Sinä mielessäni

hullua..

Olet nyt, olit eilen ja tulet olemaan huomenna. Miksi ei voi vain unohtaa? Meidän juttu ei ollut pitkä. Ja siitä on yli vuosi aikaa. Rakastan vain niin suunnattomasti. Yritän unohtaa, katsoa muita mutta se tuntuu aina väärältä. En ole nähnytkään sinua aikoihin ja salaa toivon että kävelet vastaan. Kumpa aikaa voisi kelata takaisin päin, jatkettaisiin siitä mihin jäätiin, ennen kuin minä lähdin.

Ikävä on polttavan suuri. Toivon että nähdään pian. Toivokaa tekin puolestani!

Vai olisiko vain viisaampaa unohtaa.. vaikka se kuinka vaikeaa onkin. Eikä lisätä vettä myllyyn näkemällä häntä. Haluaisin vain hänet takaisin ja aloittaa elämän ♡

15

1194

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Deal with it

      Mokasit.

      • hullua..

        Mokasinko? En olisi lähtenyt jos ei olisi ollut pakko.

        Joku elämäsi muuttava ihminen saapuu juuri silloin kun vähiten saisi saapua. Elämä on niin pirullista.


      • 1+1

        Miten "Deal with it" joku on mokannut sinun kohdallasi?


      • apko mokasi

        Mikä saa ihmisen syyttämään toista palstalla " mokasit" on katkeran ihmisen tilitystä. Etkö voi sanoa että " hän " mokasi ja sä tunnit kuin tunnet.


    • Iksu zua

      Laita tunnisteita, tuskin häneltä mutta toivossa hyvä elää...

      • hullua..

        Et ole hän.. Tiedän sen kirjoitustyylistä. En usko että liikkuisi täällä.


    • surusielu..

      Entäpä jos hän välttelee sitä, joka lähti.

    • nainen hämeestä

      Joskus unohtaminenkin on ihan suotavaa. Ainakin silloin kun asiat ei vaan etene, syystä tai toisesta. Ja jos et itse voi enempää tehdä, eikä ole keinoja, on parempi mennä eteenpäin.

    • Olenko se minä.

    • hulluakin..

      Hei nimimerkki hullua.., toivonhan toki puolestasi, mutta enemmän toivon, että kirjoituksesi oli minulle. Jaa miksikö? Niin osuu kohdalleen omaan "historiaani" ja pakkohan tähän on jotain vastata, tiedä vaikka olisit ihminen joka jätti, niin hyvät kuin myös raastavatkin jäljet minuun.

      Itse en toivo mitään kellon tai ajanlaskun kääntämistä minnekään sen kummempaan pisteeseen, mutta tapaamista toivon sitäkin hartaammin, itse en tule tuon tapaamisen eteen ottamaan yhteyttä, syystä siitä, että minua kaduttaa se oma hengen tilani kun lähtemisesi jälkeen kerjäsin rakkikoiran lailla sinua jäämään, palaamaan.
      Kuin myös kirjoituksesi (29.10.2014 14:57) "Joku elämäsi muuttava ihminen saapuu juuri silloin kun vähiten saisi saapua" osuu kohdalleen, minä olin tuo ihminen sinulle ja samoin sinä minulle joskin oma elämäntilanteeni mahdollisti paremmin roihun kuin sinulla. Meillä vain ei riittänyt taito kummallakaan pärekaton kulotukseen silloin tikkuaskeja rapistellessamme ja seuraukset tiedämme. Mutta mikä tärkeintä, taidetaan kumpikin olla hengissä.

      Jos nyt tuntuu, että osuu kohdalleen voit laittaa ihan neutraalin tekstarin tyyliin "mitä kuuluu pitkästä aikaa" tai fb-kutsun tai pyytää tunnisteita vihjettä vastaan täällä, mihin vain sinä ja minä tiedämme vastauksen.

      Mutta olit sitten oikea tai väärä, mukavia kaihoiluja sekä kaipaamasi tapaamisia kuin myös muillekin palstan lukijoille.

      THL:n mukaan kyse olisi ollut kemiallisesta reaktiosta :-)
      http://www.thl.fi/fi/aiheet/tietopaketit/kesaterveys/ela-ja-nauti-sopivasti/rakastumisen-kemiaa

      • Love matters

        Toivon kuitenkin ketjun kirjoittajille parasta, koska samaa toivon itselleni, että tämä joskus hellittäisi..ja kyllähän tämä välillä niin tekeekin.. Yritän nukkua vielä vähän. Jääköön ajatukseni tähän:)


      • 17+5
        Love matters kirjoitti:

        Toivon kuitenkin ketjun kirjoittajille parasta, koska samaa toivon itselleni, että tämä joskus hellittäisi..ja kyllähän tämä välillä niin tekeekin.. Yritän nukkua vielä vähän. Jääköön ajatukseni tähän:)

        Toivotaan kaikille tapaamista ja onnea ikävöimänsä ihmisen kanssa ja jos tämä ei jostain syytä onnistu, niin rauhaa mielelle sitten....


      • 14+5

        Rakastumisen kemialliset reaktiot

        Rakastuminen on stressin kaltainen olotila. Se johtaa lisämunuaisten kortisolin tuotannon voimistumiseen niin naisilla kuin miehillä. Rakastuneet naiset ja miehet lisäävät kortisolin tuotantoaan noin 40 prosentilla. Muutos vahvistaa valppautta, auttaa suuntaamaan enemmän huomiota tärkeäksi koettuun asiaan ja lisää valmiuksia toimia yllättävienkin käänteiden vaatimalla tavalla.

        Stressi tekee rakastuneen myös aika ajoin unettomaksi. Rakastumisen seurauksena testosteronin tuotanto miehillä laimenee, naisilla vahvistuu. Rakastuneet naiset kaksinkertaistavat testosteronin tuotantonsa, kun taas miehet vähentävät tuotantoa 40 prosentilla. Nämä toisilleen vastakkaiset muutokset lähentävät sukupuolia kemiallisella tasolla toisiinsa.

        Testosteronin hiipuessa miesten käytös saattaa pehmentyä, kun sitä vastoin vaikutuksen vahvistuessa naisten käyttäytyminen saattaa muuttua mukautuvammaksi toisen ehdotuksille.

        Rakastuneista miehistä tulee toisen tahtoon paremmin mukautuvia, naisista suhteen jatkamiseen määrätietoisemmin suhtautuvia. Sukupuolten tasoittuva kemia auttaa rakastunutta paria myös paremmin keskittymään toisiinsa.

        Lisämunuaisten ja sukurauhasten herättyä aivot alkavat hallita rakastumisen kemiaa. Serotoniinin voimakas purkaus hermosolujen varastorakkuloista saa aikaan ekstaasin kaltaisen läheisyyden ja hyvänolon tunteen. Empatia kasvaa. Aikaa ja tilaa annetaan omien tunteiden lisäksi myös toisen tunteille.

        Onnen tunteen vallassa myös aiemmin tuntemattomat kasvot alkavat viehättää. Olotila saa rakastuneen paitsi himokkaaksi myös samalla alttiiksi syrjähypyille.

        Aivot rakastumisen tilassa

        Aivokuvista nähdään, että rakastuneella hermosolujen toiminta syttyy aivosaaressa ja pihtipoimun etuosassa. Näillä aivoalueilla solut käyttävät kemialliseen viestinsiirtoon serotoniinia. Aivojen mantelitumakkeen toiminta säätelee tunnevaltaista oppimista. Mantelitumake toimii mustavalkoisten tunteiden tulkkina, aivokuori antaa tunteille sävyt.

        Rakastuneella mantelitumakkeen toiminta hiipuu, ja sen seurauksena pelon, surun ja vihan tunteet väistyvät. Rakastunut on peloton. Rakastumisessa ei ole tilaa surulle tai vihalle. Niiden aika koittaa vasta myöhemmin.

        Sokeasti rakastunut ei opi suhteen herättämistä tunteista vastaisen varalle.

        Dopamiinin aineenvaihdunta aivoissa vilkastuu kohdatessamme uusia kokemuksia tai kun tarpeidemme välitön tyydytys lykkääntyy. Dopamiinin vaikutus aivoissa voimistuu esimerkiksi videopelin aikana, joka vaikeuksien kautta päättyy lopulta onnistumiseen.

        Voimakas dopamiinivälitteinen viestinsiirto vahvistaa valppautta mutta johtaa huomion keskittymiseen ja kapeutumiseen. Rakastunut kiinnittää huomionsa toisen myönteisiin ominaisuuksiin ja jättää kielteiset seikat huomiotta. Rakastunut näkee rakastettunsa ainutlaatuisena. Hän saa rakastuneen ajatuksissa keskeisen sisällön ja erityisen merkityksen.

        Rakastuneen ajatukset täyttyvät tapahtumista, esineistä tai ilmiöistä, jotka liittyvät tavalla tai toisella rakastettuun. Rakastuneen aivoissa häntätumake ja aivokuorukka syttyvät, jälkimmäinen kuin pelin aikana. Rakastuminen muistuttaa peliä myös hermosolujen kemian perusteella. Oikeassa aivopuoliskossa prefrontaalisella aivokuorella hermosolujen toiminta kiihtyy surun aikana ja masentuneilla. Kun rakastumme, tapahtuu päinvastoin. Samoin manian aikana toiminta tällä aivoalueella vaimenee.

        Rakastunut on kaikkivoipa

        Elimistön itsensä tuottamat morfiinin kaltaiset aineet tuovat hyvän olon ja onnen tunteen. Rakastuminen sytyttää liki samat aivoalueet kuin morfiini. Sisäsyntyiset morfiinit sammuttavat nälän ja kivun tunteet.

        Rakastunut ei tunne nälkää. Rakastunut myös uhmaa kipua.

        Surun ja masennuksen tunteet pysyvät siten loitolla rakastumisen tai manian aikana noustakseen jälleen esille suhteen katketessa tai manian vaihtuessa masennustilaksi.

        Vahvan opioidituotannon seurauksena dopamiinin vaikutukset voimistuvat sekä rakastuneen miehen follitropiinin tuotanto heikkenee kaksi kolmasosaa, mikä testosteronin hiipumisen ohella lamaa edelleen kivesten toimintaa. Aivokuvissa rakastuminen muistuttaakin enemmän riemua kuin seksiä. Kaikki nämä muutokset kehossa ja aivoissa luovat hedelmällisen kemian, jotta suhde pysyisi ja jatkuisi rakastumisesta rakkauteen. Henkilöiden välinen kemia kuitenkin ratkaisee, miten suhde jatkuu.

        Rakastuminen on monimutkaista

        Rakastumisen taustalta on erotettavissa biologisia lainalaisuuksia ja kemiallisia kaavoja. Rakastuminen herättää toisissa vahvemmat kemialliset reaktiot, toisissa laimeammat. Toiset rakastuvat tulisemmin, toiset maltillisemmin. Toiset rakastuvat monta kertaa, toiset eivät lainkaan.

        Tieto rakastumisen kemiasta ei mitätöi tunnetta eikä pyri oikomaan rakastumisen monimutkaisuutta. Rakastumista ei myöskään tarvitse analysoida tieteen keinoin tai selittää millään. Tunteesta voi aina halutessaan pelkästään nauttia.


    • yxmies..

      Oletko Treen seudulta?

    • 2+1

      Laita hyvä immeinen jotain lankaa mistä voi päätellä minne menee!

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      75
      2290
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      175
      1771
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      162
      1639
    4. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      50
      1392
    5. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1388
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      296
      1261
    7. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      135
      1119
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1073
    9. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      1062
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      55
      958
    Aihe