AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  /  /  / Carina E lohkolämmitin vuotaa

Carina E lohkolämmitin vuotaa

8 Vastausta 4 916 Lukukertaa
Niin otsikon mukainen pikku huoli ois käsillä. Tuo on asennettu toissa talvena ja se on Defan lämmitin. No nyt sitte kun se oli aika kauan lämmittimessä niin huomasin että se on alkanu vuotaan sieltä. Ihan märästi. Tuntuu siltä että vuotaa vaan kylmänä. Kuuluu asiaan?

Onko tuohon asiaan nyt sitte muuta lääkettä muutako uuden elementin asennus. Jostaki oon kuullu jopa semmosta juttua että sais jollaki silikoonillaki tiiviiksi? Millä silikoonilla on siinä onnistuttu?

Tähän alkaaki olla vaihdettu vaikka mitä nesteisiin liittyvää. Syyläri, vesipumppu ja tieten nyt sitte lohkolämppäri.

mielesäni

Mielestäni pelkkä vastuksen tiiviste riittää. Ainakin muistelisin omassa Carina E:ssa riittäneen tuon lohkolämmittimen korjauksessa. En muista ulkoa, että miten vastus on kiinni, mutta uskoisin sen olevan keskeltä kiristettävä malli.

Tiiviste

Kuka sen tietää sen tiivisteen koon? Ainaki tuola asioimassani oululaisessa tarvikeliikkeessä sanottiin että niistä ei ole mitään luetteloa.

No jos se niin olis niin se ei varmasti olis kovin kallis juttu sitten.

Tiiviste

Omia (merkki) korjaussarjoja on saatavilla
( 2kpl o- rengasta + kiinnike) suolaisella hinnalla, mutta tällaiset mitat sain vanhasta tiivisteestä, sisämitta 30 mm ja ulkomitta 35 mm eli rengas on 2,5 mm vahvuinen ja näitä kyllä löytyy tarvikkeinakin.
Nestevuoto todella ilmenee vain kylmänä, joskin nestepinta ei kovinpaljon hupene, mutta vaatii ylimääräisiä tarkistuksia, itse tiivisteen vaihto ei ole suuri homma mitä nyt nesteitten kanssa joutuu lotraamaan. 10 mm pitkä hylsy 1/4" vääntimellä on hyvä apu irroituksessa.

Tiivisteet

Tavalliset kumiset o-renkaatko sielä on? No pitänee käyä kysymäsä jostaki palvelevasta autohuollosta.

Kiitos vastanneille ja jos jollaki tulee lisää asiaa mieleen niin kuunnellaa ilolla.

Lämmittimen kiinnityksestä

Defan lämmitin kiinitetään lyömällä, se on kartion mallinen, ja siinä ei pitäisi olla tiivistettä. Sitä voisi yrittää lyödä syvemälle. Calixin lämmittimessä on tiivisteet, ei defassa.

defa

Jep. Defa se on. No niin. Pitänee koittaa vähä kolauttaa sitä peremmälle. Siihen ei juurikaan voimaa onneksi saakkaa lyöntiin niin ei saa mitään rikki.

No siksikö ne sanoki että ei oo tiivisteitä saatavana tuolta liikkeestä.

Aikaisemmassa

piilissä oli tuo kartiokiristyksellä oleva lohkolämmitin ja kyllähän siinäkin oli o-rengas, tuttua nuo nestevuodot...,omaanikin vaihdettu kaikki jo ~120tkm ajettuna = pumppu+syyläri+lämmittimen tiivistesarja, aina vuoti jostain, nyt viime vuodet pysyny vuodot poissa.

asiantuntemuksen puutetta

Terve, ei näistä kukaan ota selvää, kaikki ite purettava. mulla Calix Saabissa. sanoivat, että mahdoton korjata, jos vuotaa vastuksen juuresta.
Vastus menee ison mutterin sisään vuotaa jostain sieltä. Joku Carinamiehelle vastanneista sanoi et juuri Calixissa on tiivisteet ja mulle sanottiin, et ei ne (Calix)koskaan vuoda, muuta ei voi tehdä kuin kiristää mutteria. Luoja ku joku oikeesti tietäis jotain... nettijengi tuntuu asialliselta kohtalotovereita ollaan kusetuksen maailmassa.
 /   /  /  /  /  / Carina E lohkolämmitin vuotaa

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta