AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / vesieristyksen hinta

vesieristyksen hinta

11 Vastausta 17 437 Lukukertaa
Meillä on meneillään kylppäri/saunaremontti.Neliöitä noin 7.Kaikki tutut pelottelevat vesieristyksen kustannuksilla, mutta kukaan ei osaa sanoa tarkkaan mitä ne ovat.(Ei edes suunnilleen.) Kaiken teemme itse, ja talkoilla. JOs joku osaisi neuvoa mitä suunnilleen tarvikkeet maksavat, ja mitä kannattaa ostaa. Kylppäriin tulee laatoitus, ja saunaan paneelia, ja laattaa.

Kiillon

maksaa 100-120€ pönttö,en nyt muista että oliko se 15 vai 10 litraa se pöntön koko,ja sitä menee litra neliölle.Laatat 15€ neliöstä ylöspäin,ja sitten pohjusteet ja kaivovahvikkeet+nurkkanauhat ja laastit vielä päälle.Ei se niin kaukeen kallista ole!

Vesieristyksen hinta

Vesieristys maksaa 1550 € / märkätila. Se sisältää tarvittaessa myös seinät.

Mitä tekemistä

on osaamisen ja ammattitaidon kanssa, ei mitään. toiset tekee ja toiset puhuu.

SEN VERRAN

Senverran on tekemistä, että vesieristyksistä on ikuisesti vastuussa.

Toiseksi jos kerrostalossa tekee henkilö jolla ei ole lupaa,
kaikki tekemiset yleensä puretaan ja tulee isännöitsijän suosima rakennusliike.

Näin juuri meidänkin talossa.
Valmis kylpyhuone purettiin ja tehtiin uudelleen.
Vesieristyskin todettiin paikkapaikoin liian ohueksi.

ei yleistetä

on oltava sertifikaatit ja joissain ei. Riippuu täysin taloyhtiöstä.

Omassa

Tässä joku heitto omasta rempastani:
Vesieriste   225 €
Kulmavahvikkeet 7 €/kpl
Kaivovahvikkeet 10 €/kpl
Nurkkakaista    2 €/m
Patteriläpiviennit 7 e/kpl

Ja työt päälle ellet tee itse.

Ehdotan, että teetät vesieristyksen ammattilaisella, joka tuo myös tarvittavat tarvikkeet. Eristys on kuitenkin tärkeä vaihe, varsinkin lattiakaivon liittyminen eristeeseen ja samalla tulee ilmi mahdollinen kaivon vaihtotarve.
Ammattilaiset saavat tarvikkeet edullisemmin, eikä näin teetettynä tule lopultakaan maksamaan kovin paljoa enempi kuin ostamalla itse tarvikkeet ja pusaamalla itse. Sitäpaitsi työn osuudesta saat kotitalousvähennyksen veroista, jopa 60%.

Eihän tuollaista jokainen

Jos tekee tuollaisen remontin itse, eikös se pitäisi jollakin kuitenkin tarkistuttaa ?
Ainakin taloyhtiöissä on tarkat säännöt ja työtä valvotaan.

Mistä löytyy hyvä

Seurasin kevät talvella erään kerrostalon putkiremonttia ja siihen liittyvää kylpyhuoneiden uusintaa. Kyllä pohjatöiden jälki oli sellaista, että jos minulla olisi ollut valtaa, koko remonttiporukka olisi vaihdettu.
Kylppärin lattiat valettiin rakennusjätteiden päälle, kosteutta ei mitattu ennen vesieristämistä, seinät tehtiin kipsilevyn paloista kiinnittämällä ne laastilla muurattuun seinään. Tämän silpun päälle vedettiin vesieristeet erittäin epätasaisesti, kylläkin joka paikkaan, mutta levysaumoihin ei laitettu mitään vahvikkeita, koska se olisi ollut mahdottomuus saumojen suuren määrän vuoksi.
Seiniin tuli suuret kaakelit, tämän vuoksi seinien piti olla suorat, mutta kun ne eivät olleet laitettiin vesieristeen päälle oikaisulaasti, paikkapaikoin useita senttejä. Sähkökaapelit (MMJ) peitettiin suoraan rappaukseen, jakorasiat laitettiin alaslasketun katon päälle piiloon, mitään sähkökuvia ei tehty.
Valmis kylpyhuone näyttää hyvältä, mutta pintakosteusmittari tulee aina näyttämään kosteaa, johtuen paksusta tasoitteesta.
Tämän kokemuksen perusteella uskon, että jokainen joka tekee remonttia itselleen tekee sen paremmin kuin nämä ammattilaiset.

kyllä, pitää paikkansa, valitettavasti

törkeä velotus, nopea ja helppo työ, aineet edullisia, työlle takuu muistaakseni 10v, sama jos teet itse kunhan valtuutettu tarkastaa ja hyväksyy, välivaiheet pitää esittää kuvin ja mittauksin. arvioidut kuivumisajat pitävät paikkansa lähes aina per sentti, vain tosi poropeukalo vetäisee märkään pohjaan eristeet...
kiillon aineilla tulee helposti valmista, lasikuitureunanauhalla saa myös kaivonreunukset ja mahdolliset läpiviennit, eikä maksa paljoa.

tää on

muutama mätä omena pilaa oikeitten ja ammattiylpeyttä tuntevien ammattimiesten maineen

Eristeet

> Meillä on meneillään kylppäri/saunaremontti.

Ilmeisesti kyseessä omakotitalo? Jos taloyhtiö niin vesieristyksen kustannuksethan menee monesti (=jos kyseessä järkevä yhtiö) taloyhtiön piikkiin, joten eipä kannata itse alkaa moista tekemään.
 /   /  /  / vesieristyksen hinta

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta