AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

 /   /  /  /  / KOIRA-ALLERGIAN OIREET??????

KOIRA-ALLERGIAN OIREET??????

27 Vastausta 35 816 Lukukertaa
Hei,

Osaisiko joku täällä auttaa minua???? Mitkä ovat tavallisimmat oireet koira-allergiaa kärsivälle? Kuuluuko niihin usein toistuva yskä/nuha ja kuumeilu?

Kiitos jo etukäteen!!!!!

Terkuin,
Mimmi

Yleensä

Eläinallergian yleisimpiä oireita lienevät ihon ja silmien voimakas kutina, aivastelu ja silmien vuotaminen. Astmaatikoilla lisäksi hengenahdistus.

Oireesi kuuluvat enemmänkin nuhakuumeen tai flunssan aiheuttamaan hengitysteiden tulehtumiseen.

kiitos

Kiitos vastauksesta! Ihmeellistä tässä on se, että tätä nuha/yskä/kuume yhdistelmää esiintyy nykyään niin usein meillä (tyttäremme on pian 3 v ja todella usein nuha/yskä/kuume oireissa). Aluksi ajattelin, että kyseessä on vain flunssa. Mutta nyt on alkanut epäilyttää, että asiassa on mukana jotain muutakin....

Terkuin,
Mimmi

Hei tarkasta

ongelmia sisäilmassa - ettei ole mitään kosteusvaurioita tms.

Omasta

Mulla on koira-allergia. Oireina on aina nenän vuotaminen ja yskä, joskus todella pahatkin oireet. Mutta ei koskaan minkäänlaisia iho- tai silmäongelmia. Joten aivan hyvin voi olla allergiaa.

kiitos ja kysymys

Hei,
Miten sinulla todettiin allergia eli millaisin testein?

Terkuin,
Mimmi

Toinenkin vastaa

Labrassa tehtiin sellainen ihotesti, jossa naarmutettiin ihoa ja siihen laitettiin se testiaine. Tästä nousi paukamat, jos allergiaa sille ko. testiaineelle oli. Paukamien koko myös mitattiin.

Mulla oli nuhaa, tukkoisuutta, silmien ja nenän kutinaa, aivastelua. En voi enää ottaa lemmikkejä koskaan.
Jos pystyy hengittämään koiran karvoihin,eikä siitä tuu mitää kutinaa tai mitää (eli siis painan pääni koirani karvoihin ja hengitän) ni oonko mä sillon koirille allerginen,tai tulisko siitä yleensä koira allergigolle jotain oireita? Toivon vastausta
Terv.10 vuotias koiraansa rakastava tyttö

ihotestit

Olen kuullut, että nämä ihotestit eivät ole kovin luotettavia,näin lääkäri mulle sanoi.Oletko miettinyt pölyallergiaa,kuten kotona pölypunkki. Kaikki ei välttämättä ole allergiaa eli voi olla yliherkkyyttä. Kun vielä muistaisi lehden mistä luin tässtä yliherkkyydestä.Mulla aikoinaan todettiin kissa-allergia,oireina nuha;aivastelua, silmä ja ihokutina.

verikokeet

verikokeet on kuulemma luotettavampi allergioitten toteamiseen koska iho ei välttämättä reagoi ihotestissä.verikoe on tarkempi ja siinä kun käytetään esim. vieraan koiran näytetta niin on todenmukasempi.
mulla oireina jatkuva nenän vuotaminen,poskiontelon tulehuksia ja kuumetta.
en tiedä mikä allergisoi kun olen vasta menossa testeihin.koira on talossa.
tutulla oli samat oireet ja hänellä todettiin yliherkkyyttä koiralle.
kissa aiheuttaa iho-oireita ja silmien kutinaa.
itselläni todettiin n. 4 vuotta sitten lievä pölyallergia. Allergiani testattiin verikokeella. Oireena oli aivastelu ja nuha, enää kyseistä allergiaa ei taida minulla kuitenkaan olla
Pölypunkkeja ei ole Suomessa. Ne hävisivät kymmeniä vuosia sitten kokonaan. Liian kuiva ilmasto. Kaikki pölypunkkiartikkelit ovat satutarinoita.
Älähän höpäjä: veljelläni todettiin pölypunkkiallergia vain toiselle pölypunkille. Lajikkeita on kaksi.
Tässä lisää uutisia:

http://www.iltalehti.fi/allergia/2011012313055930_al.shtml
kuuluuko ihon pistely koira allergiaan?
kiitos jos vastaat

terveisin jezze
Mä mietin kans et oonko allerginen koirille jalkaan ja käsiin tullu pieniä punasia paukamia joita kuumottaa ja polttelee ja kutitttaa D:
Luteita?
Itselleni tuli käsivarsiin, selkään ja yläreisiin sivuille punaisia näppylöitä, jotka kutisivat paljon ja niitä kun tietysti raavin, niin menivät verille. Verikokeesta selvisi, että oli koira-allergia. Koirasta luopuminen, Kestine, Prednisolon ja Bemetson-K .-voide auttoivat.
Minulle nokkosrokkotyyppinen kutiava ihottuma tulee niihin kohtiin, jotka ovat olleet koiraan kontaktissa. Esim koiraa kammatessa käsivarsiin tai kun koira nuolee ihoa. Kannattaa siis pitää vaatteita päällä ;) Silmät vuotaa, punoittaa ja kutisee jos niitä hieroo sen jälkeen, kun on silitellyt koiraa. Kannattaa pestä kädet usein ja rasvailla ihoa.. Pelkkä kosteusvoidekin jo auttaa usein näppylöihin ja kutinaan.. Joskus tarvitaan vielä lisäksi esim kortisonivoidetta. Nenä vuotaa siis tietysti kirkasta tavaraa allergiassa ja aivastukset kuuluu juttuun. Yskä on kuivaa ja ahdistavaa. Kuumetta tällaisella koira-allergia-konkarilla ei ole ollut koskaan. Yhtälailla samoja allergia-oireita saan kuusesta.. Liikaa on tullut tehtyä joulukransseja ja siis kuuselle olen herkistynyt. Tahdon sanoa, että kaikki ei välttämättä ole koiran syy! Jos on herkkä, niin luultavasti on herkkä useammalle asialle. Minulla ei ole ollut pistelytuntemuksia muuta kuin kuusesta.
Voi kamala, mulla on nyt jotain kutisevaa ihottumaa siinä kainalossa jossa koirani usein nukkuu.. ja heti pelkään koira-allergiaa... Ikinä en ole ollut allerginen yhtään millekään ja melkein koko elämän on ollut koira kotona, mutta jos sittenkin. Minä en kyllä koirastani ja kaikista koiraharrastuksista ja lenkeistä ja yhteisistä hetkistä koiraihmistenja koirien kanssa sun muusta pystyisi luopumaan tai masentuisin ja itkisin ja makaisin sängyssä koko loppuelämäni! Voi teitä raukkoja, jotka olette koirat joutuneet jättämään :(
Haluaisin tietää että onko minulla koira-allerigian oireita. Kun olen nyt ollut n. viikon samassa asunnossa jossa on koira, ja minulla on nyt ollut yskää, pientä nuhaa sekä silmäni ovat aika punaiset. Mutta mikään ei minulla kutise vaikka rapsuttelen koiraa ja olen kokoajan koiran lähellä.
Oireita ehkä, mutta viikko on melko lyhyt aika tehdä suurempia johtopäätöksiä. Voi olla ihan normaalia flunssaakin.
jos on koiralle allerginen niin onko sillon molemmat sieraimet tukossa? tietenkin täävoi ollaettäolen jäänyt koukkuun taas noihin nenäsumutteisiin edellisen nuhan takia.
Usein myös koirassa oleva hilsepunkki aiheuttaa ihmiselle kutisevia näppyjä. Koira on helposti hoidettavissa punkkilääkkeillä ja kun koira on hoidettu niin ihmisen oireetkin katoaa. Hilsepunkki on yleisempi pentu koirilla. Usein koirasta luovutaan turhaan, koira kannattaa tarkistuttaa ensin eläinlääkärillä.
Minulla tuli Elvis bordercolliesta kun se nuolas naamaan alkoi kutittaa suun ympärillä oon rakastanu koiria kauan. Isällä on allergia myös saattaa olla periytynyt. Onko tämä allerginen reaktio?
teerien pula limakalvoillasi aiheuttaa sinulle allergiat! Po. h-bakteeripulan taso on helppo testata. Hoito-ohjeet ovat linkissä:
http://maitohappobakteeri.nettisivu.org/

Koira kärsii po h-bakteeripulasta samalla tavoin kuin itsekin, näkyy yhtenevästi mm. ihottumina:
http://maitohappobakteeri.nettisivu.org/mhb-pula-08092010-meijereiden-takia-maidon-kasittelyssa-on-vakava-terveys-uhka-maidon-homogenointi-on-lopetettava-valittomasti/mhb-koiran-yksitoista-pyyntoa-ihmiselle/
Minulla todettiin lapsena koira allergia mutta nyt tässä aikuisena
kävin uusissa allergia testissä enkä ollut enään allerginen koirille.
Löysin toisaalta aivan asiantuntijalääkärin, omalla nimellään kirjoittaman vastauksen koira-allergiasta yhdestä näkökulmasta. Liitän linkin:

http://www.terve.fi/kysy-asiantuntijalta-anonymous-koira-allergia-15-january-2008-1837
Moikka! Toivottavasti joku vielä vastaisi
Tänäänkin kun olin taas tuossa meidän koiran kanssa ja silittelin siinä sitä niin rupes silmiä kutittaa ja käsiin tuli jotakin ihottumaa onko mulla siis koira-allergia ( ja myös kun jouluna olin mummulassa ja sielläkin on koira niin tuli samat oireet)
 /   /  /  /  / KOIRA-ALLERGIAN OIREET??????
Norvital TESTOMAX

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta