Rauhallinen ja viihtyisä asuinalue Vantaa, Espoo, Kerava???

ensimmäinen asunto

Hei!

Täsä aiheesta oli jo vähän vanhoja keskusteluita joten tein uuden. Kertokaa siis mitkä olisivat hyviä ja rauhallisia asuinalueita erityisesti Vantaalla, mutta myös esim. Espoossa ja Keravasta olisi kiva kuulla mielipiteitä.

Olemme siis puolisoni kanssa ostamassa asuntoa lähivuosina ja olisi kiva kuulla mielipiteitä eri asuinseuduista, koska itse emme ole asuneet pääkaupunkiseudulla kovin kauan aikaa. Hakusessa olisi siis kolmio joko kerros- tai rivitalosta kohtuuhintaiselta seudulta.

5

1097

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kimmo Moduuli

      Vantaalla lentomelu häiritsee yllättävän laajoilla alueilla.
      Rauhatonta on yllättäen Koivukylä, Havukoski, Hakunilan ostarin lähialue, osin Mikkola, Tikkurilan keskusta.
      Kilometri sivuun ja jopas rauhottuu.
      Perheasuntoja ei kannata ostaa jos lapsi joutuu ns. huonoon kouluun. Näkyy asuntojen hinnassa jossain Vaarala-Rajakylä välissä. Toki kuntakin ainakin vielä vaihtuu ja sen myötä myös veroprosentti.

    • 5656345534

      Riippuu mitkä on kriteerit? Missä käytte töissä, työmatkat/muut matkat omin autoin vai julkisilla? Mikä on mielestänne rauhallista; luonnon keskellä oleminen vai että alueella on paljon lapsiperheitä tai vanhuksia?

      Kerrostalot halvempia kuin rivarit, muttta alue ratkaisee. Rivari syrjässä halvempi kuin kerrostalo-osake keskeisellä sijainnilla. Huomaattehan että asunnon arvon nousun tärkein seikka on sijainti. Nykyisessä taloustilanteessa kaksio on turvallisin vaihtoehto kahdelle henkilölle, mutta isompia asuntoja voi saada hyvään hintaan. PK-seudulla yksiöt ja kaksiot nousseet eniten, isommissa on jopa ns. ostajan markkinat. Eli pyyntihintaan todella kova tinki päälle koska asuntojen myyntiajat ovat nyt pitkät. Joku on aina valmis myymään jopa yli 10% pyyntiä halvemmalla.

      Pk-seudulla kerrostalot ja rivarit lähes poikkeuksetta lähiöissä. Muuten mennään jo aika sivuun ja skuttaan: missä on toki halvempaa mutta palvelut heikommat, etäisyydet pidemmät ja hintakehitys loivempaa. Sijoituksena paras on kaksio hyvin keskeiseltä alueelta. Huonoin sijoitus isompi asunto, jossa ikää ja rempat tekemättä, ja niin syrjästä ettei alueelle ole tulossa kehitystä pitkiin aikoihin.

      Asun Espoossa, en voi kommentoida Vantaan tai Helsingin alueita. Espoossa puolen tusinaa lähiötä käyty läpi. Kaikissa puolensa. Jos laitat Etuoveen tai Oikotiehen samankokoiset asunnot hintajärjestykseen, näet aika suoraan alueiden statuksen. Espoossa halvimmat lähiöt(unohdetaan nyt pohjois-Espoo laskuista koska siellä ei juuri ole lähiöitä, eikä kerrostaloja): Espoon keskus, Kirstinmäki, Soukka, Lähderanta, Viherlaakso, Iivisniemi.. Kalleimmat Westend, Tapiola, Haukilahti, Mankkaa jne. Matinkylä on suosittu ja siellä hyvät palvelut ja hyvin erihintaisia kohteita riippuen sijainnista. Soukka on halpa lähiö keskustasta mutta Espoon kalleimpia ja hienoimpia asuntoja taas löytyy eteläpuolelta. Joten joka lähiössä on ne halvimmat alueet ja usein omakotitaloalueita hyvin lähellä joissa hinnat jotain aivan muuta. Hyvä esimerkki kirstinmäki jolla on vähän huono status alueena ja halvimmat kerrostaloosakkeet lähes koko Espoossa. Muutama satametriä etelään Sunaan niin sieltä löytyy taas omakotitaloja ja hinnat satoja tuhansia. Sunassa myös rivareita kohtuuhintaan.

      Jos auto löytyy ja kauppaan mennään autolla, rivaria voisi katsoa Sunasta. Mielestäni miellyttävä alue, rauhallinen ja hinnat kohdillaan. Rivareita voisi katsoa muutenkin tuolta sektorilta kartalta. Eli Espoon keskustasta etelään aina merenrantaan saakka, länsirajana Saunalahti ja itärajana Tapiola. Iso alue mutta omalla autolla etäisyydet mielestäni pienet liikkua mihin suuntaan vain.

      Katso myös tulevan metron vaikutusalue, joukkoliikenne keskittyy jatkossa sen reunoilla ja muualta joutuu usein tulemaan busseilla yhdysliikenteenä metroasemille joista matka jatkuu itään, esim. Helsinkiin. Jos omaa autoa ei ole, tämä on ehdottomasti otettava huomioon Espoosta asuntoa hankittaessa. Tuleva metro nostaa sen reunalla olevien asuntojen hintoja, jopa laskien kauempana olevien arvoa joukkoliikenteen ollen kriteeri. Ennen metroa busseilla pääsee melkein mistä vain suoraan Helsinkiin yms. Jatkossa sivussa olevilta alueilta joutuu vaihtamaan bussista metroon mikä on hidaste.

      Kerrostaloa ostettaessa ja varsinkin jos omaa autoa ei ole, katsotaa tulevan metron linja kartalta ja hakekaa sen reunoilta, max 500m tulevien asemien läheisyydestä asuntoja. Hinnat eivät taatusti laske tulevina vuosina vaikka talous olisi taantumassa. Pk-seutu on edelleen alue jonne muutetaan ja se pitää kysynnän yllä vaikka muualla Suomessa asuntojen hinnat laskisivat enemmän.

      • 46456456

        jatkoa:

        Kerava rauhallista aluetta mutta Espoolaisena pidän sitä lähes maaseutuna. Kehä3:n ulkopuolella hinnat laskevat nopeasti, mutta niin etäisyydet kehä3:sen sisäpuolelle myös kasvavat ja palveluiden määrät laskevat.


    • maastotiedustelu

      Epsoolainen jo kivasti statuksesta selitti. Antaa heidän maksaa postinumerosta. Normaalille ihmisille arki on tärkeämpää - siis meneekö työmatkaan vartti vai tunti ja vartti löytyykö kauppoja kävelyetäisyydeltä.

      Nämä alueiden maineet laahaavat aina todellisuutta jäljessä. Toki siellä sattuu & tapahtuu, missä on vuokrakasarmeja yleensä nuorisoa ja ryyppyjengiä tapaa pyöriä myös ostoskeskusten ja juna-asemien nurkilla. Mutta häiriöt voivat olla hyvinkin paikallisia - joku fiksumpi on sanonut, ettei juopot jaksa kauas kävellä ja se totisesti pitää paikkansa. Nähty on, että rauhalisella alueella kaikki häiriö keskittyi sininauhasäätiön ylläpitämän juoppohotellin ja lähiöräkälän väliin, yhteen ainoaan kortteliin.

      Monella alueella voi olla huono maine. Aikanaan on rakennettu iso lähiö keskelle ei mitään ja sinne on muuttanut lapsiperheitä -> valtava määrä pentuja samaan aikaan teini-iässä -> sattuu ja tapahtuu. Toinen miina on alueen ränsistyminen, kun rupeaa olemaan niin talot kuin ostaritkin 30-40 vuoden iässä eli parhaat päivänsä nähneitä. Vaan jos/lun taloja rempataan, ostari pistetään uusiksi ym. niin tilanne kohenee. Ja ehkä se mainekin, mutta viiveellä. Vrt. vakiohuijari Valittaja LKV on useasti jaellut täällä "faktoja", jotka pitivät kutinsa 10-15 vuotta sitten...

      PKS poikittaisliikenne on kehnoa, joten asunnon sijainnissa pitää ensimmäiseksi katsoa, millä laidalla potentiaaliset työpaikat sijaitsevat. Seuraavaksi kannatta katsoa palvelut ja liikenneyhteydet ylipäätään. Kolmas tarkistus ... käy katselemassa paikkoja, jalan tai pyörällä - auton ikkunasta näkee kovin vähän. Siis onko rähinäremmejä pyörimässä pe iltaisin, onko talojen pihoja ja porraskäytäviä sotkettu jne. Niillä mainejutuilla voi nimittäin pyyhkiä takamuksensa. Nähty on, miten huonomaineinen alue on ihan OK (kunhan välttelee ne tietyt paikat, jonne rähinäremmin kokoontuu) ja hyvässä huudossa oleva taas sukeltaa, kun paikat päästetään repsahtamaan, tulee liikaa mamuja, romanoidikerjäläisiä tms.

    • asdf234sadf324

      ettekö huomanneet että oli taas Ranen provo. Kyllä menette helppoon. Pisteet Ranelle.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 134
      3843
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      107
      3497
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      18
      2493
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1861
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1717
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1589
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1565
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1506
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1471
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      86
      1446
    Aihe