AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!
 /   /  /  / Taideteos kuvaa abortin jälkeistä traumaa ja anteeksiantoa

Taideteos kuvaa abortin jälkeistä traumaa ja anteeksiantoa

17 Vastausta 167 Lukukertaa
http://abortti.files.wordpress.com/2012/04/sculpture2-580x423.jpg

"Slovakialainen taideopiskelija Martin Hudáček on herättänyt kansainvälistä huomiota veistoksellaan, joka kuvaa abortin aiheuttamaa traumaa. Kehuttu taideteos esittää itkevää naista, jota enkelin kaltainen lapsihahmo lohduttaa.
Psykiatri Martha Shuping, joka on työskennellyt yli 20 vuotta abortista kärsivien naisten parissa, toteaa veistoksesta: “Uskon, että tämä kaunis kuva koskettaa syvästi monia naisia, jotka ovat tehneet abortin. Se kuvaa voimallisesti heidän kokemustaan.”

** Vaikkakin kunnioitan ja tuen abortin tehneitä naisia, tämä kuva pysäytti hetkeksi. En ole ennen lukenutkaan näitäsivuja. ( http://www.abortti.fi/ ) Ihmeteltäväksi jää, miksi nämäkin sivut ollaan vedetty yli?
Sivuista pystyy näkemään sen kiihkon ja sepitykseinpöpertämiset, vaikka lähtökohtainen idea olisikin hyvä. Esimerkkinä "22 kelvotonta väitettä abortin puolesta, Jasu Markkanen"

Argumentit mitä hänenkin suustaan tulee, on joissain kohtaa jopa herättäviä, mutta silti liian yksiselitteisiä, lapsellisia, kliseitä tai sitten vastauksensa herättä vaan lisä kysymyksiä, joihin loppujenlopuksi ei saada koskaan vastauksia.

Mielestäni ne -ainoat- hyvät otteet linkistä:

(Väite) : 12. SIKIÖ EI OLE IHMINEN

"- Kahden ihmisen jälkeläinen ei voi olla mikään muu kuin ihminen. Se, että sikiö ei vielä ole aikuinen ihminen, ei tee siitä ei-ihmistä. Lapsi ja nuori ovat myös ihmisiä, vaikka eivät olekaan aikuisia. Ihmisen ulkomuoto ja kehitysaste eivät muuta sitä, mikä hän on: ihmisolento.

“Milloin sikiöstä (tai alkiosta) tulee ihminen?” on sisäisesti järjetön kysymys. ‘Alkio’ ja ‘sikiö’ eivät ole olennon nimiä, vaan olennon ikävaiheiden nimiä. Muuten ei voisi puhua kengurun, koiran ja ihmisen alkioista. ‘Alkio’ on nimitys olennon sille ikävaiheelle, jossa kaikki elimet eivät vielä ole rakentuneet. Olento on iältään ‘sikiö’, kun se on jättänyt alkiovaiheen, muttei ole vielä syntynyt. Tämän jälkeen olento käy läpi muita ikävaiheita, kuten lapsuuden, esipuberteetin, puberteetin, varhaisaikuisuuden, keski-iän ja vanhuuden. Mikään ikävaihe ei muuta olennon ihmisyyttä tai ei-ihmisyyttä miksikään. Olento on olemukseltaan sama niin kauan kuin se elää.

Missään kehitysvaiheessa olennosta ei voi “tulla” ihmistä, ellei se jo ole sitä. Milloin lapsesta tulee ihminen? Ei koskaan. Se joko on ihminen, ihmislapsi, tai sitten jokin muu olento. Milloin alkiosta tulee ihminen? Ei koskaan. Se joko on ihminen, ihmisalkio, tai sitten jokin muu olento."


16. ABORTTI ON LAILLINEN TOIMENPIDE, JA NAISELLA ON SIIHEN OIKEUS.

" - Se, että jokin on laillista, ei tarkoita, että se olisi moraalista tai oikein. Neekeriorjuus oli laillista valtameren toisella puolella vielä 200 vuotta sitten. Ihmisillä oli siihen lain suoma oikeus. Oliko oikeus myös moraalinen? Olivatko orjuuden vastustajat roistoja, jotka halusivat riistää orjanomistajilta heidän oikeutensa, vai sankareita?

Naisilla on “oikeus” murhata viaton ja puolustuskyvytön ihminen vain, koska laki antaa siihen luvan. Mutta tämä laki on ihmisten säätämä. Laki voi olla moraaliton (kuten tässä tapauksessa), ja ihmiset voivat yhtä lailla kumota säätämänsä lain koska tahansa. Abortin puolustajat käyttäytyvät ikään kuin lain muuttaminen olisi moraalitonta. “Ei sitä saa muuttaa, koska naisilla on oikeus aborttiin.” Mistä tämmöinen transsendenttinen “oikeus” olisi tullut?"

** Aloitukseni tarkoitus tällä kertaa on herättää kysymyksiä ja mielipiteitä (enemmän abortin suosioiden keskuudessa) kyseisen vastustajan puolustusmenetlemistä/näkemyksistä. (esim. edellämainitut otteet)

Lisäksi kiinnostaa tietää, herättääkö kyseinen veistos teissä muissa abortinpuolesta puhujissa minkälaisia fiiliksiä, vai herättääkö mitään? Täytyy myöntää, että minut se sai pysähtymään hetkeksi.

http://www.abortti.fi/
"mutta silti liian yksiselitteisiä, lapsellisia, kliseitä tai sitten vastauksensa herättä vaan lisä kysymyksiä, joihin loppujenlopuksi ei saada koskaan vastauksia."
"kiihkon ja sepitykseinpöpertämiset" -??

Miltä osin ne on lapsellisia? Jasun perusteethan on tosiaan kaikessa yksinkertaisessa selkiydessään hyvinkin loogisen tyhjentäviä.
Ja mitä kiihkoa siinä on? Tietyt tosiasiathan siinä vaan on todettu.

"herättääkö kyseinen veistos teissä muissa abortinpuolesta puhujissa minkälaisia fiiliksiä, vai herättääkö mitään?"

Kuva on melkeinpä itkettävä. Tosin en kuulukaan siihen ryhmään keltä kysyttiin.
Kyllä aika paatunu ja parkkiintunu nahka pitää olla että (muka) mitään ei tuntis..
JJÄLLEEN on täysin asiallinen ja ketään haukkumaton vastaus kiljastu???!!!
kun täysin asiallinen vastustajan vastaus oli rääkästy. Mitään ei oltu ilmotettu sitä ennen.

Kirjoittaja on poistanut tämän viestin

"Kyllä aika paatunu ja parkkiintunu nahka pitää olla että (muka) mitään ei tuntis.."

Perustatko tän johonkin vai oliko tämä vain sinun mielipiteesi?

Minussa ei kyllä herättänyt niinkään mitään varsinaisia tuntemuksia. Kaunishan tuo on, ei siinä, mutta sieluni ei täyttynyt surulla, toivolla, ei alkanut itkettämään... Yksikertaisesti kaunis veistos, ei muuta.
"Herättääkö kyseinen veistos teissä muissa abortinpuolesta puhujissa minkälaisia fiiliksiä, vai herättääkö mitään?"

Ei herätä mitään fiiliksiä, ei hyviä eikä pahoja.
Surumielteinen teos.. ehkä hieman ylidramatisoitu
ns. "vasta-argumentit" ei edes kumonnu ainuttakaan. Kuten ei ne henkilö X:nkään.
Eipä sieltä löytyny yhtään mitään kumoovaa, samaa omituista kiemurtelua ja totuuden kiertelyä mitä suosijilta aina näkee.. ei mitään mitä ei täällä ois jo moneen kertaan jauhettu ja kumottu vastustajien taholta.
Mistä sieltä löytyy ne kumoomiset vai eikö sellasia ollukaan?
Nythän siellä oli pelkästään samaa omituista kiemurtelua ja totuuden kiertelyä mitä suosijilta aina näkee, kuten jo todettiin.
On tämä nyt kyllä koko lapsellista touhua kaikkine poistatteluineen....... ja tätä on jatkunnu jo pitkän aikaa......
"herättääkö kyseinen veistos teissä muissa abortinpuolesta puhujissa minkälaisia fiiliksiä, vai herättääkö mitään?"

Kyllä se minussa ajatuksia herätti. Kaunis veistos ja minua miellytti siitä välittyvä ymmärrys, tietynlainen hyväntahtoisuus. Sellainen suhtautuminen abortin tehneitä kohtaan kun tuntuu joillain abortin vastustajilla jäävän valitettavan paljon taka-alalle, ainakin tällä palstalla. Veistoksen tekijän vilpitön tarkoitus näyttäisi olevan lähimmäisenrakkaus ja armo. Sellaista toivoisin näkeväni enemmän abortin vastustajien taholta, vaikka en samaa uskontoa tunnustakaan kuin Martin Hudáček...
"Lisäksi kiinnostaa tietää, herättääkö kyseinen veistos teissä muissa abortinpuolesta puhujissa minkälaisia fiiliksiä, vai herättääkö mitään?"
-- Eipä se minussa herättänyt minkäänlaisia tunteita suuntaan taikka toiseen. En vain osaa nähdä tuollaista veistosta surullisena taikka iloisena tai yhtään minään.
Koskettava taideteos.
80-senttisiä lapsiahan harvoin taidetaan abortoida?

Eli en näe veistoksessa minkäänlaisia yhtymäkohtia aborttiin. Abortissahan tuon kokoista lasta ei ole edes muodostunut eli ollut olemassa. Ihan yhtä hyvin tuo nainen voisi surra saamatta jääneitä lapsiaan, koska käytti ehkäisyä ja myöhemmin muutti mieltään eli siinä mielessä löytyy yhteys syntymättömiin lapsiin.

Syntymätön lapsihan on abstrakti ilmaus, koska lasta ei vielä ole olemassa lapsena, vaan sellainen on vasta muodostumassa tai ajatuksissa. Konkreettisena käsitteenä syntymätön lapsi voi olla olemassa vasta raskauden alkuvaiheen jälkeen.
liiankin tunteisiin vetoava kun et kykene käsitteleen sen aiheuttamia sietämättömiä mielentiloja ilman lapsellisia saivarteluja ja pitää ruveta hädissään viisasteleen tollasia järkeistyksiä.
Sinähän se näytät tarkkaan tietävän jehovien kuviot.. mistähän se mahtais johtua?
Jehvelit on käyneet aika monesti ovella juttelemassa enkä aja niitä pois. Ne osaa käyttäytyä hyvin ja on ystävällisiä ihmisiä ainakin siinä vaiheessa kun pitää markkinoida asiaansa, kuten kauppamiehen kuuluukin....mutta samaan tapaan palautusoikeus ja kuluttajasuoja on vähän huonolla tolalla kuin joidenkin tuotteitten kanssa joskus on. Mulla on pelkkää hyvää sanottavaa niistä mitä olen tavannut. Ne ei hauku ihmisiä eikä ne menetä itsehillintää koskaan kuten monet muut fundikset kun tulee vaikea kysymys. Luen kaikki vartsikat ja herätkäät. Joskus ollaan puhuttu syvällisiä mutta ne lähtee aina just siinä vaihees, kun tulee sellainen kysymys etteen mihin niille ei ole opetettu vastauksia. Ne lähtee sitten pois. Ja seuraavalla kerralla niille on opetettu sitten miten siihen viime kertaseen pitää vastata tai miten kiertää koko kysymys vastakysymyksellä. Mutta mulla kun on paljon kysymyksiä jo varastossa niin ei ne enää sitten ole tullee käymään kun ei ne on huomannu että mulla ei ole tarpeeks syyllisyydentunteita millä ruveta ohjailemaan tai mulla ei ole pelkoja, mihin tarttisin mitään lahkoa.
 /   /  /  / Taideteos kuvaa abortin jälkeistä traumaa ja anteeksiantoa

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta