Kimmo Pälikkö - Kreationismin riemuvoitto

http://www.kp-art.fi/taustaa/taustaa1/index.htm

Totuus on paljastunut!

--
Tai sitten ei. Kirjoittelin aikoinaan vastineita molempiin "taustaa"-kirjoihin, mutta nuo kirjoitukset katosi mokani ansiosta bittiavaruuteen, nyt olen kirjoittanut joitain vastineita Taustaa1-kirjan teksteihin.

http://personal.inet.fi/koti/kimnice/2000.htm
--

Pälikkö syyllistyy melkein kaikkeen mahdolliseen, mihin fundamentalistinen kreationisti yleensä syyllistyy:
1)Keksii päästään väitteitä, joita hän kutsuu kehitysopin väittämiksi; ei ole tutustunut siihen, mitä esim. evoluutioteorian kannattajat väittävät, vaan on hankkinut käsityksensä toisilta kreationisteilta
2)Mitä isompi väite, sitä vähemmän perusteluita; avainväitteiden kohdalla ei usein löydy pienintäkään perustelua tai lähdettä.
2.1)Vetoaa auktoriteettiin; kuvittelee, että väitteen esittäjä tekisi väitteestä uskottavamman; eräänlaisen argumentin
2.2)Ne tiedemiehet, jotka Pälikön mielestä antavat hänelle sopivia tuloksia ovat aina arvostettuja, tunnettuja, kuuluisia, todella asiaan paneutuneita ja todellisia asiantuntijoita. Ne jotka väittävät vastaan ovat lähestulkoon saatanan kätyreitä.
3)Pälikkö ei tiedä uskonnon määritelmää
4)Pälikkö sanoo kehitysopin olevan välttämättä ateistinen; ei huomioi sitä, että on monia näkökulmia missä kehitysoppia ja erilaisia yliluonnollisia elementtejä on yhdistelty.
5)Pälikkö puhuu uudesta tiedosta, mutta useat hänen mainitsemat tutkimukset on kumottu vuosikymmeniä sitten, kerrottu myös mikä tutkimuksessa meni vikaan.
6)Pälikön väitteet ovat keskenään ristiriidassa
6.1) Esimerkki 1:
"Pitkiin aikoihin voidaan verhota myös se vaikea perintötieteen antama kehitysopin vastainen havainto, että perintöinformaatio (DNA) siirtyy muuttumattomana eliö- ja sukupolvesta toiseen."

Mutta: "Mikroevoluutiota tapahtuu paljon, mutta uusia lajeja ei synny"

Eli toisaalla Pälikkö väittää perimän siirtyvän muuttumattomana eteenpäin, mutta toisaalta hän väittää perimään tulevan mikroevoluutiollisia muutoksia

6.2) Esimerkki 2:
"Arvioidaan, että trooppisissa sademetsissä elää n. 90% maapallon kaikista eläimistä ja kasveista. Viimeisimpien laskelmien mukaan eliölajeja ei olekaan 2-3 miljoonaa, kuten aikaisemmin otaksuttiin, vaan yli 50 miljoonaa."
Mutta:
"Vedenpaisumusta tutkineet asiantuntijat tri Henry M. Morris ja John C. Whitomb laskivat, että eläinten yhteismäärä arkissa ei ylittänyt 35.000"

ja

"Eläinten määräksi arvoitiin 16.000 yksilöä. Nykyään eläintutkijat pitävät kantamuotojen määrää huomattavasti pienempänä, alle 3000 kantalajina."

Jos Arkissa oli noin vähän eläimiä ja sademetsässä elää noin hirveästi lajeja, niin silloinhan vedenpaisumuksen jälkeen olisi pitänyt tulla uusia lajeja, mutta:
"Kehitysopin vastaisia todisteita antavat myös fossiilit, jotka kertovat, että ennen vedenpaisumusta eliöstö oli nykyistä runsaampaa ja eloperäisempää. Uusia lajeja ei ole syntynyt. Useita lajeja on sitä vastoin hävinnyt sukupuuttoon."
--

Tuossa muutamia. Pian pääsen paneutumaan Taustaa2-kirjaan.

25

2427

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • won hän

      Eihän huippujohtaja voi muutenkaan hallita kahta eri toimintoa; ajaa fillaria - antaa
      suuntavilkkua samanaikaisesti.
      (vert. G.W.B)

      Samat art. Päliköllä - hyviäkin töitä.

      • squirrel

        Kyllä mäkin sen korteista tykkään.

        Johtajista mieleen tulee Isoo Arska, joka on (mitä,20vuotta?) asunut USA:ssa ja narahtaa siit,että "moottoripyörä ei ole USA:ssa kirjoilla"...
        Arska varmaan selittänyt että "Joo,on vähän vaiheessa, kyllä mä sen ihan pian olisin tehnyt. Ajattelin vaan,että ensin ryhdyn kuvernööriksi ja vasta sitten rupean sukeltamaan byrokratioan syövereihin -lähipiiri osannee auttaa."
        (Byrokratiakannan ymmärrän hyvin.)


    • Mutta heh

      "...mutta nuo kirjoitukset katosi mokani ansiosta bittiavaruuteen..."

      Ne oltaisiin saatu palautettua aikoinaan siten, että olisit kysellyt onko jollain kovalevyllä eli sivuhistoriassa näitä netistä kadonneita sivuja. Oletko tarkistanut googlen välimuistitilanteen?

      • Mr.K.A.T.

        Kuulostaa karmealta.
        Eikös Kimnice jaellut sivusisältöjä pätkissä netmissionissa ja tännekin osan? Niistä voisi raapaista kasaan jotain.


    • sulta on

      kadonnut muutakin brittiavaruuteen - kotisivusi
      "sisältöä"-linkki ei toimi!

      • Kimnice

        Niin, tuossa "rytäkässä" katosi yli 200 kirjoitusta tietysti pääsivut jne.

        Sentään osan saa näköjään palautettua Googlen välimuistin avulla


    • Monet yec-uskovaiset yrittävät osoittaa vedenpaisumusta todelliseksi esimerkiksi hiilen avulla. Sanovat, että periaatteessa vain vedenpaisumuksen kaltaisessa ilmiössä voisi syntyä olosuhteet, joissa hiiltä voisi syntyä.

      Tässä väitteessä on useita ongelmia, mutta otan esille vain yhden niistä:
      Jos todella nykyiset hiiliesiintymät ovat tulvageologian mukaisesti syntyneet vedenpaisumuksen johdosta, niin mistä ihmeestä on tullut tarpeeksi orgaanista materiaa?

      Nykyiset hiilivarannot ovat luokkaa 1,16*10^13 tonnia ja muuta orgaanista materiaa löytyy sedimenteistä muussa muodossa vähintään satakertainen määrä. Vaikka oletettaisiin, että normaali metsä, vaikka se täyttäisi koko Maan tuottaisi vain 1,9*10^13 tonnia.

      Eli tuo tarkoituksella kreationisteja epärehellisesti hyödyttävällä oletuksellakin löytyisi vain hieman päälle 1,6% kaikesta vaaditusta orgaanisesta materiasta.

      Toisin sanoen ongelma syntyy vain jos oletamme, että yec-uskovaisten käsitys tulvageologiasta pitää paikkaansa, eli kerrostumien hiiliesiintymät olisivat vedenpaisumuksesta johtuvia. Vanhan Maan käsityksessä ei siis tule tätä ongelmaa

    • Mikimalek_

      hyvää työtä käydessäsi kirjaa läpi. Hyviä pointteja. Harmi kun aikasemmat kirjoituksesti katosivat bittiavaruuteen. Olivatkohan ne ehtineet olla netissä, itse pelastin joskus joitain ikivanhoja kirjoituksiani www.archive.org :n asnsiosta.

    • m4rkk4

      Hei! Oli hyvää tekstiä. Muutama asia jäi kaivertamaan. Miksi et ottanut kantaa tärkeimpiin asioihin mitä tekstissä oli. Itse olen lukenut kummatkin kirjat ja olen nyt hyvin vakuuttunut ettei evoluutioteoria ole totta.

      • asianharrastaja

        ..kuulla, millaisten Pälikkö-kirjojen kohtien perusteella olet tuohon vakuuttuneisuuteen päässyt.


    • QffT

      http://www.kp-art.fi/taustaa/taustaa1/index.htm
      Ihmisen muinaisista luurangoista:
      >>Merkittäväksi tämän löydön teki se, että kallon alapuolelta löytyi runsaasti erilaisia astioiden ja työvälineiden jäänteitä, jotka osoittivat, että ihminen oli toiminut alueella ennen hautautumistaan lietteeseen. Nämä löydöt muodostuivat pulmaksi kehitysoppia kannattaville tutkijoille, kun kehitysoppi alkoi vallata selityksineen ja uskomuksineen alaa tutkijoiden piiristä.>Kun uusittu British Natural Museum v. 1881 avasi ovensa, olikin kaikki kehitysoppia vastaan oleva aineisto jo korjattu piiloon kellareihin. Vasta nyt, yli 100 vuotta myöhemmin, asiantuntijoita on päästetty tutkimaan näitäkin löytöjä. Kehitysopin ikätaulukoiden mukaan kiven sisällä olevien luurankojen iäksi määriteltiin n. 28 miljoonaa vuotta. Pulma on edelleen siinä, että nämä "nykyihmiset" olivat eläneet n. 25 miljoonaa vuotta liian aikaisin. Siksi kivet sisältöineen pysyvät museon kellareissa. >Muutaman luunkappaleen ja kallon yläosan perusteella neandertal-alkuihmiselle annettiin ulkomuoto ja elintavat. Niiden avulla ihmiset saatiin uskomaan tieteellisenä totuutena, että ihminen on kehittynyt apinasta.

    • jb007+

      vähän hätäili kun kertoi kaikki kerralla. Olisi antanut meidän muidenkin asioista tietoisten rääkätä evoja vielä vähän aikaa, se kun on niin kivaa.

    • QffT

      >>(JOTAIN ALUSSA)"...tiede mielletään joksikin ihmistä suuremmaksi, valtasuhteista ja eettisistä näkökulmista riippumattomaksi, miltei jumalolennoksi...(JOTAIN VÄLISSÄ!)...Biologia ja ympäristöpolitiikka, suuret teoriat ja luottamus evoluutioon ja edistykseen ovat yhteiskuntamme koossa pitäviä instituutioita. Niiden ylläpitämisessä sekä muuttumisessa yliopistoväellä on keskeinen rooli" (Yliopistolehti/Eeva Berglund/12/96)

      • 4QffT

        Suomessa niin kuin muuallakin on omaksuttu ideologia, jonka mukaan luonnontieteet ja teknologia näyttäytyvät merkittävimpänä ratkaisuna ympäristöongelmiin. Niiden auktoriteettia kasvattavat, eivät ainoastaan tieteen ja tekniikan kiistämättömät saavutukset, vaan myös se, että tiede mielletään joksikin ihmistä suuremmaksi, valtasuhteista ja eettisistä näkökulmista riippumattomaksi, miltei jumalolennoksi. Älyllisessä elämässämme helposti jaammekin maailman kahtia, potentiaalisesti hallittavaan luontoon ja ailahtelevaiseen sosiaaliseen maailmaan. Uskomme, että ainoastaan ensinmainitusta on mahdollista saada 'objektiivista' tietoa. Ehkä tämän ajatuksen alitajuisena jatkeena on edelleen, että luonto, josta voi saada oikeata tietoakin, on hyvä, kun taas ihmiset, jotka toimivat ennustamattomasti, ovat pahoja.

        Vuosina 199293 Saksassa tekemäni tutkimus kartoitti muun muassa paikallista kampanjaa uutta energialaitosta ja korkeajännitteistä sähkölinjaa vastaan. Hämmästelin, mikseivät teknisesti koulutetut ja ympäristöasioihin jo pitkään vihkiytyneet veteraaniaktivistit nostaneet sähkömagneettisten kenttien mahdollisia haittavaikutuksia keskusteluun. Tuolloin oli nimittäin julkistettu ruotsalainen tutkimus niiden osuudesta muun muassa leukemian syntyyn. Olisin kuvitellut aktivistien vetoavan niinkin voimakkaaseen auktoriteettiin kuin laajaan, tieteelliseen tutkimukseen. Selvisi kuitenkin, että aktivistit olivat aiemmin kokeneet vain harmia vedotessaan vastaavanlaiseen tutkimukseen. He olivat altistaneet itsensä vastapuolen asiantuntemuksellisemmille argumenteille. Näin he myös hyväksyivät vastapuolen määrittelyt, joissa tieteen oletettu universaalisuus muunnettiin tehokkaasti neutraaliksi objektiivisuudeksi, samalla kun paikallisten ihmisten pelot muunnettiin subjektiivisiksi ja emotionaalisiksi. Aina avoimen, ja periaatteessa siis keskeneräisen, tieteen sijasta aktivistit halusivat pureutua todella tärkeiksi kokemiinsa yhteisiin kysymyksiin, jotka koskivat yhdyskuntasuunnittelua, Euroopan yhdentymistä sekä ympäristön tilan vakavuutta.

        Korkeasti koulutettuina he olisivat voineet vedota tekniseen tuntemukseensa, mutta he halusivat virittää keskustelua nimenomaan yhteiskunnallisista asioista, eli eettisistä valinnoista - lähinnä siitä, mitä riskejä on mielekästä ottaa, kun niiden seurauksia ei voida ennakoida.

        Sähkölinjan vastustajien motivaatio olla puuttumatta tieteelliseen keskusteluun kuvastaa juuri sellaista yhteiskuntateorian käsitystä, jonka mukaan luonnontieteet, kuten meitä ympäröimä maailmakin, ovat myös ihmisen luomia konstruktioita. Moinen ajattelutapa voi olla suureksi hyödyksi yhteiskuntakriittisessä keskustelussa korostaessaan ennen kaikkea sitä, ettei maailman tarvitse olla juuri sellainen kuin se on. Tämä antaa tilaa politiikan vaikutusmahdollisuuksille. Konstruktionistisia malleja on monenlaisia. Niiden keskeinen ajatus, ettei maailma ole luonnontieteiden jotenkin läpinäkyvästi ymmärrettävissä, on osa 1960-luvulta perittyä skeptisismiä edistyksen myyttiä kohtaan. Huomattiin, että ihminen on saanut aikaan koko planeettaan vaikuttavia pelottavia muutoksia ja että tulevaisuus lepää nyt tietämättömyyttään erehdyksiä tekevien ihmisten käsissä, joskaan ei heidän hallittavissaan. Tiedeyhteisö on tässä edelleen avainasemassa.


      • 4QffT

        Konstruktivistinen tieteen analyysi voi valaista, miten valtasuhteet vaikuttavat tieteen sisältöön, esimerkiksi, miten on mahdollista uskoa "väärään" teoriaan. Ne keskittyvät erikoisesti tutkimuksen tekemisen sosiaaliseen ja kulttuuriseen puoleen, joka kadotetaan tieteen julkistamisen yhteydessä.

        Toisaalta konstruktionistiset selitysmallit helposti ohittavat filosofisen, mutta myös poliittisesti olennaisen kysymyksen tiedon ja todellisuuden suhteesta. Konstruktionismin ja joidenkin postmoderniksi kutsuttujen kirjoitusten helpoiten kritisoitava elementti piilee juuri tässä.

        Maailmahan ei ole mielivaltaisesti rakennettavissa. Käytännössä sen rajat saattavat tulla vastaan yllätyksinä. Kun yllätyksiä ja niiden mahdollisia seuraamuksia ihmettelee tarpeeksi monta tieteentekijää, saattaa tuloksena olla paradigman muutos. Kun yllätyksiä tapahtuu ympäristössä, on ihmisten keskenään löydettävä selitys tai ratkaisu syntyneeseen pulmaan. On pitkälti legitimiteettikysymys, minkä ryhmien tulkinnat saavat eniten jalansijaa. On myös legitimiteettikysymys, missä määrin laboratoriotilanteessa tuotettu tieto hyväksytään relevantiksi elinympäristön tulevaisuuden muovaajaksi.Ympäristönsuojelun kannalta on turhauttavaa, jos tiede politiikan neutraalina apuvälineenä mielletään ennustusten tekijäksi, sillä helpoimmin ennustettavissa olevat asiat ovat usein kaukana normaalielämän ja politiikan huolenaiheista.

        Seuraamani saksalaiset aktivistit kohtasivat käytännössä luonnontieteiden riittämättömyyden poliittiseen päätöksentekoon. Sähkömagneettisten impulssien vaikutuksista koe-eläimiin oli runsaasti tarkkaa numeerista tietoa, sen sijaan leukemiariskistä tulevaisuudessa oli hyvin vaikea tehdä vakuuttavia ennustuksia. Toisaalta aktivistit eivät voineet välttyä siltä, että julkisessa keskustelussa juuri luonnontieteellinen, tai tieteellisesti esitetty informaatio nauttii suurta arvostusta. Yleisötilaisuuksissa nostettiin esille biologisia, kemiallisia, poliittisia, emotionaalisia sekä monen muun kaltaisia argumentteja. Sähkölinjan puolustajat, esimerkiksi sähköyhtiön tiedottajat, olivat erityisen hanakoita kehottamaan yleisöä pysymään faktoissa. Toisaalta he eivät kyenneet vastaamaan yleisöä eniten huolestuttaviin kysymyksiin. Kun sähkölinjaa suunniteltiin meneväksi koulun yli, olivat koululaisten vanhemmat kiinnostuneita sairastumisriskin mahdollisuudesta. Voidakseen toimia vastuullisesti, heidän oli kuitenkin käännyttävä asiantuntijoiden puoleen.


        Kaikessa ympäristöä koskevassa keskustelussa luonnontieteet sekä tekniikan tunteminen luovat osaltaan lähtökohdat tosiasioiden muuttamiseksi. Tiedeyhteisöllä on siis valtava vastuu. Kansalaisilla, jotka eivät voi kaikki olla asiantuntijoita on myös oikeus ihmetellä, mitkä epistemologiset olettamukset tekevät mahdolliseksi sen, että tutkijaväki lausuu yhtäällä selviä totuuksia maailmasta, mutta piiloutuu toisaalla todennäköisyyslaskelmien taakse.

        On edelleen perusteltua kysyä, ei ainoastaan leukemiariskistä huolta kantavan isän ominaisuudessa, vaan myös tiedeyhteisön jatkuvasta olemassaolosta kiinnostuneelle, miksi faktat ja arvot erotetaan toisistaan niin ehdottomasti, vaikka hyvän ja luotettavan faktatiedon määrittelemisessä on edelleen vedottava arvoihin? "Hyvä" ja "huono" tiede ovat arvomääritelmiä. Ilman niitä ei faktoillakaan ole merkitystä.

        Se että tiede kontrolloi itse itseään, ei tarkoita muuta kuin sitä, että tieteen harjoittajat kontrolloivat toinen toisiaan sen perusteella, minkä he kokevat olevan relevantteja tapahtumia ja asiallisesti tuotettuja tuloksia laboratorioista tai muista hyväksytyistä lähteistä.


      • 4QffT

        Jotkut, esimerkiksi fysiikan lait ovat ehkä vaikeasti kartoitettavissa, mutta tulosten oletetaan olevan "kovempia" kuin eräiden muiden. Yhteiskuntatieteiden tai humanististen alojen dokumentteja luonnehditaankin "pehmeiksi". Fysiikan laeista on tullut paradigma todelliselle faktalle, muu on politiikkaa tai subjektiivisuutta. Luonnontieteet nauttivat juuri oletetun neutraalisuutensa perusteella suunnatonta poliittista legitimiteettiä. Yhteiskuntatieteiden asema taas on heikentynyt, ja joitakin kulttuurintutkimuksen suuntauksia helposti verrataan taiteeseen tieteen sijasta.

        Kaikki tiede on kuitenkin luovaa. Ehkä hedelmällisempää olisi siis olla tekemättä esineellistäviä kahtiajakoja, ja ajatella että tosiasiat eli tutkimuksen kohteet voidaan asettaa jatkumolle, jonka yhdessä päässä ovat muuttumattomat prosessit maailmassa ja toisessa kommunikaation ja mielikuvituksen mahdollistamat visiot ja uskomukset. Konstruktionismia parodioitaessa korostetaan sitä näkökantaa, että kun faktat itse eivät voi puhua, ja tiede on kuitenkin diskursiivista, muka vain poliittisesti voimakkaimmat tahot voisivat määritellä kulloinkin voimassa olevan totuuden.

        Kuka päättää, mikä saa kovan selityksen ja mikä pehmeän, ja sen, miten niihin suhtaudutaan? Kuka hyötyy siitä, että ydinvoiman tuottamiseen liittyvät tekniset asiat mielletään kovaksi tieteeksi, kun taas ydinvoiman ymmärtäminen politiikan välineenä, esimerkiksi sota-aseena, kuuluu perinteisesti pehmeämpään valtiotieteen alaan, ja siitä kirjoitettu romaani taas pehmeää pehmeämpäänkin kirjallisuustieteen alaan?

        Useille tieteen tutkijoille, kuten esimerkiksi Bruno Latourille, koko länsimainen epistemologia on hakoteillä pilkkoessaan maailman luonnontieteiden, yhteiskuntatieteiden ja taiteiden eri aloiksi. Totuuksiahan tuottavat kaikkien kombinaatiot. Tutkimuksen rahoittajat, laboratorioinstrumentit ja tutkijoiden ajatukset ja julkaisut yhdessä rakentavat faktoja. Me vain kuvittelemme luonnontieteiden olevan yhteiskunnan ulkopuolella valmiiksi annettuina, odottamassa löytäjiään. Toisaalta, ihmiset, ja siis tutkijat ajatuksineen, ovat osa kokonaisvaltaisia, ei mielivaltaisia, maailmaa rakentavia ketjuja. Kun sanotaan tieteen kontrolloivan itse itseään, tarkoitetaan, että tieteilijät kontrolloivat toinen toisiaan arvostelun kautta. Tästä lähtevä konstruktionistis-realistinen tiedekäsitys mahdollistaa sisältörikkaamman keskustelun kaikille yhteisistä asioista. Samalla se rakentaa vankemman pohjan poliittiselle päätöksenteolle pitkällä tähtäimellä, vaikka lyhyellä tähtäimellä olisikin luovuttava modernin epistemologian suomista varmuuksista.

        Biologia ja ympäristöpolitiikka, suuret teoriat ja luottamus evoluutioon ja edistykseen ovat yhteiskuntaamme koossa pitäviä instituutioita. Niiden ylläpitämisessä sekä muuttumisessa yliopistoväellä on keskeinen rooli. Yliopisto instituutiona on vanha ja tärkeä, ei siksi että se vastaisi suoraan elinkeinoelämän haasteisiin tai antaisi valmiita vastauksia itse keksimiinsä pulmiin, vaan siksi, että se vaalii kriittistä ja mielikuvituksellista ajattelua useilla elämän aloilla.


    • Kiitos!

      Näkee, että Pälikön kirjat ovat täyttäneet hyvin tehtävänsä ja osuneet oikeaan kun on jonkun evon täytynyt sortua tuollaisen solvauslistan laatimiseen. Kukaan ei voi olla noin paha ihminen kuin kirjoittaja väittää Pälikön olevan. Siispä avaaja valehtelee ja koettaa projisoida omat sisäiset paineensa ja huonon omantuntonsa toiseen ihmiseen.

      Niin yleistä, niin yleistä, huokaus.

      Pälikön kirjat olisi kumottu jo aikaa sitten jos ne eivät pitäisi paikkaansa. Mutta avaaja on dogmiensa vallassa, täynnä uskonnollista raivoa. Erittäin asiantuntevia teoksia, kannattaa lukea kaikkien jotka eivät vielä ole lukeneet ja jotka haluavat/uskaltavat tutustua evoluutio-opin ristiriitaisuuksiin.

      • asianharrastaja

        "Pälikön kirjat olisi kumottu jo aikaa sitten jos ne eivät pitäisi paikkaansa." Niinhän ne ovatkin ja juuri tuosta syystä.


      • Et kai?
        asianharrastaja kirjoitti:

        "Pälikön kirjat olisi kumottu jo aikaa sitten jos ne eivät pitäisi paikkaansa." Niinhän ne ovatkin ja juuri tuosta syystä.

        Eipä taitaisi sinulla paukut riittää Pälikön kumoamiseen. Eikä kellään muullakaan, sitäpaitsi.


      • Apo-Calypso
        Et kai? kirjoitti:

        Eipä taitaisi sinulla paukut riittää Pälikön kumoamiseen. Eikä kellään muullakaan, sitäpaitsi.

        Kimmo Pöljäke on postikorttimaalari, ei biologi. Hänen harhansa eivät edes kaipaa kumoamista.


      • vanha-kissa
        Et kai? kirjoitti:

        Eipä taitaisi sinulla paukut riittää Pälikön kumoamiseen. Eikä kellään muullakaan, sitäpaitsi.

        Tää kreamultinikki kirjoittaa:
        "Eipä taitaisi sinulla paukut riittää Pälikön kumoamiseen. Eikä kellään muullakaan, sitäpaitsi."

        Höh, Pälikkö in monta kertaa havaittu joko valehtelevan, antavan väärää informaatiota tai vääristelevän.

        Kopsaan omaa artikkeliani http://keskustelu.suomi24.fi/listmessage/8525660/40322384 :
        Otetaan tähän nyt aikaisemmin Pälikön Taustaa-jutuista kirjoittamiani artikkeleita:

        Hiili-14, kuun pölykello ja joutsenlisko:
        http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=1000000000000003&conference=1500000000000073&posting=22000000012571088#220000000...

        "Taustaa1, Luku5, Uskomattomia uskomuksia esim. seuraava:
        "Hyvänä esimerkkinä tästä on sikiön eri vaiheisiin liittyvä alkionkehitysoppi, jolla yli 150 vuoden ajan on todisteltu, että mm. ihminen on kehittynyt kala-sammakko-matelija-vaiheiden kautta ja että nämä vaiheet näkyvät ihmisalkion kehityksessä." "
        http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=1000000000000003&conference=1500000000000073&posting=22000000013821214#220000000...

        Nebraska Man - hammas pääosassa Scopesin oikeudenkäynnissä:
        http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=1000000000000003&conference=1500000000000073&posting=22000000021521995

        Taustaa 2, luku 23
        http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=1000000000000003&conference=1500000000000073&posting=22000000025777265#220000000...

        Taustaa 1: Luku 3, Haamukuvia hampaista
        Pälikkö kirjoittaa: [Dubois] "Hän perui omat kertomuksensa ja ilmoitti, että kallo kuului gibboni-apinalle. Vihdoin v. 1935 hän julkaisi kirjan, jossa hän kertoi, että hänen löydöllään ei ollut mitään tekemistä apinaihmisen kanssa. "

        http://www.talkorigins.org/faqs/homs/gibbon.html
        Ei, Dubois kirjoitti, että kallo muistuttaa gibbonin kalloa - kooltaan se on huikeasti gibbonin kalloa suurempi. Toiseksi, Dubois ei milloinkaan sanonut, etteikö se olisi ollut ihmisen esi-isä.
        'What is indisputable is that Dubois was not saying that Pithecanthropus had nothing to do with human evolution, as creationists usually imply. Dubois always remained firmly convinced that Java Man was a human ancestor.'

        Jopa AiG sanoo, ettei se ole gibbonin kallo: http://www.answersingenesis.org/Home/Area/faq/dont_use.asp#java_man

        http://keskustelu.suomi24.fi/listmessage/6166457/32390098:
        Lainaus Pälikköä:
        ""Vuonna 1984 Etelä-Kiinasta löydettiin vastaavanlainen esiintymä. Eliöstö oli suunnilleen sama kuin Kanadan esiintymässä ollut. Kehitysopin kannattajat arvioivat kuitenkin, että vuoden -84 löytö oli n.30 miljoonaa vuotta edellistä löytöä vanhempi - siitäkin huolimatta, että eliöt olivat samat.""

        Hmm, ensiksi eliöstö oli "suunnilleen sama" ja kahta lausetta myöhemmin "eliöt olivat samat". Pälikkö siis onnistuu sanomaan keskenään ristiriitaisia asioita samassa kappaleessa - huikeaa!

        No, tässä seuraavassa PDF-artikkelissa on tuolta Etelä-Kiinasta precambrian - kerrostumasta löydetyistä eläimistä (osasta):
        http://www.uwm.edu/~sdornbos/PDF's/Chen et al. 2002.pdf

        Tai ID mallista tuohon liittyen:
        http://www.gira.ca/cmsms/index.php?page=it-s-special

        Pälikkö jatkaa:
        "Muutama vuosi sitten neo-darwinismin johtohahmoihin kuuluva professori Stephen Jay Gould julkaisi kirjan "Wonderful Life", jossa hän luokittelee molempien löytöjen eläimet uudelleen. Gould hylkäsi Walcottin aikoinaan tekemät luokittelut. "

        No mutta, Gould kirjoitti kirjan tuosta Ediacara-esiintymästä, mutta tuon uudelleenarvioinnin on tehnyt kylläkin ihan muut ihmiset:
        "The re-interpretation of the Burgess Shale fossils is dominated by three British paleontologists, Harry Whittington, Derek Briggs and Simon Conway Morris. They did the great bulk of technical work in anatomical description and taxonomic placement. They began their work with no idea of its radical potential. Gould says, "Over twenty ensuing years of meticulous anatomical description -- they-not only reversed Walcott's interpretation of these particular fossils, but have also confronted our traditional view about progress and preditability in the history of life." " (ote: http://www.gira.ca/cmsms/index.php?page=it-s-special)

        Nyt Pälikkö näyttää kirjoittavan vastoin totuutta (eikä ole muuten ensimmäinen kerta häneltä) - Gould ainoastaan kirjoittaa noista tapahtumista, hän ei ollut tulkitsemassa niitä fossiileja.

        Ja Pälikkö jatkaa tuota väärää todistusta:
        "Gould hylkäsi Walcottin aikoinaan tekemät luokittelut. Perusteena hylkäämiseen oli se, että Walcott uskoi evoluution lisäksi Jumalaan ja siihen, että elämällä on jokin tarkoitus, joten hänen näkemyksensä ei ole voinut olla "tieteellisesti" pätevä. "

        En tosiaankaan pysty jäljittämään, mistä Pälikkö on moisen väitteen voinut tuottaa, mikä oli hänen lähteensä mihin hän tuon (väitteensä) perustaa. Se ainakin on varmaa, ettei Gould tuota hylkäystä alunperin ollut tehnyt, vaan nuo kolme yllä mainitsemaani tutkijaa - Pälikkö siis johdattaa lukijoitaan harhaan.


      • asianharrastaja
        Et kai? kirjoitti:

        Eipä taitaisi sinulla paukut riittää Pälikön kumoamiseen. Eikä kellään muullakaan, sitäpaitsi.

        ..mutta saan sen helpommin ja varmempana tieteellisistä lähteistä.


      • asianharrastaja
        Apo-Calypso kirjoitti:

        Kimmo Pöljäke on postikorttimaalari, ei biologi. Hänen harhansa eivät edes kaipaa kumoamista.

        Taustaa-kirjojen väitteet eivät tietenkään ole Pälikön tuottamia, vaan peräisin kreationistien aineistoista ja verkkosivuilta. Ne on pätevästi kumottu tieteellisin perustein talkorigins-verkkosivuilla, ja monista Pälikön ylläpitämistä kreationistit ovat itsekin jo luopuneet.


      • 24/7

        Kuka nyt kirjoja kumoaisi?
        Jokaisella on Suomessa oikeus julkaista mielipiteensä. Jos saat kustantajan kirjallesi, niin kyllä se julkaistaan ihan senkin takia, että yhteiskunnallista keskustelua syntyy.

        Mielipiteensä kullakin. Jos olet siinä luulossa, että maailma on syntynyt 6 arkipäivänä ja viimeisenä tuli lepopäivä, niin onneksi olkoon.
        Kaikken ensimmäiseksi siis oli olemassa kello. Vasta sitten syntyi universumi ja maapallo eläimineen, viimeisenä Adam.

        Jos Pälikkö on sitä mieltä, suokaame se hänelle, kuten sinullekin.


      • asianharrastaja
        24/7 kirjoitti:

        Kuka nyt kirjoja kumoaisi?
        Jokaisella on Suomessa oikeus julkaista mielipiteensä. Jos saat kustantajan kirjallesi, niin kyllä se julkaistaan ihan senkin takia, että yhteiskunnallista keskustelua syntyy.

        Mielipiteensä kullakin. Jos olet siinä luulossa, että maailma on syntynyt 6 arkipäivänä ja viimeisenä tuli lepopäivä, niin onneksi olkoon.
        Kaikken ensimmäiseksi siis oli olemassa kello. Vasta sitten syntyi universumi ja maapallo eläimineen, viimeisenä Adam.

        Jos Pälikkö on sitä mieltä, suokaame se hänelle, kuten sinullekin.

        ..kun panet reunalleen ja tyrkkäät.

        Kirjojen esittämät väitteet kumoutuvat, kun perusteet esitetään. Jotkin niistä ovat kyllä jo valmiiksi kumossa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      275
      2911
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      215
      1880
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1552
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      2
      1320
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      77
      1208
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      259
      1148
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      80
      1042
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      983
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      80
      941
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      142
      804
    Aihe