Kaltoinkohtelua ihanassa sijaishuollossa

huostapainajaista

Kaikki eivät näytä ymmärtävän sitä, että myös lapseen suunnattu henkinen julmuus (kiusaaminen) on kaltoinkohtelua, jolta lasta pitäisi suojella.

Tässä kuvaus eräästä laitoksesta:
Lukemattomissa palavereissa lapsi joutui kuuntelemaan lastenSUOJELIJOIDEN (laitoksen henkilökunnan) puhetta, miten hän on "outo, kummallinen, hirveän hankala, jos täällä lapsi väittää tulevansa väärin kohdelluksi, niin hän on niin sairas, psykoottinen, että hän kuvittelee kaiken, huonoa kohtelua ei ole oikeasti olemassa, se on vain hänen mielikuvissaan, kaikki johtuu äidistä ja on hirveän huolestuttavaa kun sinä et hyväksy tätä hyvää hoitoa täällä, koska meidän hoitomme on niin perhettä tukevaa ja läpinäkyvää, että kyllä pitäisi ymmärtää, miten lapsen parhaaksi kaikki tapahtuu, näkeehän sen nytkin, että olette tapailleet liikaa viime aikoina, koska kyllä lapsen pitäisi pystyä istumaan tässä pöydässä, eikä lymyillä nurkissa välttelevän näköisenä, niin sinä et hyväksy, että lapsi kuulee tämän, kyllä sinun pitäisi pystyä selkämmin tukemaan tätä meidän kasvatustyötämme, ai lapsi itkee paljon, emme ole ollenkaan huomanneet, kun on niin iloinen ja reipas lapsi, ai itkee nytkin, olisi niin tärkeää kun pystyisit yhteistyöhön tässä lapsen tukemisessa, ahdistus johtuu näistä ristiriidoista, lääkärin vastaanotto?, kyllä lääkäri käy osastolla joka maanantaina, et sinä voi väittää, että lääkäri ei olisi nähnyt häntä, vai haluat itse tavata lääkärin, no katsotaan sitä sitten kun osastonjohtaja palaa kolmen viikon kuluttua, jos se sitten olisi mahdollista, vai tarvitsee lapsi lääkäriä nyt?, niin palataan asiaan kolmen viikon kuluttua, meillä on tietyt rutiinit joita on noudatettava" jne. jne. jne.

Lääkäri kävi maanantaisin kahvittelemassa osastolla hoitajien kanssa ja katseli lapsia kauempaa, henkilökohtainen tapaaminen onnistui vasta kun lapsi oli ollut laitoksessa jo yli 3 kk. Että sellaista psykiatrista hoitoa. Eikä lapsi ole ollut pätkääkään psykoottinen tuon helvetin jälkeen, eikä ennen sitä - kumma juttu - muuten kyllä tosi huonokuntoinen kun tuolta kotiutui.

Kun kiinnittymisjakson jälkeen luvattu ensimmäinen kotiloma meinattiin perua ihan mielivaltaisesti, väitettiin äkkiä, että se on väärinkäsitys, ei sellaista ole luvattukaan, niin yritin kieltää heitä kertomasta sitä lapselle kun hän tulee koulusta, koska tiesin, miten hirveä asia se olisi hänelle ollut. Mutta ei, "kyllä lapsen on tiedettävä, mitä päätöksiä hänen asioissaan tehdään, meillä on tällainen avoin keskustelukulttuuri lapseenkin päin näissä asioissa." Tiesin ottavani sossuun yhteyttä ja yritin saada hoitajan lupaamaan, että ei kerro lapselle sitä vielä sinä päivänä, mutta "kyllä se on parasta kertoa heti, mitä sitä suotta pitkittämään". Menin kotiin niin nopeasti kuin suinkin ja soitin sossuun. Hän soitti hetken kuluttua minulle takaisin ja kertoi sanoneensa osastonjohtajalle, että "lastensuojelullisesta näkökulmasta on väärin aiheuttaa lapselle näin suurta pettymystä hoidon alkuvaiheessa." Laitoksessa unohtivat nimittäin, että sossu oli paikalla kun loma lapselle luvattiin. Loma saatiin, mutta ajatelkaa, miten lapsia kohdellaan koska yleensä sossut eivät ole heitä puolustamassa!

15

167

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mielivallasta esim.

      Monilapsisen perheen lapset huostaanotettiin kun äiti sairastui psyykkisesti.
      Heidät ripoteltiin eri puolille Suomea eri sijaispaikkoihin.

      Vanhemmat olivat eronneet, heillä oli yhteishuoltajuus ja lapset olivat useinkin olleet hoidossa isän luona, ja kaikki oli sujunut hyvin.

      Kun huostaanotto tehtiin, siitä ei ilmoitettu isälle mitään. Kun isä otti viranomaisiin yhteyttä möläytti pienempien tyttöjen sijaispaikan hoitaja isälle: "Eipä ole ikinä tavattu vielä isää, jolle olisi lapset voitu antaa." Siis ihan selvää sukupuolirasismia.

      Viranomaiset halusivat tehokkaasti erottaa myös lapset toisistaan, he eivät halunneet, että useampi lapsi on isän luona käymässä kerrallaan sijoituksen aikana. Isään ei luotettu missään mielessä, vaikka ei ollut mitään todellista aihetta olla luottamatta.

      Puhelinkeskustelu isän ja laitoksen hoitajan välillä:
      http://www.9article.com/Andrei/Aurora.mp3

      Onhan se hirveä rikos isältä kun lapset saivat tavata eron jälkeen toisiaan, kielto oli täysin mielivaltainen ja lain vastainenkin, koska sisaruksia ei pitäisi lain mukaan erottaa toisistaan. Kamalaa kun isä ei totellut nöyrästi ja sitten vielä ilkesi myöhästyä, oliko peräti puoli tuntia vai tunnin, kamalaa. Kyllä hoitajalle heräsi hirveä huoli tilanteesta.

      Ja millä oikeudella hoitaja oli möläyttänyt lapsille, että "Te ette pääse ikinä kotiin täältä," vaikka asia oli enemmän kuin käsittelyvaiheessa.

    • Kamalia kokemuksia

      Toiset tekee kovaa bisnestä toisten hädällä Siinä tarvittee sitä
      luonnetta.

      • ...

        Mutta mistä tämä hätä on saanut alkunsa? Kodista?


    • Koteja tulee

      auttaa . Resurssit ovat muka niin vähäiset, mutta näihin laitoksiin kylvetään rahaa kuin roskaa. Jos joku uskaltaa pyytää apua niin lapset vaan huostaan koska on vaikeuksia.
      Kansantalous ja kansanterveys maksaa tyhmyydestä kovan hinnan.

      • lopettakaa jo

        Lastensuojelulaitokset ovat täynnä nuoria ja lapsia, joita on kohdeltu kaltoin - ei laitoksissa, vaan ihan omissa kodeissaan omien vanhempien toimesta. Nämä vanhemmat täällä haukkuvat sijaishuoltoa, muuhun eivät kykene. Parempi näiden lasten on olla laitoksissa, kun kotona ilman huolenpitoa.


      • tsappa dappa
        lopettakaa jo kirjoitti:

        Lastensuojelulaitokset ovat täynnä nuoria ja lapsia, joita on kohdeltu kaltoin - ei laitoksissa, vaan ihan omissa kodeissaan omien vanhempien toimesta. Nämä vanhemmat täällä haukkuvat sijaishuoltoa, muuhun eivät kykene. Parempi näiden lasten on olla laitoksissa, kun kotona ilman huolenpitoa.

        Niin. Jotkut sijaisvanhemmat nimittävät itseään sijoitettujen lasten vanhemmiksi, ja mikä vielä pahempaa, myös kaltoinkohtelevat näitä.

        Mielestäni on monta kertaa pahempaa, että sädekehän alla kaltoinkohdellaan ja sitä vielä peitellään ja salaillaan taidokkaasti rakennetuilla kulisseilla. Kulissien rakentamiseen saadaan varoja yhteiskunnalta.


    • lopettakaa jo:lle

      Vai muka lasten pahoinpitelijät täällä "haukkuvat sijaishuoltoa", kuten sinä moukkamaisesti asian ilmaiset!

      Ilmeisesti mielestäsi myös valvontaviranomaiset, jotka puhuvat sijaishuollossa tapahtuvasta lasten pahoinpitelystä, ovat mielestäsi lasten pahoinpitelijöitä.

      Häpeä vähän! Vai etkö tajua tehdä edes sitä?

    • Varmaankin

      kasvattanut itse omat lapsensa ja tehnyt rehellistä työtä riistämättä mitään lähimmäisiltä, uskoisin. Hienoa että viimeinkin tuli uutinen että ydinperheiden tukemista aiotaan todellakin lisätä. Ongelma on havaittu myäs päättäjien keskuudessa.

      • rahat loppuu

        Niiden, jotka eivät kykene huolehtimaan lapsistaan ilman yhteiskunnan tukea, ei pitäisi lapsia hankkia ollenkaan.


      • köyhälle
        rahat loppuu kirjoitti:

        Niiden, jotka eivät kykene huolehtimaan lapsistaan ilman yhteiskunnan tukea, ei pitäisi lapsia hankkia ollenkaan.

        rahan puutteesta kärsivälle nimimerkille voi todeta vain, että kansanedustajat säätävät lait, joten painupa heille märisemään sitä, että et siedä lain noudattamista varhaisen tuen tarjoamisessa lapsiperheille.


      • lopeta jo
        rahat loppuu kirjoitti:

        Niiden, jotka eivät kykene huolehtimaan lapsistaan ilman yhteiskunnan tukea, ei pitäisi lapsia hankkia ollenkaan.

        Hanki elämä, "Rahat loppuu" ja etsi itsellesi joku angstipalsta. Tällä palstalla ei ole tarkoitus haukkua vanhempia, vaan tukea heitä!


    • Ketjun aloittaja

      "Olen täynnä niitä vanhempia, joiden ainoa päämäärä elämässä on haukkua, syyttää ja arvostella ammattiauttajia ja viranomaisia. Koskaan he eivät näe syytä itsessään, vaikka todellakin syytä olisi. "

      Ennen kuin tässä ketjussa lasten oikeuksien puolustajien haukkuminen alkoi, niin
      missä noissa aloitusviesteissä haukutaan, syytetään ja arvostellaan ammattiauttajia ja viranomaisia? Jos tositapausten kertominen on mielestäsi heidän haukkumistaan, niin sinulla on pahasti vikaa asenteissasi.

      Kun puhutaan laillisin perustein tehdyistä huostaanotoista, niin mitä hyötyä koko huostaanotosta on, kun lasta kaltoinkohdellaan sijaishuollossa?

      Ja mitä "syytä" sinun mielestäni esim. minun pitäisi itsessäni nähdä, kun eivät niitä "syitä" löytäneet sosiaalityöntekijätkään?

      Ymmärrä nyt, hyvä ihminen, että väärää puuta silloin haukut, kun tulet tänne kiukkuasi purkamaan niihin ihmisiin, jotka ovat lasten asialla. Jos sinua niin hirveästi tämä ärsyttää, niin ota omasta puolestasi yhteyttä päättäjiin sijaishuollossa tapahtuvan kaltoinkohtelun lopettamiseksi, minä olen sen tehnyt jo omasta puolestani.

      • i.uusimaa

        tarkoitatko muka että sijarin rouvat on ammattiauttajia. hah hah ovat ihan normi työttömiä lusmuja jotka nyt huomanneet hyvän rahan saanti keinon .

        onhan se kiva loisia kotona ja illat netissä eipä rasita työhön lähtö aamuisin.

        taattu ruoka tuodaan pöytään .viis siitä mitä lapsi kärsii yksinäisyydessään ja kiusattunna siell'ä sijarissa ollessaan . vain sijari rouva tietää totuuden olenhan sentään uskovainen nainenn. hallelujaa . näin yhdessä perheessä edetään ja sossut taputtaa käsiään kuin hyvän paikkaan he sijoittavat lapsia.


    • puusänky

      jeps- aivankin näin että väärää puuta haukkuvat mutta mitäpä sitten kun sijarilapsi syö kuulemma puu sänkyn?

      pitääkö olla huolissaan siitä lapsesta ja toimittaa pikaisesti lääkäriin kuvauksiin ( puutikut jäävät helposti suolenseinämiin ja tekevät todella paha jälkeä)
      vai siitä kun sijais perhe on huolissaan ainoastaan sen sänkyn kohtalosta .

      vastatkaa yhdelle huolestuneelle immeiselle

      • puusänky

        nyt sijari lapsella todettu loisia suolistossa , ja eikun vaan ulkomaille matka nyt käy.
        herätkää sossut jo vähitellen .

        mitä odotamme seuraavaaksi (pientä arkkuako)


    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      68
      1723
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      163
      1421
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1232
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      120
      1204
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      48
      1106
    6. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      70
      869
    7. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      104
      835
    8. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      197
      790
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      97
      759
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      654
    Aihe