Mistä Rome Pass? Vatikaaniin meno ja must-kohteet?

muppetsi

Hei, mistä kannattaa Rooman passi ostaa? Etukäteen netistä vai saako kentältä jo ostettua tai Terminiltä vai hotellilta?

Ja tiijän et näitä on koluttu täällä jo sata kertaa mut jos Roomassa viipyy pe-ti, mikä noista ois fiksuin päivä käydä Vatikaanissa? Ja aamullako sinne kannattaa mennä? Entä Colosseum?

Mitkä on ihan must-kohteet?

Sanomattakin selvää et ollaan ekaa kertaa menossa :)

14

2008

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nii-ii-iin

      Joku muu saa vastata Rooman passin osalta. Vatikaanissa käymisestä ja Colosseumista sanoisin, että kyllä kannattaa mennä aamulla nimenomaan. Kummassakin paikassa kuluu niin paljon aikaa, ettei niihin pidä mennä tutustumaan myöhemmin päivällä jo valmiiksi muusta ohjelmasta väsyneenä. Aamulla jonotkaan eivät ehkä ole niin pitkät, jos hyvin sattuu. Colosseumhan ei sitä paitsi jääne pelkkään Colosseumiin, koska samalla lipulla pääset tutustumaan koko ympäröivään alueeseen. Mikä päivä noistaa sitten kannattaa valita, riippuu siitä, minä päivänä sinulla on eniten aikaa ja mikä on Rooman-matkasi ensisijainen tarkoitus. Shoppailua ja Vatikaania/Colosseumia ei välttämättä pysty yhdistämään samaan päivään ellei satu olemaan harvinaisen hyväkuntoinen matkailija.

    • Kiitos jo tästä.

      Saavutaan pe klo11 Roomaan. Tarkoitus on kierrellä lähinnä must-nähtävyydet ja nauttia lapsivapaasta aikuisten ajasta ;) Ei niinkään shoppailla. Mutta siis aamusta ja ei su Vatikaaniin, ehkäpä siis la, ma on kai osa museoista kiinni? Ja ti suunnataan aamupäivästä jo takas. Ja aloitamme jostain muusta pe mutta mistä, oisko vinkkejä? Pantheon, Fontana di Trevi? La vatikaaniin, su colosseumille, oisko siinä ideaa, se lienee auki myös su?

      • ed.

        Tuo kuulostaa hyvältä suunnitelmalta. Pe kannattaa käyttää ensisijaisesti keskustan nähtävyyksissä kiertelyyn. Ne ovat keskittyneet sen verran pienelle alueella, että muutaman tunnin aikana ehtii samalla kierroksella kevyesti tutustua sekä Pantheoniin, Fontana di Treviin, Espanjalaisiin portaisiin, Villa Borghesen puistoon, Piazza Navonaan jne. Jos ainoastaan kävelisi kohteesta toiseen pysähtymättä minkään luokse, koko lenkki kestäisi ehkä vain puoli tuntia. Missä päin hotellinne muuten on? Jos se on vielä varaamatta (vaikka tuskin on), niin sen kannattaa toki olla noiden paikkojen läheisyydessä, mutta oli missä hyvänsä, niin pitkä matka ei ole mihinkään. Mikäli muuten antiikin nähtävyydet kiinnostavat enemmänkin, niin yksi mahdollisuushan on vielä mennä junalla Ostiaan ja kierrellä siellä osa päivästä.


    • Hotsku on Terminin lähellä, ei ihan äärellä kaikkea mut katoin et Vatikaaniinkin on kävelymatka jos vaan viitsii kävellä ja paikkoja ihastella.

      No hei, teijän kans ku tää suunnittelu käypi näin kätevästi ni mitäs myö tehään ma? Shoppaillaan? Vai mitkä ym lisäks ois ihan must-kohteita? Mitä vois yhistää Vatikaani-lauantaihin ja Colosseum-sunnuntaihin? Ja mitkä on ihan ehottomia keskustan kohteita Pantheonin yms (lähteiden ja portaiden lisäks) perjantaille siinä keskustassa?

    • Fan italiana

      Kävelkää sinne tänne pikkukujia myöden - lähes jokaisen kulman takaa saattaa ilmestyä jotain kiinnostavaa - raunioita, kirkkoja, palatseja jne. Kulkekaa pätkä Tiberin rantaa sekä ylhäällä että alhaalla, ihailkaa siltoja, poiketkaa Castel St Angelon katolla, hienot näkymät. Puikahdelkaa Tasteveren kujille, käykää testaamassa Totuuden suu (Santa Maria in Cosmedin -kirkon 'eteisessä'), ihailkaa maisemaa Giancolo -kukkulalta. Mutta ennen kaikkea istahtakaa kahvikupposelle, jäätelölle tms eri aukioille (vaikka Campo de Fiori) ja katselkaa ihmisvirtaa, niin paikalliisia kuin muita turistejakin - itse viihdyn rauhallisimmalla kujilla. Varokaa hintoja rysien tienoilla, voivat kiskoa käsittämättömiä hintoja!

    • chromecoma

      Roma Passin saa esimerkiksi metroasemilta.

      Kannattaa jakaa Rooma sopivan kokoisiin paloihin, niin että koluatte läpi aina yhtä aluetta päivän aikana. Roomassa kuitenkin näkemistä ehkä liiankin paljon. :)

      Vatikaanin museoihin on lähes aina jonoa, joten kannattaa mennä hyvissä ajoin. Lisäksi jos on oikeutettu opiskelija-alennukseen niin kannattaa olla tarkkana mihin lipunmyyntiluukulle menee. Tavallaan huijaavat opiskelijatkin maksamaan täyden hinnan: ensin jonotat tunnin että pääset luukulle, ja sitten kuulet että niitä myydäänkin vain luukulla X ja että pitää mennä sinne toiseksi tunniksi jonottamaan, ja päädyt sitten maksamaan täyden hinnan koska et jaksa enää jonottaa.

      Via Veneton varrella on kirkko "Santa Maria della Concenzione dei Cappuccini" eli kapusiinimunkkien kirkko. Kirkon alla on krypta, joka on koristeltu kapusiinimunkkien luilla. Vaikuttava paikka. Ja Via Venetolla on Hard Rock Cafe, jos kaipaa vaihtelua illallisiin. :)

      Terministä ja sen lähialueesta sen verran, että myöhään illalla kannattaa erityisesti siellä vältellä sivukujia. Jonkin verran on huumekeskittymää siellä päin.

      Kahviloissa kannattaa pyytää "listino" (listiino) josta näkee tarjoiltavien hinnat. Huijaavat usein turisteja ihan törkeillä hinnoilla. Kerran unohdettiin pyytää hintalista ja kaljasta ja jääteestä velotettiin 20 euroa kun edellisenä pvnä oli 8 euroa. Sama paikka siis kyseessä.

      Kaupustelijoilta ei myöskään kannata ostaa mitään, voi napsahtaa isotkin sakot jos erehtyy ostamaan väärennettyä tavaraa. Tällaisia kauhutarinoita on kuultu jo useampi. :/

    • Kiitos. HRC:llä on tarkoitus käydä :)
      Ja hotelli on juurikin Terminin lähellä. Pidetään varamme!

    • ådipwww

      Roomapassilla pääsee Colosseumiin jonon ohi (testattu, suoraan sisään). Passilla voi siis liikkua julkisissa, mennä kahteen museoon/kohteeseen ilman eri maksua sekä saa alennuksia nähtävyyksistä 3. jne. Vatikaanimuseoon passi ei käy (tämä koettu).

    • Sököt jalat

      Terminiltä laituri 24. Kävellään laituria pitkin niin pitkälle, kunnes löytyy infomerkki i. Ovesta sisään ja vasemmalta löytyy tourist information.

      Kannattaa, parilla museolla ja muutamalla metromatkalla se on maksettu takaisin. Aikansa kävelee, mutta sitten maistuu kyllä metrokyytikin.

      • kävelemistä riittää

        Ja kun on Rooma-passi, kannattaa kyllä mennä julkisilla sinne Vatikaaniin. Matka Terminin liepeiltä on kuitenkin sen verran pitkä. Kävelemistä nimittäin riittää sitten Vatikaanissa vaikka koko päiväksi.


    • Rooma passista

      Rooma-passilla siis pääsee 2 ekaan kohteeseen ilmaseksi ja sen jälkeen saa alennusta. Kuuluuko Rooman kaikki nähtävyydet ja museot passin kohteisiin? Paitsi se Vatikaani possuljettuna

    • googlekin toimii
    • Mama Caffè

      http://mamacaffe.com/archives/402 Tuoltapa tiivistettynä vastausta aiheeseen! Kaikkiin paikkoihinhan se ei sitten käy. Kannattaa katsoa tuo lista läpi ensin ja tarkistaa myös aukioloajat etukäteen!

    • T0ni

      Meidän Rooman- ohjelma, saavuimme aamupäivällä pvä1 ja hotelli Pantheonin lähellä josta suht lyhyt matka kaikkiin nähtävyyksiin.

      Pvä1: Pantheon/ Trevi suihkulähde/ Esp. portaat./ Piazza Navona

      Pvä 2 : Colosseum, Palatino kukkula/ Forum Romanum. Vittorio Emmanuellen muistomerkki museoineen.

      Pvä3 Vatikaanin museo/ Pietarin kirkko ympäristö (olimmme Vatikaanissa opastetulla kierroksella jonka ansiosta pääsimme suoraa museosta --> Sikstuksen kappelista kirkkoon jonottamatta). Omatoimi matkalla näin ei ole, joudut menemään museosta vielä tunteja kestävään kirkon jonoon jos haluat nähdä Pietarin kirkon samana päivänä. Tai miten päin teetkään.

      Pvä4: Tuliais-shoppailua, pienempiä nähtävyyksiä ja Pantheon/ Trevi uudestaan. Illalla kotiin.
      '
      Mahtava Rooma, mahtava loma!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1545
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1184
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1016
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      975
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      937
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      852
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      694
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      660
    Aihe