AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
 /   /  /  / Vastasyntyneen alhainen verensokeri

Vastasyntyneen alhainen verensokeri

3 Vastausta 7 398 Lukukertaa
Noin viikon vanha tyttö-vauvamme (3500g rv 37+6) joutui melkein heti syntymän jälkeen vastasyntyneiden teho-osastolle. Syynä olivat alhainen verensokeri, narinan ja limaisuuden vuoksi. Narina ja limaisuus ovat loppuneet nopeasti. Vedensokerien heittelyjen vuoksi vauva oli sokeritipassa kolme päivää. Aluksi maitoa meni 2 tunnin välein ympäri vuorokauden, nyt 4 tunnin välein. Osaksi syö itse ja loput maidosta menee nenämahaletkun avulla.

Millaisia kokemuksia teillä muilla arvon vanhemmilla on ollut? Kauanko vauvanne joutuivat olemaan sairaalassa ennen kotiin pääsyä?

meillä

tyttö syntyi rv 38+4 keisarinleikkauksella, ja vaisuuden vuoksi pisteet olivat 6/8. Tyttö vietiin teho-osastolle happikaappiin "elpymään" ja verensokeritkin olivat vain 1.9. sokeritipassa oli 3pv.söi itse tuttipullosta,ja pari kertaa päivässä kävin imettämässä. diagnoosi tuosta alusta oli adaptaatio-ongelma,joka on yleistä kuulemma keisarinleikatuilla vauvoilla.mutta itseäni saan syyttää niistä sokereiden romahtamisesta, painoa kertyi raskausaikana yli 20kg,ja makeaa kyllä teki mieli!vaaveli toipui sitten kolmanneksi päiväksi vierihoitoon norm.osastolle,ja neljäntenä päivänä,pääsimme kotiin! nyt tuossa vieressä juttelee eloisa kolmivuotias!

pitää paikkaansa

pitää paikkaansa että jos äiti odotusaikana herkuttelee ja painoa tulee ja sokeriarvot huipussaan,silloin vauvalla vastaavasti arvot alhaalla,jotan kannattaa syödä terveellisesti odotusaikana.
Meidänkin vauvelilla oli eka arvo 1.9,sit söi rintaa,arvo oli taas alhainen,sitten pullosta lisää.Hetken päästä kun mitattiin arvot olivat kohdallaan.

meidän tyttö

niin siis meidän rinsessa joutui lasten osastolle reilun 2pv:n ikäisenä matalan verensokerin vuoksi (syntyi la klo 14.40 ja osastolle ma iltana). oli sairaalassa yhteensä viikon. tipassa 3 vrk ja nenämahaletku oli suunnilleen yhtä kauan. pitivät tytyä kuitenkin vielä varmuuden vuoksi reilun vrk:n ettei sokeri lähde enää laskemaan.
oikein paljon voimia, tiedän että on kamala tunne kun vaavi makaa eri paikassa kuin äiti mutta se on lapsen parhaaksi!! oikein rattoisaa kesän odotusta ja mukavaa vauva-arkea!
 /   /  /  / Vastasyntyneen alhainen verensokeri

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta