Upeat, täydelliset miniät - tyhmät anopit

Valo3

Tämän päivän miniät ovat kympin ihmisiä. Huonot anopit ja apet ovat kasvattaneet loistavat taidot omaavia lapsia, jotka ovat tämän päivän viisaita miniöitä. Näille miniöille on selvää, että puolison vanhemmat ovat tyhmiä, vanhoja ääliöitä, joihin poikansakaan ei halua olla enää missään tekemisissä. Miniällä itsellään on loistavat vanhemmat, joihin hänen miehensä mieluummin pitää yhteyttä kuin omiin surkeisiin vanhempiinsa. Ja lapset, totta vieköön, eivät hekään halua isän vanhempiin olla missään yhteyksissä, äitihän on pitänyt siitä huolen, ettei näitä isovanhempia edes tunneta, joten mitenkä sitä yhteyttä lapsi omatoimisesti voisi pitääkään. Tätä ihmettä anopit ja apet saavat hämmästellä lopun elämäänsä. Toivottavasti miniä saa itse aikanaan samanlaisen miniän.

20

553

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kipeä äiti

      Lopeta itsesi sääliminen. Kuori itsestäsi pois kaikki pessimistiset ja negatiiviset ajatukset ainakin siksiajaksi kun olet nuorison kans tekemisissä. Miteti itseäsi ja vertaa käytöstä nuoriin. Mieti mitä halusit olla ja suo se nuorille, älä kaada heidän niskaan mitä et saanut olla.
      Ole itsesi, viihdy siinä ja anna toisten nauttia mukavasta sinästä!
      Yksinäs voit vihoitella oman mielesi kuonat pois.
      Ihan sama jos joku on parempi, se on monesti sitä vain meidän päässämme, ei muuten.
      Sinulla on lupa olla itsellesi armollisempi.

    • Oma elämä hoi!

      Kyllä se on tasan tarkkaan kiinni molemmista osapuolista, miten välit kehittyvät. Jos anoppi suhtautuu miniään yhtä arvostavasti ja kohteliaasti kuin kehen tahansa muuhun vieraaseen AIKUISEEN, on mahdollisuus saada miniästä ystävä. Ja sama toisin päin.
      Aina eivät kemiat pelaa, eikä silloin tarvitse olla väkisin yhteydessä pakollisia sukutilaisuuksia enempää. Ja silloinkin fiksu ihminen malttaa käyttäytä asiallisesti. Miniä menee naimisiin pelkän pojan kanssa, ei pojan ja anopin. Anopilla on yksi aikakausi ohi elämässään (lapsen kasvatus), ja terve ihminen etsii itselleen uutta elämänsisältöä, ei takerru aikuisen lapsensa elämään.
      Ja miniä, vävy, poika tai tytär, joka pitää yhtämittaa yhteyttä omaan kotiväkeensä ja antaa kotiväkensä puuttua uuden perheensä ja puolisonsa asioihin, eikä pidä kumppaninsa puolia, ei ole kasvanut aikuiseksi.
      Molemmista kypsymättömyyksistä on ongelmia tiedossa nuorten parisuhteeseen..

    • Miniä_____

      Hei oikeasti lopetetaan tällainen vastakkainasettelu ja kahnaaminen. Minä ainakaan en halua riidellä anoppini enkä sen puoleen appenikaan kanssa. Yleensäkään en halua riidellä kenenkään kanssa.

      Marttyyrileikitkään eivät ole mun juttu. Eikö voi viestiä ihan vilpittömästi ilman mitään... anteeksi, mutta tämä aloitushan on ihan vittuilua. Tietenkään me miniät emme ole täydellisiä.

      Jos Sinulla on oman miniäsi kanssa ongelmia, ongelma on teidän. Ei kaikkien miniöiden ja anoppien. Sikäli ihan turhaa yleistämistä ja huonon ilmapiirin lietsomista.

      • Anoppia.

        Hyvin kirjoitettu Miniä.
        Nämä palstat tuntuu vetävän provokatiivisia aloituksia, joten ....:)

        Oma anoppini oli aikanaan oikein loistava ja poikani nuori avovaimo on myös oikein sopiva paketti. Ystävällinen ja kiva. Pidän kovasti. Hyvän kumppanin poikani on löytänyt.


      • Miniä_________
        Anoppia. kirjoitti:

        Hyvin kirjoitettu Miniä.
        Nämä palstat tuntuu vetävän provokatiivisia aloituksia, joten ....:)

        Oma anoppini oli aikanaan oikein loistava ja poikani nuori avovaimo on myös oikein sopiva paketti. Ystävällinen ja kiva. Pidän kovasti. Hyvän kumppanin poikani on löytänyt.

        Kiva jos tykkäsit :) Ja kiva, kun voidaan anoppien ja miniöiden kesken jutella ihan rauhassa ja tykätä toisistamme. Ehkä nämä palstat vetävät puoleensa niitä, jotka haluavat purkaa pahaa mieltä, mutta minulla ei ole pahaa sanaa sanottavana anopistani.

        Sitä paitsi, eikös sitä niinkin väitetä, että mies valitsee äitinsä kaltaisen naisen. Ja jos ei valitse ihan suoraan äitinsä kaltaista, niin todennäköisesti kuitenkin on tottunut kotona tiettyihin tapoihin ja arvoihin.

        Kyllä anoppi tai miniä on joskus ihan suoraan se oma peilikuva.


    • 10+2

      Ap:lle. Loistava kirjoitus. Ja täysin totta. Usein on niin, että poika katkaisee välit lähiperheeseensä ja sukuunsa tällaisen "täydellisen" miniän/tyttöystävän takia.

    • 9+13

      Ap:n kirjoitus on hyvä. Sanotaanko näin, että näissä miniöissä/tyttöystävissä on narsistisia piirteitä jos vikaa haetaan vain anopeista ja apeista.

      • 1313

        Fiksun ihmisen tekemä diagnoosi tieteellisin perusteluin :D :D


    • Miniäpuhpahpelistä pois

      mä en edes halua lähteä anopin luo enää sillä hän kohtelee ala-arvoisesti. puhuu töksäyttelee asioita joita oma puoliso joutuu selventämään hänelle kun oletetaan ja luullaan asioita..
      Vaivaantunut ilmapiiri ja kyllä toinen nainen tietää toisesta naisesta milloin ei ole tervetullut taloon. Mieheni on tietysti pahoittanut mielensä, kun en lähde matkaan mutta en minä ilkeyksissäni tätä tee. en halua tilanteeseen jossa tiedän että en ole tervetullut eikä minusta pidetä, olenhan työtön. Siis se huonoin kumppani maailmassa.
      Minun puolestani mieheni menkööt ja nauttikoot äidinpatojen äärellä olemista. Mielestäni tässä ei ole mitään jos jään.. ei ole mitään pois minun elämästä. Se perhe ja muut perheenjäsenet on tehneet selväksi mielipiteen. Muo kyllä ihmetyttää se että naamakirjassa puhutaan kaksinaamasuudesta kuinka se on kamalaa mutta itse syylistyvät naljailuun ja haukkumiseen..

      • -äiti/anoppi-

        No tuota noin, jospa yrittäsit tutustua anoppiin. Se anoppihan voi olla ihan mukava nainen. Auttaisit anoppiasi siellä "patojen" ääressä. Ja osallituisit talon toimiin. Kun tuolla negatiivisellä asenteella sinä teet myös anopin tilanteen vaikeaksi. On vaikeaa tutustua ihmiseen, joka jatkuvasti torppaa kaikki yritykset. Ihmissuhteethan on vuorovaikuttamista puolin toisin.


      • Ei kiitos
        -äiti/anoppi- kirjoitti:

        No tuota noin, jospa yrittäsit tutustua anoppiin. Se anoppihan voi olla ihan mukava nainen. Auttaisit anoppiasi siellä "patojen" ääressä. Ja osallituisit talon toimiin. Kun tuolla negatiivisellä asenteella sinä teet myös anopin tilanteen vaikeaksi. On vaikeaa tutustua ihmiseen, joka jatkuvasti torppaa kaikki yritykset. Ihmissuhteethan on vuorovaikuttamista puolin toisin.

        On kuule yritetty ja joka kerta torjuttu. Minä en enempää nöyristele. Jos ei sille kelpaa niin olkoot!
        Sinä kun et todellakaan tiedä ja tunne tilannetta ja ihmisiä niin neuvosi on kyllä todella typerä.
        Anoppi nyt sattuu olemaan vaikea persoona joten miksi helvetissä edes vaivautuisin viettämään aikaa ihmisen kanssa joka on niin vaikea tapaus että hyvä kun puhua osaa kun olen paikalla.


    • Etämummulat

      Kuinka monet vanhemmat näillä miniöillä on?
      Ensin huonot ovat kasvattaneet loistavat taidot omaavia lapsia, jotka ovat tämän päivän viisaita miniöitä.
      Miniällä on myös loistavat vanhemmat, joihin hänen miehensä pitää yhteyttä.
      Miehen vanhemmat puolestaan ovat tyhmiä vanhoja ääliöitä.

      On tietysti raskasta jakaa vähäiset vapaa-ajat kolmen vanhusparin kesken, joten lapset vieroitetaan edes yhdestä mummulasta.

    • näpitirtivaan

      No vikaahan haetaan ensin miniöistä siellä anoppilassa ensimmäisenä.. eli kohdelkaa miniöitänne asiallisesti ja kunnoittakaa heidän omia näkemyksiään. Eikä kukaan miniä halua varmaankaan anopin bestis- kaveriksi tai kokea että hänellä on nyt joku "toinenkin äiti" ellei se oma äiti sitten ole jotenkin täysin epäkelpo tai edesmennyt..

      Anopit hakee usein sitä kontaktia joko neuvomalla "kuin omaa lasta" ja unohtavat että kyseessä ei ole mikään oma lapsi. Eikä edes lapsi enää vaan nuori nainen.. Ja minun oma tyttäreni ei päästä itseäni asioitaan päättämään(hyvä niin)... miksi päästäisi siis anopin elämäänsä säätämään?

    • vvvcc

      aha

      • onnekas miniä

        Olen onnekas miniä. Minulla on ihana, lämminsydäminen anoppi joka tosissaan välittää mutta antaa silti meidän elää omaa elämää. Toivottavasti osaan olla yhtä ystävällinen, jos poikani joskus tulevaisuudessa tuo miniäkokelaita. Kunhan on rehti ja reilu pojalleni, muulla ei niin väliä. Ja tietysti että rakastavat toisiaan. Saa olla vaikka vävyehdokaskin, kunhan ovat onnellisia yhdessä arjenkin astuttua mukaan.


    • Onko huono omatunto

      Näillä palstoilla ongelmia kokeneet nuoret naiset yrittävät etsiä vertaistukea ja lohtua ongelmiinsa muilta samaa kokeneilta. Mutta myrkylliset "etämummulat" ja "äiti/anopit" puuttuvatkin kirjoituksiin kaataen likasankoasenteensa kertojan niskaan! Ummistavat kokonaan silmänsä ONGELMAISEN KERTOMUKSELTA ja syyllistävät nämä miniät ongelmien aiheuttajaksi. Mutta uskokaapa äidit ja anopit: tänne kirjoitetut miniöiden elämäntilanteet ovat aitoja! Se nöyrempi ja kiltimpi osapuoli ongelmassa tuppaa kyllä useimmiten olemaan valitettavasti se miniä. Katsokaa peiliin anopit!

      • ankeatäti

        Minun sympatiani ovat yleensä myös miniöiden puolella, vaikka olen jo vanha miniä ja myös anoppi.

        Ensimmäiset 20 vuotta miniänä oli sellaista koulua, että en olisi välittänyt sitä käydä. Jos tällainen netti ja palsta olisi silloin ollut, niin olisin taatusti hakenut vertaistukea ja ehkä olisin sitä saanutkin.

        Nyt on miniänä oloa yli 30 v takana ja alkaa mennä jo paremmin. Anoppina olen aika tuore ja vielä opettelevainen. Mutta yksi asia on varma: en kyseenalaista lasteni valintoja. Otan miniät ja vävyn vastaan sellaisina kuin he ovat - ilman odotuksia ja oletuksia. Kunnioitan lasteni valintoja ja toivotan kaikkea hyvää ja tervetuloa sukuun. Aika näyttää miten heidän liittonsa ja elämänsä sujuu, mutta minä aion olla neutraali sivustaseuraaja, joka neuvoo jos pyydetään ja muuten pidän näppini erossa ja suun supussa


    • Nujerrettu

      Voi "ankeatäti"!
      Kirjoituksesi lähes itkettää!
      Olisimpa saanut sinunlaisesi anopin oman ilkeän ja vallanhaluisen, joka asiaan puuttuvan anoppini sijaan!

      • ankeatäti

        Voi sinua. Tiedän mistä puhut, sillä tuon sorttinen omakin anoppini oli. Tai on edelleenkin, mutta nyt kun itse olen jo 55 v niin olen löytänyt konstit ja keinot millä pärjään hänen kanssaan. Anoppi on pitkälti yli 80 v, joten ihan täydessä iskussa hän ei enää ole. Loukkaamaan silti pystyy edelleen - minua ei enää uskalla, mutta kun silmä välttää niin nuoriso saa osansa. Eipä se ihminen perusluonteestaan ja käytöksestään pääse ja tuskinpa oma anoppini on edes yrittänyt - eihän hänen toiminnassaan voi olla mitään vikaa. Hän osaa ja tietää kaiken kaikesta - myös sen miten hänen poikansa ja poikansa lasten tulisi elää.

        Olen nöyränä omassa anoppiudessani. Yritän käyttäytyä ja kunnioittaa, mutta jospa omien nuorteni ja heidän valittujensa odotukset ovatkin toisenlaisia ja taas mennään ryteikköön niinkuin menin oman anoppini kanssa. Hmm on se elämä melkoisen...mielenkiintoista.

        Sinua Nujerrettu en osaa neuvoa kun en tiedä tilanteestasi mitään. Mutta älä nujerru - jokaisella on oikeus ja jopa velvollisuus elää omanlaistaan elämää. Oli anoppi ihan mitä mieltä vaan.


    • vinkkejä..

      sinulle "onnekas miniä" kyseenalaistan tätä lausettasi :

      "Kunhan on rehti ja reilu pojalleni, muulla ei niin väliä. Ja tietysti että rakastavat toisiaan".. entä kun suhde kariutuu tai toinen rakastuu johonkuhun muuhun vaikkapa selän takana? Silloinkaan ei ole lupa mennä sörkkimään heidän asioitaan, eikä alkaa luulla että se oma lapsi on viaton uhri, ja se puoliso on itse harpyija helvetistä. Näin kun harvemmin on oikeasti. Tässä kohdassa kun parilla menee huonosti, sukulaisten ei missään nimessä kannata alkaa "pitämään omansa puolia" . Sillä sellainen tuhoaa viimeisenkin ystävyyden usein lapsiperheessä. Ja kukahan siinä eniten kärsii? Ei se oma poika, eikä se kamala ex-muija. Vaan ne omat lapsenlapset..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      69
      1940
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      164
      1529
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      136
      1343
    4. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1308
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1230
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      271
      1019
    7. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      972
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      107
      935
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      112
      902
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      48
      751
    Aihe