AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

 /   /  /  / umpisuoli?

umpisuoli?

16 Vastausta 60 525 Lukukertaa
Mua on jo muutama viikkoo vihlonu vasempaan kylkeen, siis navan alapuolelle kuitenkin. Kipua ei ole koko ajan mutta se on todella kipee sillon ku siihen rupee pistää. Voisko olla umpisuoli?

Umpisuoli

se on, se on oikealla puolella. Lääkäriin vain siellähän se selviää.....
Tuleeko yhä ruma arpi?

hyppele

jos sattuu hypellessä, voi olla umppari joka vaivaa

........

Ei ainakaa umpilisäke koska se on oikeella puolella juu....

Paha sanoa

Diagnoosia en osaa vaivaasti tehdä, mutta tuskin se umppari kuitenkaan on. Kuten edellä onkin jo mainittu, niin umppari sijaitsee alavatsassa oikealla puolella. Tosin kun itselläni tulehtui umppari, niin aluksi vatsa ei ollut kipeä umpparin kohdalta vaan pikemminkin keskeltä ylävatsaa. Sairaalassa huonetoverillani umppari oli oireillut selkä- ja kylkikipuna. Joten ei kai se ihan mahdotonta ole, etteikö tapauksessasi kyseessä olisi umppari. Tosin umppari harvemmin kai oireilee viikko tolkulla vaan yleensä kivut kyllä pahenevat muutamassa tunnissa tai päivässä sellaiseksi, että siinä väkisinkin hakeutuu lääkäriin. Onko sinulla muita umppariin liittyviä oireita? Korkeaa kuumetta? Pahoinvointia? Oksentelua? Niin ja tuo aiemmin mainittu hyppy-testi on kyllä ihan totta samoin kuin yskiminen. Jos hyppiessä ja yskiessä tuntuu pistävää kipua alavatsassa oikealla, niin kyseessä voi olla umppari.

Voi olla..

Kyllä se voi olla umppari vaikka, sattuukin vasemmalta puolelta, sillä mulla kipu heijastui nimenomaan sinne vasemmalle.
Mutta se kipu on kyllä sitten niin järkyttävä, ettei pysty kunnolla pystyssä olemaan saatika tekemään jotain.
Sulla voi tuntua aristusta myös paksusuolessa, jos olet stressaantunut tai maha on muuten ollut sekaisin. Tietysti sinulla voi myös olla joku lihas kipeä.
Jos vaiva jatkuu, niin kannattaa mennä lääkäriin.

noiiiiiiiiiiii

umpisuoli on oikeellla :D

umpisuoli ?

se ei ainakaa mun mielestä umpisuoli ole. itselläni leikattiin maanantaina umpisuoli. mutta kipu keskittyy silloin oikealle puolelle ja se on kovaa kipua koko ajan ja silloin ei edes kunnolla pysty liikkumaan. lääkärillä käynti kuitenkin kannattaa, jos kyseessä olisi vaikka munasarjoissa oleva kysta tai jokin muu vastaava.

Tarttee

Mulla on ollut ihan pikkusta pistoa vatsassa, joskus umpilisäkkeen kohdalta, joskus vasemmalta, joskus muualta, mutta useiten oikealta. Se on tosin ollut ehkä viikon tai kaksi kipeä jo ihan pikkusen. Kipu näyttää lähtevän kun nousen seisomaan, ja kipu tosiaan on ihan pikkuriikkistä yleensä, ja se ei kestä kauan.
Luulempa että ei ole umppari, mutta mitäs te aattelette?
Hyppiessä ei satu sen enempää, eikä satu yhtään kun painaa siitä.
Asennon vaihto auttaa kanssa.

Jep

Ainakin lääkärikirjassa sanotaan että umpisuolen tulehdus voi tuntuna kipuna myös vasemmalla alavatsassa.

Eipä ole

Nyt on ollut jo 2 viikkoa ilman minkäänlaista kipua olen luopunut umpparin ajatuksesta.
Mikä minulla voisi olla?. Minulla on ollut noin kohta kuukauden ajan ollut oikea ala vatsa kipeänä,lääkärissä olen käynyt kaksi kertaa ottamassa veritestit ja pissa testit tulehdus arvot eivät ole olleet koholla kummallakaan kerralla mutta minua silti vain pelottaa voiko se olla umpisuoli tai paksusuoli joka pitäisi pikaisesti hoitaa. Tänään aamusella istuin koneella ja yhtäkkiä keskivatsaan alkoi sattua aivan hirveästi se oli tuskaa tuskan hiki valui otsaltani tuntui että nyt teen kuolemaa oksettikin välissä mutta oksennusta ei tullut kipu on koko ajan oikealla alavatsassa ja välillä kipua tulee vasempaan alavatsaan ja selkään lämpö ei ole noussut!. En ole varma pitäisikö mennä suoli tähystykseen,en haluaisi koska se on hyvin epämielyttävää ja todella kivuliasta. ja kävellessäkin joskus sattuu oikeaan alavatsaan onko kenelläkään ollut umpi suolen tulehdusta että voisi kertoa minkälaiset oireet siinä on nouseeko kuume? olen noin 13vuotias tyttö ja kipu haittaa elämääni ja koko perhettäni.Yhden viikon kipu oli tiessään ja tuli sunnuntai iltana takaisin. onko se jotain lihas tai nivus särkyä voisiko joku auttaa?. VASTAUS MAHDOLLISIMMAN PIAN =(.
Umpisuoli voi vaivat monella eri tavalla. Ystäväni vietiin kolme kertaa sairaalaaan (kerran jopa ambulanssilla), mutta koska tulehdusarvot eivät nousseet hänet laitettiin takaisin kotiin. Neljännellä kerralla, ehkä noin 2 kuukautta myöhemmin kuin ensimmäinen kerta, sattui paikalla olemaan "kunnon lääkäri". Ystävä leikattiin saman tien ja umpilisäke oli jo niin pahoin tulehtunut, että se oli juuttunut johonkin muuhun suoleen kiinni. Lääkäri kertoi myöhemmin, että oli viime hetket leikata, ennenkuin se olisi puhjennut.
Täällä ihan sama juttu ! Minulla ei ole ollut mitään muuita oireita, oksentelu, huonovointisuus yms.
Minulla myös alkoi ylävatsakivulla. Kesti pari päivää, ja hellitti kahdeksi päiväksi, kunnes iski uudestaan entistä kovempana, edelleen alkoi ylävatsalta. Lopulta kipu levisi koko vatsaan. Työterveydessä kirjoitettiin happosalpaajaa, koska valitin kivun alkaneen ylävatsasta. Tästä työterv.käynnistä meni vielä pari päivää, kunnes olin ihan sietämättömän kipeä !!! Hakeuduin ensiapuun, ja eivät millään uskoneet, että olis umppari, koska minullakaan ei CRP noussut kuin aavistuksen. Lopulta ultrassa selvisi ja leikattiin. Umppari oli kiinnittyneenä ohutsuoleen, mikä osaltaan varmaan sekoitti "painelevia lääkäreitä"...
Mä ravasin melkein vuoden verran lääkärissä kun koski alavatsaa useimmiten oikealta puolelta tai keskeltä mutta aina vain viikonloppuisin. Stressiä, ruokatorventulehdusta ym ym sanoivat ja antoivat lääkkeet...kunnes eräänä vloppuna oli niin huono olla et menin päivystykseen ja siellä epäili et olen raskaana, testin tehtyä totesivat että ei ole siitä kyse ja ambulanssilla omaan sairaalaan ja siellä päättivät leikata saman tien kun ajatteli olevan umppari ja niinhän se olikin. Senhän tietää vasta varmasti kun leikkaa että onko se umppari (v.2001). no mutta joutu kyllä käymään monen ns."ammattilaisen" luona ennen kuin pääs kivusta eroon
 /   /  /  / umpisuoli?
Norvital TESTOMAX

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta