Mikä vastuu virkailijalla on?

lurppis

Hei,

Olen valittanut hylätystä työttömyyspäivärahastani Työttömyysturvan muutoksenhakulautakuntana ja saanut hylkäävän päätöksen.

Vuonna 2013 asetettiin uusi laki, jonka mukaan jokainen 18-24v. ilman ammatillista koulutusta on velvoitettu hakemaan seuraavassa yhteishaussa väh. kahteen ammatilliseen tutkintoon johtavaan koulutukseen.
Valmistuin 01.06.2013 aikuislukiosta yllättäen. Sain tiedon siitä viikko ennen lakitusta. Näin ei pitänyt käydä, sillä minulta puuttui vielä 5 kurssia, enkä lukenut kirjoituksiin lainkaan. Työskentelin samalla osa-aikaisena yli 25h/vko ja näin oli tarkoitus jatkaakin vielä kauan, kunnes yllättäen minulle tehtiin koeaikapurku 11.06.2013.

Mennessäni TE-toimiston virkailijan puheille juttelemaan tulevaisuudestani heinäkuun alussa, hän neuvoi minua katsomaan täydennyshaun koulutuspaikat läpi, jos sieltä löytyisi mielenkiintoisia kouluja. Kerroin hänelle suunnitelmastani työllistyä vielä vuoden ajan ja hakea sitten haluamaani koulutukseen. Työllistymissuunnitelmaani kirjattiin "Katsoo läpi täydennyshaun koulupaikkoja." Työllistyin 25.7-25.8 kokopäiväisesti, jonka jälkeen muutin taloudellisista syistä paikkakuntaa.

Myöhemmin syksyllä vastuuvirkailijani uudelta paikkakunnalta otti minuun yhteyttä ja kertoi aikaisemmin mainitsemastani uudesta laista ja laittoi selvityspyynnön minulle kirjeellä. Tästä minulle napsahti takautuvasti asetettu 3kk karenssi, josta sain maksaa pitkän pennin.

Otin yhteyttä virkailijaan, jonka luona vierailin tuolloin heinäkuussa, ja kysyin miksi hän oli jättänyt kertomatta karenssista joka minulle lankeaa, jossen hae. Hän vastasi etten olisi voinut edes täydennyshaussa hakemalla pelastaa tilannetta, koska olin jättänyt hakematta kevään yhteishaussa. Kuitenkin karenssin selvityksessä lukee toisin. Minulla olisi ollut aikaa aloittaa koulutus syyskuun 1. päivään asti. Myös tämän s-postin liitin valitukseeni.

Valitukseni hylättiin sillä perusteella, että tietämättömyyteni laista, tai virheellinen neuvo virkailijalta, ei ole peruste muuttaa päätöstä.

Kismittää suunnattomasti, sillä täytyyhän virkailijoilla olla joku vastuu. Taisi olla uusi virkailija, sillä vieressä seurasi hetken ajasta vanhempi virkailija jolta hän kyseli neuvoja. Kyse oli juuri sinä vuonna asetetusta laista ja huomioiden muuten kaiken sattuneen työni ja koulutuksen suhteen, hänen olisi pitänyt tietää paremmin. En voinut hakea kevään haussa, koska ei minun kuulunut valmistua.
Jouduimme suuriin rahallisiin vaikeuksiin tästä takautuvasti asetetusta karenssista. Mieheltäni lähti myös luottotiedot tämän aiheuttaman rahallisen tilanteen vuoksi.

Kysyn nyt teiltä neuvoa, mitä tässä pitäisi seuraavaksi tehdä? Omaan päähän ei vaan käy järjeksi tällainen menettely, että minä maksan useita tuhansia jonkun toisen virheestä.

12

102

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 90855098

      Jos muutoksenhakulautakunnalta on tullut hylkäävä päätös, niin käytännössä maallikon ei kannata tehdä asiassa muuta kuin katsoa elämässä eteenpäin. Ne jutut unohtuu kunhan suuntaa energiansa johonkin kannustavampaan.

      • arvaaja

        Jos vetäisin sinua turpiin eikä kukaan puuttuisi asiaan mitenkään, niin sanoisitko vain, että jutut unohtuu kunhan suuntaa energiansa johonkin kannustavampaan?


    • 167-176

      Varsinkin TE-toimistossa ja muissakin virastoissa kannattaa äänittää keskustelut, mieluummin salaa. Voi olla vaikea esittää näyttöä siitä mitä virkahenkilö on sinulle valeh.. öh sanonut. Jos olisi todisteet vääristä neuvoista niin ainakin minun kohdalla teksin tutkintapyynnön poliisille virkahenkilöstä. Virkavastuu ei käytännössä toimi Suomessa huonostikkaan vaikka siitä on laissa säädetty.

      Kantelu kannattaa kuitenkin tehdä oikeusasiamiehelle, ompahan siihenkin vastaamiseen käytetty aika poissa virkahenkilön kyykytysenergiasta. Mihinkään muuhun tuo kantelu ei johda kun korkeintaan huomautukeseen tai huomion kiinnittämiseen (millähän liimalla tuo huomio kiinnittyisi parhaiten). Noilla huomautuksilla ja huomion kiinnittämisillä ei ole muuta seurausta kun niille naureskellaan virastojen kahvihuoneissa, onhan se hyvä että edes joku tuottaa elämäniloa muuten niin ankeaan virastoelämään, surullista on että noilla huomauttamisilla ja huomion kiinnittämisillä oikeusasiamies tekee itsestään valtakunnapellen. Tuo valtakunnan pellen virka kun lankeeaa itseoikeutetusti pääministerille, jota hän on ansiokkaasti hoitanut mm. esiiintymällä tikkatauluna.

      • arvaaja

        Kahdenkeskiset keskusteluthan saa äänittää ja muutkin jos saa siihen luvan eli ei tarvitse salaa äänittää.


        Tänne sitten vain kaikkien lakia rikkovien virkamiesten nimet julkiseksi ja sähköpostiviesti itse virkamiehelle, että hän on nyt julkkis internetissä, niin ei ehkä enää naurata niin paljon!


    • lurppis

      Käytännössä minulla on osoittaa todeksi ko. virkailijan tietämättömyys ja väärät neuvonannot (s-postit ja työllistymissuunnitelma), mutta olen ne jo toimittanut muutoksenhakulautakunnalle valituksen yhteydessä. En ole kiinnostunut nöyryyttämään virkailijaa tms., vaan haluan yksinkertaisesti omani takaisin.

    • 167-176

      Tuo muutoksenhaulautakunta taitaa olla käytännössä hylkäysautomaatti, valita vakuutusoikeuteen vaikka ei senkään maine ole yhtään parempi. Laeissa ei ole ollenkaan huomiotu sitä että viranomainen saattaa tehdä virheen ja varsinkin työkkärissä virkavastuu on ulkoistettu asiakkaalle. Voisi tietysti yrittää nostaa vahinginkorvauskannetta työkkäriä vastaan mutta sen lopputulos saattaa olla ihan mitä tahansa.

      • arvaaja

        "Voisi tietysti yrittää nostaa vahinginkorvauskannetta työkkäriä vastaan mutta sen lopputulos saattaa olla ihan mitä tahansa."

        Miten sinä vahingonkorvauskanteen nostat, jos kukaan ei ole edes vielä päättänyt, että työkkäri on toiminut väärin. Jos niin todetaan, niin eikö työkkärin kohdalla asia mene samoin, kuin Kelan kohdalla eli työkkäri maksaa velkansa takaisin. Jos karenssi on aiheuttanut sitten muuta vahinkoa niin siitä vasta voi mielestäni hakea vahingonkorvausta eli vahingonkorvausta haetaan vahingon aiheuttamisesta eikä siitä että viranomainen on velkaa karenssiajan tuet, vai mitä?


    • lurppis

      Saisinkohan jostain ilmaista lakiasianneuvontaa tms.? Nämä jutut ovat minulle aivan uusia, en oikein tiedä kenen puheille seuraavaksi suunnata.

      • arvaaja

        Oikeusaputoimistot antavat puhelinneuvontaa, maks. 10 minuuttia.
        Googlaa.


    • lurppis

      Tai jos kaivaisin esille työvoimatoimiston johdon yhteystietoja ja lähtisin pommittamaan sieltä suunnasta? Kuulostaako ihan naurettavalta? :D

      • 9+6

        Eipä tuosta mitään hyötyä ole, eivät ne lähde jo tehtyjä päätöksiä muuttamaan.


    • arvaaja

      Päätöksestä:

      1. Oikaisuvaatimus 14 vrk sisällä lautakuntaan.
      2. Lautakunnan päätökestä valitus vakuutusoikeuteen muistaakseni 30 vrk sisällä
      (3. Joistakin tapaturmavakuutusasioista voi hakea valituslupaa KKO:lta)

      Määräajat ovat törkeitä!

      Virkailijasta:

      1. Kantelu viraston johdolle
      2. Kantelu oikeusasiamiehelle
      3. Rikosilmoitus tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 169
      4759
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      125
      4333
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      26
      2821
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1911
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1774
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1689
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1680
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      95
      1641
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1593
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1541
    Aihe