AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  / ALV Kerroin

ALV Kerroin

37 Vastausta 48 742 Lukukertaa
Päässy kouluajoilta unohtumaan.
Mikä on kerroin millä saa suoraan laskettua verottoman hinnan.

näinä...

ALV on 22% 22/122 =0.18033 eli tuote maksaa
250e alviton hinta on 250 x 0.18033 = 45 euroa
alviton hinta siis 250 - 45 on 205

Hmmm jotenkin mäin se meni...

ainut ja oikea tapa

kertoimet ei pidä kutiian tässä esim.kaava!
summa 122sis alv.22%.
122*22/122=22

verollinensumma, kertaa alv prosentti, jaettuna alv%+100= alv

250*22/122= 45.08

18,03

Esim. myyn suoraan kuluttajalle palvelun, jonka hinta on 80 e.

ALV = 80-18,03% = 80-14,42 = 65,58

Kysymys

Minkä takia se lasketaan 100e x 22/122 eikä 100 x 22/100 .. kuten maalaisjärki sanoo?

näin

100e tuote. Niin 22%alv lasketaan
lisäys 100 x 1.22=122e
vähennys 100 x 0.78=78e

Mutta yritykseni kirjanpidossa lasken sen 3 eri tavAlla jotta menis about oikein:D

Metsään menee

Unohdetaanpa epämääräiset kertoimet ja käytetään reilusti "kaupunkilaisjärkeä": Jos veroton hinta on 100 niin siitä saa verollisen kertomalla sen 1,22:lla, siis 100 x 1,22 = 122.
Ja toisinpäin: jos verollinen hinta on 122, niin siitä saa verottoman hinnan jakamalla sen samalla 1,22:lla, siis 122 / 1,22 = 100
Näin helppoa se on !:
Ja nimimerkii "mie ainakin..". Kannattaa opetella laskemaan oikein, muuten tulee noutaja ennen kuin huomaatkaan !

mites sitte

jos et tiiä ku ton verollisen hinna eli vaikka toi edellä mainittu 250sisätää alv:n 22%

Silloin

siitä summasta vähennetään 18,03 %.

Eli 250 - 18,03% = 204,92.

Ei tarvitse muistaa sen kummempia laskuoppeja kuin tuo prosenttiluku 18,03.

Laske

250 / 1,22 = 204,91

entäs jos

alvi onkin 8% 17% kuinkas sitte!

olikos toi kaava mitään

verolinen hinta, kertaa alv luku, jaettuna, 100+alv luku= vero

jota kuinki näin

ALV 22%
22/122 =0.18033 eli 100 eurosta alvia on
100 x 0.18033 = 18

ALV 17%
17 /117 = 0.145 eli 100 eurosta alvia on
100 x 0.145 = 14.5

ALV 8%
8/108 = 0.074 eli 100 eurosta alvia on
100 x 0.074 = 7.4 euroa

alvittomasta alvillinen:
82.0 x 1.22 = 100 (22%)
85.5 x 1.17 = 100 (17%)
92.6 x 1.08 = 100 ( 8%)

Lisätietoa osoitteesta:
http://www.vero.fi/nc/doc/download.asp?id=597;86549

laskes ny uudestaan

ALV 22%
22/122 =0.18033 eli 100 eurosta alvia on
100 x 0.18033 = 18

ei pidä paikkansa sun laskelmat:
100-alv18=82 82+22%alv=100.04

Nii...

Yksin kertaistin hieman ja jätin turhat desimaalit pois...

22/122 x 100 = 18.03278688
81.967213 x 1.22 = 100 jne...

Usko pois näin nämä menee...

Sitten näin

Eli jos verokanta onkin 8 % (tai 17 %) saat verollisen hinnan kertomalla 1,08:lla tai 1,17;llä..
Ja taas toisinpäin: verollisesta hinnasta saat verottoman jakamalla hinnan 1,08:lla tai 1,17:lla.

Helppoa kuin mikä !

Tässä oikeat yrittäjältä

22 % alv:n sis. hinnan kerrot 0,1803 ja 17 % alv:n sis. hinnan kerrot 0,1453.

ei pidä paikkaa

joo ut noi on noin arvot...ei tarkat

vielä kerran

Miten arvonlisävero lasketaan?
Tuotteen hintaan lisättävä arvonlisävero lasketaan kertomalla veroton myyntihinta voimassa olevalla verokannalla.
Esimerkki: Tuotteen veroton hinta on 1 000 euroa ja siihen sovelletaan normaalia 22%:n verokantaa.
Arvonlisäveroa lisätään 22%, eli 1 000 x 22/100= 220 euroa. Verolliseksi hinnaksi saadaan 1 220 euroa.
Tuotteen hintaan sisältyvä arvonlisäveron määrä selviää käyttämällä laskukaavaa: verollinen hinta x sovellettava verokanta/ 100+sovellettava verokanta.
Esimerkki: Tuotteen verollinen hinta on 5 000 euroa ja siihen sovelletaan normaalia 22%:n verokantaa.
Vero saadaan laskemalla 5 000 x 22/122 = 901,64 euroa. Tuotteen veroton hinta on tällöin 5 000-901,64 = 4 098,36 euroa.

OTETTU SUORAAN VEROHALLINNON SIVUILTA

Arvonlisäverolaskuri

Arvonlisäveron laskee helpoiten arvonlisäverolaskurilla http://www.viastar.fi/laskurit/arvonlisaverolaskuri/arvonlisaverolaskuri.asp käytän sitä itse päivittäin kun teen käteiskuitteja asiakkaille
Mikä kioski sullakin on jos (a) ei ole kassakoneta joka tätä hoitaa, ja (b) antaa kuitin kun/jos joku haluaa?

Maniossta kai jostakin ihme laskurista mihin riittää muutaman euron hintainen taskulaskin JA vähän ÄLLIÄ.

Jaat 1,22 tai kerrot 1,22

Jaat 1,22 tai kerrot 1,22
Kun jaat, niin jaat alvillisen hinnan ja saat alvittoman hinnan.
Kun kerrot niin saat alvittomasta hinnasta alvillisen.
Näin helppoa se on.
Muistaakseni heinäkuun alusta alv nousee 23%, joten kerrointa siis pitää nostaa tuon verran.
(1,23)
Tämä kaava ON kaikkein helpoin muistaa:

Alviton hinta selviää tuotteen kokonaishinta JAETTUNA 1,[ALVIN MÄÄRÄ]
Alvillinen hinta selviää tuotteen alviton hinta KERTAA 1,[ALVIN MÄÄRÄ]

Mikä on siis aivan luonnollista. Jos hintaan lisätään jotakin (alvi) niin totta kai hinta kasvaa ja näin ollen sitä pitää kertoa jollakin luvulla = alvilla (muutettuna prosenteiksi).

Eli
22% verokannalla alviton hinta on aina HINTA / 1,22 -> 122e sis. alv / 1,22 = 100e alv 0%
17% verokannalla alviton hinta on aina HINTA / 1,17 -> 117e sis. alv / 1,17 = 100e alv 0%

KAIKEN muun voi unohtaa arkielämässä. Nuo aikaisemmat pölinät oli joko täyttä tuubaa tai matemaattista perustelua siihen miksi tämä kaava on tosi.

hullu

Minkä päivä se vahitaa !

alv, back to basics

Heh, ensinmäisen asteen yhtälöt hakusessa.

Merkitään:

x = alviton hinta
y = alvillinen hinta

ALV = 22%

Saadaan yhtälö:

x * 1.22 = y

Eli jos veroton hinta tiedetään niin verollinen hinta saadaan kun kerrotaan veroton hinta 1.22:lla.

Jos taas verollinen hinta tiedetään mutta verotonta ei niin ratkaistaan yhtälöstä x:

Jaetaan yhtälön molemmat puolet 1.22:lla:

(x * 1.22) /1.22 = y /1.22
 <=> x = y / 1.22

Veroton hinta saadaan siis kun jaetaan verollinen hinta 1.22:lla.
Itse veron yksinkertaisesti näin:

22%
100€(veroton) x 1.22= 122€
122€(verollinen) / 1,22= 100€(veroton)  <---Vero 122 - 100= 22€(vero)

Näin helppoa se on :P

Mita mita?

Joku viksumpi selittakoon miksi nain.

1398€ (sis alv 8%)

1398€ * 0.92 = 1286.16€ (pitaisi olla alviton hinta)

1398€ * 0.08 = 111.84 ---> 1398 - 111.84 = 1286.16€ (taas, pitaisi olla alviton hinta)

mutta, vero.fi mukaan laskentatapa on seuraava

1398 * 8 / 108 = 103.556 ---> 1398 - 103.556 = 1294.444€ (alviton hinta)

1398 / 108 * 100 = 1294.444€ (alviton)

Missa kohtaa ero mahtaa tulla ja miksi?
väärin nyt.

1398 * 8= 11 184 /100= 111.84€ ----> 1398 - 111.84= 1286.16€(veroton

Johan on outoa

Eikä enää koulussa opeteta prosenttilaskuja?
Halojaaaa!!!
Jos lasket alvillisesta hinnasta alvitonta on sille olemassa kaava. Katsokaas kauppiaalla on hinta johon hänen täytyy lisätä alv, ja saadaan siis verollinen hinta. Olkoon veroton hinta vaikka 23 ja alv 13%. Tällöin kerrotaan 23 (kantaluku) 1,13 ja saadaa verollinen (25,99). Mutta jos haluat saada verollisen hinnan takaisin verottomaksi on kantaluku muuttunut (nyt siis 25,99) ja tällöin et voi ottaa samaa prosenttilukua siitä. Tämän vuoksi käytetään kertoimia (jota minä ymmärsin ensimmäisen kirjoittajan tarkoittavan. Vero.fi oleva kaava näyttäisi antavan siis oikean vastauksen:

Väärä tapa:
25,99 * 0,13 = 3,3787
25,99 - 3,3787 = 22,6113

Oikea tapa:
(25,99 * 0,13) / 1,13 = 2,99
25,99 - 2,99 = 23

Ja kerroin tälle on
0,13/1,13 = 0,115044247 (tarkka)
25,99 * 0,115044247 = 2,99

Tai vaihtoehtoisesti voidaan laskea suoraan veroton hinta:
25,99 * (1-0,115044247) = 23,00000002
Kun tätä ketjua lukee niin tulee kyllä väkisin siihen johtopäätökseen, että kaikkien suomessa yrittäjäksi aikovien pitäisi kaupparekisteri-ilmoituksen jättämisen yhteydessä osallistua pakolliseen kirjalliseen tenttiin, jossa tarkistetaan hakijan kyky laskea arvonlisävero oikein !
Voi pyhä jysäys. Kirjoitteleeko nää ihmiset tänne ihan tosissaan? Nämähän ovat peruskoulun 6-7 luokan prosenttilaskuja. Mitä siellä matikantunneilla oikein on tehty?
>Voi pyhä jysäys. Kirjoitteleeko nää ihmiset tänne ihan tosissaan?

Pahasti pelkään näin, vitsistä ei ole kyse. Joku ekonomi/merkonomi siellä tosissaan on tuhertanut noita laskukaavojansa.

> Nämähän ovat peruskoulun 6-7 luokan prosenttilaskuja. Mitä siellä
> matikantunneilla oikein on tehty?

Peruskoulussa moni vielä osaakin suorittaa yksinkertaisen ALV-lisäämisen hintaan kertomalla lukemalla 1.23 tai ALV:n poistamisen hinnasta jakamalla 1.23:lla

Mutta kun tullaan valmiina Kauppatieteiden Maisterina ulos putkesta, niin aika harva Maisteri osaa enää juuri mitään käytännön asioita. Eivät osaa kertoa mitä tarkoittavat arkiset peruskäsitteet esim. "Myyntikate" ja "Käyttökate".

Hjallis Harkimon Diili-ohjelmassa tiedusteltiin kahdelta naispuoliselta Kauppatieteiden Maisterilta mitä tarkoittaa käyttökate, kumpikaan ei osannut vastata. Toinen vastasi "No käyttökate on käyttökate..."

Eh-heh-heh hee
se on 18,699
24%:n ALV:lle kerroin on 0,1935

Eli, kun kerrot alvillisen summan yllämainitulla kertoimella, saat alvittoman osuuden.

Mutta kaikki te, joilla on käytössä laskin, josta löytyy näppäimet TAX- ja TAX+, syöttäkää laskimeenne oikea ALV-prosentti, ja opetelkaa käyttämään noita näppäimiä - elämä helpottuu. :)
Ja jos laskee oikealla kaavalla, niin saa täsmällisen tuloksenkin. Eli alvillinen hinta kertaa 24 jaettuna 124.
http://howtotalktoaguy.com/ I would like to thnkx http://howtomakeagirllikeyou.net/ for the efforts you have put in writing this blog. I am hoping the same high-grade blog post from you in the upcoming http://keywordsgenerator.org/ as well. In fact your creative writing abilities has inspired me to get my own blog now. Really the http://gaycamnetwork.com/ blogging is spreading its http://luxurychat.net/ wings quickly. Your write up is a good example of it.
 /   /  / ALV Kerroin

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja haku



Lisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta