AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Villirotta elättinä

Villirotta elättinä

9 Vastausta 2 472 Lukukertaa
Meillä on kellarissa elättinä villirotta. Se on tosi kesy, kun sitä on syötetty pennusta asti ja se tulee kädestäkin syömään. Mitä mieltä olette, pysyykö villirotta katiskasta tehdyssä häkissä jos sen sinne laittaa vai jyrsiikö se katiskan säpäleiksi? On ajateltu antaa villirotta pojalle syntymäpäivälahjaksi ensi viikolla. Sen häkki tulisi pojan huoneeseen. Levittääkö villirotat pahoja tauteja ja onko ne taudit esteenä rotan pitämiselle lemmikkinä? Me haluamme lemmikiksi nimenomaan villirotan, koska se on aito rotta eikä mikään sen kopio.

huh huh...

täällä on ennenkin keskusteltu villirotista ja hiiristä ja ties mistä lemmikeinä. ja mun mielipide on ja pysyy: luonnon eläimiä EI SAA VANGITA.
ensinkin, se on vastoin lakia. ei ole kovin hyvää esimerkkiä lapselle sanoa, että "no onhan tää tosiaan joidenkin mielestä tyhmää, ja tästä sakot sais, joten älä kerro kavereilles, että se on oikee villirotta." sillä oikeesti ulkopuolinen voi ilmoittaa vaikkapa nimettömänä eläinsuojeluvalvojalle, joka saattaa tulla visiitille. sakot siitä rapsahtaa, ja jos ei muuten, niin valvoja ottaa rotan mukaansa, ja katsoo voiko sen vapauttaa luontoon.
toiseksi, rota olisi hyvin onneton. jos meinaisitte sen yksin ottaa asumaan, se on liian yksinäinen, koska rotat ovat laumaeläimiä. ette taas toisaalta voi ottaa kahtakaan, koska ette voi tietää, miten juuri ne kaksi rottaa ovat pärjänneet ennen laumassa ja saattaa tulla vakaviakin tappeluita.
rotat ovat myös ulkoeläimiä, ja ovat tottuneet viileämpään ilmaan. rotalla saattaa olla sopeutumis ongelmia ilmanlämpötilan vaihtuessa huomattavasti.
lisäksi luonnon rotat ovat tottuneet vapauteen ja runsaaseen liikuntaan, jota rotta ei saa häkissä tarpeeksi. ja koska se ei tule koskaan kesyyntymään, sitä ei voi ottaa huoneeseen jaloittelemaan, ellei sitä aio alkaa nahkahanskoilla pyydystämään jostain verhoista...
ja vielä kaiken lisäksi, sellaista villiä eläintä on mahdoton hoitaa. jos se satuttaa itsensä häkissä, te olette siitä vastuussa, ja teidän kuuluu joko hoitaa se itse, tai viedä eläinlääkäriin. viimeistään siinä vaiheessa eläinlääkäri tekee ilmoituksen eläinsuojeluvalvojalle.

en siis millään tajua, miksi sen on oltava villi rotta. luonnossa elävät rotat eivät minusta (kokemuksesta puhun) näytä yhtään sen erilaisemmilta, mitä tietyn värinen kesyrotta. kesyrottia voi ottaa käteen, ja ne viihtyvät siinä, kesyrotta antaa tutkia itseään, kesyrotta elää pitempään, ja kesyrottia voi ottaa kaksinkappalein turvallisesti, ilman tappeluriskiä.
kesyrotat on tosi mukavia lemmikeitä lapselle, niitä ei ole ollenkaan vaikea hoitaa. jos ostat ne kasvattajalta, se maksavat noin 5euroa.

TYHmää!!! heh hehe

tuo aivan selvä provo,kas kun et sitä tajunnut..
kullakin on omat huvinsa..

No ei

oo mitään järkeä tuossa.Salmonellaa,kirppuja,jopa rabiesta!Villi rotta pureekin taatusti sun lastasi,koska se on tosiaan villieläin.Arvaa vain kuinka lujaa se pystyy puremaan poikaasi hampailla joilla järsitään jopa betonia!Ota henki pois tautien levittäjältä ja hanki lapselle eläinkaupasta oikea lemmikki!On tottuneita käsittelyyn ym.Ja jos lakia luetaan niin "Luonnonvaraista eläintä ei saa ottaa vangiksi".

voi esinahanjuusto

menkää nyt ihmees hakee se rotta kaatikselt eihä toi tommone kellarirotta oo mitää oikeen kaatisrotan rinnalla

Heh heh hee

Voi apua. Villirottaa ei kyllä saisi edes ottaa lemmikiksi. Villirotalla on yleisimmin tauteja, vähintään kirppuja, salmonellaa.. Itse en ole rotanvihaaja, omistan kaks kesyrottaa. Jos rotista tykkäät, hankippa sellaset, nimittäin kesyrotat on tosi hyviä lemmikkejä, laillisia, helppohoitoisia, eivätkä ne pure koskaan ;)

ei luonnosta saa ottaa!!!!!!!!!!!!!!

Luonnosta EI SAA OTTAA MITÄÄN eläintä lemmikiksi.

justjoo

tappakaa se rotta yks tutuntutun tuttu kuoli isorotan puremaan ku siihen tuli vesikauhu

Terve

Mistä luulette että johtuu että rotista on ikinä tehty lemmikkejä?
Kun katsoo rottien historiaa ihmiset ovat kautta aikain kesyttäneet rottia.
Olen erittäin eläinrakas ja ihminen joka tappaa viattoman rotan on täysi kusipää murhaaja.
Terveyden voi tarkistuttaa eläinlääkärillä.
 /   /  /  / Villirotta elättinä

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta