Lepomäki edustaa Kokoomuksen kovaa linjaa

sisällissotaa pukkaa

Kansanedustaja Kari Rajamäen (sd.) mielestä kokoomuksen kansanedustaja Elina Lepomäki esitti jyrkkiä kommentteja keskiviikkona Yleisradion A-studiossa.

- Jos kokoomus haluaa olla purkamassa pohjoismaista hyvinvointiyhteiskuntaa ja suomalaista sopimisen kulttuuria, on reilua sanoa se suoraan. Edustaja Lepomäelle ja muille kokoomuksen kovien arvojen esiintuojille on annettava kiitos rehellisyydestä. Kansalla on oltava tiedossa avoimesti, mitkä valinnat heitä odottavat.

Rajamäki muistuttaa, että Lepomäen tausta on uusliberalistisessa Libera-säätiössä, jonka taustalla toimii muun muassa Björn Wahlroos. Kovaa oikeistoa edustavat voimat ovat saaneet kokoomuksessa lisää tilaa, arvioi Rajamäki.

- Lepomäen edustamat arvot johtaisivat Suomen takaisin 1930-luvun huutolaisyhteiskuntaan, jossa sairaat ja vanhukset annetaan hoidettavaksi vähiten vaativalle. Rikkaiden sukujen perintöverot poistetaan, mutta lapsiperheiden ja palkansaajien verorasitusta ollaan valmiita lisäämään.


ONNEKSI KOKOOMUS TULEE HÄVIÄMÄÄN ENSI KEVÄÄN VAALIEN JÄLKEEN SUOMEN POLIITTISESTA ELÄMÄSTÄ TOTAALISESTI, MUUTEN MEITÄ ODOTTAISI SATAVARMASTI KUNNON SISÄLLISSOTA, JOSSA TÄLLÄ KERTAA VOITTAJANA EI OLISI VALKOISET.

28

80

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kengän kuva hanuriin

      kyllä, rajamäki on täysin oikeassa. kun tutkii 30-lukua, lepomäki on täsmälleen 30-luvun kokoomuslaisuuden linjoilla.
      vaan ei onnistu 30-luvun linjan palauttaminen enää tänä päivänä, keväällä kokoomus tulee sen toteamaan karvaasti.

      • maaninen

        Mutta


      • ei maninen
        maaninen kirjoitti:

        Mutta

        mutta


      • depresio
        ei maninen kirjoitti:

        mutta

        Ehkei


      • Vesa Kaitera

        Kengän kuva hanuriin kirjoitti: "kyllä, rajamäki on täysin oikeassa. kun tutkii 30-lukua, lepomäki on täsmälleen 30-luvun kokoomuslaisuuden linjoilla.
        vaan ei onnistu 30-luvun linjan palauttaminen enää tänä päivänä, keväällä kokoomus tulee sen toteamaan karvaasti."


        Elina Lepomäen poliittista linjaa kohtuulisen hyvin tuntevana olen täydellisesti eri mieltä kanssasi. Lepomäki on perustuloa kannattavia naisia, mikä ei taatusti ole umpioikeistolainen linjanveto.

        Kukaan Kokoomuksen kansanedustajista ei ole palauttamassa sen paremmin Kokoomusta kuin Suomeakaan 30-lukulaisille linjoille. Ppolitiikkaa on tehvä ajassa. Tässä ajassa, eikä menneisyydessä.

        Lepomäen kunniaksi on sanottava sekin, että hänellä on aivan aidosti omia ajatuksia, eikä hän vain toisetele muilta kuulemiaan mantroja. Luovuus ei ole nykyistenkään kansanedustajien joukossa mikään järin yleinen ominaisuus.


    • Sopii miettiä

      Kyllähän se on niin, että äänestäjät ovat nyt vähitellen tajunneet mitkä kokoomuksen lopulliset tarkoitukset ovat.
      Sen tavoite on alistaa tavallinen kansa, juuri niinkuin Rajamäkikin sanoo, takaisin kolkytluvun "isäntä-renki" systeemiin, jossa duunareilla ei ole muuta osaa kuin tuo rengin eli orjan osa.
      Jos keväällä vielä kokoomus saa jatkaa hallitusvastuussa, epäilen että itsenäisyyspäivänä nähty luokkaretki oli vain "pientä alkusoittoa" siitä mitä tuleman pitää.
      Toivon kuitenkin Suomen kannalta, että äänestäjät jo keväällä hylkäävät kokoomuksen.
      Lepomäki täysin tunteeton alistaja, sen näkee jo kasvoista.

      • tattu latu

        nii


      • taattu laatu
        tattu latu kirjoitti:

        nii

        Taattu laatu


      • tatu laatu
        taattu laatu kirjoitti:

        Taattu laatu

        joo


    • kumpi vaan

      varmaan vesa kaitera tai "intti ranne" näkee asian ihan toisin, haha.

      • ei yleistetä

        Nej


      • Ej yleistä
        ei yleistetä kirjoitti:

        Nej

        Hej


      • yleistelkää
        Ej yleistä kirjoitti:

        Hej

        Eipä


      • Intti Ranne

        Ja hoho siihen demarille kaupan päälle. Olet ihan oikeassa että näen asian hieman toisin kuin avauksessa.


    • Myös Koski

      Rajamäki siirtyy syrjään,mutta Elina aloittaa nousukiidon kohti ministerinpestiä.

      • juu juu, haha

        Joku kokoomushopottaja vielä uskoo.............. :D


      • Ajatusta pajoille
        juu juu, haha kirjoitti:

        Joku kokoomushopottaja vielä uskoo.............. :D

        Tulet näkemään,että E.L. on työministeri.Malta vielä muutama kuukausi.


      • juu juu, haha
        Ajatusta pajoille kirjoitti:

        Tulet näkemään,että E.L. on työministeri.Malta vielä muutama kuukausi.

        jaa jaa, ja melko pian sen jälkeen yleislakko pysäyttää koko suomen siihen saakka kun lepotin eroaa/erotetaan.


    • Walle Nahlroos

      Lepomäen jutut uppoo vain kokoomuslaisiin, eikä kaikkiin niihinkään.

    • Vesa Kaitera

      Sisällissotaa pukaa kirjoitti: "Rajamäki muistuttaa, että Lepomäen tausta on uusliberalistisessa Libera-säätiössä, jonka taustalla toimii muun muassa Björn Wahlroos. Kovaa oikeistoa edustavat voimat ovat saaneet kokoomuksessa lisää tilaa, arvioi Rajamäki.

      - Lepomäen edustamat arvot johtaisivat Suomen takaisin 1930-luvun huutolaisyhteiskuntaan, jossa sairaat ja vanhukset annetaan hoidettavaksi vähiten vaativalle. Rikkaiden sukujen perintöverot poistetaan, mutta lapsiperheiden ja palkansaajien verorasitusta ollaan valmiita lisäämään."


      Rajamäelle ja muillekin tiedoksi vain se, että Elina Lepomäki on yksi niistä, jotka ovat ideoineet erilaisia perustulomalleja. Lepomäki kutsuu omaansa perustiliksi. Käsittäkseni hänen mallinsa löytyy kyllä jostakin netin kätköistä, ja jos ei, niin häneen itseensä voi kyllä ottaa yhteyttä tuon asian tiimoilta, jos kiinnostusta riittää..


      Sisällissotaa pukkaa: "ONNEKSI KOKOOMUS TULEE HÄVIÄMÄÄN ENSI KEVÄÄN VAALIEN JÄLKEEN SUOMEN POLIITTISESTA ELÄMÄSTÄ TOTAALISESTI, MUUTEN MEITÄ ODOTTAISI SATAVARMASTI KUNNON SISÄLLISSOTA, JOSSA TÄLLÄ KERTAA VOITTAJANA EI OLISI VALKOISET."


      Jotenkin en usko tuohon. Suomessa ovat tällä hetkellä varsin vahvat ja hyvin aseistetut järjestyksenpitovoimat, eli tilanne on oleellisesti erilainen kuin vuonna 1918. Ei meidän porvarien tarvitsisi juuri kättä nostaa, kun armeija ja poliisi hoitaisivat kapinan kukistamisen. En kylläkään epäile kirjoittajan katkeruuta, sillä monissa EU-maissa on tällä hetkellä levottomuuksia kireää talouspolitiikkaa kohtaan, ei siis olisi ihme, jos niitä näkyisi Suomessakin. Näin pitkää taantumaa ei Suomessa ole viimeiseen sataan vuoteen esiintynyt. Ei siis ihme, jos joiltakin pettää hermo.

      • Suomi nauraa

        " Ei meidän porvarien tarvitsisi juuri kättä nostaa, kun armeija ja poliisi hoitaisivat kapinan kukistamisen."

        Hehhehhehheee.... kyllä on lapsellista höpinää aikuiselta mieheltä. Etkö ihan oikeasti ole huomannut, että olet täällä samanlainen naurunaihe kuin Stubido ?

        Ei ihme, että olet jäänyt politiikassa aina rannalle ja ainoa paikka missä vielä yrität päteä on tämä Suomi24 palsta.


      • Vesa Kaitera
        Suomi nauraa kirjoitti:

        " Ei meidän porvarien tarvitsisi juuri kättä nostaa, kun armeija ja poliisi hoitaisivat kapinan kukistamisen."

        Hehhehhehheee.... kyllä on lapsellista höpinää aikuiselta mieheltä. Etkö ihan oikeasti ole huomannut, että olet täällä samanlainen naurunaihe kuin Stubido ?

        Ei ihme, että olet jäänyt politiikassa aina rannalle ja ainoa paikka missä vielä yrität päteä on tämä Suomi24 palsta.

        Ote omasta kirjoituksestani: "" Ei meidän porvarien tarvitsisi juuri kättä nostaa, kun armeija ja poliisi hoitaisivat kapinan kukistamisen."


        Suomi nauraa kommentoi tätä: "Hehhehhehheee.... kyllä on lapsellista höpinää aikuiselta mieheltä. Etkö ihan oikeasti ole huomannut, että olet täällä samanlainen naurunaihe kuin Stubido ?"


        Väitteenihän on täysin paikkansapitävä, ei siinä ole mitään nauramista. Jos katsot historiasta sisällisotien syitä ja kehitystä, niin yhteisensä tekijänä on ollut se, että järjestysvalta on ennen sisällissodan syttymistä ollut joko lamaantunut tai tehnyt itsensä kansan keskuudessa hyvin vihatuksi. Tällä hetkellä Suomessa sekä armeija että poliisi ovat toimintakykyisiä, ja kansan arvostamia. Tämä vie aivan täysin pohjan pois kaikenlaiislta kapinayrityksiltä. Voihan sitä toki jokin pieni porukka yrittää, mutta yritykseksi se kyllä jää. Sisällissotaa ei varmasti tule, levottomuuksia voi kylläkin tulla etenkin, jos tämä taloussurkeus vielä jatkuu, mikä on kyllä todennäköistä.


        Suomi nauraa: "Ei ihme, että olet jäänyt politiikassa aina rannalle ja ainoa paikka missä vielä yrität päteä on tämä Suomi24 palsta."


        Mitä tällä väitteelläsi on tekemistä Kokoomuksen kanssa? Ja mitä Lepomäen linjan kanssa? Senhän piti olla tämän ketjun aihe. Asiassakin voisi pysyä. Se tuottaa pitkän päälle kirjoittajan kannalta paremman tuloksen.


    • Intti Ranne

      Rajamäki demarina vähän pistelee tuossa omiaan. Lepomäki monissa blogiteksteissään on kuuluttanut säästöjä julkisiin kuluihin, mikä laskisi verotusta pitkällä aikavälillä.

      • ajatushautomo, hehe

        ei pelkästään rajamaki.... se on yleinen käsite jonka lepotin on itse luonut. aika nopeesti leimasi itsensä epäkelvoksi.
        no, tyhmä paljastaa itsensä... ei ainesta edes politiikkaan.


    • Neiti täydell

      Jyrki Kataisen videoterveiset,eli ilmeisesti Susannan kannattajien videoima,sai minut vakuuttuneeksi siitä,että olen ollut oikeassa. Susanna tulee,sitä Jyrkikin toivoo.

    • Kehut Koskelle

      Katsokaa video !


      Hyvänen aika.

    • Naurannaurannauran

      Kataisen video.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      67
      1666
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      162
      1379
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1222
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      120
      1194
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      48
      1086
    6. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      68
      842
    7. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      104
      825
    8. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      186
      732
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      92
      717
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      654
    Aihe