Koulutuksen merkitys parisuhteessa

tradenomi07

Olen usein tavannut pariskuntia, joista molemmat ovat jollain tapaa korkeasti koulutettuja. Kaveripiirissänikin on sairaanhoitaja-, insinööri- ja restonomipariskuntia. Sitten on eri ammattikunnan edustajia, mutta ovat kuitenkin käyneet oman alansa korkeakoulun. Onko se sitten niin, että korkeasti koulutetut hakevat itselleen korkeasti koulutettua henkilöä? Eikö esimerkiksi lääkiksen käynyt voi edes kuvitella, että puolisona olisi amis?

18

234

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tradenomi54

      Tuntuu, että naisia kiinnostaa ensimmäiset 5 min enemmän miehen ulkonäkö. Katsotaan, kasvoja, kehoa ja vaatteita. Vähäisen koulutuksen tullessa julkin, ei enää kehdata hengata.

      Naiset eivät halua olla luusereita, jotka seuruslevat surkimuksen kanssa. He ovat oppineet yhteiskunnan antaman kuvan menestyksestä.

      -> Omakotitalo, kaksi autoa, mökki, kalliita vaatteita...

      • Erään kanssa

        Onneksi on toisenlaisiakin naisia olemassa.


      • yrittäjänainen

        Nainen on nykyään omavarainen, miehen rahoja ei siihen tarvita, että elämä on täynnä runsautta ja sitä mitä itse haluaa siihen kuuluvan.

        Mutta koska itse olen varakas nainen, pitää miehelläkin olla suht samanlainen varakkuustaso, että voimme tehdä yhdessä asioita, niin etten minä kustanna miehenkin matkoja yms. Vaikka rahaa löytyy en sentään aikuista ihmistä ala elättämään.

        En halua asua omakotitalossa, en tykkää mökkeillä, vaatteiden hinnalla ei ole väliä, kunhan ne ovat itseäni miellyttävät, yksi auto riittää.. Tunnen olevani menestynyt, kun elämässä on kaikki tasapainossa.. itsellä ja lähelläni olevilla ihmisillä on hyvä olla.


      • m50 +

        -> Omakotitalo, kaksi autoa, mökki, kalliita vaatteita...

        Helppo juttu. Älä asu Helsingissä.


    • Minä vaan

      Aika pitkälle näinhän se menee. Myöskään henkilö jolla on hyvä koulutus, mutta ei sitä vastaavaa työtä ei oikeen kiinnosta naisia. Omakin parisuhteeni rakoilee, kun avovaimoni on omalla alallaan töissä, rahaa on minuun verrattuna paljon. Molemmat meistä kouluttautuneita, mutta oma alani on ahdingossa juuri nyt.

      Tämä näkyy lähinnä siinä tällä hetkellä miten hän puhuu paljon matkoista joita aikoo tehdä ystäviensä kanssa, miten viettää viikonloput työkavereidensa kanssa, eikä aina enää edes kotiin eksy noilta reissuilta. Kun saamme talon remontin loppuun ja myytyä, epäilen että lähtee sitten lopullisesti pois kotoa.

    • tradenomi07

      Aika säälittävältä vaikuttaa, kun koulutusta tai ammattia käytetään yhtenä mittarina. Se on ikään kuin oman statuksen kohotusta, jos toisen osapuolen pitää olla vähintäänkin insinööri. Mutta tiedän kyllä pari tapausta, joissa vaimo on lääkäri ja mies on ihan tavallinen duunari. Eli kaksi ääripäätä, mutta ei vaan ole liittoa haitannut, ja hyvä niin.

    • Naiset haluavat mielellään vähintäänkin oman koulutustasonsa omaavan miehen. Miehet perinteisesti arvostavat muita avuja.

      Toisaalta moni opiskelee parhaassa pariutumisiässä ja puoliso löytyy opiskeluriennoista tai kaveripiiristä, jossa on samaa alaa tai ainakin saman tasoisessa koulutuksessa opiskelevia.

      Lisäksi minullakin on yksi pelkän peruskoulun käynyt ja yksi lukion käynyt kaveri, joilla molemmilla on lääkärivaimo. Pojilla on vissiin muita avuja. ;-)

    • 020202

      Tuo koulutettujen yhteen meneminen johtuu jo siitäkin, että tapaavat tuolla yliopistoissa, korkeakouluissa toisiaan. Heillä on paljon opiskeluasuntoja, joissa tavataan tai sitten toinen hakeutuu opiskelemaan samalle paikkakunnalle.

      Tässä on nurjakin puolensa, on sellaisiakin, jotka hakevat yhdessä asuntoa ns. perheasuntoa, koska tulee edullisemmaksi asua. Näin alkaa monesti myös parisuhde joka ei pitkän päälle edes kestä, koska ollaan ajauduttu liian nuorina tuohon tilaan ja osin yhteiskunnan pakottamana.

      Seuraava kumppani eron jälkeen saattaakin olla sitten täydellinen vastakohta, renttu paskanpuhuja tai täysin välinpitämätön hulttio. Tätä ennen on kuitenkin ehkä menty näyttävästi naimisiin ja suku luullut oikeaksi rakkaudeksi, on saatu talot , lapset eli taloudellisesti vakaa elämä, mutta kun jäi se nuoruus elämättä, nyt sitten rikotaan kaikki ja etsitään kahjon lailla sitä nuoruutta.
      Siinä jää lapset kyllä viimeiseksi muistettavaksi, kun tuo vouhkaaminen alkaa.

      Tuloerot elämässä saavat perheeseen aika usein ristiriitoja, joten jos siitäkin syystä saman tason ihmisillä on vähän paremmat mahdollisuudet pysyä yhdessä. Tosin tuolla lukeneiden piireissä joillakin tahtoo aina nousta "kusi päähän"
      eivät tulle kenenkään kanssa toimeen ja luulevat olevansa yli-ihmisiä.

    • KokemusK

      Samanlaiset ja sanoista asoista kiinnostuneet ihmiset sopivat keskimäärin paremmin yhteen. On siis ihan luonnollista että myös koulutus on yksi seikka joka joko yhdistää tai erottaa ihmisiä. Ei se ole välttämättä sitä että haettaisiin tietoisesti samalla koulutustasolla olevaa ihmistä vaan että heidän seurassaan on usein helpompi olla kun se ajattelumaailma ja kokemukset elämästä ovat lähempänä toisiaan.
      Jos kuitenkin löytyy samanhenkinen ihminen myös ihan toisista ympyröistä niin ei se ole kokemuksieni mukaan mikään ongelma. Niin ei vain tapahdu yhtä usein.

    • sussu 45

      Ei koulutus merkitse parin valinnassa. Mutta monet tapaavat tulevan kumppanin opiskeluaikana. Monet koulutukset kestävät aika kauan joten ikää kerkiää karttua myös.

      Eri oppilaitosten opiskelijat liikkuvat eri paikoissa ja viettävät aikaa yhdessä joten on selvää että korkeakouluaikana tapaa paljon erialojen korkeakouluopiskelijoita ja monet alkaa seurustella sinä aikana.

      Mutta kyllä ihmisen luonnekin vaikuttaa siihen mihin ammattiin kouluttautuu, ja ennen kaikkea se vaikuttaa parisuhteen luomiseen. Kumppanin valintaan. Näin sitten käy että korkeammalle koulutetut ovat aika usein parisuhteessa korkealle koulutettujen kanssa.

      Mutta ei se ole kuitenkaan mikään poikkeus että toinen kumppaneista on alemman koulutuksen saanut. Monet menevät sitten jatkamaan opiskelua myöhemmin ehkä juuri sen toisen (korkeammalle koulutetun) kannustamana.

      Enemmän minua on kummastuttaa se seikka, että onko huippu-urheilijan älykkyysosamäärä alhaisempi kuin muilla miehillä. Sillä kun heitä seuraa niin mitä paremmin menestyvä urheilija (lajista riippumatta) ottaa täyden pimpon vaimokseen. Kouluttamattoman, ei missään muussa onnistuneen kuin oman ulkonäön kohentamisen. Eli voisi karkeasti sanottuna sanoa aivottoman (tosin on muutama harvakin poikkeus)

    • 14+12

      Itseäni ainakin miehenä ärsyttää ja harmittaa tämä koulutuksen/työn painottaminen. Toivottavasti löytyy naisia jotka ei ole statuksen perään.
      Mullekin on ihan sama mitä nainen tekee.

      • 6+20

        Itseäni ainakin naisena ärsyttää ja harmittaa tämä ulkonäön painottaminen. Toivottavasti löytyy mieheiä jotka ei ole ulkonäön perään. Mullekin on ihan sama miltä mies näyttää kunhan sillä on rahaa.


      • atleettinen mies
        6+20 kirjoitti:

        Itseäni ainakin naisena ärsyttää ja harmittaa tämä ulkonäön painottaminen. Toivottavasti löytyy mieheiä jotka ei ole ulkonäön perään. Mullekin on ihan sama miltä mies näyttää kunhan sillä on rahaa.

        Mutta teillähän naisilla on asiat hyvin, itse ainakin miehenä tykkään panostaa paljon ulkonäköön joten sehän olisi vain kivaa jos ulkonäkö olisi se tärkein juttu.
        Toisaalta harmi ettei syntynyt naiseksi, pitäisi vaan itsensä timmissä kunnossa ja muutenkin huolehtisi ulkonäöstä esim vaatteet ja olisi luonteeltaan mukava niin se riittäisi vastapuolelle..


    • Lizzard

      Noh, kuka sitten on pinnallinen; naiset arvostaa koulutusta, miehet etsivät täydellistä esittelybarbia.

      • i've fucked up

        Jos mä olisin nuorempana sisäistänyt että miehen koulutus on yhtä suuri juttu naisille kuin naisen ulkonäkö miehille niin olisin ehkä ollut vähän motivoituneempi koulutuksen suhteen..


      • Eräs nainen
        i've fucked up kirjoitti:

        Jos mä olisin nuorempana sisäistänyt että miehen koulutus on yhtä suuri juttu naisille kuin naisen ulkonäkö miehille niin olisin ehkä ollut vähän motivoituneempi koulutuksen suhteen..

        Kannattais olla! Vähän sama juttu kuin että ei sille voi mitään että miehille naisen ulkonäöllä vaan on merkitystä koska miehet ovat visuaalisempia, ainakin noin yleisesti ottaen. Ei se tarkoita ettei muulla tai sisimmällä olisi väliä, vaan että näin se nyt vaan menee. Ihan yhtä kaikki kuin se että miehen vakavaraisuudella, eteen päin pyrkivyydellä ja turvallisuudella on merkitystä ja PALJON niiden muiden juttujen lisäksi. Voi sitä muuta uskotella, näin tein itsekin. Mutta jossain vaiheessa on vain hyvä myöntää itselleen totuus. Tulee rauhallisempi olo kun myöntää omat perustarpeensa ja alitajuiset toiveensa. Koska eihän noista nyt ainakaan haittaa ole, vai mitä? ;)


    • Miehen turvallisuus

      Koulutus tai sen puute vaikuttaa silloin jos se näkyy muussakin elämässä ja asenteissa. Usein nämä kulkee käsikädessä.

      Ihminen itse muutenkin voi olla sellainen ajelehtija tai mielessään ajattelee haluavansa pysyä "nuorekkaana" ja aina "poikamaisena" ja pitää vaihtoehdot auki. Itseä ei kiinnosta tai viehätä tuollaiset pätkääkään!

      Haluan kunnon aikuisen miehen, joka tietää mitä tahtoo, muillakin elämänalueilla kun suhteessa.

      Sellaiset miehet himottaa noin muutenkin.

      Ja pitkässä suhteessa usein valitettavasti kyse perustavanlaatuisella tasolla on juuri nimenomaan tästä = viehätyksestä ja siitä että toista on mahdollista aidon oikeasti omana itsenään arvostaa, rakkauden tunteiden lisäksi.

      Jos koulutus on jäänyt kesken, haahuilee muutenkin elämässä eteen päin, ei pidä itsestään fyysisestikään huolta, nuoruus on jäänyt päälle, alkoholia kuluu edelleen niin kuin nuorena ja muutenkin on huonot elintavat...

      kertoo vähän ikävää tarinaa siitä ettei ihminen itsekään arvosta itseään tai on laiska, tai ei arvosta puolisoa sen vertaa että haluaisi tämän takia edes yrittää.

      Kyllä se valitettavasti vaikuttaa. Kummasti eteen päin pyrkivät, kouluttautuneet (vaivaa nähneet) miehet kiinnostavat enemmän kuin sellainen "missä aita matalin" tyyppiset jannut. Voi olla evoluution tulostakin ja silleen alitajuista, vakaasti pärjäävät antavat suuremalla todennäköisyydellä turvatumman kodin perheelle ja koulutus on taitoja siinä missä metsästys, ym. entisaikaan, joka taas merkkasi naiselle hyvinkin alkukantaisella tasolla toimeentuloa. Ei kannata syyllistää tai haukkua pinnalliseksi, tätähän se on loppupeleissä.

    • oppeliini1

      Koulutuksella on hyvin tärkeä osa elämänkatsomuksen ja kiinnostusten muovaamisessa. Mitä enemmän tietää, sitä mielenkiintoisemmalta maailma näyttää ja osaa muodostaa omat, faktoihin perustuvat mielipiteet asiasta kuin asiasta.

      Yksilöiden kokonaisuteen vaikuttavat myös monet muut tekijät; ahkeruus, oikeudenmukaisuus, rehellisyys, luotettavuus, moraalikäsitykset , uskonto ( tai sen kieltäminen), sisäisen kauneuden tajuaminen, kiinnostus yleismaailmallisiin tapahtumiin, tietoinen hyvän ja oikeaksi todistettujen asioiden valinta, jne jne .

      Nuo ominaisuudet kukin voi kehittää ja vaalia omakseen. Ne auttavat luomaan perunominaisuuden johon on helppo jatkaa koulutusta ellei sitä puolison valinnan aikana ole (omasta mielestään) vielä tarpeeksi.

      Lopputuloksena - ihmisten maailmankatsomus ja perusominaisuudet ovat vaikuttavin ratkaisija puolisa valitessa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 175
      5156
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      126
      4643
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      2976
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      31
      1955
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1794
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1737
    7. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      108
      1726
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1720
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1633
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1561
    Aihe