remmirähjälle

rähjä

mietin tässä että kumpi pitäisi ostaa tolle meiä rähjälle, kuonopanta vai valjaat?
ei liiemmin vedä ulkona mutta välillä sille tulee niitäkin kohtauksia. rähjää suurimmalle osalle vastaan tulevista koirista ja siinä on kunnon veto yleensä päällä. kuristuspanta on ollut jo monta kuukautta käytössä ja kyseessä n. 11kk uros. mahtaisiko leikkaus auttaa tohon koiriin suhtautumisee?

20

1487

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hyvä ja halpa

      Minä hankin kuonopannan,sen kanssa on helppo hallita silloin kun koira alkaa vetää,vedonestovaljaita en ole käyttänyt ,enkä tiedä millaiset ne edes on.
      Meidän isolle urokselle riittää tuo kuonopanta ja sekin vain silloin kun on kovasti innoissaan lenkillä ja jos toinen koira tulee vastaan,ei räyhää,mutta haluais mennä haisteleen. Jos hankit kuonopannan ,laita taluttimenlukkoon molemmat pannat kiinni leuan alle lenkeistään, jos se sattuu vetään kuonopannan päänyli niin jää oikeasta pannasta vielä kiinni.
      Kyllä meilläkin alussa temppuiltiin kun kuonopanta laitettiin,mutta tottuu se siihen kun laittaa vaan paikolleen ja lähtee kävelylle,eikä anna jäädä sen raapimaan sitä pois,kovat kehut poitsulle, kun mennään eteenpäin.

    • sakun kanssa herkkää

      Koeta vedonestovaljaita, kuonohihna voi olla jäisinä talvikeleinä ok mutta muuten mieluummin vedonestovaljaat, tai ainakin meillä niin koska sakuli tykkää pitää suutaan vapaana eikä tule hankaumia naamaan. Vedonestovaljaissa hommaa malli joka sopii koiralle, koira mukaan sovittamaan liikkeeseen valjaita ja erityisesti katso, etteivät hankaa kainaloiden alta. Mustissa ja Mirrissä on Top Caniksen Salonin vedonestovaljaat joissa heijastinraita eivätkä hankaa kainaloiden alta, mutta muista sanoa myyjälle katsoessanne että nimenomaan vedonESTOvaljaita etsitte, koska normaalit valjaat vain edesauttavat vetämistä ja Top Caniksen Salon valjaissa on 2 eri mallia joista toiset tavalliset ja toiset vedonestot. Myös Haltilla on vedonestovaljaat. Erittäin hyvät oloiset valjaat ovat vain muutamaasa paikassa Suomea myytävät Freedom No Pull valjaat, joita saa Heiluvan Hännän ja Masseterin koirakoulujen paikoista taikka tilaamalla netistä. Extradog-merkkiset fleece-valjaat ovat myös suht. kehutut, niitä Hkin keskustan eläinkaupassa ja netissä.
      Kastrointi rauhoittanee ja hyvä aika ennen 2 vuoden ikää kastroida.

      Sitten vaan kontaktiin ottoa lähiohituksissa, kunnon namit taskuissa tms, joillakin toimii myös kiertäminen sopivalta eteöisyydeltä kunnes vähitellen kierretään lähempää. Istuttaminen ja kontaktiin otto myös voi toimia, mikäli kierrokset liian kiivaina eli liikkeessä ei vaan onnaa kontaktiin jne. Meilläkin hiotaan ohituksia.

    • Hyvä ja halpa

      Juu,unohtui vielä mainita ,että kyllä leikkaus auttaa siihen turhaan hönkyilyyn.
      Meillä laitettiin ensin hormonikapseli,se toimii ja vaikuttaa niin kuin leikkauskin,kivekset kutistuu ja koira rauhoittuu. Kapselin kanssa näkee sen,miten uros reagoi sitten leikkaukseen,siinä näkee onko se koiralle hyvä vai huono vaihtoehto,leikkaus on sitten se lopullinen toimenpide. Meillä oli ensin kaksi kapselia ja sitten leikattiin. Ruokahalu on aikamoinen,täytyy säännöstellä annoksia
      ettei liho liikaa. Mukava on syöttää hyvä syöntistä koiraa,kun ennen kapselointia
      ei edes tullut katsomaan mitä on kupissa,ei auttanut vaikka teki kalkkunaleikkeestä ruusukkeet ruuan päälle,ei kelvannut,että osas käydä hermoille >:O.
      Mutta nyt menee jopa kuivamuonakin lihapullienkera mainiosti :D
      Entisestä ruipelosta on tullut vankka ja komea ukko

    • rähjä

      kiitoksia vastauksista :) pitää ilmeisesti ottaa selvää noista vedonestovaljaista. aloitan kuonopannalla ehkä kuitenkin, kuullostaa helpommalta vaihtoehdolta. osaatko sanoa että mitä eroa on vedonestovaljailla ja tavallisilla?

      • rähjä

        ja kuonopanta tulee ehkä myös siksi käteväksi että koiruli ei pääse nuoleskelemaan muiden virtsaa joka on mielestäni TODELLA ällöttävää...


      • sakun kanssa herkkää

        Mieluummin koklaisit ensiksi vedonestovaljaita, kuonohihna on se viimeinen väline, ja siitä koira vähiten tykkää kun ei suu niin vapaana. Vedonestovaljaita on erilaisia mutta parhaimmat (mukavimmat ja toimivat) ovat niitä, jotka perustuvat rinnan edestä tulevaan ohjaukseen. Googlaa nuo Freedom No Pull Harness valjaat, ne ovat suositeltavat, koirakoulutkin suosittavat, hommaa ne. Jos et pääse Hkiin sovittamaan noihin aiemmin mainittuihin koirakoulupaikkoihin, niin soita niihin ja kysy josko voit postitse maksaa. Koon mukaiset ohjeistusmitat ko. valjaisiin olemassa, sakulle XL tai XXL. Meillä tykättään näistä valjaista, samettipehmuste alaosassa valjaita.


    • zenmaster

      Koita koiran koulutusta. Juu ja lisäksi ei se pallien poisto tuohon auta, vaan koulutus.

    • Hyvä ja halpa

      Kyllä se auttaa siihen kusienperään hönkötykseen,meillä ainakin,ei suuvaahdossa mene enää lenkillä kuselta kuselle,kun leikautettiin.
      Rähjääminen pitää saada muilla keinoin pois, paljon vaan harjoitusta ja kohtaamisia erilaisten koirien kanssa,kyllä se siitä oppii.

    • että silleen

      zenmasterin kanssa samaa mieltä! Omani 5v.uros,vapaanakaan ei välitä toisista koirista,ja pallitkin on tallella.

    • Toimii hyvin

      Meillä kyllä auttoi,mutta koirat ovat yksilöitä. Toiset on vaan "äijempiä" kuin toiset.

    • Niinhän ne on

      Koulutus aloitettava pennusta,nyt vuoden vanhana ihmetellään kun räyhää toisille koirille?Ja kysellään mitkä apuvälineet nyt olis parhaat sihen ongelmaan????

      • sakun kanssa herkkää

        Voi olla myös niin, että murroikä nääs tullut päälle ja ohituksissa haastetta vaikka koulutusta olisikin taustalla. Voi tietenkin olla ettei koulutusta taustalla, mutta mainitsen vaan että "normaalia" olisi tämmöinenkin kuvio etenkin kun koira juuri murrosiässä. Tiedän myös koiria joilla murrosikäkin mennyt kuin herran kukkarossa, usein hyvin rauhallisia muutenkin luonteeltaan, mutta tiedän myös koiria joilla murkkuiluvaihe ilmennyt miten ilmeneekään.

        Totta ja selvää se, että koulutus on tämänkin asian perusta MUTTA yhtä hyvin koulutuksen ohella koiralla voi olla ok vermeet päällä, etenkin kun kyse vahvasta rodusta. Pannasta valjaisiin vaihtoa on hyvä kokeilla siksikin, että joillain koirilla jo pelkkä valjaisiin laitto aiheuttaa erilaisen seesteisemmän tilan kuin pannasta kävelyttäminen - joillekin koirille panta ikään kuin innostaa vetämään, toisaalta näin voi olla myös tavallisten valjaiden kanssa. Asia selvää ottamalla selkoa.

        Haaveilen että jossain vaiheessa alettaisiin myydä tavallisillekin sakuille poliisikoirille tehtyjä nahkavaljaita vedonestolisäkkeellä edestä lisättyinä (olisi normivaljaiden kiinnityskohdan lisäksi siis edessä vedonestokiinnike).


    • rähjä

      joo siis tää rähjäys alkoi vasta n. kk sitten ja nyt on taas vähän enemmän hallinnassa vaikka ei ole vielä vermeitä olekkaan hankittu. aion hankkia vedonestovaljaat ja kuonopannan tod.näk samaan aikaan ja katsoa että kumpi sopii meille paremmin.

      Koulutus puolessa ei ole mitään vikaa siihen nähden että koulutan pentua melkeen joka päivä ja hyvin on totellut, paitsi tuon rähjäämisen aikana.

      ja hyvä tietää että leikkaus on vaikuttanut positiivisesti koiraan :) kiitoksia vastauksista.

    • Hyvä ja halpa

      Ei kannata välittää vaikka täällä on aina joku joka mollaa ja syyttää heti,"ettei ole koulutettu" ja "täältä tullaan kyseleen" nämä "täydelliset osaajat" mollaavat lähes kaikkia joka jotain täällä kysyy! Itsellänikin uros alkoi urraileen vastaan tuleville siin reilun vuoden ikäisenä,sitä ennen oli kaikkien kaveri.
      Ja saattaa vieläkin tehdä niin jos toinen osapuoli alkaa tuijottaa ja ärhennellä ohittaessa,mutta tottelee hyvin eikä siinä sen kummempaa.
      Aina ei mene sakujen kanssa kuin "strömssöössä,monesti joutuu tekeen töitä juuri tuossa murkku vaiheessa,vaikka pentuaika ois ollut kuin unelmaa.
      Kyllä se siitä rauhoittuu ajan kanssa :)

      • rähjä

        kiitos paljon sinulle asiallisista vastauksista :) hauskaa kesää ja nautinnollisia hetkiä koiran/koirien kanssa!


    • zenmaster

      ...meillä koira ei välitä muista (koirista/ihmisistä) jos minä talutan sitä, mutta emännän tai tytön kanssa sillä tuntuu olevan joskus jotain tarvetta(suojella) pöristä ihmisistä tai koirista, jos tulevat liian lähelle.

      Kyllä tämä remmirähjäys on koulutus/auktoriteetti sidonnainen asia. Totutat/siedätät sitä koiraasi niihin muihin koiriin ja erityisesti uroksiin ja teet selväksi, että et hyväksy aggressiota ja muistat myös palkata koirasi, kun ei reagoi toisiin koiriin väärällä tavalla.

      Mielestäni sakun ei tarvitse olla kaikkien koirien "paraskaveri", mutta sen tulee sietää muita koiria ilman reagointia. Se vaatii harjoittelua ja varsinkin jos koirasi ei ole tarpeeksi "kova", vaan luonteen pehmeyttään pörisee muille. Itsevarma ja tasapainoinen koira ei tunne tarvetta pöristä, eli paukutella henkseleitä kaikille.

      Jos juoksupissojen haistelu ärsyttää todella kovin, niin siihen kassien poisto voi auttaa, mutta pelkästään se on aika kevyt peruste nipsasta nyytit pois. Siis mun mielestä. Rähjäämiseen sillä tuskin edelleenkään on vaikutusta. Teini iän kun jaksat koirasi kanssa, niin kyllä se siitä.

    • koirat55

      Eniten suosittelisin, että vielä kannattaisi yrittää sitä koulutusta, ohituksia yms.. (mennä vaikka ohitukset kuntoon kurssille tmv, jos ei omat taidot riitä). Sillä kyseessä on kuitenkin vielä nuori koira, ja saksanpaimenkoira on painoltaankin helpohko hallita, että sinänsä pystyisitte hyvin vielä treenaamaan ohittamista.

      Eli älä vielä ota mitään vedonestovaljaita tai -pantaa käyttöön, vaan keskity kouluttamaan!

      Ja luovu kuristuspannasta, se on todellakin huono vaihtoehto koiralle (tutkitusti aiheuttaa niskaongelmia yms.) ja hanki tilalle kunnon nahkapanta.

      Ja kun olet kouluttanut/ käynyt kursseilla parhaan kykysi mukaan, ja saanut hillittyä rähjäystä, niin mieti kunnolla, että paranisiko se rähjäys siitä koulutuksella vai ottaako apuun vedonestopannan. Itse voin suositella vedonestopantaa, että se kyllä koirilla toimii (totta kai siltikin pitää kouluttaa, ja opettaa ohituksia), mutta kun koira painaa paljon, niin koulutus on molemmin puolin mukavampaa, kun käyttää apuvälineitä. Itse käytin vedonestopantaa apuna koulutuksessa, kun otin 80 kiloisen ongelmakoiran, silloin siitä on apua, että pystyy keskittymään koulutukseen ja menemään läheltä ohitettavia.

      Tsemppiä!

    • sellaista3

      Kuristuspanta pois, se pahentaa asiaa. Ellei asia hoidu koulutuksella, niin kuvauta koiran selkä! Tiedän monta koulutettua kisakoiraa, jotka yrittää hyökätä muiden koirien kimppuun ohituksissa ja sitten ajan myötä onkin selvinnyt, että koira on kärsinyt vuosia kovista kivuista.

    • En oikein ymmärrä

      Surullista ettei omistajat huomaa mitenkään ,että koira kärsii kovista kivuista..
      A-esteitä vaan mennään....

    • mode

      Kommentointeja osoitteessa Aspergerinfo.foorumi.eu

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      70
      2152
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      174
      1691
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      155
      1567
    4. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1368
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      50
      1352
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      290
      1207
    7. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      135
      1079
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1043
    9. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      1042
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      54
      902
    Aihe