Palkat

Son of Marx

Kun nyt tiedämme, että suomaisen keskipalkka yksityisellä sektorilla on 3500 e/kk, voimme kysyä mitenköhän voisimme nostaa palkkojamme tuolle samalle korkeudelle.

Kyllä, otetaan käyttöön yleispalkka. Laki määräämään se. Kaikilla olisi sama palkka tästä lähtien. Tämä olisi 3000 e/kk per naama. 3000 e/ kk riittää kaikille, joten turhat mussutukset jää pois ja ylijäämälle voisi työllistää lisää työntekijöitä.

11

107

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Inhorealismia

      Tuo 3500€/kk "keskipalkka" tarkoittaa sitä, että Suomessa on kourallinen sellaisia ökypalkkaisia porhoja, jotka tienaa törkeitä summia kuukaudessa. Suurin osa suomalaisista kuitenkin on niitä palkansaajia, joiden tulot jää alle 200€/kk (brutto kokopäivätyöstä!), monella netto jää jopa alle tonnin.... Mun mielestä on täysin tekopyhää schaissea rummuttaa jotain 3500€/kk keskipalkkoja, kun ne on vain tilastollista "harhaa"!

      • Inhorealismia

        Niin ja esimerkiksi itselläni on parin vuosikymmenen aikana tehdyissä pätkätöissä ollut yli tonnin nettopalkka yhteensä suunnilleen vuoden verran koko 20 vuoden aikana... kaikki muut tienestit on jääneet nettona alle tonniin. Useissa tapauksissa olen joutunut hakemaan vielä toimeentulotukea säännöllisesti palkkatulojen lisäksi, kun palkkatulojen takia asumistuki on lakkautettu, soviteltua työttömyyskorvausta ei ole saanut (milloin mistäkin syystä) jne. Jokainen 3500€ "keskipalkkoja" rummuttava voi siis mun puolesta tunkea sen tunkkinsa vaikka sinne minne aurinko ei paista!


      • Korjauskorjaus

        "joiden tulot jää alle 200€/kk " KORJAUS joiden tulot jää alle 2000€/kk"!


    • +1+1

      "Kun nyt tiedämme, että suomaisen keskipalkka yksityisellä sektorilla on 3500 e/kk, voimme kysyä mitenköhän voisimme nostaa palkkojamme tuolle samalle korkeudelle."

      Hinnat nousisivat jos kaikkilla olisi tuo 3500 e/kk palkka. Mutta olisihan hinnat sitten kaikille samat.

      • sama hinta

        Hinnat ovat samat nytkin,vaikka toiset tienaa tonnin ja toiset 3000€.


    • aktiv kapitaal

      Ja noilla palkoilla ja hinnnoilla sitten inistään kun ei ole kilpailukykyä...

      Kyllä länsimaat on sahannu oman oksansa jo aikoja sitten ahneuksissaan.

    • s tgysrt yrst hy

      Mediaanitulo on parempi indikaattori kuin keskipalkka. Mediaanitulo on keskimmäisen henkilön tulo, kun laitetaan kaikki kansalaiset jonoon, köyhimmästä rikkaimpaan. Jonoon pitää sisällyttää nollatuloiset ja työttömätkin.

      • tulo oma pää

        Niinpä. Kun luin aloituksen, yritin etsiä suomalaisten mediaanipalkkaa, mutta en onnistunut. Sellaista lukua tuskin löytyy, kuin mediaanitulo, kun ei löytynyt (helposti) edes mediaanipalkkaa.


    • 20+18

      Kelle kaikille meinasit yleispalkkaa maksaa? Suomen bruttokansantuote on n. 200 miljardia euroa.

    • könönpellon varkaat

      Enemmänkin kiinnostais, millä palkalla ne esim Könönpellon alueella pihoista varastelevat yksilöt vie rekvisiittaa?
      Saakohan ne provikkaa enemmän kuin mainostenjakaja ja käyttääkö ne lapsityövoimaa ensin katselemiseen mikä on minkin kauden trendi.

      Vieläkö palkkatulot pitäis selostaa, pitäishän sitä olla silmää kuin antiikikauppiaalla!

    • vapausonvankila

      Onhan se kommunismi hieno ajatus mutta käytäntö muuta.. Miten ajattelet että voisimme maksaa palkkaa siivoojalle ja yrityksen johtajalle 3000e/kk? Siivoojan vastuu on tulla ajoissa töihin ja tehdä kohtuullista jälkeä. Pomon vastuulla kaiken järjestäminen ja firman toiminnan ylläpito ja omistajan voiton tuotto. Siivoojan koulutuksella(olkoon vaikka kuinka fiksu ihminen) ei johdeta tuhansien alaisten joukkoa.

      Vedin ääripäät tarkotuksella. Tarkoitan että maailma on täynnä erilaisia töitä joista maksetaan eri tavalla palkkaa. Jos palkkasi on mielestäsi huono suhteessa siihen paljon panostat sen tekemiseen(aika, fyysisesti, henkisesti), tee suunnitelma ja hae parempi työpaikka.

      Yleispalkka tasapäistäisi kaikki työt, ei edelleenkään toisi tasa-arvoa tai oikeudenmukaisuutta maailmaan sen enempää kuin sitä on nytkään. Vähän sama jo s juuri nyt kaikki raha katoaisia planeetalta, niin velat kuin sijoituksetkin ja käteinen. Valuutat vain katoaisivat. Samoin rikokset vanhentuisivat, vangit vapautuisivat, poliitikka poistuisi, uskonnot katoaisivat ja kaikkea muuta mikä tasapäistäisi ihmiskunnan. Huomenna meillä olisi lukemattoia uusia ismejä, välineitä joilla käydä kauppaa, orjia ja omistajia - sotia, rikoksia ja rikollisia sekä ihmisiä jotka haluaisivat tuomita tai kostaa rikollisille. Palkka.. pieni seikka siihen verrattuna mistä ihmiskunta saa draivinsa. Kuka eniten haluaa vaikuttaa ja valtaa, myös yleensä sitä alkaa keräämään itselleen. Samoin joku ei välitä rahasta, silti on nurkan takana joku joka haluaa kaikki, ja kaikkien, rahat.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      69
      1822
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      164
      1469
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      125
      1255
    4. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1252
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1160
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      266
      948
    7. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      932
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      106
      877
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      101
      818
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      684
    Aihe