Onko teillä tapaturmavakuutus?

Hugo.

Ja jos on ja on sattunut vakuutus, niin oletteko saaneet korvauksen ja mikä on yhtiönne?

22

1959

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pohjola...

      On, sekä sairaanhoitokulukorvaus- että tapaturmavakuutus, olleet reilut 30 vuotta. Ja korvauksia saanut kun jotain on sattunut, viimeksi tapaturmavakuutuksen osalta jalan murtumisesta kaksi vuotta sitten. Lääk.palkkiot ja lääkkeet tietysti sitten toisesta vakuutuksesta (on niin kauan sitten otettu ettei siinä ole edes omavastuuosuutta)

      Maksan reilut 700 euroa siitä (sair.hoitokuluk.vak.)vuodessa ja olen erittäin tyytyväinen, sitä kun näin naisihmisenä käy joka vuosi mm. gynekologilla niin sinne jo menee sillä yhdellä reissulla n. 200 euroa. Hyvin "maksaa itsensä takaisin", joka vuosi. Kun on pari kroonista sairauttakin, reuma ja astma joiden takia tulee käytyä erikoislääkärin vastaanotolla ainakin kerran, pari vuodessa.

      Tapaturmavakuutuksen vuosimaksua en muista, paljoa sekään ei ole.

      (vak.otettu ennen astma, reuma ja epilepsiadiagnooseja)

      • Hugo.

        Vai että sairaanhoitokulukorvaus erikseen... hmm. Kiitos. Luulin, että se olisi ehdottomasti osa tapaturmavakuutusta. Pitääkin lukea ehdot tarkkaan. Asiakaspalvelija ei valitettavasti osaa itsekään ehdoissa neuvoa. Lähettää vain nivaskan papereita, jotka ehtoja ja rajoituksia täynnä ja kunnon kapulakieltä. Veikkaan, että moni jättää lukematta.


      • yrittänyt

        Epilepsia kohtausta ei pidetä tapaturmana.


      • Hugo.
        yrittänyt kirjoitti:

        Epilepsia kohtausta ei pidetä tapaturmana.

        No ei niin ja taitaa olla, jos epilepsiakohtauksessa on loukannut itsensä, niin sitä ei korvata. Näin olen käsittänyt. Muita vahinkoja sattuu mm. tappelu, jos yrittää ryöstää tai muuten vain on aggressiivinen. Valitettavasti näitä tapahtuu aika paljon, kun liikkuu Helsingin yössä.


    • Leija22

      Minkälaisen selvityksen jouduit antamaan vakuutusyhtiölle, kun aikoinaan otit tapaturmavakuutuksen? Ja sairastitko siihen aikaan epilepsiaa? En ole hakenut tapaturmavakuutusta, koska minulla on epäilys korvausten saamisesta sairauteni takia. Pelkäänpä, että vakuutusyhtiöltä löytyy jokin "porsaanreikä", millä perusteella korvaus tapaturmasta evätään. Ainakin tarkat selvitykset pitää tehdä ja silminnäkijät löytyä. Näin luulisin.

      • Pohjola....

        Hei;

        molemmat vakuutukset on otettu ennen sairastumisia, eli en sairastanut epilepsiaa silloin kun otin vakuutukset.


      • Hugo.

        Itse olen saanut matkavakuutuksesta tapaturmat korvattua. Kotona ei ollutkaan vakuutusta tai siis asuinseudulla, niin tuli kalliiksk sormen murtaminen itseään puolustaessa, kun yritettiin ryöstää. Pohjola ilman oma vastuuta ja yläraja 100 000 euroa vuodessa 99 euroa. Ei kuulostanut pahalta. Varmaan riski, että kaikkia ei korvaa, mutta eipä ole ongelmia ollut, kunhan on selvitykset toimittanut eli kuitit ja hakenut.

        Sitä ihmettelin, että eiköhän sitä ole kuollut, jos 100 000 euroa menee lääkärikuluihin, mutta kyllä se kirurgiassa helposti menee jos esim. pyörällä kaatuu ja naama on uudessa uskossa tai esim. tulipalossa palovammojen entisöintiä kasvoista.


    • eräs gaijin

      Mulla on ja otettu ennen sairastumista enkä ole tarvinnut toistaiseksi sen käyttöä. Mainitsin asiasta kerran vakuutusyhtiön virkailijalle, joka vastasi etten varmaankaan saisi sitä uudessa tilanteessa. Siinä naurahtelimme, että nyt on teillä uskollinen asiakas. (olisi varmaan ollut parempi olla mainitsematta näin jälkikäteen ajatellen..:))

      • Leija22

        Ajatttelinkin, etten nykytilanteessa edes saisi tapaturmavakuutusta. Gajgin, ymmärsin, että sinulla on tapaturmavakuutus, mutta et hyötyisi siitä kuitenkaan. Maksatko mahdollisesti turhasta. Eri vakuutuksiahan kyllä yhdistellään ja siinä tapauksessa saattaa olla, ettei tule ylimääräisiä kustannuksia. En ole asiantuntija vakuutusasioissa. Tulipa vaan tällaisia mieleeni.


      • Hugo.

        Oikeinhan sinä teit. Muuttuneen tilanteen ja vahinkoriskin kasvaessa muistaakseni onkin ilmoitusvelvollisuus. Mutta kukapa sitä jaksaisi noudattaa ja hoitaa kaikki asiat säntilleen. Paljonko maksoit ja maksat? Tiedän, että vakioehdot ovat niin vaikeaa luettavaa, että vertailu vaikeaa ja mitä kukin korvaa, mutta silti kiinnostaisi tietää. Pohjolasta on vähän ristiriitaisia kokemuksia. Kaverini eivät ole saaneet korvausta aina, mutta itse olen kyllä... tosin Pohjolassa aika sekava asiakaspalvelu ja palvelijat muuttuvat aina. Netin kautta ja skannerilla asiat kuitenkin hoituivat hyvin matkavakuutuksessa.


        Enitenhän vahinkoja tapahtuu kotona kuitenkin, joten fiksua on ottaa ja en itse tosiaan joudu maksamaan kuin 95 euroa vuodessa ilman omavastuuta ja yläraja 100 000.

        IF-vakuutusta ajattelin myös ja kysyä sieltä. Onko kokemusta sieltä?


      • Hugo.
        Leija22 kirjoitti:

        Ajatttelinkin, etten nykytilanteessa edes saisi tapaturmavakuutusta. Gajgin, ymmärsin, että sinulla on tapaturmavakuutus, mutta et hyötyisi siitä kuitenkaan. Maksatko mahdollisesti turhasta. Eri vakuutuksiahan kyllä yhdistellään ja siinä tapauksessa saattaa olla, ettei tule ylimääräisiä kustannuksia. En ole asiantuntija vakuutusasioissa. Tulipa vaan tällaisia mieleeni.

        Käsittääkseni maksu niin pieni ja mahdollisuus saada korvausta on jo sen arvoinen monesti.


      • Hugo.

        Ei ehkä olisi kannattanut mainita, mutta periaatteesssa se on velvollisuus, joten teit oikein. Lisäksi luulen, että saat mahdollisen tapaturman sattuessa ongelmatta korvauksen ellei se liity epilepsiaan. Hyvää tapaturmattomuutta jo niin rakkaaksi käynyt fiksu Gaijin.


    • vakuutuksellinen

      Siis eikö epilepsia diagnoosin saaneella ole muka oikeutta tapaturmavakuutukseen???? Ei voi olla totta???

      Ei se epilepsia ole aina sen tapaturman syy. Saahan ajokortinkin vuoden jälkeen takas. Todella törkeetä jo näin kuvitellevat vakuutuslaitoksella!!!

      Itsellä nimittäin on tapaturmavakuutus eikä ne kysyneet sitä ottaessa onko sairauksia enkä epilepsiasta maininnut, koska en ajatellutkaan että se jotenkin estäisi vakuutuksen saannin. En ole kyllä kertaakaa joutunut sitä vielä käyttään.

      • Oikeudeton

        Viime vuosikymmenellä havaitsin, että ei olisi oikeutta. (En ole tähän keskusteluun ennen kirjoittanut.) Kun olin täyttänyt hakemuksen, se hylättiin lääkityksen takia, vaikka viimeisestä kohtauksesta oli useampia vuosia. En pannut mieleen tuota markkinointiajankohtaa. Rehellisyydestä oli siis pelkkää haittaa.

        Kuten mainitset, kohtaus ei todellakaan ole ainoa syy. Onhan esim. fyysiset vammat monilla julkkiksilla.


    • Ceda

      Oikeus on, mutta 'porsaanreikänä' tulee kuitenkin muistaa:

      "Muista kuin korvattavaksi määritellyistä tapahtumista aiheutuneita kuluja ei korvata. Esimerkiksi sellainen vakuutus, joka ei korvaa sairausperäisiä oireita, ei korvaa rappeutumaperäisistä muutoksista aiheutunutta hoidontarvetta. Näin on, vaikka rappeutuma olisikin ollut oireeton ennen tapaturmaa ja vaikka se olisi tullut esiin tapaturman yhteydessä tai vaikka tapaturma olisi pahentanut sairauden oireita.

      Vakuutetun muun sairauden tai vian aiheuttamia tapaturmia ei korvata. Esimerkiksi kun epilepsiaa sairastava henkilö kaatuu epilepsiakohtauksen seurauksena ja loukkaa itsensä, kyseessä ei ole yksityistapaturmavakuutuksesta korvattava tapaturma. Toisaalta myöskään sellaisia vammoja, joiden syntyyn on vaikuttanut olennaisesti tapaturmasta riippumaton sairaus tai vika, ei korvata tai niitä korvataan vain siltä osin kuin ne johtuvat tapaturmasta eivätkä muusta sairaudesta tai viasta. Jos esimerkiksi rappeumaperäinen syy on pitkittänyt tapaturmavamman paranemista, korvataan hoitokuluja vain siltä ajalta, jonka tapaturman paraneminen olisi kestänyt ilman rappeuman vaikutusta"

      • epis

        Joo, nivelrikkoisen on ainakin turha kuvitella saavansa esim. polvi- tai lonkkavammasta mitään korvausta. Siihen asti oireeton rikko onkin yhtäkkiä syy kaikille oireille ja hoidontarpeelle.


    • Tapaturmavak. +

      Olin ottanut tapaturmavakuutuksen ja kylläpä oli halpa. Noin 50 euroa vuodessa ja sitten sattui tapaturma ja tuhansia euroja kuluja. Tapaturma ei johtunut epilepsiasta. Ainoa mikä ihmetytti, että ei maksanut ambulanssi eikä taksimatkoja hoitoon. Ovat muka yhtiön mukaan välillisiä kuluja, vaikka nehän ovat välittömiä kuluja ja vakuutuksen on hakeuduttava hoitoon tai rikkoo vakuutusehtoja, sillä muuten syntyy lisävahinkoja.

      • vakuutuksellinen

        Tiesivätkö vakuutusyhtiössä siis epilepsia diagnoosin? Vaikka tapaturma ei siitä johtunutkaan. Yrittivätkö kääntää asiaa niin, että voisiko syy sittenkin olla epilepsian, että he saisivat pestyä itsensä jutusta pois?

        Oon käsittänyt et vakuutusyhtiöt(ainaki yks 2 kirjaiminen yhtiö...) pelaa kieroa peliä ja pyrkivät aina kääntään jutut asianosaisen omaksi viaksi tms.


      • Hugo.
        vakuutuksellinen kirjoitti:

        Tiesivätkö vakuutusyhtiössä siis epilepsia diagnoosin? Vaikka tapaturma ei siitä johtunutkaan. Yrittivätkö kääntää asiaa niin, että voisiko syy sittenkin olla epilepsian, että he saisivat pestyä itsensä jutusta pois?

        Oon käsittänyt et vakuutusyhtiöt(ainaki yks 2 kirjaiminen yhtiö...) pelaa kieroa peliä ja pyrkivät aina kääntään jutut asianosaisen omaksi viaksi tms.

        Kaiken muun ovat maksaneet todella jouhevasti. Valitus vireillä tuosta taksimatkasta. Noin 3000 euroa olen säästänyt vakuutuksella.


    • episleptikko

      Olin päivähoito sairaalassa ja sain epilepsia kohtauksen.
      Silmälasit meni muusiksi ja päähän 19 tikkiä.

      Sairaalalla oli tapaturma vakuutus,mutta vastaus oli,ettei epilepsia kohtausta voida pitää tapaturmana,eli ei mitään korvauksia.

      Lisäksi terveyskeskuksessa kyseltiin,paljonko oon juonut,kun vastasin,että en yhtään,niin lääkäri oli epäuskoinen,"siis noin vaan kaaduit?"

      Arvatkaa vaan vituttiko.Sanoin,että noin vaan,itse en mitään tiedä,mutta mulle on niin kerrottu.
      No plussaksi sille lekurille voi antaa sen,että sentään lähetti keskussairaalaan magneetti kuvauksiin.

      Mulla ei silloin oltu epilepsiaa todennettu,eikä sitä vieläkään missään testeissä ole havaittu.
      Lääkityksen saaminen oli todella vaikeaa,vaikka itse kyllä tiesin,että epilepsiaa se on.

      Kun viimein lääkitys annettiin,niin sen jälkeen ei ole ollut kohtauksia.

      Kolme vuotta ihan turhaan kärsinyt.

    • Epileptikko

      Pohjola ei ainakaan minun osalta korvaa epistä aiheutuneita kuluja. He sanoivat et sairaudesta aiheutuneet kulut kuuluvat ei korvattaviin. Sanoin vakuutuksen irti.

      • Hugo.

        Sairausvakuutus on erikseen ja siinä tarkat hakemisohjeet Pohjolalla. Tapaturmavakuutusta kaupiteltiin minulle ja kysyin, että mitä korvaa... esim. itsepuolustuksen, niin sanoi, että korvaa siinä tulleet vahingot ja näin tekevätkin.

        On tulkinnanvaraista onko epilepsia sairaus vai oire. Ainakin yhteen aikaan painotettiin, että se ei ole sairaus vaan oire. Epilepsialiitto ainakin näin esitteissään puhui.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      59
      1937
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1682
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1604
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1537
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1515
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1435
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1291
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1173
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1158
    Aihe