Suzuki PV ei käynnisty

apuva

Mikähän mun pv:ssä o ku se ei taho käynnistyä ei edel lupaile???

putki on poltettu karstasta joten putki ei ole tukossa, kaasari on putsailtu ja eika imuvuotoja ole ja tulppa vaihettu, tulppa antaa kipinää, saa bensaa, mut ei käynnisty. Pv o vuosimallia -91 ja siin 16mm mikuni ja 50cc power sylinteri ja vakio ilmanputsari.

66

14138

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • thunder

      Ootko kokeillu mäkistartilla käyntiin? Jos ei käynnisty sittenkään niin pistä sytystulpan reiästä bensaa suoraan pyttyyn ja kokeile sitten. niin ja voithan kokeilla myös ilman ilmanputsaria.

      • apuva

        Mäkistarttia oon kokeillu, mut ei lähekäyntii. bensaa laitoin tulpanreijästä mut yhenkerra hörähti ja sillonki pasautti putkessa.


      • Peussihäikkää

        Mitenkäs paljo sitä bensaa pitää sinne laittaa ja varmaan seosbensaa sisään ?


      • audisdi

        TOTTAKAI SEOSBENSAA ETTEI LEIVO :D ja korkillinen :)


    • darien

      otappa putsari pois ja laita käsi kaasarin eteen pevettis voi saada liikaa ilmaa... sytytykset voi myös olla liian myöhäsellä..? mutta ennen ku rupeet sytytyksiä säätää nii käännä kaasuttimen seosruuvia kiinni ja kokeile!

    • apuva

      voikko läppärungon löystymine tai muu vastaava vaikuttaa käynnistymiseen?

      • Motocross man

        No ainakin jos läpän väliin on päässy jotain likaa,esim pieni kivi,läppä jää raolleen eikä pyörä käynnisty,yx tollanen tapaus on tullu vastaan,tai sit on muuten vaan läpät uusissa,jos on vääntyneet jo kovinkin paljon. Kasteleekos se tulpan?
        Ja toinen kysymys että onko siinä puristukset tallella? voi olla niin väljä että ei käynnisty,tai sit kannen tiiviste,onks se kunnossa?


    • josse

      laita imu päälle ja kokeile (serkun peeveessä autto) jos ei käynnisty vielä polkase puolen minsan välein viis kertaa(imu päällä) ja laita kaasua

    • apuva

      joo magneeton puoleinen stefa vuoti.

    • jesse.putilin

      Voisko joku kertii et miks ei mun pv käynnisty vaik saa bensaa, tulppa antaa kipinää, mäkistartitki on kokeiltu ja näyttäis muutenki siltä et kaiken järjen mukaan pitäs lähtee käyntii?

      • pökäle burrito

        putsaa kaasari,autto ainaki mun honda cr125 kohalla ku ei meinannu käynnistyä ku aikani sitä poleksin nii tuli mielee että putsataa kaasari,ensi katoin suuttimen nii ei siitä näkyny ees läpi,sitte koitin uusiks käyntii ei vieläkää,purin kaasarin iha osasiks ja sitte ku koitin käyntii nii lähtikö ekalla polkasulla putputtamaan..
        hox,läpät on mun vehkeessä kuluneet siinä vaiheessa kun sieltä valo pilkistää läppärungon ja läppien välistä...


    • onseeeee

      mullaki oli ongelmia mun pvn kans ku ei tosiaan käynnistyny, ni avasin ilmanputsarin ja putsasin sen sekä vaihdoin tulpan, ni taas pörrää ku mikä :D

    • tomi kyynäläinen kvl

      D D D D D D D D D D D D D D D D D

      vähänx mua niiq naurattaa XDXDXDXDXDXDXDXDDXDXDXDXDX

    • pvpoika

      Mitä pitäis tehä ku joskus se PV lähtee käyntii ja sit sammuu parin sekunnin jälkee vaikka annan kaasua...

      • Jööööööööö

        Oisko liian rikas seos?


      • jokui

        mäntä on harva pittää ostaa uus mäntäsarja sillä se lähtee


    • Pfff

      Itellänikää ei peussi lähe käyntii, joku siinä bensan syötössä on ku antaa suorahuikkaa ni käy sen 3 sek .. kaasarin oon putsannu kerran ja avannu 3 kertaa joka kerta se neulaventtiili on tipahtanu sieltä. Putki paukkuu ku työntää sitä käyntii ja tulppa on aina ihan rutikuiva ku ottaa irti. Peussi toimi hyvin ennenku vaihoin pytyn.

    • tietämätön96

      pvni on vm 92 ja 50cc tietenkin jossa on 16mm lortto ja vakio ilmanputsari, uus tulppa, bensa virtaa muttei edes lupaa! mikä on vikana ?!

    • Pv Vm-90

      Oisko kiila vikana, omassa oli ainaki. Kiila säätää ajotuksen, ota magneton koppa irti ja ota vauhtipyörärä irti ja katso kiila, kannattaa vaihtaa se samalla. uusi kiila maksaa n.1.50 eli kannattaa ostaa useampi kerralla koska kiilaa joutuu vaihtamaan n 10tk välein

    • pv boy

      mikä on pv:ssä kun ei edes lupaa ja sit ku lähtee käymää ni on ku ei olis mitää vikaa....pv:ssä uus 60cc pytty kaasari12mm avarrettu ja kastelee tulpan heti

    • PaaVo111999

      Mitä pitäisi tehdä, jos pv käynnistyy kylmänä mutta kun sen ajaa lämpimäksi se ei lähde?

    • voi dilli

      pv leipo

      • runkkari

        voi vittuerpekele


    • suzuki pv

      mikä vika? ku annan mun pv seista noin 20min nii ei lähe enää käytiin muuta kun ryypyllä ja savuttaa aik perkelee si kun saa käyntii sen 5min ja sit toimii taas jonku 20km ja rupee paukkuu iha perkeleesti. KIITOSTA JO ETUKÄTEE!

      • er

        Sytkälaitteissa on häikkää, esim. sytkän ajoitus tai sitten tulppa paska.


    • PeeVee for ever.

      Joo moi! eli tota mun pevekki ei käynnisty, enkä tiiä mikä vika siin on ku tulppakaan ei kastu vaik bensaa on tankissa melkein puoleen. ilmanputsarin mä oon putsannu mut kaasariin en oo koskenutkaan. joten mikäköhän saattas olla vikana?!?

      Ja eikös bensan pitäs "valua" ainakin siihen säätöjuttuun asti mistä voi valita varatankin jne. ennen kuin edes käynnistää mopoa. eli voiko niitä bensaputkia puristelemalla tunnustella onko niissä bensaa sisällä?

      • suuntavilkku

        Itellä oli ainakin omassa pevetissä jatkuvasti se "säätöjuttu" (bensahana) tukossa, eli tankki tyhjäksi ja se auki ja katot löytyykö kakkaa.
        Ja se kaasari kannattaa kaiketi tarkistaa, siis ihan kaikki suuttimet. Ei pelkästään pääsuutin. Ja säätää seosruuvia, yms. Ja jos se kaasari on tukossa tai sitte bensahana, niin suosittelen jatkossa tarkistamaan, että bensakanisterissa tai ratissa ei ole roskaa.. Itellä toi kaasari oli jatkuvasti tukossa. Omaa tyhmyyttä kylläkin.

        Ja sitte kun laitat kaasarin takasin paikalleen, kannattaa varmistaa että se menee oikein. Itellä kävi muutamaan kertaan niin ettei toiminut, koska kiristin kaasarin ja imukaulan väliset ruuvit liian kireälle :D Eli siis kaasari oli väärässä asennossa, kaiketi. Saatto johtua kyllä imukaulastakin, ei tainnut olla ihan alkuperänen.

        Niin ja se vielä, että voit testata sen liikkuuko niissä letkuissa sitä bensaa, vaikka sillättiis, että nyppäät kaasarista letkun irti ja hana auki. Ja sitte katot tuleeko sitä bensaa. Ja jos ne letkut siinä bensahanan ja tankin välissä on tukossa, ni samalla tavalla koitat(letku irti). Itte ottaisin tankin irti ja mahd. vähän bensaa tankkiin.


    • PeeVee For Ever.

      Kiitos vinkeistä :) . Otin bensahanasta kaasariin menevän letkun irti ja bensaa tuli niinkuin pitikin eli vika on siis varmaan kaasarissa.
      Kun en ole ennen oikein noita mopoja säätänyt niin eihän sieltä kaasarin sisältä lentele mitään jousi tms. kun sen avaa :D ?
      Ja pv:tä ei ole käynnistetty moneen vuoteen eli ei ihme että kaasari olisikin tukossa :D . pelottaa vaan mennä avaamaan tuo kaasari kokemattomana, mutta pakko se kaite on!

      • suuntavilkku

        Eikai bensat ole samat kuin joskus vuosi sitten? En varma ole, mutta bensa menee vissiin "huonoksi", kun seisoo tarpeeksi kauan.

        http://www.google.fi/imgres?imgurl=http://koti.mbnet.fi/joelr/suzukipv/rk/kaasari.jpg&imgrefurl=http://koti.mbnet.fi/joelr/suzukipv/index.php?sivu=rajaytyskuvat&h=445&w=311&sz=20&tbnid=rXds8DfoPn_JEM:&tbnh=90&tbnw=63&zoom=1&usg=__l4n0feYx7CeKxVuVkxv5YFI4fc4=&docid=MLlPEYeBDFz1dM&hl=fi&sa=X&ei=cNZZUIG7H9PR4QSLsYGABA&sqi=2&ved=0CCsQ9QEwAg&dur=721

        Tosta näet kaikki kaasarin osat. Eli onhan siellä paljon pieniä osia. Johonkin kippoon vaan. Onkos toi nyt tossa kuvassa osa 18, hukkuu aika helposti sitten :D Mutta periaattees ei sitä tarvitse edes irrottaa. Purat vaan ajatuksella, että osaat koota vielä takaisinkin.

        Suuttimet itse olen putsannut ihan ilmanputsarilla tai puhaltelemalla. Ja kaikki osat itse olen putsannut muutaman kerran bensan kanssa. EI siis VEDEN.

        Sitten kun kasaat, niin kannattaa tarkistaa, että laitat luistin (osa 12) oikein päin. Jos laitat sen väärin päin, niin luisti ja samalla neula (säätelee bensaa) ei mene tarpeeksi alas. Ja sitten kone huutaa, kun käynnistät.
        Ei siinä muuten mitään, mutta ärsyttävää hommaa ottaa kaasari uudestaan irti noin pienen virheen takia. Ennen kuin laitat kaasarin kiinni imukaulaan, kattelet sieltä reiästä ja väännät kaasua ja kokeilet liikkuuko luisti sulavasti.

        Rohkeasti vaan kokeilemaan. Kunhan teet ajatuksella, niin opit pian miten se tekniikka siellä toimii. Ei mitään kovinkaan monimutkaista. Äläkä kiristä niitä osia sitte "apinan raivolla" kiinni. Sellanen sopiva riittää :D

        Jos mopo on seisonut pitkään, ni voihan se olla jotenkin muutenkin rikki. Jollet sitten tunne omistajaa, joka sen on jättänyt seisoskelemaan.
        Kannattaa kanssa kokeilla, että tulppa saa kipinää. Jos et vielä ole.
        Pitkiä hermoja!


    • PeeVee for ever.

      Joo, kiitti taas asiallisesta vastauksesta!
      Tosiaan, olen siis vaihtanut bensat, eli ei oo samat :D. Ja tunnen kyl omistajan et en usko et kone on muuten rikki, mut kattelee nyt jos sais vaik viikonlopuks ton kaasarin purettuu ja viimein todettua missä vika olisi.
      Ja tulpan oon testannu, antaa kipinän.
      Kiitti viel tosta ohjeesta ja ilmottelen sit jos saan pv:n käyntiin tänä viikonloppuna (tai tulee lisää ongelmia eteen :D) .

      • Pv zukuki

        Mikä koha vika ku vakio osat oli ja lähti käyntii mutta ku vaihto teharin ja 60cc sylinteri sarjan nii ei lähe käyntii ja ei oo palioo puristuksii,oisko suuttimest kii ku ei saa tarpeeks kaasuu ja oisko 74 sopiva?


    • PeeVee for ever.

      Avasin nyt ton kaasarin ja eihän sieltä mitään osia lennellyt :D. Mutta tosiaan, se aukesi kahteen osaan enkä mä sit siinä mitään muuta osannut tehdä...
      Joten, missä esim. ne suuttimet on?
      Ja miten moottori saa imua ennenkuin se käynnistyy eli miten bensa voi edes päästä kaasarista eteenpäin :D?
      Eikä tulppa ollut vieläkään märkä vaikka vähän kaasaria kahtena osana putsasinkin, eli en kyllä nyt tiedä mitä tehdä!

      • suuntavilkku

        Eli siis pääsuutin on tossa aikaisemmin laittamassani kuvassa osa 3 (kai) ja neulasuutin osa 2. Eli pääsuutin on neulasuuttimessa kiinni (saa irti toisistaan).
        Muut suuttimet on osat 1 ja 26 (jos näen oikein). Osa 26 on vissiin tyhjäkäyntisuutin (tai joku sellanen) ja osa 1 liittyy kaiketi ryyppyyn.
        Eli kaikki kolme (tai neljä periaatteessa) auki ja puhtaaksi.

        Eikä siitä haittaa ole vaikka irrottaisit kaikki mahdolliset ruuvit. Jos nyt siitä hyötyäkään on.

        http://www.motot.net/wiki/2t_kaasuttimen_säätäminen
        Tuolta voit lueskella, jos joku kohta auttaisi. Ja tosiaan jos olet irrottanut ja kasannut kaasarin, niin ennen kuin rupeat polkemaan kannattaa vähän väännellä kaasua (menee bensaa kaasariin).

        Ja en tiedä varsinaisesti, miksi bensat menee moottoriin. Varmaankin männän liikkuminen saa jonkun paineen (ali- tai ylipaine?) aikaan. Mäntä siis liikkuu, kun polkaiset tai ainakin pitäisi liikkua... Joku ketä tietää varmemmin voi asiaa selkeyttää lisää.


    • Peevee for ever.

      Selvä, näillä ohjeilla mennään ja toivottavasti enää ei tule mitään ongelmia eteen :). Puran ja putsaan kaasarin nyt sitten ihan kunnolla, jonka jälkeen pääsee taas toteamaan jotain :D.

    • PeeVee for ever.

      Joopa... oon nyt varma et vika ei oo kaasaris, koska oon puhistanu sen. Ja tulppaki on uus. Mut sit kaasarist, eli kun tukin "imuaukon" kädellä ja polkasen, bensat tulee osittain käsille et en tiiä meneekö sylinterille päin sit ollenkaan. ja tuntus et ei oo mitään imuu vaan päinvastoin, se puhaltaa ilmaa kun polkasee. (eli siis käsille kuten aikaisemmin kerroin).
      sitten pakoputken ruuvin kohalta tursuu pikimustaa nestettä ku on vähän aikaa polkenu et mitäköhän mahtas olla?
      Ja olisikohan pv:ssä kuitenkin jossain kohdassa imuvuotoa tai jotain sellaista, koska olen melkein kaiken muun voitavan tehnyt? Esim. juuri siinä pakoputken kohdalla.
      Vaikkakin olen sitäkin yrittänyt muokata asentoa vaihtamalla.
      Joten?

      • suuntavilkku

        No mää en nyt sitten ainakaan osaa enempää neuvoa :D

        Tällänen heitto, kun kaveri sanos. Itse en siis ole koskaan kokeillut, enkä todellakaan tiedä onko kovinkaan viisasta... :

        Eli tulppa pois, kaataa VÄHÄN bensaa siitä tulpan aukosta sylinteriin. Tulppa takaisin paikalleen ja kokeilee lähteekö käyntiin. Eli siis ideana, että tulppa saa bensaa heti, ja jos se siitä jotenkin jaksais jäädä käymään.

        En oikein siis tiedä auttaisko. Eipä kait tuosta suurempaa haittaakaan ole? Tulppia voi varmaan syödä vähän, eli jos kokeilet, kannattaa varmaan kokeilla sillä vanhalla tulpalla.

        En nyt tiedä onko sulla tuorevoitelu siinä käytössä. Mutta jos ei ole, niin imukaulasta(riippuu vuosimallista) pitäis lähteä muistaakseni vasemmalle sellanen ohut tappi, mihin sais vissiin jonkun letkun kiinni. Kannatta varmaan tukkia se, ihan vaan teipillä. Itse tein niin omassa, ettei pääse roskaa, yms...

        Joku viisaampii vois tässä kohtaa alkaa neuvomaan? :D


    • PeeVee for ever.

      Joo :D, no kiitos kuitenki paljon avustasi ja voisin todella vielä testata tuota "bensaa sylinteriin" temppua.
      Ja nyt on kaiketi korkea aika kutsua yksi tuttava, joka kyllä tietää koneista :D.
      Eli huomenna lähtee vielä viimeinen yritys ja jos se ei tuota tulosta, kutsun viisammat apuun :D.

    • suuntavilkku

      Kai olet muuten kokeillut mäkistarttia?

    • PeeVee for ever.

      En oikeastaan, vähän työnneltiin ennen noita kaasarin putsauksia jne.
      Se vois muute olla viel se viimenen oljenkorsi :D.

    • t34q20

      no sillä luulis alkavan toimia nimittäin jos bensan saanti, puristukset ja sytytys on kunnossa niin sen on käytännössä pakko lähteä käyntiin.

    • PeeVee for ever.

      noniin! nyt se sitten käynnistyi, mäkistartilla :D. Käy sen jälkeen todella hyvin ja mitään ongelmia ei käynnissä ainakaan ole.
      Ainut on ehkä se että lämpimänä kyllä käynnistyy polkemallakin, mutta sitten kylmänä en enää saanut polkemalla käyntiin, vaan otin vähän vauhtia ja vaihde päälle, sitten taas käynnistyi.
      Joten mikäköhän on ongelmana?

    • dwdwdw

      Voi olla että poljin ei sytytä jotenkin?

      • blaah...

        Ongelma ratkastu ajat sitten -.- .


    • joo tota

      joo eli pv jossa on autisa ja se kävi enne hyvin ja nyt ku se seiso muutaman kuukauden niii sitä ei saa pirullakaa käyntihin vaikka sille on tehty jo kaikki mahdollinen. saa pensan ja tulee kipinä mutta ei käy ja on lykätty mut ei silläkää käyntihin. yritttää käydä mutta ei jaksa käydä. olisko ajootus kääntyny sivuhun?

    • mittee pitää tehä?

      Auttakaapas ja sanokaa mikä voi olla pv:ssä vikana kun ei lähde käyntiin, ja jos se käyntiin lähtee niii pelaa jonku n.15s ja sammuu? Saa bensaa! Kaasari on kokonaan putsattu, ilmanputsari putsattu, uusi tulppa ja hyvän kipinän antaa. Vuotaa bensaa täytee pytyn ja siitä putkee jos se seisoo yön yli tallissa, bensa hana uusi, kaasariin vaihdettu toinen neulaventtiili, voisko kohossa olla sit vika, kun vuotaa bensaa? Pv:ssä kiinni 50cc läppis ja vakio 12mm kaasari, vm-92.

    • TeemuHeim

      koho voi tosiaan olla jumissa. ja kokeile laittaa tulpanreijästä bensaa . sillä sain oman pv ainakin käyntii. kokeile työntää jos ei polkemal lähe.

    • Aapuva!!

      Auttakaapa te viisaammat! Pv:seen tehtiin just remppaa vaihettiin sylinterisarja yms.. Pv ei käynnisty polki tai työnti sitä.. Tulppa sytyttää hyvin. Lähtee kyllä käyntiin jos laittaa tulpan reijästä bensaa, mutta ei aina jaksais sitä tehdä :D

      • kokeile.

        Kaasarii likane ?


    • Aapuva

      Kaasari avattu ja puhistettu joka paikasta ja listätäkseen jos siis sylinteriin laittaa bensaa niin pv käynnistyy ja on päällä pari sekuntia ja sammuu.. Eli siis käy todennäköisesti sen ajan mitä sitä laitettua bensaa pytyssä on? :D

    • näinnäin

      No tuleeko bensaletkusta bensaa jos irrotat sen kaasarista? Jos tulee nii onko sit koho jääny jotenki jumii tai vika asennossa?

    • DFGHGH

      Mun pv ei lähe käyntii ja ku käynnistää kuuluu sellane outo ääni

    • DFGHGH

      Siis ku koittaa polkee käyntii ja ei lähe työntämälläkää

    • DFGHGH

      Vika löyty pakoputki oli täynnä öljyä ja pytyssä oli pieni kolo. Eli siis uus pytty ostoon :O

    • Omenakiitos

      Tunge pakoputki peppuusi, pieraise ja tulta perään ni eiköhän toimi:)

    • Aapuva

      Juu kyllä tulee bensaa ihan hyvin siit letkusta.. Yks tuttu sano et on saattanu jäähä jottai bensan lisäaineita niihi suuttimii ja pitää koittaa toisella kaasarilla.

    • mikä vika??

      moro mikäköhä mun sykkösessä on ku ei lähe käyntiin kun siitä meni kone paskaksi nii sit vaihtoin siihe koneen ja vakio sylinterin ja on pelannu ainaki ennen
      niin sit laitoin siihen ehjään moottoriin rikkinäisestä koneesta kaasuttimen vakiosylinterin ja uuden männän!! ennen pelannu mut sitten siirsin ne tohon niin vitut se ees yrittäny käyntiin mikä vika on kokeiltu mäkistarttia sun muuta saatana
      joskus se yrittää käyntiin mutta kun lisään sievästi kaasua niin ei tapahdu mitään??? auttakaa viisaat ihmisset????

    • Jooh2

      Tuleeko kipinää? Kaasarin säädöt kohillaan?

    • jgkfjvkvfh

      tullee kipinä säädöt ei nyt varmaan oo mitkää parhaat.

      • sykkönen

        voiskohan tuon mun sykkösen vika vaan kaasarissa ku uus mäntä ja puristuksia on


      • Jooh2
        sykkönen kirjoitti:

        voiskohan tuon mun sykkösen vika vaan kaasarissa ku uus mäntä ja puristuksia on

        Voithan sä kokeilla putsata kaasarin, jos ei rupee toimii sillä sitten nii on sitte hommattava uus kaasari


    • Jooh2
    • sykkösmies

      vika vois olla kuivaneessa stefassa luultavasti,, puristukset hävis!!!!

    • juup1

      mikä on vialla kun peeveen vakio ilmanputsari suunnilleen täyttyy bensasta ja sit ku nostaa pystyyn niin valuu pois putsarin pohjasta

    • Helppohomma123

      Laita vortakatkaisia run asentoon

      • RunForTheLinks

    • Anonyymi

      ostaisit oikeem mopon neekeri

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      0
      7937
    2. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      177
      1755
    3. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      77
      1114
    4. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1113
    5. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      62
      1031
    6. Persut petti duunarit

      Kyllä persujen kuuluu nyt mennä häpeämään kun äänestivät lakkolakien puolesta. Vielä muka kehutaan olevan työväenpuolue,
      Perussuomalaiset
      193
      945
    7. Persuille kovaa kyytiä YLEn kannatusmittaus

      https://yle.fi/a/74-20085866 Näin se menee persueliitti. Pettäjän tie on karu, persujen äänestäjät ovat nyt reagoineet
      Maailman menoa
      182
      920
    8. Lindtman runnonut demarit huimaan nousukiitoon!

      Palkansaajat – siis Suomen käynnissä pitävä kansanosa – ei näemmä arvosta EK/SY-sätkyakka Purran saksipelleilyä. Niin
      Maailman menoa
      271
      886
    9. Mitä ajattelen sinusta

      Että olit erilainen kuin muut ja jollakin kummalla tavalla samanlainen kanssani, vaikka ei tunnetukaan. Sinun kanssa tu
      Ikävä
      35
      823
    10. Itkisikö onnesta

      Jos panisin sua kunnolla?
      Ikävä
      86
      707
    Aihe