Valtuuston kokous 24.9. Palmia

Palveluntarvitsija

23

253

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Palmian pimu

      Kävin jo kirjoittamassa kaikille viestiä. Nyt voi vielä vaikuttaa!!

    • palmian gubbe

      Kuin myös minäkin :) Poliitikot asialinjalle!

    • hyvä me

      Minäkin toivoin sitä Palmian pilkkomista, säästetään yhteisiä rahoja siinä.

    • huh mitä touhua

      kauppalehdessä olikin juttua tuosta yhtiöittämisestä. Kaupungin työntekijät ovat kenties saaneet ylisuuria palkkoja ja etuja yksityisiin toimijoihin verrattaessa.
      Veronmaksajan piikki on ollut auki. Liikelaitokset ovat olleet kilpailulta suojatussa asemassa. Lisäksi ne ovat nauttineet verosuojaa ja konkurssi on ollut niiden kohdalla mahdottomuus.
      Juuri näiden syihin vedoten EU-komissio katsoi muutama vuosi sitten, että liikelaitosmuodossa ei voi toimia markkinoilla. Tämän takia on Helsinki osakeyhtiöittämässä osaa tuotannostaan.

      Veronmaksajilla on oikeus vaatia, että kaupungin työntekijät toimivat tehokkaasti.
      Luonnollisesti entistä markkinaehtoisempi toiminta kuormittaa työntekijöitä. Veronmaksajien rahoilla ei ole enää niin helppoa köllötellä.
      Ylipäätään täytyy ihmetellä, miksi Helsingin kaupungin pitää olla mukana esimerkiksi omistamassa Palmian kautta vartiointi- ja juhlapalvelumarkkinoilla?
      Toiminnot ovat melko kaukana kaupungin perustehtävistä.

    • meidän rahat kysees

      Tuossa on selvästi kyseessä samalainen tilanne kuin Finnairilla. Monopolin aikaiset rakenteet on saatava purettua, jotta päästään toimimaan nykyajassa.
      Onneksi kaupunki on reagoinut asiaan ja yhtiöittää kyseisen Nooan arkin.

    • Mites_se_menikään

      Kyseinen Nooan arkki tuottaa kaupungille useamman miljoonan voittoa vuodessa.

    • syljettää monopolit

      Monopoliasemasta on hyvö tuottaa, mutta niin kuin EU-takin asiaan puututtu, nuo kilpailua vääristävt rakenteen on purettava, ja työntekijöiden nalettava oikeasti töitä tekemään.

      • halvalla halpaa

        No asiaa selvittäneenä Palmian ulkoinen myynti liikevaihdosta on n 3% eli haluttaessa helposti luovutettavissa pois. Yhtiöittämisessä on perusteena oikeistoideologia. Kaupunginjohtaja Pajunen on kauppakamarin jäsen ja sieltä

        Sen lisäksi kaupungin sisältä tiedän, että juuri Palmia hoitaa työnsä vuosien varrella uudelleen ja uudelleen kiristetyillä työtahdeilla. Valtuusto on kiristyksen päättänyt alimitoitettujen hinnankorotusten avulla (korotus on aina vähemmän, kuin palkkojen ja sosiaalikulujen nousu).

        Kaupungin tuottaessa palvelut omaan tarpeeseensa työt mitoitetaan siten, että ne ehditään myös tekemään. Esim yksityissektorin siivousalalla on kuulemma lentävä lause tarjousten teossa: kuka jättää halvimmalla työt tekemättä.
        Se ei ole kenenkään etu eli halvalla ei saa hyvää.


    • muutoksen aika jo

      Niin kyllä työntekijtä totta haluavat köllötellä rauhassa niissä Nooan aikasissa rakenteissa, hätä kädessä, jos joutuvat vielä töitä tekemään, kun asioita uudistetaan.

    • yx mies

      samat oikeistolaiset oli kirjoittaneet kauppalehteenkin tätä tuubaa laiskoista..kannataisko joskus tutustua tuohon niin teidän mielestänne helppoon työhön.
      käykää aikuisten oikeasti tekemässä mitoituksen mukaista työtä, mutta tuskin teidän rahapussissa -300 euroa tuntuu missään, palmialaisen duunarin elämiseen vaikuttaa paljon!!
      no saammepahan kunnon luokkasoden ennen vaaleja, hahahhah

    • pääasia asiassa

      Pääasia on että nuo sairaat rakenteet puretaan, ei kaupungin pidä omistaa avustavia palveluita, kun halvemmalla saisi kuitenkin ostettua niitä alihankintana.
      Yritysten tehtävä on työllistää, ei kaupunkien.

      • Rätypolitiikkaa

        Miten niin halvemmalla? Jos työntekijän palkka alemee työehtoshoppailun vuoksi noin 1400 euroon kuussa miinus verot niin työntekijän on melko varmasti lähdettävä sosiaalietuusshoppailemaan sen puuttuvan palkanosan vuoksi.

        Siis kaupunki jakaa asumisoikeus- tms tukena puuttuvan palkan - onko se halvempaa?
        Lisäksi yksityinem yritys käytännössä maksattaa kaupungilla osakkeenomistajansa voitot ja pahassa lykyssä "verosuunnittelee" veronsa eli tulonsa veroparatiisiin.
        Eihän se laitonta toki ole, mutta ne kaikki rahat kaupunki voisi pitää itsekin. Pajunenhan kuuluu kauppakamariin.

        Siivoojan "ökypalkat" alas! tuntuu olevan kokkareiden tahto, joka perustuu täydelliseen taviksen arjesta vieraantumiseen, kuten Laura Räty juuri meille kertoikin.


    • miksi jäkitetään ?

      Jaa, että luokkasodan, ketähän vastaan siinä sitten soditaan, jos kerran vihreätkin on yhtiöittämisen kannalla. Vihreäthän on lähinnä vasemmistoa.
      Kummallista on kyllä asiassa tuo työntekijöiden jäkittäminen, kun kyseessä vain yhtiöittäminen. Helpompi on johtaa kun ei ole kyseessä sillisalaatti. Vai onko kuitenkin niin, että tuollaisessa asetelmassa on ollut helpompi lusmuilla. Varmaan myös edut on kaupungilla sellaiset, jota ei yksityisillä ole koskaan ollutkaan.

      • Jäkityksen syy tässä

        "...ketähän vastaan siinä sitten soditaan..."
        Kokoomusta vastaan soditaan.

        "...jos kerran vihreätkin on yhtiöittämisen kannalla."

        No kun eivät ne ole yksiselitteisesti. Heillä juuri on hajontaa, kun siellä on osa heitä jotka osaavat ajatella pitkällä tähtäimellä.

        Siis: kun palkka tulisi olemaan Kokoomuksen tahdosta nettoina n 1200 e/kk niin kaupunki jakaa asumistukina loput. Käytännössä siis tällä tavalla kaupunki tukisi yksityisen työnantajan riittämätöntä palkkauspolitiikkaa.

        Rätyhän tosin jo kertoi ettei Kokoomuksessa tiedetä edes olevan alle 2600 euron kk-palkkoja.

        "Kummallista on kyllä asiassa tuo työntekijöiden jäkittäminen, kun kyseessä vain yhtiöittäminen."
        Ei ole kyse vain yhtiöittämisestä vaan uuden työehtosopimuksen mukaisesta palkkojen alenemisesta, kuten tuosse jo kerroinkin.

        "Helpompi on johtaa kun ei ole kyseessä sillisalaatti."
        Taas väärin! Nythän Palmiasta halutaan Kokoomuksen johdolla tehdä sillisalaatti. Yhtiö esityksen mukaan jaettaisiin kahtia eli osa jäisi liikelaitokseksi ja osa osakeyhtiöitettäisi, jossa palkat alenisivat ja jonka työntekijät ohjautuisivat pakosti sosiaaliluukulle. HALOO Kokoomus! Tätäkö te tahdotte? Vai liikekumppaneillenne /kavereidenne firmoille töitä halpispalkoilla??

        "Varmaan myös edut on kaupungilla sellaiset , jota ei yksityisillä ole koskaan ollutkaan."

        Edut? Vuosilomaetu on ainoa etu, jonka tiedän yksityiseen verrattuna. Monissa ammateissa sillä kompensoidaan huonompioa palkkoja. Osalla yhtiöitettäväksi suunnitellun tulevan sillisalaatin työntekijöistä tuleva nettopalkka jää noin 1200 euroon kuussa.

        Kannattaa perehtyä asiaan josta kirjoittaa.


    • äkkiä palasiksi

      Tuntuu edust olevan kun ollaan valmis panemaan pakkiin koko kaupunki tuollaisen asian takia. Oikein olisi lopettaa koko Palmia ja laittaa tuollainen henkilökunta kilometritehtaalle.
      Nähtävästi kyse on siitä, että yhtiöittämisen seurauksena joutuisivat sen liiton sopimusten piiriin, mihin oikeasti kuuluivatkin ja palkka sen myötä hieman pienenisi. Eli kaupunki säästäisi rahaa, kun noiden ylisuuria palkkoja leikattaisiin työn tasolle kuuluvaksi.
      Miksi Helsingin kaupungin palveluksessa jollekin maksetaan enemmän, kuin mitä ansaitsisi yksityisen palveluksessa. Tuollainen on todella törkeää !

      • luukulle jonoon

        "Eli kaupunki säästäisi rahaa, kun noiden ylisuuria palkkoja leikattaisiin työn tasolle kuuluvaksi."

        Enpä usko säästöihin, koska jos palkaksi tulisi bruttona n 1400 e/kk niin kaupunki joutuu sossun luukulta antamaan sen "puuttuvan" osan jonka ihminen tarvitsee maksaakseen asumisensa ja syömisensä. Vai kuvitteleeko joku 1400 euron liksalla elävän jotenkin Helsingissä?


    • lakon seuraus

      Tuo tuleva lakko on tosiaan pohjanoteeraus henkilökunnalta. Sylkiäiset siitä.
      Minustakin joutaisi purkaa koko Palmia ja ihan sen lakon takia. Oppisivat siitä lakkoilemaan.

      • Vaatimaton liksa

        Palmia ei lakkoile, vaan JHL:n jäsenet, joista osa on Palmiassa. Syy on osan poliitikoista (KOK, VIHREÄT) ajatus, että siivoojan ja keittiötyöläisen palkaksi 1700 euroa on liikaa. Se halutaan alentaa yksityisen TESsin mukaan noin 1400 euroon (miinus verot).


    • oikeuden voitto

      No onneksi opikeus voitti tässä tapauksessa, anarkistit saivat ansionsa mukaan.

      • se parhaiten nauraa

        ...joka viimeksi nauraa ...


    • Yksityistettäköön

      Ollut töissä tuolla lafkassa ja muutamalle esimiehelle olisi hyvä näpäytys jos yksityistäisivät koko putiikin. Sellaista työpaikkakiusaamista koko työssäoloajan ja määräaikaisuuksien ketjuttamista. Silloin eivät tienneet päälliköt tästä yksityistämisestä vaan oltiin suuri ja mahtaileva palmia, nyt vingutaan kuin pikku possut armoa, kuin jossain Rambossa joka jälleen kohtaa pulaan jättäneen kaverin, kun ollaan yksityistämässä. Voi olla, että siellä alkaa olemaan tuuliset paikat johtoportaassa.

    • Kaupunginhallitus jätti näköjään asian pöydälle ja käsittelee sitä seuraavan kerran maanantaina.

      http://www.hel.fi/static/public/hela/Kaupunginhallitus/Suomi/Paatostiedote/2014/Kanslia_2014-09-22_Khs_33_Pt/index.html

      Jos tämä Palmia-asia päätetään viedä Kaupunginhallituksesta Kaupunginvaltuustoon, niin se tapahtuu vasta 8.10
      eikä alkuperäisen kirjoittajan otsikossa mainittuna 24.9.

      http://www.hel.fi/www/helsinki/fi/kaupunki-ja-hallinto/paatoksenteko/kaupunginvaltuusto/esityslistat/asiakirja?year=2014&ls=11&doc=Kanslia_2014-09-24_Kvsto_14_El

    • Vaikka ei pääaiheeseen liitykään, niin Kaupunginvaltuusto päätti Keskustakirjaston rakentamisesta huolimatta esitetystä vastaehdotuksesta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nainen, tervetuloa

      Tule luokseni eka vaikka viikoks tai pariksi. Saisin helliä, kannustaa ja tukea sua ja kokata lempi herkkujasi. Pääsisit
      Ikävä
      32
      7191
    2. Olisit ollut varovaisempi

      Nyt jos minut hylkäät ja et meidän asiasta minulle mitään ilmoita niin ettet edes anteeksi pyydä, niin tiedä että minä e
      Ikävä
      78
      4274
    3. Mies sinä olet kaunis katsella

      Olet myös rauhallinen, tavallinen, varovainen, lämmin, poikamainen, komea, ryhdikäs, rentotyylinen, kiva, mukava... jne
      Ikävä
      55
      2582
    4. Vastenmielisyys

      Kuvaa sinua parhaiten
      Ikävä
      55
      2136
    5. Sinulle, tahtoisin kertoa mitä

      ajattelen siitä. Ehkä olen väärässä, mutta minusta kuulostaa jonkin alulta, mutta ei kerro minkä. Se selvinnee myöhemmi
      Ikävä
      28
      1679
    6. Ensitreffit alttarilla Jyrki paljastaa hääyön intiimiasioista kameroiden sammuttua: "Fyysinen..."

      Ooo-la-laa… Ensitreffit alttarilla -sarjassa alkaa hääparien välillä ns. tunteet kuumenemaan. Lue lisää: https://www.s
      Ensitreffit alttarilla
      7
      1657
    7. Persut tyrmäsivät Suomen osallistumisen Ukrainan jälleenrakentamiseen

      Siinä meni sitten kokoomusyrittäiltä bisnekset sivun suun putinistipersujen takia. Jälleenrakentamiseen osallistuvat mu
      Maailman menoa
      340
      1391
    8. Miksi suomussalmelaiset haisee niin pahalle?

      Kaupassa käydessä huomaa, miten monet ihmiset haisee todella kammottavalle. Eikö täällä osata käydä pesulla tarpeeksi us
      Suomussalmi
      13
      1222
    9. Miksi miehet pelkäätte jotain naista?

      Iskeekö ujous, paniikki ja hävetys. En ole niin pelottava miltä vaikutan vink vink.
      Ikävä
      56
      1067
    10. Viikonloppua

      Oikein ihania huomenia. Pysytään positiivisina. ☕🍂🌅🧡🌞☺️❤️
      Ikävä
      76
      1030
    Aihe