Kenellä pääsy vuokra-asuntoon?

Vuokralle

Elikkä jos muutan vuokra asuntoon opiskelu ajoiksi nii kenellä kaikilla on ne avaimet asuntoon?.

Kysyn tätä koska eräs henkilö(joka ei ikinä ole asunut vuokralla) väitti että vuokraasuntoon saa avaimet kolme eri henkilöä: asukas, vuokran antaja joku vuokra takuu henkilö, joka sitten maksaa jos asukas ei maksa.

Silleen häirihtee kun henkilö mainitsi että sen takuutyypin pitäis olla perheenjäsen, joiden kanssa minulla on ongelmia enkä halua heitä asuntooni.

14

225

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Noilla ainakin

      Omistaja,huoltofirma ja isännöitsiä. Tuossahan noita nyt alkuun.

    • erässss

      huoltofirmalla ja isännöitsijällä on yleisavain. Ei sitä avainta ulkopuoliset saa, eikä ole olemassa mitään "takuuhenkilöä" jolle avain annettaisiin. Vain vuokralainen itse on vastuussa vuokrista!

      • tsilleen

        Ei ole isännöitsijällä yleisavaimia, hän saa ne tarvittaessa asunnon omistajalta tai
        talohuoltoyhtiöltä.


      • Noilla ainakin
        tsilleen kirjoitti:

        Ei ole isännöitsijällä yleisavaimia, hän saa ne tarvittaessa asunnon omistajalta tai
        talohuoltoyhtiöltä.

        Mikä estää isännöitsijää teettämästä avaimia ? Olen käynyt isännöitsijän kanssa toisten asunnoissa. En kysellyt tarkemmin mistä avaimet oli hommannu.


      • no niinpä...
        Noilla ainakin kirjoitti:

        Mikä estää isännöitsijää teettämästä avaimia ? Olen käynyt isännöitsijän kanssa toisten asunnoissa. En kysellyt tarkemmin mistä avaimet oli hommannu.

        Mikä sinua estää teettämästä avaimia naapurin asuntoon ?


      • Noilla ainakin
        no niinpä... kirjoitti:

        Mikä sinua estää teettämästä avaimia naapurin asuntoon ?

        En saa avaimia toisten asuntoon toisin kuin isännöitsijä saa.


    • Ehkä hyvin monella

      Pahimmillaan jokaisella, joka on siinä asunnossa joskus asunut. Ainahan eteensäkatsova vuokralainen teettää pari lisäavainta itselleen. On minullakin jossain laatikonpohjalla avaimia, joista en enää edes tiedä, minne ne käyvät.

    • Martti Puupää

      Laillinen lupa päästä asuntoosi on asunnon omistajalla jonka tulee sopia pääsystä kanssasi. Eli omistaja saa tarkastaa ettet ole laittanut kämppää patskaksi.
      Huoltomiehellä on oikeus tulla kämppääsi jos sovit käynnistä sen kanssa. Myös äkillisessä hätätilanteessa sillä on oikeus tulla. Siis esim. jos alakerran asunnossa lorisee vesi katosta.
      Näissä voit sopia että olet itse läsnä ja sinun oikeus on esittää kellonaika moneltako sopii.
      Poliisilla on oikeus tulla tekemään kotietsintä ja siinäkin sinulla on oikeus olla paikalla.
      Käytännössä kannattaa pitää hyvät välit kämpän omistajaan ja antaa hänen tulla käymään jos hän haluaa.

    • Alkupviestinlaittaja

      Noniin, kiitos asian tuntevista vastauksista. :)

    • Omakotikullankallis

      Asuin kerrostalossa, luulin omistavani sen. Siellä kävi vice värden yleisavaimilla, kun olin sairaalassa tai poissa. Miehen kissan-pissa-haju tervehti oven avatessani.Näin hänen menevän muidenkin asuntoihin niiden tyhjänä ollessa. Yhtiön herrat kävivät tarkastuksella - joskus 6 miestä tulee sisään edes koputtamatta. Talonmiehet kävivät vähää väliä ja heidän sijaisensa kesällä. Monellakohan oli avaimet asuntooni? Silloinkin, kun naapurissa oli hämminkiä.Koputettiin jotain putkea tärkeän näköisinä minun neliöissäni. Naapurin miehet kävivät hakemassa kavereitaan pyykinhoitotiloista siellä ollessani. Toisinaan naapurit hakkasivat oveani haluten minut seuranaiseksi, kun oma nainen ei riittänyt. Toisesta lukosta oli paljon apua.12:ta vuotta kärsin, kun yksinäisenä opiskelijana en omaa taloa kyennyt hankkimaan. Nyt asun vanhassa puolimädässä tönössä metsän reunassa ja nautin joka hetkestä!Talo on kuin seula ja tuuli puhaltaa seinien läpi. Ei koskaan enää "muurahaiskekoihin" asumaan! Ennen vedän viime hengenvedon kotikoivun juurella.
      Jaan tämän talon "alivuokralaisteni" kanssa. Lepakot vintissä,ampiaiset seinien välissä, linnut hakkaavat joka kevät uusia pesiä puupäätyihin,hiirulaiset kellarissa.Ihanaa!

    • tiotoa

      Avainta ei tarvitse olla muilla kun asukkaalla. Ei huoltomiehellä eikä asunnon omistajalla. Se on ihan sama mitä kuka selittää tai perustelee.

    • Avainasiaa

      Siskoni oli vuokralla sellaisella henkilöllä, jolla ei ollut ollenkaan avainta asuntoon. Eli siskoni oli ainoa, jolla oli avain. Muuttaessa siskon piti sopia edellisen asukkaan kanssa avainten annosta ja asunnon näytöstä. Muuttaessa kävi vielä niin, että entistä asukasta odoteltiin muutama tunti muuttokuorman kanssa, kun hän ei meinannut ilmaantua paikalle.

      Toinen ääripää on entinen työkaverini, joka teki omilla avaimillaan yllätysvisiittejä vuokralaisilleen ja sitten kahvipöydässä meille muille nauraen kertoi nauraen, miten sieltä tultiin vaatteita pukien makuuhuoneesta tai haukkui sisustusmakua. Tuli itselleenkin halveksittu olo, kun vuokralla itsekin asun. Päätin, että en koskaan mene yksityiselle vuokralle.

    • turvalukkoon

      Asunnon omistja huoltofirma ja asukas ovat he joilla on avain asuntoon KUKAAN ei ole oikeutettu menemään asuntoon ensin ilmoittamatta asukkaalle sopiiko?
      Jos uskot ettei nämä toimi?
      Hanki turvalukko ja varmuusketju tai varmuussalpa jota suosittelen sitä ei avata oven raosta https://www.google.fi/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0CAcQjRxqFQoTCLSgpI6DjcgCFaXrcgodumIMug&url=http://www.pisla.fi/product_catalog.php?c=16&s=3&psig=AFQjCNHMPzekY8qMjWR3srFpFkG4Sy7J4g&ust=1443093127736863

      https://www.google.fi/search?hl=fi&site=imghp&tbm=isch&source=hp&biw=1544&bih=1040&q=Varmaasketju&oq=Varmaasketju&gs_l=img.12...1417.6371.0.7998.12.8.0.4.0.0.98.668.8.8.0....0...1ac.1.64.img..5.7.585.gqNsBmCzrFY

      Ihan kotona ollessa yllätyskulkijoita voi karsia ovikiilalla http://www.pisla.fi/product_details.php?p=10275 ei tarvi asentajaa on maksaa muutaman euron.

    • Hgd5h

      Yksityisen vuokranantajan vuokra-asunto. Itse sain muuton yhteydessä kaksi avainta, oletettavasti asunnon omistajalla on myös avain/avaimia. Sitten ne kerrostalon yleisavaimet huollon/hätätilanteen varalle? Entinen vuokralainen myös voinut teettää avaimen, jota ei ole luovuttanut. (Tämä on hyvin yleistä, kaikkia avaimia ei luovuteta, koska yksi on mystisesti "kadonnut") eli kuinka monella saattaa olla tähän asuntoon sisäänpääsy?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      134
      5345
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3327
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1867
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1830
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1685
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      72
      1542
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1435
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1326
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1317
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      20
      1288
    Aihe