieventävä asia, että työpaikka siirtyy niin kauas ja työssäkäynti ei ole mahdollista kotipaikkakunnalta päivittäin liian pitkän työmatkan vuoksi. En haluaisi muuttaa työn perässä.

5

194

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tuiuiu

      Eihän työantaja voi pakottaa sinua muuttamaan työn perässä! YT-neuvottelut käyntiin vaan ja jäät ansiosidonnaiselle. Elä ihmeessä itse irtisanoudu, ota mieluummin potkut niin ei tartte karenssista huolehtia.

      • Irtisanoudun itse?

        Työnantaja ei toki pakota, mutta vaihtoehdot on vähissä. Kyseessä on pieni yritys. YT-neuvottelut edellyttää vähintään 20 työntekijän suuruista yritystä, meillä on vähemmän.


    • Lycka till

      Itse irtisanoutumisessa on aina riski, että karenssia tulee, ja joka tapauksessa asian käsittelyn ajan korvausten maksu on pysähdyksissä, kävi miten kävi.

      Ensin tarkista työnhakualueesi, eli onko uusi sijainti yli 80 kilsan päässä vai ei. Jos on 80 km rajan sisäpuolella, kuuluu uusi paikkakunta sun työnhakualueeseesi, eli et vo kieltäytyä sllä perusteella, että paikka on liian kaukana.

      Vaikka Helsinki ei kuulu Turun työnhakualueeseen, ei turkulainen työntekijä saanut suoraan karenssista vapauttavaa lausuntoa, vaan työkkäri vaati, että asia selvitetään tarkemmin. Mm. haluttiin tietää, että mitä työnantaja tarjosi, ja millä ehdoilla, kun työpaikka sirtyi Hesaan. Tiedossa nimittän oli, että Turusta käydään päivittäin töissä Hesassa aika paljonkin, kun se aamujuna on täynnä töhinmenjöitä. En tiedä stten, että miten asia ratkesi, kun en enää kaverin kanssa ole tekemisissä. Mutta karenssin uhka oli päällänsä silloin ainakin.

      Karenssi e lievene eikä lyhene millään, se on joko on tai ei ole. Ensin tulee karenssi, sitten korvauksen maksaja ottaa eka hakemuksesta omavastuupäivät itelleen, ja sitten pitää vielä lähettää aina hakemus jälkikäteen, eli kuukauskaupalla ilman penniäkään rahaa. Pitää olla rahaa jemmassa, ei muuten pärjää.

      Itse ei kannata ikinä irtisanoutua, vaan antaa työnantajan vaan hoitaa hommansa miten parhaaksi näkee. Jos sitten työt loppuu, niin ne loppuu. Ei siitä voi sulle karenssia tulla. Mutta jos sulle tarjotaan työtä, sen työnhakualueen sisällä tai jopa lähettyviltä, niin kieltäytymisestä voi seurata sanktio.

      Vaikea ennustaa, ei kannata riskeerata. Älä irtisanoudu ja ala etsiä uutta työpaikkaa hetimiten, työssäkäyvä palkataan helpommin kuin kokonaan työtä vailla oleva.

      • Irtisanoudun itse?

        Kiitos tiedoista. Työmatkaksi tulisi n. 160 km suunta. Omalla työnhakualueellani ei tule olemaan firman toimipaikkaa siirtymisen jälkeen. Toki uutta työtä on tarkoitus hakea, mutta pelkkää kesätyötä tai keväällä alkavaa työtä en haluaisi, koska koen ansainneeni kunnon kesäloman vaikka työtä vailla olisinkin. Mahdollisessa uudessa työpaikassa oli kohtuutonta heti vaatia täyttä kesälomaa, palkatontakaan.

        Onko muuten tietoa, jos hankin jonkun lyhytaikaisen esim. 1 kk:n homman mahdollisen oman irtisanomisen jälkeen, niin onko sen jälkeen karenssiuhka poistunut vai jatkuuko pätkätyön jälkeen?


    • 38

      Onko muuten tietoa, jos hankin jonkun lyhytaikaisen esim. 1 kk:n homman mahdollisen oman irtisanomisen jälkeen, niin onko sen jälkeen karenssiuhka poistunut vai jatkuuko pätkätyön jälkeen?


      Miten tohon nyt vastaisi...
      Jos olisit 3kk töissä vaikka määräaikaisessa työssä, niin mitä väliä sillä karenssilla olisi?

      Tai sitten olisit 1kk tekemättä mitään ja 1½kk töissä, niin se karenssisi olisi käytännössä kulunut siinäkin...

      Karenssi (jos karenssia tulee) alkaa aina työsuhteen päättymisestä.
      (ei irtisanomisesta tai työkkärissä kännistä)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      148
      2418
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1968
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1948
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      86
      1743
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1520
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1296
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1190
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1188
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe