Evoluutiouskon ihmemaassa

Jaakob on jo muutassa ketjussa viitannut Matti Leisolan uusimpaan kirjaan nimeltä: "Evoluutiouskon ihmemaassa". En ole itse vielä lukenut kyseistä teosta, mutta sivustolla http://www.intelligentdesign.fi/wp-content/uploads/2013/11/Evoluutiouskon_ihmemaassa_162_168.pdf siitä löytyy 10 sivun kopio osasta "Skeptikko arvioi lukion biologian evoluutio-opetusta". Käyn tuota osiota hiukan läpi ja tarkastelen Leisolan argumenttien vahvuutta. Kappaleessa käsitellään lukion biologian oppikirjasarjaa BIOS.

Evoluution määrittelyn jälkeen Leisolan ensimmäinen väite kuuluu tutusti, etteivät mutaatiot luo uusia ominaisuuksia ja että kaikki tunnetut mutaatiot ovat joko neutraaleja tai jollain tavoin geneettistä informaatiota tuhoavia.

Tämä on puhdas valhe. Käytän esimerkkinä edellistä avaustani, jossa tutkijat selvittivät myrkkyjen evoluutiota käärmeillä. Uutta geneettistä informaatiota syntyy, koska alkuperäiset proteiinisekvenssit toimivat edelleen normaalisti, mutta duplikaatioissa syntyneet kopiot ovat pistemutaatioiden seurauksena saanet uuden funktion tuottamalla sellaisia proteiiniyhdisteitä, joita ei aikaisemmin ollut. Myrkkyjen kehittyminen saalistamiseen on kiistämättä uusi ominaisuus. Monia muitakin vastaavia esimerkkejä löytyy, joissa mitään ei menetetä, mutta uusi hyödyllinen ominaisuus syntyy.

"The genes responsible for these proteins have been duplicated many times, allowing the original version to keep doing its job while the copy mutates further and takes on new functions."

http://phys.org/news/2013-12-rapid-evolution-cobra-venom.html

Tutkijat ovat myös löytäneet selityksen uusien funktioiden synnylle haittaamatta elintärkeitä toimintoja.

"The regions that replicate late also have a compact and inaccessible structure; they are hidden zones in the genome that act as evolutionary laboratories, where these genes can acquire new functions without affecting essential processes in the organism"

http://phys.org/news/2013-11-recreates-history-life-genome.html

Tämän jälkeen Leisola käsittelee mikroevoluutiota ja luonnonvalintaa kritisoiden oppikirjan esimerkkejä. Leisola ei ilmeisesti halua ymmärtää, että lukion biologian ensimmäisen kurssin on tarkoitus antaa yleiskuva elämän monimuotoisuudesta käyttäen yksinkertaistettuja esimerkkejä, eikä suinkaan käydä kaikkea sitä mahdollista tietoa läpi, mitä tutkimuksista olisi saatavissa. Mielestäni kirjan esimerkit ovat oikein hyviä lukion aloittaneille.

Makroevoluutiosta Leisola valehtelee tuttuun tapaan, eli hän väittää ettei mitään todisteita ole. Samalla hän väittää, ettei edes proteiinien perusrakenne pysty muuttumaan evoluution mekanismeilla, saati sitten että niitä pystyisi kokonaan syntymään spontaanisti.

Tutkijat ovat onnistuneet "luomaan" synteettisen RNA-ligaasi entsyymin pelkillä evoluutiomekanismeilla, joka modifioi ligniiniäkin. Tästäkin Leisola on ollut hiljaa.

http://phys.org/news/2013-01-unveil-artificial-enzyme-evolution-tube.html

"Professor Michael Blaber and his team produced data supporting the idea that 10 amino acids believed to exist on Earth around 4 billion years ago were capable of forming foldable proteins in a high-salt (halophile) environment. Such proteins would have been capable of providing metabolic activity for the first living organisms to emerge on the planet between 3.5 and 3.9 billion years ago."

http://phys.org/news/2013-04-clues-life.html

http://en.wikipedia.org/wiki/Evidence_of_common_descent

46

469

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tämän jälkeen Leisola kritisoi johtofossiili esimerkkiä ja siirtyy sitten ajoitusmenetelmien kimppuun. Johtofossiilit ovat oikein hyvä ja taloudellinen keino ajoittaa sellaisien kerroksien ikiä ja vastaavasti sellaisia fossiileja, jotka ovat ajoitettu lukuisilla eri menetelmillä yhtenevästi aikaisemmin ilman selittämättömiä poikkeuksia. Johtofossiilien käyttö ei ole kehäpäätelmä, vaan se on taloudellinen ja toimiva keino. Kreationistit voivat itse maksaa jokaisen fossiilin ajoituksen, jos se niin epäilyttää, mutta rahat siinä vain menevät hukkaan.

      Ajoitusmenetelmistä on palstalla puhuttu nyt niin paljo, että osoitan vain Leisolalle ja muille kreationisteille kysymyksen. Jos ajoitusmenetelmät eivät toimi, niin miksi genomien rekonstruoiminen vaikeutuu, kun mennään evoluutioteorian mukaisesti vanhempiin fossiileihin, vaikka ne olisivat olleet samanlaisissa olosuhteissa? DNA: puoliintumisaika, eli aika, jolloin puolet nukleotidien välisistä sidoksista on hajonnut tiedetään olevan keskiverto-olosuhteissa 521 vuotta, joten muutama tuhat vuotta vanha maailma on tässäkin mielessä mahdoton.

      Seuraavaksi Leisola lyttää kirjan esimerkit välimuotofossiileista ja kehityssarjoista. Tässä Leisolalle välimuotofossiileja.

      http://www.nature.com/news/oldest-primate-skeleton-unveiled-1.13142

      http://phys.org/news/2012-06-mystery-flatfish.html

      http://phys.org/news/2013-08-proto-mammal-fossil-evolution-earliest-mammals.html

      http://phys.org/news/2013-05-evolutionary-turtle-shell.html

      Jokainen näistä esimerkeistä on sellainen, joita ei kreationistien mukaan ole löytynyt, eikä tulla löytämäänkään, mutta siinäpä ne kuitenkin ovat.

      Alkionkehitys ei Leisolan mielestä ole mikään todiste ja hän vähättelee sitä mitenkään perustelematta. Rekapitulaatiolle ei ole todellisuudessa muuta järkevää selitystä kuin yhteinen evoluutiohistoria.

      Proteiinisekvenssien uudet molekyylitutkimukset ovat Leisolan mukaan sekoittaneet pakkaa. Todellisuudessa on oikeastaan osoitettu, kuinka käytännössä on mahdotonta, että proteiinien sekvenssit olisivat peräisin jostain muusta tapahtumasta kuin yhteiseltä kantamuodolta perittyä evoluution tulosta.

      http://www.plosone.org/article/info:doi/10.1371/journal.pone.0069924

      Geneettistä koodia Leisola pitää todisteena älykkäästä suunnittelusta. Todellisuudessa kodonien muodostuminen emäksistä noudattaa kemian lainalaisuuksia ihan samalla tavalla, kuin muutkin molekyylien välille syntyvät sidokset. Puriinit (adeniini, guaniini) yhdistyvät pyrimidiineihin (tymiini, sytosiini) vetysidoksilla. Kolmen kodonin yhdistelmä on looginen luonnonvalinnan seuraus hyöty- / haittasuhteen näkökulmasta, koska suurempi kodonimäärä olisi alttiimpi mutaatioille, mutta pienempi määrä ei riittäisi muodostamaan nykyisiä aminohappoketjuja.

      Aminoasyyli-tRNA-syntetaasi -nimisiset entsyymit "lukevat" siirtäjä-RNA molekyyleihin "upotetun" geneettisen informaation ja kiinnittävät sopivat aminohapot niihin. Alkeellinen proteiinisynteesi ei tarvinnut ribosomeja, vaan aminoasyyli-tRNA-syntetaasi -nimiset entsyymit katalysoivat noita nykyään ribosomien hoitamia reaktioita. Syy geneettiselle koodille löytyy siis todennäköisesti kemiallisen valinnan proteiineille aikaansaamasta kyvystä joustavuuteen, joka on avannut ovia täysin uudenlaisille molekyylien funktioille.

      http://phys.org/news/2013-08-insight-genetic-code.html

      • Tämän jälkeen Leisola kiistää esimerkin, jossa kerrotaan genomien yhtäläisyyksien kertovan sukulaisuudesta. Leisola myös toistaa tutun väitteen, että ihmisellä ja simpansilla on yli tuhat erilaista geeniä, eikä evoluutiomekanismit voi selittää tätä eroa ja uusia geenejä. Todellisuudessa ihmisellä on 689 ja simpanssilla 729 sellaista geeniä, mitä toiselta ei suoraan löydy, mutta ei tämä tarkoita että ne olisivat täysin uusia.

        "At first glance this looks like 689 completely new genes have evolved in the human lineage since it diverged from our common ancestor with chimpanzees but looks can be deceiving. These genes are members of gene families and all that's happened is that 689 orthologous genes have either arisen by duplication in the human lineage or been lost by deletion in the chimp lineage or 689 new parologous genes have been "born" by gene duplication (or some combination)."

        Täysin uusia "de novo" geenejä tiedetään tällä hetkellä reilut 60.

        "The de novo origin of a new protein-coding gene from non-coding DNA is considered to be a very rare occurrence in genomes. Here we identify 60 new protein-coding genes that originated de novo on the human lineage since divergence from the chimpanzee. The functionality of these genes is supported by both transcriptional and proteomic evidence."

        Uusien geenien tiedetään syntyvän joko duplikaation jälkeisestä nopeasta eriytymisestä tai de novo tilke-DNA:sta.

        http://www.plosgenetics.org/article/info:doi/10.1371/journal.pgen.1002381

        Seuraavaksi Leisola siirtyy elämän syntyyn ja monisoluisuuden kehittymiseen. Olen kirjoittanut kummastakin aiheesta niin paljon, etten nyt jaksa käydä Leisolan väitteitä läpi, mutta jatkan parin viimeisen sivun läpikäymisen myöhemmin.

        Oma vaikutelmani kirjasta tämän perusteella on odotetun huono. Leisola on pätevä tiedemies, mutta tässä kirjassa hän joutuu valehtelemaan käytännössä koko ajan, tai ainakin esittämään perusteettomia väittämiä. Eniten tässä huvittaa, että Leisola hyökkää luokion biologian kirjan yksinkertaistettuja esimerkkejä vastaan. Ei lukion oppikirjoissa yksinkertaisesti voida käydä kaikkea perusteellisesti läpi, joten välillä hiukan oikaistaan, jotta kokonaiskuva selviäisi. Miten Leisolan mielestä lukiolaisia pitäisi opettaa? Kertoa satuja, joista ei ole minkäänlaisia objektiivisia havaintoja?


      • toni t

        Kaikki eävät eliöt sisältävät näitä samoja alkuaineita. Jos sammokka laitetaan tehosekoittimeen ja se sekoitetaan niin se kuolee sinne. Kaikki sen suunniteltu toiminnallisuus (tieto) rikotaan ja hajoitetaan sekoituksessa. Kuitenkin kulho sisältää kaikki samat alkuaineet jotka eläväkin sammakko.

        Kysymys: Mistä tämä geneettisen tietokoodin joka sammakon rakentaa toiminnalliseksi on peräisin? Se ei voi olla peräisin aineesta koska sammakosta syntyyt jauhekasa ei voi koskaan tuottaa toiminnallista sammakkoa - sillä siitä puuttuu geneettinen informaatio - vaikka kaikki samat ainekset elävään sammakkoon ovat yhä jauhekasassa.


      • toni t
        toni t kirjoitti:

        Kaikki eävät eliöt sisältävät näitä samoja alkuaineita. Jos sammokka laitetaan tehosekoittimeen ja se sekoitetaan niin se kuolee sinne. Kaikki sen suunniteltu toiminnallisuus (tieto) rikotaan ja hajoitetaan sekoituksessa. Kuitenkin kulho sisältää kaikki samat alkuaineet jotka eläväkin sammakko.

        Kysymys: Mistä tämä geneettisen tietokoodin joka sammakon rakentaa toiminnalliseksi on peräisin? Se ei voi olla peräisin aineesta koska sammakosta syntyyt jauhekasa ei voi koskaan tuottaa toiminnallista sammakkoa - sillä siitä puuttuu geneettinen informaatio - vaikka kaikki samat ainekset elävään sammakkoon ovat yhä jauhekasassa.

        Mistä siis geneettisen tietokoodin toiminnallinen informaatio on peräisin - sillä itse aineesta se ei voi olla niinkuin sammakko esimerkki todistaa.


      • toni t kirjoitti:

        Mistä siis geneettisen tietokoodin toiminnallinen informaatio on peräisin - sillä itse aineesta se ei voi olla niinkuin sammakko esimerkki todistaa.

        "Mistä siis geneettisen tietokoodin toiminnallinen informaatio on peräisin - sillä itse aineesta se ei voi olla niinkuin sammakko esimerkki todistaa."

        Sammakko esimerkkisi on hyvin lapsellinen. Geneettisen informaation syntyminen on todennäköisesti luonnollinen seuraus noista prosesseista, jotka kemiallinen valinta on aiheuttanut. Mikään ei osoita, että jonkin mystisen informaation pitäisi olla syy, vaan kaikki näyttö tähän mennessä osoittaa sen olevan seuraus. Jos toisin osoitetaan, niin hyväksyn sen. Älä lähde Daviesia turhaan lainailemaan, sillä hän on käytännössä ainoa varteenotettava tieteilijä, jonka mukaan kemia ei mahdollisesti riitä, vaan tarvitaan selitys ulkopuolelta tulleelle informaatiolle.


      • toni t
        solon1 kirjoitti:

        "Mistä siis geneettisen tietokoodin toiminnallinen informaatio on peräisin - sillä itse aineesta se ei voi olla niinkuin sammakko esimerkki todistaa."

        Sammakko esimerkkisi on hyvin lapsellinen. Geneettisen informaation syntyminen on todennäköisesti luonnollinen seuraus noista prosesseista, jotka kemiallinen valinta on aiheuttanut. Mikään ei osoita, että jonkin mystisen informaation pitäisi olla syy, vaan kaikki näyttö tähän mennessä osoittaa sen olevan seuraus. Jos toisin osoitetaan, niin hyväksyn sen. Älä lähde Daviesia turhaan lainailemaan, sillä hän on käytännössä ainoa varteenotettava tieteilijä, jonka mukaan kemia ei mahdollisesti riitä, vaan tarvitaan selitys ulkopuolelta tulleelle informaatiolle.

        Valintahan vain valitsee jo olemassa olevasta. Valinta ei siis luo informaatiota vaan valitsee sitä. Se ei siis voi selittää itse informaation syntymistä vaan valinta edellyttää aina informaation.

        Esimerkkini ei ollut lapsellinen vaan looginen. Sillä sammakonjauhekasa sisältää kaikki samat aineet kuin eläväkin sammakko mutta ero elävään sammakkoon on se että jauhekasasta puuttuu tominnallinen geneettinen informaatio eli sammakon rakennusohjeet. Nämä ohjeet eivät ole peräisin itse aineesta koska jauhekasasta ei pysty kehittymään elävää sammakkoa.

        Dr Jonathan D. Sarfati B.Sc. (Hons.), Ph.D., F.M. Creationist Physical Chemist and Spectroscopist (Australia)

        http://creation.com/dr-jonathan-d-sarfati

        Tässä Dr. Jonathan Sarfati opettaa aiheesta:

        http://www.youtube.com/watch?v=n4CI7m_8gcs


      • toni t
        toni t kirjoitti:

        Valintahan vain valitsee jo olemassa olevasta. Valinta ei siis luo informaatiota vaan valitsee sitä. Se ei siis voi selittää itse informaation syntymistä vaan valinta edellyttää aina informaation.

        Esimerkkini ei ollut lapsellinen vaan looginen. Sillä sammakonjauhekasa sisältää kaikki samat aineet kuin eläväkin sammakko mutta ero elävään sammakkoon on se että jauhekasasta puuttuu tominnallinen geneettinen informaatio eli sammakon rakennusohjeet. Nämä ohjeet eivät ole peräisin itse aineesta koska jauhekasasta ei pysty kehittymään elävää sammakkoa.

        Dr Jonathan D. Sarfati B.Sc. (Hons.), Ph.D., F.M. Creationist Physical Chemist and Spectroscopist (Australia)

        http://creation.com/dr-jonathan-d-sarfati

        Tässä Dr. Jonathan Sarfati opettaa aiheesta:

        http://www.youtube.com/watch?v=n4CI7m_8gcs

        Tässä myös aiheesta todella hyvä pätkä:

        DNA cannot exist - without DNA! (Dr. Sarfati's Chicken & Egg)

        http://www.youtube.com/watch?v=CmB4uLANCBo


      • toni t kirjoitti:

        Valintahan vain valitsee jo olemassa olevasta. Valinta ei siis luo informaatiota vaan valitsee sitä. Se ei siis voi selittää itse informaation syntymistä vaan valinta edellyttää aina informaation.

        Esimerkkini ei ollut lapsellinen vaan looginen. Sillä sammakonjauhekasa sisältää kaikki samat aineet kuin eläväkin sammakko mutta ero elävään sammakkoon on se että jauhekasasta puuttuu tominnallinen geneettinen informaatio eli sammakon rakennusohjeet. Nämä ohjeet eivät ole peräisin itse aineesta koska jauhekasasta ei pysty kehittymään elävää sammakkoa.

        Dr Jonathan D. Sarfati B.Sc. (Hons.), Ph.D., F.M. Creationist Physical Chemist and Spectroscopist (Australia)

        http://creation.com/dr-jonathan-d-sarfati

        Tässä Dr. Jonathan Sarfati opettaa aiheesta:

        http://www.youtube.com/watch?v=n4CI7m_8gcs

        "Valintahan vain valitsee jo olemassa olevasta. Valinta ei siis luo informaatiota vaan valitsee sitä. Se ei siis voi selittää itse informaation syntymistä vaan valinta edellyttää aina informaation."

        Minun pitää ilmeisesti vääntää asia rautalangasta, jotta ymmärrät miten oikeat tutkijat asiasta ajattelevat. Jopa DNA:n nukleotideja on voinut syntyä spontaanisti.

        "Scientists are close to demonstrating that the building blocks of DNA can form spontaneously from chemicals thought to be present on the early Earth."

        RNA on DNA:ta yksinkertaisempi.

        “Ribonucleotides are simply an expression of the fundamental principles of organic chemistry,” said Sutherland. “They’re doing it unwittingly. The instructions for them to do it are inherent in the structure of the precursor materials. And if they can self-assemble so easily, perhaps they shouldn’t be viewed as complicated.”

        "RNA can fold into complex shapes that can clamp onto other molecules and speed up chemical reactions, just like a protein, and it is structurally simpler than DNA, so might be easier to make. Conventional wisdom is that RNA-based life eventually switched to DNA because DNA is better at storing information."

        Vielä yksinkertaisempi vaihtoehto olisi TNA. Uusien synteettisten polymeraasientsyymien ansiosta transkriptio DNA:sta TNA:ksi ja käänteistranskriptaasi TNA:sta takaisin DNA:ksi onnistuu yli 90 % tarkkuudella. TNA voi siis myös muodostaa DNA:n kaltaisen kaksoiskierrerakenteen, joka koostuu neljästä nukleotidiparista, mutta nukleotidin sokerit koostuvat vain neljästä hiiliatomista, kun sekä DNA:n että RNA:n sokerit viidestä.

        Tutkijat pitävät mahdollisena, että meteoriittien ja komeettojen mukana tulleet dipeptidit katalysoivat sokerien, entsyymien ja muiden monimutkaisten molekyylien muodostumista ja nykyisin tiedetään, että miten monimutkaiset molekyylit voivat ketjuuntua vielä monimutkaisemmiksi kokonaisuuksiksi.

        Tämä vaati vain kemian lainalaisuuksien mukaisia reaktioita. Kun rakennuspalikat ovat olleet saatavilla, niin molekyylit ovat voineet kerääntyä hydrogeelin peittämiin saviliuskeisiin ja nämä ovat pysyneet niissä hyvin suojassa vastaanottaen ajan kuluessa lisää materiaalia eri lähteistä. Molekyylien spontaani ketjuuntuminen ja itseorganisoituminen on voinut tapahtua noiden suojassa. Kemiallinen valinta on aivan hyvin voinut vaikuttaa ja saada proteiineille sellaisen kyvyn joustavuuteen, joka mahdollisti uuden funktion, eli geneettisen informaation synnyn koodin muodossa.

        Ja kuten avauksessa jo totesin, niin kodonien muodostuminen emäksistä noudattaa kemian lainalaisuuksia ihan samalla tavalla, kuin muutkin molekyylien välille syntyvät sidokset. Puriinit (adeniini, guaniini) yhdistyvät pyrimidiineihin (tymiini, sytosiini) vetysidoksilla. Kolmen kodonin yhdistelmä on looginen valinnan seuraus hyöty- / haittasuhteen näkökulmasta, koska suurempi kodonimäärä olisi alttiimpi mutaatioille, mutta pienempi määrä ei riittäisi muodostamaan nykyisiä aminohappoketjuja.

        Aminoasyyli-tRNA-syntetaasi -nimisiset entsyymit "lukevat" siirtäjä-RNA molekyyleihin "upotetun" geneettisen informaation ja kiinnittävät sopivat aminohapot niihin. Alkeellinen proteiinisynteesi ei tarvinnut ribosomeja, vaan aminoasyyli-tRNA-syntetaasi -nimiset entsyymit katalysoivat noita nykyään ribosomien hoitamia reaktioita.

        Turhaan te mystifioitte geneettistä informaatiota, koska siinä ei mitään mystistä ole toistaiseksi ainakaan havaittu. Tietenkin tuo kaikki on vaatinut oikeat olosuhteet ja paljon aikaa, ja siksi sammakonjauhe esimerkkisi on edelleen lapsellinen.


      • toni t
        solon1 kirjoitti:

        "Valintahan vain valitsee jo olemassa olevasta. Valinta ei siis luo informaatiota vaan valitsee sitä. Se ei siis voi selittää itse informaation syntymistä vaan valinta edellyttää aina informaation."

        Minun pitää ilmeisesti vääntää asia rautalangasta, jotta ymmärrät miten oikeat tutkijat asiasta ajattelevat. Jopa DNA:n nukleotideja on voinut syntyä spontaanisti.

        "Scientists are close to demonstrating that the building blocks of DNA can form spontaneously from chemicals thought to be present on the early Earth."

        RNA on DNA:ta yksinkertaisempi.

        “Ribonucleotides are simply an expression of the fundamental principles of organic chemistry,” said Sutherland. “They’re doing it unwittingly. The instructions for them to do it are inherent in the structure of the precursor materials. And if they can self-assemble so easily, perhaps they shouldn’t be viewed as complicated.”

        "RNA can fold into complex shapes that can clamp onto other molecules and speed up chemical reactions, just like a protein, and it is structurally simpler than DNA, so might be easier to make. Conventional wisdom is that RNA-based life eventually switched to DNA because DNA is better at storing information."

        Vielä yksinkertaisempi vaihtoehto olisi TNA. Uusien synteettisten polymeraasientsyymien ansiosta transkriptio DNA:sta TNA:ksi ja käänteistranskriptaasi TNA:sta takaisin DNA:ksi onnistuu yli 90 % tarkkuudella. TNA voi siis myös muodostaa DNA:n kaltaisen kaksoiskierrerakenteen, joka koostuu neljästä nukleotidiparista, mutta nukleotidin sokerit koostuvat vain neljästä hiiliatomista, kun sekä DNA:n että RNA:n sokerit viidestä.

        Tutkijat pitävät mahdollisena, että meteoriittien ja komeettojen mukana tulleet dipeptidit katalysoivat sokerien, entsyymien ja muiden monimutkaisten molekyylien muodostumista ja nykyisin tiedetään, että miten monimutkaiset molekyylit voivat ketjuuntua vielä monimutkaisemmiksi kokonaisuuksiksi.

        Tämä vaati vain kemian lainalaisuuksien mukaisia reaktioita. Kun rakennuspalikat ovat olleet saatavilla, niin molekyylit ovat voineet kerääntyä hydrogeelin peittämiin saviliuskeisiin ja nämä ovat pysyneet niissä hyvin suojassa vastaanottaen ajan kuluessa lisää materiaalia eri lähteistä. Molekyylien spontaani ketjuuntuminen ja itseorganisoituminen on voinut tapahtua noiden suojassa. Kemiallinen valinta on aivan hyvin voinut vaikuttaa ja saada proteiineille sellaisen kyvyn joustavuuteen, joka mahdollisti uuden funktion, eli geneettisen informaation synnyn koodin muodossa.

        Ja kuten avauksessa jo totesin, niin kodonien muodostuminen emäksistä noudattaa kemian lainalaisuuksia ihan samalla tavalla, kuin muutkin molekyylien välille syntyvät sidokset. Puriinit (adeniini, guaniini) yhdistyvät pyrimidiineihin (tymiini, sytosiini) vetysidoksilla. Kolmen kodonin yhdistelmä on looginen valinnan seuraus hyöty- / haittasuhteen näkökulmasta, koska suurempi kodonimäärä olisi alttiimpi mutaatioille, mutta pienempi määrä ei riittäisi muodostamaan nykyisiä aminohappoketjuja.

        Aminoasyyli-tRNA-syntetaasi -nimisiset entsyymit "lukevat" siirtäjä-RNA molekyyleihin "upotetun" geneettisen informaation ja kiinnittävät sopivat aminohapot niihin. Alkeellinen proteiinisynteesi ei tarvinnut ribosomeja, vaan aminoasyyli-tRNA-syntetaasi -nimiset entsyymit katalysoivat noita nykyään ribosomien hoitamia reaktioita.

        Turhaan te mystifioitte geneettistä informaatiota, koska siinä ei mitään mystistä ole toistaiseksi ainakaan havaittu. Tietenkin tuo kaikki on vaatinut oikeat olosuhteet ja paljon aikaa, ja siksi sammakonjauhe esimerkkisi on edelleen lapsellinen.

        Ethän sinä nyt selittänyt näiden merkityksellisten rakennusohjeiden syntymisestä yhtään mitään. Kerroit vain oletuksia miten molekyylit ovat voineet ketjuuntua itsestään jne.. Jos näin olisi niin kunhan vain olisi tarpeeksi aikaa ja olosuhteet olisivat oikeat niin sammakonjauhekasa kokoaisi itse itsensä sammakoksi. Niin ja miksi tästä sammakonjauhekasasta joka sisältää samoja aineksi kuin muutkin eliöt tulisi taas pitkässä ajassa sammakko?

        Eli et pystynyt ollenkaan selittämään mistä se biologinen informaatio syntyy joka sisältää eri eliöiden rakennusohjeet sillä näistä raaka-aineista se ei voi olla peräisin - muutakuin todella epäloogisessa ajattelussa.

        Mutta näin voi tapahtua vain saduissa ja siksi evolutionistit tarvitsevat ne miljoonat vuodet ettei näitä satuja tarvitsisi todistaa.

        Ps; Kumpi oli ensin ATP-syntaasi-molekyylikone vai proteiini- ja RNA-valmistuskoneet jotka tarvitsevat ATP:ta tuottaakseen ATP-syntaasikoneen?

        Kaikista perustavanlaatuisimpia prosesseja joista kaikki elämä riippuu ei voida omaksua jo olemassa olevista järjestelmistä. Jotta evoluutio toimisi sellaisten järjestelmien tulisi syntyä tyhjästä niiden tulisi olla tarkasti tasapainotettuja ja säädeltyjä muiden prosessien suhteen ja niiden tulisi toimia, jotta ne säilytettäisiin.


      • tieteenharrastaja
        toni t kirjoitti:

        Valintahan vain valitsee jo olemassa olevasta. Valinta ei siis luo informaatiota vaan valitsee sitä. Se ei siis voi selittää itse informaation syntymistä vaan valinta edellyttää aina informaation.

        Esimerkkini ei ollut lapsellinen vaan looginen. Sillä sammakonjauhekasa sisältää kaikki samat aineet kuin eläväkin sammakko mutta ero elävään sammakkoon on se että jauhekasasta puuttuu tominnallinen geneettinen informaatio eli sammakon rakennusohjeet. Nämä ohjeet eivät ole peräisin itse aineesta koska jauhekasasta ei pysty kehittymään elävää sammakkoa.

        Dr Jonathan D. Sarfati B.Sc. (Hons.), Ph.D., F.M. Creationist Physical Chemist and Spectroscopist (Australia)

        http://creation.com/dr-jonathan-d-sarfati

        Tässä Dr. Jonathan Sarfati opettaa aiheesta:

        http://www.youtube.com/watch?v=n4CI7m_8gcs

        Unohditko jo todella vai kieroiletko vain:

        "Valintahan vain valitsee jo olemassa olevasta. Valinta ei siis luo informaatiota vaan valitsee sitä."

        Mutaatiot tuottavat uutta valittavaa geenikoodia tavalla, joka ei rajoitu olemassaolevaan.

        Rekombinaatioissa syntyy uusia valittavia toimintoja, vaikka geeniaines olisikin entistä. Riittävä aineen mutkikkuus voi tuottaa emergenttejä toimintoja.


      • Epäjumalienkieltäjä
        toni t kirjoitti:

        Kaikki eävät eliöt sisältävät näitä samoja alkuaineita. Jos sammokka laitetaan tehosekoittimeen ja se sekoitetaan niin se kuolee sinne. Kaikki sen suunniteltu toiminnallisuus (tieto) rikotaan ja hajoitetaan sekoituksessa. Kuitenkin kulho sisältää kaikki samat alkuaineet jotka eläväkin sammakko.

        Kysymys: Mistä tämä geneettisen tietokoodin joka sammakon rakentaa toiminnalliseksi on peräisin? Se ei voi olla peräisin aineesta koska sammakosta syntyyt jauhekasa ei voi koskaan tuottaa toiminnallista sammakkoa - sillä siitä puuttuu geneettinen informaatio - vaikka kaikki samat ainekset elävään sammakkoon ovat yhä jauhekasassa.

        Harvinaista herkkua:
        "Jos sammokka laitetaan tehosekoittimeen ja se sekoitetaan niin se kuolee sinne."

        Ainakin väljästi biologiaan liittyvä kreationistin väite ja täyttä totta. Hyvä!


      • Epäjumalienkieltäjä kirjoitti:

        Harvinaista herkkua:
        "Jos sammokka laitetaan tehosekoittimeen ja se sekoitetaan niin se kuolee sinne."

        Ainakin väljästi biologiaan liittyvä kreationistin väite ja täyttä totta. Hyvä!

        Kurjaa on vain se, että kreationistit eivät luota olettamuksiin vaan vain suoriin havaintoihin. Kuinka monta sammakkoa kreationistit ovat tehosekoittimessa jauhaneet?


      • toni t kirjoitti:

        Ethän sinä nyt selittänyt näiden merkityksellisten rakennusohjeiden syntymisestä yhtään mitään. Kerroit vain oletuksia miten molekyylit ovat voineet ketjuuntua itsestään jne.. Jos näin olisi niin kunhan vain olisi tarpeeksi aikaa ja olosuhteet olisivat oikeat niin sammakonjauhekasa kokoaisi itse itsensä sammakoksi. Niin ja miksi tästä sammakonjauhekasasta joka sisältää samoja aineksi kuin muutkin eliöt tulisi taas pitkässä ajassa sammakko?

        Eli et pystynyt ollenkaan selittämään mistä se biologinen informaatio syntyy joka sisältää eri eliöiden rakennusohjeet sillä näistä raaka-aineista se ei voi olla peräisin - muutakuin todella epäloogisessa ajattelussa.

        Mutta näin voi tapahtua vain saduissa ja siksi evolutionistit tarvitsevat ne miljoonat vuodet ettei näitä satuja tarvitsisi todistaa.

        Ps; Kumpi oli ensin ATP-syntaasi-molekyylikone vai proteiini- ja RNA-valmistuskoneet jotka tarvitsevat ATP:ta tuottaakseen ATP-syntaasikoneen?

        Kaikista perustavanlaatuisimpia prosesseja joista kaikki elämä riippuu ei voida omaksua jo olemassa olevista järjestelmistä. Jotta evoluutio toimisi sellaisten järjestelmien tulisi syntyä tyhjästä niiden tulisi olla tarkasti tasapainotettuja ja säädeltyjä muiden prosessien suhteen ja niiden tulisi toimia, jotta ne säilytettäisiin.

        "Ethän sinä nyt selittänyt näiden merkityksellisten rakennusohjeiden syntymisestä yhtään mitään."

        Toki vastasin, mutta sinä et vain ymmärtänyt mitään.

        "Niin ja miksi tästä sammakonjauhekasasta joka sisältää samoja aineksi kuin muutkin eliöt tulisi taas pitkässä ajassa sammakko?"

        Jos olet tosissasi, niin mietipä sitä ensi yö. Jos vielä sitten pidät kysymystäsi järkevänä, niin vastaan siihen.

        "Eli et pystynyt ollenkaan selittämään mistä se biologinen informaatio syntyy joka sisältää eri eliöiden rakennusohjeet sillä näistä raaka-aineista se ei voi olla peräisin - muutakuin todella epäloogisessa ajattelussa."

        Todellisuuteen ja logiikkaan perustuen selitin jo asian sinulle, olet vain liian tyhmä ymmärtämään sitä. Uskonnollakin voi olla osuutta asiaan...

        "A living entity can be described as a complex adaptive system which differs from any, however complex, chemical structure by its capability of functional self-organization based on the processing of information. If one asks, where does this information come from and what is its primary semantics, the answer is: information generates itself in feedback loops via replication and selection, the objective being 'to be or not to be'."

        http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8276276

        Informaatio syntyy molekyylien funktioista, jotka ovat seurausta kemiallisesta valinnasta.

        "Ps; Kumpi oli ensin ATP-syntaasi-molekyylikone vai proteiini- ja RNA-valmistuskoneet jotka tarvitsevat ATP:ta tuottaakseen ATP-syntaasikoneen"

        Luuletko olevasi ovelakin?

        Tutkijat ovat havainneet, että alkumaapallon olosuhteissa on voinut syntyä tietynlaista pyrofosfaattia, joka on voinut toimia ATP -yhdistettä edeltäneenä energian lähteenä, koska se ei tarvitse monimutkaisa entsyymejä energian siirtoon. Proteiineja on voinut syntä spontaanisti, kuten olisit huomannut, jos lukisit vastauksia. Samoin RNA:ta syntyi spontaanisti.

        "In their analysis of the resulting solution the scientists found the compound pyrophosphite, a molecular 'cousin' of pyrophosphate – the part of ATP responsible for energy transfer. The scientists believe this compound could have acted as an earlier form of ATP in what they have dubbed 'chemical life'."

        http://phys.org/news/2013-04-power-primordial-soup.html

        Nuo koneistot ovat sitten kehittyneet rinnakkaisevoluution myötä. Väivaiheita löytyy, joten kyseessä ei ole mikään palautumattomasti monimutkainen rakenne.

        "Kaikista perustavanlaatuisimpia prosesseja joista kaikki elämä riippuu ei voida omaksua jo olemassa olevista järjestelmistä. Jotta evoluutio toimisi sellaisten järjestelmien tulisi syntyä tyhjästä niiden tulisi olla tarkasti tasapainotettuja ja säädeltyjä muiden prosessien suhteen ja niiden tulisi toimia, jotta ne säilytettäisiin."

        Esittelet vain omaa subjektiivista näkemystäsi. Olen varmaankin lähes kaikesta mahdollisesta kirjoittanut jo palstalle, mutta en tähän ala kertaamaan, jos et erittele väitettäsi tarkemmin. Muista myös se, että jos minä en tiedä jotain, niin se ei todellakaan tarkoita, etteikö tutkijoilla voisi olla asiasta tietoa. Ja vaikka tutkijoillakaan ei vielä olisi jostain käsitystä, niin se ei todellakaan tarkoita, että sinun älykäs suunnittelijasi olisi sen taustalla.

        Sinulta puuttuu täydellisesti oma testattava malli, joten pyrit vain kritisoimaan naturalistisia tutkimuksia subjektiivisen uskosi takia.


      • uskon koska tahdon
        solon1 kirjoitti:

        "Ethän sinä nyt selittänyt näiden merkityksellisten rakennusohjeiden syntymisestä yhtään mitään."

        Toki vastasin, mutta sinä et vain ymmärtänyt mitään.

        "Niin ja miksi tästä sammakonjauhekasasta joka sisältää samoja aineksi kuin muutkin eliöt tulisi taas pitkässä ajassa sammakko?"

        Jos olet tosissasi, niin mietipä sitä ensi yö. Jos vielä sitten pidät kysymystäsi järkevänä, niin vastaan siihen.

        "Eli et pystynyt ollenkaan selittämään mistä se biologinen informaatio syntyy joka sisältää eri eliöiden rakennusohjeet sillä näistä raaka-aineista se ei voi olla peräisin - muutakuin todella epäloogisessa ajattelussa."

        Todellisuuteen ja logiikkaan perustuen selitin jo asian sinulle, olet vain liian tyhmä ymmärtämään sitä. Uskonnollakin voi olla osuutta asiaan...

        "A living entity can be described as a complex adaptive system which differs from any, however complex, chemical structure by its capability of functional self-organization based on the processing of information. If one asks, where does this information come from and what is its primary semantics, the answer is: information generates itself in feedback loops via replication and selection, the objective being 'to be or not to be'."

        http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8276276

        Informaatio syntyy molekyylien funktioista, jotka ovat seurausta kemiallisesta valinnasta.

        "Ps; Kumpi oli ensin ATP-syntaasi-molekyylikone vai proteiini- ja RNA-valmistuskoneet jotka tarvitsevat ATP:ta tuottaakseen ATP-syntaasikoneen"

        Luuletko olevasi ovelakin?

        Tutkijat ovat havainneet, että alkumaapallon olosuhteissa on voinut syntyä tietynlaista pyrofosfaattia, joka on voinut toimia ATP -yhdistettä edeltäneenä energian lähteenä, koska se ei tarvitse monimutkaisa entsyymejä energian siirtoon. Proteiineja on voinut syntä spontaanisti, kuten olisit huomannut, jos lukisit vastauksia. Samoin RNA:ta syntyi spontaanisti.

        "In their analysis of the resulting solution the scientists found the compound pyrophosphite, a molecular 'cousin' of pyrophosphate – the part of ATP responsible for energy transfer. The scientists believe this compound could have acted as an earlier form of ATP in what they have dubbed 'chemical life'."

        http://phys.org/news/2013-04-power-primordial-soup.html

        Nuo koneistot ovat sitten kehittyneet rinnakkaisevoluution myötä. Väivaiheita löytyy, joten kyseessä ei ole mikään palautumattomasti monimutkainen rakenne.

        "Kaikista perustavanlaatuisimpia prosesseja joista kaikki elämä riippuu ei voida omaksua jo olemassa olevista järjestelmistä. Jotta evoluutio toimisi sellaisten järjestelmien tulisi syntyä tyhjästä niiden tulisi olla tarkasti tasapainotettuja ja säädeltyjä muiden prosessien suhteen ja niiden tulisi toimia, jotta ne säilytettäisiin."

        Esittelet vain omaa subjektiivista näkemystäsi. Olen varmaankin lähes kaikesta mahdollisesta kirjoittanut jo palstalle, mutta en tähän ala kertaamaan, jos et erittele väitettäsi tarkemmin. Muista myös se, että jos minä en tiedä jotain, niin se ei todellakaan tarkoita, etteikö tutkijoilla voisi olla asiasta tietoa. Ja vaikka tutkijoillakaan ei vielä olisi jostain käsitystä, niin se ei todellakaan tarkoita, että sinun älykäs suunnittelijasi olisi sen taustalla.

        Sinulta puuttuu täydellisesti oma testattava malli, joten pyrit vain kritisoimaan naturalistisia tutkimuksia subjektiivisen uskosi takia.

        "Todellisuuteen ja logiikkaan perustuen selitin jo asian sinulle, olet vain liian tyhmä ymmärtämään sitä. Uskonnollakin voi olla osuutta asiaan..."

        Uskonto onkin maailmassa ongelma sillä se on sokea sääntöjärjestelmä ja joutaa pois heitettäväksi, mutta usko onkin aivan päinvastainen juttu! Usko on luja luottamus siihen mitä toivoo ja toimiminen sen toivon mukaan...

        Näköjään tämä keskustelu on jokatapausessa USKON asia! Evoluutiota, informaation syntyä, sekä ylipäänsä että tyhjästä, pimeässä, hapettomassa tilassa ja absoluuttisessa kylmässä olisi itsekseen jotain kehittynyt onnistuneesti, jotta "seuraava vaihe" olisi mahdollista, tarvitaan PALJON uskoa..

        On hyvin silmiinpistävää kun lukee ketjua, kuinka suuri onkaan tarve saada TODISTETTUA että "tyhjästä voi nyhjästä". Jumalaa siis EI SAA olla olemassa. Tästä lähtökohdasta ei voi koskaan tulla mihinkään tulokseen kun sulkee pois senkaltaisen vaihtoehdon. Reilua olisi neutraalinen "salliva" lähestymistapa.

        Tosiasia kuitenkin on, että on tasan 2 vaihtoehtoa olemassa. Joko on äärettömän idearikas ja älykäs luoja toteuttanut innovaatiotaan, taikka kaikki on sattumaa ja tyhjästä kehittynyt aine, joka on sitten saanut seuraa, älyä, infoa yms.... Kuitenkin näyttää siltä että evoluution kannattajat eivät voi ottaa edes tarkasteluun mahdollisuutta että kaikki olisi suunniteltua. On kummaa, että mitä tahansa tavaraa kohtaammekin, (kännykän, lentokoneen, kirjan, kynän, tuolin, talon yms.) on selvää että sen on joku insinööri suunnitellut. Mutta kun puhumme luonnosta, niin vaikka tiedämme sen olevan äärimmäisen monimutkainen ja monipuolisempi kuin ihmisen mikään teknisin vempain, sanotaan sen olevan sattuman tulos..??!

        Jo aikanaan vastasi ranskalainen matemaatikko kysymykseen: "miten noin viisas matemaatikko voi olla noin tyhmä että uskoo luojaan.." että "tekisin elämäni pahimman laskuvirheen jos en uskoisi, sillä jos Jumala on olemassa saan osakseni sen luvatun hyvän ja sinä sen pahan josta raamattu varoittaa, mutta jos Jumalaa ei olisikaan, raukeaisimme tyhjään ja meille kummallekin kävisi samoin. Emme saisi osaksemme hyvää eikä pahaa".
        Uskoa ei siis rangaistaisi kun ei olisi ketään missään, mutta epäusko rangaistaan, koska silloin on joku joka sen tuomitsee. Kumpi "riski" kannattaa?

        Tämä siksi, että jokainen miettisi sitä, miksi vastustaa jos joku on luvannut hyvää sille joka uskoo. Sen päättenä on luvassa palkinnoksi ikuinen hyvä, toisessa vaihtoehdossa ei mitään.. Uskominen hyvyyden olemassaoloon EI sulje pois sitä etteikö pahuutta olisi olemassa.

        Tottakai on aina niitä jotka pyrkivät mustamaalaamaan ja rikkomaan toisten aikaansaannoksia, vähän kuin desantit tai Elop joka tuli Nokialle vain viedäkseen kainalossa kaiken mitä suomesta yksi ihminen irti saa...! (voi sitä voiton hymyä otsikolla: "22,8 miljoonaa satoi Elopin laariin kun Nokian osakken arvo nousi" http://www.mtv.fi/uutiset/talous/artikkeli/nokian-kurssinousu-satoi-elopin-laariin---22-8-miljoonaa/3186888 -ja vielä tulee saamaan suomesta eläkettä.. http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014050618271839_uu.shtml )

        On hölmöä tuomita ne jotka uskovat Jumalan olemassaoloon, koska onhan paljon muitakin asioita johon itse kukin uskoo. Muslimit omassaaan, ateistit omassaan, jotkut talouteen ym. Jokainen johonkin kuitenkin uskoo loppupeleissä. Tosin se että koko luonnon mekanismi toimii saumattoman hienosti, vaatii paljon enemmän uskoa väittää sen olevan tyhjästä tullutta, sillä 0x0=0, vaikka sitä pyörittelisi sen tuhat miljardia vuotta...!

        Toivotan kaikkea hyvää ja avointa mieltä kaikille!


      • tieteenharrastaja
        uskon koska tahdon kirjoitti:

        "Todellisuuteen ja logiikkaan perustuen selitin jo asian sinulle, olet vain liian tyhmä ymmärtämään sitä. Uskonnollakin voi olla osuutta asiaan..."

        Uskonto onkin maailmassa ongelma sillä se on sokea sääntöjärjestelmä ja joutaa pois heitettäväksi, mutta usko onkin aivan päinvastainen juttu! Usko on luja luottamus siihen mitä toivoo ja toimiminen sen toivon mukaan...

        Näköjään tämä keskustelu on jokatapausessa USKON asia! Evoluutiota, informaation syntyä, sekä ylipäänsä että tyhjästä, pimeässä, hapettomassa tilassa ja absoluuttisessa kylmässä olisi itsekseen jotain kehittynyt onnistuneesti, jotta "seuraava vaihe" olisi mahdollista, tarvitaan PALJON uskoa..

        On hyvin silmiinpistävää kun lukee ketjua, kuinka suuri onkaan tarve saada TODISTETTUA että "tyhjästä voi nyhjästä". Jumalaa siis EI SAA olla olemassa. Tästä lähtökohdasta ei voi koskaan tulla mihinkään tulokseen kun sulkee pois senkaltaisen vaihtoehdon. Reilua olisi neutraalinen "salliva" lähestymistapa.

        Tosiasia kuitenkin on, että on tasan 2 vaihtoehtoa olemassa. Joko on äärettömän idearikas ja älykäs luoja toteuttanut innovaatiotaan, taikka kaikki on sattumaa ja tyhjästä kehittynyt aine, joka on sitten saanut seuraa, älyä, infoa yms.... Kuitenkin näyttää siltä että evoluution kannattajat eivät voi ottaa edes tarkasteluun mahdollisuutta että kaikki olisi suunniteltua. On kummaa, että mitä tahansa tavaraa kohtaammekin, (kännykän, lentokoneen, kirjan, kynän, tuolin, talon yms.) on selvää että sen on joku insinööri suunnitellut. Mutta kun puhumme luonnosta, niin vaikka tiedämme sen olevan äärimmäisen monimutkainen ja monipuolisempi kuin ihmisen mikään teknisin vempain, sanotaan sen olevan sattuman tulos..??!

        Jo aikanaan vastasi ranskalainen matemaatikko kysymykseen: "miten noin viisas matemaatikko voi olla noin tyhmä että uskoo luojaan.." että "tekisin elämäni pahimman laskuvirheen jos en uskoisi, sillä jos Jumala on olemassa saan osakseni sen luvatun hyvän ja sinä sen pahan josta raamattu varoittaa, mutta jos Jumalaa ei olisikaan, raukeaisimme tyhjään ja meille kummallekin kävisi samoin. Emme saisi osaksemme hyvää eikä pahaa".
        Uskoa ei siis rangaistaisi kun ei olisi ketään missään, mutta epäusko rangaistaan, koska silloin on joku joka sen tuomitsee. Kumpi "riski" kannattaa?

        Tämä siksi, että jokainen miettisi sitä, miksi vastustaa jos joku on luvannut hyvää sille joka uskoo. Sen päättenä on luvassa palkinnoksi ikuinen hyvä, toisessa vaihtoehdossa ei mitään.. Uskominen hyvyyden olemassaoloon EI sulje pois sitä etteikö pahuutta olisi olemassa.

        Tottakai on aina niitä jotka pyrkivät mustamaalaamaan ja rikkomaan toisten aikaansaannoksia, vähän kuin desantit tai Elop joka tuli Nokialle vain viedäkseen kainalossa kaiken mitä suomesta yksi ihminen irti saa...! (voi sitä voiton hymyä otsikolla: "22,8 miljoonaa satoi Elopin laariin kun Nokian osakken arvo nousi" http://www.mtv.fi/uutiset/talous/artikkeli/nokian-kurssinousu-satoi-elopin-laariin---22-8-miljoonaa/3186888 -ja vielä tulee saamaan suomesta eläkettä.. http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014050618271839_uu.shtml )

        On hölmöä tuomita ne jotka uskovat Jumalan olemassaoloon, koska onhan paljon muitakin asioita johon itse kukin uskoo. Muslimit omassaaan, ateistit omassaan, jotkut talouteen ym. Jokainen johonkin kuitenkin uskoo loppupeleissä. Tosin se että koko luonnon mekanismi toimii saumattoman hienosti, vaatii paljon enemmän uskoa väittää sen olevan tyhjästä tullutta, sillä 0x0=0, vaikka sitä pyörittelisi sen tuhat miljardia vuotta...!

        Toivotan kaikkea hyvää ja avointa mieltä kaikille!

        Tuo ajatus toimii paremmin toisin päin:

        "On hyvin silmiinpistävää kun lukee ketjua, kuinka suuri onkaan tarve saada TODISTETTUA että "tyhjästä voi nyhjästä". Jumalaa siis EI SAA olla olemassa."

        Tarkoittanet kosmologien hypoteeseja maailmankaikkeuden synnystä tai ikuisesta olemassaolosta. Yksikään tieteilijä ei ole väittänyt mitään noista asioista todistetuiksi, pelkästään mahdollisiksi. Heidän puolestaan Jumala saa ihan esteettä olla olemassa eikä ihmisen tarvitse tietää kaikkea.

        Palstalla silmiiinpistävää onkin Jumalaan uskovien suuri tarve saada todistetuksi Hänen olemassaolonsa myös toisia ihmisiä sitovasti. Tuossa käytetään usein apuna perustelematonta väitettä, ettei "tyhjästä voi nyhjästä", koska objektiivisia havaintoja ei väitteen tueksi löydy. Miksei vain uskoa Jumalaan, miksi Hänen PITÄÄ olla olemassa?


    • Leisola on kretuille mahtava auktoriteetti ja lapsellisemman Saaren ohella ainoa aktiivikretu Suomessa jonka tutkimusala edes sivuaa biologiaa.

      Tulet siis kuulemaan, miten naurettavaa on kuvitella että sinä tietäisit asiat paremmin kuin tämä Maailmankuulu Huippututkija, vaikka mitä ateistievolutionistien lähteitä ikinä lainailisit.

      • "Tulet siis kuulemaan, miten naurettavaa on kuvitella että sinä tietäisit asiat paremmin kuin tämä Maailmankuulu Huippututkija, vaikka mitä ateistievolutionistien lähteitä ikinä lainailisit."

        Toki minä tämän tiedän :) Kunhan huvikseni kävin läpi Leisolan väitteitä, koska tuo BIOS:in kirjasarja on käsittääkseni pääsykoevaatimuksissa ensi keväänä, kun itse lähden biologiaa opiskelemaan.


    • Ihmeitä tapahtuu

      Leikola ownaa vastenmieliset evokki-vajakit 100-0. Eihän tästä edes tarvitse keskustella.

    • karvainen ameeba

      Tässä nähdään atterievokkien paniikki, kun professori Leisola tekee evoluutiohypoteesista selvää muutamalla sivulla tekstiä, joka on älykkäästi suunniteltu.

      Atterievokit voisivatkin yrittää vastata tähän professorin tekstiin satunnaisella evoluutiotekstillä, joka on luotu sattuman avulla lauantaina aamuyöllä juuri baarista kotiin tultua tietokoneen näppäimistöä hakkaamalla molemmilla nyrkeillä.

      • ei voi kuin ihmetell

        "Tässä nähdään atterievokkien paniikki, kun professori Leisola tekee evoluutiohypoteesista selvää muutamalla sivulla tekstiä, joka on älykkäästi suunniteltu."

        Miten te jaksatte jauhaa kroonisesti paskaa? Miten pystytte elämään itsenne kanssa ja katsomaan peiliin? Siis ihan oikeasti. Tässäkin aloituksessa teille laitetaan nenän eteen aivan konkreettisia TODISTEITA, sekä evoluution todellisuudesta että Leisolan valehteleusta. Mutta mitään ette myönnä, vaikka asia on selvä kuin pläkki!

        Oletteko te kretut todellakin rehellisyyteen kykenemättömiä ihmisiä? Denialisminne on sitä luokkaa, ettei sellaista esiinny edes politiikassa.


    • xxxxx Myrkkyjen kehittyminen saalistamiseen on kiistämättä uusi ominaisuus xxxx

      Kyseessä on mikroevoluution alueelle rajoittuva ominaisuus, eikä Leisola sellaista kiistäkään. Hän sanoo kirjassaan. "Mutaatiot eivät tuota uusia ominaisuuksia - vain muunnelmia olemassa olevaan toimintoon tai rakenteeseen" Kyse on vain muunnelma käärmeen olemassaolevaan rakenteeseen. Se ei ole tuonut käärmeelle sellaista ominaisuutta, joka muuttaisi käärmeen kokonaan toiseksi eläinlajiksi kuten esim. linnuksi. Tätä Leisola tarkoittaa.

      Toiseksi se mitä väittämäsi tutkimukset käärmeen myrkyn kehittymisestä ovat, ovat vain oletuksia ja uskomuksia. Kukaan tiedemies ei ole miljoonia vuosia sitten ollut seuraamassa, kuinka myrkky on tullut käärmeen myrkkyhampaisiin. Tiedemiehet pystyvät tutkimaan käärmeitä vain nyky hetkessä. He näkevät, mikä on tilanne tutkimushetkellä - eivät sitä, onko nykyinen tilanne syntynyt evoluution kautta vai ei. Se on pelkkä uskonvarainen asia.

      • "Se ei ole tuonut käärmeelle sellaista ominaisuutta, joka muuttaisi käärmeen kokonaan toiseksi eläinlajiksi kuten esim. linnuksi. Tätä Leisola tarkoittaa."

        Tuskin Leisola kehtaisi valehdella edes uskonnollisessa kirjassaan niin paljoa, että väitttäisi evoluutioteorian väittävän, että sellaisia uusia rakenteita putkahtelisi mutaatioden seurauksena, että kukko munisi vaalenpunaisen, karvaisen ja viisisiipisen kirjolohen. Tietenkin tuo myrkky oli pätevä esimerkki mutaatioiden synnyttämistä uusista ominaisuuksista. Etkö tollo ymmärrä, että syntyi uusia proteiiniyhdistelmiä? Mistä luulet rakenteiden muodostuvan?


      • tieteenharrastaja

        Nykyhetkessäkin on monia erilaisia myrkkyä käyttäviä eläimiä:

        "Tiedemiehet pystyvät tutkimaan käärmeitä vain nyky hetkessä. He näkevät, mikä on tilanne tutkimushetkellä -.."

        Käärmeen myrkynkäytön evoluutiopolkuun löytyy hyviä välivaihemalleja jo pelkästään järjestämällä nykyiset monimutkaistuvaksi sarjaksi.


    • xxxxx Tutkijat ovat myös löytäneet selityksen uusien funktioiden synnylle haittaamatta elintärkeitä toimintoja xxxxxx

      "...They are hidden zones in genome..."

      Kyse ei siis ole mikään uusi informaatio, vaan jo olemassa oleva ominaisuus, joka on ollut olemassa perintötekijöissä siitä asti, kun Jumala on sen sinne luonut, mikä vain on ollut piilevänä. Kyse on mikroevoluutioon liittyvä ominaisuus, joka ei muuta lajia kokonaan toiseksi, kuten evoluutio edellyttäisi.

      • LOL, et ymmärtänyt sanakaan tuosta tutkimuksesta! Hyvä yritys kuitenkin.


    • xxxx Tutkijat ovat onnistuneet "luomaan" synteettisen RNA-ligaasi entsyymin pelkillä evoluutiomekanismeilla, joka modifioi ligniiniäkin. Tästäkin Leisola on ollut hiljaa.xxxx

      "Professor Michael Blader and his team produced data supporting the idea that 10 amino acids believed to exist on Earth around 4 billion years ago...."

      Professori tiiminsä kanssa siis tuotti. Luonto ilman älyllistä persoonaa ei tuottanut. Lisäksi se perustui uskoon, eikä havaintoon, että 10 amino happoa oli olemassa 4 miljardia vuotta sitten jne.

      • Heh, lainaat ensin toisesta tutkimuksesta kertomaani ja sitten jatkat toisen tutkimuksen abstraktilla. Oletko kännissä vai etkö ymmärrä mitään? Tuossa ensimmäisessä tutkimuksessa ryhmä käytti vain luonnossa havaittuja evoluutiomekanismeja.


      • Sivullinen
        solon1 kirjoitti:

        Heh, lainaat ensin toisesta tutkimuksesta kertomaani ja sitten jatkat toisen tutkimuksen abstraktilla. Oletko kännissä vai etkö ymmärrä mitään? Tuossa ensimmäisessä tutkimuksessa ryhmä käytti vain luonnossa havaittuja evoluutiomekanismeja.

        Kiitos hyvästä ja mielenkiintoisesta avauksesta. Tuntuu vähän siltä että evoluutio ei mene Jaskalle kaaliin kun tuo kemiakin tuntuu hänellä olevan täysin hakusessa. Tokkopa Jaska tietää miten iloisen hanakasti jotkut kemialliset reaktiot tapahtuvat, sellaiset kuin vety ja happi esimerkiksi. Kun ei tiedä valenssiluvuista eikä reaktioista niin ei taatusti ymmärrä orgaanisen kemian hiiliketjuistakaan, saati sitten proteiinien ja dna:n ketjuuntumisesta. Toivotonta mutta mielenkiintoista :)


    • Koko evoluutioteoria kaikkinen "todistuksineen" perustuu siihen, että maapallo on miljardeja vuosia vanha ja evoluutioprosessi on tapahtunut asteettain satojen miljoonien vuodien aikana.

      Yksikään ihminen ei ole ollut ollut satoja miljoonia vuosia sitten todistamassa yhtäkään evoluutiotapahtumaa, joten kaikki on 100 prosenttisesti pelkkää oletusta ja uskomuksia, joita ei ole todistettu missään.

      Kaikki tiedemiesten tutkimukset perustuvat vain niihin havaintoihin, jotka ovat voimassa tutkimushetkellä. Mikään niistä tieteellisistä havainnoista ei kerro eikä todista mitään siitä, kuinka eliöt, eläimet tai kasvit ovat päätyneet sellaisiksi, kuin ne tällä hetkellä ovat.

      Ihminen voi tietää menneisyydestä vain siltä ajalta, kuin ihminen on ollut olemassa ja tehnyt havaintoja luonnosta ja välittänyt niitä jälkipolville. Sen lisäksi tietoa on voitu saada historiasta ja arkeologiasta. Kaikki muu on pelkkää uskonvaraista filosofiointia, olipa sen suorittaja kuinka suuri tutkija ja tiedemies tahansa.

      Evoluutioteoria ei ole siten mitään tiedettä ja totuutta. Se on pelkästään uskomus jostain sellaisesta, jotka kukaan ei ole havainnut eikä todistanut.
      Siksi kaikenlainen vetoaminen "tieteellisiin tutkimuksiin" jostain satoja miljoonia vuosia sitten väitetyistä tapahtumista, on pelkkää mielikuvitusta ja sitä tehdään vain siksi, ettei tarvitsisi uskoa Jumalan olemassaoloon, eikä olla Hänelle vastuussa elämästään.

      • Jos se sinun luojajumalasi nyt sattuisikin olemaan olemassa, niin eiköhän hän ennemmin itse olisi vastuussa luomastaan elämästä... sitä saa mitä tilaa.


      • tieteenharrastaja

        Tätä paksua valetta Jaakob jaksaa toistaa:

        "Ihminen voi tietää menneisyydestä vain siltä ajalta, kuin ihminen on ollut olemassa ja tehnyt havaintoja luonnosta ja välittänyt niitä jälkipolville. Sen lisäksi tietoa on voitu saada historiasta ja arkeologiasta."

        Jos tuon ottaa totena, niin suurin osa Raamatunkin tekstiä "pelkkää mielikuvitusta".

        Luonnon nykyisyys kertoo myös menneisyydestä. Kaukaisten tähtien meille näkyvä nykyisyys on meidän menneisyyttämme.


      • coocco

        "Yksikään ihminen ei ole ollut ollut satoja miljoonia vuosia sitten todistamassa yhtäkään evoluutiotapahtumaa, joten kaikki on 100 prosenttisesti pelkkää oletusta ja uskomuksia, joita ei ole todistettu missään."

        Eli jos eilen pystyssä ollut kuusi on tänään kyljellään, eikä kukaan ole näkemässä, mitä tapahtui, voidaan olettaa, ettei öisellä myrskyllä ollut asian kanssa mitään tekemistä, vaan tontut taikoivat puun maahan?
        Tätähän tämä sinun logiikkasi on.


      • Epäjumalienkieltäjä
        coocco kirjoitti:

        "Yksikään ihminen ei ole ollut ollut satoja miljoonia vuosia sitten todistamassa yhtäkään evoluutiotapahtumaa, joten kaikki on 100 prosenttisesti pelkkää oletusta ja uskomuksia, joita ei ole todistettu missään."

        Eli jos eilen pystyssä ollut kuusi on tänään kyljellään, eikä kukaan ole näkemässä, mitä tapahtui, voidaan olettaa, ettei öisellä myrskyllä ollut asian kanssa mitään tekemistä, vaan tontut taikoivat puun maahan?
        Tätähän tämä sinun logiikkasi on.

        "Eli jos eilen pystyssä ollut kuusi on tänään kyljellään, eikä kukaan ole näkemässä, mitä tapahtui, voidaan olettaa, ettei öisellä myrskyllä ollut asian kanssa mitään tekemistä, vaan tontut taikoivat puun maahan?"

        Ei tietenkään tontut vaan Jeesus. Jos kukaan ole nähnyt miten puu kaatuu, niin kaataja on kretulogiikalla aina Jeesus.

        Tontut ei käy, koska niitä ei mainita Raamatussa. Raamattu taas on totta, koska joukko erehtyväisiä ihmisiä on tehnyt erehtymättömän tulkinnan, että Raamattu on erehtyväisten ihmisten kirjoittamaa virheetöntä Jumalallista julistusta.

        Näin se creationismi etenee.


      • hmhmh
        Epäjumalienkieltäjä kirjoitti:

        "Eli jos eilen pystyssä ollut kuusi on tänään kyljellään, eikä kukaan ole näkemässä, mitä tapahtui, voidaan olettaa, ettei öisellä myrskyllä ollut asian kanssa mitään tekemistä, vaan tontut taikoivat puun maahan?"

        Ei tietenkään tontut vaan Jeesus. Jos kukaan ole nähnyt miten puu kaatuu, niin kaataja on kretulogiikalla aina Jeesus.

        Tontut ei käy, koska niitä ei mainita Raamatussa. Raamattu taas on totta, koska joukko erehtyväisiä ihmisiä on tehnyt erehtymättömän tulkinnan, että Raamattu on erehtyväisten ihmisten kirjoittamaa virheetöntä Jumalallista julistusta.

        Näin se creationismi etenee.

        "Ei tietenkään tontut vaan Jeesus."

        Nyt repesin :D Jättikö "Jeesus" jotain jälkiä kun kävi kuusen kaatamassa...missä on TODISTEET??? :D


    • ei taas tätä

      Eläpä Soloni yritä esittää fiksumpaa ku oot. Puhut scheissea ymmärtämättä mitään.

    • tosi mies

      Kuka todistaa nämä solonin höpinät? Täyttä evo-soopaa.
      -Kaveri ei tiedä mitään ja valehtelee ovansa muka lakimies? Räkänokka teini!

      • Apo-Calypso

        Siitä vaan kumoamaan, tollo.


    • Erinomainen avaus. Juuri ennen matkalle lähtöäni lukaisin itsekin tuon linkin ja ajattelin tehdä siitä avauksen, mutta eipä näköjään tarvitse. Eikä tarvitse myöskään ihmetellä sitä, miksi täällä esiintyvien kreationistien väitteet ja niiden perustelut ovat niin heikkoja ja onnettomia ja myös totuudenvastaisia: eivät heidän nokkamiehensäkään kykene parempaan.

    • kvasi2

      "Uutta geneettistä informaatiota syntyy, koska alkuperäiset proteiinisekvenssit toimivat edelleen normaalisti, mutta duplikaatioissa syntyneet kopiot ovat pistemutaatioiden seurauksena saanet uuden funktion tuottamalla sellaisia proteiiniyhdisteitä, joita ei aikaisemmin ollut. "

      Hieno mekanismi!

    • tin tong

      eikös'se leisolan väittämä ole ,ettei uusia rakenteita synny evomekanismilla. ottiko ne tutkijat tossa käärmemyrkkyesimerkissä selville, mitä rakenteita muuttui käärmemyrkyssä, jotta sen funktio muuttui. mihin se käärmemyrkyn toiminnan muutos perustui. perustuiko se muutos yhden uuden proteiinin syntyy, vai kahteen tai kolmeen. Syntyikö muutos proteiinissa yhden aminohapon muutoksella dna-koodisa, kahde vai kolmen. Onko kukaan mitttinnyt tai lukennut kuinka monta aminohappoa pitää muuttaa toimivasta proteiinista, jotta syntyy täysin uusi proteiini. kuulemma joitain aminohappoja voi muuttua ja funktio pysyy entiselllään. suurempi ongelma kai on muuttaa kokonaan toiseksi _stabiiliksi_ uudeksi proteiini rakenteeksi muutamalla aminohapolla, kun toimivien stabiilien erilaisten proteiinien dna-sekvenssi eroaa niin paljon toisistaan . ja kun mitä enemmän vaaditaa muutoksia, sitä enemmän aikaa ja resusrseja vaadittaisiiin oikean koodin löytämiseen. Kuulemma evoteoreetikot selittää tänkin geeniduplikaatiolla, että toinen toimii ja toinen kehityy ja tulee myöhemmin voimaan..... ihmettelen vaan,että miten se ei käytössä oleva dublikaatio pystyy kehittymään, jos se ei ole toiminnassa ja "näkyvissä" valinnalle, vai ihanko se säkällä käy sillon tällöin testauttamassa fitnesiään valinnalla. Mahtoiko siis käärekokeessa syntyä jokun uusi proteiini evoluution avulla , vai hajosiko olemassa oleva proteiin rakenne jotenkin niin ,että syntyi uusi funktio. leisola myös viittaa uusiin tutkimuksiin,joka osoittaa ,että alkiokehityksessä kehittyy (eliöiden buuttikoodi) rakentuu oleellisimmat rakenteet eliöissö, ja mutaatiot tällä alueella on tukimukset osoittaneet fataaliksi elossapysymiselle. tämä kehitysvais (jossa DNA:ta) käytetään aktivoituu aikaisemmin kuin HOX-geenit. elikkä miten evoluutio kykenee innovoimaan perusrakenteita, jos buuttikoodin dna on erittäin altis tuhoamaan elämän. ja tämä buuttikoodin dna alue on todettu hyvin muuttumattomaksi. .... ööh ja onhan näille elämänkehitysteorioille myös epigeneettinen indoformaatio sanottu olevan ongelma. Epigeneettinen eli ei dna:sta riippuvainen informaatio , joka periytyy solukalvo ja solurakenteissa. mikä se on kehittännyt, jos dna-koodi ei siihen vaikuta. Suisittelen kaikille Leisolan ja sen henkisten kirjallisuutta. ne kertoo asioista järjellä, jota on helppo seurata.

    • ting tong2

      myönnän etten oikein lukennut aloitusta kunnolla vaan paasasin omaa tekstiäni. jatkan samaa rataa, kun id-sivuilta oli viitaus hyvään artikkeliin : "die selfish gene die" http://aeon.co/magazine/nature-and-cosmos/why-its-time-to-lay-the-selfish-gene-to-rest/
      jos tää jotenkin liittyy tähän keskusteluun, niin artikkelissa kerrotaan naisesta, joka on yrittännyt siirtää evoluutioparadigmaa vähän realistisempaan suuntaa, jota id-puoli tulkitsee olevan teleologisia elementtejä.

      mielestäni tosi mielenkiintoinen essee hyvän esimerkin kera. enmpä tästä enempää väittele, mutta kannattaa lukea uusista virtauksista.

    • (tlistadas)ei kirj.k

      "The genes responsible for these proteins have been duplicated many times, allowing the original version to keep doing its job while the copy mutates further and takes on new functions."

      Geenin merkitys solussa vaihtelee riippuen minkä elimen solusta on kulloinkin kyse.
      Miksi te sekoilette koko ajan, jää arvoitukseksi.

    • huutonaurua

      Pitääkö Leisola itseään skeptikkona?

      • Oikea osoite

        Koskahan Skepsis myöntää huuhaa palkinnon Skepsikselle ?


      • Onhan hän skeptinen evoluution suhteen, ainakin uskovaisympyröissä.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Terveystalo paljasti yksityisen sairaanhoidon empatia puutteet

      Yksityisellä puolella raha ratkaisee, jos ei ole rahaa potilas ei saa empatiaa eikä siten apuakaan: Poliisi teki rikosi
      Maailman menoa
      182
      2001
    2. Puhuuko Orpo niin totta kuin osaa?

      Vai osaisiko "en muuta keksinyt" -Orpo edes vähän paremmin puhua totta? https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/f8d5241f-
      Maailman menoa
      276
      1531
    3. Ehdin aamulla

      ajattelemaan sinua. Olit ensimmäisenä mielessäni. Avasin silmäni tähän uneen, jota elämäksi kutsutaan. Kuuntelin lintuje
      Ikävä
      139
      1315
    4. Mä todella toivon että

      Sulla on nyt kaikki hyvin sun elämässä, olet sisukas nainen sen näki jo ensimmäisestä hetkestä.
      Ikävä
      36
      1107
    5. Laita viestiä?

      Sitten kun on sinulle hyvä hetki, minä odotan. Jotain jäi kesken ja haluan viedä sen loppuun 😘
      Ikävä
      73
      1098
    6. Naiselle kysymys

      Oletko rakastunut minuun?
      Ikävä
      81
      1041
    7. Olen ollut pois täältä neljä kuukautta

      Neljä kuukautta sitten olin tosiaan psykoottinen, ja jouduinkin osastolle hoidettavaksi kahdeksi kuukaudeksi. Ystävyys-
      Ikävä
      183
      1018
    8. Salakamera! Kirsikka Simberg julkaisi Farmilla otetut salakuvat: "Paha tapa" paljastuu! Katso kuvat!

      Oho, no nyt on kyllä rikottu sääntöjä… Farmi Suomi -kuvauksista paljastuu yllättävää materiaalia. Lue lisää: https://w
      Tv-sarjat
      3
      868
    9. Katselimme pitkään ja se merkitsi minulle paljon

      Sinulle se ei merkannut näköjään mitään.
      Ikävä
      40
      838
    10. Sun pitää mies unohtaa

      Minut jo. Tiedän että se on sulle tosi hankalaa. Mut sun pitää unohtaa mut jo. Älä kirjoita mulle tänne viestejä enää.
      Ikävä
      63
      825
    Aihe