ADHD vai vain muuten ylivilkas??

mitämitä?

poika pian 5v ja tässä miein että normaalia vai..siis älyttömän vilkas, koko ajan pitää olla liikkeessä ja äänessä. ruokapöydässä tuoli keikkuu tai koko poika keikkuu, kehoituksesta huolimatta ei kauan jaksa olla paikallaan. Hakee hirveesti huomiota ja vetää hepulit kun ei saa tahtoaan läpi. Kauan ei jaksa keskittyä yhteen juttuun kun jo pitää aloittaa toista. sitten kun taas on mielekästä tekemistä esim. pikkuleegot niin ei sitten nää eikä kuule mitään. Kiusoittelee/haastaa riitaa isosiskon kanssa kunnes tämä hermostuu ja sitten poika itkee että kun sisko kiusaa..ja paljon paljon muuta..pitäiikö ottaa puheeksi 5v neuvolassa vai vauhkoonko turhaan?? osaiskos joku kokemusta omaava kertoa omia kokemuksia tälläisestä lapsesta?

11

687

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ravinto kuntoon

      Ruokavalio?

      Saako kunnon ruokaa ja vähän viljaa ja varsinkin sokeria?

      Omega 3 rasvahapot ja D-vitamiini?

      Liikuntaa runsaasti ulkona?

    • ken tietää.

      Aiheuttaako ruokavalio ADHD:ta? Tarkkaamattomuushäiriötä, ADD, ja tämän häiriön lisäksi ylivilkkautta. Tämä kirja näyttää tien luonnonmukaisempaan hoitoon ADD:sta ja ADHD:sta kärsiville. Kirja löytyy myös kirjastosta.

      http://cdon.fi/kirjat/bell,_rachel_ym./add-_ja_adhd-ruokavalio-19199578


      ADHD:n lääkehoito kyseenalaista!

      http://www.youtube.com/watch?v=S77DlFclNGM&feature=relmfu


      Japanilais-amerikkalais-saksalainen kaksoissokkotutkimus vahvistaa tietoa, jonka mukaan soijasta uutettu fosfoseriini lievittää lasten ADHD:n oireita. Lapset saivat päivittäin joko 200 mg fosfoseriiniä tai lumevalmistetta kahden kuukauden ajan. Fosfoseriini paransi tarkkaavaisuutta, vähensi yliaktiivisuutta ja impulsiivista käyttäytymistä ja paransi lyhytaikaista kuulomuistia.

      Fosfoseriiniä saa terveyskaupoista, markettien luontaistuotehyllyiltä ja apteekeista. ADHD:n lisäksi se voi ehkäistä dementiaa ja olla avuksi stressissä. Fosfoseriini on turvallinen luonnonaine, jota on runsaasti esimerkiksi säilykkeinä myytävissä pikkumakrilleissa.

      http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/jhn.12090/abstract



      ADHD:n ja ADD:n hoito ravinnolla!

      http://www.tritolonen.fi/index.php?page=articles&id=111

    • Tässä tietoa

      Hei!

      ADHD:n diagnoisoi lääkäri ja siihen vaaditaan tutkimukset sekä vanhemman haastattelut. Raja adhd:n ja "normaalin" vilkkauden välillä on veteen piirretty viiva. Sinällään molemmat ovat normaalia vaihlua. Ensin kannattaa tarkistaa uni- ja ruokarytmi. Saako lapsi tarpeeksi (oikeasti tarpeeksi) liikuntaa? Pelaako lapsi liikaa pelejä tai katsooko liikaa ohjelmia? Onko kasvatus myönteistä? jne. jne. Jos oireet eivät selity millään arjen tekijällä, ja lapsen ylivilkkaus ja impulsiivisuus on jatkuvaa ja häritsevää, voidaan antaa adhd-diagnoosi. Tällöin lapsi ja perhe voivat saada erilaisia tukitoimia: asiantuntija-apua, sopeutumisvalmennusta, lääkitystä tarpeen mukaan, järjestelyjä hoitoon (esim. kahdenpaikkalaisuus, erityisryhmä), terapiaa (esim. toimintaterapia) jne.

      Usein lapsi oppii tulemaan toimeen vilkkaan ja impulsiivisen luonteensa kanssa, kun tukitoimet ovat oikeat, ja lasta kannustetaan positiivisen palautteen kanssa.

      Itselläni on adhd/lievästi autistinen lapsi. Erityislapsen kanssa on haasteellista. Kannattaa pohtia erityisesti omaa jaksamista. Vanhempien tuki, rakkaus ja myönteinen esimerkki auttaa adhd-lasta paremmin kuin kova kuri ja komento.
      Adhd-lapsen rimaa on myös laskettava. Älä odota, että hän jaksaisi keskittyä niin kuin muut lapset, vaan anna kiitosta AINA, kun lapsi yrittää! Vaikka tarvitsekin rutosti enemmän kärsivällisyyttä kuin normilasten vanhemmat, kannattaa muistaa, että hyvä työ kantaa hedelmää. Ja besserwissereiden ja "täydellisten vanhempien" kritiikit kannattaa päästä toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos.

    • AS-lapsen äippä

      Asperger tulee mieleen. As-lapsilla on kovasti samoja piirteitä kuin ADHD lapsilla. kannattaa ihan tutkiskella itse netistä, ja neuvoisin kääntymään oman paikkakunnan perheneuvolaan (jos sellaista ei ole, niin sitten ihan neuvolasta kyselet missä lähin), missä saa jatkotutkimuksiin lähetteen, jos siellä konsultoiva lastenpsykologi kokee sen tarpeelliseksi. eik kannata yksin näiden asioiden kanssa painia, vaan rohkeasti vaan pyytämään apua.

    • mitämitä?

      Kiitos vastauksista..Voi olla että kohisen turhaan, mutta kun tuntuu että pojalla on kokoajan kauhee kiire jms..tuli mieleen että miten teillä malttaa lapsi nukkua..meillä poika illalla sänkyyn menon jälk. touhuaa omiaan huoneessaan, eikä malttaisi nukkua ja aamulla taas vastaavasti "kukonpierun aikaan " hereillä, välillä jo tosi aikaisin (klo 5) talsii alakertaan, eikä aikomustakaan herättää minua vaan touhuu yksikseen..päikkäreitä nukkuu satunnaisesti, tietty kun yöllä ei malteta nukkua niin väsähtää päivällä hieman..Vauvana ei koskaan olis nukkunut vaunuissa/rattaissa kun oltiin kävelyllä. Siitä hetkestä kun hiukan pääsi istuma-asentoon niin piti silmät suurina sieltä katsella, eikä malttanut nukkua...

      pojalla pian 5-v neuvola, pitänee ottaa puheeksi..

      • ulos.

        Toiset on vilkkaampia kuin toiset.

        Ravinnolla on merkitystä aivoihin ja juurikin sillä.

        Olkaa ulkona ja paljon.


      • oikeillaj.

        Nimenomaan. Pyydä lähete lastenneurologille tms. Neuvolatädit eivät ole päteviä tähän diagnostiikkaan, lääkäreistäkin vain erityisperehtyneet. Ennen kouluikää syytä vaikka yksityisesti tutkia ADHD:n mahdollisuus.


      • keinuta lapsosta

        Ompas tuttua!

        Voisko valolla olla vaikutusta? Valoherkkyys voi juuri aiheuttaa sen, ettei lapsi rauhoitu. Kokeilkaas vaikka ihan pimeää huonetta. Jokin rauhoittava ääni saattaa myös auttaa unessapysymistä, esim rentoutus-cd, jossa kuuluu veden liplatusta.
        Luonnonhelmassakin lapset on kautta aikojen tyyntyneet unen ulapoille. Plaraa adhd-palstoja: painopeitto voi esim auttaa.

        Kannattaa tutkituttaa yksityisellä neurologilla tosiaan, kuten joku ehdotti. Jos on vakuutus, niin ei tule kovin kalliiksi. (Jos sinulla ei ole vakaat tulot).


    • tiet. tutk.
    • 3+3
    • ravinto.

      Lukivaikeus ja ADHD
      Monet lukivaikeudet ja ADHD:n oireet johtuvat aivojen aineenvaihdunnan häiriöistä, joita voidaan korjata rasvahappojen avulla. Oxfordin yliopiston tutkimuksissa EPA valmisteella saatiin ADHD lasten kognitiiviset taidot kehittymään ja käytös rauhoittumaan merkittävästi, mitä ei tapahtunut oliiviöljyä käyttäneessä placeporyhmässä. Myös magnesiumin merkitystä ADHD:ssa on tutkittu. Eräässä 94 pojan ja 20 tytön aineistossa 95%:lla oli piilevä magnesiumin puute ja 200 mg vuorokausiannos lisäravinteena rauhoitti levottomia lapsia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5115
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3217
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1837
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1810
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1665
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1511
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1365
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1286
    9. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1267
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1267
    Aihe