Kokoomuksen kannatuksen kohentamisesta

Kokkari fiksari

Syyt Kokoomuksen suosion dramaattisen voimakkaaseen laskuun ovat selviä eikä niillä itse asiassa näytä olevan paljoakaan tekemistä Romppaisen murhajutun kanssa. Murhajuttu kuitenkin lopulta oli yksittäisen jäsenen tekemä yksittäinen teko eikä mikään kokoomussalaliitto.

Suurin yksittäinen syy kannatuksen laskulle lienee huonot ministerivalinnat. Kokoomuslainen pääministeri hylkäsi hallituksen keskelle kaaosta ja tilalle tuli omia kavereita suosiva pääministeri, joka näyttää olevan valovuosien päässä kansasta.

Kokoomuksen kannattaisikin vaihtaa pääministeri Stubb pois pääministerin ja puoluejohtajan paikalta. Hänen tilalleen voisi nimittää kansanedustaja Elina Lepomäen molempiin paikkoihin. Lepomäki on yksi harvoista kokoomuslaisista kansanedustjista, jotka eivät vielä ole unohtaneet kokoomuslaisia arvoja. Hän myös tajuaa talousasioita.

Myös ilmeisen epäasiallisin perustein ministereiksi valitut Laura Räty ja Sanni Grahn-Laasonen tulisi vaihtaa toisiin. Näiden kahden puutteena on asiantuntemattomuus sekä ilmeisesti suosimisen perusteena saatu virka, johon ansiot uupuvat.

8

62

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lotteri

      Onko Grahn-Laasonen,MTV kätyri,sai oikaan loton pois YLEltä.Koskaan ei muuta saa aikaan

      • Oikee libertaari

        Mietinkin saisiko hän jotain aikaan. Kehitystä hyvään suuntaan.

        Ylen voisi hyvin yksityistää kokonaan. On kohtuutonta, että yksi toimija saa valtion ihmisiltä ryöstämiä so verottamia rahoja toimintaansa muiden ansaitessa rahansa tuottamalla lisäarvoa so mainosten myymisellä yms.


    • ei enää kokoomusta

      Lepomäki on ahneutta edustava kylmäkatseinen psykopaatti.
      Ahneiden aika on ohi, kokoomuspolitiikka on johtanut umpikujaan.
      Hyvinvointiyhteiskunta on romutettu ahneiden alttarille ja velkaa on otettu ja ne on siirretty €uropankkiireiden haltuun. Lapsemme ja lapsenlapsemme maksavat velkaamme loputtomiin.....
      Kokoomus on varastanut valtion varat rikkaiden haltuun.

      • Oikee libertaari

        "Lepomäki on ahneutta edustava kylmäkatseinen psykopaatti"

        Itse asiassa, jos aivan tarkkoja olemme oikeat psykopaatit ovat melko harvinaisia. Useilla ihmisillä on vahvana joitain psykopaatin piirteitä, mutta kaikki pitäisi löytyä jotta ihmisen voi julistaa psykopaatiksi.

        Vaikka minulla onkin jotenkin se tunne, että olet näitä nojatuolipsykologeja, jotka julistavat ihmiset kärsimään tietyistä persoonallisuushäiriöistä ilman mitään kunnollisia todisteita. Kun esität kunnolliset todisteet, että Lepomäki on psykopaatti, niin sitten sanon että hän on psykopaatti. Sillä välin tuo sanomasi täyttänee herjaamisen tunnusmerkistön.

        Mutta itse asiasta. Elina Lepomäki näyttäisi olevan poikkeustapaus Kokoomuksessa siinä, että hän näyttäisi olevan poliittiselta filosofialtaan ainakin lähellä libertaaria. Libertarismi on poliittisena filosofiana sosialismin vastakohta siinä, että siinä ihminen vapautetaan (mahdollisimman suurelta osin) valtion ikeestä. Tämä tietää tietenkin vähemmän valtion tukia, mutta ihmiset ovat tukeneet toisiaan jo kauan ennen kuin valtioita oli olemassakaan.

        "Hyvinvointiyhteiskunta on romutettu ahneiden alttarille ja velkaa on otettu ja ne on siirretty €uropankkiireiden haltuun"

        Nämä ovat ihan oikeita huolia ja ne on hyvä ottaa esiin. Kuitenkin tämä mainitsemasi velkaantuminen johtuu siitä, että valtio on paisunut Suomessa ennennäkemättömiin mittoihin ja julkinen sektori syö enemmän kuin sen lisäarvon, jota yksityinen sektori tuottaa. Sosiaalitukia yms ei nykyiselläänkään saisi jos jotkut liikemiehet eivät tuottaisi lisäarvoa yhteiskunnallemme.

        Libertarismi, jota siis Lepomäkikin näyttää edustavan, puolestaan pyrkii valtion roolin minimoimiseen yhteiskunnassamme. Tämä vähentäisi liike-elämän verotaakkaa ja toisi samalla kestävämpää hyvinvointia kuin erilaiset passivoivat sosiaalituet.

        "Lapsemme ja lapsenlapsemme maksavat velkaamme loputtomiin...."

        Eipä mennä ihan draamakuningatarlinjalle. Toki velka on nyt iso ja sen lyhentäminen tulee olemaan haastavaa. Silti siitä on mahdollista päästä eroon mm karsimalla julkista sektoria. Toisaalta jos tunnet esim USA:n keskuspankin historiaa, niin siellä maan velkaantuminen on liittynyt vahvaan keskuspankkiin, jolla on siteet valtioon.

        "Kokoomus on varastanut valtion varat rikkaiden haltuun. "

        Ongelma ei ole se, että rikkailla on rahaa, vaan se, että valtio voi ryöstää mielinmäärin ihmisten rahoja ja kutsua sitä "verotukseksi". Siten itse sanoisin, että ongelma on se, että valtio ryöstää ihmisten rahoja valtion haltuun.

        Tunnetko muuten rahojen historiaa. Alunperin käyttämämme rahat olivat kultakolikoita. Valtio kuitenkin alkoi vähitellen vähentämään kullan määrää näistä rahoista ja korvaamaan kultaa hopealla. Nykyään kolikot tehdään arvottomammista metalleista. Kuten siis näet, kaikki varastaminen ei tapahdu kertarysäyksellä, tai teknisesti tuo oikeastaan olisi kavaltamista.


    • Oikee libertaari

      Mielestäni melkein kuka tahansa olisi parempi pääministeri kuin Stubb. Lepomäki olisi tietenkin ihanne, koska hän on libertaarisen taustan ihminen.

      Mitä Rätyyn ja Grahn-Laasoseen tulee, niin näen heidän nimittämisensä lähinnä kuvaavan valtion korruptoituneisuutta. Valtiohan tekee monia rikoksia joista se syyttäisi tavallisia ihmisiä. Se ryöstää rahaa ihmisiltä ja kutsuu sitä verotukseksi. Se pakottaa lapset laitoksiin joita voi verrata vankiloihin ja kutsuu tätä oppivelvollisuudeksi (Muuten jos koulutus on niin upea asia niin miksi sen pitää olla velvollisuus?). Valtio pakottaa ihmiset tarvittaessa armeijaan ja tappamaan toisia ihmisiä ja kutsuu tätä asevelvollisuudeksi.

    • Tikkatauluna ei mene

      Eikö Stubin pitänyt koota todellinen "vaalitiimi"? Aluksi ymmärsin hänen tarkoittavan mahdollisimman hyvään tulokseen tähtäävän ryhmän kokoamista, mutta taisi valita poltetun maan taktiikkaa käyttävän porukan. Hyvin näyttää onnistuvan. Mielestäni ministerivalintojen päämääränä pitäisi olla vahva osaaminen. Vaalimnenestys tulee siinä sivussa automaattisesti

      • Siis miten

        Menee vähän ohi, että mitä tarkoitat "Poltetun maan taktiikalla".


    • Huono duo

      Räty ja Grahn-Lapsonen olivat jopa Stubbilta oikeita emämunauksia. Ei kun pois vaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      70
      2032
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      164
      1569
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      150
      1505
    4. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1328
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1260
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      275
      1105
    7. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      1012
    8. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      127
      1007
    9. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      112
      988
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      52
      818
    Aihe